World Zoroastrian NEWS


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


این کانال اخبار زرتشتیان جهان ؛مراسم و اطلاعات دینی وعمومی را به اطلاع زرتشتیان می رساند .
This channel publishes news, ceremonies and religious information of Zoroastrians around the world.
#زرتشت #زرتشتیان
#world_zoroastrian_news
#اخبار_زرتشتیان_جهان

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


بازسازی آتشکده در تاجیکستان.

در سال ۲۰۱۹ میلادی، آتشکده قلای مغ در استروشن #تاجیکستان بازسازی شد.
شهر استروشن در منطقه سغد تاجیکستان است و در زمان کوروش بزرگ بنا شده است. در سال ۲۰۰۲ میلادی جشن ۲۵۰۰ سالگی این شهر برگزار شد..بنابر اسطوره‌های قدیمی در میان مردم #تاجیکستان این شهر توسط #گشتاسب_شاه و به درخواست دخترش "روشن" بنا شده است.

برگرفته از اینستاگرام: zoroknow
https://www.instagram.com/p/CxpyYZmIffb/?igshid=NzBmMjdhZWRiYQ==


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مردی که لوح کوروش را به هم چسباند در سال ۱۳۷۵ بخشی از لوحه‌ای که تا آن زمان گمان می‌رفت متعلق به نبونید است را پس از بررسی متعلق به منشور کوروش دانست.

«پل ریچارد برگر» مشخص کرد که پاره‌ جدا شده از #استوانه_کوروش بوده است.بدین سان سطرهای ۳۶ تا ۴۳ منشور که افتادگی داشت، بازسازی شد.

این پاره که در #دانشگاه_ییل آمریکا نگهداری می‌شد، به موزه بریتانیا انتقال داده شد تا سطرهای منشور کوروش کامل شود.
ریچارد برگر  در این پروژه مهم حضور داشته و نتايج مهمی گرفت .ریچارد برگر معتقد است الگوی نوشته شده بر اساس روش بابلي هاست و متن را احتمالا  کاهنان بابلي نوشته و کوروش تایید کرده است.

هرمزد رسام #باستان‌شناس آشوری‌تبار بریتانیایی، در سال ۱۸۷۹ میلادی (۱۲۵۸خورشیدی) در کاوش‌های شهر بابل لوح گلی را یافت که به زودی مشخص شد #منشور_کوروش هخامنشی پس از تصرف بابل و شکست دادن «نبونید» پادشاه بابلیان است.این ویدئو قسمتی از مصاحبه  عنایت فاني با ریچارد برگر  باستان شناس است‌.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram


به نقل #اکونومیک_تایمز ؛ #آمیتاب_باچان بازیگر معروف هندی برای حفظ فرهنگ زرتشتیان به موزه‌ای که توسط پانچایات پارسی بمبئی اداره می‌شود و به #فرهنگ_زرتشتی اختصاص دارد، برای بازسازی آن کمک‌ مالی نموده است.
این موزه دارای پرتره ها، منسوجات، ظروف چینی، مبلمان و دست نوشته هایی است که قدمت آنها به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد باز می گردد.

فیروزا میستری، مورخ هنر که به همراه فرزا گودرج، مدیریت عملیات موزه را بر عهده دارند، می‌گوید:در گذشته موزه آلپایوالا در #بمبئی جنوبی مبلغی بالغ بر ۶ لک روپیه ( هر لک معادل صد هزار می باشد ) جمع‌آوری کرده است، که شامل کمک مالی بازیگر آمیتاب باچان نیز می شده است.

#Amitabh_bachchan
#Economic_times


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آتشکده ی ایران شاه  مهم ترین #آتشکده ی #پارسیان_هند هست‌ که در شهرستان #اودوادا از استان #گجرات جای گرفته و در سال هزار و هفت صد و چهل و دو  میلادی ساخته شده است.

#Iran_shah #fire_temple is the most significant #varahram fire ( the holiest fire according to #zoroastrian faith) in india .
Situated in #udvada town of #gujarat state. It was established in 1742 . This construction date makes iran shah bahram ( varahram ) fire the oldest functioning varahram fire in india .


