ماهنامه کارخانه


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


دوماهنامه تحلیلی صنعت، معدن و تجارت

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


📌خُمار مواد اولیه
🔻آیا تحول سبز، معادلات قیمتی در مواد خام بحرانی را تغییر می‌دهد؟

🔹دولت چین برای احیای اقتصاد این کشور، پول نقد را به سمت شرکت‌های تولیدی سوق داده است. نتیجه این کار، افزایش قابل توجه تولید به‌ویژه در بخش‌هایی مانند باتری‌های لیتیوم‌ یون، خودروی برقی و پنل‌های خورشیدی است. این سیاست جدید کشور چین باعث رکوردهای بسیار بالای قیمت شن و ماسه با درجه خلوص بیش از ۹۹.۹ درصد سیلیکون شده است. محصولی که برای ساخت شیشه‌های فوق شفاف مورد نیاز در گوشی‌های هوشمند و پنل‌های خورشیدی استفاده می‌شود.
🔹از آنجا که رهبران چین می‌خواهند اقتصاد این کشور را احیا کنند و با فاصله گرفتن از ملک و املاک نوعی توازن اقتصادی ایجاد کنند، پول نقد را به سمت شرکت‌های تولیدی برده‌اند. نتیجه این کار افزایش قابل توجه تولید، به‌ویژه در بخش‌هایی است که شی جین‌پینگ آنها را برای آینده چین مهم می‌داند؛ بخش‌هایی مثل باتری‌های لیتیوم یون، خودروی برقی و پنل‌های خورشیدی. خیلی از اینها به حجم زیادی شن و ماسه نیاز دارند. در نتیجه، تقاضا برای آن بیشتر هم خواهد شد. قیمت شن و ماسه همین الان هم به رکوردهای بسیار بالایی رسیده است. سال گذشته، هر تن شن و ماسه حدود ۵۵ دلار بود.

🔻 متن کامل این مقاله:
http://msc.ir/s/yP

🆔 @karkhaneh_msc


📌ثبات، امنیت و انتفاع
🔻مشاركت مردم چگونه به جهش تولید كمک می‌كند؟
✍🏻مهدی طغیانی، نماینده مجلس شورای اسلامی

🔹برای اینکه مشارکت مردم در عمل محقق شود، ضرورت دارد فضای کسب و کار بهبود یابد. بهبود فضای کسب و کار وابسته به سه مؤلفه است. براساس پژوهش‌های صورت گرفته، اغلب کسب و کارها از بی‌ثباتی و غیرقابل پیش‌بینی‌بودن قیمت‌ها، از مواد اولیه تا محصول نهایی رنج می‌برند، به این معنا که تولیدکنندگان نمی‌توانند پیش‌بینی کنند اگر این دوره تولید اتفاق افتاد، در دوره بعد مواد اولیه را با چه قیمتی می‌توانند خریداری و محصول نهایی را با چه قیمتی می‌توانند به فروش برسانند. سیاست‌های ارزی نادرست منجر به جهش در نرخ ارز می‌شود و این جهش‌، با تغییر انتظارات در بازار باعث التهاب مضاعف می‌شود. پس در مؤلفه اول باید در کشور ثبات ایجاد کرد و تورم شدید و جهش‌های نرخ ارز را مهار کرد


