انجمن علمی دانشجویی مسایل اجتماعی


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


انجمن علمی دانشجویی مسایل اجتماعی

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


نشست «در جست‌وجوی طرح‌هایی برای بررسی مسایل اجتماعی ایران» به همت انجمن علمی دانشجویی مسایل اجتماعی دانشگاه خوارزمی، با ارائه و تجربه‌ی «علی‌مراد عناصری» در تاریخ 27 آذرماه 1398 در سالن شورای دانشگاه خوارزمی (تهران) برگزار شد.
عناصری در این جلسه به تجربه‌ها، رخدادهایی از زندگی روزمره، ایده‌ها و آرزوهایش در جست‌وجوی طرح‌هایی برای بررسی مسایل اجتماعی پرداخت. او ضمن اشاره به این که هم‌زمان با این جلسه، برادران ما در مریوان در حال جست‌وجو برای یافتن پیکرهای رفقای کولبرمان در میان برف‌ها هستند، از تجربه‌ی برخورد با اثر ادبی به عنوان لحظه‌ای وجودی در دل زندگی روزمره یا به مثابه امری حرفه‌ای که با سرمایه‌های یک میدان و بنیادگذاران آن اتصال برقرار می‌کند سخن گفت، و خواست و امکان پرداختن به مسایل اجتماعی به شیوه‌ای متفاوت از آن چه تا کنون بوده است را مطرح کرد. به باور او، بررسی مسایل اجتماعی ایران تا کنون یا ذیل مفاهیم «توسعه» در شکل «آسیب اجتماعی» یا «کاستی و نقد فرآیند توسعه برای داشتن توسعه‌ی جایگزین»، بوده است یا به «امر فرهنگی» و استوارکننده‌ی «سیاست‌گذاری» تقلیل داده شده است، در حالی که مساله خود همان اقتصادسیاسی یا سیاست‌ها است. او ابراز امیدواری کرد که مدرسان این درس و رشته، در آینده کتابی با عنوان «مسایل اجتماعی» برای این جا و اکنون تالیف کنند که از میدان‌های ما برخاسته باشد، نه آن که مرور ادبیات و ترجمه‌ی پژوهش‌های دیگران درباره‌ی میدان‌های دیگر باشد.
در پایان جلسه هم گفت‌وگویی میان دانشجویان شکل گرفت و آقای دکتر گلچین هم نظرات خود را مطرح فرمودند.
انجمن علمی دانشجویی مسایل اجتماعی دانشگاه خوارزمی در تلاش است که از این پس، با مشارکت دانشجویان دکتری و دیگر دانشجویان علاقمند به مسایل اجتماعی ایران، و همراهی مدرسان و صاحب‌نظران، کارگاه‌ها و جلسات منظمی را برگزار نماید.
@Masaele_ejtemaee






در جست‌وجوی طرح‌هایی برای بررسی مسایل اجتماعی ایران
ارائه، بررسی و تجربه: علی‌مراد عناصری
انجمن علمی دانشجویی مسایل اجتماعی دانشگاه خوارزمی
@Masaele_ejtemaee


انجمن علمی دانشجویی مسایل اجتماعی دانشگاه خوارزمی برگزار می‌کند:
در جست‌وجوی طرح‌هایی برای بررسی مسایل اجتماعی ایران
ارائه، بررسی و تجربه: علی‌مراد عناصری
دانشگاه خوارزمی (تهران)، دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی، طبقه‌ی سوم، اتاق شورا
چهارشنبه 27 آذر 1398، ساعت یک‌ونیم تا سه
@Masaele_ejtemaee




#جلسه_معارفه_دانشجویان_دکتری

✳️جلسه معارفه دانسجویان دکتری مسائل اجتماعی، با حضور اساتید گروه جامعه شناسی و دانشجویان ادوار گذشته در دانشکده ادبیات و علوم انسانی بخش تهران به همت انجمن علمی دانشجویی مسائل اجتماعی برگزار شد.
در این جلسه ابتدا دانشجویان به معرفی خود و مطرح کردن اهداف علمی و پژوهشی اینده خود در دوره دکتری پرداختند.
در ادامه جلسه دانشجویان و اساتید بر ایجاد فضای گفتگوی جمعی و اجتماع علمی دانشجویان دکتری جامعه شناسی در داخل و تعامل علمی با دانشگاهای دیگر تاکید داشتند.
دانشجویان انتقاداتی نسبت به کمبود امکانات از جمله سالن مناسب گفتگوهای علمی در دانشکده علوم انسانی در تهران، کمبود کتاب های لازم و تخصصی رشته های علوم اجتماعی در کتابخانه داشتند که مطرح کردند. دانشجویان همچنین دوپارگی حاکم بر دانشگاه خوارزمی را مسئله ای دانستند که امکان شکل گیری ارتباط علمی و اجتماعی بین دانشجویان مقاطع مختلف را خیلی کم کرده است. از طرفی این دوپارگی باعث شده دانشجویان در طول هفته نتوانند همانند دیگر دانشجویان دانشگاهای دیگر به اساتید و مسئولان دسترسی داشته باشند.
🖋استادان حاضر در جلسه ضمن همدلی با دانشجویان و مسائل مطرح شده توسط آنان، برخی از کاستی ها را ساختاری دانستند و به اقدامات گروه برای ایجاد نشاط علمی فراتر از فعالیت های معمول آموزشی اشاره کرد ند مثل برگزاری همایش های منظم سالانه و موردی با همکاری انجمن های علمی دانشجویی و انجمن های علمی کشور.. همچنین از دانشجویان خواستند که در دانشگاه بیشتر حضور داشته باشند و جلاسات گفتگو و تعامل داشته باشند تا گروه پویایی بیشتری داشته باشد.

