پایش مسائل سیاسی ایران


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانال پایش مسائل سیاسی ایران به شکل حرفه ای،مستقل و علمی به دنبال تبیین و بیان اخبار سیاسی و ارائه تحلیل جامع از مسائل ایران اعم از داخلی وخارجی است.
?کانال پایش مسائل سیاسی ایران???????????????????????????

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✅🎥 فیلمی از لاشه پهپاد جاسوسی امریکا و توضیحات سردار حاجی‌زاده فرمانده هوا فضای سپاه پاسداران.

🆔@ir_REVIEW


اینجا خلوتگاهی است که می‌توانید در آن «روزی یک صفحه داستان بخوانید، و یک موسیقی بشنوید».

🎼 🎧 & 📔 📚

@mohsensarkhosh_khatkhatiii


🔴در جلسه کاخ سفید چه گذشت ؟

🔹شرکت کنندگان در جلسه اضطراری با رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید گفتند آمریکا در واکنش به سرنگونی #پهپاد این کشور توسط #ایران اقدامی حساب شده انجام خواهد داد.
مقامات بلند پایه دولت آمریکا و قانونگذاران این کشور پس از یک جلسه یک ساعته درباره اقدام ناگهانی ایران در ساقط کردن یک فروند پهپاد آمریکایی در خاورمیانه، کاخ سفید را ترک کردند. آنها پس از این جلسه گفتند آمریکا احتمالا در پاسخ به این حمله یک اقدام "حساب شده" انجام خواهد داد.

🔹در بحبوحه تنش های فزاینده میان آمریکا و ایران، کاخ سفید اوایل روز پنجشنبه از سران مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا و دموکرات ها و جمهوریخواهان در کمیته های این دو مجلس دعوت کرد با دونالد ترامپ در اتاق وضعیت کاخ سفید دیدار کنند.
جینا هاسپل رئیس سیا، ژنرال ژوزف دانفورد فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا ، مایک پمپئو وزیر امور خارجه ، پاتریک شاناهان سرپرست وزارت دفاع ، مارک اسپرکه ترامپ گفته است وی را به عنوان وزیر دفاع معرفی خواهد کرد از جمله شرکت کنندگان در این جلسه
بودند.

🔹میچ مک کانل ، رهبر اکثریت سنا پس از این نشست به فاکس نیوز گفت: "جلسه خوبی داشتیم و دولت ترامپ پاسخ حساب شده ای خواهد داد.
مک کانل موضع قاطع آمریکا را مبنی بر این که این پهپاد در حریم هوایی بین المللی پرواز می کرده است، تایید کرد در حالی که ایران تلاش کرده است بگوید این پهپاد حریم هوایی ایران را "نقض کرده بود."

🔹کوین مک کارتی ، رهبر جمهوریخواهان مجلس نمایندگان و اعضای ارشد کمیته های مختلف این مجلس متشکل از مایکل مک کول از تگزاس (کمیته روابط خارجی) ، دوین نانز از کالیفرنیا (کمیته اطلاعات) و مک تورنبری از تگزاس (کمیته نیروهای مسلح) در بیانیه ای "حمله مستقیم" ایران را محکوم کردند و خواستار اقدام تلافی جویانه "حساب شده" آمریکا شدند.

🔹این جمهوریخواهان در بیانیه خود نوشتند: "ایران به صورت مستقیم به یکی از دارایی های آمریکا [پهپاد] بر فراز آب های بین المللی حمله کرد. این اقدام تحریک آمیز یک هفته پس از آن انجام شد که آنها به دو نفتکش تجاری در آب های بین المللی حمله و به آنها آسیب رساندند. باید پاسخ حساب شده ای به این اقدامات داده شود. رئیس جمهور ترامپ و تیم امنیت ملی وی درباره اوضاع و این که چه واکنشی باید در پاسخ به تجاوزات فزاینده ایران داده شود, درک روشنی دارند. در کنگره, ما آماده حمایت از زنان و مردان خود در لباس نظامی, کشور و متحدانمان در منطقه هستیم.

🔹نانسی‌پلوسی ، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات نیز پس از این جلسه در بیانیه جداگانه ای خواستار آرامش شد. وی همچنین گفت : با توجه به هدف قرار گرفتن هواپیمای بدون سرنشین آمریکا توسط ایران، ضروری است که ما به طور کامل با متحدانمان در ارتباط باشیم، و متوجه باشیم که با یک حریف مسئولیت پذیر مواجه نیستیم و هرکاری که می توانیم برای تنش زدایی انجام دهیم.
وی افزود: این یک وضع خطرناک و پر تنش است و نیاز به یک رویکرد قوی، هوشمندانه ، راهبردی و بدون شتابزدگی
دارد.

🔹چاک شومر، رهبر اقلیت سنا از حزب دموکرات نیز گفت در این جلسه به رئیس جمهور گفته است نظر کنگره درباره تصمیم دولت ترامپ باید لحاظ شود. وی از این که دولت آمریکا ممکن است وارد جنگ شود، ابراز نگرانی کرد./فاکس نیوز

🆔@ir_REVIEW


🔴 آخرین تیرها به هژمونی آمریکا

✍ دکترنصرت اله حیدری استاد دانشگاه و روزنامه نگار در یک یاد داشت تلگرامی نوشت:

