دیده بان ایرانشهر


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


یکی دیده بان بر سر کوه دار
نگهبان روز و ستاره شمار.
فردوسی بزرگ

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: نقدی بر تاریخ معاصر
یرواند آبراهامیان: من نیم قرن زحمت کشیدم پژوهش کردم، کتاب نوشتم و با بی.بی.سی صحبت کردم که ثابت کنم پهلوی‌ها خائن بودند! این بود دستمزد آخر عمرم؟


Forward from: باستان پژوهی
نقشۀ موقعیت نقش‌برجسته در فاصلۀ حدود ده كيلومتري جنوب شهر پل خُمري، شمال‌شرقی افغانستان.

https://t.me/bastanpazhuhi


Forward from: باستان پژوهی
نقش‌برجستۀ رَگِ بی‌بی که در صخره‌اي از سنگ ريگي، در ارتفاع 105 متري از كنارۀ چپ (غربي) سرخ‌آب، سر آبِ رود كنُدُز ایجاد شده در سال 2003م توسط دكتر جاناتان لي (Dr. Jonathan Lee)، مورخ و جامعه‌شناس بريتانيايي كه براي سازمان‌های خيريه كار مي‌كرد، شناسایی شد و سپس از سوی هیئتی از باستان‌‌شناسان فرانسوی به سرپرستی دکتر فرانتس گرُنه (Frantz Grenet) مورد مطالعه قرار گرفت.
***
«اين واقعيت كه تا هنگام ديدار جاناتان لي هیچ محققی، حتي كاوشگران هيئت باستان‌شناختي فرانسه در افغانستان (DAFA) كه سال‌هاي متمادي در محوطۀ سرخ كُتَل، در بيست و پنج كيلومتري شمال محل اين نقش‌برجسته، كار كرده‌اند اين نقش را نديده ممكن است عجيب به نظر آيد. در واقع، ساكنان روستاي همجوار كه شامَرق (Shâmarq)نام دارد وجود اين نقش را سخت پنهان مي‌كردند. اين نقش براي روستاييان همچون زيارتگاهي بود كه، به اعتقاد ايشان، تصوير بي‌بي فاطمه، دختر [حضرت] پيامبر [اكرم]، را در خود داشت. اما در اواخر سال 2001، هنگامي كه طرفداران محلي طالبان با حمله به اين نقش كمي به آن آسيب رسانيدند، روستاييان با هدف حفاظت از آن مقامات محلي را از وجود اين نقش آگاه كردند. حتي در اين هنگام نيز ماه‌ها طول كشيد تا لی از موضوع آگاه شود. وي در دسامبر 2003 به محل نقش‌برجسته رفت و خيلي زود به ويژگي‌هاي منحصر‌به‌فرد اين اثر، در مقايسه با تمامي آثار شناخته‌شدۀ افغانستان، پي برد. وي، همچنين، تاريخ تقريبي نقش‌برجسته را مشخص كرده و تصاويري از آن براي نگارنده فرستاد» (فرانتس گرُنه).

نک.: «دو یادگار از یک دوره درخشان تاریخ ایرانشهر»، مجله باستان‌پژوهی، شمارۀ 4

https://t.me/bastanpazhuhi


Forward from: باستان پژوهی
دورنمای نقش‌برجستۀ شاهپور يكم ساسانی، در رگِ بي‌بي، منتهي‌اليه شمال‌شرقي افغانستان.
عکس: فرانسوا اُري (François Ory).

https://t.me/bastanpazhuhi


Forward from: باستان پژوهی
نقش‌برجستۀ شاهپور يكم، شاهنشاه ساسانی، در «رگِ بي‌بي»، منتهي‌اليه شمال‌شرقي افغانستان.
عکس: فرانسوا اُري (François Ory).

https://t.me/bastanpazhuhi


Forward from: وحید بهمن
🇮🇷حتی در اشعار و نوشته های پایه گذاران مکتب پان‌ترکیسم نیز آذری یعنی مردم آذربایجان

