😳افزایش 30.5 درصدی خودکشی با قرص برنج‼️❌❌❌
جامعه روبهزوال شاخصهای چندان عجیبوغریبی ندارد؛ همین که وزارت بهداشت اعلام میکند 12 درصد شاغلان افسرده و 23.5 درصد مردم دچار اختلالات روان هستند، حدود 16 میلیون پرونده قضایی در دادگاهها باز است و سال گذشته بیش از نیم میلیون نفر دستبهیقه شدهاند و به پزشکی قانونی مراجعه کردهاند، برای اثبات این ادعا کافی است.
به گزارش «شبکه بیان» بررسی آمار آسیبهای اجتماعی نشان میدهد، جامعه ایران، یک جامعه نرمال نیست. وجود میلیونها معتاد، صدها هزار سرقت در طی یک سال و چند هزار خودکشی در جامعهای که حکومتش اساس و مبنای بهظاهر دینی دارد و قرار است مردم را به زور روانه بهشت کند، طبیعی و عادی به نظر نمیرسد.
درحالیکه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی بهتازگی ادعا کرده است «به خاطر پیشرفتهای کنونی باید سپاسگزار نظام جمهوری اسلامی باشیم»، جامعه، اقتصاد و اخلاق سیاسی در ایران هر روز به قهقرا میرود و همزمان با گسترش فقر، آسیبهای اجتماعی نیز افزایش مییابند.
سازمان پزشکی قانونی ایران در تازهترین آمار خود درباره خودکشی با «قرص برج»، گزارش داده است که طی پنج ماه نخست امسال 308 نفر بر اثر خوردن این ماده، جان خود را از دست دادهاند. در این گزارش آمده است میزان تلفات با قرص برنج نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30.5 درصد افزایش یافته است. پزشکی قانونی میگوید در پنج ماه نخست پارسال 236 نفر با قرص برج خودکشی کردهاند و آمار کل تلفات در اثر خوردن این ماده در سال گذشته 640 مورد بوده است.
بر اساس آمار پنجماهه نخست 1397، از 308 مورد خودکشی با قرص برنج، 200 نفر مرد و 108 نفر نیز زن بودهاند. روند خودکشی با قرص برنج از سال 1390 تا پایان سال 1396 صعودی بوده است؛ بهگونهای که تعداد خودکشیها با این ماده خطرناک در سال 1390 معادل 463 مورد بوده و در سالهای 91 و 92 این میزان به ترتیب به 598 و 661 مورد رسیده است. در سال 95 نیز 598 نفر با قرص برنج خودکشی کردهاند ولی این میزان با 7 درصد افزایش در سال 96 به 640 تن رسیده است. با روند کنونی نیز پیشبینی میشود تا پایان امسال آمار تلفات در اثر خوردن قرص برنج به بالای 700 تن برسد.
در گزارش سازمان پزشکی قانونی ایران نوشته شده است «با توجه به اینکه تاکنون مکانیسم دقیق بروز اثرات سمی فسفید آلومینیوم در انسان شناخته نشده است، هیچ پادزهر اختصاصی در درمان مسمومیت حاد با آن وجود ندارد و اقدامات درمانی تنها شامل اقدامات حمایتی ـ علامتی است.»
مشخص نیست چرا دولت، محدودیتی برای فروش قرص برنج نمیگذارد تا افراد به راحتی نتوانند این ماده بسیار خطرناک را تهیه کنند. به دلیل روند افزایشی خودکشی با قرص برنج در دو سال اخیر، سازمان پزشکی قانونی به نهادهای مربوطه توصیه کرده است که «تدابیر ویژه» و «سختگیرانهتر» برای جلوگیری از ورود غیرقانونی این ماده کشنده به کشور و ممنوعیت فروش آن اِعمال شود.