ژئوپولیتیک ایرانی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


لطفا اخبار، مقالات و کتب مرتبط با مباحث ژئوپولیتیک و سایر نظرات و پیشنهادات را به آدرس ذیل ارسال نمایید
هاشم منفرد
@irgeopoliticsmail
irgeopolitics@gmail.com
سایت ما:
www.irgeopolitics.com

رفتن به ابتدای کانال:
https://telegram.me/irgeopolitics/5

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔵چالش‌ها در روابط انگلیس و روسیه در چند روز گذشته:

انگلیس 23 دیپلمات روسیه را اخراج می کند

ترزا می در مجلس عوام:
🔹 پس از تحقیقات به طور قطع به این نتیجه رسیدیم که روسیه با استفاده از ماده سمی مسئول سوءقصد به جان جاسوس سابق روس بوده است.
🔹در واکنش به این اقدام لندن ظرف هفته آینده 23 دیپلمات روس را اخراج کرده و تمامی روابط خود در سطوح عالی را با مسکو به حالت تعلیق درمی آورد
🔹پوتین راه اشتباهی در پیش گرفته است و اقدام او یک عمل خصمانه علیه انگلیس و تمام اروپاست


سفیر انگلیس در ایران تغییر کرد

بنابر بیانیه وزارت خارجه انگلیس، این کشور راب مکیر را به عنوان جایگزین نیکولاس هاپتون به عنوان سفیر خود در ایران برگزیده است.



واکنش مسکو به اخراج ۲۳ دیپلمات روس از انگلیس:
🔹اقدام لندن خصمانه و کوته‌بینانه است
🔹تمامی مسئولیت‌های آسیب دیدن روابط میان لندن و مسکو متوجه رهبری سیاسی کنونی بریتانیا است


روسیه: اقدامات خصمانه انگلیس بی‌پاسخ نمی‌ماند

🔹وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد، اقدامات خصمانه انگلیس علیه مسکو به بهانه مسمومیت سرگئی اسکریپال جاسوس سابق روس، به طرز بی‌سابقه‌ای تحرک‌آمیز است که بدون واکنش باقی نخواهد ماند.


هشدار انگلیس به شهروندانش در روسیه: سیاسی حرف نزنید

در پی بالا گرفتن تنش‌ها میان لندن و مسکو، وزارت خارجه انگلیس به اتباع این کشور که به روسیه سفر ‌می‌کنند،هشدار دادکه مراقب خود باشند


روسیه ۲۳ دیپلمات انگلیس را اخراج کرد

وزارت خارجه روسیه در اقدامی تلافی جویانه حکم اخراج ۲۳ دیپلمات انگلیسی را روسیه را صادر کرده و آنها را "عنصر نامطلوب" خواند.


دپیلمات‌های اخراجی روسیه و خانواده‌هایشان سفارت این کشور در لندن را ترک گفته و با بیش از ۱۰ خودرو به سمت فرودگاه در حرکت هستند
ایسنا

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


پیام نوروزی دونالد ترامپ

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در پیامی بمناسبت نوروز و با استناد به سخنان منسوب به داریوش پادشاه هخامنشی، سپاه پاسداران را نماد دشمن، خشکسالی و دروغ توصیف کرد.

ترامپ نوشته است که داریوش کبیر ۲۵ قرن پیش از خداوند خواسته بود که ایران را از سه خطر دشمن، خشکسالی و دروغ محافظت کند.

رئیس جمهوری آمریکا در ابتدای پیامش نوروز را به تمام کسانی که در جهان آنرا جشن می گیرند تبریک گفته و نوشته است: «نوروز در ایران ریشه دارد، جایی که کشوری پرافتخار برای هزاران سال، با قدرت فرهنگی و استقامت مردمش، چالشهایی بزرگ را پیشت سر گذاشته است. امروز، مردم ایران با چالشی دیگر روبرو هستند؛ حاکمانی که به جای خدمت به آنها به خودشان خدمت می کنند.»

دونالد ترامپ در ادامه تمرکز پیامش را بر سپاه پاسداران گذاشته است و ابتدا مدعی شده است که سپاه پاسداران نه در نام و نه در عملکرد، ایرانی نیست. او گفته است که سپاه مردم ایران را سرکوب و از تروریسم فرامرزی حمایت می کند.