🔻 متن کامل این مقاله:
https://msc.ir/s/yL

🆔 @karkhaneh_msc


📌کالای داغ
🔻معدنی‌ها چرا از نوآوری‌های تكنولوژیك استقبال می‌كنند؟

🔹معدنکاران در سراسر جهان، همزمان با ورود به مناطق جغرافیایی و زنجیره‌های تامین جدید، به دنبال حداکثرسازی کارآیی و حداقل‌سازی انتشار کربن و ردپای زیست محیطی هستند و می‌خواهند سرمایه‌گذاران فعلی را حفظ و طیف گسترده‌تری از سرمایه‌گذاران را جذب کنند. با وجود این افزایش هزینه‌های عملیاتی و نگرانی‌های رو به افزایش در مورد ظرفیت تامین مواد معدنی حیاتی برای تحول انرژی، کارآیی عملیات معدنکاری را در کانون توجه قرار داده است.
🔹بخش معدن چند سالی هست که تکنولوژی یادگیری ماشین را امتحان کرده، اما پیشرفت‌های اخیر در هوش مصنوعی مولد، تمرکز بزرگان صنعت معدن را به سمت مزایای این تکنولوژی در اکتشاف و عملیاتی که با به‌کارگیری آن در مدل کسب‌وکارشان حاصل می‌شود، برده است. یکی از بارزترین کاربردهای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، افزایش دقت و سرعت اکتشاف است، چون حجم انبوهی داده، تصاویر ماهواره‌ای و سوابق تاریخی مرتبط با ذخایر معدنی، قابل تجزیه و تحلیل می‌شود.
🔹در چرخه عمر هر پروژه معدنی، اکتشاف یکی از پرریسک‌ترین مراحل است و ممکن است فرآیند آن سال‌ها طول بکشد و با ابهامات زیادی همراه باشد. افزایش کیفیت تجزیه و تحلیل داده، می‌تواند با کاهش ابهام در کمپین‌های حفاری، توسعه پروژه را سرعت ببخشد. به‌علاوه، این تکنولوژی‌ها می‌توانند به معدنکاران کمک کنند که بر هرگونه کمبود در مهارت‌های ساختاری زمین‌شناسان غلبه کنند.

🔻 متن کامل این مقاله:
https://msc.ir/s/yO

🆔 @karkhaneh_msc


📌فرصت صنعتی‌شدن
🔻چگونه می‌توان زمینه ظهور یك حركت ملی برای جهش تولید را فراهم ساخت؟

🔹«صنعت» منبع و منشا افزایش «قدرت ملی» است و با جلب مشارکت دامنه وسیعی از افراد جامعه، به ارزش‌آفرینی و خلق ثروت ملی کمک می‌کند. حاشیه سود بالای تولید صنعتی، تحولی است که در نتیجه تحقیق و توسعه شرکت‌های خلاق و دانش انباشته آنها حاصل شده و در مقایسه با فعالیت‌هایی نظیر کشاورزی و خدمات، جایگاه بالاتر را به این بخش می‌دهد. از این منظر تلاش ملی برای تحقق جهش تولید که در بیانات نوروزی رهبری جاری و ساری است، نکته‌ای است که اگر به درستی درک شود می‌تواند تغییرات ساختاری را در بطن اقتصاد ایران رقم بزند.
🔹رهبر انقلاب با تاکید بر مساله تولید به عنوان کلید اصلی رفع مشکلات ملی، مواردی چون تورم، اشتغال و ارزش پول ملی که از جمله مشکلات تولیدکنندگان کشور هستند، مورد تاکید و توجه قرار دادند. بدون شک اگر مشکلات پیش‌روی بخش خصوصی برای فعالیت اقتصادی مولد رفع شود، مسائل آزاردهنده مورد تاکید رهبری قابل حل و فصل هستند. البته اجرای سیاست‌های درست و علمی یک روی سکه عبور از چالش‌های فعلی است و روی دیگر آن جلب مشارکت و همراهی مردم است. بدیهی است این زنجیره به هم پیوسته از مشکلات با مشارکت همه مردم که از قضا شعار امسال را نیز دربرگرفته است حل‌شدنی خواهد بود. اجماعی که در این شعار وجود دارد نه فقط محدود به عامه مردم بلکه آحاد مسئولان و مدیران کشور نیز هست. همکاری و تعامل «همه» آحاد و مسئولان در مقطع فعلی گره‌گشاست. هر یک از بازیگران به سهم خود قادر و مسئولند که در بهبود وضعیت کشور، به ویژه تسهیل شرایط تولید با تمرکز بر سه اصل توسعه تولید بزرگ‌مقیاس، دانش‌بنیان و مبتنی بر فناوری‌های پیچیده و با ارزش افزوده بالا، نقش‌آفرینی کنند.
🔹لازم به تکرار نیست که مسیر توسعه به ویژه توسعه اقتصادی بسیاری از کشورها تنها از مسیر ترسیم و تحکیم بنیان‌های تولید صنعتی هموار شده است. دلیل این تاکید بسیار روشن است؛ «صنعت» منبع و منشأ افزایش «قدرت ملی» است و با جلب مشارکت دامنه وسیعی از افراد جامعه، به ارزش‌آفرینی و خلق ثروت ملی کمک خواهد کرد

