صنعت و اقتصاد ایران


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانال تخصصی و تحلیلی صنعت و اقتصاد ایران
باحضور گرم اندیشمندان و صنعت گران کشور

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


📌نگاهی به برندهای آدامس در دهه ۳۰ تا ۵۰


💠 برندهای آدامس‌ که در ایران دهه ۳۰ تولید می‌شده شامل برندهای طوطی نشان، طاوس نشان، خروس نشان (تولید ۱۳۳۵– ۱۳۷۱ شرکت سقزسازی ایران)، ویتانا (تولید ۱۳۳۷)، مینو (تولید ۱۳۳۸ شرکت صنعتی مینو حاج علی خسروشاهی)، میخک (۱۳۵۱- ۱۳۸۰ تولید شرکت ایران زاک)، باز نشان، عقاب نشان، طوق طلا، قاسم کوری، هنگامه، کبک نشان، پر، ملائکه، خورشید، مینا، بوم... می‌شود.

💠در آن دوره نیز خریداران آدامس‌ها تنها کودکان نبودند، اما بسیاری از تولیدکنندگان آدامس در تولید و بسته‌بندی آدامس‌ها بیشتر به سلیقه و ذائقه خریداران کودک و نوجوان توجه داشتند.

💠 نخستین آدامس‌ها در ایران با قیمت ۱۰ شاهی فروخته شده است.

#صادرات #تولید #تولید_ملی
#کارخانه_دار

@industromy


زمستان نزدیک می‌شود، خود را آماده کنید!

آگهی قدیمی چراغ علاءالدین مربوط به دهه چهل، نسل ما با این چراغ خاطرات بسیاری دارند. اون «کانون آگهی زیبا» هم‌ که اون پایین می‌بینید از بهترین آژانسهای تبلیغاتی قبل از انقلاب بود که تبلیغات بسیار خوبی طراحی و اجرا کرد ..

#نوستالژی #تولید #تولید_ملی

@industromy


معماي اروپا، آمريكا، چين و اوراسيا

پيمان مولوي
دبير و عضو هيات اجرايي انجمن اقتصاددانان ايران

در هفته گذشته اخبار زيادي در خصوص حضور ايران در همكاري هاي اقتصادي اوراسيا منتشر شد. وزير نيرو كه رئيس كمسيون مشترك كشور ايران و روسيه نيز هست ان را فرصت بزرگي براي تجار و بازرگانان ايران ناميدند، ريس اتاق بازرگاني گيلان از صادرات ٥٠٠ محصول ايراني با تعرفه صفر يا كم به كشورهاي عضو گفتند و خلاصه ان را يك فتح الفتوح اعلام كردند.
به شخصه هر گونه پيوستن به گروه هاي همكاري را مثبت ميدانم چه اكو باشد و چه اوراسيا و شانگهاي، اما در اين مجال به موضوعي خواهم پرداخت كه بسيار مهم از جهت سياستگذاري و هزينه فرصت و توسعه ايران است.

اوراسيا متشكل از كشورهاي روسيه، اذربايجان، ارمنستان، جمهوري هاي مستقل فدراتيو روسيه و بلاروس است، تا توليد ناخالص داخلي اين گروه ٢٠٠٠ ميليارد دلار هم نيست و اقتصاد ايران با ٤٠٠ ميليارد دلار! البته كه بازاريست بزرگ كه ميتوان برايش برنامه ريزي كرد و بايد هم چنين باشد اما ايا ما همين بوغ كرنا را براي ساير بازارها هم ميكنيم و به تجار و صادركنندگانمان فخر نمي فروشيم كه برويد و بازارها را فتح كنيد.