ترامپ نوشته است: «سپاه پاسداران از سال ۲۰۱۲ شانزده میلیارد دلار از ثروت ایران را صرف کمک به رژیم اسد و حمایت از تروریستها در سوریه، عراق و یمن کرده است. درعین حال، متوسط خانواده های ایرانی ۱۵ درصد از ده سال پیش فقیرتر هستند و نزدیک به ۳۰ درصد از جوانان ایرانی بیکارند. ایرانیان معمولی از نظر اقتصادی در فشارند و برگزاری جشنهایی مانند نوروز برای آنها دشوار است.»

ترامپ سپس فساد و سوء مدیریت سپاه پاسداران را در تشدید خشکسالی در ایران و بحران های محیط زیستی دخیل دانسته و احداث بی رویه سدها توسط شرکتهای زیر مجموعه سپاه از جمله قرارگاه خاتم الانبیاء را باعث خشک شدن رودخانه ها و دریاچه ها و تولید طوفانهای گرد و غبار ارزیابی کرده است که جان ایرانیان را تهدید می کند.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین سیاست سپاه پاسداران را سیاست فریب ارزیابی کرده که سعی دارد «این حقیقت را که رژیم ایران ثروت ایران را غارت کرده و با مردم بدرفتاری می کند» مخفی کند.

دونالد ترامپ در پایان تبریک نوروزی اشت گفته است که ایرانیان منتظر «بهار امید» هستند و آمریکا در کنار مردم ایران و آرمانهایشان برای ارتباط با دنیای بزرگتر ایستاده است و برای همین منظور وزارت خزانه داری آمریکا در این هفته دستوری را صادر می کند که بر حمایت آمریکا از آزادی جریان اطلاعات برای شهروندان ایران تاکید مجدد خواهد کرد.

ترامپ در پایان تبریک نوروزی خود نوشته است:‌«از طرف مردم آمریکا، باشد که در سال جدید نور بر ظلمت غلبه کند و باشد که مردم ایران به زودی از روزگار صلح، شکوفایی و شادی لذت ببرند.»

با اینکه دونالد ترامپ تلاش کرده است پیام نوروزی‌‌اش تمام ویژگی های یک پیام مورد علاقه باستان گرایان ایرانی را در خود داشته باشد اما منظورش دقیقا از اینکه نام «سپاه پاسداران» ایرانی نیست مشخص نشده است چرا که از نظر زبانی نام سپاه پاسداران نامی ایرانی است.

از سوی دیگر با اینکه مشاوران دونالد ترامپ متنی باستان گرایانه از نوروز را برای انتشار به دونالد ترامپ پیشنهاد کرده اند، جشن نوروز اکنون در ایران و کشورهایی که این عید را جشن می گیرند با علایق مذهبی مردم عمیقا عجین شده است.

از سوی دیگر با اینکه دونالد ترامپ مدعی شده است که آمریکا در کنار مردم ایران است ولی آشکارا چنین ادعایی با سیاست ممنوعیت ورود ایرانیان به آمریکا در تناقض آشکار است.

یورونیوز
http://fa.euronews.com/2018/03/20/trump-nowrouz-iranian-new-year-message-agaisnt-irgc-darius

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


tasnimnews.com
تندروهای کاخ سفید متن پیام نوروزی ترامپ به ایران را تغییر دادند - اخبار تسنیم
1-2 minutes

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، پیام پنج پاراگرافی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به مناسبت نوروز، ظاهرا پس از چند پیش نویس منتشر شده است.

این گزارش افزود: نیروهای تندروی کاخ سفید در ابتدا سعی کرده اند تا مانع از انتشار این پیام شوند ولی زمانی که ناکام می شوند، تصمیم می گیرند تا بخشی از این پیام را که مربوط به تعامل با دولت ایران یا امکان همزیستی مسالمت آمیز آمریکا و ایران بوده، حذف کنند.

در نتیجه، این پیام یک روز پس از آغاز تعطیلات سال جدید در ایران منتشر شده و در حالی به مردم ایران رسیده که توجهی به دولت در تهران نداشته است.

در بخش حذف شده این پیام آمده است: آمریکا منتظر تعامل با یک دولت منتخب ایران بر اساس احترام متقابل است.