🔻 متن کامل این مقاله:
http://msc.ir/s/yM

🆔 @karkhaneh_msc


📌نقطه عطف تکنولوژی
🔻چرا شركت‌ها باید در مورد كاربردهای هوش مصنوعی اعتمادسازی بیشتری كنند؟

🔹«شاخص سنجش اعتماد ادلمن» در گزارش سالانه ۲۰۲۴ خود در مورد اعتماد جوامع به نهادها، از ۳۲ هزار نفر در ۲۸ کشور مختلف نظرسنجی کرده که محوریت آن اعتماد با توجه به نوآوری سریع بوده است. همچنین طبق گزارش تکمیلی ادلمن با موضوع «دیدگاه‌هایی برای تکنولوژی»، هوش مصنوعی بر سر یک دوراهی قرار گرفته است: در کل دنیا، ۳۰ درصد پاسخ‌دهنده‌ها از نوآوری‌های تکنولوژیک استقبال می‌کنند و ۳۵ درصد با آن مخالفند. حالا وقت آن رسیده که مردم توجیه شوند از مخالفت با هوش مصنوعی به پذیرش آن روی آورند. در واقع، ویژگی‌های هوش مصنوعی مولد می‌تواند سالانه ۴.۴ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی اضافه کند.

🔻 متن کامل این مقاله:
https://msc.ir/s/yQ

🆔 @karkhaneh_msc


📌فرای مرزهای فولاد
🔻چگونه می‌توان صنعت فولاد را مبنای توسعه آینده قرار داد؟

🔹این مقاله تلاش دارد به یک بحث مهم پیرامون بایدها و نبایدهای توسعه فرافولادی بپردازد و نظرگاه مشخص آن «آینده‌نگری» است. صنعت فولاد، در زمره فلزات آینده برای گذار سبز و پایدار است و برخلاف صنایع آلاینده‌ای مانند نفت و گاز، به سبب ذات بازیافت‌پذیری حداکثری و تقاضای بالا از سوی صنایع پررشد کم‌کربن می‌تواند نقطه شروع جذابی برای تحول کشور باشد.
🔹اگر صنعت فولاد مانند یک نهال پرتوان، با اتکا به داشته‌های انسانی، مالی، زیرساختی و به‌طور کلی ریشه‌ها و شاخه‌های خود، مصمم به گسترش مرزهای به بیرون و «سایر صنایع» باشد، چه فرصت‌های جدیدی پیش روی اوست و چه معیارهایی، اولویت‌ بین فرصت‌ها را تعیین‌ می‌کند. این سوال را از منظر یک آینده‌پژوه پاسخ می‌دهم که معتقد است، بدون اتکا به این رویکرد، برنامه‌های توسعه، در نهایت سلیقه‌ای یا در بهترین حالت با اتکا دردسترس‌ترین فرصت‌ها طراحی شده‌اند. در مقابل آینده‌پژوهی چنان دانش والایی است که تصمیم سیاستگذار و مدیر را در همین امروز تغییر می‌دهد و با قواعد درست، ریل توسعه را در مسیری همسو با تحولات آینده قرار می‌دهد. در ساده‌‌ترین شکل، این مقاله در نظر دارد در چارچوب دو دغدغه «ایران» و «آینده» این معیارها و راهبردها را برای بحث بیشتر مطرح کند.


