مکتوبات بسیج علامه "عصر"


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


مکتوبات بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی(ره)

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


ویژه‌نامه روز دانشجو.pdf
2.2Mb
🔺️ *ویژه‌نامه عصر منتشر شد!*
ویژه‌نامه روز دانشجو

🔻 *کارویژه مشترک نشریه های:
📌 عصر؛ بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی
📌 فتح؛ بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق
📌 هفت تیر؛ بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی
📌 میدان انقلاب؛ بسیج دانشجویی دانشگاه شریف*

🗓 هفته سوم آذرماه

📰 عنوان مقالات:
🔸 *جـنون سـیاسـت‌زدایـی*
«چند کلمه‌ای در باب اختگی سیاسی دانشجویان»
🔹 *علـم بی‌عمـل، دانشجــوی بی‌ثمـر*
«گفتاری در باب لزوم همراهی علم با عمل در زیست دانشجویی»
🔸 *در مـیـانـه میـدان*
«روایتی از جنبش دانشجویی در دهه۹۰»
🔹 *عـلاج اقـتصـاد*
«گزیده‌ای از پیشنهادهای اقتصادی شریفی‌ها»

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📌 *عصر |
🌐 @mag_asr*


🔺️ *ویژه‌نامه عصر منتشر شد!*
ویژه‌نامه روز دانشجو



ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📌 *عصر |
🌐 @mag_asr*


در اختتامیه سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ نشریه عصر (نشریه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی) به‌عنوان رتبه اول نشریات سیاسی برگزیده شد.
💬 @Mag_asr


◽️شرکت در انتخابات در حوادث جهانی اثرگذار است

✍️فاطمه شریفی

ما در شرف شکل‌گیری نظم جدید در جهان هستیم و باید تلاشمان بر این باشد سهم اسلام و جبهه مقاومت را در این نظم جدید حفظ کنیم. به تعبیر آیت الله میرباقری در مرحله تجدید قانون اساسی جهان هستیم که این از آثار مقاومت یک ملت است. در همین روزها رئیس جمهور آمریکا گفت در دو سه سال آینده نظم دهه‌های بعد شکل جدیدی به خود می‌گیرد. مقام معظم رهبری از مولفه‌های این نظم جدید را بیان نمودند. در یکی از سخنرانی های اخیرشان تضعیف قدرت آمریکا و انتقال آن به آسیا ایضا ادبیات مقاومت گسترش پیدا کرده است.

مطالعه متن کامل: https://vrgl.ir/1arUZ


💬 @Mag_asr


◽️ترازوی انتخابات
▫️تأملاتی پیرامون‌ انتخابات به‌مثابه گسترده‌ترین ابزار سنجش افکارعمومی

✍️متین شریفی

رصد وضعیت مسائل و رخدادهای سیاسی و اجتماعی، برای نظام سیاست‌گذاری اهمیت حیاتی دارد و به همین دلیل همواره نیازمند تصویری نزدیک به واقعیت برای اتخاذ تصمیمات واقع‌بینانه هستیم؛ این تصویر ممکن است مربوط به کل جامعه، یک حوزۀ سیاسی و اجتماعی یا یک برنامۀ سیاستی در حال اجرا باشد و رصد یا پایش ازاین‌جهت به معنای توصیف و تحلیل این وضعیت‌ها به‌منظور سیاست‌گذاری و اقدام مناسب سیاستی است. به‌عبارت‌دیگر، سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و مدیریت صحنه سیاسی و اجتماعی در جهت رشد و تعالی کشور، نیازمند شناسایی وضع موجود در صحنه عمومی و روند تغییر و تحولات آن است.

مطالعه متن کامل: https://vrgl.ir/DZNn9

💬 @Mag_asr


🔹خط‌کش ناتراز دولت بر نظام بانکی
✍ امیرحسین بدری

ناترازی بانکی؛بیماری شوم اقتصاد ایران که سالیان سال است نظام پولی کشور را درگیر و زمین‌گیر خود کرده‌است.برخی از ثمرات و اثرات آن را می‌توان در ورشکستگی و انحلال بانک‌ها و موسسات اعتباری دید که در تنگناها و محدودیت های اقتصادی کشور،توان و قدرت پاسخگویی به مطالبات را نداشتند و در نهایت تیغ انحلال از سر آن‌ها گذر کرده‌است.
دولت‌های مختلف،همواره سعی در مداوا و بهبودی این بیماری داشتند.اما عدم شناخت کافی از ریشه‌ها و سرچشمه‌های این چالش بزرگ نظام بانکی،سبب وخیم تر شدن شرایط از سمت خود دولت ها شده‌است.