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#Zoroastrian #Fire_Temple(Never-Ending Burning)Want to see a holy fire that has been burning since 1500 years ago?

You can visit #Yazd_Zoroastrian Fire Temple. Yazd is a religious city, but not only for one particular religion but also for the religious minority of #Zoroastrians as well. Read the following to learn more about one of the most mysterious tourist attractions of Yazd and #Iran.

Zoroastrian Fire Temple or Yazd Atash Behram and also known as Atashkadeh-e (Fire Temple Yazd is a 21-meter high building with a lovely pool in the middle of its yard.

Every ancient fire temple has to be built near a pool. Also, around the yard, you can enjoy the lovely shade of fruit trees. On the front of the building, you can see a beautiful #Farvahar statue (a winged deity of the #Ahura_Mazda). The building itself is a resemblance of the Achaemenid architecture style.

This place is the main temple of Zoroastrians in Iran and they practice their #religion besides this holy fire.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
What does #Zoroastrianism have to do with #climate_change? 🌍


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
A quick glimpse into the 2023 #FEZANA AGM Gala Night




Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آتشکده و #موزه_مردم‌شناسی #زرتشتیان_کرمان؛ این آتشکده در سال هزارو سیصد وسه شمسی بنیان‌ نهاده شد.

بنای #آتشکده، از آجره که سردر آن سه کلمه #هومت، #هوخت و #هورشت به‌معنای اندیشه، گفتار و کردار نیک نقش بسته است.
این آتش بر اساس نظر موبدان زرتشتی، همان آتش چند هزار ساله‌ای‌ست که از هند به آتشکده محله شهر و از آنجا در روز سروش از ماه شهریور سه‌هزاروششصدوپنجاه‌ودو یزدگری به این آتشکده انتقال یافته است بطوریکه هر بار که بناها تخریب شده است و زرتشتیان در شرایط مختلف میعادگاه و نیایشگاه‌ خود را جا‌به‌جا کرده‌اند، آتش به مکان دیگری منتقل می‌شد.

آدرس آتشکده و موزه مردم شناسی: استان کرمان، شهر کرمان، میدان مشتاقیه، خیابان زریسف، ابتدای خیابان #برزو_آمیغی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
اتشکده زرتشتیان در آمریکا، #هیوستون

It was truly an incredible experience and a pleasure to visit and worship at the magnificent Houston Bhandara Atash Kadeh, one of the few living fire temples in North America, Houston.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
نماز به تو ای آتش، ای آفریده ی نیک مزدااهورا و ای بزرگ‌ترین ایزد سزاوار ستایش.
‎جشن آذرگان خجسته باد.
@parham_sasani
According to Zoroastrian’s Fasli calendar today is Ruz(day)Āzar and Māh(month)Āzar. Happy Āzargān to all.
#zoroastrianism🔥
#zarathustra
#ashozartosht
#زرتشتیان
#زرتشتیان_ایران


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#تصنیف_جان_عاشق
خوانندگان #سحر_محمدی #حوروش_خلیلی
با تصاویری از #آتشکده #زرتشتیان #یزد
https://t.me/+3m_91PkyC-RkNmRh


🔥 به فرخندگیِ سومِ آذر‌ماه، جشنِ آذرگان: «#آذرگان»، جشنِ گرامیداشتِ آتش 🔥

🔻جشنِ آذرگان در روزِ آذر از ماهِ آذر به گاهشماریِ یزدگردی و سومِ آذر‌ماه به #گاهشماریِ کنونی جشن گرفته می‌شود.

🔻آذر، به چمِ آتش، نمادِ اشه‌ی هرمزدی است و تنها ماده‌ای است که آلودگی به خود نگیرد و هماره روی به بالا دارد و خود سوزد و دیگرها را گرما و فروغ ‌بخشد.

