دلپتان ( زرتشتیان صاحبدل )


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


🌸 به خشنودی دادار اورمزد 🌸
درگاه عاشقان و دلپتان و صاحبدلان زرتشتی

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌺🔥 گاتهای مقدس اهورایی را اینگونه با عشق و دلپتانه سر دهیم. 🌺🔥

🌱 به راستی از چه کسی جز توست همه ی این زیبایی های آفرینش ای اهورا و ما با تمام وجود و هستی مان این را سر میدهیم و با دگرگونی گاه های شبانه روز، به یاد تو خواهیم بود.
ایدون باد. 🌱

@Delpatan_zarrin


🌙 آنچه پرسیدند که پرهیز این هفت امشاسپندان  که زندگی ما از ایشان است چگونه باید کردن؟
بدانید که هر چه ایزد تعالی بیافرید، مردم را بهتر آفرید و این همه چیز ها از بهر مردم آفرید. و اگر کسی به گیتی نیک بر خویشتن نگاه کند، خویشتن را نیک بشناسد، ایزد تعالی بتواند شناخت و هر چه در هر دو جهان و عالم آفریده است و در خویشتن مختصری از آن باز یابد.
و اندر دین گوید که خویشتن شناس مردم ایزد شناس. و پس بر مردم واجب است که هر چه زیردست وی باشند و از بهر وی آفریده اند، ایشان نیکو باید داشتن و کار فرمودن. بر همه مهربان بودن و شفقت بردن بر ایشان واجب باشد؛ چه بر ایشان هر یک امشاسپندی موکل است؛ چون ایشان را نه نیکو دارند، امشاسپندان را بیازرده باشند. چون بدان گیتی شوند، خصمی آن روان کنند و گویند آنچه تو از ما در خواستی به جایگاه آوردیم و تو را به یاری؛ اما در آن جهان زندگانی نتوانستی کردن و تیمار ما نداشتی و پرهیز نکردی؛ ما تو را به بهشت نگذاریم. و آن از شرمساری جواب ایشان ندهد و از کرده ی خویش پشیمان باشد و پشیمانی هیچ سودی ندارد. 🌙

         🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

🌸 برگرفته از رساله دینی صد در بندهشن؛ درِ هفتاد و چهارم

🌱 امشاسپندان، هر کدام در این جهان گیتی نماینده ای دارند که خود، پاسبان و موکل آنان هستند و منظور از پرهیز داشتن نسبت به آنان، بدی نکردن به این نمایندگان و نیکی کردن به آنان است.
انسان نماینده ی خداوند یکتا، جانوران سودمند نماینده ی وهومن امشاسپند، آتش نماینده ی اردیبهشت امشاسپند، فلزات نماینده ی شهریور امشاسپند، زمین نماینده ی سپندارمذ امشاسپند، آبها نماینده ی خورداد امشاسپند و گیاهان نماینده ی امرداد امشاسپند هستند.
خداوند اینها را برقرار داشته و ما را نسبت به همه ی آنها خویشکار و مسئول کرده است.

@Delpatan_zarrin


☀️ ای مردان و زنان کوشش کنید به این حقایق توجه داشته باشید. از دروغ که همان زندگی مادی و وسوسه انگیز است، پرهیز کنید و از پیشرفت ریا و فریب جلوگیری نمایید.
پیوند خویش را با دروغ یکباره بگسلید و بدانید آن خوشی و سروری که از راه نادرست و بدبختی و بیچارگی دیگران به دست آید، جز رنج و افسوس چیزی به بار نخواهد آورد و تبهکاران و دروغ پرستانی که در پی تباهی درستکرداران اند، به راستی زندگانی معنوی و آرامش روحی خود را از بین خواهند برد. ☀️

🌺 گاتهای ورجاوند؛ هات ۵۳؛ بند ۶ 🌺

@Delpatan_zarrin


🦋سوشیانت ها چه کسانی هستند؟🦋

🌸 پیش از اشوزرتشت، ۹ شخص روحانی برگزیده خدا وجود داشتند که مَزدَیَسن ها🍀 را راهنمایی میکردند و آنها را به سوی زندگی خوب هدایت میکردند. از آنها به عنوان سوشیانت به معنای "خیرخواه" یاد میشود. آنها خود مزدیسن بودند و آموزه هایشان در نظام اعتقادی مزدیسنی گنجانده شده بود.