بزرگترين و ثروتمندترين بازار جهان بازار ايالات متحده با سايز بازار ١٩٠٠٠ ميليارد دلار است! با درامد سرانه ٦٠٠٠٠ دلار ، بعد از جنگ جهاني دوم اين بازار بزرگ بود كه به ژاپن و المان كمك كرد تا بتوانند محصولات خود را بدان صادر كنند ! ما بيش از ٤ دهه است از ان محروم است.
دومين بازار بزرگ و ثروتمند جهان اتحاديه اروپا با اندازه بازار ١٨٠٠٠ ميليارد دلار و درامد سرانه متوسط ٤٥٠٠٠ دلار است .بازاري كه ميتوانست محل خوبي براي محصولات با مزيت نسبي ايران باشد و ما از ان محروميم.
بازار بعدي بازار ١٢٠٠٠ ميليارد دلاري چين است با درامد سرانه كمتر اما قشر ثروتمند بسيار بزرگ براي محصولات خاص ايراني.
ما به سبب نبود استراتژي صادراتي در دهه هاي گذشته زير ساختهاي لازم براي توسعه صادرات و بالا بودن هزينه سرمايه ، نبود ارتباطات مالي استاندارد و ... كه همه و همه ناشي از ريسك ايجاد شده به غير از بخش خصوصي بوده است ، در اختيار گرفتن بازارها و توسعه صادرات مشكل داريم و خواهيم داشت ، برعكس رقيب منطقه اي مان تركيه!
خوب است مسولان قبل از فخر فروشي ايجاد روابط و بزرگنمايي ان براي بخش خصوصي ايران به دنبال ايجاد فضايي مطلوب براي توسعه توانمندي هاي صادراتي ايران باشند. بايد بپذيريم بدون ارتباط با بازارهاي بزرگ جهان چه در غرب و شرق جهان و البته همسايگانمان در خاورميانه نمي توانيم شاهد رشد پايدار صادرات و رشد درامد سرانه ناشي از ان براي ايران باشيم.

روزنامه گسترش صمت مورخ 14 مهر 1398

telegram.me/industromy


تجارت ترجیحی ایران و اوراسیا در آبان ماه عملیاتی می‌شود

این موافقتنامه شامل 862 قلم کالا است که 502 قلم از آن ترجیحات اعطایی اوراسیا به ایران است و 360 قلم هم ترجیحات اعطایی ایران به اتحادیه اوراسیا است.

پس از یک سال اجرای موافقتنامه، مذاکرات تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اوراسیا شروع خواهد شد و ظرف 3 سال باید بر سر موافقتنامه تجارت آزاد مذاکره شود و به امضا برسد.

کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا شامل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است. 

#صادرات

@industromy


تصویر زیبایی از بزرگترین #موتور دیزلی کشتی با قدرت بالغ بر 109 هزار اسب بخار ساخت شرکت WARTSILA

@industromy




✅ تشکیل حباب های سفته بازانه در بازار سرمایه

🌀 در دهم مهر ماه ۱۳۹۸، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران از ۳۲۶۰۰۰ واحد و ارزش جاری بازار آن از ۱۱۹۰۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت.

🌀 در دهم مهر ماه نسبت به مدت مشابه در دو سال پیش، قیمت دلار در بازار آزاد ۲۸۷ درصد، میانگین قیمت مسکن تهران ۲۷۰ درصد، ارزش جاری بازار بورس ۳۴۴ درصد و شاخص کل بورس ۳۷۷ درصد افزایش یافت.

🔴️️️️ با توجه به تشکیل حباب در بازار سرمایه (به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سایر بازارها)، به نظر می رسد بازار سرمایه شرایطی مانند قیمت دلار در مهر ماه سال پیش و قیمت مسکن در ماههای اخیر را در پیش رو داشته باشد.

💡️ هر چند رانت افزایش نرخ ارز منجر به سودآوری کلان بنگاه های بزرگ خصولتی متکی به رانت منابع (معدنی، نفت و گاز و انرژی) شده است، اما در مقابل بنگاه های بزرگ دیگر مانند خودروسازها و بانکها دچار بحران هستند. تشکیل حباب های بزرگ سفته بازانه در بازار سرمایه در نهایت به این بازار بیش از دیگر بخش های اقتصاد صدمه خواهد زد.

#اقتصادایران #بازارسرمایه
@industromy


🔻خود کفائی یا خود ویرانگری؟!