💯این سند ۱۰۶ ساله تقدیم به تک تک کسانی که با شنیدن واژه ی آذری دچار تشنج و تب و لرز شدید می شوند

🆔 @Ir_Bahman


Forward from: تاریخ و اندیشه ایرانی
مفهوم بحران و انحطاط در آثار و اندیشه‌های دکتر سید جواد طباطبایی(*)
بخش نخست
تقدیم به استادِ ارجمند و بی‌بدیل، عالی‌جناب دکتر سید جواد طباطبایی... به پاس نزدیک به یک و نیم دهه آشنایی
آغازِ عصرِ جدید در ایران، باید با دو مفهوم درک شود، یکی «بحران» و دیگری «انحطاط». این دو مفهوم در آثار دکتر طباطبایی، که از مهم‌ترین، و شاید مهم‌ترین، مفسّرانِ فکر و اندیشۀ سیاسی در ایرانِ معاصر است، دارای جایگاهِ ویژه‌ای است و در عینِ حال، کاربردهایِ آن در آثارِ ایشان، که دورۀ طولانیِ تاریخِ ایرانِ پس از اسلام را در بر می‌گیرد، خود، مبنایی برایِ «درکِ» هر کدام از دوران‌هایِ تاریخی است که ایشان بدان پرداخته‌اند. تبعاً، برایِ نگارنده که از علاقه‌مندان به تاریخ معاصر است، سعی بر این خواهد بود که این دو مفهوم را به محکِ برخی مسائلِ این دوران، به خصوص در عصرِ قاجار بزند. این نوشتار، دو بخشِ مجزّا و مرتبط خواهد داشت، نخست نگاهی است مختصر به این دو مفهوم در آثارِ دکتر طباطبایی و دوم نگاهی به برخی مسائلِ عصرِ قاجار از دیدگاهِ این دو مفهوم است. البته در این بخش نیز، مباحث ناظر به آثارِ دکتر طباطبایی به خصوص دو بخش جلد دومِ «تأمّلی دربارۀ ایران» خواهد بود.
شروعِ بحث در اندیشۀ دکتر طباطبایی را باید با یک مؤلفۀ مهم موردِ توجّه قرار داد و آن «مشکلِ ایران» از دیدگاهِ ایشان است. از دیدگاهِ ایشان، اگرچه ««ایران» موضوعِ همۀ تاریخ‌هایی است که تاکنون ایرانیان و بیگانگان نوشته‌اند، اما ایران، به عنوان «موضوعِ» دگرگونی‌هایِ تاریخی، در همۀ آن تاریخ‌ها به مثابۀ «مشکل» لحاظ نشده است.»(1) به اعتقادِ ایشان، «این ایران «موضوعی» در صورتِ یک «مشکل» (problem) است که پی‌آمدهایِ آن منطقِ خاص خود را دارد و باید آن را در درونِ نظامی از مشکلاتِ جدید – به اصطلاحِ جدید the problematic – و با توجّه به منطقِ ویژۀ آن توضیح داد. برخلافِ توضیحِ ایران به عنوانِ ناحیه‌ای در تاریخ‌نویسیِ جهانی، که مبنایِ آن آگاهیِ جدیدِ غربی است، شرطِ امکانِ تبیینِ ایران، به عنوانِ مشکل، تکوینِ آگاهیِ جدیدِ انسانِ ایرانی است.»