درس رسانه


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


دانش رسانه های ارتباط جمعی، خبرنویسی، گزارش نویسی، مقاله نویسی
این کانال به هیچ جناح سیاسی داخلی یا خارجی وابسته نیست
لینک پست اول https://t.me/medialesson/5
ارتباط با ادمین: t.me/medialesson1

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


4_5895446954313253935.pdf
1.0Mb
راهنمای تشخیص اخبار جعلی/ یونیسف/ زبان: انگلیسی


📖 راهنمای تشخيص #اخبار_جعلی برای خبرنگاران

✅ #يونسكو، كتابچه «راهنمای مبارزه با اخبار جعلی و اطلاعات نادرست» را برای #خبرنگاران منتشر كرد.


🆔 @medialesson


#معرفی_کتاب

فرهنگ انگلیسی به فارسی واژگان و عبارات حوزه های مختلف رشته علوم ارتباطات اجتماعی

🆔 @medialesson


#خبر_رسانه

✅ اینستاگرام به زودی به شما اجازه خواهد داد به صورت همزمان در چند اکانت پُست کنید

اینستاگرام قصد دارد قابلیتی را اضافه کند تا این امکان را برای شما فراهم کند که یک پُست را به صورت همزمان در چند اکانت منتشر کنید.

به گزارش وب‌سایت «وِرج»، این ویژگی برای تمام کاربران iOS قابل‌ دسترسی خواهد شد اما هنوز مشخص نیست که آیا به اندروید هم خواهد آمد یا خیر.

وقتی گزینه self-regram در دسترس شما قرار بگیرد، زمانی ظاهر خواهد شد که شما در شرف به اشتراک گذاشتن یک پُست هستید.


🔷 source: @zabangu

🆔 @medialesson


ساختار الماس‌‌گونه
#سبک_الماس_خبری


🔷 شکل دیگر ساختار گزارش، ساختار «الماس‌گونه» است.

🔷 خبرنگاری که از این ساختار تبعیت می‌کند، احتمالا گزارش خود را با روایتی آغاز می‌کند که در آن، فردی معرفی شده، تجربه شخصی او گزارش می‌شود.
سپس این روایت کوتاه بسط و گسترش می‌یابد تا دیگر نکات مهم این واقعه را نیز نشان دهد.3

🔷 در پایان گزارش، خبرنگار به بیان شخصیت اصلی داستان بازمی‌گردد تا گزارش را به پایان ببرد.

🔷 خبرنگارانی که از این ساختار استفاده می‌کنند معمولا از ابزاری به نام پاراگراف «بنیادی» استفاده می‌کنند تا اهمیت گزارش را توضیح دهند.

🔷 پاراگراف بنیادی می‌تواند به هر سوالی که در بخش لید گزارش به ذهن خطور می‌کند پاسخ دهد و توضیح می‌دهد که چرا این گزارش اهمیت دارد و رویدادها را در بافتی معنادار قرار می‌دهد.

🔷 این نوع پاراگراف‌ها لازم است که در ابتدای گزارش قرار گیرند تا برای خواننده روشن شود به چه منظور باید به خود زحمت خواندن ادامه گزارش را بدهد.
شکل الماس‌‌گونه، اغلب در گزارش‌های خبری تلویزیونی و گزارش‌های روزنامه‌ها استفاده می‌شود.

🔷 برای مثال، یک خبرنگار ممکن است گزارش خود را در مورد شیوه درمان جدید بیماری ایدز با معرفی فرد بیماری که به آن نیازمند است، آغاز کند و سپس به تشریح داروهای آزمایشی و نحوه تاثیر آنها بپردازد و در قسمت نتیجه‌گیری به این نکته اشاره کند پزشکان به این بیمار گفته‌اند، اگر شیوه درمان جدید موثر نباشد، مدت زمان محدودی زنده خواهد ماند.



◾️آموزش روزنامه نگاری/ دبورا پاتر


🆔 @medialesson


✅ عددنویسی

◀️ بهتر است روزنامه‌نگاران تنها عدد یک (1) را به واسطه آنکه با حرف الف (ا) به لحاظ شکلی نزدیک است؛ با حروف و بقیه اعداد تک رقمی را با عدد بنویسند.

✳️ به طور مثال، ایرادی ندارد، اگر ما در تیتر خود ارقام کشته و مجروحان را به عدد می‌نویسیم، در داخل خبر نیز می‌توانیم همین گونه بنویسیم:

🔵 تصادف در جاده هراز 3 کشته و 4 مجروح بر جای گذاشت
تصادف اتوبوس با سواری پراید که ترمز بریده بود، در جاده هراز 3 کشته و 4 مجروح بر جای گذاشت.