غلامرضا مصدق

⭕️ سالیان درازی واژه خودکفایی از یک استراتژی اقتصادی به هدفی مقدس و آرمانی تبدیل شده و همواره مخالفان آن متهم به لیبرال بودن شده اند .
اینکه چطور ممکن است منطق دو دوتا چهارتای اقتصادی را بتوان با زور و ضرب بایدها و نبایدهای ایدئولوژیک به کنار نهاد و در عین حال به کارآمدی و بهره وری اقتصادی رسید سوالی است که موافقان خود کفایی به دور از شعار گوئی های معمول باید به آن پاسخ دهند .
⭕️ در نیمه دوم قرن بیستم دو استراتژی توسعه اقتصادی با دو رویکرد متفاوت در دستور کار دولت‌ها ی در حال توسعه قرار گرفت . استراتژی جایگزینی واردات (خود كفائي) و دیگری استراتژی توسعه صادارت ، كشورهاي آمريكاي لاتين استراتژی اولی و کشورهای آسیای جنوب شرقی دومی را انتخاب کردند . تمام کشورهایی که استراتژی جایگزینی واردات را انتخاب کردند شکست خوردند ولی آسیای جنوب شرقی ها موفق شدند . دلیل شکست یکی و موفقیت دیگری ساده بود . در ذات جایگزینی واردات ناکارآمدی نهفته است زیرا تولید نه بر مبنای مزیت ها بلکه بر مبنای نیازها انجام می‌شود ، بر اساس سیاست خود کفائی اقلام زیادی با چند برابر قیمت تمام شده جهانی تولید می‌شوند ولی بر مبنای توسعه صادرات ، تولید صرفاً براساس مزيت هاست .
⭕️ حتی آمریکا و چین با دارا بودن سهم ۲۴‎ و ۱۵‎ درصدی از اقتصاد دنیا قادر به تحقق خودکفایی در اقتصاد خود نیستند چه رسد به اقتصاد کمتر از ۱ درصدی ایران . هیچ کشوری وجود ندارد که در تولید همه یا تعداد زیادی از کالاها دارای مزیت باشد. شرایط جغرافیایی ، منابع طبیعی در دسترس ، سطح تکنولوژی و مهارتهای انسانی ، وضعیت شاخصها و ساختار اقتصادی و سیستم آموزشی هر کشور مزیت آنرا در تولید کالاهای خاصی تعیین می‌کند .
⭕️ آلمان غول بزرگ تكنولوژی دنیا گوشی تلفن همراه تولید نمی کند ؛ ژاپن سومین اقتصاد دنیا هواپیمای مسافربری نمی سازد و سوئیس پیشرفته در سودای ساخت اتومبیل نیست ! چرا ؟ آیا توانایی تکنولوژی آنها قادر به تولید این محصولات نیست ؟ حتماً صلاح آنها علیرغم دارا بودن توانایی در تولید این محصولات در تولید کالاهای دیگری است . اما كشور ما با حجم اقتصادي به مراتب كوچکتر و سطح تکنولوژی نازل تر در تکافوی تولید سنجاق میخی تا کشتی های اقیانوس پیما است و بجز اندک اقلامی که در تولید آنها دارای مزیت نسبی و مطلق است در مابقی با قیمت تمام شده چند برابر قیمت های جهانی مشغول هدر دادن منابع محدود كشور است .
⭕️ اگر با صرف اين همه هزينه و از دست دادن بسیاری از فرصتها براي رسيدن به هدف خودكفائي با توجه به مشكلات دائمی ما در روابط بین الملل توفيقي نسبي كسب مي شد تا حدودي قابل قبول بود ، ولی متاسفانه در این مورد هم چوب و هم پیاز را خوردیم . با اعلام خبر اعمال تحریم های جدید به یکباره همه چیز از پوشک بچه تا خودرو جهش قیمت داشتند ، استدلال برای موج گرانی بسیار ساده بود “ افزایش قیمت ارز “ . اگر سیاست خودکفایی ما موثر بوده چرا با اعلام خبر تحریم سونامی گرانی ها ایجاد می‌شود ؟
⭕️ حتماً موافقان سیاست خودکفایی مدعی می‌شوند ما برنامه خودکفایی را به دليل نفوذ أفكار ليبرالی در نظام تصمیم گیری جدی نگرفته و اجرا نکردیم ، فرض می‌کنیم این ایراد بجا باشد ، موافقان از میان ۲۰۰ کشور موجود دنیا فقط یک نمونه موفق در استراتژی خودکفایی را معرفی کنند .
موافقان همچنین خواهند گفت به دلیل شرایط خاص سیاسی ایران در روابط بین الملل ما انتخابی غیر از خودکفایی نداریم ، اگر این استدلال را قبول کنیم لاجرم باید بپذیریم که ما هیچوقت اقتصادی قدرتمند و پویا نخواهیم داشت و تا ابد باید با اقتصادی معیشتی (بخور و نمیر) بسر ببریم .

telegram.me/industromy


سازمانی غیرانتفاعی که با هدف کمک به ۱۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان که به عینک احتیاج دارند ولی استطاعت مالی برای خرید آن را ندارند تاسیس شده است. این پروژه بر روی روش خم کردن متریال ارزان همانند سیم کار کرده است تا به افراد محتاج کمک کند عینک خود را با تنها یک دلار بسازند!!

