شرق دور


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


ارتباط https://t.me/aliakbarikhorasan

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
حاجی واشنگتن ۱۳۶۱
علی حاتمی


رکورد تحریم نفتکش‌ها شکسته شد

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ساعاتی پیش تحریم‌های تازه‌ای را علیه روسیه اعلام کرد. این تحریم‌ها که درواقع پیامد تحریم سقف قیمت برای نفت روسیه است، شامل ۱۸۰ نفتکش می‌شود.
این نفتکش‌ها که از امروز در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفته‌اند، بالاترین تعداد نفتکش‌های تحریم شده طی یک اعلام در تاریخ هستند.
این اعلامیه همچنین شرایط سختگیرانه‌تری را برای اعمال سقف قیمت خرید و کنترل آن درنظر گرفته است.
پیش از این اصلی‌ترین بندر نفتی چین برای پالایشگاه‌های خصوصی اعلام کرده بود که دیگر پذیرای نفتکش‌های تحریمی آمریکا نخواهد بود.
اکنون هند نیز که اصلی‌ترین مشتری نفت روسیه است برای تامین نفت دچار مشکل خواهد شد.
قیمت جهانی نفت امروز با ۵ درصد افزایش روبرو بود و قیمت نفت برنت برای نخستین بار در سه ماه گذشته از ۸۰ دلار عبور کرده است.

@oil_in_simple_word
@Iransharghedoor


میزان تورم یک کشور چیزهای زیادی دربارهٔ آن کشور به ما می‌گوید. میزان تورم، بین ۱ تا ۵ درصد، به این معناست که نهادهای حکومت می‌توانند با بهره‌مندی از درجهٔ مناسبی از اعتماد عمل کنند، زیرا از قدرت چاپ پول سوءاستفاده نمی‌شود.
اما اگر تورم از ۵ درصد به ۱۰ درصد و بعد به ۳۰ درصد و بیشتر برسد، معلوم می‌شود که چیز شوم‌تری در کار است. شاید علتش این باشد که اعتماد کافی ممکن نبوده زیرا راهی برای نظارت بر حاکمان وجود نداشته است. به همین دلیل است که فلزات گرانبها یا سکه‌های ذاتاً قیمتی را معیار ارزش پول قرار داده‌اند.
ناتوانی ما در نظارت بر دولت، که مستلزم اطلاعات و نهادهای مستقلی چون سازمان‌های آمار و نهادهای حقوقی و مطبوعات آزاد است، پول کاغذی و الکترونیک را ممکن ساخته است.

اریک لونرگن/پول



🐞 تورم چه وقت پنجاه، شصت و هفتاد درصد را پر می‌کند؟
یحتمل به عقل جناب اریک خان نرسیده!!

وقتی حضرات در گلدان نقره بشاشند، تورم حدودای پنجاه شصت درصد خواهدشد...



@Iransharghedoor


دیاگرام #آوارگی یک ملت....

دوستان پیغام دادند چرا پست نمی‌زاری ؟
عارضم که چه بگویم ؟
چه بنویسم؟



@Iransharghedoor


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
نیم قرن تلاش نظام مندی در کار بوده تا نسل جوان را با گنجینه‌های فرهنگی خویش بیگانه کند...
نیم قرن است بزرگان را تارانده‌اند تا همه را مبتذل کنند....
شما ها نمی‌توانید خاک در چشم خورشید بپاشید.....
باشد در وطن صدای بزرگان طنین‌انداز شود


🔹مسابقات جهانی شطرنج





@Iransharghedoor


⚠️ اراده‌ای به تداوم انعطاف امیدبخش در انتخابات تیرماه وجود ندارد

⚠️ زمان را از دست ندهیم که پشیمان خواهیم شد

⚠️ در ناترازی و تعارض‌های سبک زندگی با ارزش‌های رسمی رکورد گذشته را زده‌ایم!

⚠️ ناترازی میان رسانه‌های رسمی و غیر رسمی، هر روز بیش از پیش بیش‌تر می‌شود

⚠️ذخایر مفهومی یا کلامی «ساختار رسمی» حتی برای اقناع طرفداران خودشان نیز به پایان رسیده است

✍️ عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:

🔻وضعیت امروز ایران با سال گذشته و با ۵ سال پیش و با ۹ سال پیش به کلی متفاوت است. تمامی ناترازی‌ها نه تنها به خط قرمز رسیده بلکه از آن عبور کرده است. در سیاست خارجی وضع روشن است. در ماه‌های آینده ممکن است وضع متفاوت‌تر شود. در ناترازی‌های اقتصادی مسأله روشن است. ناترازی میان رسانه‌های رسمی و غیر رسمی، هر روز بیش از پیش بیش‌تر می‌شود. ناترازی سیاسی از خلال افزایش کینه و نفرت، با شیب تندتری در حال حرکت هستیم همچنین در برابر مشارکت و حضور دیگران که غیر خودی می‌دانند بشدت مقاومت می‌کنند. در ناترازی و تعارض‌های سبک زندگی با ارزش‌های رسمی رکورد گذشته را زده‌ایم.

