انجمن علمی-دانشجویی جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


ارتباط با ادمین:
Telegram.me/Kharazmisociology
گروه دانشجویان علوم اجتماعی دانشگاه خوارزمی:
https://t.me/joinchat/BXOO-Qt0TI9OFcxDzCtJKw

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter








🔺ادامه امید در برابر امید


این انفعال و نومیدی را بنیامین نیز در قالب "دیالکتیک در سکون" صورت بندی کرده است
🔻این پاپس کشیدن از کنش هرروزینه و توزیعات حسانی ملازم با آن، همان خشونت ناب است، همان لحظه ی سکوت که میانجی فعل به واسطه ی انفعال است، نوعی پر کردن به واسطه ی تخلیه. اما آیا عاملان این کنش/ناکنش رادیکال سوژه هایی پیشینی هستند که رسالتی تاریخ به دوش داشته و در پی تحقق تلوس تاریخ هستند؟ این امید/ ناامیدی برای چه کسانی وجود دارد؟
به تعبیر رانسیر کنش سیاسی گاهی ابداع از هیچ [ex nihilo] است، برساختن یک جهان جدید، حتی اگر جهان مذکور به غایت شکننده، غیر قطعی و حاشیه‌ای باشد. هیچ شرط استعلایی برای موجودیت مردم [demos] وجود ندارد. بشمار نیامدگان به واسطه‌ی آکسیوم برابری و چونان جزئیتی تراکم یافته، تجسدِ نفع جهان شمول هستند. محذوفان بی هیچ منتی بر نخبگان خود سرایندگان فلسفە میشوند و در انقلابی استتیکی زمان و مکان و یا( با قرض گرفتن واژگان رانسیر) سنسوریوم ( نظام حسی) موجود را فتح کردە و تجربەی جدید کلام و مرئی بودن را ادراک پذیر می سازند. از این‌رو ارزانی داشتن عطیه ی آگاهی ناب توسط ابرفیلسوفان و یا به تعویق انداختن آن به غایتی موهوم توسط کشیشان درست آیین همواره تجربه‌ای شبح گون (phantasmatic) بوده که خواه ناخواه در همدستی با گفتارهای سلطه همواره در برهوت به انتظار حلول پیکر از پیش مرده ی کلیت سامان بخششان خواهند نشست. اگر امید در این تجارب شبح گون موکول به آینده می شود، بنیامین امید را در گذشته می بیند. این گذشته نه گذشته ای که رفته است و باید (چنان که سنت گرایان می گویند) پاس داشته شود، بلکه گذشته ایست که اکنون را بحرانی و آبستن نوعی بالقوگی برای فروپاشاندن سیر تاریخ و گشودن امکانات آینده می‌کند. تجربه‌ی رستگاری همواره تجربه ی بیدارشدگی (awakening) و فرود آمدن آنات رخداد-حقیقت بر پیکره ی تاریخ خطی فاتحان است. دروازه ی ورود مسیح تنها بصورتی غایت شناسانه در آخرالزمان گشوده نمی شود، دروازه ی ورود مسیح همواره بر روی زمین گشوده است. در اکنونیت همیشه لحظاتی هست که تداعی گر نجواهای سرگردانِ مفلوکان گذشته است که بواسطه ی ایجاد #وضعیت_اضطراری واقعی منتظر رستاخیز رستگاری هستند. باز به تعبیر بنیامین: " عطیه‌ی دمیدن در بارقه‌ی امید فقط از آن مورخی خواهد بود که کاملا اطمینان دارد در صورت پیروزی دشمن حتی مردگان نیز ایمن نخواهند بود، و این دشمن تا به اکنون همواره پیروز بوده است." در این تعبیر تاریخ نگاری فاشیسم به درون قبر مردگان نیز چنگ خواهد انداخت و روایتی از تاریخ ارائه خواهد داد که در آن  پیوستاری یکدست و شفاف را آگراندیسمان خواهد کرد. اما باری، #سنت_ستمدیدگان امید را درون مزبله ی تاریخ جست و جو می‌کند، صداها و ناله‌های فشرده شده  و پیکربندی دورریختنی های تاریخ  اکنونیت را در لحظه ای آشوبناک واجد امیدی راستین در برابر امید فاتحان می کند.
#پژمان_برخورداری
@kharazmi_sociology