🌸 اشوزرتشت بعد ها بیشتر آموزه های آنها را در آیین مزدیسنی زرتشتی گنجاند. از ۹ سوشیانت، هشت نفر نخست، پادشاهان پیشدادیان و کیانیان و آخرین نفر از مردم دیندار و قهرمان بودند. در اینجا به اختصار سهم آنها را در آیین مزدیسنی زرتشتی خواهیم دید:

۱- کیومرث: نخستین کسی بود که از طریق سروش ایزد، پیام الهی را از اهورامزدا دریافت کرد. بر اساس این پیام، او به مردم خود گفت که یک خدا را بپرستند: مزدا.
نظام اعتقادی مزدیسنی (مزدا پرستان) با او آغاز شد. ✨

۲- هوشنگ: او به مردان آموخت که آتش را درخشش اهورامزدا بدانند و به آن احترام بگذارند. جشن سده را آغاز کرد. ✨

۳- تهمورث: او نیروی شر را تشخیص داد و احتمالات را برای تبدیل منفی به مثبت به سود مردم گسترش داد. مفاهیم شکرگزاری از خدا و شریک شدن در نعمت ها از راه صدقه از سوی ایشان مطرح شد. ✨

۴- جمشید: جهان را از سیل بزرگ نجات داد که به افتخار او جمشیدی نوروز جشن گرفته میشود. او مردم خود را به چهار گروه حرفه ای تقسیم کرد: آثورنان (کاهنان)، رتشتارها (جنگجویان)، واستریوش (کشاورزان) و هوتاوخش (صنعتگران).
او عمل بستن کُشتی و بر تخت گذاشتن آتش مقدس را معرفی کرد. ✨

۵- فریدون: او به مردم یاد داد که با همه گونه شر مبارزه کنند. او به حکومت پلید ضحاک پایان داد و با اجرای جشن مهرگان این و تاجگذاری خود را جشن گرفت. چند نماز کوچک به نام افسون به وجود آورد. گرز مخصوصی به شکل سر گاو ساخت که به آن گُرز می گفتند تا ضحاک را شکست دهد. حتی امروز، پسرانی که به جایگاه موبدی راه یافته‌اند، یک گُرز در مراسم ناور🍀 خود حمل میکنند. ✨

۶- منوچهر: او جایگاه فضایل صلح و هماهنگی را در میان همه معرفی کرد. او جشن تیرگان را برای جشن حل مسالمت آمیز درگیری های سرزمینی آغاز کرد. ✨

۷- کیکاووس: او استفاده از khvarena🍀، انرژی الهی را برای چیره شدن بر جادوی سیاه، جادوگری و مردان اهریمنی آموزش داد. ✨

۸- کی خسرو: مفهوم و سودمندی اندیشیدن خاموش و گوشه نشینی معنوی را به مردم آموخت. ✨

۹- هوم: او ایده رشد توانایی جسمانی را از راه کار های معنوی بستن کشتی و خواندن نماز مطرح کرد. ✨

👈 این نه سوشیانت پیش از اشوزرتشت زندگی میکردند. دین زرتشتی از آمدن سه سوشیانت حتی پس از اشوزرتشت سخن میگوید. نام آنها هوشیدر، هوشیدرماه و سوشیانس است. نام دیگر سوشیانس، شاه بهرام ورجاوند است.

🦋✨🌸🦋✨🌸🦋✨🌸

🌾 نوشته هیربد رامیار کارانجیا

🍀 خدا پرستان
🍀 مراسم ورود به جرگه موبدی
🍀 فره و انرژی و خوره یزدانی

🌱 این سوشیانت ها، مقدمه ای برای آمدن زرتشت پیامبر و دین کامل اهورایی بودند و در زمان خود، با پادشاهی دادگرانه و آموزه های نیک و تشویق مردم به نیکی و پاکی زیستند و سزاوار و شایسته احترام و بزرگداشت هستند و نباید نقش آنان را در پیشرفت مزدا پرستی نادیده گرفت.

@Delpatan_zarrin


🌸 پرتویی از نور اوستا 🌸

✨ (زوت)🍀 اهورامزدا را ردِ (سرور) خانخدای خانه میخوانم و رد دهخدای ده و رد ایالت بان ایالت و رد کشور خدای مملکت. رد زنان میخوانم دین مزدیسنی را، اَشی نیک را،🍀 پارَندی را،🍀 و آن زن پاک را و این زمین را که حامل ماست.

✨ آذرِ اهورامزدا را رد یار عزیز و مفید میخوانم. پُر رنجبر ترین (و) در کشت و ورز کارگر ترین را در میان مردان پاک رد برزیگر گله پرور میخوانم؛ نیروی راستی را رد جنگاور میخوانم.

✨ بزرگترین آگاهی در دین مزدیسنا را رد آتربان میخوانم و آموزگاران آنان را رد میخوانم (و) رد برقرار میدارم؛ آن امشاسپندان و سوشیانت ها را که داناتر و راست گفتارتر و مددکارتر و خردمندتر (هستند).
بزرگترین نیروی دین مزدیسنی را آتربان و جنگاور و برزیگر گله پرور میخوانم.