در حالی که این بخش های پیام نوروزی ترامپ مورد تایید ژنرال اچ آر مک مستر مشاور امنیت ملی کاخ سفید قرار گرفته است ولی یک منبع آگاه تاکید کرد که استفن بانون استراتژیست ارشد کاخ سفید با آن مخالفت کرده است، کسی که مواضع به شدت سختی در قبال ایران دارد. وی در ابتدا با ارسال هرگونه پیامی از سوی ترامپ برای ایران مخالفت کرده است./ تسنیم

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


هفت سین خوشبختی ایرانیان در 1397
address:@Karimipour_K
✔️«سوریه »؛ استراتژی خود در این کشور را دگرگون کرده و به نوبه خویش زمینه ی مردمسالاری درآن جا را فراهم آورده و با همه شهروندانش،مناسباتی نو و دیگرگونه برقرارسازیم.

✔️« سرزمین های خشک» مرکز و جنوب ایران را، با بهره گیری گسترده از فناوری های نوین شیرین سازی آب، با انرژی مُفت خورشیدی نجات بخش باشیم؛ یاری همه جانبه جهان نو در این باره، گریز ناپذیر خواهد بود.

✔️«سازه های» نزدیکی مناسبات بخردانه با اروپا،آمریکای شمالی، آسیای خاوری پیشرفته و بقیه جهان را،با حفظ دستاوردها و به ویژه استقلال،بخردانه مهیا سازیم.

✔️«سعودی» را رفیق استراتژیک قرار داده و بدین وسیله با جهان عرب، جهان اسلام و همسایگان،مناسبات ژرف، پایدار و همیشگی برقرار کنیم.

✔️«سازگار سازی» همه جانبه و با طرح و برنامه ی فرهنگ ایرانی و اسلامی را در دستور کار قرار دهیم.

✔️«سازندگی» همه جانبه و گسترده ی کشور را، از جمله از راه فعال سازی دالان های شمال_جنوبی و باختری_خاوری، از طریق شبکه ی پیشرفته ریلی و... شتاب بخش باشیم؛جذب کلان مقیاس سرمایه گذاری و فناوری دیگران برای سازندگی گریز ناپذیر خواهد بود.

✔️«سایه» ی دشمنی و دو رویی روسیه که به گمانم یکپارچگی ما را می تواند زیرتاثیر قرار دهدنادیده نگیریم و مناسباتمان را با آن ها در مسیر سازنده تری قرار دهیم.

دکتر یدالله کریمی‌پور
address:@Karimipour_K
id:@karimi_pour

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


واچینی و چیدمان مجدد مساکن کهن مناطق مختلف گیلان در اولین سایت موزه روستایی کشور در سرا‌وان/ رشت

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


عکس هوایی از باغ شاهزاده ماهان، معجزه ای سبز در کویر کرمان که به اوج اعتلای هنر احداث پردیس های باشکوه در نزد نیاکانمان باز میگردد

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


🔹با هدف توسعه فرهنگ صلح، سازمان ملل متحد امروز اول فروردین مصادف با ۲۱ مارچ را روز جهانی نوروز نامگذاری کرده است

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


تبریک نوروزی روحانی به سران کشورهای همسایه

🔹حسن روحانی، رئیس‌جمهو‌ری در پیام‌های جداگانه‌ای فرا رسیدن سال 1397 هجری شمسی و عید سعید باستانی نوروز را به سران کشورهای افغانستان، تاجیکستان، پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان، ترکیه، قزاقستان و ازبکستان تبریک گفت.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ترانه زیبای سورنای نوروز
گروه رستاک

تقدیم به همه اقوام ایران پهناور

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


غزلی زیبا از حضرت مولانا

نوروز بمانید که ایّام شمایید!
آغاز شمایید و سرانجام شمایید!
آن صبح نخستین بهاری که ز شادی
می آورد از چلچله پیغام، شمایید!
آن دشت طراوت زده آن جنگل هشیار
آن گنبد گردننده ی آرام شمایید!
خورشید گر از بام فلک عشق فشاند،
خورشید شما، عشق شما، بام شمایید!
نوروز کهنسال کجا غیر شما بود؟
اسطوره ی جمشید و جم و جام شمایید!
عشق از نفس گرم شما تازه کند جان
افسانه ی بهرام و گل اندام شمایید!
هم آینه ی مهر و هم آتشکده ی عشق،
هم صاعقه ی خشم ِ بهنگام شمایید!
امروز اگر می چمد ابلیس، غمی نیست
در فنّ کمین حوصله ی دام شمایید!
گیرم که سحر رفته و شب دور و دراز است،
در کوچه ی خاموش زمان، گام شمایید
ایّام ز دیدار شمایند مبارک
نوروز بمانید که ایّام شمایید!