🔻 متن کامل این مقاله:
Https://msc.ir/s/xL

🆔 @karkhaneh_msc


📌تدبیردرتوسعه
🔻چرا توجه به مسوولیت‌های اجتماعی برای بنگاه‌های بزرگ ضرورت دارد

🔹مسوولیت اجتماعی شرکتی در حوزه معدن‌ و صنایع فلزی، به اقدامات داوطلبانه شرکت‌های معدنی اشاره دارد که به‌منظور توسعه شرایط زندگی (اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی) جوامع محلی با هدف کاهش آثار منفی پروژه انجام می‌گیرد. بسیاری از شرکت‌ها و صنایع فلزی کشور به‌رغم علاقه به انجام فعالیت در حوزه CSR درک کامل و همه‌جانبه‌ای از این مفهوم ندارند و آن را به انجام اقدامات انسان‌دوستانه و فعالیت‌های خیریه تقلیل می‌دهند.
🔹هر برنامه CSR نیازمند این موضوع است که به‌صورت مجزا طراحی شود و به‌صورت پیوسته باتوجه به نیازهای جامعه ذی‌نفعان (شامل پرسنل، ذی‌نفعان محلی، سازمان‌های محلی و دولتی و سرمایه‌گذاران و...) یا جامعه هدف مورد ارزیابی قرارگیرد. بیشتر پروژه‌های CSR بر محوریت سه موضوع محیط‌زیست، جامعه و اقتصاد استوار هستند. ارائه گزارش‌های دوره‌ای و منظم از فعالیت‌های صورت گرفته توسط شرکت معدنی، به افزایش میزان آگاهی جوامع محلی، ذی‌نفعان و دولت نسبت به تاثیرات مثبت و اقدامات سازنده شرکت کمک می‌کند.
🔹همچنین ارائه گزارش‌هایی در حوزه اجتماعی، اقتصادی و محیط‌زیستی منجر به تقویت گفت‌وگو بین شرکت معدنی و ذی‌نفعان آن می‌شود.

🔻 متن کامل این مقاله:
Https://msc.ir/s/xQ

🆔 @karkhaneh_msc


Forward from: شركت فولاد مباركه اصفهان
🔻چهل و سومین شماره ماهنامه کارخانه با عنوان “فرصت صنعتی شدن” منتشر شد.

🔹ماهنامه کارخانه، رسانه راهبردی شرکت فولادمبارکه در حوزه صنعت و معدن است که با هدف تبیین نقش پیشرانی بنگاه‌های بزرگ در مسیر توسعه و تعالی کشور منتشر می‌شود و با نگاهی آینده‌پژوهانه سعی دارد با بیان دیدگاه‌های صاحب‌نظران و اندیشمندان، امکان هم‌اندیشی، تبادل‌نظر و تضارب‌آرا را فراهم سازد تا در چارچوب یک پیوست رسانه‌ای چند سونگر، بستری شایسته برای تحقق درست گام دوم شرکت فولادمبارکه را فراهم سازد.

در این شماره می‌خوانید؛
🔸فرصت صنعتی شدن
چگونه می‌توان زمینه ظهور یک حرکت ملی برای جهش تولید را فراهم ساخت؟
🔹استرس بر اقتصاد
کشورها برای مقابله با بحران پیری جهان چه برنامه‌هایی در نظر دارند؟
🔸تنگنای جغرافیا
تحولات ژئوپلیتیک ۲۰۲۴، چگونه نقشه‌ جدید جهان را ترسیم می‌کند؟
🔹توسعه در قاب هفتم
آیا احکام برنامه هفتم توسعه، می‌تواند انتظارات صنعت و معدن را محقق سازد؟

🔻 شما می توانید نسخه الکترونیکی ماهنامه کارخانه را از طریق لینک زیر دریافت نمایید.
http://msc.ir/s/x3

🆔 @mobarakehsteel_co


📌دارایی نامشهود
🔻رویكردهای جدید بنگاه‌های اقتصادی در حوزه مسوولیت‌های‌اجتماعی چیست؟

🔹چه تفاوت ساختاری مهمی بین گفتمان «مجوز اجتماعی برای فعالیت» و گفتمان «مسوولیت‌های‌اجتماعی» وجود دارد. به عقیده محسن یحیایی، برخلاف رویکرد «تاد» که بر مبنای تصمیم‌گیری، اعلام تصمیم و دفاع از تصمیم است، در گفتمان جدید رویکرد «اشتا» توسط بنگاه‌های اقتصادی به کار گرفته می‌شود که بر مبنای اطلاع‌رسانی در خصوص پروژه‌ها یا برنامه‌ها، شنیدن نظرات و نگرانی‌های همه گروه‌های مرتبط، اعمال تغییرات لازم و ارزیابی مجدد پروژه یا برنامه می‌باشد. او معتقد است، گفتمان جدید تغییر جدی در سازوکار فعالیت‌های اقتصادی است که تنها بر سودآوری پروژه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی تمرکز ندارد و منافع جامعه نیز از طریق ایجاد فرصت برای مشارکت جامعه در مراحل اولیه هر طرح یا پروژه تضمین می‌شود.