متن کامل: https://vrgl.ir/RBQrV

💬 @Mag_asr


عصر - ویژه‌نامه فلسطین.pdf
21.1Mb
ما حتی اشتباه کردیم که نام این ویژه نامه را گذاشتیم:
«سال ۱۹۳۹ است و اسرائیل همان آلمان نازی»
نه. اسرائیل آلمان نازی نیست.
اسرائیل خیلی بدتر و منفورتر از آلمان نازی است.

این ویژه نامه ادای دِینی است به مقاومت. ادای دِینی به تمام ۲۴ هزار و ۶۲۰ تن شهید غزه، در مثلا بزرگترین دانشگاه علوم انسانی غرب آسیا، که خط سکوت ممتد چند ماهه‌اش علیه ظلم و پاکسازی نژادی در فلسطین گوش عالم را کر کرد!

@mag_asr
@basijatu


تصمیم داشتیم برای این ویژه‌نامه کاوری تهیه کنیم.
آمدیم بنویسیم در غزه بیشتر از ۲۴ هزار جان گرامی به قتل رسیده‌اند، که اگر تصمیم بگیریم این جنازه‌ها را پشت سر هم بگذاریم، نمی‌دانیم چند کیلومتر خواهد شد؟
آمدیم بنویسیم بالای ۱۰۰ تن از خبرنگاران _که در همه جای دنیا مصونیت دارند_ و بالای ۳۰۰ تن پزشک در غزه کشته‌ شده‌اند.
آمدیم از حماس بنویسیم، از آدم‌هایی که تسلیم ظلم و تجویز نسخه‌های زندگی چک پوینتی نمی‌شوند.
کسانی که خوب بلدند حتی اگر درهای آسمان و زمین به روی‌شان بسته شد، راهی برای مبارزه با آپارتاید در زیر زمین بسازند.
امروز ۲۹ دی ماه، روز غزه است.
ما می‌خواستیم خیلی چیزها بنویسیم. برای جان‌هایی که در دنیا تنها عددهایی بودند که دیگران هر روز، منتظر بالا رفتن‌شان شدند.
ما آمدیم برای کسانی که عدد نیستند بنویسیم.
ما راضی به اشتراک گذاری این ویژه نامه نیستیم، راضی به اشتراک گذاری نیستیم تا وقتی که این جان‌های گرامی، تنها اعدادی هستند که هر روز بیشتر می‌شوند.
ما اشتباه کردیم که می‌خواستیم کاوری طراحی کنیم، همین عکس که حالا رقمش به بیش از ۲۴ هزار تن رسیده کفایت است.

@mag_asr
@basijatu


یادداشت جمعی از دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری پیش از حضور وزیر اقتصاد در دانشگاه علامه طباطبایی:

بسمه تعالی
فردا، ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۲، فرصت مناسبی برای تعامل حلقه‌های میانی و نخبگان کشور با جناب آقای خاندوزی، وزیر محترم اقتصاد و دارایی، درباره چند چالش‌ مهم اقتصادی کشور یعنی تورم، بنگاه داری بانک‌ها و مشکلات معیشتی مردم ایجاد خواهد شد.

در مورد مشکلات معیشتی مردم نیز باید بگوییم که فقر و رفاه خانوار بدون رشد اقتصادی علاج‌پذیر نیست. برای حل این مشکلات، نیاز به رشد اقتصادی سریع در بخش اقتصاد و نیاز جدی به تورم زدایی داریم.
البته به فرموده مقام معظم رهبری کارهای خوبی در دولت انجام گرفته است. آنچه که می‌خواهیم بر آن تکیه کنیم این است که تعداد قابل توجهی از شاخص‌های اقتصاد کلان رشد، پیشرفت و تغییرات مثبت را نشان می‌دهد امّا مسئله این است که بین رسیدن مسائل مربوط به اقتصاد کلان به معیشت و زندگی مردم فاصله‌ها بسیار است.
بفرمایید چه راهکارهایی برای حل مشکلات معیشتی مردم و رفاه خانوار در سال جاری انجام گرفته است؟


💬 برای مطالعه کامل این یادداشت بر این لینک کلیک کنید.

