??تحلیل اقتصادی??


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


ارتباط با ادمين:
https://t.me/DrSarahHajmousavi

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔴بخشنامه نحوه جبران افزایش قیمت #ارز در طرح‌های عمرانی ابلاغ شد

🔹دستورالعمل نحوه جبران آثار ناشی از افزايش قیمت ارز در پیمان‌های ريالی فاقد تعديل تدوین و از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد.

🔹یکی از مشکلات نوسان قیمت ارز که از اواخر سال ۹۶ شروع شد و همچنان ادامه دارد باعث شد تا بسیاری از قراردادهای پیمانکاری طرح‌های عمرانی که امکان تعدیل نداشتند و اصطلاحاً هزینه قرارداد آنها فیکس است با نگرانی و مشکلاتی روبرو شوند.

🔹سازمان برنامه و بودجه کشور افزایش نرخ ارز را به عنوان تورم فرضی در قراردادها لحاظ کرده تا بتوان افزایش هزینه‌ها را جبران کند. در حقیقت دولت مابه التفاوت ناشی از افزایش قیمت ارز در طرح‌های پیمانکاری که امکان تعدیل ندارند را با دستورالعمل جدید تعدیل خواهد کرد.

@DrSarahHajmousavii


🔴۱۰ کشور برتر دنیا برای مهاجران
بر اساس درآمد سرانه مهاجران

@DrSarahHajmousavii


🔴♨️ نماینده #ترامپ در امور ایران راهی هند و اروپا شد

🔹برایان هوک، رئیس کارگروه ایران در دولت آمریکا از روز گذشته سفری چند مرحله‌ای را برای بحث درباره ایران آغاز کرده است.

🔹بنا بر اعلام وزارت خارجه آمریکا، هوک در این سفر که روز پنج‌شنبه آغاز شده و تا پنج‌شنبه آینده ادامه می‌یابد، ابتدا راهی هند شده و از آنجا به اروپا می‌رود تا با مقام‌های قاره سبز درباره ایران گفت‌وگو کند.

@DrSarahHajmousavii


🔴♨️ درخواست ژاپن از آمریکا برای مصونیت از تحریم‌های ایران

🔹وزیر اقتصاد #ژاپن در دیدار با همتای آمریکایی خود خواستار مصونیت شرکت‌های ژاپنی از آسیب‌های ناشی از تحریم‌ها علیه ایران شد.

🔹تارو آسو، وزیر دارایی ژاپن، از استیو منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا خواست تا اطمینان دهد که شرکت‌های ژاپنی از تحریم‌های واشنگتن علیه ایران لطمه نخواهند دید.

@DrSarahHajmousavii


🔴♨️ احتمال بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران

🔹 سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این کمیسیون درخواست اخیر برخی از کشورهای اروپایی برای بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران را به مراجع ذیربط به خصوص وزارت خارجه منتقل کرده و موضوع را پیگیری می‌کند.

@DrSarahHajmousavii


🔴♨️پیروزی حقوقی دیگری برای ایران/ رد درخواست ۵ میلیارد دلاری خواهان‌های آمریکایی/ لغو توقیف اموال بانک مرکزی ایران در ایتالیا

🔹دکتر محسن محبی رییس مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری اعلام کرد دادگاه استیناف رم درخواست حدود ۵ میلیارد دلاری عده ای از خواهان‌های امریکایی را برای توقیف اموال بانک مرکزی رد کرد:بدنبال تلاش مستمر مر‌کز و وکلای بانک مرکزی در ایتالیا دستور توقیف اموال بانک مرکزی در ایتالیا لغو شد.

🔹رای دادگاه امریکا هنوز در ایتالیا شناسایی نشده اما دادگاه رم در ایتالیا در ژوئن ۲۰۱۸ صرفا با درخواست خواهان‌های امریکایی و براساس قوانین ایتالیا دستوری برای تامین خواسته صادر کرده بود و تمامی اموال بانک مرکزی را موقتا توقیف کرده بود.