✨ به شما تقدیم میکنم ای امشاسپندان؛ ای شهریاران نیک خوب کنش "نیز زندگی تن خود را"؛ تقدیم میکنم همه ی خوشی زندگی را.
(راسپی) همانطوری که دو گوهر بیندیشیدند؛ همانطوری که آنان گفتند و همانطوری که کردند.🍀

✨ آنچنان که تو ای اهورامزدا اندیشیدی و گفتی و دادی و کردی آنچه خوب بود؛ اینچنین به تو تقدیم میکنیم؛ اینچنین سزاوار دانیم؛ اینچنین تو را میستاییم؛ اینچنین نماز آوریم؛ اینچنین تو را سپاسگزاریم؛ ای مزدااهورا. (دو بار)

✨ (زوت) به میانجی خویشی نیک با راستی نیک، با پاداش نیک، با پرهیزگاری نیک به سوی تو آییم. (ای اهورا)

✨ فروهر چارپای خوب کنش و کیومرث پاک را میستاییم؛ پاداش و فروهر زرتشت سپیتمان پاک را میستاییم.
ینگهه هاتام: مزدااهورا آگاه است از آن کسی که (چه مرد و چه زن) در میان موجودات ستایشش بهتر است. به حسب راستی، این چنین مردان و اینچنین زنان را ما میستاییم.
(زوت و راسپی)" یتااهو وئیریو... " (کامل خوانده میشود چهار بار.)
"اشم وهو..." (کامل خوانده میشود سه بار.)

✨ نماز اهون وئیریه🍀 را ما میستاییم. اَردیبهشت زیباترین امشاسپند را ما میستاییم.
هات (فصل) فرَاورتی🍀 را ما میستاییم.
اعتراف و ستایش به دین مزدیسنا را ما میستاییم.
" ینگهه هاتام... " (کامل خوانده میشود.)

🔥🌸🔥🌸🔥🌸🔥🌸🔥🌸

🌷 برگرفته از کتاب مقدس یسنا؛ هات سیزدهم

🍀 زوت و راسپی موبدان برگزار کننده مراسم هستند.
🍀 اَشی یا اَرَت، فرشته روزی رسانی و برکت است.
🍀 پارَندی، فرشته ی یار و همراه اَشی در روزی رسانی و ثروت و فراوانی و نعمت و گنج است.
🍀 دو گوهر سپنتامینو و انگره مینو
🍀 اهون وئیریه نام دیگر نیایش یتااهو است.
🍀 اشاره به هات دوازدهم کتاب یسنا دارد که در اعتراف و اقرار به دین پاک مزدیسنی است.

@Delpatan_zarrin


🌷 از هر گونه گناهی که من از جهت روانی نسبت به بهمن امشاسپند و از لحاظ تنایی (گیتی) نسبت به چهارپایان مرتکب شده ام، پشیمان گشته و توبه میکنم. اگر چهارپایی را زده یا آزرده ام یا با شکنجه و سختی کشتم یا خوراک و آب را به گاه خود به او ندادم؛ اگر استخوان او را شکستم یا زخمی کردم یا از دزد و گرگ و راهزن نگهداری نکردم و یا از گرما و سرمای بی اندازه دور نگاه نداشتم؛ اگر گوسفند زهی (جوان) را کشتم؛ اگر گاو ورزا (شخم زن) و اسب کارزاری و بره و بزغاله و مرغ کرچ را کشتم؛ اگر بره کمتر از یک ساله را ذبح کردم که بدینوسیله بهمن امشاسپند از من آزرده و ناخشنود گشته از آن گناهان پشیمان شده، توبه میکنم. 🌷

🌼 برگرفته از اوستای پَتِت یا توبه نامه زرتشتی

@Delpatan_zarrin


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، رام ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی رام ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin


🌹🦋"شنیدن با بهترین گوش ها" چیست؟🌹🦋

🌙شنیدن با "بهترین گوش" به گسترش توانایی فرد برای "تطبیق" ذهنی با پیام های ظریفی که از عناصر الهی که بخشی از شما هستند (مانند روح شما) و آنهایی که بیرون از شما هستند (مانند سروش ایزد) سرچشمه می گیرد، اشاره دارد.

🌙ما این توانایی را از راه عمل به دادگری و عدل همانطور که در دین ما سفارش شده، گسترش میدهیم. این چیزی نیست که یکباره اتفاق بیفتد. این فرآیندی است که مستقیما با رشد شخصیت شما مرتبط است. هرچه داد و عدل بیشتری در خود ایجاد کنید، و هر چه بیشتر عمل به دین را در زندگی خود بگنجانید، توانایی شما برای "شنیدن با بهترین گوش های عادلانه" بیشتر خواهد شد.