🔻 امانوئل والرشتاین از متفکران به نام علوم سیاسی است .عمده شهرت او بواسطه کتاب چهار جلدی او تحت عنوان "سیستم نوین جهانی "است که به ترسیم نظم جدید جهانی پرداخته است .او اخیرا در مقاله ای در مجله کامنتاری به شکل مستقیم به ترسیم افول هژمونی آمریکا بعد از وقایع سوریه و کودتای مصر پرداخته است.از دیدگاه آقای والرشتاین افول هژمونی آمریکا از سال ۱۹۷۰ آغاز گردیده است.البته انتظار می رفت بعد از فروپاشی شوروی آمریکاییها موقعیت خود را به عنوان قدرت هژمون حفظ کنند.اما شواهد و قرائن نشان می دهد بعد از فروپاشی شوروی روند قدرت هژمونی آمریکا بخصوص از سال ۲۰۰۸ کاهش یافته است.از نشانه های اساسی در افول هژمونی آمریکا این است که آمریکا دیگر مانند گذشته برنده جنگها نیست.آمریکا علی رغم هزینه ۷ تریلیون دلاری در عراق ،قدرت را به ایران واگذار کرده است.موقعیت آمریکا در سوریه در نازل ترین سطح نسبت به ایران و روسیه است وبه عبارتی هیچ دستاورد سیاسی و نظامی در سوریه وخاورمیانه عاید آمریکا نگردیده است.در کنار این موقعیت ،قرار گرفتن نام آمریکا در کنار گروههای تروریستی به عنوان حامی،اعتبار و حیثیت آمریکا را درجهان کاملا مخدوش کرده است.امروز ارزشهای لیبرالیستی چون حقوق بشر،آزادی،احترام به حق حاکمیت ملتها،..... که آمریکا سالها با تکیه برآنان نفوذ سیاسی و فرهنگی خود را پیش می بردند دیگر حنای رنگ باخته است.امروز آمریکا در دیدگاه آزادیخواهان جهان منفورترین کشور است,دیگر کسی به آمریکا وارزشهای آنان اعتمادندارد،حتی متحدان سنتی آنان در خاورمیانه و اروپا از آمریکا ناامید شده اند.روی کارآمدن ترامپ تزلزل در این مبانی و سازوکار ها را بیش از گذشته نمایان کرده است و به ساخت سیاسی آمریکا ضربه بسیار وارد کرده است .خروج آمریکا از نهادهای بین المللی، وتوافق برجام و.....از آمریکا یک تصویر کشور یاغی رادر ذهن جهانیان ساخته است. کشوری که باید از آن فاصله گرفت . در کنار این مباحث کاهش نقش جهانی دلار به نسبت گذشته می تواند به موقعیت سیاسی،اقتصادی و حتی امنیتی آمریکا ضربه وارد سازد.آخرین تیر به هژمونی آمریکا،سقوط پهباد جاسوسی آمریکا به نام گلوبال هاوک است.دست آمریکا برای واکنش به این مساله کاملا بسته است.زیرا ورود نظامی به این قضیه یعنی پاسخ کوبنده ایران و ورود آمریکا به یک جنگ ویرانگر،جنگی که آمریکاییها هرگز برای آن آماده نیستند و استراتژیست‌های آنها نتوانسته اند دورنمای آن را ترسیم نمایند.ایران و آمریکا حداقل در عراق و سوریه و حتی در لبنان و غزه در قالب جنگهای نیابتی با هم درگیر بوده اند که در همه این نبردها ایران پیروز شده است.ائتلاف آمریکا و عربستان ودیگر دول عربی در جنگ علیه یمن عملا ناکام بوده و توازن جنگ به نفع حوثی های طرفدار ایران در حال تغییر است.
این وقایع نشان می دهد که هژمونی آمریکا دیگر به سر آمده و آمریکا دیگر چون گذشته قادر به پیروزی در جنگهای آتی نیست.در کنار این مباحث،باید گفته شود که ورود آمریکا به جنگی تمام اعیار علیه ایران بسیار پرهزینه خواهد بود و می تواند به کاهش موقعیت و جایگاه آمریکا در میان رقبای جهانی چون چین نیز شتاب دهد و روند افول هژمونی آمریکا را تسریع نماید.
آمریکاییها باید بپذیرند که دوران یکجانبه گرایی به سرآمده است و باید خود را با این واقعیتها وشرایط جدید جهانی تطبیق دهند. جهان امروز با یک غول پوشالی مواجه است،غولی که باید به او فهماند که دوران سلطه او به سرآمده است.تا این غول پوشالی متوجه موقعیت خود گردد،جهان پرآشوبناکی خواهیم داشت.


🆔@ir_REVIEW


🔴 براي ترامپ، گفت ‌وگو و فشار دو روي يك سكه‌اند
نادرانتصار استاد ممتاز دانشگاه الا بامای جنوبی:

🔻ترامپ تنها به اين موضوع فكر مي‌كند كه چگونه مي‌تواند تسليحات بيشتري را به فروش برساند و براي ايالات متحده پولساز باشد و اين سياست را نيز دنبال كرده است. نمايان كردن ايران به عنوان يك تهديد مهم و حياتي در خاورميانه توجيه فروش اسلحه به عربستان را راحت‌تر مي‌كند.

🔸از ديد ترامپ گفت‌وگو به اين معني نيست كه بنشيند و مسائل عمده را حل كند. گفت‌وگو و فشار براي آقاي ترامپ دو روي يك سكه است. در ايران ما به اين فكر مي‌كنيم كه اگر ترامپ مايل به گفت‌وگو است چرا هر روز فشار را بيشتر مي‌كند. اما ترامپ از اين ديدگاه نگاه نمي‌كند.

🔸تركيب تيم امنيت ملي امريكا به لحاظ استراتژي هيچ اختلافي ندارند بلكه اختلاف نظر جدي روي تاكتيك‌هاست كه در برخي موارد با چالش مواجه مي‌شوند. اين اختلافات در رسانه‌ها نيز منتشر مي‌شود كه نشان مي‌دهد گاهي بولتون با پمپئو با اختلاف نظر مواجه مي‌شوند اما ما نبايد اين اختلافات تاكتيكي را با اختلافات استراتژيك اشتباه بگيريم. هدف و استراتژي بلندمدت تيم امنيت ملي ترامپ يك هدف منسجم و طولاني است.

🔸شخص ترامپ و دولت كنوني امريكا به اين نتيجه رسيده كه ايران به دوره پيش از برجام بر نخواهد گشت و شرايط متفاوت شده است. آنها به اين برآورد رسيده‌اند كه ايران نمي‌تواند به شرايط پيش از برجام بازگردد.

🔸اگر شرايطي به وجود ‌آيد كه ايران بتواند با امريكا مذاكره و حتي گفت‌وگو كند، ايران اين موقعيت را نبايد از دست بدهد اما مذاكره يا گفت‌وگو كردن به معني تسليم شدن در برابر طرف مقابل نيست. حتي اگر شما با فردي بسيار قوي وارد مذاكره مي‌شويد و طرف مقابل نيز كارت برنده‌اي در دست ندارد اگر در درازمدت مهارت داشته باشد و گفت‌وگو را ادامه دهد، مي‌تواند امتيازاتي از طرف بسيار قوي بگيرد.