@DrSarahHajmousavii


⁣🔴پیش بینی صندوق بین المللی پول از نرخ رشد اقتصادی، تورم و بیکاری ایران

🔹رشد اقتصادی تاپایان 2018: منفی 1.5 درصد
🔹رشد اقتصادی تا پایان 2019: منفی 3.6 درصد
🔹نرخ تورم تا پایان 2018: 29.6 درصد
🔹نرخ تورم تا پایان 2019: 34.1 درصد
🔹نرخ بیکاری تا پایان 2018: 12.8 درصد
🔹نرخ بیکاری تا پایان 2019: 14.3 درصد

@DrSarahHajmousavii


🔴💢 بدهی خارجی ایران چقدر است؟

🔹تازه ترین آمار بانک مرکزی گویای بدهی ۱۰ میلیارد و ۴۴۱ میلیون دلاری ایران است و اگر به آن معوقه‌ها را هم بیافزاییم، به رقم ۱۱ میلیارد و ۸۸۵ میلیون دلار می‌رسیم که البته در مقایسه با حجم درآمدهای ارزی کشور قابل توجه نیست

@DrSarahHajmousavii


🔴✅ تحولات نقدینگی در مرداد ۱۳۹۷
📌 حجم نقدینگی در مرداد ماه به ۱۶۴۷ هزار میلیارد تومان بالغ گردید که نسبت به ماه مشابه در سال قبل ۲۰.۵ درصد بالا رفت.
📌 در مرداد ماه افزایش ماهانه نقدینگی ۲.۸ درصد (میانگین ۱۲ ماه قبل از آن ۱.۵ درصد)، پول ۸.۴ درصد (۲.۷ درصد)، سپرده های مدت دار ۱.۷ درصد (۱.۳ درصد) است.
📌 رشد پول نقش به مراتب مهم تری در افزایش نقدینگی مرداد ماه ایفا کرد که شامل افزایش سپرده های دیداری (جاری) ۸.۴ درصد (میانگین ۱۲ ماه قبل از آن ۲.۷ درصد) و اسکناس و مسکوک ۵.۱ درصد (۱.۶ درصد) می باشد.
📌 هر چند که در مرداد ماه رشد ماهانه قیمت ها (۵.۵ درصد) کمتر از رشد نقدینگی (۲.۸ درصد) است، اما از رشد پول (۸.۴ درصد) کمتر می باشد که می تواند بر مقدار پایین تر از واقع آمار تورم یا افزایش نرخ آن در آینده دلالت داشته باشد.
📌 در مرداد ماه پایه پولی به میزان ۷۸۰۰ میلیارد تومان نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافت که اجزای تشکیل دهنده خالص بدهی دولت به بانک مرکزی ۳۴۰۰ میلیارد تومان و بدهی بانک های خصوصی به بانک مرکزی ۱۷۰۰ میلیارد تومان بالا رفتند. رشد ماهانه پایه پولی ۳.۵ درصد است که بالاتر از نقدینگی است.
📌 در یک سال منتهی به مرداد ماه ۱۳۹۵، پایه پولی به میزان ۳۸۴۰۰ میلیارد تومان و در همین حال بدهی بانک های خصوصی به بانک مرکزی به میزان ۴۷۹۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت که نشان می دهد این بدهی عامل اصلی خلق نقدینگی در یک سال اخیر به شمار می رود.

@DrSarahHajmousaviim


صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۸ به منفی ۱.۳ درصد کاهش، نرخ بیکاری به ۱۲.۸ درصد افزایش و نرخ تورم به ۲۹.۶ درصد افزایش می‌یابد.
@DrSarahHajmousavii


🔴شرکت نفت انگلیس از تحریم‌های نفتی علیه ایران، معاف شد/ بی‌پی و سریتا انرژی مجوز جدیدی برای ادامه فعالیت میدان گازی دریای شمال دریافت کردند که بخشی از آن در مالکیت ایران است.
@DrSarahHajmousavii


🔴 ده ويژگى اقتصاد ايران در نيمه دوم سال ٩٧



در حالى كه تنها دو هفته از نيمه دوم سال ٩٧ گذشته است ، نشانه هاى زيادى از ورود دوباره اقتصاد ايران به دوره «ركودتورمى» خبر مى دهد. دوره يا بيمارى ركودتورمى همزمانى كاهش مستمر نرخ رشد اقتصادى و افزايش مستمر نرخ تورم است. فارغ از دلايل ورود دوباره اقتصاد ايران به بيمارى «ركودتورمى» كه معمولا در ايران به دليل كاهش شديد درآمدهاى نفتى آغاز مى شود، برخى از مهمترين ويژگى هاى محتمل اين دوره تازه ركود تورمى در ايران بدين گونه است :