ساخت عینک شخضی بسیار ارزان ، کاربردی و مطابق با نیاز افراد مستمند ..

#نیازهای_جدید


@industromy


۵۰ سال پیش در چنین روزی آگهی صنایع نفت‌سوز عالی‌نسب به مناسبت نمایشگاه آسیایی تهران در روزنامه‌ها منتشر شد. در رپورتاژ این کارخانه آمده بود: «۲۰ سال قبل، زمانی که مردم کشور ما با وسایل نفت‌سوز چندان آشنایی نداشتند و هیزم و ذغال تنها ماده سوختنی و منبع حرارت را تشکیل داده بود و جنگل‌ها بی‌رحمانه تاراج می‌شد، کارخانجات عالی‌نسب موسس صنایع نفت‌سوز در ایران بنیان‌گذاری شد و با تهیه اقسام اجاق خوراک‌پزی نفت‌سوز که از هر حیث با مصنوعات خارجی رقابت می‌کرد، فعالیت خود را شروع نمود و به زودی ابتکار تهیه سماور و بخاری نفتی را به عهده گرفت و با کوشش که در افزایش سطح مرغوبیت و امتیازات فنی محصولات خود به‌عمل آورد، چندان شهرتی یافت که مصنوعات نفت‌سوز با نام عالی‌نسب توام گردید.» آگهی، از شرکت این تولیدکننده ایرانی در نمایشگاه‌های بین‌المللی مانند بروکسل، ازمیر و کازابلانکا خبر داده بود. فراز جالبی از آگهی : «از جمله چیزهای دیدنی غرفه عالی‌نسب، سماور سیار اردو است که قادر است یک اردو را چای بدهد. منبع آب آن ۱۲۰ لیتر و گنجایش قوری آن (چای دم‌کن) ۲۵ لیتر است و در آن واحد می‌تواند ۱۰۰۰ نفر را چای بدهد.»

@industromy


سندرم خودکارآفرین پنداری!

✍️فرشید شکرخدایی

درنقد کارکنان دولتی که بر منبر سخنرانی برای کارآفرینی ید طولایی دارند!

در خودرو برنامه صبحگاهی آقای خیرخواه عزیز را در رادیو اقتصاد می شنیدم ، گزارشگر از کارمندان می پرسید شما دوست داشتید کارآفرین باشید و کارمند میگفت بله من مطمئن هستم اگر کارگاه خیاطی و طراحی راه اندازی می کردم حتما موفق می شدم و کارمند بعدی و کارمند بعدی همه دوست داشتند کارآفرین باشند و به زعم خودشان حتما موفق می شدند و دست روزگار و کمبود امکانات موجب شده بود که این عزیزان کارمند باقی بمانند

این روزها به قدری دوره های کارآفرینی و دانشکده های کارآفرینی مد شده که در همه جا تبلیغ آنها را می بینیم وقتی به این کلاس ها سر می زنیم شور و هیجان ایجاد کار و کسب بسیار زیاد است

اساتیدی را می بینیم که روش های کارآفرینی تدریس می کنند ولی خودشان به کارمندی و حقوق ماهیانه چسبیده اند، ولی خاطرات و تجربیات بیل گیتس را به دیگران با فخر توضیح می دهند و از ریسک پذیری و خلاقیت های استیو جابز با دقت بسیار سخن می گویند، ولی بزرگترین خلاقیت زندگیشان این بوده که بک گراند فایل پاورپوینشان را که از اینترنت دانلود کرده اند، تغییر داده اند!

برای استخدام فراخوان می زنیم همه کسانی که مصاحبه می آیند به دنبال کسب تجربه برای ایجاد یک کسب وکار توسط خودشان هستند ولی حتما حقوق و بیمه باید باشد و توان سرمایه گذاری هم ندارند و ای کاش یک نفر پیدا شود و روی ایده های پیش پا افتاده و تکراری و بی ارزش آنها سرمایه گذاری کند ، وقتی هم به ایشان کار می سپرید با تعجب می گویند من برای پدر و مادرم هم کار نمی کنم، فقط کار آفرینی در خون من است و مدعی می شوند مدیریت یعنی انجام کار توسط دیگران!

