نسل نو


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


این کانال توسط سحر سلطانی، دانشجوی دوره دکتری فلسفه تربیت ، نویسنده، روزنامه نگار وفعال حوزه کودک و تسهیگر برنامه فلسفه برای کودکان اداره میشود. نسل نو با فکرپروری کودکان و نوجوانان ، فرزندپروری مبتنی بر فلسفه ورزی .
ارتباط با ادمین:
@saharsoltanip4c

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: الف‌بآ
🔹تفکر مراقبتی کودکان در قبال حیوانات

سحرسلطانی

یکی از مهمترین توصیه‌ها برای بهبود توانمندی‌های ارتباطی کودکان نسل آپارتمانی، حضور آنها در مدارس طبیعت و مزرعه‌های پژوهشی کودک‌محور یا داشتن حیوان و گیاه خانگی است. حضور یک موجود زنده توان ارتباطی کودک را ارتقا می‌دهد، مسئولیت‌پذیری، عاطفه‌ورزی، توجه به دیگری و حمایت از او را آموزش می‌دهد. مهیا شدن چنین امکان‌های خوبی که کودکان بتوانند از حضور حیوانات خانگی مانند ماکیان و دام و طیور بهره ببرند اتفاق فرخنده‌ای است که باید به فال نیک گرفت از سویی گزارش‌های تسهیلگران و مربیان می‌گوید عدم مهارت ارتباطی کودکان با حیوانات مدرسه‌های طبیعت، منجر به حیوان‌آزاری می‌شود و انفعال والدین در اتخاذ رویکرد مناسب هم مساله‌ای است که نمی‌توان نادیده گرفت و می‌تواند به امری ضد تربیتی بدل شود. گزارش‌هایی از فشردن تا حد مرگ جوجه‌ها و خرگوش‌ها، پرتاب چوب و سنگ برای گوسفند و اسب‌ها و کشیدن و شوت کردن بچه گربه‌ها، شکستن صدف حلزون‌ها و بیرون کشیدن ماهی‌ها از آب و مواردی که منجر به مرگ حیوانات شده‌اند.

حال باید یک سوال مهم را از خود بپرسیم پیش از مواجهه کودکان با حیوانات زنده چه مفاهیم و مهارت‌های مراقبتی را باید به آنها آموخت؟

🔺حیوانات اسباب بازی نیستند بلکه جاندارند.

کودکان تا پیش از ۳ سالگی درک شفافی از تفاوت حیوانات با عروسک‌های حیوانی خود ندارند. بنابراین لازم است مفهوم زنده‌بودن را با مصادیق مکمل برای کودک شرح دهیم؛ مثلا گرم بودن بدنش، غذا خوردن و بیدار شدنش، صدا داشتن و بچه‌دار شدنش، ادرار کردن و حرکت کردنش و…

🔺حیوانات احساس دارند، می‌ترسند، خسته یا عصبانی می‌شوند.

کودکان بعد از شناخت مولفه‌های احساسی خود مانند غم و شادی، ترس و خشم و خستگی می‌توانند به درک اینکه حیوانات هم احساس دارند نزدیک شوند. با کمک قصه‌هایی با شخصیت حیوانی و نمایش خلاق با محوریت این موضوع می‌توان درک احساسات داشتن حیوانات را برای کودکان درونی کرد.

🔺انسان صاحب حیوانات نیست بلکه دوست آنهاست.

برخی از والدین اشرف بودن انسان بین مخلوقات را به معنای اینکه انسان سرور و صاحب سایر مخلوقات است درک کرده و به کودک منتقل می‌کنند. در حالی‌که اشرفیت اسنان منوط به قوه عقلانیت اوست و به معنای بی‌ارزشی طبیعت و حیوانات نیست. به کودکان توضیح بدهیم با کمک قوه عقل می‌توانیم دوست و مراقب حیوانات باشیم.

🔺حیوانات حریم خصوصی دارند.

حیوانات هم مثل انسان نیاز به خانه دارند. آشیانه‌ها و لانه‌ها و محل زندگی حیوانات را به آنها نشان داده و توضیح دهیم این حریم خصوصی آنهاست و ما نمی‌توانیم مدام در آنجا سرک بکشیم و آرامش حیوانات را از آنها بگیریم.