🔺امید در برابر امید

✍ پژمان برخورداری کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی



🔴"امروزە فیلسوف در برابر زبانِ از هم پاشیدە ایستادە است. مصالح او ویرانەهای کلمات اند کە تاریخ، او را بە آن ها گرە می زند؛ آزادی او صرفا عبارت است از امکانِ پیکربندی شان مطابق با الزامِ حقیقتِ نهفتە در آن ها"
تزهایی در باب زبان فلسفە
تئودور آدورنو

🔻یکی از کلماتی کە امروزە گواە زبان از هم پاشیدە و تصدیق لزوم پیکربندی و بە صدا درآمدن مجدد است، چیزی نیست جز امید. کلمەای ورد زبان همگان، کە گویی امکان/عدم امکان سیاست و بازآرایی جامعە بە نحوی پیشینی بە آن گرە خوردە است. این یادداشت کوتاە هم لاجرم چیزی نخواهد بود جز سرکردن با همان کلمات و واژەهای همیشگی و آشنا همراە با قدری کژنگریستن و تغییر در زاویەی دید و سپس کلنجار رفتن با این واژگان نام آشنا.
امید بە مثابه مفهومی پیچیده و مناقشه برانگیز از طرفی همواره همبسته‌ی دو مفهوم "امکان" و "امتناع" بوده و بواسطه ی آن‌ها درک و فهم می شود و از طرف دیگر از آنجایی که این مفاهیم ذیل خطابه‌های قدرت و در زیر انبوهی از رسوبات تمامیت خواهانه‌ی ایدئولوژیک مدفون می مانند، باید از امید برای که نیز صحبت کرد. همچنین از آنجایی که تکنولوژی های سازنده ی امید و نظام دانایی مرتبط با آنان همواره مبلغ و واعظ امید و امکان در دل نظم موجود هستند، و از طرف دیگر روکش گفتمانی موجود، امید را به مثابه نوعی شکیبایی تسخیر کرده و از اینرو، امید را سوخت ماشین های انقیادگر خود می پندارد، بایست دست به کار شد و مفاهیمی چون امید را از آن خود کرد، به آن معنابخشی مجدد داد و از آن اعاده حیثیت کرد.
امید همه ی توان و انرژی خود را از #امکان‌ها اخذ می کند، امکان هایی که بصورت اجتماعی و تاریخی تعین پیدا می کنند. بدین معنا که ما همواره در دقیقه ای خاص و از موضعی معین و در بطن مناسباتی ویژه به بحث از امکان ها و دامنه ی آن ها حرف میزنیم. امیدِ برخواسته از امکان، بدیل های متنوع و راستینی جهت روبه رو شدن با وضعیت های انسداد و نهایتا امتناع به پیش می کشد. در شرایطی که از هم گسیختگی نهادهای انسجام بخش اجتماعی به فردگرایی اتمیستی نه در مقام امری حقوقی و سیاسی بلکه همچون پرتاب شدگی افرادی مستاصل به حال خود انجامیده است، و همچنین چرخه های گوناگون فرودست سازی به انحای مختلف نوعی انتظام آنارشیک را فراهم آورده اند، بیرونی دیدن بحران از طرفی و از طرف دیگر اصرار بر خطاناپذیر بودن و انسجام فراتاریخی زمین بازی، امتناع عینی وضعیت و انحلال امکان ها را فراهم می آورد. در این وضعیت امید در مقام معلق کردن توزیعات حسانی موجود و قسمی انفعال بازتعریف می شود که واجد دینامیزمی گره خورده با منطق حقیقت است و استهلاک دستگاه های مصادره کننده ی امید ایدئولوژیک را در کالبد انواع بنیادگرایی های هویتی و اقتصادی، تضمین می کند.
اما همانگونه که گفته شد در زمین و زمانه ی که رخوت، عسرت و هجوآمیز بودن از در و دیوار آن می بارد، چگونه میتوان از مبدل شدن انفعال و ملال به گونه ای ابتذال روزمره در متن زیست سیاست های موجود جلوگیری کرد. این امید منفعلانه و ملال آور توسط چه کسانی و چگونه یکسر به امری تکین و سیاسی تحویل میابد؟
🔻دقائق نومیدی عموما با ملال متلازم هستند. اما چه نوع ملالی؟ آگامبن در تفسیر بحث هستی شناسانه ی هایدگر درباره ی ملال توضیح می دهد که واسپردگی و انقیاد توسط هستندگانی که خود را "همچون یک کل" از او دریغ و پوشیده می کنند نخستین دقیقه ی بنیادین حالت ملال است. در این حالت است که دازاین خود را در حالتی غرقه و سرگردان در جهان چیزها و دغدغه‌های روزمره‌اش میابد. اینگونه است که بخصوص در عصر گشتل (قفس تکنولوژیک) ، آدمیان خود را بگونه ای منفعلانه یکسر بدست دالان ها و لینک های تودرتوی دنیای سایبری حوالت می دهند تا بلکه از شر انبوهی "زمان تهی و پوچ" رهایی یابند. اما دومین دقیقه ی ملال ژرف (Stimmung) شامل "معلق-بودن" است که گامی فراسوی ملال نخستین است. آگامبن این " معلق-بودن" را به توانش یا امکان ناب هستی دازاین گره می زند. این مرحله ی ملال بر بی کارگی یا غیر فعال ماندن مطلق دازاین منطبق است و به تعبیر آگامبن از "توانش محض" او برای " هرچه بودن" حکایت دارد که گامیست فراسوی اسارت حیوانی. در عصر گسترش قلمرو الزام ها و ضرورت ها و به محاق رفتن آزادی و فاعلیت آدم ها در ساختن جهان اجتماعی خودشان، امید به مثابه قسمی امر منفی در هیات توانستن به انجام ندادن (able not to) و نه، نتوانستن به انجام دادن (not able to) وجود دارد. این مسئله نه به معنای عقب نشینی کردن و پاک نگه داشتن دستان از درگیری با جهان، همچون جانِ زیبا، بلکه به معنای نگه داشت فضایی خالی در جهت پیشروند و صیرورت سوبژکتیویته ی انسانی، به یاری اعاده ی #نافضاهای موجود در جهان است.
@kharazmi_sociology