◀️ اعداد دو رقمی و سه رقمی

✳️ اعداد دو رقمی و سه رقمی حتما باید به صورت عدد نوشته شود.

🔵 52 نفر در آزمون دکترای مدیریت و 475 نفر در دیگر رشته‌ها قبول شدند.


◀️ اعداد چهار رقمی

✳️ اعداد چهار رقمی را به دو صورت می‌توان نوشت:

🔵 صحیح: 2475 نفر در این مسابقه شرکت کردند.
🔵 صحیح: 2 هزار و 475 نفر در این مسابقه شرکت کردند.
🔴 غلط: دو هزار و چهارصد و هفتاد و پنج نفر در این مسابقه شرکت کردند.


◀️ اعداد پنج رقمی به بالا

✳️ اعداد پنج رقمی به بالا حتما باید به شکل ترکیبی عدد و حروف نوشته شوند:

🔵 35 هزار و 456 ریال
🔵 تعداد 432 هزار و 780 نفر
🔵 با 22 میلیون و 456 هزار و 300 رای رقیبان خود را پشت سر گذاشت.



🔴 منبع: شیوه نگارش در رسانه‌ها/ دکتر احمد توکلی

#عدد_نویسی

🆔 @medialesson


◼️ تیتر و صفحه‌آرایی

🔷 تیتر و عکس

رابطه #تیتر و #عکس به سه شکل تقسیم می شود:
▪️ تیتر روی عکس
▪️ تیتر زیر عکس
▪️ تیتر کنار عکس

🔻 زمانی که تیتر ما از واقعه‌ای خبر می‌دهد، به ویژه وقتی می‌خواهیم برای صفحه اول از آن استفاده کنیم، می‌توانیم صفحه را به نوعی ببندیم که تیتر روی عکس قرار بگیرد.

🔻 این قاعده حرفه‌ای و تجربی از قدیم وجود داشته است که سردبیران در تحریریه مطبوعات در قالب یک دستورالعمل به روزنامه‌نگاران توصیه می‌کردند: تیترخوان، عکس‌خوان، مطلب‌خوان.

🔺 این اصل حرفه‌ای به ما آموزش می‌دهد که ابتدا باید تیتر، سپس عکس و عنصر آخر، متن به کار رود.

اما صفحه‌آرایی‌های متفاوت و نوین به ویژه از زمانی که #رسانه‌های_الکترونیک در فضای #اینترنت خودنمایی کردند و شمارگان مطبوعات را با خطر جدی مواجه ساختند، سبب شد تا روزنامه‌نگاران گاه این قاعده را بشکنند.
قاعده دیگر این است که در صفحه‌آرایی‌های نوین که در مطبوعات معتبر و حرفه‌ای امروز دنیا دیده می‌شود، گاه تیتر زیر عکس قرار می‌گیرد و این امر حکایت از آن می‌کند که عکس به تنهایی قادر است پیامی قوی‌تر از تیتر را به مخاطب القا کند. در این مواقع سردبیران حرفه‌ای از روی عکس، تیتر می‌زنند و این تیتر با متن گزارش یا خبری که تهیه شده است کاملا همخوانی دارد؛ زیرا قدرت عکس به اندازه‌ای است که این امکان را در صفحه‌آرایی به عوامل فنی و هنری می‌دهد تا بتوانند تیتر را زیر عکس کار کنند.

🔻 معمولا، به‌کار‌گیری تیتر زیر عکس، برای عکس‌های عمودی، صفحه را چندان زیبا نمی‌کند. اما در صورتی که عکس، افقی باشد، به‌ویژه در #روزنامه‌های تابلوید یا هشت ستونی، به‌کار‌گرفتن تتیر زیر عکس، بر زیبایی صفحه می‌افزاید؛ به شرط آن که همان گونه که گفته شد عکس از چنان قدرتی برخوردار باشد که بتوانید این روش صفحه‌آرایی را برگزینید و تیتر را زیر عکس قرار دهید.



#تیترنویسی
#تیتر_نویسی
#مجید_رضائیان


🆔 @medialesson


نظرسنجی به تلگرام اضافه شد

🔷 پیش از این #نظرسنجی تلگرامی توسط روبات‌ها انجام می‌شد. برای مثال روبات Vote@ می‌توانست در گروه شما رای‌گیری انجام دهد، اما باید این روبات را به گروه خود اضافه می‌کردید.

