اسلام توحید ( قرآن ، حدیث ، احکام )


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
#نشانه_های_قیامت
#قرآن
#حدیث
#احکام
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/eslam_tohid
ارتباط با مدیر کانال اسلام توحید:
@eslam_tohid3

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: Sedna
📝ليستى از بهترين و پرطرفدار ترین كانال هاى تلگرام خدمت شما عزیزان✅

برای عضویت در هر کدام از کانال ها لطفا روی اسم شان کلیک نمائید. 👇👇👇


🔹حکم دف (دایره) زدن وگوش دادن به آن چیست؟


🔸دفی که نواختن آن جایز است عبارتست از : یکطرف آن باز است و یکطرف آن بسته، پس اگر از هر دو جهت بسته باشد و یا یک جهت آن باز ولی دریچه تنگ و کوچکی داشته باشد در آنصورت این طبل است نه دف، همچنین دف مباح نباید حلقه های فلزی (یا زنگوله) بدان متصل باشد که صدای آن حلقه ها هم با خود دف ترکیب شود. در زبان عربی به این حلقه ها صنوج گویند، صنوج جمع صنج است و آن عبارتست از : حلقه های فرد که در دایرة دف نهند.

🔹علامه سفارینی می گوید : «اگر دف صنوج داشت، چنانچه (کسی آنرا بشکند) ملزم به پرداخت خسارت نمی شود چون استفاده از آن مباح نیست، .. امام احمد بر عدم ضمانت آن نیز تاکید داشتند. اما دف عاری از آن (حلقه ها) برای زنان در غیر نکاح جایز است».

"غذاء الألباب شرح منظومة الآداب" ( 1 / 243 ) .

🔸احادیثی که درباره دف نوازی آمده اند، برای سه منظور هستند : عید، عروسی، بازگشت مسافر و آنچه در این معناست ..

اولاً : اهل علم در این مورد اختلاف نظر ندارند که زنان می توانند در مراسم عروسی دف بزنند، پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند : «فَصْلُ مَا بَیْنَ الْحَرَامِ وَالْحَلَالِ : الدُّفُّ وَالصَّوْتُ» ترمذی (1008) و نسائی (3316)، وحسنه الألبانی.

یعنی : «فاصله و فرق بین حلال و حرام در نکاح، دف و آواز است».

🔹امام شوکانی در "نیل الأوطار" (6/200) گفته: «این حدیث، دلالت دارد بر اینکه دف زنی در مراسم ازدواج و گفتن بعضی کلمات با صدای بلند جایز است».

و امام بخاری از ربیع دختر معوذ روایت کرده که گفت : « دَخَلَ عَلَیَّ النَّبِیُّ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ غَدَاةَ بُنِیَ عَلَیَّ ، فَجَلَسَ عَلَی فِرَاشِی ، وَجُوَیْرِیَاتٌ یَضْرِبْنَ بِالدُّفِّ یَنْدُبْنَ مَنْ قُتِلَ مِنْ آبَائِهِنَّ یَوْمَ بَدْرٍ، حَتَّی قَالَتْ جَارِیَةٌ : وَفِینَا نَبِیٌّ یَعْلَمُ مَا فِی غَدٍ. فَقَالَ النَّبِیُّ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ : لَا تَقُولِی هَکَذَا ، وَقُولِی مَا کُنْتِ تَقُولِینَ» بخاری (3700).

🔸یعنی : پیامبر صلی الله علیه وسلم صبح شب عروسی ام نزد من آمد، بر فرش نشست در حالی که چند کنیز مشغول دف زدن بودند و برای پدرانشان که در جنگ بدر کشته شده بودند، مرثیه می خواندند. در آن اثنا، یکی از کنیزان گفت: در میان ما پیامبری وجود دارد که می داند فردا چه پیش خواهد آمد. پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: «چنین نگو. بلکه همان سرود گذشته ات را بخوان».

المهلب می گوید : «این حدیث دلیل بر (جواز) اعلان نکاح بوسیله دف و آواز مباح است» بنقل از : "فتح الباری" ابن حجر (9/203).