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ترانه شاد واسونک (محلی شیرازی) - گروه رستاک

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


چرا نوروز ماندگار ماند
address:@Karimipour_K
✅بیش از 7000 سال است که نوروز زیر سخت ترین فشارها زنده و ماندگار مانده است؛ چرا؟ نوروز دراین7 هزاره،دهها دین و مذهب و ایدئولوژی را دیده که خواسته اند بر آن بتازند،برگُرده اش سوار شده و به افسارش کشند و آن را به کژراهه بکشانند، ولی نشده و به گویشی دیگر،نتوانسته اند.

✅ ایرانیان حتی پیش از کوچ های بزرگ بدین فلات، آن گاه که در آسیای شمالی با سرمای جانسوزش می زیستند،آغاز بهار را به عنوان نماد پیروزی مهر یا میترا، جشن می گرفتند. هزاران سال پس ازآن که زرتشت برخاست و اهورامزدایش را جایگزین میترای آریایی نمود، بسیاری از آیین کهن میترایی، به ویژه در جنوب و مرکز و خاور،منسوخ شدند، ولی نوروز و مهرگان پابرجا ماندند.

✅سپس هخامنشیان و اسکندر گجسته و جانشینانش و پارت ها نیز،کژ و مژ و خواسته و ناخواسته، به هر روی با این آیین های میترایی کنارآمدند؛تانوبت به موبدان ساسانی رسیدکه می خواستند آن را یکسره رسمی کرده و آن را درباری و دربارزده نمایند.

✅ پس از فروپاشی ساسانی،نوبت به مسلمانان عرب رسید؛ که به هیچ روی چنین آیین هایی را برنتافته و آن را یادگار گبران و آتش پرستان می پنداشتند؛ ولی در این کشاکش، نوروز و حتی مهرگان، باز هم پابرجا و ستوار ماندند. مغولان و تاتار و گونه های پر شمار ترک،تاختند و کشتند و سوختند و بردند؛ولی بازهم در خرابه های بازمانده و در خرابات مغانیان،نوروز و نوروزیان ماندند و با هر چه که داشتند و نداشتند،چراغش را برافروخته نگهبان شدند.

✅ راز ماندگاری 7000 ساله ی نوروز آن است که با هیچ دین و مذهب و ایدئولوژی پیوند سرشتی ندارد؛ سر سپرده ی هیچ کدام نبوده و نیست و نخواهد شد.به همین دلیل از گذرگاه های سخت تر از طاقت فرسا،گذشته و در راهبندان هیچکدامشان نیز گرفتار نشده است.
نوروزی بزیید و نوروزی بمانید...

دکتر یدالله کریمی‌پور
address:@Karimipour_K
id:@karimi_pour

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌺🍃🌸
🌸
به نام پروردگارمهربان

پيشاپيش فرارسیدن سال نو و نوروز باستانی ایرانی را خدمت شما همراهان گرامی کانال ژئوپولیتیک ایرانی و خانواده محترم ، شاد باش گفته و برايتان سالی سرشار از شادی و موفقيت و پیشرفت از ایزد منان آرزومندم.
اميدوارم سال جدید برای شما؛ سال دوستی، سال فراوانی، کوشش و آرامش و موفقیت باشد.

سلامت وسربلند باشید.