🔺حیوانات هر چیزی را نمی‌خورند.

شناخت اینکه هر حیوانی چه چیزی می‌خورد و ظرفیت مشخصی دارد از مهارت‌هایی است که باید به کودک آموزش داد.

🔺برای نوازش حیوانات باید اجازه گرفت و روش‌های نوازش آنها را آموخت.

برای کودکان توضیح دهیم برخی حیوانات نوازش گریزند و برخی به نزدیکی و بغل شدن توسط انسان علاقه‌مند هستند. اول باید بدانیم چه حیوانی پذیرای نوازش است و بعد باید نوع نوازش ملایم و با آرامش را به او یاد دهیم تا مثل عروسک‌ها حیوانات را نچلانند و فشار ندهند.

🔺هر حیوانی ابزار دفاع از خود را دارد.

به کودکان بگوییم حیوانات از خود دفاع می‌کنند نیش یا پنجول یا دندان تیز و نوک دارند. برای نزدیکی به آنها باید بدانیم ممکن است دوست نداشته باشند و از خود دفاع می‌کنند.

این نکات منجر به گفتگوی والدین و مربیان با کودکان می‌شود و ادراک آنها نسبت به طبیعت را توسعه می‌دهد. شناخت تفاوت‌ها و شباهت‌های حیوانات و طبقه‌بندی آنها و از منظر آنها جهان را دیدن و توصیف کردن در برنامه فبک طبیعت که ذیل فلسفه برای کودکان است طراحی شده و به والدین و تسهیلگران کمک می‌کند کودکان را با شناخت طبیعت همراهی کنند نه بازی و لذت ابزارگونه.

در یادداشت‌‌های بعدی تکنیک‌ها و نکات مهم در خصوص فبک طبیعت را مرور خواهیم کرد.
https://goo.gl/X6gu7Y


🌱 ما همه یک خانواده ایم.
هیچ تغییری از کف خیابان آغاز نشده، برای حفظ خانه و خانواده ایران باید کنار هم بایستیم نه مقابل هم.

کودکان ایران حق دارند امنیت را زندگی کنند.
@naslep4c


Forward from: آیا خبر
■ پیشنهاد موسیقی میان‌روزی

■ نام اثر: ایران، اگر دل تو را شکستند

■ خواننده: سالار عقیلی

@aavaanews


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌱 زورگویی و قلدر مآبی در میان کودکان امری رایج و آسیب زاست.
فرد قلدر برای دریافت توجه به خشونت روی می آورد، در انیمیشن Lou کودکان این مفهوم را به صورت عینی لمس کرده، گفتگو می کنند.
@nasleP4C


🌱 #پیشنهاد_کتاب فلسفه برای کودکان
برای مواجهه خلاقانه با مفهوم رنگ، گفتگو درباره رنگها و تفاوت ها، مفهوم تغییر، تکنیک جایگزینی
@nasleP4C


#تکنیک_تربیت_معکوس
اگر از #بکن_نکن های مداوم به منظور قانونمند کردن فرزندتان ناامید شده اید با این دایره المعارف بی نزاکتی کمی هم دست و هم بازی دنیای فرزندتان بشوید، هر جمله این کتاب باعث بلند شدن قهقهه کودک تان خواهد شد، بعد از مطالعه کتاب می توانید کارهای بی ادبی خلاقانه بیشتری به آخر کتاب اضافه کنید. حالا فرزند شما یک لیست کامل از خرابکاری ها دارد و خودش باید انتخابگری را تمرین کند.
مثل راوی کتاب باشد یا نه؟
و مهمتر از همه چرا؟

این کتاب را برای پنج سال به بالا بخوانید و گفتگو کنید.
@nasleP4C


#پیشنهاد_کتاب
دایره المعارف بی نزاکتی یا چطور کفر مامان را در بیاریم!
نوشته آر. جی فیچر از نشر حوض نقره
یک لیست از همه بی ادبانه های بچه هاست.
@nasleP4C


ننه سرما اومده ❤️🍀


🌱ننه سرما از راه میرسد تا خورجین قصه هایش را باز کند، برایمان بگوید شب ماندنی نیست، آفتاب دانایی و عشق و امید خواهد تابید و سرزمین ما دوباره بیدار خواهد شد. 🐣
یلدا مبارک
@nasleP4C


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌱چگونه زمین لرزه را به کودکان توضیح دهیم؟
شناخت مکانیزم حرکات زمین جایگزین ترس و اضطراب کودکان.