سندرم خودکارآفرین پنداری و مسوولان رسیدگی نمی کنند به گونه ای پیش رفته که صندوق های متعدد ایجاد کرده ایم که به این نیاز وافر اجتماعی و این توهم پاسخ دهیم ، دریغ از اینکه کارآفرینی آخرین چیزی که می خواهد پول و سرمایه است و آن کارآفرینی که با سرمایه گذاری دولتی ایجاد شود همان صنایع فشل و غیراقتصادی فعلی است که وبال گردن ملت هستند.

موضوع نگران کننده بعدی این است که این همه #کارآفرین چگونه باید برای کارهای آفریده شده ، فردی را بیابند ، وقتی همه سندرم کارآفرینی دارند کسی برای کار پیدا نمی شود واین موضوع به گونه ای حاد شده که در یکسال گذشته با مصاحبه با بیش از پنج هزار نفر متقاضی مصاحبه شغلی موفق به جذب فقط پنج نفر شده ایم که می خواستند کار کنند و در اول راه علاقه ای به انجام کار توسط دیگران نداشتند.

توهم شدیدتر در مربی ها و منتورهای کارآفرینی مشاهده می شود ، بندگان خدا خودشان کارمند شرکت شتاب دهنده هستند ولی به عنوان مربی کارآفرینی به خلق الله تجربیات گرانقدرشان را در 24 سالگی می فروشند و از شکست ها و سختی های راه برای کارآفرینان جوان صحبت می کنند ، کل کارآفرینی زندگیشان هم به استخدام منشی شان برمی گردد.

من نگران این سندرم هستم ، همه به آن دچار شده اند، دولتمردان از فواید کارآفرینی جوانان می گویند در حالی که خود حقوق بگیر هستند، دانشکده های مدیریت و صنایع و کارآفرینی مملو از اساتید کارمندی هستند که به فزرندانمان توصیه کارآفرینی می کنند، ولی خود حقوق بگیر هستند و در عمرشان به کسی حقوق نداده اند و اینها مصداق کامل دروغ گویی و یا خوش بینانه، عدم صداقت این عزیزان است.

کارآفرینی چیزهایی می خواهد که بسیار کمیاب است مانند فروختن خانه و خودرو برای راه اندازی یک کسب و کار ، مانند پذیرش ریسک ده بار شکست خوردن ، مانند پرداخت لیست بیمه کارکنان آخر ماه وقتی که باید طلاهای زنت را بفروشی ، ایجاد تعهد سنگین و ضمانت نامه ها وقتی هنوز نمی دانی می توانی تولید کنی یا نه، خرید مواد اولیه نقدی و فروش نسیه و استرس ها و شب بیداری های چک های برگشتی، سروکله زدن با ده ها سازمان و نهاد و بنیاد برای گرفتن مجوزهای احمقانه و زاید و تلاش برای انجام کار سالم وقتی همه انتظار رشوه دارند و ....

این موارد که همگی به جسارت و عشق و سختکوشی محتاج است زیاد بیان نمی شود ولی مثال های زیادی از موفقیت و پولدار شدن و رفاه کارآفرینان بازگو می گردد.

💥باید با خودمان صادق باشیم ، اگر جسارت چند میلیون تومان از جیب گذاشتن برای ایده هایمان را نداریم و فقط در ذهنمان ایده هایی داریم و هر روز برای استخدام رزومه می فرستیم و یا هم اکنون شاغل هستیم و حقوق می گیریم احتمالا ما کارآفرین نیستیم و بهتر است نان و ماست مان را بخوریم!

💡اگر استاد دانشگاه هستیم و عضو هیات علمی و هر ماه به حسابمان حقوق میریزند و درس کارآفرینی می دهیم بهتر است بگوییم که خودمان جسارت #کارآفرینی را نداشته ایم!

🔸تعدادی هم کارگر و کارمند لازم داریم برای کارآفرینان محترم ، چه کسی مسئول تربیت این عزیزان است؟


telegram.me/industromy

11 last posts shown.

188

subscribers
Channel statistics