✳️ حالا #تلگرام تصمیم گرفته تا این قابلیت را به منوی خود اضافه کند. به این ترتیب بدون‌نیاز به روبات و با رفتن به منوی Attachment یا الصاق (در گروه‌ها و کانال‌هایی که مال شماست) حالا می‌توانید یک نظرسنجی یا رای‌گیری تلگرامی راه‌بیندازید.

🔵 برای استفاده از این امکان جدید باید تلگرام خود را به آخرین نسخه به‌روزرسانی کنید. مهم نیست گروه یا کانال شما چقدر بزرگ است.

❇️ همچنین می‌توانید نظر‌سنجی را هم فوروارد کنید تا افراد بیشتری در آن شرکت کنند یا آن را در کانال یا گروه پین کنید تا بیشتر دیده شود. رای‌گیری تلگرامی فعلا پنهان است اما تلگرام گفته در آینده رای‌گیری‌های مشخص را هم اضافه خواهد کرد تا مشخص باشد چه کسی چه نظری داده است./دنیای اقتصاد


شما می توانید به عنوان یک #گزارشگر این فرایندها 👆 را مورد توجه قرار دهید و از دریچه نگاه خود به شرح، تبیین و توصیف آنها بپردازید. گاهی اوقات امکان دارد روش تحقیقی را برای گزارش خود انتخاب کنید و زمانی به گزارش توصیفی روی بیاورید.

بنابراین یکی از کاربردهای مهم #گزارش_های_توصیفی ایجاد امکان برای پرداختن به فرایندها و روندهای جاری است تا گزارشگر، #مخاطب را به بازنگری موضوع فرا بخواند که نگاهی دوباره به آن بیفکند و با عنصر احساس و تخیل به اندیشه و تفکر واداشته شود.

عنصر توصیف در همه گزارش های رسانه ای کاربرد دارد و می توان در هر یک از آنها به تناسب بهره گرفت.

شما می توانید یک #گزارش_خبری را با بیان توصیفی بنویسید یا یک گزارش تحقیقی را با توصیف آغاز کنید و در لابلای آن نیز به تناسب می توانید از عناصر شرح و وصف بهره بگیرید. اما در عین حال، گزارش های سراسر توصیفی می تواند واقعیات را به گونه ای در برابر چشم مخاطبان تصویر کند که گویی پبش از آن چنین موضوعی را مشاهده نکرده اند.

#گزارشگری_کاربردی_برای_رسانه_های_جمعی

🆔 @medialesson


#روندها_و_فرایندها

ترافیک و آمد و شد روزانه وسایل نقلیه، وضعیت محیط زیست، آلودگی هوا در برخی مناطق و شهرها، روند فیلمسازی در کشور، مراحل تولید و انتشار یک نشریه یا کتاب، نظام آموزشی در مدارس یا دانشگاه ها، آزمون ورودی به مراکز آموزش عالی، رشد تولید و تجارت سلاح در جهان، پدیده گرسنگی در جهان و صدها و هزاران موضوع محلی، ملی و جهانی مانند اینها وجود دارند که #روندها و #فرایندهای جاری محسوب می شوند و شاید برای بسیاری از مردم عادی شده‌اند، یا به دلیل فراگیری و عمومیت معایب و محاسن آنها از دایره دید و اندیشه خارج شده باشند.


🆔 @medialesson


#گزارش
🔷 روندها و فرایندها


در #گزارش_های_خبری، وقوع یک رویداد عامل و محور اصلی نگارش مطلب می‌شود.

#گزارش_های_تحقیقی می تواند بر اساس انتشار یک خبر شکل بگیرد یا توجه گزارشگر به یک فرآیند، وی را به تهیه گزارش رهنمون کند.

در #گزارش_توصیفی نیز این چنین است. یعنی گاهی امکان دارد رخ دادن یک واقعه دستمایه تهیه گزارش توصیفی شود و گزارش بر مبنای وقوع یک حادثه یا رویداد شکل بگیرد ولی اغلب اوقات، گزارشگر موضوعی را برمی‌گزیند که خبر روز و واقعه ای جدید نیست بلکه نگاه او به یک فرایند یا روند جاری است.

#فرآیندها و #روندها واقعیت هایی هستند که در جهان و جامعه ما وجود دارند و پیوسته و مدام در جریان هستند. بسیاری از این فرایندها و روندها آنچنان عادی شده‌اند که در عین اهمیت دیگر به چشم نمی‌آیند و توجه ما را جلب نمی کنند و اگر رخدادی این روند جاری را دگرگون، مختل یا متوقف کند، ارزش و اهمیت خبری پیدا خواهد کرد.