🔸در حال حاضر افكار عمومي آمادگي هيچ جنگي ندارد. آغاز و راه انداختن يك جنگ محبوبيت چنداني در امريكا ندارد. حتي در ميان طرفداران ترامپ نيز نظرسنجي‌ها مرتبا اين موضوع را نشان داده‌اند. ولي اين موضوع را بايد در نظر داشت وقتي كه به تاريخ امريكا نگاه مي‌كنيم، وقتي كه جنگي را رييس جمهوي ايالات متحده آغاز كند و حتي اگر محبوبيت نيز نداشته باشد اين اهرم طرفداري به رييس‌جمهور به ناگاه به يك طرف ديگر كشيده مي‌شود/سیاسیون ایران

✔️ برای مطالعه این گفتگو بر روی گزینه‌ی Instant View یا نمایش سریع-کلیک کنید:

http://telegra.ph/Untitled-06-19-6

🆔@ir_REVIEW


📢 آمریکا هدف قرار گرفتن پهپاد خود را تایید کرد

◀️ ارتش ایالات متحده امروز (پنجشنبه) با صدور بیانیه‌ای در واکنش به خبر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر سرنگونی یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکا بر فراز استان هرمزگان، هدف قرار گرفتن این هواپیمای بدون سرنشین خود را تایید کرد.

◀️ به نوشته خبرگزاری «رویترز» کاپیتان «بیل اوربان» در نیروی دریایی آمریکا و سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده «سنتکام» (که از سوی ایران تروریستی اعلام شده است) با تایید هدف قرار گرفتن یک پهپاد خود در جایی نزدیک ایران، اما مدعی شد که این هواپیمای بدون سرنشین در حریم ایران پرواز نمی‌کرده است.

◀️ «لوکاس تاملینسون» خبرنگار شبکه فاکس‌نیوز نیز به نقل از یک مقام ارتش آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد: «پهپاد مدل "تریتون MQ-4C" متعلق به نیروی دریایی آمریکا توسط موشک زمین به هوای ایرانی‌ها بر فراز تنگه هرمز در حریم هوایی بین‌المللی هدف قرار گرفته است».

🆔@ir_REVIEW


سپاه نیوز:سرنگونی یک فروند پهپادجاسوسی آمریکا در سواحل هرمزگان /// پهپاد جاسوسی "گلوبال هاوک "امریکا،بامدادامروز در سواحل استان هرمزگان ، با پدافند نیروی هوا فضای سپاه پاسداران سرنگون شد/سپاه نیوزر

گلوبال‌هاوک؛ غول ۲۰۰ میلیون دلاری که سپاه آن را ساقط کرد
در نخستین ساعات بامداد امروز(پنجشنبه 30 خرداد) یک فروند پهپاد جاسوسی "گلوبال هاوک "امریکا بعد از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد.

پهپاد گلوبال هاوک (Global Hawk) محصول شرکت نورثروپ-گرومن آمریکا با نام اختصاری RQ-4 است که به منظور اجرای عملیات‌های جاسوسی و شناسایی توسط نیروی هوایی و دریایی ایالات متحده آمریکا به کار گرفته می‌شود.
برد عملیاتی این پهپاد حدود ۱۲ هزار و ۳۰۰ ناتیکال مایل( بیش از ۲۲ هزار کیلومتر) است و قادر به اجرای ماموریت در تمام شرایط آب و هوایی خواهد بود.بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط شرکت سازنده «گلوبال هاوک» از جمله ویژگی‌های بارز این پهپاد، مداومت پروازی زیاد( بیش از ۳۲ ساعت بدون سوختگیری) در ارتفاع پروازی زیاد(۶۰ هزارپا معادل با ۱۸ کیلومتر از سطح زمین) برای انجام ماموریت اصلی خود یعنی تصویربرداری و نقشه‌برداری آنلاین مناطق وسیع به وسیله دوربین‌ها و سنسورهای مختلف است به طوری‌که قادر است محوطه ای به مساحت 100 هزار کیلومتر مربع را در یک روز اسکن و نقشه برداری کند و اطلاعات خود را با استفاده از تجهیزات ارتباطی با سرعت ۵۰ مگابایت بر ثانیه ارسال کند.
بیشترین وزن این پهپاد در هنگام برخاستن، کمی بیشتر از ۱۴.۵ تن است که می‌تواند محموله‌هایی تا وزن ۱۳۶۰ کیلوگرم را با خود حمل کند.

بدنه این پهپاد از جنس آلومینیوم است و طراحی بدنه آن نیز به گونه ای طراحی شده تا از سطح مقطع راداری آن کاسته شود. از سویی این پهپاد مجهز به سیستم گرمایش سوخت است که به پرواز آن در ارتفاع بالا کمک خواهد کرد.
. فارس


🆔@ir_REVIEW


🔴 احتمال سفر وزرای خارجه انگلیس، آلمان و فرانسه به تهران/ برگزاری کمیسیون مشترک برجام طی روزهای آینده

رویترز:
🔹علی رغم تهدیدات ایران برای نقض یکی از محدودیت‌های اصلی اعمال شده در توافق هسته‌ای، 3 کشور اروپایی امضا کننده برجام یعنی بریتانیا، آلمان و فرانسه تلاش‌های جدیدی را آغاز کرده‌اند تا همچنان ایران را در توافق هسته‌ای نگه دارند ولی به نظر می‌رسد آنها به پایان مسیر دیپلماتیکی نزدیک شده‌اند که 15 سال قبل آن را آغاز کرده‌اند./تسنیم

🆔@ir_REVIEW


🔴 والرشتاین :افول هژمونی آمریکا موجب ظهور قدرت‌های منطقه‌ای «خودسر» در خاورمیانه می‌شود

✍ Immanuel Wallerstein:
🔹Consequences of U.S. Decline

🔹 در ماجراهای اخیر خاورمیانه می‌توان شواهد روشنی از افولy هژمونی آمریکا در خاورمیانه را مشاهده کرد. آمریکا دیگر مانند گذشته، «برنده جنگ‌ها» نیست و به هر اقدامی در خاورمیانه دست زند بازنده خواهد بود. این امر خطرناک است زیرا می‌تواند به اقدامات تخریبی احمقانه از سوی آمریکا بینجامد. امروزه، هیچ یک از نیروهای قدرتمند مؤثر در خاورمیانه از آمریکا تبعیت نمی‌کنند. والرشتین تأکید کرد: «منظورم هیچ کدام است» و از مصر، اسرائیل، ترکیه، سوریه، سعودی، عراق، ایران و پاکستان نام برد.

🔹 برخلاف مشهورات رایج در ایران، کودتای ۳ ژوئیه ۲۰۱۳ مصر و ساقط کردن دولت قانونی محمد مُرسی برغم دخالت یا خواست دولت وقت آمریکا، دولت اوباما،‌ بود. صرفنظر از شکاف داخلی جامعه مصر، و تشدید تعارض میان دو بخش لائيک و مذهبی جامعه، این کودتا و تمهیدات منجر به آن کار ژنرال‌ها و الیگارشی قدرتمند مصری شکل‌گرفته در دوران سادات- مبارک و متحدان خارجی آن، بويژه آل‌سعود و امارات در منطقه خلیج فارس و دولت وقت اسرائیل (نتانیاهو)، بود.