🔻ظاهراً مفهوم سیاست و حکمرانی امور به شکل عجیبی غیر منعطف و سخت و البته شکننده همچنان ادامه دارد. در انتخابات تیر ماه شاهد قدری انعطاف امیدبخش بودیم، و معلوم نیست که چرا اراده‌ای به تداوم آن انعطاف وجود ندارد. وضعیت به گونه‌ای است که گویی یک نفر با یک پوشش عادی و ثابت بخواهد هم در قطب جنوب زندگی کند و هم در صحرای سوزان. نتیجه پیشاپیش معلوم است.

🔻باید پیش از آنکه شکنندگی این رفتار آشکار شود اقدامی و انعطافی مناسب انجام شود. ذخایر مفهومی یا حتی کلامی ساختار رسمی برای اقناع دیگران یا حتی اقناع طرفداران خودشان نیز به پایان رسیده است. آب شیرین این چاه مدت‌ها است که تمام شده است. مدتی نیز آب تلخ یا شور بیرون می‌آمد، اکنون حتی آن نیز به پایان رسیده است. خشک خشک است. بدون تزریق انرژی جدید به ساختار موجود، هیچ تحولی رخ نخواهد داد.

🔻به نظر می رسد که آقای پزشکیان متوجه ابعاد مشکلات ایران هست، هر چند همچنان در اتخاذ رویکردهای سازنده و متناسب با شرایط زمان و مکان احتیاط می‌کنند. وفاق یک شعار راهبردی است ولی به نظر می‌رسد که وفاق در سطح پایین و حتی در سطح سران قوا بسیار زمان‌بر و ناپایدار است و سرعت تحولات بیش از آن است که این نوع وفاق‌های نیم‌بند و فاقد تضمین به گرد پای تحولات برسد. تحولات پیش رو وفاق را بلاموضوع خواهد کرد.
@Iransharghedoor
🔻گزارشی رسمی را دیدم از کارآمدی و آثار جانبی و آسیب‌های فیلترینگ و تعجب کردم که چگونه با وجود چنین گزارش دقیق و مستندی شورای عالی فضای مجازی هنوز در برابر فیلترینگ مقاومت می‌کند؟ دوستی در پاسخ گفت؛ این بساط فیلترینگ را فقط استارلینک جمع می‌کند. آنان تغییر سیاست و رویکرد نمی‌دهند و فقط در شرایط شکست از سیاست‌های خود دست بر می‌دارند. پاسخ دادم که در آن زمان هم دست بر نمی‌دارند بلکه منفعل و ساکت می‌شوند.

🔻منتظر زمان آینده نباشید. بر حسب سنت الهی اتفاقی غیرمنتظره به سود شما رخ نخواهد داد، اگر بدتر نشود. زمان را از دست ندهیم که پشیمان خواهیم شد.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654657


🔹 ما به مقاومت لاستیکی نیاز داریم، نه شیشه ای!

✍️ عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:

🔸ما دو جور مقاومت داریم، مقاومت منعطف و مقاومت شکننده. مقاومت منعطف به معنای مقاومت عقلایی و علمی است. در برابر چیزی مقاومت می‌کند که ممکن باشد. اگر به لحاظ عقلی و علمی متوجه شود که در مواردی امکان مقاومت وجود ندارد، انعطاف‌پذیر می‌شود.

👈بهتر است از کلیات بیرون آمده و به ذکر مصادیق بپردازیم. یکی از مصادیق که روزمره با آن مواجه هستیم در کنار موضوع پوشش زنان، مسأله داشتن حیوانات خانگی است. ساختار رسمی به شدت با نگهداری حیوانات خانگی بویژه سگ مخالف است. اولین علت آن سیاسی است. گمان می‌کند که این نوعی سبک زندگی است که مخالف ارزش‌های رسمی است و بقای آنان را تهدید می‌کند. بنابراین با انواع اقدامات می‌کوشد که این رفتار را متوقف و سپس حذف کند.

👈به همین علت هیچ گاه حاضر نیست که این رفتار را به سود جامعه و نه ارزش‌های خودش قاعده‌مند کند و آن را به رسمیت بشناسد. در نتیجه حاضر نیست که قانونی عاقلانه قابل اجرا که مورد پذیرش جامعه باشد برای آن تصویب کند. علت دوم هم عقیده آنان به نجاست سگ است. علت سوم نیز حساسیت روی فرزندآوری است. گمان می‌کنند که این رفتار موجب کاهش گرایش به فرزندآوری شده، در حالی که مسأله برعکس است.