🔵 انجمن جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی

📣«فراخوان نشریه دیالکتیک در حوزه یِ « جامعه شناسی فرهنگی»

📰 شماره ی آینده ی نشریه دیالکتیک‌ بر حوزه یِ "جامعه شناسی فرهنگی" متمرکز میشود. لذا از علاقمندان تقاضا میشود مطالب مرتبطِ خود را برای فرشته رضایی ، سردبیر نشریه ، ارسال کنند.


⬇️ برخی زمینه‌ها یِ مرتبط با «جامعه‌شناسی فرهنگی»

▪️ تعریف فرهنگ ، مفهوم سازی از فرهنگ و بررسی نظریات فرهنگی

▪️روش انجام مطالعات نظام مند در قلمروهای فرهنگی

▪️سرمایه فرهنگی

▪️فرهنگ به مثابه ایدئولوژی و فرهنگ طبقاتی

▪️معرفی یا نقد کتاب های جامعه شناسی فرهنگی

▪️معرفی یا نقد مقاله

▪️ ترجمه ی مقاله

▪️تولید فرهنگ و جهانی شدن فرهنگ

▪️فرهنگ ، اقتصاد و توسعه

▪️انسان شناسی فرهنگی

▪️فمنیسم فرهنگی

▪️ نابرابری جنسیتی

▪️نابرابری قومی ، نژادی

▪️مردم‌نگاری

▪️ ادبیات

▪️نقد و بررسی فیلم

▪️و...


🔴 محورهای ذکر شده تنها بخشی از زمینه های مرتبط با حوزه یِ «جامعه شناسی فرهنگی» هستند، دیالکتیک پذیرای تمامی مطالب مرتبط با «جامعه شناسی فرهنگی » می باشد.

📮مطالب خود را میتوانید از طریق آیدی تلگرام @FRrezaee
یا آدرس ایمیل Fereshterezai202@yahoo.com ارسال کنید.

یا می توانید به دفتر انجمن علمی جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی مراجعه کنید.

📆مهلت ارسال آثار تا ۳۰ تیر تمدید شد.