🌙هنگامیکه درستکاری را همانطور که در هیاهوی خود سفارش شده است، انجام دهید، احساس ایمان شما نیز رشد خواهد کرد. این نتیجه توانایی جدید شما برای "شنیدن" با گوش های درست ذهن خود است و نه با گوش های فیزیکی. به عنوان مثال، به همان ترتیبی که یک انسان میتواند توانایی برقراری ارتباط با انسان دیگر را از راه تله پاتی ایجاد کند... همچنین، از راه داد و عدل، ما میتوانیم توانایی "شنیدن ندای همیشگی روح خود" را گسترش دهیم. این جریان لطیف اندیشه خدایی است که از روح سرچشمه میگیرد. میزان ایمان در هر انسانی ثابت است. همیشه برای شما پیامی می فرستد... "شما برای هدفی اینجا هستید... شما بخشی از چیزی بزرگتر هستید... باید کار خود را به پایان برسانید... حقیقت الهی وجود خود را درک کنید و به عشق و منزلگاه اهورامزدا... و غیره.

🌙بنابراین، میتوانیم ببینیم همانطور که جاذبه همیشه ما را به سمت زمین میکشد، عشق خدا نیز با صدای ایمان همیشه ما را به سمت او میکشد.

🌙به این معنا ما واقعاً ایمان را پرورش نمیدهیم. در عوض، ما تنها یاد میگیریم که پیام را واضح تر بشنویم. ما این کار را با حذف تمام "صدا" و دخالت اندیشه های نادرست خود و حواس پنجگانه خود انجام میدهیم. با رسیدن به این هدف، این "خط ارتباط" را تقویت میکنیم. این به ما این حس را میدهد که ایمان ما در حال افزایش است. بنابراین، هماهنگی با این «ارتباط الهی» کلید حفظ اندیشه ها و احساسات ایمانی است.

🌙اگر شما از افرادی هستید که احساس می‌کنند ایمانشان از بین رفته، شکسته شده یا وجود ندارد، مطمئن باشید که ایمان هرگز از بین نمیرود! این فقط توسط اندیشه هایی که شما تا به حال پرورش داده اید و تشویق کرده اید، گفته شده است. برای مثال، به همان ترتیبی که میتوان زمین را از پرتو های خورشید در هنگام ابری بودن آسمان محروم کرد، میدان الکترومغناطیسی شخصی شما (هاله شما) میتواند توسط همه اندیشه های "دیگر" که همیشه به آن فکر میکنید، تیره شود. بنابراین این "هاله ابری" مانع از رسیدن اندیشه های ظریف الهی ایمان به ذهن آگاه و فعال شما میشود.

🌙در خورشید نیایش، کلمات «هوم اُروانِم یَزَمَئیده» را می یابیم، «با روح خود هماهنگ میکنم.»🍀 ابزار های بسیاری در دین ما وجود دارد که به شما کمک میکند تا این خط ارتباطی را دوباره برقرار کنید و به شما کمک میکند تا با جریان ظریف الهی روح خود هماهنگ شوید. این ابزارها یا وسایل معنوی چیزهایی مانند آتش پادشاه، سدره و کشتی، مانتروانی، کریا🍀 و غیره هستند. هنگامیکه این چیزها با روش درست استفاده میشود (این روش یا تمرین مناسب است)، نه تنها به پاکسازی هاله ابری ما کمک میکند، بلکه ۱۶ چاکرا را در کهرپ یا عناصر معنوی ما فرا میخواند و بیدار میکند.

🌙اگر تازه شروع کرده اید، با اصول اولیه آغاز کنید. به عنوان مثال، انجام مراسم کشتی خود با اشویی (یا پاکی) مناسب. اگر فراموش کرده اید، تنها از کسی بپرسید. شرمگین نباش... خوشبختی در انتظار است!

🌙هنگامی که این تمرین دینی به عادت تبدیل شد، ممکن است بخواهید به پاکسازی هاله خود ادامه دهید و در نتیجه خط ارتباطی خود را بیشتر تقویت کنید. میتوانید با افزودن آهسته آهسته یک تمرین دیگر از راه عادت دینی تازه خود به این چیز دست یابید.

🌙به زودی شما مشتاق برقراری ارتباط بیشتر و بیشتر خواهید بود. زیرا ایمان تنها چیزی است که هنگامی که این جهان را ترک میکنیم و به جهان دیگر میرویم با خود میبریم. متوجه خواهید شد که ایمان گرانبها ترین دستاورد شماست.

🌙آن هنگام است که میدانی که ایمان هرگز نمیتواند از بین برود...

🌙شاید ولی تو نمیتوانی پژواک مهر اهورامزدا که تو را دربرگرفته را رد کنی...

🌙تو نمیتوانی حضور مطلق او را در زندگی خود تکذیب کنی...