❗️نتیجه چه می‌شود؟ هیچ عقل سلیم و منطق مورد پذیرشی وجود ندارد که نگهداری حیوانات خانگی را ممنوع کند. حتی امکان اجرای چنین منعی هم نیست. پس مقاومت در برابر آن نابخردانه و غیر عملی است. کافی است نگاهی به حجم عظیم اقتصاد این پدیده انداخته شود. تنها راه به رسمیت شناختن آن و البته قاعده‌مند کردن آن است. چون قانون‌ نویسی این موضوع را، مترادف به رسمیت شناختن می‌دانند از نوشتن آن پرهیز می‌کنند.

⁉️نتیجه چه می‌شود؟ شیوع یک رفتار اجتماعی ناهنجار و زیان‌بار که داشتن حیوانات خانگی فارغ از هر گونه مقرراتی می‌شود که زیان آن به چشم مردم می‌رود، اعتراض بسیاری از نخبگان و حتی طرفداران محیط زیست را هم درآورده است. کافی است نگاهی به کشورهای غربی انداخته شود که چه مقررات سفت و سختی برای نگهداری این حیوانات دارند، تا متوجه شویم در ایران با چه وضعیت ناهنجاری در نگهداری این حیوانات و حمایت از آنها مواجهیم. تنها علت آن تن ندادن سیستم سیاسی در رسمیت شناختن این پدیده متعارف و حتی رو به رشد است.

👈این مقاومت نابخردانه، موفق نخواهد شد و حتی شکسته می‌شود و رفتارهای ناهنجار در نگهداری حیوانات خانگی و حتی غیر خانگی گسترش پیدا می‌کند، در حالی که وظیفه حکومت، قاعده‌مند کردن آن براساس خواست عمومی و نظم اجتماعی است.

👈مصادیق این ویژگی رفتاری بسیار زیاد است مورد حیوانات خانگی کم اهمیت‌ترین آنها است. در باره مواد حقوق جزایی، ماهواره استارلینک، فضای مجازی، پوشش زنان، اعتیاد و مواد مخدر، حضور زنان در ورزشگاه‌ها، قیمت‌های بازار، شکل‌های جدید خانواده، از همه مهم‌تر در سیاست و به رسمیت نشناختن خیلی از نیروهای سیاسی و حتی قدرت‌های دیگر، یک فرهنگ و رفتار عادی در کشور شده است.

🚨برای نمونه با پوشش زنان به گونه‌ای رفتار کردند که پوشش خانم مهسا امینی که برخورد با او جرقه اعتراضات ۱۴۰۱ را زد، اکنون به عنوان یک پوشش رسمی و قابل قبول تلقی می‌شود! نحوه رفتار ایران در جنگ نیز همین بود. در واقع اگر در سال ۱۳۶۵ به این نتیجه می‌رسیدیم که مقاومت در جنگ وضعیت شکننده‌ای دارد، و باید منعطف بود، شاید در شکل‌گیری و تدوین قطعنامه ۵۹۸ در سال ۱۳۶۶ یا سال قبلش شرکت می‌کردیم و به محتوای بهتری هم می‌رسیدیم. در این صورت نه با تبعات پذیرش قطعنامه مواجه بودیم و هم اینکه دستاوردهای بیش‌تری داشتیم. این رفتار در سیاست ما در سوریه نیز قابل مشاهده است. ببینید آمریکایی‌ها چطور افغانستان را با هزاران میلیارد دلار هزینه و ۲۰ سال حضور به راحتی ترک کردند و همه آنان فراموشش نمودند.

🚨مقاومت شکننده مثل جسم شیشه‌ای است که در برابر فشارها خم نمی‌شود و استوار می‌ماند، البته هنگامی که فشار از حدی بیش‌تر شد خسته می‌شود یا مقاومت او به پایان می‌رسد و می‌شکند و از میان می‌رود. مقاومت منعطف مثل لاستیک است که در برابر فشار تغییر شکل می‌دهد، ولی تغییر شکل آن نوعی رفتار موقتی برای رسیدن به هدف است انرژی خارجی را درونی می‌کند و هنگامی که فشار کم شود به جای اولیه خود برمی‌گردد. مقاومت لاستیک که منعطف است، در برابر ضربات سهمگین خیلی بیش‌تر از مقاومت شیشه‌ای است که فاقد انعطاف است. شیشه در برابر ضربات کوچک مقاوم است ولی در برابر ضربات سنگین می‌شکند. لاستیک نه تنها در برابر ضربات کوچک بلکه در برابر ضربات سنگین هم مقاومت خیلی خوبی دارد.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654657


این عکس‌ها دست‌کاری شده نیست..
فقط از زاویه مشخص در زمان معین گرفته شده....



@Iransharghedoor


✅ خاندان اسد و تجارت مرگ: تبدیل کارخانه چیپس به مرکز تولید مواد مخدر!

