ایران فردا


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


نشریه «ایران فردا»، ماهنامه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که اول هرماه، در تهران و دیگر شهرها منتشر می شود.
ارتباط با صفحه ی رسمی ماهنامه ایران فردا در تلگرام:
@iranfardamagazine

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


دکتر حبیب‌الله پیمان در مقاله‌ای با عنوان "ملاحظاتی درباره‌ی واکنش‌های اعتراضی مردم در روزهای اخیر" به بررسی اعتراضات مردمی در هفته گذشته پرداخته است. ایشان ریشه اعتراضات را در انباشت نارضایتی و مطالبات سیاسی و اقتصادی و تداوم و تشدید فقر و فساد و تبعیض، نقض قوانین و تضییع حقوق انسانی و قانونی افراد، گروه‌ها و اقلیت‌های قومی و مذهبی، خلف وعده و پشت گوش انداختن پی در پی قول و قرارها ارزیابی می‌کند و حداقل واکنش خردورزانه در مقابله با این اعتراضات را پرهیز از کاربرد خشونت می‌داند.
@iranfardamag
🔴 دکتر پیمان ضمن انتقاد به سیاست‌های تعدیل اقتصادی و دستورالعمل‌های نولیبرال بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول که سه دهه است در کشور اجرا می‌شود، بر انجام تغییرات ساختاری در سیاست‌های داخلی و خارجی و نظام مدیریت کشور برای حل ریشه‌ای بحران تاکید می‌کند.
@iranfardamag
متن کامل مقاله را در instant view می‌خوانیم:

http://yon.ir/HyLWQ


دکتر سعید مدنی، پژوهشگر مسائل اجتماعی و فعال ملی-مذهبی، در یادداشتی با عنوان "چرا انسان‌ها شورش می‌کنند؟" به تحلیل اعتراضات اخیر در ایران پرداخته است.
@iranfardamag
🔴 او بر این باور است که اصلاح‌طلبان در عین حفظ موازین و مواضع اصلاح‌طلبانه و ضد خشونت نمی‌توانند نسبت به درد و رنج طبقات محروم و مطالبات اقتصادی و اجتماعی جوانان بی‌تفاوت و منفعل باشند. دفاع نامشروط از دولت روحانی و عملکرد ضعیف آن، نه تنها کمکی به دولت نمی‌کند بلکه آن را دچار خطا در محاسبه کرده و در برابر شرایطی غیر منتظره‌ای مشابه روزهای اخیر قرار خواهد داد.

متن کامل این یادداشت را در Instant View بخوانید:

@iranfardamag

http://yon.ir/ZMZpK


سرمقاله‌ی شماره‌ی ۳۶ ایران‌فردا با عنوان "چنته‌ی یک نسل" به نسلی پرداخته که میراثی ماندگار از خود به‌جای گذاشته است:
@iranfardamag

🔴 داستان نسلی از زنان و مردان ایران که اکنون بیش از نیم قرن است در صحنه‌ی سیاسی ایران نقش ایفا می‌کنند تمامی ندارد.

🔴 آذرماه ۱۳۹۶ فرصتی بود تا به بهانه‌های متفاوت نام سه تن از مردان برجسته‌ی این نسل بر زبان‌ها جاری شود: طاهر احمدزاده، محمد بسته‌نگار و محمد محمدی گرگانی.

🔴 هر سه این مردان در پیوند با نهضت ملی شدن نفت بودند و هستند و همه مصدقی. هر سه در مکتب نواندیشی دینی و در محضر استادانی چون محمدتقی شریعتی، آیت‌الله طالقانی، مهندس بازرگان و مجاهدان بنیان‌گذار، آموختند و بعد در کنار معلمانی چون دکتر علی شریعتی، شهید قتل‌های زنجیره‌ای دکتر کاظم سامی، مهندس عزت‌الله سحابی و دکتر حبیب‌الله پیمان و دیگر هم‌فکران و همراهان برای نسل‌های بعدی خود معلمی کردند و هویت و اندیشه‌ی دینی احیاگران پیش از خود را بارورتر کردند. هر سه مردانِ آذرماه در راه مبارزه با رژیم پهلوی و براندازی سلطنت از جان و نام و نان مایه گذاشتند؛ فرزندان یکی قربانی شدند و خود نیز زندانی؛ دیگری روزهای جوانی را از زندانی به زندان دیگر گذراند؛ و سومی شکنجه‌های طاقت‌فرسای کمیته‌ی مشترک را تجربه کرد. هر سه اگرچه با پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ فرصت و موقعیت آن را داشتند تا به اتکای سابقه‌ی مبارزاتی و شیخوخیت در میان مبارزان و مجاهدان پیش از انقلاب مثل بسیاری دیگر از هم‌نسلان خود گوشه‌ی عافیت برگزینند و از غنائم انقلاب سهمی بردارند و باقی عمر را در نعمت و رفاه به سر برند، هرگز تن به پستی و فساد و روزمرگی و مجیزگویی ندادند و حاضر نشدند قدمی از آرمان آزادی، دموکراسی، عدالت و استقلال ایران عقب‌نشینی کنند.