ارادتمند: هاشم منفرد

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺


چرا باز هم پوتین؟

بخش دوم

ساعت‌های کرملین هم به شماره افتاده‌اند تا شاهد حضور ساکن بعدی کرملین باشند. با این حال، در سطح شهر محسوس نیست که انتخابات این ‌همه نامزد داشته باشد. حتی پوسترهای تبلیغاتی‌ای که مردم را به صندوق‌های رای فرا می‌خواند، همان طرح و نما و رنگ‌هایی را دارد که تبلیغات انتخاباتی ولادیمیر پوتین. گویی تمام نامزدها حضوری نمادین دارند و در عوض، این پوتین است که می‌تازد و عکس‌هایش در همه جا به چشم می‌خورد. برخی گزارش‌ها می‌نویسند انتخابات، بیشتر به یک همه‌پرسی برای تایید دگرباره مشروعیت حکومت ولادیمیر پوتین می‌ماند. یکی از ساکنان مسکو می‌گوید: «به باور من، این انتخابات نیست، بلکه خودانتصابی رئیس‌جمهور فعلی فدراسیون روسیه است.»
انتخابات در زیر سایه تحریم غرب

انتخابات روسیه درحالی آغاز شد که روابط روسیه و بریتانیا، پس از جریان مسموم شدن یک جاسوس سابق روس و دخترش در سالزبری و اتهام‌های لندن به مسکو در پیوند با این موضوع، با تنش و بحران روبه‌رو شده‌است. همزمان دولت آمریکا روز ۲۴ اسفند تحریم‌های تازه‌ای را علیه پنج نهاد و ۱۹ شخص حقیقی روس، در پیوند با اتهامات مربوط به دخالت مسکو در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، وضع کرد. اگرچه نیویورک‌تایمز نوشته بود که غرب از آنجا که پوتین به پیروزی خود در انتخابات مطمئن است، بنابراین برای تاثیرگذاری احتمالی بر نتیجه انتخابات در این کشور مساله اسکریپال را مطرح کرده تا افکار عمومی غرب و روسیه را در هراس از پیروزی پوتین قرار دهد و در نهایت بر انتخابات این کشور تاثیر بگذارند (اخراج دیپلمات‌های بریتانیایی از روسیه، روزنامه «دنیای اقتصاد» مورخ ۲۷/ ۱۲/ ۱۳۹۶). اما گزارش‌ها و تحلیل‌ها حاکی‌ است این تنش‌ها با غرب، بر محبوبیت پوتین در داخل روسیه، تاثیری نگذاشته‌ است. به گزارش رویترز، نظرسنجی انجام‌شده از سوی موسسه «گالوپ» در اواخر سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد که ۸۰ درصد شهروندان روس، از رهبری روسیه توسط پوتین رضایت دارند؛ اما از سوی دیگر تنها ۴۰ درصد از مردم، روند انتخابات در روسیه را قابل اعتماد می‌دانند. رسانه‌های روس به نقل از یک مقام کاخ کرملین که نامش فاش نشده می‌گویند دولت روسیه انتظار دارند ۷۰ درصد مردم در انتخابات شرکت کرده و پوتین با ۷۰ درصد آرا پیروز شود.
نظارت بین‌المللی بر انتخابات روسیه

خبرگزاری اسپوتنیک نیز می‌نویسد بیش از ۱۵۰۰ ناظر خارجی روند برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور را رصد می‌کنند. کنستانتین کوساچف، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس علیای روسیه اظهار کرد: «بیش از هزار و ۵۰۰ ناظر خارجی در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور فعالیت داشتند که این رقم در تاریخ برگزاری انتخابات در روسیه یک رکورد محسوب می‌شود.» این مقام روسی ادامه داد: «در انتخابات ریاست‌جمهوری قبلی حدود یک هزار ناظر خارجی بر روند برگزاری نظارت می‌کردند.» به گفته رئیس کمیته روابط خارجی مجلس علیای روسیه، این رقم بالا نشان‌دهنده علاقه‌مندی بین‌المللی نسبت به انتخابات پیش‌رو و در عین حال وجود فضای باز در روسیه است. این قانون‌گذار روسی همچنین خاطرنشان کرد که به ۴۱ پارلمان، ۶ سازمان بین‌المللی و بیش از ۵۰۰ چهره برجسته برای نظارت بر انتخابات دعوتنامه ارسال شده است.