🔹امانوئل والرشتاین از برجسته ترین متفکران معاصر است که نظریه او درباره نظم جهانی، که در کتاب چهار جلدی او با عنوان «سیستم جهانی نوین» عنوان شده، شهرت فراوان دارد. والرشتین در اول نوامبر ۲۰۱۳ در مجله کامنتاری تحلیلی منتشر کرد که ملهم از تحولات جنگ داخلی سوریه و کودتای مصر بود. او در این مقاله افول هژمونی جهانی آمریکا و پیامدهای آن را پیش‌بینی کرد.*

🔹 والرشتین نوشت: افول نقش هژمونی آمریکا در جهان از اوائل دهه ۱۹۷۰ آغاز شد و بتدریج سرعت گرفت. این در حالی است که پس از فروپاشی اتحاد شوروی و از میان رفتن جهان دوقطبی در دهه ۱۹۹۰ غالب تحلیل گران از تک قطبی شدن جهان و به تبع آن اوج قدرت بلامنازع آمریکا می‌گفتند. از سال ۲۰۰۸ وضع دگرگون شد و بسیاری به این امر توجه کردند که قدرت آمریکا در حال افول است.

🔹 یکی از پیامدهای وضع جدید افزایش استقلال و اقتدار متحدان پیشین آمریکا است که در ماجرای ماه گذشته افشاگری اسنودن (عملیات جاسوسی آمریکا علیه رهبران رده بالای آلمان و فرانسه و مکزیک و برزیل) رخ نمود. در دهه ۱۹۵۰ ماجرای مشابهی رخ داد ولی هیچ یک از متحدان آمریکا جرئت نکردند خشم خود را ابراز و ماجرا را به رسوایی بدل کنند. اینک آمریکا مجبور شد در برابر اعتراض‌ها۸ تمکین کند و اوباما قول داد که دیگر این کار تکرار نخواهد شد.

🔹 پیامد دیگر افول سرکردگی (هژمونی) جهانی آمریکا عدم قدرت تصمیم‌گیری است که در حوادث اخیر خاورمیانه رخ نمود. آمریکا، مانند گذشته، «برنده جنگ‌ها» نیست و به هر اقدامی در خاورمیانه دست زند بازنده خواهد بود. این امر خطرناک است زیرا می‌تواند به اقدامات تخریبی احمقانه از سوی آمریکا بینجامد. امروزه، هیچ یک از نیروهای قدرتمند مؤثر در خاورمیانه از آمریکا تبعیت نمی‌کنند. والرشتین تأکید کرد: «منظورم هیچ کدام است» و از مصر، اسرائیل، ترکیه، سوریه، سعودی، عراق، ایران و پاکستان نام برد.

🔹بنظر والرشتین، در دهه‌های آتی، به احتمال زیاد، نقش جهانی دلار بعنوان ارز مرجع به پایان خواهد رسید و در نتیجه آمریکا پشتوانه بودجه ملی و هزینه عملیات اقتصادی خود را از دست خواهد داد. پیامد از میان رفتن اعتبار جهانی دلار افول نسبی سطح زندگی شهروندان آمریکایی خواهد بود. این امر پیامدهای سیاسی نه چندان کم‌اهمیت خواهد داشت که هنوز نمی‌توان به درستی پیش‌بینی کرد.

🔹 با افول نقش سرکردگی آمریکا، شاهد دورانی پرآشوب از جنگ قدرت میان قطب‌های متعدد قدرت خواهیم بود که هیچ یک توانمندی کافی برای غلبه ندارند. آمریکا بعنوان یک غول باقی می‌ماند ولی غولی پوشالی خواهد بود. آمریکا همچنان قدرتمندترین نیروی نظامی جهان خواهد ماند ولی توان استفاده درست از این نیرو را نخواهد داشت.

🔹 به گمان والرشتین، با افول آمریکا، حدود نیم قرن طول می‌کشد تا قدرتی دیگر نقش هژمونیک مشابهی به دست آورد. هم اکنون، بیشترین توجه به چین است که بنظر می‌رسد دارای توانمندی بالقوه برای کسب هژمونی جهانی است. ولی پنجاه سال دورانی طولانی است و معلوم نیست در این سال‌ها چه خواهد گذشت.
#مطالعات آمریکا

🆔@ir_REVIEW


🔴 تنها کسی که از گزینه رهبری آینده اطلاع دارد چه کسی است؟

آیت‌الله محسن حیدری نماینده مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت:
▫️به جز کمیسیون ویژه، تنها کسی که می‌تواند از لیست گزینه‌های رهبری آینده اطلاع داشته باشد، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است.

▫️ وظیفه کمیسیون ویژه شناسایی افرادی است که در معرض شرایط رهبری برای آینده هستند. یعنی این کمیسیون کسانی که الان در قید حیات هستند و امکان دارد به عنوان گزینه مطرح شوند شناسایی می‌کند.

▫️افرادی که در لیست گزینه‌های رهبری آینده نظام قرار می‌گیرند، دائم از سوی کمیسیون ویژه رصد می‌شوند و موضع‌گیری‌ها و عملکردهای آنان در پرونده‌ای ثبت می‌شود تا کمیسیون ویژه در روز مبادا اطلاعات خود را مطرح کند تا مجلس خبرگان تصمیم‌گیری کند./ایرنا
🆔@ir_REVIEW


‍ ‍‍ 🔴 پایان هژمونی آمریکا

✍ فرید زکریا
🔹 نظریه‌پرداز آمریکایی
♦️ مجله "فارن افرز"

🔹 روزی در دو سال گذشته، هژمونی آمریکایی مُرد. دوران استیلای ایالات‌متحده، کوتاه و گذرا بود و حدود سه دهه حدفاصل دو اتفاق مهم، که هریک نوعی از فروپاشی بودند، دوام آورد.

🔹 در بحبوحه فروپاشی دیوار برلین در سال ۱۹۸۹ زاده شد و همزمان با یک فروپاشی دیگر، یعنی فروپاشی عراق در سال ۲۰۰۳ پایان یافت، یا در حقیقت پایان آن آغاز شد و از آن زمان به مرور در حال از هم گسیختن است.

🔹 مانند هر مرگ دیگری، عوامل زیادی در آن دخیل بودند. نیروهای ساختاری عمیقی در نظام بین‌الملل بودند که بی‌وقفه علیه هر کشوری عمل می‌کنند که این میزان از قدرت را انباشته کرده باشد.