🔻 متن کامل این مقاله:
msc.ir/s/xO

🆔 @karkhaneh_msc


📌صنعت چهار در نوردسازی
🔻واحدهای نورد برای ورود به فناوری‌های انقلاب صنعتی ۴.۰ چه گام‌هایی باید بردارند؟

🔹صنعت ۴.۰ انقلابی بزرگ در تولید و فرآوری صنعت فولاد به شمار می‌رود. تحولی اساسی که باعث می‌شود، با فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند هوش مصنوعی، تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ و اینترنت اشیا، فولادسازان به کارآیی، بهره‌وری و ایمنی بیشتری دست یابند. این مقاله به بررسی مزایای بالقوه انقلاب صنعتی چهارم در واحدهای نورد در صنعت فولاد و همچنین چالش‌ها و فرصت‌های مرتبط با آن می‌پردازد.

🔻گام‌های عملیاتی در استقرار فناوری‌های انقلاب صنعتی ۴.۰
1️⃣نقشه راه تدوین شود
2️⃣ اهداف اقتصادی و تجاری باید در هر مرحله دیجیتالی کردن مشخص شود
3️⃣ هر فناوری باید به صورت تکی مورد آزمایش قرار گیرد
4️⃣ بررسی نرخ بازگشت سرمایه اصل اساسی دیگر در پیاده‌سازی فناوری است
5️⃣ حفظ ارتباط با کارکنان به منظور همراهی و استفاده از تجربیات و دانش آنها
6️⃣ آموزش مهارت‌های جدید
7️⃣ سرلوحه قراردادن بهبود مستمر درکار

فواید استفاده ازانقلاب صنعتی ۴.۰ در واحد‌های نورد
🔸افزایش بهره‌وری
🔹ایجاد ثبات بیشتر در فرآیند تولید
🔸نظارت مستمر بر شرایط خط وکیفیت محصول
🔹کاهش بازرسی‌های دستی
🔸کاهش زمان توقف از طریق نظارت مستمر بر تعمیر و نگهداری تجهیزات
🔹کنترل بهتر فرآیند تولید و بهبود کارکرد تجهیزات از طریق استفاده از حسگرهای هوشمند و یادگیری ماشین
🔸 کاهش کارهای سنگین دستی تکراری وافزایش ایمنی اپراتوری

🔻 متن کامل این مقاله:
http://msc.ir/s/xM

🆔 @karkhaneh_msc


📌قراضه‌های ارزشمند
🔻چرا تولید فولاد بر پایه قراضه در آینده بسیار پررنگ خواهد شد؟

🔹بر اساس پیش‌بینی‌‏های انجام شده، تقاضای فولاد در سال ۲۰۵۰ به حدود ۲.۵ میلیارد تن افزایش خواهد یافت، این حجم در حال حاضر حدود ۱.۹ میلیارد تن است. پیش‌بینی می‌‏شود تولید فولاد بر پایه قراضه در آینده با توجه به بهبود بازیافت بسیار پررنگ خواهد شد. با این حال با تمامی شرایط عنوان شده در حدود یک‌میلیارد تن از تولید فولاد با استفاده از سنگ‌آهن به جای قراضه‌آهن انجام خواهد شد. این شرایط تا سال ۲۰۵۰ ادامه خواهد داشت.
🔹بر اساس سناریوهای بررسی شده حجم انتشار گاز دی اکسید کربن در سال مذکور از بخش فولاد به حدود ۲.۸ میلیارد تن افزایش خواهد یافت و بر مبنای سناریوهای مورد بررسی می‌توان این حجم را با روش‏های کاربرد مواد اولیه کارآمد و همچنین پیشرفت‌های فناوری به حدود ۲ میلیارد تن کاهش داد. در مرحله بعد نیازمند پکپارچه‌سازی در تکنولوژی‌های تولید در صنعت فولاد هستیم تا حجم انتشار گاز دی اکسیدکربن در این صنعت را تا حدود ۹۰ درصد کاهش دهد.