#گزارشگری_کاربردی_برای_رسانه_های_جمعی

🆔 @medialesson


♦️#ویرایش_لید

◼️ کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران شامل 190 ورزشکار، مربی، سرپرست، کارمند و خبرنگار که برای شرکت در بازی های پارالمپیک 2004 عازم یونان شده بود، دیروز در فرودگاه آتن مورد استقبال مهدی محتشمی سفیر کشورمان در یونان قرار گرفت.

✅ این لید می تواند اینگونه اصلاح شود:

◼️ کاروان ۱۹۰ نفره ورزشی ایران، برای شرکت در بازی های پارالمپیک ۲۰۰۴ یونان، دیروز وارد آتن شد.

✅ اگر فکر می کنید استقبال سفیر خیلی مهم است، می‌توانیم این گونه لید را اصلاح کنیم:

◼️ کاروان ۱۹۰ نفره ورزشی ایران، برای شرکت در بازی های پارالمپیک ۲۰۰۴ یونان، دیروز در فرودگاه آتن مورد استقبال سفیر کشورمان قرار گرفت.

🔷 توضیح درباره اصلاحات لید:

✴️ در لید بالا، آیا لازم است که بگوییم این کاروان شامل سرپرست، کارمند و خبرنگار است؟ اگر یک کاروان 5 نفره ورزشی، 35 نفر همراه داشته باشد، ممکن است لزومی به ذکر آن باشد، آن هم زمانی که لید ما قرار است این حرکت را بزرگنمایی کند. در این لید چنین چیزی مشاهده نمی شود، لذا ذکر آن ضروری نیست.

✴️ نکته دیگر، اسم شناسنامه ای یا حقیقی جناب سفیر است. به یاد داشته باشید که در #تیتر و یا #لید خبر تنها زمانی مجاز به ذکر اسم فرد هستیم که وی از شهرت برخوردار باشد.
به عبارت دیگر، مخاطب به محض شنیدن نام او باید بتواند تصویر او را در ذهن خودش مجسم کند. مثل: سید محمد خاتمی یا علی دایی. اما مخاطب عام از "مهدی محتشمی" تصویری ندارد. لذا می توان اسم او را در بخش دیگر خبر آورد.



#ویراستاری_و_مدیریت_اخبار
#توکلی

🆔 @medialesson


راهنمای #فیس_بوک برای #روزنامه‌نگاران

زندگی خصوصی خود را از #منابع_خبری جدا کنید. یک حساب کاربری را به شغل تان اختصاص دهید و از طریق آن با منابع خبری خود تماس برقرار کنید. یک حساب کاربری نیز به زندگی خصوصی خود اختصاص دهید.


#روزنامه_نگاری_در_رسانه_های_اجتماعی


🆔 @medialesson


#روزنامه_نگاری_خیابانی

به طور کلی، هر اتفاقی که در خیابان ها و مکان های سرباز اتفاق بیفتد، روزنامه‌نگاری خیابانی محسوب می شود.

به طور معمول، روزنامه‌نگاران آماتور و مردم عادی سریع‌تر و راحت‌تر می‌توانند چنین اتفاقاتی را پوشش دهند. بنابراین، یکی از ویژگی‌های روزنامه‌نگاری خیابانی برتری روزنامه‌نگاری آماتور بر روزنامه نگاری حرفه ای به دلیل سرعت دسترسی به اتفاقات و رویداد هاست.

گسترش فناوری های #تلفن_هوشمند، #تبلت و #دوربین_دیجیتال به توسعه روزنامه‌نگاری خیابانی کمک شایانی کرده است.


#روزنامه_نگاری_شهروندی


🆔 @medialesson


#روزنامه_نگاری_خیابانی

تهیه #گزارش و #خبر به صورت عکس، فیلم و متن را از خیابان‌ها، کوچه‌ها و محیط‌های سرباز، روزنامه‌نگاری خیابانی می‌گویند.

روزنامه‌نگاری خیابانی به معنی حرکت دائمی و فعالیت دائمی بیرون از اداره، اتاق خبر یا مکان های سرپوشیده است.

به طور معمول روزنامه نگاران حرفه ای به دفتر رسانه‌ خود مراجعه می‌کنند و از آنجا به تهیه خبر می پردازند، اما روزنامه نگاری خیابانی پوشش لحظه ای اتفاقات و رویدادهایی است که در خیابان‌ها و بیرون از محل کار و سکونت اتفاق می‌افتد.