از کانال لیلا سلیانی
@nasleP4C


Forward from: الف‌بآ
🔹شاید سیب است

نگاهی به نخستین کتاب از مجموعۀ فیلسوفان کوچک

🔺سحر سلطانی

در برنامه فلسفه برای کودکان ( p4c) مباحث هستی شناسی (Ontologie) یعنی بحث و گفت‌وگو درباره وجود و حقیقت «چیزها» و ارتباط آنهاست. شناخت و درک و تحلیل شباهت‌ها، تفاوت‌ها و سلسله مراتب و گروه‌هایی که آن «چیز» بدان منتسب است.
پرسش‌های اساسی وجودشناسی فلسفه‌ورزانه که تسهیلگران با کودکان و نوجوانان طرح می‌کنند مواردی است مانند:
آن «چیز» چیست؟
از کجا بدانم وجود دارد؟
در کدام دسته‌ها می‌توانم قرارش بدهم؟
به وجود چه چیزهای دیگری معنا می‌بخشد؟
در چه حالات مختلفی از «چیزها» وجود دارد.
و...
در کتاب «شاید سیب باشد» نوشته شینوسکه وشی‌تکه و ترجمه رضی هیرمندی، در همین ابتدا سه کلمه کلیدی داریم: شاید، سیب، باشد. (احتمال/ چیز/ وجود داشتن)
راوی ماجرا از مدرسه به خانه می‌آید و چیزی روی میز می‌بیند که نظم همیشگی و ساکن را به‌هم‌ریخته، متعجب می‌شود. «ها! این دیگه چیه؟» و سوالات فیلسوفانه از همان ابتدا یقه مخاطب را می‌گیرد. روی میز یک سیب است. «از کجا معلوم سیب باشه؟»
تخیل نویسنده در تقریر احتمال «چیز دیگر» بودن شگفت‌انگیز است. در مرز بین واقعیت و خیال «چیزهای» قرمز و گرد و خوردنی و شگفت‌انگیز دیگری را طرح می‌کند. ها! کار سخت شد. چالش‌هایی در مرز بین «وجود داشتن و نبودن سیب» شاید یک تخم مرغ سیبی، یک آدم فضایی سیبی، توپ سیبی و... نکند احساس داشته باشد. شاید عقل کل و باخبر از همه جا باشد؟ شاید جاسوس کارهای من باشد؟ اصلا اینجا چکار می‌کند؟ صفحه 24 و 25 کتاب سفرهای احتمالی که سیب طی طریق کرده تا به‌دست راوی برسد مصور شده، سفرهایی در دل تاریخ و جغرافیای بشری. در ادامه درک مخاطب از احتمال و مفهوم شاید به چالش کشیده می‌شود: شاید بی‌مزه باشد! شاید خیلی ترش یا خیلی سفت باشد... شاید مثل بادکنک باشد، شاید من را تبدیل به غول کند! و پایان هیجان‌انگیز داستان: حالا فهمیدم چیست؟ خوشمزه است.
یک تجربه ناب بعد از یک فلسفیدن کودکانه که برای تک‌تک ما آشناست.
بسیاری از ما کودکی‌مان را به‌یاد می‌آوریم که در مواجهه با هر امری، حیرتی دل‌انگیز داشتیم. این چیست؟ چطور ساخته شده؟ چکار می‌کند؟ کجاها می‌رود؟ ما را می‌بیند؟ حس دارد؟ ما می‌خوابیم بیدار می‌شود و حرکت می‌کند ؟... این پرسش‌ها کندوکاو ذهن ما برای درک چیستی جهان‌اند. حرکت در ساحت شیرین خیال‌ورزی با تکیه بر تجربه وجودی جهان.
کتاب «شاید سیب باشد»، اثری استاندارد و فاخر برای هم‌خوانی تسهیلگر یا والدین با کودکان است، تصویرگری ساده اما متمرکز بر مفاهیم به کودک کمک می‌کند فارغ از نقش و رنگ به سراغ مفهوم برود. رضی هیرمندی این کتاب را یکی از بهترین آثاری که تا امروز برای کودکان ترجمه کرده می‌داند و به حق می‌توان با او همدل بود. قوام و توسعه پرسشگری کودکان و جسارت گذر از خیال شخصی به شناخت واقعی هدیه این کتاب برای مخاطب است.
زوایای دید کودک در حین هر پرسش بارها تغییر می‌کند، تصاویر کتاب پتانسیل گسترش پرسش‌های راوی در عالم کودکانه را داراست. هر بار که آن را ورق بزنیم قصه‌ها و نه یک روایت از میان تصاویر سرریز می‌شوند.
کتاب «شایدسیب باشد» راهنمای خوبی است برای کمک به کودکان تا لذت حیرت از عام‌ترین چیزها را بارها و بارها به جان بکشند. لذت پرسیدن، لذت تخیل کردن، لذت کشف کردن و لذت ناب تجربه کردن.
https://goo.gl/unEp41


