Dragoș Galbur | PNM


Channel's geo and language: Romania, Romanian
Category: Edutainment


Președintele Partidului Național Moldovenesc 🇷🇴

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Romania, Romanian
Category
Edutainment
Statistics
Posts filter



1k 0 3 13 26

Pe 7 februarie, anul trecut, PNM a înaintat un astfel de demers. Răspunsul de atunci a fost unul extrem de arogant. Ministerul așa și ne-a răspuns: Nu ați descoperit America!

Stranie reacție, pentru că nici nu am pretins asta, doar am insistat să se facă mai repede ceea ce am văzut că se face de ani de zile în alte țări.

A trebuit să vină criza energetică pentru ca să implementeze acest sistem de tarifare.

Mai bine mai târziu, decât niciodată. Dar da, PAS și cuvântul vizionar sunt diametral opuse.


Zilele acestea, propaganda rusă lucrează la turații maxime în regiunea transnistreană. Practic tot ce se difuzează în Rusia, se transmite și în stânga Nistrului. Merge o învrăjbire aprigă împotriva Republicii Moldova, rușii impunând narativul că transnistrenii au rămas fără lumină și gaz din cauza autorităților de la Chișinău.

Dar v-ați pus vreo secundă întrebarea: stai, domnule, dar cum e posibil ca regiunea transnistreană să aibă acum acces la TV prin cablu și internet de înaltă viteză? Mai ales după ce Ucraina a închis încă în 2022 orice tip de comunicații cu enclava separatistă.

Internetul este asigurat de cea mai mare companie de comunicații din regiune, Interdnestrcom, parte a holdingului Sheriff, care aparține lui Victor Gușan, prietenul lui Dorin Recean, cât și de concurenții acesteia, o companie mai mică denumită LinkService.

Interdnestrcom livrează internet și pentru Grupul Operațional al Trupelor Rusești din Republica Moldova, cunoscut în popor ca armata a 14-a de gardă a Federației Ruse.

Atât Interdnestecom, cât și LinkService, procură internet de la un singur provider din Republica Moldova, numit SRL Starnet Soluții, cunoscut ca Starnet, al cărui proprietar este Alexandru Machedon, unul dintre cei mai generoși sponsori a campaniilor electorale ale partidului de guvernare PAS și a campaniilor Maiei Sandu. La ultima campanie pentru alegerile prezidențiale, sediul de campanie al președintei a fost în clădirea Digital Park, complex de oficii care aparține lui Alexandru Machedon.

De ce scriu asta? Pentru că întotdeauna am spus si repet că Chișinăul a fost principalul susținător al separatismului transnistrean în aceste trei decenii. Problema e în noi, în moldoveni. Fără aportul nostru și al celor pe care i-am ales în toți acești ani, influența rusă era aproape imposibilă acolo. Pentru că toți care au fost la putere la Chișinău au beneficiat și beneficiază pe seama regimului separatist din stânga Nistrului. Transnistria a fost până acum câteva zile extrem de convenabilă oamenilor de afaceri deghizați în politiceni și funcționari publici din guvernarea si structurile de forță de la Chișinău.

Să nu uităm că în vâltoarea declarațiilor siropoase despre securitatea națională a Republicii Moldova, cei din PAS au trimis un scriitor la Tiraspol să soluționeze conflictul transnistrean. Au trimis un scriitor de nuvele să negocieze cu agentura FSB, Karl! Ce e asta, dacă nu sabotaj și mimare a deciziilor curajoase și serioase? Ca astăzi, tot cei din PAS să pretindă că sunt unicii salvatori ai națiunii, care ne vor apăra de primejdii. Mulțumim, dar nu! Așa nu mai merge!

1.9k 0 13 16 91

Repet încă odată: nu mai criticați doar PAS! Criticați și celelalte partide de la guvernare!


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
Nu este politicos să vă contraziceți cumătrul, dle Buzu!


Cifrele vorbesc de la sine.

2.2k 0 14 25 44

Pentru informare, astăzi în Republica Moldova s-au scumpit:

– energia termică;
– energia electrică;
– carburanții (benzina și motorina).

2k 0 5 11 65

În câțiva ani, după refuzurile pe care le va primi, de a accede în UE și NATO, Ucraina va redeveni pro-rusă, din punct de vedere politic. Influența rusă, corupția masivă de la Kiev și Sindromul Stockholm vor funcționa perfect în favoarea Kremlinului.

Acest lucru înseamnă atragerea automată a Republicii Moldova în zona de control a Federației Ruse, indiferent de avansarea negocierilor de aderare la UE.