🔴 آن‌ها همچون دیگر هم‌فکرانشان در سپهر عمومی و جامعه‌ی مدنی هر جا بر اساس معیارها و ارزش‌های خود لازم دیدند از عملکرد نظام پس از انقلاب حمایت کردند و هر جا خطا و انحراف دیدند بدون کمترین لرزشی در کلام و با همان صلابت دوران پیش از انقلاب هشدار دادند.

🔴 داستان این نسل تمامی ندارد.

🔴 نسل مولد دهه‌ی سی چنته‌ی جنبش برای آزادی و دموکراسی و استقلال ایران را آن‌چنان غنی و پربار کرده که تا سال‌ها پس‌ازاین نیز می‌تواند سرمایه‌ی بزرگی برای همه‌ی عاشقان ایران باشد.

🔴 این تجربه‌ی گران‌سنگ، هویتی را شکل داده و بارور کرده که امکان نادیده گرفته شدن یا حذف آن از صحنه‌ی سیاسی و اجتماعی و فکری و فرهنگی جامعه‌ی ایران ناممکن است.

🔴 نیروها و افراد متعلق به این هویت به‌رغم گونه‌گونی و تکثر در چارچوبی روشن و معین قرار دارند که امکان برقراری ارتباطی معنادار و مستمر را بین آن‌ها ممکن می‌سازد. حس تعلق به این هویت و پیوندهای تاریخی و امروزی، اعم از فکری و فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، همه عواملی شده‌اند تا آن‌ها در برابر تحمیل هویت غالب، یعنی هویت قدرت مسلط و هویت‌های تصنعی مقاومت کنند. هویت جز شیوه‌هایی نیست که به‌واسطه‌ی آن‌ها افراد و جماعت‌ها در روابط اجتماعی خود از افراد و جماعت‌های دیگر متمایز می‌شوند. به گفته‌ی یکی از صاحب‌نظران هویت اجتماعی زمینه‌ی بازی‌ای است رودررو.

🔴 نسلِ به‌هم‌پیوسته‌ی احمدزاده، بسته‌نگار و محمدی گرگانی چهل سال است که از طریق هویتشان با رقبا رودر‌رویند و امروز بیش از هر زمان دیگر می‌توانند مفتخر به هویت خود باشند؛ زیرا نشان داده‌اند که شناختی عمیق از جامعه‌ی ایران دارند، مؤلفه‌های ملی و مذهبی آن را عمیق‌ شناخته‌اند، دچار تناقض و تضاد در مواجهه با ملیت و مذهب نشده‌اند، همواره به ایرانی و مصدقی بودن خود بالیده‌اند و در همان حال به زدودن خرافات، و استبداد از چهره‌ی دین و مذهب کمک کرده‌اند.
@iranfardamag
(ادامه را در INSTANT VIEW بخوانید)
http://yon.ir/ymt2H


«ماهنامه ایران‌فردا ـ شماره ۳۶ ـ دی ۹۶» را از طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.ir/book/27399

@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد حسین شاه‌حسینی از یاران صدیق دکتر محمد مصدق
@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد حسین شاه‌حسینی از یاران صدیق دکتر محمد مصدق
@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد حسین شاه‌حسینی از یاران صدیق دکتر محمد مصدق
@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد حسین شاه‌حسینی از یاران صدیق دکتر محمد مصدق
@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد حسین شاه‌حسینی از یاران صدیق دکتر محمد مصدق
@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد حسین شاه‌حسینی از یاران صدیق دکتر محمد مصدق
@iranfardamag