🔹و ابن بطال نیز در شرح آن می گوید : «علماء اتفاق نظر دارند که لهو (سرگرمی و شادی) در ولیمه نکاح (مراسم عروسی) جایز است، مثل دف زدن و مشابه آن که حرام نباشد». " شرح صحیح البخاری" لابن بطال (7/279).



دوما : اما علماء درباره جواز دف نوازی توسط مردان در عروسی ها اختلاف نظر دارند :

🌹جمهور علماء از مالکیه و شافعیه و حنابله گفتند : جایز است، زیرا احادیث بین زنان و مردان فرقی قائل نشده است.

نگاه کنید به : "حاشیة الدسوقی" (2/301)، "نهایة المحتاج" (8/298)، "الإنصاف" (8/ 342) .

🌹حنفیه و بعضی از علمای مذاهب دیگر گفتند : جواز دف نوازی فقط مختص زنان است، زیرا در زمان پیامبر صلی الله علیه وسلم و صحابه اینگونه رایج بود که زنان دف می زدند نه مردان، و این کار از اعمال خاص زنانه است و اگر مردان نیز دف بزنند پس خود را شبیه آنها کرده اند حال آنکه تشبیه کردن مرد خود را به زنان مورد نهی است.

نگاه کنید به : حاشیة ابن عابدین [5 /482] ، المغنی لابن قدامة (10/155) .

🔹علمای کرام در مورد ترانه های اسلامی شروط و ضوابطی را گذاشته اند که عبارت اند از:

🔺آلات موسیقی در آن استعمال نشود.

🔺به آواز زنان نباشد.

🔺سخنان بیهوده و نامشروع در آن نباشد.

🔺دارای لحنی نباشد که شنونده را به مستی و طرب آورده و دچار فتنه گرداند.

🔺در سرودن و شنیدن آن افراط صورت نگیرد تا مبادا عادت مسلمان نگردد طوریکه همه اوقات خود را در آن ضایع سازد و از خواندن و شنیدن قرآن وی را دور نماید.

@eslam_tohid




#صوت_قرآن
#صفحه_73


Forward from: « ختمو » ربات قرآن کریم
#صفحه_73


❌ محرّمات در اسلام(36)

🔥نابرابری در عطیه و بخشش به فرزندان:

♦️برخی از مردم تنها به بعضی فرزندان خود عطیه و بخشش می‌دهند، و به دیگران کمتر توجه می‌کنند، بنا به قول راجع این عمل حرام و ناجایز می‌باشد، مگر در صورتی که این عمل براساس مجوز و مصلحتی شرعی انجام شده باشد، مانند این که یکی از فرزندان نیازی داشته باشد که دیگران ندارند، مانند موارد بیماری، وام و یا به عنوان جایزه‌ برای حفظ قرآن و یا این که از فرزندان عیالوار و یا مشغول تحصیل است، و یا این که تاکنون کار مناسبی برایش پیدا نشده باشد، و مواردی دیگر و در چنین صورتی پدر باید نیتش این باشد که اگر یکی دیگر از فرزندانش به چنین کمکی نیاز پیدا کند، او را نیز کمک خواهد کرد، دلیل کلی این است که خداوند متعال می‌فرماید: ﴿اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّـهَ﴾ [المائدة: 8]. «به عدالت رفتار کنید که آن به تقوی نزدیک‌تر است».

▪️و دلیل خاص در این مورد روایتی که از نعمان بن بشیر روایت شده که می‌گوید: پدرش او را نزد پیامبر ﷺ برد و گفت (یا رسول الله) من به این پسرم برده‌ای بخشیده‌ام، پیامبر ﷺ فرمودند: آیا به همه فرزندانت همین مقدار بخشیده‌ای؟ گفت: خیر. پیامبر ﷺ فرمودند: آن را باز بگیرد . فتح الباری: 5/ 211. و بنا به روایتی فرمودند: «از خدا بترسید و میان فرزندان‌ تان عدل کنید» می‌گوید، برگشت و عطیه اش را باز گرفت . فتح الباری: 5/ 211. و در روایتی دیگر اینگونه آمده است: «پس در این صورت مرا گواه مگیر، زیرا من بر ظلم گواهی نمی‌دهم» .صحیح مسلم: 3/ 1243.