(2) بنابراین، مسئله در اینجا «تأمل دربارۀ ایران»ی خواهد بود که در یک بسترِ مفهومیِ از پیش تعیین شده‌ای موردِ نظر قرار خواهد گرفت. این بسترِ مفهومی، دستگاهی از مفاهیمِ به هم پیوسته است که بدونِ این پیوستگی، نمی‌توان به اندیشۀ ایشان پی برد. در این مقاله، به مفهومِ «انحطاط» در اندیشۀ ایشان پرداخته خواهد شد و نسبتِ آن با برخی از مباحثی که در زمینۀ مسائلِ تاریخِ معاصرِ ایران مطرح کرده‌اند موردِ توجّه قرار خواهد گرفت. بدیهی است، بحثِ مبسوط در این زمینه فراتر از این مختصر خواهد بود.
ایشان، در، تزِ یازدهم، از تزهایی که در مقدمۀ جدیدِ کتابِ دیباچه‌ای بر نظریۀ انحطاطِ ایران مطرح کرده‌اند به این مسئله می‌پردازند که «عدمِ امکانِ نظریه‌پردازی در قلمروِ سیاسی، زوالِ اندیشیدنِ سیاسیِ ایرانی در سده‌هایِ میانۀ تاریخِ ایران، و اینکه فلسفه در ایران ... موجب شد که آنچه در عمل در ایران اتّفاق افتاده بود، بازتابی در قلمروِ نظر پیدا نکند.... اشاره‌هایی به این نکته‌هایِ ظریف و سخت پیچیدۀ ویژگی‌هایِ تحوّلِ تاریخیِ ایران در برخی نوشته‌هایِ تاریخی تا یورش مغولان آمده، اما از آنجا که تاریخِ ایران پیوسته بخشی از ادبِ فارسی بوده، معنایِ آن اشاره‌هایِ تاریخی به واقعیّتِ تاریخِ ایران موردِ توجّه قرار نگرفته و ایضاحِ نظریِ آن‌ها ممکن نشده است. اینک، با شدّت و ژرفایی که بحرانِ «چگونه ایرانی بودن» پیدا کرده است، نمی‌توان به بحثِ نظری در بنیادهایِ تمدّن و فرهنگِ ایرانی بی‌اعتناء ماند، زیرا شبحِ بحران به عنوانِ شرطِ امکانِ اندیشیدن در آستانۀ در است. فهمِ «ملّی» از ایران باید، اینک، به ضرروت، مبتنی بر نظریه‌ای دربارۀ «ایران» به عنوانِ یک «مشکل» باشد.»(3) این «عدمِ امکان» یکی از بنیادی‌ترین «مشکل»هایی است که چونان مقدمه‌ای بر نظریۀ انحطاط باید در نظر گرفته شود.
(*)این نوشتار برای نخستین بار در جریدۀ قلمیاران به تاریخ آذر1396 منتشر شد.
(1)جواد طباطبایی، تأملی دربارۀ ایران، جلد نخست دیباچه‌ای بر نظریۀ انحطاط ایران با ملاحظات مقدماتی در مفهوم ایران، تهران، انتشارات مینوی خرد، 1395،ص15.
(2)جواد طباطبایی، تأملی دربارۀ ایران، جلد نخست دیباچه‌ای بر نظریۀ انحطاط ایران با ملاحظات مقدماتی در مفهوم ایران، تهران، انتشارات مینوی خرد، 1395،ص17.
(3)همان،ص57.
@andishe_irani