کارخانه چیپس معروف «کاپیتان کورن» که متعلق به «محمد الطوط» بود، با آهنگ تبلیغاتی مشهور خود «الله، الله، الله، کاپیتان کورن، الله» در میان مردم دوما، یکی از حومه‌های دمشق، بسیار محبوب بود.



✍🏻«تایمز» نوشت: هفت سال پیش، نیروهای ارتش سوریه وارد دوما شدند و کارخانه را به‌عنوان منطقه نظامی تصرف کردند. کامیون‌هایی با پلاک‌های لبنانی تجهیزات سنگینی را به کارخانه منتقل کردند و کامیون‌های بدون پلاک، محصولات ناشناسی را از کارخانه خارج می‌کردند. شایعاتی میان مردم محلی منتشر شد که کارخانه به تولید بیسکوییت یا نوار بهداشتی مشغول است.

🔹اما چیزی که بیش از همه جلب توجه می‌کرد، بوی‌های مشکوکی بود که شب‌ها از کارخانه به مشام می‌رسید. «احمد»، صاحب مغازه فلافل‌فروشی نزدیک کارخانه، درباره تجربه تلخ خود گفت: «یک بار برای برداشتن آب از چاه رفتم، اما سربازان مرا کتک زدند. بعد از آن دیگر هرگز دلم نخواست آب بنوشم.»

🔹این هفته مشخص شد که این کارخانه به مرکزی برای تولید صنعتی کپتاگون، نوعی محرک آمفتامینی (فنیتیلین)، تبدیل شده بود. نیروهای لشکر چهارم زرهی به رهبری «ماهر اسد»، برادر «بشار اسد»، از این کارخانه محافظت می‌کردند.

🔹«کارولین رز»، مسئول تحقیقات مؤسسه نیو لاینز، می‌گوید: «این احتمالاً یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های تولید کپتاگون بوده است. گزارش‌هایی داشتیم که «ماهر اسد» دو آزمایشگاه بزرگ در لاذقیه و دوما را کنترل می‌کند و به نظر می‌رسد این همان کارخانه‌ای باشد که اطلاعات آن سه سال پیش به دست ما رسیده بود.»

🔹کپتاگون پس از تولید به اردن و عربستان سعودی قاچاق می‌شد و سالانه حدود ۵ میلیارد دلار برای رژیم اسد درآمد به همراه داشت. این ماده در ابتدا برای مصرف سربازان سوری تولید می‌شد، اما با تشدید تحریم‌های غرب علیه سوریه، قاچاق کپتاگون به منبع اصلی درآمد رژیم اسد تبدیل شد.

🔹درحالی‌که این تجارت خزانه رژیم اسد را پر می‌کرد، باعث بحران مواد مخدر در کشورهای اردن و عربستان سعودی شد. باوجود تلاش‌های گسترده برای توقیف محموله‌ها، این کشورها موفق به توقف کامل قاچاق نشدند.

🔹 پس از فرار نیروهای «بشار اسد»، «محمد الطوط» برای بازپس‌گیری کارخانه بازگشت و اولین کسی بود که از وضعیت آن پرده برداشت. او گفت: «ما ۶۰ تُن مواد مخدر پیدا کردیم.»

🔹این کارخانه تمامی مراحل تولید کپتاگون را شامل می‌شد؛ از ترکیب مواد شیمیایی گرفته تا قالب‌گیری قرص‌ها و بسته‌بندی آن‌ها در میوه‌های مصنوعی مانند هندوانه و پرتقال و همچنین دستگاه‌های الکتریکی. قرص‌ها آماده قاچاق به اردن بودند. علاوه بر این، اتاقی پر از حشیش نیز به آتش کشیده شده بود./ جماران