شماره‌ی ۳۶ ایران فردا در یک نگاه (۲)
@iranfardamag


شماره‌ی ۳۶ ایران فردا در یک نگاه (۱)
@iranfardamag


شماره ۳۶ ایران‌فردا منتشر شد. در این شماره می‌خوانیم:
✅یادنامه طاهر احمدزاده
✅بزرگداشت محمدی گرگانی
✅۶۰ سال ایستادگی بسته‌نگار
و مقالاتی از دکتر پیمان، دکتر فراستخواه، علی طهماسبی و...
@iranfardamag


در مطلب " حسین فاطمی؛ سومین خیز نافرجام جمهوری" به قلم مصطفی محب کیا منتشر شده در شماره ۳۵ ایران فردا نویسنده سعی کرده است تا ناآمادگی شرایط دورانی جامعه ی ایران برای پاسخگویی به فریاد جمهوری خواهی دکتر فاطمی را تبیین کند که در ادامه بخش هایی از این مطلب را باهم میخوانیم:
@iranfardamag

گزافه نیست اگر ادعا کنیم در تاریخ مبارزات سده ی اخیر، ایران چهار مدعی استقرار جمهوری داشته است. نخست رهبر نهضت جنگل بود که حتی با برپایی جمهوری گیلان، الگوی خود برای ایران را نیز عرضه کرد اما دست آخر میرزا بر سر آرمانش سر یخ زده ی خود را بر طبق دوران گذارد. دومین مدعی اسقرار جمهوری در ایران، رضاخان سردار سپه بود. وی زمانی که در مقام نخست وزیری بود، پیش از آنکه به پادشاهی برسد و سلسله پهلوی را پایه گذاری کند تلاشهایی جهت بر پایی جمهوری کرد اما با مخالفت برخی روشنفکران و علما مواجه شد و ناکام ماند.
سومین باری که صدای جمهوری در سپهر سیاسی ایران به گوش رسید در دوران نهضت ملی بود و منادی این صدا کسی نبود جز سید حسین فاطمی. البته به صدایی که به سکوت مرگبار کودتا برخورد کرد و فرو نشست. در نهایت چهارمین مدعی جمهوری در تاریخ معاصر آیت الله خمینی بود که در نهضت انقلابی و شکوهمند سال 57 بالاخره موفق به استقرار آن شد.
@iranfardamag
حسین فاطمی به تعبیر هدی صابر یک شورشی معقول عاشق بود و در طیف چپ نیروهای جبهه ی ملی و دولت مصدق قرار داشت .علی رغم جوانی، دنیا دیده بود و دکتری حقوق¬اش را در فرانسه گرفته بود.

حسین فاطمی قبل از طرح ایده ی جمهوریت دو ایده ی دیگر نیز مطرح کرده که مورد اقبال دورانی نیروها قرار گرفته بود. یکی ایده ی تشکیل جبهه ی ملی بود.

ایده ی دیگر پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت بود که شخص دکتر مصدق آنرا اینگونه تصدیق می کند: "اگر ملی شدن صنعت نفت خدمت بزرگی است که به مملکت شده، باید از آن کسی که اول این پیشنهاد را نمود سپاسگزاری کرد و آن شهید راه وطن دکتر حسین فاطمی است که روزی در خانه ی جناب نریمان پیشنهاد خود را داد و عمده ی نمایندگان جبهه ملی حاضر در جلسه آنرا به اتفاق آرا تصویب نمودند.