🔸 @mag_asr
🔹 @basijatu


#عصر_نوشت
دانشجو از توهم تا واقعیت

سحر رئیسی:
حضور آقای بهادری جهرمی در دانشگاه شهید بهشتی در تاریخ دهم مهرماه بهانه‌ای شد تا به حافظه تاریخی دانشجویان از حضور مسئولان در دانشگاه، گریزی بزنیم. تا کنون تجربه جنبش دانشجویی از این سبک مطالبات میدانی، گویا بیشتر تکرار مکررات بوده و نه تجلی مسئله‌محوری. روند حضور دولتمردان نشان می‌دهد که پاسخگویی آنها تکراری، آمیخته با مغلطه و جدل و البته غیرمنصفانه است! باتوجه‌به این موضوع اصولاً چرا دانشجو خواستار حضور ایشان در دانشگاه است؟ مسئولان چرا پای در میدان دانشگاه می‌گذارند؟

💬 برای مطالعه این یادداشت و یافتن پاسخ سوالات فوق بر این لینک کلیک کنید


🔸 @mag_asr
🔹 @basijatu


#یادداشت_دانشجویی

نوشدارو بعد از مرگ سهراب؟

حنانه محمدزاده:

چند وقتی است سازهای ناکوکی از خانه ملت پیرامون لایحه عفاف و حجاب به گوش می رسد. این لایحه پس از رفت و برگشت‌های متعدد با اندیشکده‌ها و جمع های نخبگانی در چهارماهه اخیر، اکنون به کم نقص‌ترین نسخه خود رسیده‌ و مجددا به صحن مجلس بازگشته است.

‌شنیده‌ها گویای ‌این است، پدیده ‌کشف ‌حجاب در شهری مثل تهران حدود ۱۵ درصد است. نکته‌ای که بایستی مورد توجه قرار گیرد آن است که در شرایط کنونی ما نمی‌توانیم برای حل مسئله، معطل راهکارهای بلندمدت و صلاحدیدهای وسواس گونه بمانیم، بلکه ما نیازمند یک ساز و کار قانونی مشخص، درست و به موقع در مواجهه با پدیده کشف حجاب هستیم که اگر در آن تعلل کنیم حاکمیت قانون را در آینده‌ای نه چندان دور خدشه دار خواهیم یافت‌.

اگر اکنون لایحه عفاف وحجاب که تنها و مهم‌ترین راهکار فعلی قانونی است به تصویب نرسد، اوضاع همین گونه باقی نخواهد ماند؛ بلکه حتی باید مجلس نشینان این انتظار را داشته باشند که پدیده بد پوششی و بی‌حجابی به آماری بالای ۲۵ درصد برسد. آماری که هزینه اش را نه نمایندگان مردم، بلکه خود مردم در کف خیابان ها پرداخت خواهند کرد.

حال تعجب از این است که چگونه نمایندگان مجلس پی به اهمیت اوضاع نبرده‌اند و به فرآیند تصویب لایحه سرعت نمی بخشند. اگر نمایندگان به سبد رأی چاق‌تری در انتخابات آینده از طریق مخالفت با لایحه دلبسته اند، زهی خیال باطل!

بایستی در نظر داشت تداوم استیصال و عافیت طلبی برخی در خانه ملت لایحه را معطل مجلس بعدی می کند که طی یکسال و نیم آینده شروع به کار خواهد کرد.

البته نگرانی عده ای به جهت قسمت هایی از مفاد لایحه قابل درک است، اما درنظر داشته باشیم که لایحه حاصل جمع‌های متعدد نخبگانی است که به کم نقص ترین حالت خود رسیده‌ و اصلاحات لازم را بعد از تصویب می توان در کمیسیون‌ها دنبال کرد. جمع‌های دانشجویی نیز خود را مشفق و حامی روند اصلاحات می‌دانند و نه تنها همراه نمایندگان، بلکه مطالبه‌گر رفع نواقص بعد از تصویب کلیات هستند.