🔸متن کامل


🔹فقط تا حدی می‌توانیم
✍جواد کاشی

شرط شرافت آگاهی‌های ما گوش سپردن به ندای تجربه‌های بشری است. باید گوش‌های شنوا داشته باشیم و فهم‌های خود را بازآفرینی کنیم. «می‌توانیم» کانون آگاهی‌های ما طی نیم‌قرن گذشته بود. ما در پرتو «می‌توانیم» نسبت به خود و عالم، یک نظام آگاهی ویژه اختیار کردیم. اینک شرافت‌مندانه است که در پرتو تجربه‌های جمعی‌مان، به سنخی دیگر از آگاهی تن بسپاریم که کانونش «نمی‌توانیم» یا «فقط تا حدی می‌توانیم» است.
از خود فردی یا جمعی‌مان تصوری قهرمان‌گونه داشتیم. خیال می‌کردیم کوه‌ها را جا به جا خواهیم کرد. ظلم و نابرابری و تبعیض را از دایره زمین بر خواهیم برداشت. کشوری خواهیم ساخت که برای همه جهانیان نمونه باشد. همراه با توسعه و عدالت و آزادی، معنویت و رشد و شکوفایی فردی را هم به اوج خواهیم رسانید. کمر آمریکا را خواهیم شکست. اسرائیل را از صفحه روزگار برخواهیم داشت. نظام با همه اپوزیسیون‌های رنگارنگ‌اش همین طور فکر می‌کردند. منازعه بر سر آن بود که یکی به دیگری می‌گفت: تو نمی‌توانی من می‌توانم.
ما برده سایه‌های دراز خود بودیم.
آگاهی به شرطی در وضعیت امروز شریف است که به ندای واقعیتی که پیش روی ماست، گوش بسپارد. «می‌توانیم» مست‌مان کرده بود. سرمان به هوا بود و در چاله‌های پیش پای خود افتادیم. باد به غبغب ما انداخته بود. نخوتی شگرف داشتیم. دیگران را به حساب نیاوردیم. از هیچ شکستی درس نیاموختیم. بلکه به انبار کینه و خشم خود نسبت به واقعیت افزودیم.
آگاهی تابع «فقط تا حدی می‌توانیم آنهم اگر بخت یارمان شود و خدا بخواهد» از سنخ دیگری است. با روحی تسلیم به محدودیت‌های وجودی آدمی آغاز می‌شود. تجربه‌های بشری و واقعیت‌های سترگ پیرامون خود را گردن می‌نهد. دیگران را به حساب می‌آورد. آذوقه زندگی‌اش به جای آنکه خودبینی و نفرت باشد، دگردوستی و همیاری است.
اومانیسم عصر جدید در آغاز ظهور خود، آگاهی از سنخ «می‌توانیم» خلق کرد. دستاوردهای تکنیکی‌اش فراوان بود. اما فجایع بزرگی هم خلق کرد. ما هنگامی در چاله این سنخ از اگاهی افتادیم که مدرنیته خود به بازگشت فرمان داده بود. متفکران نیم قرن گذشته از محدودیت‌های خرد و اراده آدمی سخن می‌گویند و به عقل محتاط روی آورده‌اند.
@javadkashi
@Iransharghedoor


مقابل میوه فروشی آرموتک
خیابان میرزای شیرازی




@Iransharghedoor


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
در شرایط رادیکال امروز
اقدامات رادیکال مؤثر است..

رادیکال شدن با #شرق_دور همخوانی ندارد..

دوستان این چند روز کمتر پست گذاشتم..تا ببینیم کورسوی امیدی هست..؟
یا امواج رادیکالیسم همه ما را خواهد برد.
#دیکتاتوری



@Iransharghedoor


🔸عقابکوه، تفت، یزد
عکاس: احسان باغبان



@Iransharghedoor


🔹تله ی توپ  و کَره
برای فروپاشی کشورها


✍امیر دبیری مهر

یک خاطره جالب از راکفلر

پس از جنگ‌جهانی اول و افزایش هزینه‌های تسلیحاتی، اقتصاددانان بحث کره و گلوله (butter or bullet) را مطرح کردند که سپس در مثالی در کتاب درسی اصول اقتصاد پل ساموئلسون به کره و توپ (butter vs. gun) تغییر کرد. به این معنا که اولویت هر جامعه در تولید کره (نماینده کالاهای مصرفی ضروری) و توپ (نماینده کالاهای جنگی) چیست و چه ترکیبی از تولید آنها ما را به نقطه بهینه رفاه اجتماعی نزدیک‌تر خواهد کرد.

حسنین هیكل (روزنامه نگار مصري) كه ركورددار مصاحبه با شخصیت‌های بزرگ جهانی است نقل كرده كه در دهه هفتاد میلادی با دفتر راكفلر سرمایه‌دار بزرگ آمریكا تماس گرفتم و تقاضای مصاحبه كردم. مرا شناختند و راكفلر پشت خط آمد و گفت شما احتمالا مرا با برادرم كه معاون رییس جمهور ایالات متحده است اشتباه گرفته‌اید وگرنه من كه چهره سیاسی نیستم كه برای شما جالب باشم. گفتم كه اتفاقا با خود شما می‌خواستم مصاحبه كنم. وقتی تعیین شد و از قاهره به نیویورک رفتم، در ابتدا از من پرسید برای چه می خواهی با من مصاحبه كنی؟

به او گفتم شما اخیرا در جایی گفته ای كه اگر خروشچف به مسابقه تسلیحاتی ادامه دهد شوروی به زانو در می‌آید چون شما یک میلیاردری و چهره سیاسی نیستی و روی حساب و كتاب حرف می زنی، آمدم تا روی این موضوع صحبت كنیم، چه اتفاقی قرار است برای مسكو بیفتد؟

راكفلر مقابل تابلوئی كه در دفترش بود رفت و گفت، من خبر محرمانه‌ای درباره سرنوشت جنگ سرد ندارم و اگر داشتم هم آن را به زبان نمی‌آوردم. استدلال من بسیار ساده است: شما داستان سهم توپ و سهم كره را كه شنیده‌ای؟ (در آن سال برنده نوبل اقتصاد بر روی سهم تسلیحات نظامی و سهم رفاهی در اقتصاد كشورها تحقیق كرده بود و نسبت بودجه نظامی را به اقتصاد، سهم توپ و بودجه رفاهی را به سهم كره تشبیه كرده بود).