Unirea cu România este unica șansă pentru moldoveni de a ajunge în UE și NATO, în siguranță, pace și bunăstare. E un proces complicat, dar nu e mai complicat decât a fi din nou sub ocupație rusă. Trebuie să ne grăbim!

2k 0 4 30 80

Așa ceva nu am mai pățit.

Am sunat azi dimineață la poliție, inspectoratul Centru, să întreb numărul de înregistrare la niște documente trimise încă în decembrie. La care mi s-a zis să mă apropii fizic. Zic: stimabile, tocmai de aia am trimis documentele pe e-mail, semnate electronic, ca să nu mă apropii fizic. Au zis că verifică și revin ei. Mă sună peste 5 minute o doamnă și-mi zice: sunt de la poliție, sunați-mă înapoi pe numărul acesta, că nu am minute. O sun și-mi zice: hai notați…! 😂

Deci chestia aia cu “cererile online se depun la etajul 2” e oarecum în vigoare!

2.1k 0 6 13 106

🔴 Solicitările făcute de Premier Energy și FEE Nord către ANRE pentru dublarea tarifelor la energia electrică reprezintă o amenințare directă la adresa cetățenilor Republicii Moldova. O creștere de la 2,34 lei/kWh la 5,13 lei/kWh pentru clienții Premier Energy și de la 2,34 lei/kWh la 4,53 lei/kWh pentru cei ai FEE Nord este o povară financiară serioasă pentru majoritatea familiilor, mai ales pentru cele tinere, care încearcă să-și construiască un viitor acasă. Această majorare este un șoc economic ce riscă să accelereze depopularea Republicii Moldova.

Suntem conștienți că această criză nu ar fi avut loc fără de șantajul politic al Federației Ruse, însă acest șantaj durează de trei decenii. Se știa că Rusia va folosi criza energetică ca să ne subordoneze, și aici apare întrebarea legitimă: cu ce s-a ocupat actualul guvern în ultimii trei ani? De ce nu a prevăzut acest scenariu evident? Astăzi plătim nu doar pentru incompetența guvernului, per ansamblu, dar și pentru prietenia premierului Dorin Recean cu liderul separatist Victor Gușan, care a creat o încredere iluzorie că autoritățile de la Chișinău pot influența regimul separatist pro-rus de la Tiraspol, pentru a obține în continuare electricitate la un preț preferențial.

În 2025, prioritatea numărul unu trebuie să devină interconectarea energetică totală cu România, pentru a scăpa definitiv de șantajul rusesc. În același timp, este imperativă schimbarea clasei politice de la Chișinău, cu o clasă politică nouă care să apropie mai rapid și mai strâns Republica Moldova de România, până la unirea definitivă a celor două state românești!

2.5k 1 11 46 78

În noaptea dintre ani, în 2023, la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău s-au născut 5 copii, apoi, în 2024 s-au născut 6 copii, iar în 2025, aseară, s-a născut 1 copil, fiind unul dintre primii reprezentanți ai noii generații „Beta”, care va dura până în 2039.


Nu știu cum era prin alte părți, dar eu m-am născut și am crescut la Bălți, și practic toată copilăria nu am avut apă caldă, în unii ani, electricitate mai mult nu era decât era. Am învățat a cânta la pian la lumina lumânării, făceam temele pentru acasă la lumina lumânării și cu toate acestea eram eminent la școală. Ce să zic, era tare romantic!

Toată copilăria a încălzit mama apă la ceainic, pe care o dizolvam într-o căldare cu apă rece de la robinet, apoi ne spălam cu răvănica (așa spuneam la vasul cela cu mâner). Seara, deseori ne spălam la lumânare. Dimineața, la fel. Când mergeam la bunici, la fel nu era curent de vreo 3-4 ori pe zi, luam apă din fântână și o încălzea bunica la butelie, și ne spălam pe întuneric. Aceasta era realitatea și visul comunist pe care îl votau și trăiau cetățenii Republicii Moldova.

Cred că mulți se vor regăsi în aceste amintiri. Ce vreau să zic este că astăzi mă uit ca la niște proști la cei ce ne sperie că ne vor deconecta electricitatea și ne vor opri gazul. Că vom sta în frig și întuneric, că nu știu ce. Stați, bre, în banca voastră! Noi am crescut pe întuneric, iar bunicii și străbunicii noștri au înghețat prin Siberii pentru toate generațiile care au fost și care urmează. Ne-am temut destul. Astăzi nu ne mai temem!