چشم های امروز دانشجو نظاره‌گر است که مجلسی ها همانند تجربه های پیشین خود، همچنان نوشدارو را بعد از مرگ سهراب میاورند و در زمینی سوخته بازی خواهند کرد یا خیر...

🌐 @Basijatu
🌐 @mag_asr


🔸آموزگار تناقضات

اتفاق اخیر دانشکده مدیریت دانشگاه علامه (برخورد حراست با چند تن از دانشجویان متخلف) در فضای مجازی بازتاب گسترده‌ای داشت، به میزانی که برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور به آن واکنش نشان دادند، بسیج دانشجویی دانشگاه علامه نیز موضع خود در برابر این ماجرا را به محض روشن شدن ابعاد آن، ارائه داد.

اما طبق روال معمول، این اتفاق، سوژه مصادره به مطلوب برخی آقایان جهت تثبیت و تایید ایده‌های خود شد؛ ازجمله این افراد دکتر محمدجواد غلامرضاکاشی بودند.
ایشان در واکنش خود از دغدغه تولید و ترویج علوم انسانی و هتک حرمت به مقام دانشگاه سخن به‌میان آوردند همچنین خود را در برابر دانشجویان به‌بهانه این اتفاق، پاسخگو دانستند.

حال آنکه در ایام ناآرامی‌های پاییز ۱۴۰۱، کدام ایده‌ها بودند که کلاس‌های درس را به مدت یک ترم خالی از دانشجو و درس و بحث علمی کردند؟ چرا آن موقع متنی در دفاع از حیثیت علوم انسانی از سوی ایشان به‌میان نیامد.

آیا در همان ایام افرادی را که با بیان بدترین فحش‌ها و ناسزاها در صحن دانشگاه به مخدوش کردن حرمت این مکان و جایگاه آن پرداختند را هم نصیحت به حفظ شأن دانشگاه کردند؟

آیا گفتگوگریزی دانشجویان معترض و خشونت‌ورزی آنان در بستر دانشگاه را نیز از موانع تفکر آزاد دانستند؟

مصادره به مطلوبِ یک پدیده و فرار رو به‌جلو و گریز از مسئولیت اصلی، تناسبی با داعیه خیرخواهی ندارد.

جناب دکتر کاشی، شما به‌عنوان عضو هیئت علمی بزرگترین دانشگاه علوم انسانی کشور، ابتدا باید درباره کم و کیف نقش‌آفرینی‌ خود در اعتلای علوم‌ انسانی و طرح‌تان برای آینده ایران پاسخگو باشید، امید است به این جنس از پاسخگویی نیز قائل بوده و در آن نیز خود را سهیم بدانید.


🌐 @mag_asr
🌐 @basijatu


ویژه‌نامه نشریهٔ عصر (3).pdf
1.9Mb
🔸آقای اسلامی مسلمان شوید!

🔸اراده‌ای نیست‌.

🔸معاونت فرهنگی

🔸 ناکارآمدی قطعی معاونت فرهنگی

#انتشار_مجازی

@mag_asr


🔶ویژه‌نامهٔ نشریهٔ عصر در اعتراض به وضعیت اسفناک معاونت فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی منتشر شد:

🔸 بن‌بست اسلامی

با یادداشت هایی از:
آقایان امیررضا پشتیبان، امین‌رضا آقایی، هادی سلامیان و خانم فاطمه میرزایی،

@mag_asr


#یادداشت_عصر

بررسی ساختار ارزی کشور؛ تلاطم های ارزی از کجا می‌آیند؟

مهدی دستی؛ دانشجوی رشتهٔ مدیریت بازرگانی می‌نویسد:

ژوئیه 1944 برتوون وودز ایالت متحده جایی که کشور های پیروز جنگ جهانی دوم به دنبال تشکیل نظام پولی و مالی جدیدی برای جهان پساجنگ دور هم گرد آمدند، فاتحان که پرچم داری آن بر عهده ایلات متحده بود با روی کار آوردن دلار به عنوان ارز جهان روا و بکارگیری ابزار ها و سازمان های پولی و مالی ( بانک جهانی و صندوق بین المللی پول و..) برای کنترل این ارز، هژمونی خود را آغاز کردند، هژمونی که ایران را در طول سال ها درگیر خود کرده و به دنبال سلطه بیش از پیش ایالت متحده و اخلال در نظام ارزی کشور های در حال توسعه است...