گفتم بلی. راكفلر ادامه داد، می دانی كه سهم توپ در ایالات متحده یک‌ونیم درصد و در شوروی ١٢ درصد است. اگر جنگ سرد و مسابقه تسلیحاتی ادامه یابد و آمریكا سهم توپ را دو برابر كند شوروی نیز نیاز به همین مقدار دارد كه عقب نیفتد که سهم توپ در آمریكا ٣ درصد و در شوروی ۲۴ درصد خواهد بود و عملا بودجه صنعتی شوروی را خواهد بلعید ولی در آمریكا اتفاق محسوسی نمی‌افتد.

حال اگر مسابقه تشدید شود و باز هم آمریكا بودجه نظامی‌اش را دو برابر كند سهم توپ در آمریكا شش درصد می‌شود و در شوروی به ۴۸ درصد می‌رسد كه عملا دولت مسكو برای اداره امور كشور فلج می‌شود و اگر باز آمریكا بودجه نظامی‌اش را دو برابر كند سهم توپ در آمریكا به ١٢ درصد یعنی نرخ امروز شوروی می‌رسد اما دیگر اقتصاد شوروی متلاشی خواهد شد. پس در این مسابقه، برنده ما هستیم، و تنها ۱۵ سال طول كشید تا این پیش‌بینی راكفلر به حقیقت بپیوندد.




@Iransharghedoor


🔹خطر سرمازدگی حکمرانان

👤دکتر مسعود نیلی، اقتصاددان

✍️ طی چند ماه اخیر، تعدد و تنوع مشکلات بزرگ به‌شدت افزایش پیدا کرده و از مرحله نگرانی عبور کرده‌ایم. آنچه درباره وقوع آن در آینده هشدار داده می‌شد، در زمان حال محقق شده است. در اینجا به فهرستی از این مسائل اشاره می‌کنم:

مسائل خارجی:

✍️ احتمالا ترامپ محدودیت‌هایی را که در دوره بایدن در زمینه صادرات نفت کشور کاهش پیدا کرده بود، تشدید کند و بازار ارز و بودجه و تولید و تورم ما را تحت تاثیر جدی قرار دهد.

✍️ همچنین در صورت تحقق مکانیزم ماشه، وضعیت سال آینده دشوارتر هم خواهد شد.

✍️ اتفاقاتی در خاورمیانه، باعث رودررویی مستقیم نظامی بین ما و رژیم اسرائیل شده که مطمئنا، پیامدهای اقتصادی تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.

✍️ تحولات سوریه نیز، احتمالا رابطه ایران و ترکیه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

مسائل اقتصادی:

✍️ بحران انرژی، در شرایطی که دمای هوا هنوز کاملا زمستانی نشده، نیمی از کشور را به تعطیلی کشانده است.

✍️ آلودگی هوا، که برآمده از اقتصادی است که در تولید درجا می‌زند؛ در حال تخریب حال و آینده کشور است و بی‌رحمانه نسل‌کشی می‌کند.

✍️ فرونشست‌های خاک، آینده سرزمینی ایران را در معرض تخریب قرار داده است.

✍️ ابعاد کسری بودجه برای دولتی که در درون خود، بار سنگین ورشکستگی نظام بازنشستگی را هم به دوش می‌کشد، هشدار‌دهنده است.

✍️ در نهایت نوسانات بزرگ و مخرب بازار ارز، همراه با تورم بالا، علامت بی‌ثباتی و عدم قطعیت می‌دهد.

مسائل اجتماعی:

✍️ افزایش ۱۰میلیونی به جمعیت زیر خط فقر که در سال‌های اخیر اتفاق افتاده، واقعه‌ای بسیار مهم است. پیامد این اتفاق بزرگ را می‌توان در اعتیاد و طلاق و وقوع انواع جرم‌ها دید.

✍️ انتشار اطلاعاتی درباره فساد در زندگی مقامات کشور یا فرزندان آنها، در کنار بنگاه‌داری‌های رانتی غیرخصوصی و غیردولتی، همراه با فشارهای سنگین اقتصادی به زندگی مردم، بنیان سرمایه اجتماعی نظام حکمرانی را از این هم سست‌تر می‌کند.

✍️ گسست‌های اجتماعی- فرهنگی موجود میان جامعه به‌ویژه در میان جوانان، کاملا هشدار‌دهنده و آتش زیرخاکستر است.