اگرچه طرح جمهوریت با استقبال حاضران در میدان بهارستان مواجه می شود و حتی حزب توده نیز در این سه روز به صورت سازمانی به تبلیغ مدل حکومتی جمهوری می پردازد، اما شاید با کمی تامل در آن شرایط تاریخی و عینیت ها و واقعیت های اجتماعی و سیاسی آن روز جامعه ی ایران به این نکته برسیم که طرح ایده ی جمهوریت فراتر از ظرفیت تاریخی آن دوره بوده است.
یکی از واقعیت هایی که باید در مطالعه ی آن دوره لحاظ شود وجود شخص و شخصیتی با قد و قامت دکتر مصدق است. مصدق در جریان نهضت ملی یک رهبر کاریزماتیک و سرآمد است که به لحاظ استراتژیک پایبند به سلطنت مشروطه میباشد. وی از مشروطه خواهانی بود که تا آخر عمر به آرمانهای انقلاب و قانون اساسی مشروطه وفادار ماند.در واقع سایه ی سنگین و هژمونیک مصدق در آن دوره که وفادار به سلطنت مشروطه بود چندان مجال بروز به جریان¬های ضد سلطنت نمی داد و عدم همراهی وی با ایده¬ی جمهوریت مانع مهمی برای بسط و پیشبرد آن محسوب می شد.
واقعیت دورانی دیگر، جایگاه سلطنت در اذهان عمومی جامعه آن روز ایران است. نظام شهریاری و سلطنت پیشینه ای هزاران ساله در ایران داشته و از پیوند سترگ با آداب و رسوم و فرهنگ و سلوک مردمان ایران برخوردار می بود( وچه بسا هنوز هم هست). تقدم ذهن بر عین در تحولات، یک اصل انکار ناپذیر است. تا تغییری در ذهنیت صورت نگیرد، عینیت دچار هیچ تغییری نخواهد شد.
مورد دیگری که باید به آن اشاره کرد، عدم "کارتوضیح" روی ایده ی جمهوریت در آن دوره بود. هر ایده ای قبل از آنکه به یک مطالبه¬ی اجتماعی بدل شود نیازمند آنست که به گونه¬ای توضیح داده شود که سپهر عمومی جامعه را درگیرخود کند. به طور مثال ایده ی ملی شدن صنعت نفت که پیش از آن مطرح و مورد اقبال عمومی واقع شده بود ایده ای بود که مدت ها توسط نیروهای ملی بروی آن "کار توضیح" صورت گرفته و به مسئله اصلی و دورانی اقشار گسترده ای از جامعه قرار گرفته بود. در واقع ایده ی ملی شدن صنعت نفت مطرح می شود به پشتوانه ی کارتوضیح های پیشینی آن است که به جامعه می چسبد و عینیت می یابد. پشتوانه ای که به نظر میرسد در آن مقطع برای ایده¬ی جمهوری وجود نداشت.

@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم گرامیداشت استاد #طاهر_احمدزاده در دفتر مجله‌ی چشم‌انداز ایران؛ حضور زنان ملی-مذهبی.
@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم گرامیداشت استاد #طاهر_احمدزاده در دفتر مجله‌ی چشم‌انداز ایران؛ حضور پیشکسوتان ملی-مذهبی.
@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم گرامیداشت استاد #طاهر_احمدزاده در دفتر مجله‌ی چشم‌انداز ایران؛ سخنرانی دکتر احسان شریعتی.
@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم گرامیداشت استاد #طاهر_احمدزاده در دفتر مجله‌ی چشم‌انداز ایران؛ سخنرانی دکتر حبیب‌الله پیمان.
@iranfardamag


گزارش تصویری ایران فردا از مراسم گرامیداشت استاد #طاهر_احمدزاده در دفتر مجله‌ی چشم‌انداز ایران
@iranfardamag


منجی خود ما هستیم نه روحانی

🖊مجتبی نجفی
@iranfardamag

🔴 چرا باید از رای دادن به روحانی پشیمان باشم؟ مگر انتخابی دیگر هم بوده است که حسرت آنرا بخوریم. نظارت استصوابی ما را بین انتخاب روحانی و رئیسی مخیّر کرده بود.همین الان هم به عقب برگردم انتخابم روحانی است. حسرت برای زمانی است که گزینه‌ای کارآمدتر داشته‌ایم و صرف نظر کرده‌ایم.

🔴 راه دیگر انفعال یا تحریم بود که تبعات این تحریم از ۸۴ تا ۹۲ مشخص بود. محافظه کاران کشور را تا مرز سقوط کشاندند. تحریم های فلج کننده را به خاطر بی کفایتی دستگاه سیاست خارجی تحمل کردیم. اگر دوره خاتمی دوره توسعه جامعه مدنی بود، دوره احمدی نژاد سرکوب نهادهای مدنی بود. اگر به گفتگوهای سری "نیکلاس برنز" معاون وقت وزیر امور خارجه آمریکا و مسئولان امنیتی اسرائیل توجه کنید تا قبل از سال ۹۲ چهار محور از پنج محور راهبردی اسرائیل علیه ایران عملی شده بود. آخرین محور تجزیه ایران بود یا حمله نظامی. اگر به اصرار عربستان و اسرائیل به دولت اوباما برای حمله به تاسیسات اتمی ایران هم توجه شود خطر حمله نظامی جدی بوده است و اینکه می گویند خطر حمله لاف بوده فاقد مبناست.