رویترز نیز در ادامه گزارش خود می‌نویسد: احتمال می‌رود که پاول گرودینین نامزد میلیونر حزب کمونیست با ٧ تا ٨ درصد آرا، رتبه دوم را کسب کند. ولادیمیر ژیرینووسکی هم که کاندیدای ناسیونالیست‌های تندرو محسوب می‌شود احتمالا با ۵ یا ۶ درصد نفر سوم خواهد بود و بالاخره خانم کسنیا سوبچاک، خبرنگار و ستاره تلویزیون روسیه که نامزد «لیبرال» معرفی می‌شود باید حدود ١ تا ٢ درصد آرا را به‌دست آورد. چهار کاندیدای دیگر هم در این انتخابات حضور دارند که رای‌شان تقریبا به‌حساب نمی‌آید. به این ترتیب به نظر می‌رسد که پوتین با حدود ٧٠درصد آرا، چهارمین دوره ریاست‌جمهوری خود را در ۶۵ سالگی آغاز کند و حداقل تا سال ٢٠٢۴ در قدرت بماند.

انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۸ در حدود ۹۷ هزار حوزه (بیش از ۴۰۰ حوزه در ۱۴۱ کشور خارجی هستند) و با حضور ناظران داخلی بسیار اعم از نماینده‌ای از هر کاندیدا در هر حوزه برگزار شد. طبق قوانین ناظران خارجی نیز می‌توانند بر جریان برگزاری انتخابات نظارت داشته باشند و آنها پس از دعوت به این کشور و ثبت در کمیسیون مرکزی انتخابات در حوزه‌های رای‌گیری حاضر شده و پس از پایان رای‌گیری نیز با حضور در جمع خبرنگاران دیدگاه‌ها و ارزیابی‌های خود را از نحوه برگزاری انتخابات از جمله امکان وقوع تخلفات انتخاباتی بیان و تشریح می‌کنند.

بخش اول در ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


چرا باز هم پوتین؟

بخش اول

پوتین به‌عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت کرد. به گزارش بی‌بی‌سی، او هفت رقیب داشت: «پاول گرودینین» از حزب کمونیست؛ «ولادیمیر ژیرینووسکی» از حزب لیبرال دموکرات؛ «کسنیا سوبچاک» از ابتکار مدنی؛ «گریگوری یاولینسکی» از حزب یابلوکو که منتقد سرسخت سیاست‌های پوتین است؛ «بوریس تیتف» از حزب رشد، «سرگی بابورین» از اتحادیه مردمی سراسری روسیه و «ماکسیم سورایکین» از حزب «کمونیست‌های روسیه» در این انتخابات شرکت کردند. الکسی ناوالنی، مهم‌ترین رهبر مخالفان دولت، از حضور در انتخابات منع شده بود. اما چرا باز هم پوتین؟ این سوالی است که بسیاری از محافل خبری، آکادمیک و حتی توده‌های مردم می‌پرسند. در ذهنیت روسی این باور هست که «روسیه باید بزرگ باشد، چون پهناورترین کشور روی زمین است.»

گزارشگر بی‌بی‌سی در مسکو با تشریح فضای انتخاباتی مسکو نقبی به تاریخ زده و می‌نویسد: «یک شبه راه هزارساله رفتن» تعبیری است که برخی در مورد ولادیمیر پوتین به کار برده‌اند. در روسیه هم نگاه مثبت به پوتین وجود دارد و هم نگاه منفی اما طرفداران نگاه مثبت ظاهرا بیشترند. در پس ذهن روس‌ها، بازگرداندن عظمت به این سرزمین پهناور با نام پوتین گره خورده است گویی بازگرداندن این شکوه و عظمت فقط از عهده پوتین برمی‌آید. برخی او را برای دست یافتن به عظمت دوباره روسیه مستعد می‌دانند. با این حال، شمار کسانی که این باور را دارند، رو به کاهش است.