1️⃣ افزايش شديد بيكارى
2️⃣ افزايش ركود اقتصادي بويژه در بخش هاى كالايى و صنعتى، نسبت به بخش خدماتى
3️⃣ افزايش قابل توجه قيمت ها بويژه در بخش كالايى نسبت به بخش خدماتى
4️⃣ كاهش پس انداز خانوار
5️⃣ كوچك شدن بازارها و سختر شدن ورود تازه واردان و احتمال بالاى خروج شركت هاى كوچك و ضعيف
6️⃣ بازار ارز نوسانى، ملتهب و عمدتا صعودى
7️⃣ در بازار مسكن، كاهش تعداد معاملات همراه با افزايش نسبى قيمت ها
8️⃣ بازار بورس همراه با نوسانات شديد
9️⃣ برنده ها در اقتصاد و در بورس : شركت ها و افرادى با درآمدهاى ارزى و هزينه هاى ريالى
🔟 بازنده ها در اقتصاد و در بورس : شركت ها و افرادى با هزينه هاى ارزى و درآمدهاى ريالى


@DrSarahHajmousavii


رشد ۱۳ درصدی صادرات غیرنفتی و کاهش ۱۲ درصدی واردات در نیمه نخست سال ۹۷
@DrSarahHajmousavii


🔴صندوق بین‌المللی پول هشدار داد جنگ تجاری آمریکا با چین جهان را فقیرتر می‌کند

🔹صندوق بین‌المللی پول در آخرین ارزیابی خود نسبت به اقتصاد جهانی هشدار داد جنگ تجاری آمریکا علیه چین جهان را فقیرتر و به مکانی به مراتب خطرناک‌تر بدل خواهد کرد.

🔹این صندوق در گزارش خود پیش‌بینی رشد اقتصاد جهانی برای سال جاری و سال آینده میلادی را کاهش داد.

🔹در گزارش این صندوق آمده است یک جنگ تجاری تمام عیار بین چین و آمریکا مانعی جدی بر سر بهبود اوضاع اقتصاد جهانی ایجاد خواهد کرد.

🔹مائوریس اوبسفلد، کارشناس ارشد اقتصادی این صندوق می‌گوید: ایجاد موانع تجاری بیشتر به خانوارها، شرکت‌ها آسیب خواهد زد و از رشد اقتصادی جلوگیری می‌کند.

🔹وی ادامه داد: سیاست‌های تجاری منعکس‌کننده رویکردهای سیاسی است و این رویکردها در بسیاری از کشورها هنوز حل نشده و در شرایط مطلوبی قرار ندارد و همین امر برای اقتصاد جهانی مخاطره‌آمیز است.

🔹اخیراً چین در پاسخ به اقدام آمریکا در اعمال تعرفه بر واردات ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی، بر ۶۰ میلیارد دلار کالای آمریکا تعرفه گمرکی اعمال کرد که از جمله آنها اعمال تعرفه بر واردات گاز طبیعی مایع‌شده است.

@DrSarahHajmousavii


🔴 چین، بلژیک و آمریکا آماده سرمایه گذاری در فارس هستند

🔹مدیرکل امور اقتصادی و دارایی فارس اعلام کرد: کشورهای چین ، بلژیک و آمریکا آماده سرمایه گذاری در طرح های تامین انرژی خورشیدی، فرآوری مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پتروشیمی و ایجاد زیرساخت های حوزه سلامت هستند و دراین رابطه طرح هایی به سرمایه گذاران خارجی پیشنهاد شده است.

@DrSarahHajmousavii


🔴 جدیدترین برآورد صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران منتشر شد

🔹صندوق بین‌المللی پول ساعاتی پیش در جدیدترین گزارش چشم انداز اقتصادی جهان اعلام کرد رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۸ به منفی ۱.۳ درصد کاهش و نرخ بیکاری به ۱۲.۸ درصد افزایش و نرخ تورم به ۲۹.۶ درصد افزایش می‌یابد.

@DrSarahHajmousavii


🔴 خزانه‌داری #آمریکا خواستار حفظ دسترسی ایران به سوئیفت شد

وبسایت واشنگتن فری بیکن:

🔹برخی مقام‌های دولت دونالد ترامپ تلاش می‌کنند تا دسترسی ایران به بازارهای مالی بین‌المللی را حفظ کنند.