🔹 خصوصا در مساله آمریکا، میزان سوءعملکرد واشنگتن در به‌کارگیری هژمونی و سوءاستفاده از قدرت، از دست دادن متحدان و تقویت دشمنان، تکان‌دهنده است.

🔹 و حالا در دولت [دونالد] ترامپ، به نظر می‌رسد که ایالات متحده دیگر به ایده‌ها و اهدافی که در سه‌چهارم یک قرن محرک حضور بین‌المللی این کشور بوده‌اند، علاقه‌ای و در حقیقت اعتقادی ندارد.

🔹 شکل‌گیری هژمونی آمریکا امری کم‌نظیر در تاریخ بود که این هژمونی در دهه ۱۹۹۰ و با سقوط اتحاد جماهیر شوروی به اوج رسید، تا جایی که بسیاری از تحلیلگران آمریکایی از تغییر نظم جهانی به دست آمریکا سخن می‌گفتند.

🔹 هرچند همان زمان هم برخی، مانند چارلز کراتهامر هشدار می‌دادند که "برهه تک‌قطبی کوتاه خواهد بود" و به‌زودی کشورهایی چون آلمان و ژاپن سیاست خارجی مستقلی از ایالات متحده در پیش می‌گیرند.

🔹 ظهور چین به عنوان یک قدرت جهانی از دهه ۱۹۹۰، اولین و مهمترین عامل در افول هژمونی آمریکا بود. قدرت‌گیری مجدد روسیه و دور شدن این کشور از غرب، که تاحدی به دلیل بی‌توجهی کشورهای غربی به دغدغه‌های امنیتی روسیه رخ داد، عامل دیگری بود که تضعیف نظم جهانی مورد حمایت آمریکا را تسریع کرد.

🔹 حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ به مرکز تجارت جهانی در نیویورک و پس از آن حمله آمریکا به افغانستان و عراق عامل تشدید روند نزولی قدرت آمریکا بوده است.

🔹 اشتباه‌های آمریکا در جریان حمله به عراق از جمله از بین بردن نهادهای سیاسی این کشور، یکجانبه‌گرایی و اتکا به داده‌های نادرست، حمله به عراق را به یک "نقطه عطف" تبدیل کرد.

🔹 تصمیمات خسارت‌بار و بی‌ملاحظه آمریکا پس از یازده سپتامبر ناشی از "هراس" بود. آمریکا در این دوران به یکجانبه‌گرایی روی آورد و از بسیاری از پیمان‌های بین‌المللی خارج شد و صلاحیت اخلاقی و سیاسی خود را در جهان از دست داد؛ تا جایی که متحدان دیرینه مانند کانادا و فرانسه خود را در اصل، اخلاقیات و روش سیاست خارجی، با ایالات متحده در تضاد یافتند.

🔹 دهه ۹۰ بهترین فرصت برای تغییر نظم جهانی به صورت دلخواه آمریکا بود. اما پس از فروپاشی شوروی سیاستمداران آمریکایی علاقه خود به حفظ حضور در اروپا و نقاط مختلف جهان برای حمایت بلندمدت از کشورهای مختلف در راستای حرکت به سمت مدل آمریکایی و لیبرال را از دست دادند و صرفا از الگوی "شوک‌درمانی اقتصادی" و دموکراسی‌سازی سریع پشتیبانی می‌کردند.

🔹 من در سال ۱۹۹۸، در یادداشتی در نیویورک‌تایمز، وضعیت آمریکا در آن دوران را "هژمونی پوچ" توصیف کرده بودم. آن پوچی، از آن زمان تا حالا، ادامه یافته است.

🔹 روی کار آمدن ترامپ در آمریکا را "ضربه نهایی" به هژمونی ایالات متحده بود. او تا حد زیادی به جهان بی‌علاقگی نشان داده؛ البته به جز بیان این اعتقادش که همه دنیا دارند ایالات‌متحده را می‌چاپند.

🔹 او یک ملی‌گرا، یک حمایت‌گرا و یک عوام‌گرا است که مصمم است تا "آمریکا در وهله نخست" باشد. اما واقعیت این است که او، بیش از هر چیز دیگری، کسی است که عرصه را واگذار کرده است.

🔹 ترامپ از پیمان موفق مشارکت فراپاسیفیک و به صورت کلی‌تر از درگیر شدن در آسیا کنار کشیده است. دارد از هم‌پیمانی ۷۰ ساله با اروپا جدا می‌شود. به آمریکای لاتین صرفا از پنجره دور نگه داشتن مهاجرین یا بردن آرای اهالی فلوریدا نگریسته و حتی توانسته کانادایی‌ها را هم برنجاند.

🔹 سیاست خاورمیانه‌ای خود را به اسرائیل و عربستان سعودی واگذار کرده است. و به جز چند استثنا، از جمله میل بیمارگونه او به دستیابی به جایزه صلح نوبل از طریق تلاش برای صلح با کره شمالی، آنچه در سیاست خارجی ترامپ برجسته است، غیبت اوست.

🔹 اکنون، آنچه باقی می‌ماند، ایده‌های آمریکایی است. ایالات متحده یک هژمون منحصر به فرد بود که از بسط نفوذ خود برای ایجاد یک نظم جدید جهانی استفاده کرد... اکنون سؤال این است که آیا همزمان با رنگ باختن قدرت آمریکا، نظام بین‌المللی که از آن پشتیبانی کرد (آن قواعد، عرف و ارزش‌ها) دوام می‌آورد؟ یا آمریکا افول امپراطوری ایده‌هایش را هم شاهد خواهد بود؟
#مطالعات آمریکا

🆔@ir_REVIEW


🔴ترامپ دستور اعزام نیروی جدید به خاورمیانه را صادر کرد

سرپرست وزارت دفاع آمریکا:
🔹به دنبال درگیری با ایران نیستیم

🔷اعزام نظامیان برای حفظ منافع ملی آمریکا صورت می گیرد/ایسنا

🆔@ir_REVIEW


🔴 ترامپ حادثه دریای عمان را «بسیار جزئی» خواند

🔹رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با تایم ضمن آنکه حادثه اخیر برای دو نفتکش در دریای «عمان» را «بسیار جزئی» خواند گفت که خلیج عمان از نظر راهبردی در مقایسه با گذشته، اهمیت کمتری برای آمریکا دارد.

🔹ترامپ گفته است شاید برای جلوگیری ایران از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌‌، گزینه نظامی انجام دهد اما در خصوص راه‌اندازی جنگ برای محافظت از منابع نفتی بین‌الملی ابراز تردید کرد.