⭕️ برای مثال، ساختمانی آتش می‌گیرد با اتومبیلی به شدت به نرده های کنار خیابان برخورد می کند و واژگون می شود. عکس گرفتن از چنین اتفاقاتی و اطلاع رسانی از آنها در #شبکه_های_اجتماعی، وبلاگ ها یا سایر رسانه ها جزو وظایف روزنامه‌نگاری خیابانی است.


#تاریخ_رسانه

در سوم ژانویه ۱۸۴۵، یک گزارش خبری موجب شهرت #تلگراف در انگلستان شد.
جان تاول در شهر اسلو، شهری واقع در ۲۴ کیلومتری غرب لندن، خدمتکار خود را به قتل رساند. اسلو یکی از ایستگاه های راه آهن بزرگ غرب بود. تاول با قطار به محل گمنامی در لندن فرار کرده و با پوشیدن لباس مبدل تغییر چهره داده بود. اما پلیس او را در ایستگاه پادینگتون لندن دستگیر کرد.
جفری کیوه (۱۹۷۳) در این باره می‌نویسد: "انتقال خبر تاول از طریق تلگراف به پادینگتون، علت اصلی دستگیری سریع او بود."
علنی شدن خبر دستگیری قاتل و شرح ماجرا موجب ارتقای آگاهی عمومی نسبت به اهمیت تلگراف شد و این تکتولوژی جدید به "رشته های طناب دار جان تاول" مشهور شد.


#روزنامه_نگاری_جدید
#روزنامه_نگاری_موبایلی


🆔 @medialesson


#خبر_رسانه

✳️ اخراج خبرنگار با سابقه اشپیگل به دلیل تولید اخبار جعلی

به گزارش نشریه اشپیگل آلمان، کلاس رلوسیوس خبرنگار با سابقه خود را به دلیل تولید اخبار و مطالب جعلی اخراج کرد. اين نشريه افزود: این درد آور است که کلاس رلوسیوس سالها در حاشیه امن به تولید اخبار و مطالب جعلی پرداخته است.

شیوه کار کلاس رلوسیوس به این صورت بوده است که در پردازش سوژه ها از مطالب جعلی و شخصیت های ساختگی استفاده کرده است.

در یکی از گزارش های کلاس رلوسیوس درباره جنگ سوریه که بابت تولید آن جایزه نیز دریافت کرد، نقل قول ها، نام مکانها، صحنه های درگیری همگی ساختگی و غیر واقعی بوده اند. کلاس رلوسیوس در طول فعالیت خود 60 مقاله در اشپیگل منتشر کرده است. وی اعتراف کرد، در موارد متعدد تصویری خود ساخته و تخیلی از واقعیت ها ارائه داده است./ صداوسیما


🆔 @medialesson


✳️ آمریکا ششمین مدفن خبرنگاران در جهان

گروه گزارشگران بدون مرز در گزارش سالانه خود، برای اولین بار #آمریکا را در میان مرگبارترین کشورها برای #روزنامه_نگاران در سال 2018 رتبه بندی کرد.


🆔 @medialesson


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
دکتر محسنیان راد استاد علوم ارتباطات: خبرنگاران را به پایه میکروفون تبدیل کرده اند


🔷 مرحله دوم: پیش نویس اولیه خبر:

⭕️ روزنامه نگاران چه می کنند؟
تحریریه کلیت خبر را ایمیل یا پیامک می‌زند؛ وبلاگ تحریریه فعال می‌شود؛ خبر فوری روی سایت می رود؛ کارشناسان و شهروندان در شبکه ها فعال می شوند؛ وبلاگ های شهروندان و #شبکه_های_ اجتماعی رصد می‌شوند.

⭕️ شهروندان چه می‌کنند؟
شاهدها پیامک و ایمیل های تفصیلی، عکس ها و ویدئوهای احتمالی را برای رسانه می‌فرستند. شهروندان در #توئیتر، فلیکر،#فیس_بوک و وبلاگ‌های شخصی فعال می‌شوند.

⭕️روایت خروجی رسانه:

✴️ خبر در حال تکمیل: آتش انبار بزرگ به نزدیکی خانه ها رسیده است.

ادامه دارد


#روزنامه_‌نگاری_شبکه_ای


🆔 @medialesson

20 last posts shown.

476

subscribers
Channel statistics