قول امام احمد این است که در عطیه نیز مانند میراث به پسر دو برابر دختر داده شود ، مسائل الامام احمد لابی داود: 204. در بسیاری از خانواده‌ها پدر از خدا نمی‌ترسد و برخی از فرزندانش را بیشتر از بقیه مورد لطف قرار داده، و اموالی می‌بخشد و به اینگونه در میان فرزندان خود دشمنی و کینه ایجاد می‌کند، و چه بسا فقط به خاطر این که یکی از فرزندانش به عموهایش شباهت دارد، به او امواری می‌بخشد، اما آن دیگری را که به دایی‌هایش بیشتر شباهت دارد، محروم می‌گرداند، و یا این که فرزندان یکی از همسرانش را بیشتر می‌دهد و آنان را در مدارس ویژه و غیر انتفاعی ثبت نام می‌کند، اما به فرزندان همسر دیگرش چنین توجهی ندارد، و تأثیر سوء این عملکرد نادرست سرانجام به خود او برمی‌گردد، زیرا فرزندی که محروم مانده در آینده به پدرش احسان نمی‌کند، پیامبر ﷺ به فردی که در عطیه و بخشش بین فرزندانش نابرابری کرده بود، فرمودند: «آیا مگر دوست نداری که فرزندانت همه یکسان به تو احسان کنند» .مسند احمد: 4/ 269 و مسلم، ش 1623.

📥منبع: کتاب محرمات، محمد صالح المنجد

┉━━❁(بخش سی وششم)❁━━┉

📮 @eslam_tohid


#حدیث

🔹«عَنْ أَبِي مُوسَى الأَشْعَرِيِّ رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ عَنِ النَّبِيِّ ﷺ : أَنَّهُ كَانَ يَدْعُو: «اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي خَطِيئتِي وَجَهْلِي، وَإِسْرَافِي فِي أَمْرِي، وَمَا أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنِّي، اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي هَزْلِي وَجِدِّي، وَخَطَايَايَ وَعَمْدِي، وَكُلُّ ذَلِكَ عِنْدِي»». (بخارى: 6399)

🔸ترجمه: «از ابوموسی اشعری رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ روایت است كه نبی اكرم ﷺ چنین دعا می‌فرمود:
«اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي خَطِيئتِي وَجَهْلِي، وَإِسْرَافِي فِي أَمْرِي، وَمَا أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنِّي، اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي هَزْلِي وَجِدِّي، وَخَطَايَايَ وَعَمْدِي، وَكُلُّ ذَلِكَ عِنْدِي».
یعنی خدایا! گناهانم، نادانی‌هایم، زیاده روی‌هایم را در كارها، و چیزهایی را كه تو بهتر از من می‌دانی، مغفرت كن. خدایا! شوخی‌ها، جدّی‌ها و گناهان سهوی وعمدی مرا ببخشای. چرا كه همه این كارها را مرتكب شده‌‌ام».

@eslam_tohid




🔹امام‌ ابوحنیفه رحمه الله:

🔸«برای هیچ شخصی جایز نیست، برای خواستن از الله متعال به غیر الله توسل جوید،
بلکه باید از ذات الهی بخواهد و به او توسل کند، و مکروه می دانم، اگر شخص بگوید: یا الله از تو خواستارم به جایگاه عزتت در عرشت یا به حق مخلوقاتت»
📚[ شرح فقه الاکبر 198 ]

@eslam_tohid




#صوت_قرآن
#صفحه_72


Forward from: « ختمو » ربات قرآن کریم
#صفحه_72


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔹روش کامل غسل کردن

🔸در غسل سه چیز فرض است:

1⃣ مضمضه : آب در دهان بردن
2⃣ استنشاق : آب در بینی بردن
3⃣ یک بار تمام بدن را شستن

@eslam_tohid


#حدیث

🔹«عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ : أَنَّ رسول الله ﷺ قَالَ: «مَنْ قَالَ: سُبْحَانَ اللَّهِ وَبِحَمْدِهِ فِي يَوْمٍ مِائةَ مَرَّةٍ، حُطَّتْ خَطَايَاهُ وَإِنْ كَانَتْ مِثْلَ زَبَدِ الْبَحْرِ»». (بخارى: 6405)

ترجمه: «ابوهریره رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ می‌گوید: رسو ل الله ﷺ فرمود: «هركس، روزانه صد بار سُبْحَانَ اللَّهِ وَبِحَمْدِهِ بگوید، گناهان(صغیره اش) بخشیده می‌شوند اگر چه به اندازه كف دریا باشند»».

@eslam_tohid




#صوت_قرآن
#صفحه_71


Forward from: « ختمو » ربات قرآن کریم
#صفحه_71


💎روش خواندن نماز میت(جنازه) واذکار نماز جنازه(حنفی)


🔹نیت:

نیت قلبی کافی هست

،الله اکبر

بعد از گفتن تکبیر اول(الله اکبر)، دستها رابسته واین دعا(ثنا) را می خوانیم:

🔹«سُبْحَانَکَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِکَ، وَتَبَارَکَ اسْمُکَ، وَتَعَالَى جَدُّکَ، وَلاَ إِلَهَ غَیْرُکَ»

بعد از خواندن ثنا(سبحانک اللهم...)،تکبیر دوم رابگویید(الله اکبر) و این دودرود را بخواند:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ، کَمَا صَلَّیْتَ عَلَى إِبْرَاهِیْمَ وَعَلى آلِ إِبْرَاهِیْمَ، إِنَّکَ حَمِیْدٌ مَجِیْدٌ،
اللَّهُمَّ بَارِکْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ، کَمَا بَارَکْتَ عَلَى إِبْرَاهِیْمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِیْمَ، إِنَّکَ حَمِیْدٌ مَجِیْدٌ

🔹سپس تکبیر سوم را گفته واین دعاها را بخواند:
اگر جنازه زن یا مرد بالغ است این رابخواند:
((اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِحَیِّنَا وَمَیِّتِنَا، وَشَاهِدِنَا، وَغَائِبِنَا وَصَغِیْرِنَا وَکَبِیْرِنَا، وَذَکَرِنَا وَأُنْثَانَا. اللَّهُمَّ مَنْ أَحْیَیْتَهُ مِنَّا فَأَحْیِهِ عَلَى اْلإِسْلاَمِ، وَمَنْ تَوَفَّیْتَهُ مِنَّا فَتَوَفَّهُ عَلَى اْلإِیْمَانِ))

🔹اما اگرمیت پسر نابالغ بود این دعا رابخوانید
((اللَّهُمَّ اجْعَلْهُ لَنَا فَرَطاً، وَاجعَلهُ لَنا َأَجْراً وذُخراً وَاجعَلهُ لناشافِعاً ومُشَفَّعاً))

🔹اگر میت دختر نابالغ بود این دعا خوانده شود:
((اللَّهُمَّ اجْعَلْها لَنَا فَرَطاً، وَاجعَلها لَنا َأَجْراً وذُخراً وَاجعَلها لناشافِعاً ومُشَفَّعاً))

سپس تکبیر چهارم گفته و درانتها به طرفین سلام داده واز نماز خارج می شویم.

🔻نماز جنازه بصورت ایستاده وبدون رکوع وسجده انجام میشود.