Forward from: ایران بوم
درخواست دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه تهران از سازمان میراث فرهنگی: از مخدوش‌کنندگان سردر دانشگاه شکایت کنید/ وارد کردن خرابی بر این اثر ثبت‌شده ملی جرم است و مرتکب آن باید مجازات شود
bit.ly/2FdKKtp


Forward from: ایرانِ بزرگِ فرهنگی
در این کانال نفوذ تجزیه‌طلبان شناخته شده وابسته به احزاب تروریستی دیده می‌شود. شاهد علوی و احسان فتاحی دو عنصر نفرت‌پراکن‌قومی مترصد فرصتی برای گنجاندن افکار شوینیستی خود در لابلای تظاهرات مردم هستند.


Forward from: یادداشت‌های یدالله کریمی‌پور
از فنلاند گذشتیم، از صفوی بیاموزید
@karimipour_k

✅ صفویان پس از 879 سال از فروپاشی ساسانی، در 1501، نخستین حکومت فراگیر_ملی ایرانیان را بنیاد نهادند. آنان سه ارزش پایه ای را پایه گذاری کردند: ساخت ملتی یکپارچه در برابر ترکان عثمانی و اُزبک، یکپارچه کردن سرزمینی ایران در برابر گردنکشان و کوشش برای آشتی دادن ملیت و مذهب امامیه.

✅با وجود آن که صفویان با رسمیت دادن به شیعه ی امامیه، حساب ایرانیان را از دو دولت سنی خاوری و شمال باختری(ازبک و عثمانی) جدا ساختند، ولی از همان آغازهای برپایی حکومتشان، دانستند که ایران و ایرانیان را نمی توان تنها با دستیازی به تنها یک « علت وجودی» بر پا کرده و پاس داشت. بنابراین بر «ملیت ایرانی» نیز پافشاری کرده و آیین هایش را نه تنها حفظ، که گسترش نیز دادند. نتیجه آن که همه ی مردمان ایران خود را صفوی و ایرانی می شمردند.

✅مردمان ترک و تاجیک، خود را دوستدار شاه می شمردند. شاه اسماعیل پست های دولتی را میان مردم گوناگون با مذاهب مختلف پخش کرد؛ واین رسم در دوره ی شاه عباس به اوج رسید. به گونه ای که حتی سرداران و سربازان نیز از میان گرجی ها و چرکس ها و نصاری و...بر خاستند.

✅شاه اسماعیل مرشد بزرگ و قطب الاقطاب دراویش، با ترویج و تشویق شاهنامه خوانی، دوستی به ملیت ایرانی را میان همه ی ایرانیان، از هر مذهب و مسلکی گستراند. چنان که در بیشتر ایل های آن زمان، اشعار حماسی شاهنامه خوانده و میان مردمان قزلباش ترک و کرد زبان، ازبر می شد.حتی شاه اسماعیل نام فرزندانش را از شاهنامه گرفته بود: تهماسب، سام، القاس، فرنگیس و...

✅صفویان برای جلوه دادن حقانیت پادشاهی خویش نزد ایرانیان، از یک سو پیشینه ی خود را به پیامبر رسانده و خود را «سید» می دانستند و شجره نامه برایش ساخته و پرداخته کردند، واز سوی دیگر، تبار خویش را به پادشاهان «ساسانی» می رساندند. در راستای همین چند پایه ای کردن علت وجودی بود که، نوروز و مهرگان و سده و سووشون، در کنار تاسوعا و عاشورا و نیمه ی شعبان و... محترم شمرده می شد.

✅هم چنین گرچه حود اصلیتی کرد_ترک داشند، وبا زبان ترکی آذری با همسران و در دربار گفتگو می کردند، ولی زبان پارسی را، زبان رسمی کردند. چنان که گاه به زبان پارسی شعر می سرودند؛ و دستور دادند که احکام شرعیه را برای فهم مردم، در چند کتاب به زبان پارسی ساده بنویسند.

✅حال که شمه ای کوتاه از چگونگی رویارویی صفویه 500 سال پیش، با مقوله ی آیین های ملی و باستانی ایرانیان گفته شد، به ویژه در حضور علامه های بزرگ شیعه، بهتر است جمهوری اسلامی این ها را در دستور کارش فرار دهد. اگر نمی تواند و یا نمی خواهد چونان فنلاند به رسوم و باورهای شهروندانش احترام نهد، دستکم شاه عباس گونه و ... با شهروندانشان مواجه شود.
address: @karimipour_k
id: @karimi_pour


Forward from: خوزستان پاره تن ایران زمین است
📰گزارش شرق از بی فرهنگی هواداران تراکتور:
💢هواداران تراکتورسازی در آستانه محرومیت/خط‌دهی از خارج از کشور!