@kharazmi_sociology
@FRrezaee


Forward from: اتحادیه انجمن‌های علمی علوم اجتماعی
🔸 بیانیه اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور در واکنش به احکام صادره علیه دانشجویان🔸

درست در زمانی که به ظاهر صحبت از وحدت در مقابلِ بیگانه و لزوم رسیدن به گفتگو و آشتی ملی می شود، سنگین ترین احکام و تبعیض آمیزترین رفتار در قبالِ دانشجویان صورت می گیرد. چنین وضعیتِ سراپا متناقضی، حتی اگر به خشم هایِ فروخورده بیشتر دامن نزند نشان از عدم وجود حداقل مدارا با دانشجویان دارد. اتحادیه انجمن های علمی علوم اجتماعی صدور احکامِ ناعادلانه اخیر با اتهاماتی واهی را محکوم می کند و آن را چیزی جز تلاشی نافرجام جهتِ خاموش کردنِ صدایِ معترضانه ی دانشگاه نمی داند. به باور ما، گفتار «علم» انتقادی اجتماعی جز از مجرایِ آزادی اعتراض به رویه های ناعادلانه و تبعیض آمیز در سطح جامعه ممکن نمی شود. بر ماست که اکنون بیش از همیشه بر ضرورت آزادی این مجراها برای دستیابی به علم اجتماعی منتقد، تاکید کنیم.

اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور
۲۷ خرداد ۱۳۹۷
🔻🔻🔻
@SocialUnion


⚫️حضور مرحوم دکتر قانعی راد در نشست "تحول در علوم انسانی، ضرورت ها و روش ها" دانشگاه خوارزمی
اسفند ۹۵


⚫️انا لله و انا الیه راجعون⚫️

با نهایت تاسف و تالم ضایعه ی درگذشت زنده یاد دکتر " محمد امین قانعی راد" عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و رئیس اسبق انجمن جامعه شناسی ایران را به جامعه علمی و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض نموده و از خداوند منان برای آن مرحوم علو درجات و رحمت واسعه الهی را آرزومندیم.

⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️


⚜با عرض سلام و احترام⚜

🛑 با توجه به فارغ التحصیل شدن دانشجویان ورودی (92_93) باخبر شدیم که دانشجویان این رشته عملکرد مطلوبی را در کنکور کارشناسی ارشد از خود به نمایش گذاشته اند.

🛑بر همین اساس برترین رتبه های دانشجویان جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی را اعلام میداریم:

۱_سرکار خانم فاطمه کاوه *رتبه یک گرایش جمعیت شناسی

۲_جناب آقای عباس شهرابی*رتبه دو گرایش جامعه شناسی

۳_سرکار خانم عالمه قاسمی* رتبه دوازده گرایش جمعیت شناسی


✅ قبولی و موفقیت چشم گیر شما عزیزان را در کنکور کارشناسی ارشد تبریک عرض نموده و از خداوند منان توفیق و موفقیت های روز افزون شما را خواستاریم.