🔻 متن کامل این مقاله:
https://msc.ir/s/xN

🆔 @karkhaneh_msc


📌پوسکو 2030
🔻نگاهی به هفت استراتژی اصلی رشد كسب‌وكار غول فولادساز كره‌جنوبی

🔹نشان دادن واکنش مناسب به پارادایم شیفت‌های قریب‌الوقوع، ارتباط زیادی با موفقیت بلندمدت یک بنگاه بزرگ و پیشران دارد. گروه پوسکو با درک الزامات عصر جدید، هدف خود را افزایش بیش از سه برابری ارزش شرکت تا سال 2030 از طریق افزایش سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای جدید و آینده‌محور، در کنار کاهش‌کربن و سازگاری با محیط‌زیست و ایجاد فرصتهایی برای هم‌افزایی در سطح گروه، ارتقا و تسریع نوآوری در فناوری تعیین کرده است.

🔹چشم‌انداز رشد گروه پوسکو بر اساس هفت کسب‌وکار اصلی است که می‌توانند به پایداری جامعه آینده کمک کرده و زمینه رشد و تعالی آن را فراهم سازد. این هفت کسب و کار عبارتند از:

🔸صنعت فولاد
🔹تجارت مواد باتری ثانویه
🔸تجارت فلزات لیتیوم و نیکل
🔹تجارت هیدروژن
🔸تجارت انرژی
🔹ساخت‌و‌ساز و مشارکت در زیرساخت
🔸توسعه کشاورزی زیستی

🔻 متن کامل این مقاله:
https://msc.ir/s/xp

🆔 @karkhaneh_msc


📌دوراهی بهره ‏وری و مداخله
🔻آیا دخالت یا عدم دخالت دولت به رشد بهره ‏وری عوامل تولیدی کمک می‌‏كند؟

🔹بررسی و مقایسه شاخص‏ها نشان می‏دهد، دولت به جای بسترسازی و اصلاح نهادها، راسا در بازار دخالت کرده و این امر تاثیر مخربی بر میزان بهره‏ وری صنایع مختلف گذاشته است. بهره‏ برداری از تجربیات جهانی و تمرکز بر سیاست‏‌های سطح توسعه و کلان اقتصاد به جای سیاست‌‏های سطح خرد مانند قیمت‏ گذاری، می‌‏تواند ایران را در مسیر بهبود بهره‏‌وری به طور عام و بهره‌وری صنعتی به طور خاص قرار دهد.

🔹بهره ‏وری به عنوان یکی از منابع مهم رشد اقتصادی، همواره مورد توجه برنامه ‏ریزان و سیاست گذاران کلان اقتصادی بوده است. بررسی وضعیت کلی اقتصاد ایران و مقایسه آن با کشورهای توسعه‌یافته نشان می‌‏دهد که بخشی از عدم تحقق رشد اقتصادی در برنامه‏ های توسعه ناشی از عدم تحقق رشد بهره ‏وری است. قیمت‏ گذاری دستوری، مداخلات قانونی و اندازه دولت، از عوامل تاثیر‌گذار بر کارآیی عوامل تولیدی، بالاخص در صنایع بزرگ مقیاس هستند. از آنجا که این صنایع معمولا جزو صنایع با بازده صعودی نسبت به مقیاس هستند و عمده تولید و ارزآوری کشور نیز بر عهده آنهاست، اهمیت موضوع برای این دسته کسب ‏و‏کارها به مراتب بیشتر خواهد بود. پرسش مهم در این حوزه آن است که آیا دخالت یا عدم دخالت دولت، به رشد بهره ‏وری عوامل تولیدی کمک می‌‏کند؟

🔻 متن کامل این مقاله:
https://msc.ir/s/xq

🆔 @karkhaneh_msc

13 last posts shown.

183

subscribers
Channel statistics