🔴 در سال ۹۲ خیلی از ما که به روحانی رای دادیم خواستار بهبود وضعیت اقتصاد و رهایی از سیاست خارجی تهاجمی بودیم. در واقع ما روحانی را برای جلوگیری از فاجعه‌ای بزرگتر انتخاب کردیم. روحانی در دور نخست در بهبود وضعیت موفق بود. هم تورم مهار شد و هم برجام به ثمر نشست. اما در دوم ریاست جمهوری شعارها و سخنانی بر زبان آورد که چندان باروحیه اش سازگار نبود. این شعارها را در جریان جنبش سبز از زبان موسوی و کروبی بیان شده بودند. او به صراحت از سپاه خواست به پادگان برگردد و دست از گلوی سیاست و اقتصاد بردارد. جریان محافظه کار را با طرح مطالباتی که در عرصه عمومی ایران جدی و زنده هستند به چالش کشید. اما نه تیم همراه وی، نه توان و ظرفیت تحقق این مطالبات و پیگریشان را دارد و نه روحانی دوست داشت تا این حد پیش برود. روحانی از روی اضطرار در برابر حمایت های سنگین برخی نهادهای نظامی و اقتصادی از رئیسی تلاش کرد طبقه حامی اصلاحات و جنبش سبز را به تحرّک وادار کند. در نهایت هم موفق شد. نیامدن رئیسی انگیزه خوبی برای فعالیت دو چندان حامیان اصلاحات و سبزها در حمایت از روحانی بود همچنانکه نابودی مثلث جنتی مصباح و یزدی و نه به پایدارچی‌ها در انتخابات ۹۴ تهران آنها را به سوی صندوق انتخابات کشانده بود.

🔴 رای به روحانی پشیمانی ندارد. بستگی دارد از چه زاویه ای رای داده باشید. رایی که برای جلوگیری از فاجعه سقوط کشور بود همچنان اعتبارش باقی است. منتقدان رای دادن به روحانی بگویند در سال ۹۶ چه جایگزینی پیش روی مردم بود؟ اگر قرار بود از روحانی حمایت نشود قصه ۸۴ تکرار می شد و فضای تنفس از امروز هم بدتر میشد.
ما با روحانی قرارداد بسته ایم برای تحقق برخی از مطالباتمان. بر اساس این قرارداد اجتماعی باید روحانی را مستمر نقد کرد. پایتان را در عرصه عمومی محکم بکوبید و از منظر شهروند منتقد و پرسشگر روحانی و کابینه اش را به چالش بکشید. اما پشیمانی از رای دادن جز نمایش گونه ای از انفعال چه فایده‌ای دارد؟

🔴 نه روحانی قرار بوده منجی ما باشد نه نسبت به تیپ او توهم داریم نه نسبت به پیچیدگی عرصه سیاسی کشور ناآگاهیم. منجی واقعی ما "خود" ما هستیم. حضور مستمر در عرصه عمومی، نقد مستمر دولت و دیگر ارکان قدرت که در دست محافظه‌کاران است، تقویت جمع ها و تشکلهایمان، زنده نگاه داشتن روح مطالبه‌گری و تاکیدمان بر مبارزه با فساد رمز پیرزی ماست حتی در سخت ترین شرایط.

🔴 در نقد روحانی تعارف نباید داشت. توجیه عملکرد دولت بدترین نسخه برای حل مشکل است. از سهم محافظه کاران در نابسامانی کشور هم نباید غافل بود. بیشتر از هر چیز باید به توان اجتماعی خودمان تکیه کنیم. وقتی عرصه عمومی را با کنش‌مان رها نکنیم همه از روحانی تا سایر مسئولان از قدرت مردم حساب خواهند برد. به انفعال تن ندهیم، به توجیه و سکوت تن ندهیم و قوای اجتماعی‌مان و حضور موثرمان را در عرصه عمومی تقویت کنیم. کلید پیروزی در توانایی خود ماست نه در پشیمانی و انفعال.
@iranfardamag
منبع: کانال نویسنده
@modjtabanajafifrance

20 last posts shown.

2 328

subscribers
Channel statistics