🌱 سنگ جدید مزار میرزا حسن رشدیه، معلم ثابت قدم، خوش اندیش و یکتای تربیت مدرن ایران.
@nasleP4C


👹 انیمیشن مازیار و غول عصبانیت
کاری از تیم الفبا
ترجمه و صدا: سحر سلطانی، مریم واعظ
تدوین : سید جمال میر جعفری
@nasleP4C


Forward from: الف‌بآ
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
👹 انیمیشن مازیار و غول عصبانیت

خشم یکی از طبیعی‌ترین احساسات ماست. پرورش مهارت‌های زیستی به کودکان کمک می‌کند از احساسات خود صحبت کنند و با یافتن راه حل خشم خود را مدیریت کنند.
https://goo.gl/bzSiBf


🌱نیما یوشیج در وصف حسن رشدیه سروده است👆
@nasleP4C


🌱میرزا حسن رشدیه، پدر تعلیم و تربیت نوین، خشت اول برای پرورش جان کودک را مبتنی بر احترام به او گذارد، آنچه قبل از وی در مکتب خانه های سنتی ایران بی معنا بود.
یادش گرامی، همچون او فزون باد.
@nasleP4


🌱عرفان لنگوری هشت ساله #تک_درناسیبری #امید را کشیده، باخبر شده تنهاست برایش دو همدم گذاشته تنها نباشد.
@nasleP4C


Forward from: الف‌بآ
🔹اگر مادر همکلاسی فرزند شما فوت کند چه باید و نبایدهای پیش‌روی شماست؟

سحر سلطانی

از ابتدای پاییز امسال با خبرهای تلخی درباره مرگ والدین روبرو بودیم یک مورد تصادف و چند مورد بیماری‌های صعب‌العلاج که دامان مادران جوانی را گرفتند. در تمامی این موارد مواجهه بقیه والدین به خصوص مادران سوال برانگیز بود، بسیاری ناآرام شده با هیجان و گریه سعی می‌کردند خبر را هضم کنند و نگرانی‌های شدید هیجانی برای همکلاسی سوگوار فرزند خود داشتند، سردرگمی در کنار غم و اندوه انها را کلافه و گیج می‌کرد. برخی هم فرزند خود را از فضا دور می‌کردند تا هیچ‌گونه خبری مبتنی بر این اتفاق نشنوند و دچار هم‌ذات‌پنداری یا هراس ذهنی (فوبیا) مرگ مادر نشود.

خود را در چنین شرایطی تصور کنید. صبح که فرزندتان را به مهد کودک یا دبستان می‌برید با غم و اندوه پرسنل و سایر والدین از شنیدن خبر مرگ مادر همکلاسی فرزندتان روبه‌رو می شوید. برای مدیریت و کنترل شرایط مهمترین کارهایی که باید انجام دهید چیست؟

تلنگر اول: اگر تجربه و دانش مددکاری ندارم آگاه باشم که توان مواجهه مستقیم برای کنش‌های آرامشی و پالایشی غم را ندارم و باید برای کمک به آرام شدن فضای کلاس بچه‌ها کمک بگیرم.