جمع‌بندی

✍️ از نظر نگارنده، بزرگ‌ترین آفت نظام حکمرانی ما، وجود تحلیل‌های متفاوت راهبردی، همراه با دادن وزن‌های کاملا متفاوت به موضوعات، در میان مقامات اصلی تصمیم‌گیرنده کشور است.

✍️ نظام سازمانی حکمرانی در کشور ما طوری است که مرکز و نهادی برای بررسی یکجای همه این مسائل در آن پیش‌بینی نشده است.

✍️ فهرست ذکرشده در این نوشته، به معنی واقعی کلمه، لرزه بر اندام انسان می‌اندازد و خواب را از چشم‌ها می‌رباید. هر مقام مسوولی تا مطمئن نشود که چگونگی عدم مواجهه با برخی از موارد از طریق دور راندن آن و چگونگی مواجهه با برخی دیگر از طریق عبور از آن مشخص شده است، نباید آرام گیرد.

✍️ اما پررونق‌ترین بازار در کشور ما، همچنان، بازار دعواهای سیاسی است. در میانه این همه مشکلات هول‌انگیز، گروهی، همه تلاش خود را صرف ترغیب تصمیم‌گیرندگان به افتادن در عرصه درگیری‌های نظامی می‌کنند.

✍️ گروهی دیگر، در تلاش برای برکناری فلان مقام مسوول و استعفای فلان مقام دیگر مسوول هستند و عده‌ای دلواپسِ تاخیر در ابلاغ قانون حجابند.

✍️ از طرف دیگر، در سطوح بالای دولت، هنوز راجع به رشد ۸درصدی و اجرای برنامه هفتم صحبت می‌شود و مجلس با جدیت در حال بررسی بودجه‌ای است که احتمال محقق شدن فروض اصلی آن بسیار پایین است.

✍️ شدت دور بودن دغدغه‌های اکثر حکمرانان ما از مسائل مهم ذکرشده بعضا به اندازه‌ای است که گویی آنها در کشوری دیگر مسوولیت دارند.

✍️ سیاستمداران ما شبیه به کوهنوردانی شده‌اند که در سرمای کوهستان، گرفتار سرمازدگی شده‌اند و در پی آن، به خواب رفته‌اند.

✍️ مردم حق دارند بدانند که نظام تصمیم‌گیری برای مواجهه با شرایطی که احتمال وقوع آن بسیار زیاد است و زندگی آنها را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد، چه برنامه‌ای دارد.

✍️ اگر به همین صورت پیش برویم، جامعه دچار پاندمی یأس خواهد شد. لحظه به خواب رفتن در حالت سرمازدگی، مرگ قطعی را در پی خواهد داشت.


صدایی که می شنوید، صدای پای ترامپ است
حامد پاک طینت

صحبت کردن از نرخ دلار و جهش آن برغم آنکه مهمترین نشانگر اقتصادی است لیکن رنج آور شده است

هر جهش هزار تومانی دلار در هر ساعت معادل فرو رفتن دهها هزار نفر جدید از جامعه ایران به زیر خط فقر و سقوط آزاد قدرت خرید عمومی است

دیدم یکی از خبرگزاری های مطرح کشور و البته گروهی در فضای مجازی ضمن حمله به وزیر اقتصاد مبنی بر اشاره او به ارزش دلار ۷۳ هزار تومانی او را مسبب چنین وضعیتی دانسته اند و با ذکر گفته ای از آلن گرینسپن، یکی از معروف ترین و مقتدرترین روسای بانک مرکزی آمریکا که می گفت: وقتی از جلسات فدرال رزرو بیرون می آیم و خبرنگاران بیرون در منتظر هستند، سعی می کنم حتی مراقب صورتم باشم زیرا هر تغییری در چهره می تواند به گونه ای متفاوت تعبیر شود و آثار اقتصادی بیرونی به بار آورد، اظهارات همتی را تقبیح کرده اند

واقعا اینگونه نیست !

شبیه نمودن رفتار بانک مرکزی آمریکا با بانک مرکزی ایران مثل شبیه قلمداد کردن تولید خودروی پراید و تسلا است. در کشور آمریکا، بانک مرکزی همه کاره اقتصاد است و با ربع درصد تغییر در نرخ بهره، دنیا و همه بازارهایش را تکان می دهد. بدیهی است که کوچکترین سیگنالهایش مورد تحلیل هزاران تحلیلگر است. بانک مرکزی در ایران هیچ کاره است. در شرایطی که کسری هنگفت بودجه، یارانه های نجومی انرژِی و کالای اساسی از جمله گندم، دو نرخی های رنگارنگ و به تبع آن کسری های رنگارنگ، قاچاق بی حد و حصر، خروج دهها میلیارد دلار سرمایه از کشور، توقف سرمایه گذاری در داخل، چاه عمیق صندوقهای بازنشستگی و نهایتا تحریم های فلج کننده را همه عیان می بینند کسی به صورت وزیر اقتصاد نگاه هم نمی کند!