2.7k 1 10 21 205

Acuma sincer, vi-l imaginați pe Stoianoglo să vorbească azi la 23.55 la Moldova 1?

2.7k 0 8 30 130

Cei din regiunea transnistreană au întâlnit astăzi anul nou la 23.00 sau la 00.00?


Începem 2025 cu un singur gând: să devenim mai puternici, mai uniți, mai siguri pe noi și pe drumul nostru. Vă promit că voi fi aici, aproape de fiecare, cu aceeași hotărâre, pentru a transforma provocările în reușite și dorințele noastre comune în realitate.

2025 va fi anul nostru! La mulți ani, prieteni!

3k 0 0 8 149

Scriam în iulie 2022:


MoldovaGaz va fi naționalizată!

3k 0 9 16 88

Separii au trecut deja la provocări!

Biroul pentru Politici de Reintegrare a informat că, în cursul zilei de ieri, compania „Tiraspoltransgaz” a întrerupt furnizarea gazelor naturale către 12 instituții publice din localități aflate în Zona de Securitate, sub controlul autorităților constituționale. Printre acestea se numără patru instituții de învățământ, o unitate medicală și două instituții culturale.

De asemenea, furnizarea agentului termic a fost suspendată pentru mai multe clădiri publice din orașul Tighina, inclusiv pentru sediile teritoriale ale poliției și procuraturii Republicii Moldova.


Hai să redescoperim împreună o personalitate marcantă din istoria românilor, despre care n-am prea învățat la școală — Elisabeta zu Wied, prima regină a României. 🇷🇴

Ca astăzi, pe 29 decembrie, 1843, în Neuwied, Germania, s-a născut regina Elisabeta a României, sub numele Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied.

Aceasta s-a căsătorit cu domnitorul Carol I al României, devenind astfel în 1881 prima regină a României, în urma recunoașterii țării drept regat.

A fost poetă și prozatoare, o admiratoare sinceră a lui Mihai Eminescu, pe care l-a recompensat cu ordinul Bene Merenti, însoțit de o importantă sumă de bani. Poetul a refuzat să ridice premiul, din cauza că avea opinii antidinastice. Eminescu era împotrivă ca România să fie condusă de străini.

Chiar și așa, Elisabeta era o pasionată cititoare a poemelor sale, după cum rezultă dintr-o scrisoare trimisă de Titu Maiorescu lui Eminescu în care îi transmitea poetului că la Castelul Peleș, doamnele de curte și regina însăși au învățat deja poeziile sale pe de rost!

Pseudonimul literar al reginei Elisabeta a României era Carmen Sylva, ceea ce se traduce din limba latină prin "Cântecul pădurii". Este cunoscut faptul că în prima reclamă publicitară din lume de tip testimonial, pentru o companie producătoare de mașini de scris, apărea chiar regina României.

L-a ajutat pe George Enescu în drumul devenirii sale de mare compozitor, prin construirea lângă Castelul Peleș a unei săli de concerte special concepută pentru el.

În 1909, Regina Elisabeta a înființat "Azilul orbilor Regina Elisabeta" pe strada Vatra Luminoasă din București, care funcționează și în prezent, acest centru având un liceu pentru cei cu deficiențe vizuale.

Regina Carmen Sylva și-a dedicat întreaga viață desăvârșirii spirituale și carierei de scriitor. A scris în mai multe limbi, fiind fluentă și perfect inteligibilă în germană, franceză, engleză și română. Cunoștea la perfecție limba latină și limba greacă.

A scris enorm, peste o mie de poezii, nouăzeci de nuvele strânse în patru volume antologice, treizeci de opere dramatice și patru romane. A scris în limba germană, uneori chiar cu caractere gotice. Opera ei a fost transpusă în limba română de Mihai Eminescu, George Coșbuc, Mite Kremnitz sau Adrian Maniu.

S-a afirmat adesea că poemul "Peste vârfuri" al lui Mihai Eminescu ar fi doar versiunea modificată în limba română a unui poem scris în limba germană de poeta regină Carmen Sylva.

Regina Elisabeta a murit la 18 februarie, 1916, cu puțin timp înainte ca România, țara pe care o conducea, să declare război Germaniei, țării sale natale. Mormântul Maiestății Sale se găsește la Mănăstirea Argeş, unde sunt îngropați toți regii și reginele României.


Dacă aveam servicii de inteligență, pe bune, la Chişinău, acum lumea era în stradă la Tiraspol. 🫡

20 last posts shown.