@eslam_tohid


🔘 #طائفه_منصوره

•┈┈┈•✿«قسمت سیزدهم»✿•┈┈┈•

🌻 شـرک اصغر (کوچک):
💠 شرک اصغر آنست که شارع آن را شرک نامیده است ولی بحدی نیست که با شرک اکبر برابری بکند، مانند ریا و تظاهر، پوشیدن انگشتر و مهره‌ی شفا و نخ، سوگند خوردن به غیر الله و غیره، و این شرکی است که پیامبر ﷺ می‌ترسید امتش دچار آن شوند و فرمود:
🔸«إِنَّ أَخْوَفَ مَا أَخَافُ عَلَيْكُمُ الشِّرْكُ الأَصْغَرُ، فَسُئِلَ عَنْهُ، قَالَ: الرِّيَاء»
«آنچه من بیش از هر چیز درباره شما می‌ترسم شرک اصغر است. پرسیدند: شرک اصغر چیست؟ فرمودند: ریا و تظاهر.» [رواه احمد]
💠 شرک اصغر شرکی را گویند که فاعل را از اسلام خارج نمی‌سازد، اما از گناهان کبیره است مانند:
🍀 ۱- ریای کم، و خودنمایی برای مخلوق:
مانند مسلمانی که عملی را برای خدا انجام دهد، و نماز برای خدا بخواند، اما نماز و عمل خود را در پیش چشم مردم خوب انجام دهد تا مردم او را مدح گویند.
🔹خداوند متعال می‌فرماید:
﴿فَمَن كَانَ يَرۡجُواْ لِقَآءَ رَبِّهِۦ فَلۡيَعۡمَلۡ عَمَلٗا صَٰلِحٗا وَلَا يُشۡرِكۡ بِعِبَادَةِ رَبِّهِۦٓ أَحَدَۢا﴾ [الکهف: ۱۱۰]
«پس کسی که امیدوار به لقای خداوند است، باید عمل شایسته انجام دهد، و در عبادت خدای خود کسی را شریک نسازد».
🔸و پیامبر ﷺ فرمودند:
«بیشترین چیزی که من از آن بر شما می‌ترسم، شرک اصغر است: یعنی ریا، خداوند وقتی که جزای مردم روز قیامت می‌دهد به ریاکاران می‌فرماید: بروید نزد کسانی که به ریاکاری با آنان می‌پرداختید، و ببینید آیا جزایی نزد آنان می‌یابید؟!» [رواه احمد]
🍀 ۲- قسم به غیر خدا:
🔸پیامبر ﷺ فرمودند:
«کسی که به غیر خدا قسم یاد کرد، شرک آورده است» [رواه احمد]

🌻 شرک خفی (پنهان):
💠 ابن عباس رضی الله عنه در تفسیر شرک خفی گفته است:
«شرک خفی آنست که شخص به دوستش بگوید: «مَا شَاءَ اللَّهُ وَشِئْتَ» «هرچه خدا بخواهد و تو بخواهی» و مانند آنست: اگر خدا نبود و تو نبودی چنین و چنان می‌شد (و این شرک پنهان است). و درست این است که بگوییم: اگر خدا نبود، سپس تو فلانی نبود. و (شنیدم که) پیامبر ﷺ امر کرد که بگوئید: «مَا شَاءَ اللَّهُ ثُمَّ شِئْتَ» «هرچه خدا بخواهد، سپس تو بخواهی.» [رواه نسائی]

ادامـه دارد ....

•┈┈┈•✿«قسمت سیزدهم»✿•┈┈┈•

@eslam_tohid


#حدیث

🔹«عَنْ أَبِي مُوسَى رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ قَالَ: قَالَ النَّبِيُّ ﷺ : «مَثَلُ الَّذِي يَذْكُرُ رَبَّهُ، وَالَّذِي لا يَذْكُرُ رَبَّهُ؛ مَثَلُ الْحَيِّ وَالْمَيِّتِ»». (بخارى: 6407)

🔸ترجمه: «ابوموسی اشعری رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ می‌گوید: نبی اكرم ﷺ فرمود: «مثال كسی كه پروردگارش را ذكر می‌كند و كسی كه پروردگارش را ذكر نمی‌كند، مانند شخص زنده و مرده است»».

@eslam_tohid

20 last posts shown.

1 727

subscribers
Channel statistics