🌙تو صدای فراخوان روان خودت رو با بهترین گوشها خواهی شنید...

🦋🌹🦋🌹🦋🌹🦋🌹🦋🌹

✨ برگرفته از کتابچه دین به آسانی، جلد دوم، صفحه ۳؛ نوشته بانو هووی تاراپور

🍀 معنی واژگانی این بند به ستایش روان خود اشاره دارد؛ ولی چون در بند های دیگر سخن از چیز های مقدس هستی شده است، به هماهنگی با آنان اشاره دارد.
🍀 یوگای تکنیکی

@Delpatan_zarrin


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌷 گفتگو با جناب موبد مهربان پولادی، فرنشین انجمن موبدان، پیرامون جشن فروردینگان و فروهر ها
(ویدئو مربوط به امسال نیست.)

✨✨✨

@Delpatan_zarrin


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌺🌷🦋🌼🌱🌸🌻☘

فرا رسیدن جشن فروردینگان به نیکی و برکت زندگان و شادی و خشنودی و آفرین فروهر های پاکان و مقدسان و نیاکان.
خوانش بخشی از اوستای فروردین یشت با آوای موبد مهربان آفرین.

🌺🌷🦋🌼🌱🌸🌻☘

@Delpatan_zarrin


🌙🌹🌙🌹🌙🌹🌙🌹🌙🌹

دگرباره پرسید زرتشت باز
ز دارنده ی خلق و دانای راز
ز کار پرستندگان و ردان
هم از کار بیدار دلْ موبدان
کسی کو🍀 به پیشت نیایش کند
چه گوید چگونه ستایش کند
چو خواهد که خواند یکی آفرین
کدامین عبادت کند مرد دین
کدامین بُوَد قبله بر روی او
یکی پاسخ این بنده را باز گو
خداوند روزی ده بی نیاز
چنین داد پاسخ به زرتشت باز
که آگاه کن خلق را در جهان
که تا بنگرند آشکار و نهان
به چیزی که رخشنده و روشن است
بدانند کان فر و نور من است
ز راه پرستیدنم نگذرند
چو رخ را سوی روشنی آورند
چو بر پای دارند فرمان من
از ایشان گریزان شود اهرمن

🌙🌹🌙🌹🌙🌹🌙🌹🌙🌹

✨ برگرفته از کتاب ارزشمند زراتشت نامه

🍀 که او

@Delpatan_zarrin


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔥⭐️ نیایش صد و یک نام خدا
با آوای بهدین ارجمند، ابراهیم اسمی

🤲🤲🤲🌹🌹🌹

@Delpatan_zarrin


🔥 گفتار اندر هستی سیمرغ 🔥

✨ بدان که گفتار اندر هستی و گوهر سیمرغ، بسیار است. برخی او را مرغی بزرگ و با هراس دانسته اند و این سخن را از سام یاد کرده اند که او خود دیده بود و فرزند خود را از او وا پس گرفته و گروهی او را دانشمند پرستشگر گفته اند. چنانکه فرهاد نامی که از فرزانگان بود و موبد و قلندر، گوید که هنگامی به زابلستان رسیدم و بر ویرانی آن کشور و بر افتادن آئین پارسیان بگریستم و به خواب اندر شدم و [ در آنجا گروهی از پادشاهان را دیدم و زال و رستم نیز با ایشان بودند. پس من بر ایشان درود گفتم و ایشان با من مهربانی کردند و مرا نوازش کرده، و زال از همه بیش با من بر آمد.
من از وی پرسیدم که:« سیمرغ که پرورنده ی تو بود، از مرغان بود؟ » زال فرمود که:« نی نی🍀؛ سیمرغ دانشوری از ایران بود و شاگرد خردمندان بزرگ بوده؛ پس گوشه نشین و با کفیار🍀 و بی گفتار و از همه مردمان گریزان (شد) و اندازه ای🍀 همی جست که هیچکس را دست نداده و او را چون در خرد بزرگ و در آهنگ🍀 و اندیشه، بلند بود، سیمرغ گفتند و از افسون و دانش بسیار به هر گونه خود را بنمودی. چون مرا پدر بینداخت، او مرا برداشته و پرورش نمود و همه چیز مرا بیاموخت و پس از آنم به کفیار بداشت و چون پدر مرا بخواست، به گونه ی مرغی بر او نمودار گشت و پری چند از خود مرا داد که در تنگنا و گرفتاری، چون بر آتش نهادمی پدیدار شدی و چون به دیدار او نیازمند شدم، به وِیله🍀 و زمزمه او را خواندمی، در پیش من بنشستی.
روزی گفتم: چون است🍀 که چون در نزد مردمان آیی بر گونه ی مرغی و در اندرون به گونه ی مردم شوی؟ فرمود: بدانکه مردم مرا نشناسند که اگرچه توانم خود را نهان داشتن؛ ولی در پی من سرگردان شوند. » پس پرسیدم که:« تو در هنگام اندیشه کردن با سیمرغ در کشتن اسفندیار از وی شنیدی که گفت اسفندیار جفت مرا کشته. » فرمود:« از این گفتار سخنی در پرده بود که دیگران آگاه نشوند. »
پس پرسیدم که:« اسفندیار، از مردان راه خدا بود؛ وی چگونه به کشتن دستوری داد؟ » گفت:« پس از اندرز بسیار ما را گفت که اگر به آشتی نگراید، او را بکشید و گفت اگر رستم و من و هر که در کار او کوشیده بود، در همین جهان سزا و پادافره🍀 ندیدندی و او نبخشیده بود، خود در جهان دیگر رنج بردی و تباهی یافتی.🍀 »
هم زال گفت که:« پس از کشتن اسفندیار، او را (سیمرغ را) دیدم به پیکر مردمان و گفت امشب اسفندیار را دیدم و از وی آرزوی بخشش کردم. او مرا ببخشید و از من و رستم درگذشت. اکنون خواهم بگذرم. پس بمرد و من او را به خاک سپردم. »]