🔹ترامپ مدعی شد از زمانیکه به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا برگزیده شده است، در مقایسه با قبل موضع ایران در مقابل آمریکا نرم تر شده است.

🔹ترامپ گفت: اگر هم‌اکنون در مقایسه با زمانیکه آنها آن توافق را به امضا درآورند به لفاظی‌ها (ایران) نگاه کنید، در آن زمان همیشه شعار «مرگ بر آمریکا، مرگ بر آمریکا، ما آمریکا را نابود می‌کنیم، ما آمریکا را از بین می‌بریم" وجود داشت، اما هم‌اکنون چندان چنین چیزی را نمی‌شنوم و انتظار (شنیدن آن را نیز) ندارم.

🔹ترامپ در پاسخ به سؤال تایم درباره گزینه نظامی علیه ایران، گفت: من چنین چیزی را نمی‌گویم. من اصلاً نمی‌توانم چنین چیزی را بگویم/فارس

🆔@ir_REVIEW


🔴 ضرب الاجل 10 روزه ایران به اروپا


✍امیرعلی ابوالفتح
کارشناس مسائل بین الملل


🔻ایران تا 10 روز دیگر سقف 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده را پشت سر می‌گذارد.

این جمله ، مهمترین خبری بود که بهروز کمالوندی ، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفت و گو با رسانه ها بیان کرد . هر چند که کمالوندی از عبوراز سقف تولید آب سنگین ، عبور از غنی سازی 3.67 درصدی ، بازطراحی مجدد راکتور آب سنگین اراک و همچنین نصب لوله ها در قلب این راکتور در مدت زمان کوتاه خبر داد . با این حال ، سخنگوی سازمان انرژی اتمی انجام هریک از این اقدامات را به تصمیم و ابلاغ فرامین از سوی مقامات عالیه کشور منوط کرد .
عبور ایران از دو سقف تعیین شده در توافق هسته ای شامل میزان ذخایر اورانیوم غنی شده و میزان ذخایر آب سنگین حامل پیام های مهمی است :

🔸ایران مصمم است در برابر عهدشکنی امریکایی ها و بی عملی اروپایی ها ، تعهدات برجامی خود را کاهش دهد .

🔸اقدامات ایران فقط به موضوع ذخایر اورانیوم غنی شده و آب سنگین محدود نیست و قابلیت تسری به خلوص اورانیوم غنی شده ، راکتور آب سنگین و ورود به عرصه های جدید تحقیقاتی و تولیدی انرژی هسته ای دارد .

🔸اروپا برای آنچه که " نجات #برجام " خوانده شده است ، فقط 10 روز فرصت دارد و ایران از این پس منتظر تعلل ها اروپایی ها نمی ماند .

🔸امریکا با عواقب تصمیم نسجیده دونالد ترامپ برای خروج از توافق هسته ای ، بازگشت تحریم ها و لغو معافیت برنامه های هسته ای مواجه خواهد شد .

🔸ایران در برابر فشارهای حداکثری امریکا نه فقط مقاومت حداکثری را در پیش گرفته است ، بلکه اکنون وارد فاز جدیدی مبتنی بر تهاجم حداکثری شده است .
🔸تصمیمات اخیر ایران نشان می دهد که با اجرای برجام ، امکانات و زیرساخت های صنعت هسته ای از بین نرفته بود و اکنون در برابر اقدامات امریکایی ها ، زمینه برای بازگشت به شرایط پیش از برجام چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی همچنان مهیا است .
با این حال و با وجود چنین پیام هایی ، هنوز جمهوری اسلامی ایران در چارچوب توافق هسته ای با گروه 1+5 فعالیت های هسته ای خود را پیش می برد .

➖بندهای 26 و 36 توافق هسته ای ، شرایط عهدشکنی طرف های مذاکراتی با ایران را مشخص کرده است ، از جمله این که " ایران این حق را برای خود محفوظ می دارد که اگر هر یک از مفاد این توافق از سوی طرف های مذاکراتی زیر پا گذاشته شود ، ایران جزئا یا کلا تمامی تعهدات خود را نادیده می گیرد."
➖در آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی که بعد از سخنرانی حسن روحانی ، رییس جمهوری اسلامی ایران در مورد تصمیم به کاهش تعهدات برجامی ایران منتشر شد ، آمده است که تهران همچنان به رعایت مفاد برجام پایبند است . به گفته کمالوندی ، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ، تصمیماتی که روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اعلام شد ، نقض برجام قلمداد نمی شود . هر چند که جمهوری اسلامی همچنان کنارگذاشتن این توافق را برای خود محفوظ نگهداشته است .
با این حال و به عنوان نکته سوم ، حتی اگر برداشت طرف های غربی از تصمیمات اخیر ایران مبنی بر حرکت به سمت نقض برجام با واقعیت منطبق باشد ، ایران منطقا ملزم نیست که به عنوان تنها طرف پایبند به توافق هسته ای شناخته شود . از این رو ، اگر اروپا ، آن گونه که ادعا می کند ، برجام بر امنیت جهانی ، اروپا و منطقه تاثیر می گذارد ، باید بهای آن را بپردازد و بهای آن نیز نادیده گرفتن تحریم های یکجانبه امریکا در حوزه های نفتی و بانکی است . به عبارت دیگر ، اگر اروپا نشان دهد که در مخالفت با تحریم های امریکا ، از مرحله حرف عبور کرده و با خرید نفت از ایران و برقراری روابط بانکی ، اقدامات عملی انجام خواهد داد ، برجام حفظ خواهد شد ؛ در غیر این صورت ، ایران ، تنها بازنده مرگ برجام نخواهد بود .usastudy


🆔@ir_REVIEW


🔴آیا اتفاقات سال گذشته دوباره تکرار می‌شود؟
▪️نگاهی به اقتصاد 98 با توجه به شرایط بازارها در 97
✍ سعید مسگری / کارشناس اقتصادی

🔸در سال 97 قیمت دلار جهشی 185.3 درصدی داشت و به تبع آن سایر بازارها نیز صعودی شدند و با میزان متفاوتی رشد جهش‌گونه کردند. بطوریکه سکه طرح جدید رشد 197.3 درصدی، دلار رشد 185.3 درصدی، شاخص کل بورس رشد 112.6 درصدی، قیمت مسکن در تهران رشد 91.7 درصدی و شاخص قیمت مصرف کننده رشد 47.5 درصدی داشته اند.