البته باید پرسید آیا کسانی که شعار میدادند و هماهنگ می کردند هم از خارج آمده بودند؟ آیا هیچکس آنها را لیدری نمی کرد؟ آیا در میان مدیران کانال تراختور لیدری وجود ندارد؟ آیا می توانند با انداختن مشکلات به موجوداتی غایب در خارج از زیر بار مسئولیت فرار کنند؟
و آیا خود آقا قلیچ خان برای مدتی با همین کانال همکاری نمی کرد؟

http://www.sharghdaily.ir/News/149814/خط‌دهی-از-خارج-از-کشور!-


@khouzestan_iran1


Forward from: مکتب هاروت
لویی کان، نور را نه صرفاً ابزاری برای ادراک‌مان از چیزها، بلکه منبع اصلیِ هر ماده می‌دانست:

«بدون نور، معماری وجود ندارد ... من نور را همچون بخشندۀ همۀ حضورها و ماده را به‌صورتِ نورِ خاموش‌شده احساس می‌کنم. هر آن‌چه که توسط نور ایجاد می‌شود، سایه‌ای را به وجود می‌آورد، و بنابراین، سایه وابسته به نور است. من آستانه‌ای را احساس می‌کنم: نور به سکوت، سکوت به نور؛ محیطی الهام‌بخش، که در آن میل به بودن و بیان‌کردن، امکان‌پذیر می‌شود.»
@maktabharut


Forward from: آذری ها |Azariha
📰گزارش روزنامه قانون از هنجارشکنی تماشاگرنماهای تراکتورسازی در بازی دیروز👇
yon.ir/dCMQ5
@Azariha_3


Forward from: آذری ها |Azariha
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
♦️شعار "العرب الحیوان" در بازیهای آسیایی از سوی هواداران تراکتورسازی.

🔹به عربها هم رحم نکردند.
🔹باشگاه فرهنگی - ورزشی !!
https://t.me/joinchat/AAAAADve_AhySuNh99yoXw


Forward from: اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴🔴🔴درحالی که تشکیل اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی یک ضرورت غیرقابل اجتناب است، چرا برخی اجازه می یابند آزادانه پرچم خلیج ع...را در ورزشگاه برپاکنندو به ایران و هویت ایرانی دشنام دهند؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷

@CUIIC


Forward from: Ale-Hashem.ir
✅نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در پیامی از شعور و غیرت ملی و دینی هواداران و دست اندرکاران تیم تراکتورسازی تبریز قدردانی کرد.

⬇️در پیام حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم آمده است:

بسمه تعالی

🔸 امروز با حضور در ورزشگاه یادگار امام(ره) تبریز و در جمع تماشاگران دیدار تیم های تراکتورسازی تبریز و استقلال تهران، شور و نشاط هواداران پر افتخار و تیم محبوب تراکتورسازی را از نزدیک دیدم.
تلاش خستگی ناپذیر، غیرت و هوشمندی جوانان عزیز چه در داخل مستطیل سبز و چه در سکوی هایی که مملو از متانت و شخصیت والای اهالی آذربایجان بود، صحنه های بیاد ماندنی از شور ملی را به همگان نشان داد.
پرشورترین هواداران آسیا و ایران، یار دوازدهم تیم محبوب تراکتورسازی یک بار دیگر با هوشمندی خود بر شایستگی جوانان و مردم سربلند آذربایجان صحه گذاشتند و نوار افتخار آفرینی ملت قهرمان این دیار را طولانی تر و درخشان تر کردند.
با تشکر از همه دست اندرکاران، مربیان و هواداران غیرتمند پرشور و شعور، از خداوند منان برای همگان سلامت، عزت و موفقیت مسئلت دارم.