🌟🌷🌟🌷🌟🌷🌟🌷🌟🌷

✍🏻 برگرفته از کتاب رزومه خسروان پارسی؛ نوشته ی جناب احمد وقار شیرازی

🌸 این گفتگو با زال را فرزانه فرهاد، پس از رفتن به زابلستان و گریستن، در خواب انجام داده است.

🍀 نه نه
🍀 گوشه نشینی و خلوت و راز و نیاز
🍀 اندازه در اینجا به معنی جایگاه و مقام است.
🍀 قصد و اراده
🍀 ویله به معنی آواز و صدا میباشد.
🍀 چگونه است
🍀 کیفر و مجازات
🍀 یعنی اگر اسفندیار آنها را نمیبخشید و آنها در این جهان مجازات نمیشدند، پس در جهان دیگر مجازات و کیفر میشدند.

@Delpatan_zarrin


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، گئوش ایزد و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی گئوش یا گوش ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin


🔥🌷 نوید (ستایش) میدهم؛ به جای می آورم؛ برای اینجا ها و روستا ها و چراخور ها و میهن ها و آبخور ها و آب ها و زمین ها و گیاه ها و این زمین و آن آسمان و بادِ پاک؛ برای ستاره، ماه، خُر، اَنیران جاودانی و همه ی آفریدگان خرد مقدس؛ برای مقدسین و مقدسات که رَدان پاکی اند. 🔥🌷

(یسنای پاک؛ هات یکم؛ بند ۱۶)

🌻🌺🌻🌺🌻🌺🌻🌺

☀️روز طبیعت به نیکی و شادکامی☀️

@Delpatan_zarrin


🍀 یادآوری روز نَبُر 🍀

🌱 امروز، ماه ایزد ( ماوَنگهه) و روز نَبُر است. خوردن گوشت جانوران و یا کشتن آنها نارواست.
به ارج و احترام فرشته ی ماه ایزد که از سوی خدا به پاسداری از جانوران گماشته شده و همکار وُهومَن امشاسپند است، حرمت این روز را نگه داشته و در این روز از خوردن گوشت ( چه گوشت تازه و چه گوشت جانوری که قبلا کشته شده است ) و همچنین کشتار جانوران خودداری میکنیم.

🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌻🌻🌻

@Delpatan_zarrin


🌷 پیرامون دستور بُندار و شگفتی و فداکاری و بزرگی ایشان و تاثیر شگرف سخن اوستا (بخش دوم) 🌷

🌻 هر سه دستور، زبان به واج، اوستا را زمزمه کنان، خشتها را به چهار بخش تقسیم نموده؛ از آن یک بخش را انتخاب نمودند و باز آن را به همین منوال به چهار بخش تقسیم نمودند وآن عمل تکرار یافت تا آنکه یک خشت باقی ماند.
آنگاه دستور بندار به حکمران عرض نمود که انگشتری در آن خشت و در فلان گوشه میباشد. چون حکمران به شکستن خشت و بیرون آوردن خاتم امر نمود، دستور گفت حیف است که چنین خشت خوبی شکسته شود. و انبری به دست گرفته، زمزمه کنان در خشت فرو برد و خاتم را بیرون آورده، به شاه نظام تقدیم نمود.