تلنگر دوم: باید مراقب باشم کودک خودم و سایر هم‌کلاسی‌ها چه صحنه‌ای از والدین و مربی‌ها می‌بینند و درک می‌کنند.

تلنگر سوم: اگر کودکم بالای ۱۰ سال سن دارد در صورت امکان برای عرض تسلیت و همدلی با هم‌کلاسی‌اش در مراسم خاکسپاری و ختم شرکت کنم.

تلنگر چهارم: از مهد کودک و یا مدرسه تقاضا و مطالبه کنم با کمک مشاور روان‌شناس کارآزموده به شکل اختصاصی کودک سوگوار را همراهی مداوم کند.

تلنگر پنجم: اگر توانمندی مشاوره‌ای و مددکاری دارم از مدرسه یا مهد کودک تقاضا کنم با کمک تکنیک‌های موثر هنردرمانی، قصه‌گویی و نمایش خلاق مفهوم مرگ و غم را با همکلاسی‌ها به شکل جمعی کار کنم.

تلنگر ششم: از سایر والدین تقاضا کنم در چند ماه اول سوگواری کودک از نوازش مداوم و پررنگ فرزندانشان وقتی به دنبال انها می‌آیند در مقابل کودک داغدار اجتناب کنند.

تلنگر هفتم: با کمک سایر والدین آشنا و قابل اعتماد و زیر نظر والد کودک، برنامه‌های اشتراکی شاد و امیدبخش در منزل یا اردو همراه با کودک داغ‌دیده طراحی کنیم تا با غم فقدان مادر کم‌کم کنار بیاید. دقت داشته باشم از هرگونه محبت افراطی یا ترحم اجتناب کنم زیرا آسیبی دو سویه هم برای فرزند خودم و هم همکلاسی داغ‌دارش خواهد شد.

این هفت تلنگر و تکنیک به ما کمک می‌کند در مواجهه با غم‌های بزرگی مثل فقدان یک‌باره افراد پیرامونمان و تاثیرشان بر کودکان مجهز باشیم و غلیان عاطفه را کنترل نموده و حضورمان موثر و سازنده باشد.

به امید آنکه سایه پدر و مادر بر سر فرزندان این سرزمین سلامت و باقی باشد تا به قول قدیمی ها از آب و گل در بیایند.

https://goo.gl/4B8eis


🌱مفهوم #تفاوت
با کودکان از تفاوت ها حرف بزنیم، تفاوت ترحم برانگیز نیست،میتوان با آن در صلح و آشتی بود، اگر جامعه فردا را برای تفاوت ها آماده کنیم.
#توانیابها را پنهان نکنیم، همراهی کنیم.
@nasleP4C


◼️ گمان کنید همکلاسی فرزندتان مادر خود را بر اثر بیماری سختی از دست داده است. شما چه مسئولیتی برای خود تعریف میکنید؟

از مدرسه تقاضا میکنم با کمک مشاور روان شناس کودک را رها نکنند. – 35
👍👍👍👍👍👍👍 32%

با کمک قصه خوانی و نمایش خلاق در کلاس درسشان کمک میکنم کودک و هم کلاسی هایش مفهوم مرگ را تا حدی درک کنند. – 21
👍👍👍👍 19%

برای عرض تسلیت همراه فرزندم به مراسم خاکسپاری و ختم می رویم. – 20
👍👍👍👍 18%

از پدرش خواهش میکنم یک روز در هفته کودک را به منزل ما بیاورد تا کمی غم بی مادری او را جبران کنم . – 17
👍👍👍 15%

من مددکار نیستم و نمی توانم در فرآیند آرام سازی کودک مشارکت کنم. – 10
👍👍 9%

از سایر والدین تقاضا میکنم در مقابل این کودک فرزند خود را نوازش نکنند. – 5
👍 5%

از فرزند خودم مراقبت میکنم تا دچار هراس ذهنی مرگ مادر نشود. – 3
👍 3%

👥 111 people voted so far.

20 last posts shown.

700

subscribers
Channel statistics