سید محمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز

t.me/joinchat/AAAAAEPku8WxSCYppjR8mg


Forward from: روزنوشت‌های احسان محمدی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
⚽️ بنر خلیج عربی در دست هواداران تندرو #تراکتورسازی در پاسخ به فحاشی #قرمز و #آبی ها!

🔻هرگز کسی اینگونه فجیع
به کشتنِ خود برنخاست
که (ما)
به زندگی نشستیم!

#شرم_برای_فوتبال
🖋 @ehsanmohammadi95


Forward from: افشای پانترکیسم
عیلرضا حمیدی شفق ادمین کانال تجزیه طلب و نفاق افکن "اغلومون باشماناجان" آزادانه در تبریز فعالیت و نفرت پراکنی می کند.
اگر دستگاه های امنیتی برخورد نکند خود مردم غیور آذری حسابش را می رسند
@efshapan_ir


Forward from: باشگاه شاهنامه پژوهان
«زبان فارسی بر‌خلاف زبان‌های انگلیسی و فرانسه یا حتی عربی و ترکی به زور شمشیر جایی نرفته، آنهایی که این زبان را برگزیدند به دل خودشان چنین کردند. فارسی‌زبانان هرگز در بنگال و بالکان حضور نداشتند، اگر داشتند این حضور فرهنگی بود نه سیاسی.
در پاره‌ای جمهوری‌هایی که در گذشته در تصرف روسیه بودند زبان اول روسی است، بعد از آن زبان ملی خودشان. دلیل آن کاملاً روشن است. اگر حیدر دوغلات کاشغری در کاشغر تاریخش را به فارسی نوشته به واسطه آن نبود که فارسی‌زبانان کاشغر را تسخیر کرده بودند، بلکه غلبه فرهنگی داشتند. می‌بینم که زبان فارسی زبان عشق و دل است نه زبان شمشیر.
اینکه کسانی امروزه می‌کوشند تا در میان سخن واژه‌های فرنگی بیاورند، البته یکی به این دلیل است که ملت‌هایی مثل انگلیس و فرانسوی خواه ناخواه غلبه فرهنگی دارند. دیگر اینکه زبانی مثل زبان انگلیسی دیگر زبان زور نیست، یک جور زبان میانجی است و به اصطلاح لینگوافرانکا است، چنان که روزگاری زبان فارسی یا اردو چنین نقشی داشتند. ابن بطوطه می‌گوید وقتی به دربار سریلانکا رفت نه پادشاه سریلانکا عربی می‌دانست و نه او زبان سریلانکایی، اما هر دو فارسی می‌دانستند و با این زبان با یکدیگر سخن گفتند.
دیگر آنکه آنهایی می‌کوشند بی‌بهانه واژه‌های اروپایی در میان سخن بیاورند مردمان هویت باخته و بی‌ریشه و در واقع ترس خورده و مرعوب هستند وگرنه ما چیزی کم از دیگران نداریم. واژه‌های فارسی را در میان کلمات انگلیسی نیز می‌توان پیدا کرد، چنان که واژه‌های عربی هم در این زبان کم نیستند؛ یعنی هرکه زبان فارسی یاد گرفت به خاطر جاذبه این زبان بوده و به خاطر پیامی که در آثار بزرگان گویندگان این زبان وجود داشت.»

@Parsi_anjoman

@shahnamehpajohan

انوشه، حسن؛ «ماندیم و درجا زدیم، زبان فارسی محدود ماند»؛ گفتگو با حمیدرضا محمدی؛ روزنامه ایران؛ ۱۶ آبان ۱۳۹۴.


Forward from: آذری ها |Azariha
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📽 برافراشتن پرچم تکفیری های سوریه توسط تماشاگرنماهای تراکتورسازی و آتش زدن عکس بشار اسد.

سرسپردگی به دشمنام و تلاش برای ضربه زدن به منافع ملی ایران شیوه همیشگی تجزیه طلبان است.

@azariha_3

20 last posts shown.

298

subscribers
Channel statistics