🌻 حکمران و تماشاچیان در حیرت فرو ماندند. شاه نظام به پیروی از خوی زشت، پیمان را فراموش نمود؛ آنها را کافر و ساحر خوانده به پذیرفتن اسلام امر نمود. دستور در جواب گفت:« جان بر کف حاضر؛ ولی دست از دین بر نخواهیم داشت. »
حاکم از استماع پاسخ رک، غضبناک گشته، حکم کرد سر یک دستور را با تیغ از بدن جدا کردند و دستور دیگر را تکه تکه ساختند تا شاید دستور بندار از جان بترسد و به اسلام آوردن تن در دهد؛ اما دستور نامبرده آه سردی از جگر برکشید و به شه نظام گفت:« وقوع این حادثه را از پیش میدانستم و اینک مرا هم چون آنها خواهی کشت؛ ولی بدان پس از شهادت من، سه قطره خون بر دامن تو پیدا خواهد شد و چهل روز بعد، دیگری تو را به کیفر اعمالت خواهد کشت. » حکمران از شنیدن این سخن، یکه خورده به دژخیم امر نمود او را دور تر برده؛ با ارّه بدنش را دو نیم کند.

🌻 دستور بندار چون حال بدین منوال دید، به پسر خویش بهرام وصیت نمود که پس از شهادتش فورا با بستگان به خراسان مهاجرت نماید و نزد خویشان آن جا پناه گزیند؛ زیرا شهر یزدپس از چهل روز به بلا و خونریزی دچار خواهد گشت.
دژخیم، دستور را در حالیکه به واج مشغول بود، با ارّه دو نیم ساخت. بهرام از دیدن حال پدر دهشت برداشته؛ همانجا جان به جان آفرین تسلیم نمود.

🌻 پس از شهادت دستور بندار، چنانکه فرموده بود، سه قطره خون بر دامن فرماندار پدید آمد.
حکمران از عاقبت و خیم خویش بهراسید. سایر زرتشتیان را که دید حاضرند برای دین به آسانی جان بدهند، آزاد ساخت.
پیشگویی دستور بندار به حقیقت پیوست. در روز چهلم، سپاهی از مشرق به یزد حمله آورد و جمعی کثیر از مردم شهر را در خون غرقه ساخت و شه نظام با خانواده اش در آن گیر و دار به قتل رسید و ارک آنان به غارت رفت.

🌷☀️🌷☀️🌷☀️🌷☀️🌷☀️

✍🏻 برگرفته از کتاب فرزانگان زرتشتی؛ نوشته ی موبد فرزانه، رشید شهمردان

@Delpatan_zarrin


🌷 پیرامون دستور بُندار و شگفتی و فداکاری و بزرگی ایشان و تاثیر شگرف سخن اوستا (بخش نخست) 🌷

🌻 واقعه ی دیگری که تاثیر کلام اوستا و کرامت دستور زرتشتی را میرساند و ورد زبان پیشینیان و داستان چامه سُرایی یکی از شاعران دهاتی قرار گرفته و در سال ۷۲۴ یزدگردی در یزد روی داده است.
در آن وقت، شاه نظام، حکمران یزد بود و نسبت به زرتشتیان، ستم پیشه. وزیری داشت بدخو و ظالم و ان وزیر در شخص حکمران، نفوذی به غایت داشت.
یزد در آن هنگام، پناهگاه زرتشتیان بود؛ بهدینان و موبدان بیشماری در آن شهرستان تمرکز داشتند. دستوران دستور آن دوره را نام، دستور بُندار بود.

🌻 حکمران به واسطه ی خبث طینت و نفوذ وزیر زشت خو و به واسطه ی تحریکات او فرمانی صادر کرد مبنی بر اینکه گروه زرتشتیان باید به اجبار مسلمان شوند.
همه ی زرتشتیان پیر و جوان، بزرگ و کوچک را در یک محل جمع ساخت و آنها را به قبول آئین اسلام امر نموده گفت که اگر دین کهن خود را نهشته و اسلام نیاورند، باید دست از جان شیرین خود بشویند. و از آن جماعت که مات زده بودند، جواب فوری مطالبه نمود.

🌻 کدخدایان و پیران قوم با قوت قلب پاسخ دادند:« فرمان شَه را شنفتیم. ما نیز پرستنده ی خدای یکتا و فرزندان کیان و پیرو راه راست و جویای نام و نشان و از داشتن دین نیاکان مفتخر و سرافرازیم. آنچه مراد و مقصود حکمران است، از این بیچارگان میسر نیست. ما را سه دستور و پیشوای داناست. شاه پیمان کند و آنها را طلبیده و از دین و توحید پرسش کند و پاسخ پذیرد. اگر پیشوایان دانای ما اسلام بیاورند، ما همگی به جان حاضریم. »

🌻 فرماندار سه دستور دانا را به دربار خویش احضار و آنها را به قبول اسلام یا جان دادن فرمان داد.
بزرگ آنها، دستور بندار عرض نمود:« شاها ما مردمی هستیم بیگناه و پرستنده ی خداوند یکتا و صاحب خرد و هوش خداداد. کشتن دانا خلاف آئین سروری و راستی است. ما نه ساحریم و نه جادوگر؛ بلکه دل را به مهر و پیمان پیمبر خویش استوار داشته ایم. »