🔸باید توجه داشت که کاهش ارزش پول ملی و جهش نرخ ارز اتفاقی نیست که همانند زلزله به یک باره اثار منفی خود را بر اقتصاد بجای بگذارد. بلکه همانند سیل است و به مرور سبب ویرانی بخشهای مختلف اقتصاد می‌شود. از همین رو برخی اتفاقاتی که در سال اخیر رخ داده است (همچون افزایش قیمت برخی کالاها) ناشی از جهش نرخ ارز در سال گذشته است. بنابراین اتفاق جدیدی رخ نداده و افزایش قیمت برخی کالاها و خدمات آثار متاخر جهش قبلی نرخ ارز هستند و نباید از این افزایش قیمتها نگران شد و قول تیترهایی همچون موج جدید افزایش قیمتها را خورد

🔸اما اکنون این سوال مطرح است که آیا امکان جهش دوباره نرخ ارز در سال 98 وجود دارد؟ اگر شرایط اقتصاد کشور عادی بود همچون جهش های قبلی نرخ ارز باید در چند سال اتی شاهد ثبات نسبی و افزایش ملایم نرخ ارز بودیم. اما همه میدانیم که اکنون در شرایط عادی قرار نداریم و تحریمها مشکلات جدی برای کشور ایجاد کرده اند

🔸محدودیت منابع ارزی و مشکلات موجود در نقل و انتقال ارز میتواند عرضه ارز را دچار مشکل کند و موجب افزایش نرخ ها شود اما این محدودیتها نمیتواند به حدی باشد که دوباره شاهد جهش نرخ ارر همچون سال گذشته باشیم. در صورت مدیریت و سیاست گذاری صحیح اقتصادی، اتفاقات سال گذشته تکرار نخواهد شد و سود چند ده درصدی در این بازارها وجود ندارد ولی تثبیت این بازارها نیز بسیار مشکل است و استمرار روند افزایشی نرخها محتمل به نظر میرسد.

🔸در این شرایط به نظر میرسد کاهش نوسانات و افزایش مدیریت شده نرخ ارز بهترین گزینه برای سال 98 است. سیاست گذار باید واقعیتهای بازار را بپذیرد و منطبق با آن نرخ هدف را تعیین و نوسانات را به نفع این نرخ کاهش دهد. وعده های بی حاصل و کاهش های مقطعی نه تنها سودی برای اقتصاد کشو ندارد بلکه مضر نیز هستند/اقتصاد
🆔@ir_REVIEW


🔴 اقتصاد ایران پنج درصد کوچکتر شد

براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران که در روز گذشته منتشر شد، رشد اقتصادی در سال ۹۷ به سطح منفی 4.9 درصد رسیده است، به این معنا که تولید ناخالص داخلی به میزان ۴.۹ درصد کاهش یافته است.
در این میان بخش صنعت بیشترین زیان را متحمل شده و 10 درصد کوچکتر شده است. برآوردهای مراجع داخلی و خارجی نیز حاکی از رشد منفی اقتصادی در همین حدود در سال جاری است.

جزئیات رشد اقتصادی محقق شده در سال ۹۷ به تفکیک بخش ها به شرح زیر است:

🔻بخش صنعت: 9.6 - درصد
🔻بخش کشاورزی: 1.5- درصد
🔻بخش خدمات: + 0.2 درصد
🔻رشد اقتصادی بدون نفت: 2.4- درصد


🆔@ir_REVIEW


16478.pdf
1.0Mb
👈تغییر جایگاه غرب آسیا در اسناد راهبردی آمریکا و پیامدهای آن بر امنیت ملی ایران

🔸مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی


🆔@ir_REVIEW


🔴 ترامپ در نظرسنجی «فاکس‌نیوز» ششم شد / ۵ دموکرات بالاتر از ترامپ قرار گرفتند

🔹بر اساس نظرسنجی فاکس نیوز که بین نهم تا دوازدهم ژوئن انجام شد، جو بایدن معاون رئیس‌جمهوری سابق آمریکا با ۴۹ درصد از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با ۳۹ درصد پیشتاز است. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد سناتور برنی سندرز ۴۹ درصد رأی آورده. سه نامزد دیگر هم از ترامپ جلوتر هستند؛ سناتور الیزابت وارن دموکرات با دو درصد اختلاف و سناتور کامالا هریس و پیت بوتیگیگ هر کدام با یک درصد اختلاف.
🆔@ir_REVIEW


🔴تکاپوی اروپا به‌منظور یافتن جایگزینی برای سلطه مالی ایالات متحده
🔹خلاصی از دیکتاتوری دلار

🔹تکاپوی اروپا برای یافتن جایگزینی برای سلطه مالی دلار ایالات متحده از یک سال قبل و در پی تأکید رهبران آلمان و فرانسه بر لزوم احیای حاکمیت اروپا بر اقتصاد خود، جدی‌تر از قبل دنبال شد؛ اما رهبران اروپایی در یک سال اخیر دریافتند کنار‌آمدن با واقعیت و طرح‌های قابل اجرا، بسیار ساده‌تر از مقابله با تاکتیک‌های قدرتمند مالی ایالات متحده است. با‌این‌حال، انصراف اروپایی‌ها از یافتن جایگزینی برای دلار آمریکا در بلند‌مدت، بیش از آنکه به ضرر اروپا باشد، قدرت واشنگتن را با تهدید روبه‌رو خواهد کرد.

🔹به گزارش فارن‌پالسي، یکی از چالش‌های اروپایی‌ها با حاکمیت دلار آمریکا، به تنش‌های میان ایران و آمریکا مربوط می‌شود. در یک سال اخیر و با خروج یک‌جانبه دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري آمريكا، از توافق هسته‌ای با ایران و ازسرگیری برخی تحریم‌ها علیه این کشور، کشورهای اروپایی ازجمله فرانسه و آلمان، دوباره با خطر مجازات‌ها و تحریم‌های ایالات متحده در صورت ادامه تجارت با ایران روبه‌رو شدند. هنوز سیاست واشنگتن در برابر ایران روشن نیست و در این میان اروپایی‌ها نیز دنبال اجرائی‌کردن کانال ویژه‌ای برای برخی مبادلات خود با ایران هستند. در شرایطی که دیدارها و مذاکرات میان اروپا و آمریکا از یک سو و میان ایران و اروپا برای عملی‌شدن این کانال مالی بدون مواجه‌شدن با تحریم‌های آمریکا از سوی دیگر ادامه دارد، دو نفت‌کش در دریای عمان هدف قرار گرفتند.