#انجمن_مسائل_اجتماعی_ایران_دانشگاه_خوارزمی


🔴 نشست دیدار و آشنایی متقابل دانشجویان ورودی جدید دکتری رشته‌ی جامعه‌شناسی - بررسی مسایل اجتماعی ایران دانشگاه خوارزمی، با دانشجویان دکتری ادوار گذشته و مدرسان گروه جامعه‌شناسی
⏰ زمان: روز سه‌شنبه بیست‌ویکم آبان ۱۳۹۸، ساعت یازده‌ونیم تا یک
🔵 مکان: دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی (تهران)، طبقه‌ی سوم، اتاق شورا














نقش اسطوره در شکل‌گیری ایدئولوژی‌های بنیادگرا
فرید العطاس
سه‌شنبه چهارم دی‌ماه 1397
دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه خوارزمی
@Masaele_ejtemaee


🗨نقش اسطوره در شکل‌گیری ایدئولوژی‌های بنیادگرا
📣 سخنران دکتر فرید العطاس (استاد جامعه‌شناسی دانشگاه ملی سنگاپور)

این نشست در تاریخ سه‌شنبه چهارم دی‌ماه 1397 در سالن کنفرانس دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه خوارزمی (تهران) برگزار شد. در ادامه، محورهای اصلی سخنرانی دکتر العطاس، فایل صوتی و عکس‌هایی از جلسه را مشاهده می‌فرمایید.

▪️در این نشست اسطوره به مثابه امری اثرگذار در شکل‌گیری جریان‌های سلفی و افراطی مورد بررسی قرار گرفت. اسطوره به منزله‌ی امری برساخته و غیرتاریخی مد نظر قرار گرفت. آنچه اسطوره را از تاریخ متمایز می‌کند جنبه‌ی غیرمستند و برساخته‌ی آن است که به یک رویداد، شخصیت، مکان یا... معنای ارزشی می‌بخشد.
▪️در این جلسه با تمرکز بر دو اسطوره‌ی عبدالله ابن صبا و کشتار یهودیان بنی‌قریظه در عصر پیامبر، تفکرات و اقدامات بنیادگرایانه‌ی مبتنی بر این دو اسطوره مورد بررسی قرار گرفتند.
▪️چارچوب مفهومی «امکانات و استحالات» برگرفته از اندیشه‌ی ابن‌خلدون مبنای بررسی این دو اسطوره قرار گرفت. آنچه در هر دو مورد قابل توجه است وجود استحالات (امور غیرممکن بر اساس چارچوب‌های تاریخی و عقلی) بسیار در این موارد می باشد که به تبع، صحت و مبتنی بودن آنها بر واقعیت را زیر سوال می‌برد.
▪️در این جا، کارکرد اسطوره در راستای مشروعیت‌بخشی به اعمال و اقدامات خشونت‌آمیز گروه‌های تکفیری در راستای سرکوب و از میان بردن شیعیان (بر مبنای اسطوره‌ی عبدالله ابن صبا) و هم‌چنین پیروان سایر ادیان (بر مبنای اسطوره‌ی کشتار یهودیان بنی قریظه) تشریح شد.
▪️در انتها بر ماهیت خنثای اسطوره در معنای کلی آن تاکید شد، هرچند که مثال‌های مطرح‌شده در نشست صرفا محدود به اسطوره‌هایی با کارکرد منفی و خشونت‌آمیز می‌شدند که عملکرد گروه‌های تکفیری و سلفی را از لحاظ ایدئولوژیک حمایت می‌کنند.
▪️بخشی از بحث مدرسان و دانشجویان حاضر در جلسه این بود که به نظر می‌رسد میان مفهوم «اسطوره» به ترتیبی که آقای العطاس در ذهن داشتند، با مفهومی که شنوندگان سخنرانی برای اسطوره قائل بودند، فاصله وجود داشت و شاید به کار بردن «افسانه» یا «روایت» برای اشاره به موضوع بهتر بود.

@Masaele_ejtemaee




✳️ انجمن علمی دانشجویی مسایل اجتماعی، با همکاری گروه جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی، انجمن جامعه‌شناسی ایران، و انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، برگزار می‌کند:

🗨نقش اسطوره در شکل‌گیری ایدئولوژی‌های بنیادگرا
📣 سخنران دکتر فرید العطاس (استاد جامعه‌شناسی دانشگاه ملی سنگاپور)

▪️زمان و مکان:
سه‌شنبه چهارم دی‌ماه 1397
ساعت 11:30 تا 13:30
دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه خوارزمی (تهران). طبقه‌ی سوم. سالن کنفرانس

@Masaele_ejtemaee





20 last posts shown.

32

subscribers
Channel statistics