🌻 حکمران از استماع جواب از اصول و فروع دین پرسش ها نمود و پاسخ های متین دریافت؛ اما چون خودبین (بود) و غرض داشت، قانع نشد.
چون غرض آمد هنر پوشیده شد
صد حجاب از دل به سوی دیده شد
پیشنهاد کرد:« اگر شما این انگشتری مرا که اکنون در این گل انداخته و هزار خشت خام میسازند، با تاثیر کلام مقدس خودتان نشان دهید که در کدام خشتی است، به درستی دین و ایمان شما یقین حاصل کرده؛ آزارتان روا نخواهم داشت. »

🌻 سپس فرمان داد هر سه دستور دانا را در یک اتاق زندانی سازند. و انگشتر را در گل انداخته، به ساختن هزار خشت خام امر نمود. خشت پس از چهار روز حاضر شد و چون برای احضار دستوران به زندان شتافتند، آن را خالی دیدند و از زندانیان اثری نیافتند. هر طرف به جستجو پرداختند؛ تا آنکه سه دستور را که متاسفانه اسم دو نفرشان مجهول مانده، در منزل خویش به عبادت مشغول یافتند.
آن ها را بازداشت نموده، به خدمت شه نظام آوردند. حکمران برآشفت که:« با علم جادو از زندان جسته اید؛ اینک نشان دهید که خاتم در کدام خشتی است. »

🌱 ادامه در پست بعد 👇👇

@Delpatan_zarrin


🌸 ای هستی بخش بزرگ! زرتشت دوستدار اَشا با آوای بلند، تو را ستایش کرده و چنین آرزویی دارد: پروردگارا! همیشه زبانم را با گفتار شیرین و اندیشمند همراه ساز و خرد را راهنمایم کن. آفریدگارا! در پرتو منش پاک مرا از دستور های اخلاقی برخوردار ساز. 🌸

🤲🤲🤲

🔥 گاتهای مقدس، هات ۵٠، بند ۶ 🔥

@Delpatan_zarrin


🌹 گفتگوی زیبایی میان خدا و پیامبرش اشوزرتشت 🌹 👇👇

✨ اشوزرتشت از اورمزد پرسید که:« کدام کوه است که نمیجنبد؟🍀 و آن آبادی کدام و چه چیز است که انداخته نمیشود؟🍀 و آن کدام چیز است که نزایید و نمیمیرد؟ »

🔥 دادار اورمزد پاسخ داد که:« کوهی که نمیجنبد، گروثمان است و آن آبادی که انداخته نمیشود، بهشت است و آن که نزایید و نمیمیرد، منم که اورمزدم. »

✨ اشوزرتشت از اورمزد پرسید که:« ای دادار وهه افزونی کننده و پرورش دهنده و دارنده ی همه تمام مردمان در گیتی، کردار را به چه طریق باید کردن؟ مرا آگاه کن که روان را به چه چیز توان رستگاری دادن؟ »

🔥 دادار اورمزد پاسخ داد به سپنتمان زرتشت که:« هر چه کردار که در گیتی میکنند و به مینو پذیره می آیند، به دین آباد و خالص مزدیسنان. همچنین ظاهر بکرده ام که هیچ چیز نیست که اندر اوستا نیست؛ تورا آگاه میکنم و هنجار و روشها را میبینم و میدانم.

🔥 نخستین طریقه ی حاصل کردن بهشت این است که به هستی من که اورمزدم و امشاسپندان و بهشت و دوزخ و رستاخیز تن پسین و شمار در سر چینوَد پل و به نیستی اهریمن و دیوان و دُروَند که زننده ی خوره🍀 و دوزخی هستند، بیگمان باشید.

🔥 دوم اینکه رادی و درستی اندوزید.
سیوم (سوم) اینکه سپاسدار بودن.
چهارم اینکه منش کامل داشتن یعنی نارسا نبودن.
پنجم اینکه هر چیز به خویشتن نمی پسندید، به هیچکس مَپسندید و روا مَدارید. »

🌹✨🔥🌹✨🔥🌹✨🔥

🌱 برگرفته از متن ستایشی "نماژ اورمزد"

🍀 منظور به متزلزل شدن جایگاه و پایین آمدن مقام است.
🍀 منظور به نابود شدن است.
🍀 دروغ پرستانی که فره ی ایزدی را میکاهند؛ بد منشانی که از فره یزدانی و نور پاک اهورایی به دست خود بی بهره شده اند.

@Delpatan_zarrin

20 last posts shown.

376

subscribers
Channel statistics