🔻#آتش #آخشیجی #مینوی است که به سه آخشیجِ گیتیایی دیگر، #آب، #هوا و #خاک، جان ‌بخشد. آتش آن‌چنان پاک و آسمانی است که آن را از گونه‌ی اندیشه و خرد ‌دانند و ارج ‌گذارند.

👈 درباره‌ی جشنِ آذرگان و دیگر جشنهای ایرانی در
👈 «اینجا»👉 بخوانید.

پارسی‌انجمن 🔻
@Parsi_anjoman


#جشن_آذرگان فرخنده و همایون باد 🔥🌹

ترانه سرا و خواننده:  دکتر خداداد کاویانی با همخوانی هایده
https://t.me/+3m_91PkyC-RkNmRh


#آرامگاه #زرتشتیان در بروکوود لندن در اواخر دهه ۱۸۰۰ راه اندازی شد و محل دفن #پارسی های مشهوری مانند جمشجی نوسروانجی تاتا است.
معمولا بازدید کنندگان از این محل با قطار و از ایستگاه #واترلو #لندن می‌توانند برای بازدید به این محل بیایند.


The Zoroastrian Cemetery at Brookwood is a unique cemetery in the Zoroastrian diaspora. Set up in tahe late 1800s it is the resting place for legendary Parsis including Jamshedjee Nusserwanji Tata. A short train ride from London's Waterloo station it's a must see stop for any Zarathushti visiting London.

https://t.me/+3m_91PkyC-RkNmRh


.دخمه های زرتشتیان کرمان در شهر کرمان دو #دخمه در کنار یکدیگر قرار دارند یکی قدیمی و به گفته بسیاری از محققان مربوط به اواخر دوره ساسانی و دیگری با معماری جدید و مربوط به دوره قاجاریه که در سال ۱۲۶۴خورشیدی، توسط یکی از #پارسیان_هند بنام «مانکجی لیمجی هاتریا» معروف به درویش فانی و به نامگانه «گلستان بانو» بنا گردید.

ایرانیان و بخصوص زرتشتیان با توجه به #باورهای نهادینه شده و احترام به مهمترین آفریده‌های اهورامزدا (آب و آتش و خاک و باد) روش دخمه‌گذاری را با آیین خاصی ادامه دادند دخمه، دادگاه و برج خاموشان، به مکانی گفته می­شود که جسد درگذشتگان را در آنجا قرار می­دادند.

دخمه‌ها غالبا از آبادی‌های اطراف چندین کیلومتر فاصله دارند و در بالای کوه بلندی واقع شده اند #دخمه محوطه­ ای  مدور و دیوار آن از سنگ و خاک و آهک ساخته شده (ملات ساروج) و معمولا یک درب کوچک سنگی برای ورود و خروج داشتند محیط این دخمه در حدود یک‌صد متر می باشد سطح داخلی آن از دیوار بطرف مرکز سراشیب می­شد و در وسط دخمه چاه عمیقی حفر شده بود چاه وسطی دخمه را زرتشتیان «استودان» یعنی استخوان دان می­نامیدند.

دخمه های #زرتشتیان_کرمان در مقایسه با دیگر دخمه‌ها در نقاط مختلف کشور از ویژگی‌های خاصی برخوردارند بطور مثال در ساخت این دخمه‌ها از اعتقادات #باستانی مردم جنوب کشور استفاده شده که اعتقاد داشتند خرفستران یا همان جانوران اهریمنی از سوی اپاختر( شمال) می­ آیند و به همین دلیل درب دخمه‌ها را به سوی نیمروز (جنوب) و یا خوربران (غرب) باز می‌کردند.

از دیگر این ویژگی‌ها، قرار گرفتن دو دخمه با دو سبک معماری #هندی و ایرانی در کنار یکدیگر است و مهمترین ویژگی آنها مسیر دخمه‌گذاری از داخل قدیمی ترین سکونتگاه #زرتشتیان کرمان به سمت دخمه می‌باشد که هنوز قابل رویت و ایستگاه‌های آن موجود است.



18 last posts shown.

265

subscribers
Channel statistics