در هر حال، در سال سرنوشت‌ساز ۱۹۹۱ این جاسوس سابق کا‌گ‌‌ب خدمات امنیتی را رها و دل به دریای سیاست زد. وقتی به خیل هواداران بوریس یلتسین، رئیس‌جمهوری وقت پیوست و با شتابی خیره‌کننده از نردبان قدرت بالا رفت تصور بر این بود که نخست‌وزیری، بالاترین سمتی است که این شخصیت سابقا گمنام به آن دست یافته است. اما در واپسین روز سال ۱۹۹۹ بوریس یلتسین جهانیان را در شوک فرو برد: آنگاه که اعلام کرد در اجرای وظایفش چندان موفق نبوده و قصد کناره‌گیری دارد و عنان امور را به پوتین سپرد. این‌گونه سال ۲۰۰۰ میلادی در روسیه با ریاست‌جمهوری ولادیمیر پوتین آغاز شد و اکنون، ۱۸ سال بعد هم نامزد اصلی انتخابات، خود اوست. اگرچه محبوبیت پوتین در میان مردم همچنان محسوس است، هرچند اکنون صدای یأس هم به گوش می‌رسد. دمیتری آرشکین، کارشناس سیاسی روسیه در مسکو که سال‌ها به‌عنوان تحلیلگر با کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه همکاری کرده، می‌گوید با وجود نشانه‌های تازه از بروز نوعی رخوت در برابر سیاست‌های پوتین در روسیه، حتی سرسخت‌ترین منتقدان او می‌پذیرند که در صورت برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه باز هم ولادیمیر پوتین برنده خواهد بود. او معتقد است بیش از ۷۰ درصد به پوتین رای خواهند داد و میزان مشارکت هم حدود ۶۰ درصد خواهد بود. با این حال، این کارشناس می‌افزاید نمی‌توان از تقلب به سادگی گذشت.

به این ترتیب، بدون تقلب، پوتین حدود ۵۳ درصد رای خواهد آورد. اما آیا پوتین به راستی در میان تمام روس‌ها محبوبیت دارد؟ برخی معتقدند «بسیاری» - و نه همه – از روس‌ها پوتین را چهره محبوب خود می‌دانند و در مقابل، هستند کسانی که می‌گویند مردم روسیه چاره‌ای جز داشتن اقبال به پوتین ندارند. دمیتری گودکف، نماینده پیشین پارلمان روسیه می‌گوید: «وقتی که در تلویزیون مردم فقط پوتین را می‌بینند و مابقی، همه جاسوس آمریکا هستند، به‌ناچار پوتین می‌شود محبوب‌ترین. ولی این محبوبیت، قلابی است. بیشتر شبیه محبوبیت نیکولای چائوشسکو در رومانی سوسیالیستی است. یک هفته قبل از اعدامش، میزان محبوبیت چائوشسکو ۹۶ درصد بود. به همین خاطر نباید به این، به اصطلاح، نظرسنجی‌ها اعتماد کرد.»

منبع: دنیای اقتصاد

بخش دوم در ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


🔹 مقام اسبق وزارت دارایی آلمان در گفت‌وگو با تسنیم: اروپا در مناقشات تجاری با ترامپ چیزهای بیشتری برای از دست دادن دارد
🔸معاون وزیر دارایی اسبق آلمان تاکید کرد، اروپا باید در مناقشات تجاری با ترامپ محتاط باشد چرا که خیلی بیشتر از وی و آمریکا چیزهایی برای از دست دادن داشته و آسیب می‌بیند.

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


🔸 ایران ما میتوانست به این شکل باشد :

کسی تا بحال فکر کرده که می‌شود از تبریز به باکو و تفلیس و مسکو و دیاربکر و آنکارا و استانبول و اربیل و تهران و گیلان قطار سریع‌السیر گذاشت یا شرکت هواپیمایی ارزان قیمت مثل «رایان ایر» یا «ایزی جت» در منطقه درست کرد؟

آخر هفته سوار قطار شد و دو ساعت دیگر در تفلیسی. ماه بعد می‌توان برای نهار به «دیاربکر» یا «طرابزون» رفت یا باکو مثلا.

یک بار در سال می‌توان به استانبول رفت و بازی بشیکتاش منچستر را در ورزشگاه جدید بشیکتاش از نزدیک دید.

و یا می‌توان دهکده‌ای سبز مثل آن‌هایی را که در سوئیس است در کوهپایه‌های سهند و سبلان و میشوو و اورین درست کرد و با تبلیغاتی که در «سی‌ان‌ا‌ن» و فوکس و الجزیره می‌شود سالانه حداقل ده میلیون توریست را در آذربایجان پذیرفت.

به جای فرودگاه فعلی تبریز و اردبیل و ...که دو ساعت باید مننظر باشی تا کیف صد نفر مسافر هواپیمایی ... آتا توسط مامورین گمرگ بازرسی شود می‌توان فرودگاهی زد که سالانه پنجاه میلیون ظرفیت داشته باشد.

سیستم ویزا را برای کشورهای منطقه کلا برداشت و اختلافات را به معامله و نفع همه‌گانی تبدیل کرد.