@DrSarahHajmousavii


🔴 چرا دلار ارزان نشد

دیروز پس از تصویب الحاق ایران به کنوانسیون CFT در مجلس و تصویب چهارمین کنوانسیون لازم برای خروج ایران از ليست سياه گروه ویژه اقدام مالی FATF، تصور عمومی بر این بود که قیمت دلار در بازار غیررسمی ایران در ادامه کاهش های هفته اخیر باز هم کاهش خواهد یافت اما پس از کاهشی مقطعی در روز گذشته دلار امروز دوباره وارد کانال ۱۳ هزار تومان و حتی در برخی ساعات ۱۴ هزار تومان شد و انتظار کاهش شکل گرفته در جامعه محقق نشد. به نظرمی رسد موارد زیر از مهمترین دلایل کاهش قیمت دلار در شرایط کنونی است :

1️⃣ تقاضای سفته بازی در بازار ارز همچنان بالاست. کاهش شدید هفته گذشته درست است که سبب خروج برخی سرمایه های خرد از بازار شد، اما برخی سرمایه های خرد که از افزایش قبل جامانده بودند با فرض احتمال افزایش قیمت در آینده، تازه وارد بازار شدند . این نکته بسیار مهم است که سفته بازی تنها با ثبات نسبی قیمت ارز در یک محدوده قیمتی در یک بازه زمانی چند ماهه در بازار ارز کمرنگ می شود و نه شوک های کاهشی شدید در بازار، كه اين شوك ها تنها سبب خروج برخی از بازار و ورود تازه واردین می شود.

2️⃣ تصویب FATF بیشتر سبب شکل نگرفتن یک موج افزایشی شدید در بازار ارز شد تا سبب شکل گیری موج کاهشی شود . واضح است که حباب سیاسی و نگرانی شکل گرفته در بازار ارز در طی ماههای قبل نه به دلیل FATF که به دلیل تحریم های اقتصادی همه جانبه بر ایران شکل گرفته بود. لذا تا دلیل اصلی حباب سیاسی ارز پر قدرت حضور دارد و روز به روز به اعمال مرحله اصلى آن نزدیک می شویم، تصویب FATF بیشتر از آنکه مولد یک موج کاهش باشد می تواند عاملی برای جلوگیری از یک رشد سریع باشد.

3️⃣ نشانه های زیادی از دخالت بانک مرکزی در بازار ارز ایران در هفته گذشته وجود دارد. این دخالت در هفته گذشته در کنار کمپین رسانه ای خبری شکل گرفته سبب آغاز یک موج کاهشی شدید ارز شد. اما اگر بپذیریم که به دلیل کمبود منابع ارزی، امکان استمرار دخالت بانك مركزى در بازار محدود است، پس می شود انتظار داشت که قیمت با همان شدت هفته گذشته کاهش نیابد.

4️⃣ به نظر می رسد بازار ارز غیررسمی ایران از نظر حجم و عمق بازار ، بازار کوچکی است . سایز کوچک بازار سبب می گردد همانطور که با ایجاد یک کمپین رسانه ای و ترساندن سرمایه های خرد و دخالت توامان در بازار، می توان سبب کاهش چند هزار تومانی آن شد، هجوم موج تازه ای از سرمایه های خرد تازه نیز به دلیل عمق کم بازار می تواند مانع کاهش قیمت گردد.

5️⃣ يكى از مهمترين دلايل عدم كاهش ارز ، بلاتكليفي بازارهاى موازي است . كاهش قابل توجه بازار بورس و ترديد در ادامه رشد بازار مسكن و نگرانى از سيستم بانكى سبب مى گردد با توجه به وجود مستمر نگرانى ها و حباب سياسي در بازار ارز، برخى از سرمايه ها به سادگى از بازار خارج نگردد.

6️⃣ واكنش سخت سياسي گروههاى مخالف تصويب FATF و ترديدها در زمينه واكنش شوراى نگهبان به اين لايحه هم اجازه تخليه كامل اثر مثبت تصويب اين لايحه را در بازار نداده است .


@DrSarahHajmousavii


🔴درخواست جدید اتحادیه اروپا برای بازگشایی دفتر در تهران

رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس:

🔹اخیراً جلسه‌ای با حضور 26 سفیر کشورهای اروپایی در تهران، در این کمیسیون برگزار شد.

🔹در این جلسه سفیر اتریش که ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد و همچنین برخی از سفرای کشورهای اروپایی درخواست بازگشایی دفتر این اتحادیه در تهران را مطرح کردند.

@DrSarahHajmousavii


رییس دیوان محاسبات:همه شهرداران از جمله شهردار تهران مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان هستند

🔹200 نفر از مقامات باید پستشان را ترک کنند
@DrSarahHajmousavii

20 last posts shown.

607

subscribers
Channel statistics