noaatech | نوآتک


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


🔻 نوآتک با نگاهی نو دنیای محققان و دانشمندان ایرانی و پیشرفت‌های ایران را رصد می‌کند و اخبار نوآوری و فناوری از سراسر جهان را در دسترس کاربران قرار می‌دهد.
ارتباط با ادمین @noaatech_admin

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


چرا مصاحبه‌های شغلی در حوزه فناوری تبدیل به یک کابوس شده‌اند؟

🔻 امروزه، بسیاری از افراد تجربه ناخوشایندی از مصاحبه‌های شغلی در حوزه فناوری دارند. این مصاحبه‌ها می‌توانند شامل چندین مرحله باشند که هر کدام شامل تست‌های فنی، کدنویسی، و مصاحبه‌های رفتاری می‌شوند که این فرایند می‌تواند بسیار زمان‌بر و خسته‌کننده باشد.

🔷 علاوه بر این گاه سوالاتی در مصاحبه پرسیده می‌شوند که نامربوط به شغل مورد نظر هستند یا به سادگی برای ارزیابی مهارت‌های فرد مناسب نیستند. تمرکز بیش از حد بر روی مهارت‌های کدنویسی نیز یکی دیگر از مشکلات رایج در مصاحبه‌های شغلی این حوزه است. در حالیکه مهارت‌های کدنویسی برای بسیاری از مشاغل در حوزه فناوری ضروری هستند اما تمرکز بیش از حد بر روی این مهارت‌ها می‌تواند باعث نادیده گرفته شدن سایر مهارت‌های مهم مانند حل مسئله، خلاقیت و کار تیمی شود.

🔶 فقدان شفافیت نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که کارجویان در مصاحبه‌های شغلی با آن روبرو هستند. بسیاری از شرکت‌ها در مورد فرایند مصاحبه و معیارهای استخدام خود شفافیت کافی ندارند که این امر می‌تواند باعث سردرگمی و اضطراب در داوطلبان گردد.

🌐 منبع

@noaatech


«کاشف» نرم‌افزار تشخیص تداخل‌ فرکانسی در شبکه تلفن همراه

🔻 مخترع ایرانی موفق به طراحی یک ابزار نرم‌افزاری هوشمند تحت وب شد که امکان پایش تداخلات فرکانسی و تخمین موقعیت منبع خارجی در شبکه تلفن همراه را فراهم می‌کند. نرم افزار پایش فرکانس «کاشف» با استفاده از شاخص‌های کیفی شبکه موبایل و بدون تحمیل هیچ سخت‌افزار جدید به شبکه موقعیت مکانی تداخل فرکانسی را بر روی نقشه نمایش می‌دهد.

🔷 یکی از مشکلات که سرویس‌دهندگان تلفن همراه با آن رو به رو هستند، موضوع تداخلات فرکانسی است که موجب می‌شود کیفیت شبکه به شدت پایین آمده و در نتیجه باعث کاهش رضایت مشترکان می‌گردد. این اختراع شیوه‌ای برای داده کاوی مکانی از طریق تلفیق داده‌های مرتبط با طیف فرکانس استخراج شده از سامانه‌های پشتیبان عملکرد شبکه سیار OSS و اطلاعات فیزیکی سایت‌های مخابراتی در بازه زمانی کوتاه به صورت مداوم و کاربر پسند بر روی نقشه است که هدف آن تشخیص عوامل اختلالات فرکانسی در شبکـه‌های موبایـل می‌باشد.

🌐 منبع

@noaatech


Forward from: ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته
چاپگر سه‌بعدی فلزی ساخت ایران به کمک تولید قطعات پیچیده صنعتی آمد

🔻 شرکت دانش‌بنیان صنایع نورا لایه‌نگر با تولید چاپگرهای سه بعدی فلزی با تکنولوژی SLM که در انحصار معدودی کشور خارجی بوده امکان تولید مستقیم پیچیده‌ترین قطعات از فایل‌های سه‌بعدی را با بالاترین دقت فراهم کرده است که تحولی بزرگ در زمینه تولید قطعات مورد نیاز صنایع نیروگاهی، خودرو، هوافضا و غیره در کشور را رقم زده است.

🔷 تکنولوژی SLM که از پودر آلیاژ به عنوان ماده اولیه و لیزر به عنوان ابزار ساخت استفاده می‌کند، امکان تولید قطعات با هر پیچیدگی را به طور مستقیم از فایل سه‌بعدی آن‌ها فراهم می‌کند. در این روش، محصول فلزی نهایی با هرگونه پیچیدگی، مستقیما بدون نیاز به عملیات ثانویه خاصی از فایل سه بعدی آن ساخته می‌شود. در این فرآیند لیزر توان بالا برای ذوب پودر فلزی و آمیختن آنها به هم استفاده می‌گردد. زمانیکه یک لایه تشکیل شود، یک لایه پودر جدید بر روی سطح ساخت گسترده می‌گردد. ضخامت لایه‌های از حداقل 20 تا 100 میکرون متقاوت هستند.