✅انجمن علمی دانشجویی جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی✅


نشست تخصصی گفتمانی دیگر از توسعه در ایران

چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷


●معلم و نسبتش با حقیقت!!!!●


📝یاسر بهرامی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی

🔻امر زمینی وقتی با امر مقدس پیوند بر قرار می کند نیازمند اسطوره است. اسطوره نوعی از فهم و تفسیر انسانی ست که به توجیه امر اجتماعی و انسانی می پردازد و با بافتن حقیقتی مقدس، دوام زندگی جمعی نوع انسان را، ممکن ساخته است. پس هر نوعی از واقعیت های اجتماعی چه نهادها، پیوندها، مکان ها، زمان ها و... به نوعی با اسطوره ها پیوند دارند. این امر در جهان های اجتماعی، در دوران هایی از تاریخ صور گوناگونی را پیدا کرده است. ماجرای معلم و نسبتش با عنوان شغل انبیا نوعی هاله گرداگرد این نهاد در جامعه ما ایجاد نموده است. اما ماجرا این است که تعلیم همواره یک نهاد اجتماعی با اداره ای مشخص نبوده است؛ بلکه تا قبل از دوران مدرن در ایران به عنوان نمونه، در دست ملاهای ساکن دهات و ولایات و فقیهان درباری بوده است. این گروه همواره دانشی نقلی را می آموخته اند و آن را نیز به همان نحو و بدون تغییراتی سیستماتیک آموزش می داده اند. فرم و محتوای این نوع از دانش ربطی بسیار با امور حقوقی و قضایی داشته که همواره حاکمان بر عهده فقیهان نهاده اند. این نتیجه جامعه دین زده ایران بوده که دست فقیهان را برای حذف تمام عیار امور متعارض و معاند دین و شاه ظل الله، بسط داده اند. آموزش به شکلی که گذشت؛ اسطوره انبیا را برای تقدس تعلیم فقیهانه مطرح نموده که مصونیت خود را پیش از پیش اعلام نماید. در تطور تاریخ این دوران مدرن است که تعلیم و تربیت را به صورتی نهادی سکولار( که البته ممکن است الهیات هم در آن تدریس شود) ایجاد نمود تا بتواند دانش انسانی و نه حقایق الهی، را برای بازتولید دانش در جهت نیل به توسعه و باز آفرینی و گسترش فهم بشر ترویج دهد. اینجا و در امور دنیای مدرن کارکرد امر آموزش مطرح است و نه تقدس آن چون افسون زدایی ای که کل تمدن و فرهنگ را در بر گرفته جایی برای امر قدسی در اموری به شدت انسانی و سرشته با خطا باز نگذاشته است. نقش نهاد آموزش در کلی ترین شکلش در دو حوزه مطرح است۱. جامعه پذیری افراد جامعه( خواه در جوامع لائیک، سکولار، لیبرال، سوسیال، ایدئولوژیک، توتالیتر و ....) ۲. آموزش در جهت تامین نیروی انسانی ای که نیاز صنایع و نهادهای با خدمات عمومی است. همانطور که دیده می شود هیچ گونه امر مقدسی در این دو حوزه دیده نمی شود بلکه این ارزش های هر جامعه است که جایگاه این نهاد( آموزش و پرورش) را با توجه به جهانبینی خود تعیین نموده و به آن می پردازد. حال مهمترین نکته این است که در ایران با گسترش ایدئولوژی اسلامی نهاد آموزش تقدس یافت و این کلیدی ترین مجرا برای دستکاری این نهاد است؛ زیرا با توسل به آن به حذف تمام عیار کسانی می پردازند که در امور تخصصی و آموزشی توانا هستند. و دلیل این امر اصطحکاکی است که همواره بین این افراد و نهاد ایدئولوژیک ایجاد می شود. این درک از امر آموزش و نهاد مدرسه، منجر به ایجاد تیپی از معلم می شود که مثله شده و در معرض اتهام است. نتیجه چیست؟ نتیجه این است که به راحتی هر نوع امری که دیکته شد را بدون مقاومت بپذیرد و در نهادی که حالا کاملا مثل موم در دست سلطه است به تربیت موش هایی بپردازد که اوامر نظام را بپذیرد. اما مشخص است که این گزینش نه به قلب معلم راه دارد و نه اینکه آنچنان آگاه که بتواند مواد درسی و نحوه آموزش را به روز کند. چون سیستم کور و کر ایدئولوژیک فقط علایق خود را در نظر می گیرد.

#یاسر_بهرامی


چند قلمرو بسیار مهم در حوزه جامعه شناسی فرهنگی:

۱- تعریف و مفهوم سازی از فرهنگ: فرهنگ چیست؟نظریه فرهنگی چیست؟
۲- مفهوم سازی و عملیاتی کردن رابطه میان فرهنگ و ساخت اجتماعی
۳- چگونگی انجام مطالعات نظام مند در زمینه فرهنگ و قلمرو ان
۴-مطالعات نظری و میدانی در قالب مفهوم سازی نوین از قبیل سرمایه فرهنگی ،نابرابری در حوزه فرهنگ
۵-فرهنگ در نظریه جامعه شناسی کلاسیک
۶-فرهنگ و کارکردگرایی
۷-فرهنگ به عنوان ایدئولوژی
۸-فرهنگ به عنوان کنش
۹- ساختارگرایی و تحلیل نشانه شناختی از فرهنگ
۱۰-فرهنگ ساختار و عاملیت
۱۱-خرده فرهنگ و فرهنگ های طبقاتی
۱۲-تولید و دریافت فرهنگ
۱۳-جهانی شدن فرهنگ
۱۴-نظریه های فرهنگی درباره جنسی و نژاد
۱۵-بدن در نظریه فرهنگی

@kharazmi_sociology


@kharazmi_sociology

🔴فراخوان همکاری در نشریه
🔻انجمن علمی _دانشجویی جامعه شناسی :