می‌توان دانشجویان رشته اقتصاد را یک سال فرستاد کره جنوبی تا ببینند توسعه در این کشور چگونه رخ داد.

یا برای دانشگاه زنجان یا اردبیل و اورمیه اساتید مدعو از «ام‌آی‌تی» یا «هاروارد» و «استنفورد» و «کمبریج» آورد تا آرام ارام بفهمیم چگونه مسئله رقابت و بهترشدن موضوع جهان توسعه یافته است.

جشنواره انگور در مراغه، جشنواره سیب در زنوز، جشنواره آفتاب‌گردان در خوی، عسل در سرعین و زردآلو در مرند درست کرد. هم خرید و فروخت و هم شادی کرد و خندید.

یا به روستائیان آموزش داد چگونه می‌توانند پنیرشان را کیلویی پنجاه دلار بفروشند. یا مثلا چگونه می‌شود نان اسکو را بسته‌ای بیست یورو در پاریس و یا خامه سراب را با بسته‌بندی خوب لندن کیلویی صد پوند فروخت.

چقدر پروژه می‌توان تعریف کرد؟

می‌توان از فرودگاهی در مغان هر روز صبح محصولات ارگانیک کشاورزی را به اروپا و کشورهای عرب همسایه صادر کرد.

می‌توان مثلا به چرم‌فروش تبریزی آموزش داد با انرژی و مواد اولیه ارزان چگونه می‌تواند «کفش‌فروشی منوچهر و پسران شعبه دیگری ندارد» را به هزاران شعبه در جهان تبدیل کند.

می‌توان بچه‌های ده ساله را سوار قطار کرد تا ببینند غذا و لباس و قیافه یک کرد، یا فارس، یک روس، یک گرجی و یا یک عرب و گیلکی عین ماست. آنها هم ببینند. ببینند که عین همیم و ... و چنان مشغول خودیم که نمی‌دانیم چقدر پرتیم از عالم.

می‌توان به جای اخبار جنایات ... دائما این لیست سرانه تولید ناخالص را ورانداز کرد و راهی یافت که در طی پنجاه سال آینده یکی از این بیست کشور اول دنیا باشیم.

می‌توان به جای شرمندگی و اضطراب و استرس خنده به خانه‌ها برد.
می‌شود از صبح تا شب به حل یک مشکل نه بیشتر کردن آن فکر کرد.

می‌شود؟
نمی‌شود.

#سیدعلی_سیدرزاقی
دانشجوی دکتری علوم سیاسی
مدرسه اقتصاد لندن

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


جشن نوروز
بخش دوم

جشن نوروز از برجسته ترین و باشکوه ترین یادگارهای ایرانیان است که سالهای زیادی را پس سر نهاده است و یکی از جشنهای بسیار کهن جهان به شمار می رود.
بیشترین ارزش این جشن را می توان در آن دانست که با پشت سر نهادن نشیب و فرازهای فراوان، چون کوهی استوار ایستاده و با روح و با احساس مردم این سرزمین چنان سرشته شده است که آنها همه ساله در ژرفای دل و جان و روان خود چشم به راه فرا رسیدن آن هستند و از هفته ها قبل، با ایمان و علاقه سرشتی به پیشبازش می روند.
بدین گونه هنگامی که گل و گیاه وسبزه جان تازه می گیرند و جهان زنده، درفش رنگارنگ زندگی را به شادی می افرازد و فروغ عشق و امید سراسر آفرینش را فرا می گیرد و جنبش و تلاش و کوشش در همه جا و همه چیز دیگر بار جان می گیرد، سال نو و جشن نوروز در شروع ماه فروردین باشکوه تمام آغاز میشود.

برگرفته از کتاب: از نوروز تا نوروز/ کوروش نیکنام

گذری بر #فلسفه_نوروز در کانال ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


📸 طبیعت مازندران، سوادکوه
عکس از مصطفی روحانیان
#ایران_زیباست

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 #ویدئو: سخنرانی کامل دکتر محمد جواد #ظریف‏، وزیر امور خارجه #ایران در دومین #کنفرانس_امنیتی_تهران

ابرار معاصر تهران

ژئوپولیتیک ایرانی
@irgeopolitics

20 last posts shown.

1 146

subscribers
Channel statistics