بانک مرکزی در ایران نه تنها هیچ کاره است، بلکه وزیر اقتصاد و رئیس جمهورش همه هیچ کاره اند و نه تنها تغییر در صورت و لحن هیچیک از مقامات ایرانی تاثیری در نرخ ارز ندارد بلکه برعکس، این مقامات هستند که سیگنال خود را از بازار و تحلیلگران می گیرند.

رسیدن ارزش هر تومان ایران به ۰.۰۰۰۰۱۲ دلار و بحرانی که پیش روی مردم ایران است ریشه در سبک حکمرانی اقتصادی دارد و نه اظهارات مقاماتش.

هیچیک از اهرمهای رشد دهنده نرخ ارز در ایران تخفیف یا تقلیل معنادار نداشته که هیچ، التهاب آمدن ترامپ و نااطمینانی های ماههای پیش رو هم به اهرمها اضافه شده است.

آنچه مردم ایران می شنوند صدای پای ترامپ است نه صدای لرزان وزیر اقتصاد!


@Iran_economy_online
@Iransharghedoor


🔹 برای امتیاز دادن خیلی دیر شده
✍بیژن اشتری

اریش هونکر ،رهبر کمونیست آلمان شرقی،موقعی که با اولین موج مخالفت‌های عمومی در کشورش روبرو شد ،به همکارانش در کادر رهبری حزب کمونیست گفت"فقط کافی است یک اینچ عقب‌نشینی کنیم تا کار همگی‌مان ساخته شود."کاملا درست می‌گفت.رژیم‌های مستبد کمونیستی مثل دوچرخه سوارانی بودند که برای سقوط نکردن مدام باید رکاب می‌زدند.آنها مدام باید سیاست‌های تندروانه‌تری اتخاذ می‌کردند وگرنه سقوط می‌کردند.این رژیم‌ها پایه‌هایشان سست شده بود و دیگر هیچ اقدام اصلاحی‌ای برایشان سودمند نبود.آنها زمانی را برای اصلاحات انتخاب کردند که دیگر خیلی دیر شده بود.مردم به درستی اقدامات اصلاحی آنها را به حساب ضعف آنها گذاشتند و در نتیجه با جسارت و اعتماد به نفس بیشتری به مخالفت علیه آنها رو آوردند و عاقبت نیز کلک آنها را کندند.. برای نمونه مردم شوروی سیاست تنش زدایی گورباچف با آمریکا و دیگر سیاست های اصلاحی او را به حساب ضعف کلی رژیم شوروی گذاشتند ، بر شدت مخالفت های خود علیه کلیت رژیم افزودند و عاقبت نیز رژیم را ساقط کردند.اما دنگ شیائو پینگ در چین به موقع ،در زمانی که رژیمش در موضع ضعف قرار نداشت،اقدامات اصلاحی را آغاز کرد و در نتیجه هم باعث استحکام رژیم چین شد و هم رفاه و آزادی های نسبتا بیشتری برای مردم کشورش به ارمغان آورد.رژیم کمونیستی ویتنام هم در زمانی که قدرتمند بود دست به اصلاحات اقتصادی و سیاسی زد و نتایج بسیار مثبتی هم گرفت.پس بی دلیل نیست که می‌گویند بدترین زمان برای اصلاحات در یک رژیم مستبد موقعی است که آن رژیم در موضع ضعف قرار دارد.با این حال رکاب زدن دائمی هم نتوانست بقای یک رژیم در معرض ضعف را تضمین کند.نمونه‌اش چائوشسکو در رومانی که تا لحظه آخر رکاب زد و البته سرنوشت پایانی او را هم دیدیم.رژیم هایی مثل رژیم چائوشسکو چه رکاب می‌زدند چه نمی‌زدند، در هر حال محکوم به سقوط بودند ،تفاوت فقط در شیوه سقوطشان بود. رهبران آن رژیم‌های کمونیستی‌ای که داوطلبانه به رکاب زدنشان خاتمه دادند از خشم ملت هایشان رهیدند و یک بازنشستگی آرام و محترمانه را تجربه کردند اما آنهایی که تا به آخر به رکاب زدن ادامه دادند آماج خشم ملت هایشان قرار گرفتند و سرنوشت‌های ناگواری پیدا کردند.




@bijan_ashtari


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔹مسعود پزشکیان:
ما نباید با دنیا دعوا کنیم.



🐞 طبق رسم مرسوم رؤسای جمهور پیشین اینگونه سخنان برای اواخر دوره است مسعود جان



@Iransharghedoor


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
برتری نيروي هوایی بر نيروي زمینی



@Iransharghedoor

20 last posts shown.