باسلام
✔انجمن علمی جامعه شناسی در راستای نگارش شماره اینده نشریه دیالکتیک با دو محور
جامعه شناسی فرهنگی
و محور ازاد
نیاز به همراهی و همکاری همه ی اعضای این جامعه علمی دارد و از همه ی دوستان علاقمند در زمینه:

◀یادداشت و مطلب نویسی
◀ترجمه
◀مصاحبه و گزارش نویسی
◀عکاسی

دعوت به همکاری میکند.
زمان ارسال اثار :۱۵تیر ۹۷

☜برای هماهنگی با ایدی زیر تماس بگیرید:

@FRrezaee

@kharazmi_sociology


Forward from: Mohammad _Kanani__
🔸🔹گزارش نشست تامین اجتماعی🔹🔸


با همکاری انجمن علمی دانشجویی‌ #جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی و #موسسه‌عالی‌پژوهش‌تامین‌اجتماعی نشستی با عنوان؛
" تامین‌اجتماعی‌،توسعه‌،عدالت‌ و‌ دموکراسی "
در روز دوشنبه ۹۷/۲/۱۰ در سالن غدیر
دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه خوارزمی برگزار گردید.

این نشست با حضور، دکتر رضا صفری شالی عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی و نمایندگان موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی آقایان دکترمیکائیل عظیمی و کامبیز لعل برگزار گردید.

در ابتدای این نشست دکتر عظیمی به شرح‌ مقوله‌ی تامین اجتماعی،اهداف،کارکرد ها،دورنما و مقایسه‌ی تامین اجتماعی ایران به عنوان بزرگترین سازمان کشور با نهادهای دیگر و همچنین به مسئله‌ی تامین اجتماعی در کشور‌های دیگر پرداخت.
ایشان در ابتدا به بررسی و تبیین باور عامه‌ی مردم درباره‌ی تامین اجتماعی و ابراز تاسف از بی‌تفاوتی جامعه نسبت به این مسئله پرداختند.
دکتر عظیمی با مطرح کردن بودجه‌ی ۹۸۰۰۰ میلیارد تومانی و جامعه‌ی تحت پوشش ۴۲ میلیونی، گستردگی و حساسیت سازمان تامین اجتماعی را برای حضار تفهیم کردند.
همچنین ایشان از تامین اجتماعی بعنوان مقوله‌ای که بشر از ما قبل تولد و تا بعد از مرگ به نوعی درگیر آن است یاد‌کرد و گفت:در واقع تامین اجتماعی یک مشاع‌ بین‌نسلی است.
دکتر عظیمی در ادامه به شرح تاریخ تامین اجتماعی پرداخت و افزود:پس از انقلاب صنعتی و از بین رفتن روابط و مناسبات پیشین که حاصل آن به وجود‌آمدن نوعی از زندگی صنعتی عاری از احساس بود، بشر به این نتیجه رسید که نمی‌شود جامعه را به حال خود رها کرد.
این تکاپو اولین جرقه‌ی اختراع تامین اجتماعی به شکل امروزی در اواخر قرن ۱۹ می‌باشد.
وی در ادامه با اشاره به کارکرد تامین اجتماعی تاکید کرد که تامین اجتماعی بر مبنای حفظ عزت و کرامت انسانی اختراع شد و از پوشش ۱۰۰ درصدی جامعه به عنوان آرمان تامین اجتماعی یاد کرد.
در ادامه نشست آقای کامبیز لعل برای سخنرانی در جایگاه حاضر شد.
وی در ابتدا با ابراز خرسندی از تشکیل این نشست به بیان اهداف آن پرداخته و تاکید کرد تامین اجتماعی و کارکرد‌های آن باید قبل از ورود جوانان به بازار کار در محیط‌های علمی و دانشگاهی شناخته شود.
ایشان نیز بعد از بیان تاریخچه ای از شکل گیری سازمان تامین اجتماعی، بطوره خلاصه به معرفی این سازمان پرداخته و گفت:
سازمان تامین اجتماعی نسبت به سایر نهاد های مدرن در کشور سابقه بیشتری دارد و سازمان مستقلی بوده و یک نهاد بین نسلی محسوب میگردد که مبتنی بر توزیع درآمد است.
فعالیت های اصلی این سازمان در سه حوزه شکل گرفته است؛ بیمه، درمان و سرمایه گذاری.
ایشان در ادامه خاطر نشان کردند که:منابع تامین اجتماعی از طریق
1-حق بیمه ها
2-سود حاصل از سرمایه گزاری ها
3-سهم دولت از حق بیمه
4-درآمدهای اختصاصی
5-تعهدات که شامل (کوتاه مدت،بلند مدت و درمانی ) است ،حاصل می شود.
وی افزود بخش عمده مصارف سازمان که حدود 85 درصد است در حوزه تامین مالی تعهد و 7 درصد صرف هزینه های سرمایه گزاری و حدودا 3تا 5درصد صرف هزینه های اداره سازمان میشود.
آقای لعل در ادامه افزودند:
مستمری بازنشستگی، پوشش بیماری، پوشش بارداری، پوشش ایام بیکاری، پوشش ایام از کارافتادگی، بازماندگی، مرگ، مراقبت های درمانی و حوادث،همگی جزء خدمات حاصله از سازمان تامین اجتماعی می‌باشد.
آقای لعل بر اساس سند دقیقی اعلام کردند:
ایران درجهان جزء کشورهایی است که کامل ترین بسته خدمات را به بیمه شدگان ارائه می‌دهد که بر همین اساس، تاکنون 53 درصد از جمعیت کل کشور تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته اند و این آمار روز به روز در حال افزایش می‌باشد.