🔹دولت ترامپ از زمانی که تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند، از تمام ابزارهای اقتصادی خود استفاده کرد تا دوستان و دشمنانش را با این رویکرد خود در قبال ایران همراه کند. ایالات متحده هم‌زمان با افزایش فشارها بر ایران، در قبال ونزوئلا نیز رویکرد کم‌و‌بیش مشابهی را در پیش گرفت و تمام کشورهایی را که به صنعت نفت ونزوئلا کمک می‌کنند، تحریم کرد. بانک‌ها و شخصیت‌های حقیقی روس در صدر لیست سیاه واشنگتن قرار گرفتند. از سوی دیگر، کمپانی‌های اروپایی که در پروژه خط لوله گاز روسیه در آلمان فعالیت داشتند نیز با تهدید ایالات متحده مواجه شدند. این تهدیدها علیه ترکیه به‌عنوان یکی از متحدان آمریکا در ناتو، به دلیل خریدهای نظامی این کشور از روسیه نیز به کار گرفته شد. این اقدامات یادآور سیاست‌های آمریکا علیه کوبا در دوران جنگ سرد بود.

🔹در آسیا نیز آمریکا از ابزار مالی و اقتصادی خود برای تقابل با چین استفاده کرد. ترامپ تعرفه‌های تجاری سنگینی را بر واردات کالاهای چینی اعمال کرد تا پکن را وادار به تجدیدنظر در سیاست‌های حمایت‌گرایانه اقتصادی خود کند/شرق

🆔@ir_REVIEW


‍‍🔴 ترامپ نمی‌تواند از بحران خاورمیانه کنار بکشد

✍ سرمقاله واشنگتن‌پست

🔸 در شرایط بسیار خطرناک کنونی منطقه خاورمیانه که حوادث می‌تواند محرک یک درگیری مسلحانه باشد، ترامپ بر خطرناک‌تر شدن وضعیت دامن می‌زند؛ اما بهترین رویکرد آمریکا در قبال ایران تداوم دیپلماسی با هماهنگی اروپا خواهد بود.

🔸 دونالد ترامپ بی‌هیچ ابایی خودش را از همه ماجراهایی که در خلیج‌فارس رخ می‌دهد، کنار کشیده است. البته او در همان دوران انتخابات هم می‌گفت که علاقه‌ای به جنگ در خاورمیانه ندارد و به دفعات نیز اشاره کرده که جنگ با ایران را نمی‌خواهد.

🔸 اما در صحنه عمل؛ او کم اقدام تحریک‌آمیز علیه جمهوری اسلامی انجام نداده است. حادثه انفجار نفتکش‌ها در روز پنجشنبه گذشته که در حوالی "تنگه هرمز" اتفاق افتاد، نه تنها حادثه‌ای بود که کاملا انتظار آن می‌رفت، بلکه پیش‌آگهی از وقوع یک خطر بزرگ‌تر و آن یک درگیری مسلحانه ممکن است.

🔸 ترامپ ایران را مسئول حادثه می‌داند. مقامات دولت آمریکا می‌گویند که کشتی‌ها بوسیله مین‌های چسبانده شده به کشتی منفجر شده‌اند. وزارت دفاع آمریکا با انتشار فیلمی ویدیویی مدعی شده که یک فروند قایق ایرانی دارد یک عدد مین عمل نکرده را از روی یکی از کشتی‌ها برمی‌دارد.

🔸 اما ایران هرگونه ادعای مداخله در این حادثه را نمی پذیرد؛ در عوض این ماجرا فرصت مغتنمی برای تهران شده تا از آن برای بی‌آبرو کردن ترامپ که متهم به گفتن هزاران دروغ است، کمال بهره را ببرد.

🔸 ترامپ در یک اقدام غیرعقلانی از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و تحریم‌های ایران را تشدید کرد. تنها رویکرد صلح‌آمیزی که ترامپ در پس همه این تحریم‌های اقتصادی در قبال تهران داشت؛ شروط ۱۲گانه‌ای بود که آمریکا آن را به ایران دیکته کرده و تهران را موظف می‌کند سیاست خارجی خود را به‌طورکل دگرگون کند.

🔸 ترامپ اگرچه می‌گوید جنگ را نمی‌خواهد، اما او راهی را پیشنهاد نمی‌دهد که به ما بگوید چطور می‌توان از این بحرانی که خود او خالق آن بوده، خارج شد.

🔸 ترامپ بارها به طور لفظی گفته که خواستار گفت‌وگوست؛ اما مقام‌های ایرانی پنجشنبه گذشته مذاکره با آمریکا را به‌طورکل منتفی اعلام کردند. همین سرسختی، ترامپ را وادار کرد تا باز هم به سراغ توئیتر برود و او هم گفت‌وگو کردن را بطور کل منتفی بداند.

🔸 اکنون در این شرایط ایجادشده، دولت آمریکا هم به سراغ متحدان اروپایی‌اش خواهد رفت و آنها را تشویق خواهد کرد به جبهه نبردی که پیرامون حمله به کشتی‌ها تشکیل خواهد شد، ملحق شوند.

🔸 اما اروپایی‌ها مسلما قدری محتاطانه با قضیه برخورد خواهند کرد. علتش هم این است که ترامپ از توافق هسته‌ای خارج شده و تحریم‌های ایران را بازگردانده و این ایراد بزرگی است که اروپایی‌ها آن را بر رییس‌جمهوری آمریکا وارد می‌دانند.

🔸 البته در این میان، کنگره هم می‌تواند ایفاگر نقش باشد. کنگره همواره از دادن مجوز جنگ پرهیز کرده و امکان ندارد از اقدام نظامی آمریکا حمایت کند.

🔸 دولت واشنگتن دارد در مورد برداشتن گام‌هایی قدری کوچک‌تر صحبت می‌کند. یکی از این اقدامات، همراه کردن کشتی‌های اسکورت به منظور مراقبت کردن از کشتی‌های نفتکش در خلیج‌فارس است.

🔸 اگر ترامپ حقیقتا دلش می‌خواهد جلوی جنگ را بگیرد، بایستی به دنبال یک رویکرد قابل‌اتکای دیپلماتیک با تهران باشد. شاید لازم باشد این رویکرد با هماهنگی اروپاییان به میدان بیاید. ضمنا او باید اهدافی قابل‌دسترسی را در مورد ایران مبنا قرار بدهد. تنش‌زدایی هردو طرف این دعوا، بهترین شروع خواهد بود/مطالعات آمریکا

🆔@ir_REVIEW

20 last posts shown.

2 146

subscribers
Channel statistics