ادامهٔ یادداشت را در ویرگول نشریهٔ عصر بخوانید:

https://vrgl.ir/7o1hP

@mag_asr


asrr.pdf
2.2Mb
🔸انقلاب اسلامی در امتداد انقلاب انبیای الهی

🔸دانشگاه؛ آنچه گذشت.

🔸ما درخواست توقف داریم.

🔸دوری از اصالت دانشجویی.

#انتشار_مجازی

@mag_asr


🔶ماهنامهٔ نشریهٔ عصر در پایان فروردین ماه منتشر می‌کند:

🔸 آنچه بر هویت دانشجویان گذشت

با یادداشت هایی از:
سید علیرضا طاهری، مهدی زواران، نازنین فاطمه سامنی و زینب مؤذن

@mag_asr


#یادداشت_عصر

مادرانِ مدافع أقصی

زینب مؤذن؛ دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی:

جلسات دانشجویی را از دانشگاه به مسجد کشانده‌اند و پایگاه مسلمانان را بنا گذاشته‌اند. مقتدرانه ایستاده‌اند، قرآن درس می دهند، نمایشگاه و اردو می گذارند، کودکان و نوجوانان را با مسجد آشنا می کنند و نسل مبارز بعدی را تربیت می کنند. حتی پاکیزگی مسجد نیز بر عهده‌ شان است و پایگاه آمد و شد فلسطینیان را محکم نگه داشته‌اند.

اما رژیم غاصب صهیونیستی این را نمی‌خواهد...

ادامهٔ یادداشت را در ویرگول نشریهٔ عصر بخوانید:

http://te.legra.ph/مادران-مدافع-أقصی-04-14

@mag_asr


#یادداشت_عصر

«نزدیک‌تر از همیشه به روایت سوم!»

نازنین فاطمه سامنی؛ دانشجوی مطالعات ارتباطی:


نزدیک به ۱۲ سال است که یک لایحه در مورد زنان، در مجلس می‌رود و می‌آید. حالا خبر آمده که بالاخره بعد از کلی چانه زدن، کلیات لایحه ارتقای امنیت ملی زنان به تصویب رسیده، آن هم با قاطعیت اکثر مجلس یعنی ۱۹۰ رأی موافق.
کلیات مفاد لایحه ارتقای امنیت زنان با این سیاست تنظیم شده که فقط در مرحله دادگاه کنار زن نایستد. بلکه حتی قبل‌تر آن سعی می‌کند با پیشگیری و حمایت‌های حقوقی، از احجاف در حق زنان جلوگیری کند.

ادامهٔ یادداشت را در ویرگول نشریهٔ عصر بخوانید:

http://te.legra.ph/نزدیک-تر-از-همیشه-به-روایت-سوم-04-13-2

@mag_asr


#یادداشت_عصر

اگر دوستش داشته باشی ...

اگر کسی را دوست داشته باشی... خطاهایش را نادیده می‌گیری، می‌بخشی، دستش را می‌گیری.
زمین خورد، کمک می‌کنی بلند شود.
دنبال پیدا کردن نقطه ضعف‌هایش نیستی.
وقتی از دستش ناراحت می‌شوی، نقاط قوتش را به خودت یادآوری می‌کنی، لطف‌هایی که در حقت کرده را فراموش نمی‌کنی، دائما فلسفهٔ دوستی‌ات را مرور می‌کنی، نمی‌گذاری هرکس و ناکسی از راه برسد و انگی به تو، به او، به رفاقتت بزند ...

ادامهٔ یادداشت را در ویرگول نشریهٔ عصر بخوانید:

https://vrgl.ir/oPiNm

@mag_asr

20 last posts shown.