در ادامه این نشست دکتر رضا صفری شالی در جایگاه حاضر شده و به بیان مطالب خود پرداختند.
ایشان فرمودند:تامین اجتماعی ایران کارآمد نیست، و تاحدی سلیقه ای اداره شده است و دارای نظم مطلوبی نمی‌باشد و نیاز به آسیب شناسی دارد.
وی در دفاع از حق کارفرمایان افزود:
تامین اجتماعی هزینه ی بالایی را از کارفرما می گیرد و با‌‌ نگاهی مارکسیستی اداره میشود و حامی کارفرما نیست.
وی خاطر نشان کرد،خدمات تامین اجتماعی متناسب با نیازهای روز جامعه نبوده و این در صورتی است که تامین اجتماعی در زندگی مردم اثر مستقیم دارد ولی توجه مطلوبی را به مطالبات و خواسته های مردم ندارد.
ایشان در آخر خواستار تشکیل پروژه‌ای جدی با حضور دانشگاه ها برای سنجیده شدن افکار کارفرما ها و مردم شد.
در پایان جلسه آقایان لعل و عظیمی قول حمایت از مردم و خواسته های آن ها و رساندن درخواست مردم و دانشجویان به سازمان رادادند و خواستار ادامه ارتباط و همکاری با دانشگاه خوارزمی شدند.

همچنین در انتهای این نشست افراد حاضر سوالاتی را مطرح کرده که به آنها پاسخ داده شد.


Forward from: اتحادیه انجمن‌های علمی علوم اجتماعی
📣 آغاز به کار صفحه "اتحادیه انجمن‌های علمی-دانشجویی علوم اجتماعی" در اینستاگرام.

🔻در اینستاگرام همراه ما باشید:
https://www.instagram.com/socialunion97/
🔻🔻🔻
@SocialUnion


فایل صوتی نشست نگاهی به نظریه پسااستعماری با معرفی کتاب آخر زمان:پایان جهان غرب شامل سخنرانی دکتر مرتضی کتبی دکتر محمدعلی مرادی و دکتر حسین میرزایی و پرسش و پاسخ
@audiofilesociology


Forward from: soren mostafaie سورن مصطفائی
نگاهی به نظریه پسااستعماری با معرفی کتاب آخر زمان: پایان جهان غرب
اثر میشل مفه زولی، ترجمه دکتر مرتضی کتبی
دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی
سه شنبه یکم خرداد ساعت 12 الی 13:30


Forward from: کارگاه نظریه پرداز
جلسه اول کارگاه جفری الکساندر
با تدریس دکتر نبوی


دیالکتیک جنسیت نهایی1(1).pdf
4.9Mb
شماره‌ی سوم نشریه‌ی انجمن علمی ‌دانشجویی جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی📚
#دیالکتیک
#ویژه_جنسیت

@kharazmi_sociology

20 last posts shown.

253

subscribers
Channel statistics