🌐 منبع

@amc_isti


پیشرفت در تبدیل پایدار دی‌اکسیدکربن و آب به استیلن

🔻 یک تیم تحقیقاتی ژاپنی در حال توسعه یک راهبرد جدید و امیدوارکننده برای تولید استیلن با استفاده از دی‌اکسیدکربن و آب به‌عنوان مواد اولیه هستند. رویکرد پیشنهادی مبتنی بر تبدیل الکتروشیمیایی و شیمیایی دی‌اکسیدکربن به استیلن با استفاده از نمک‌های مذاب با دمای بالا، یعنی مذاب‌های کلرید است. یکی از جنبه‌های کلیدی این فرآیند این است که از کاربیدهای فلزی به عنوان نقطه محوری در تبدیل استفاده می‌کند.

🔷 این راهبرد نوآورانه مزایای مهمی نسبت به روش‌های سنتز سنتی استیلن ارائه می‌دهد. اول اینکه الکترودها پس از یک عملیات بازسازی ساده قابل استفاده مجدد هستند زیرا واکنش مورد نظر روی کاربیدهای فلزی رسوب شده به جای سطح الکترودها رخ می‌دهد. مزیت دیگر و شاید قابل‌توجه‌ترین مزیت، استفاده مستقیم از دی‌اکسیدکربن به عنوان خوراک برای تولید یک ماده شیمیایی مفید و با ارزش صنعتی است.

🔶 استیلن یک هیدروکربن گازی ضروری با کاربردهای در جوشکاری، برش صنعتی، سخت‌کاری فلزات، عملیات حرارتی و سایر فرآیندهای صنعتی است.

🌐 منبع

@noaatech


استفاده از ضایعات نخل خرما به عنوان جایگزینی برای پشم سنگ

🔻 محققان از ضایعات نخل خرما به عنوان جایگزینی برای بستر کشت پشم‌سنگ در گلخانه استفاده کردند. پشم سنگ یک بستر کشت محبوب برای تولید سبزیجات بدون خاک است اما به دلیل هزینه بالا و اثرات زیست محیطی منفی، جایگزین‌های آن مورد بررسی قرار گرفته است. ضایعات نخل خرما یک ماده آلی فراوان در کشورهای غرب آسیا است که می‌تواند به عنوان یک بستر کشت جایگزین مورد استفاده قرار گیرد.

🔷 در این مطالعه به بررسی عملکرد فلفل دلمه‌ای در دو بستر کشت بدون خاک یعنی پشم‌سنگ و ضایعات نخل خرما پرداخته شد. رشد گیاه، عملکرد میوه و کیفیت میوه در هر دو بستر کشت مقایسه گشت و نتایج نشان داد که هر چند عملکرد فلفل دلمه‌ای در بستر کشت ضایعات نخل خرما به طور قابل‌توجهی کمتر از پشم سنگ بود ولی کیفیت میوه در هر دو بستر کشت مشابه است. از اینرو ضایعات نخل خرما را می‌توان به عنوان یک بستر کشت جایگزین برای پشم سنگ در تولید فلفل دلمه‌ای در شرایط گلخانه استفاده نمود ولی برای افزایش عملکرد گیاه، نیاز به اصلاح ضایعات نخل خرما وجود دارد.

🌐 منبع

@noaatech


دنیای دو بعدی تعاملی با هوش مصنوعی بازی‌ساز گوگل

🔻 محققان گوگل از یک مدل هوش مصنوعی جدید به نام "Genie" رونمایی کرده‌اند که می‌تواند با استفاده از یک تصویر، دنیای دو بعدی تعاملی خلق کند. برای آموزش این هوش مصنوعی بیش از دویست هزار ساعت ویدیوی بازی اینترنتی استفاده شده است.

🔷 این مدل هوش مصنوعی با استفاده از تکنیک‌های یادگیری عمیق، قادر است اشیاء، شخصیت‌ها و محیط‌های مختلف را در یک تصویر تشخیص دهد و سپس با خلاقیت خود، در عرض چند ثانیه دنیایی دو بعدی و پویا بر اساس آن تصویر بسازد. کاربر می‌تواند با این دنیای تعاملی به روش‌های مختلفی مانند کلیک کردن، کشیدن و رها کردن اشیاء، و یا دادن دستورات صوتی، ارتباط برقرار کند. آنها در تلاشند تا Genie بتواند دنیاهای سه بعدی تعاملی را نیز خلق کند. از این ابزار قدرتمند و خلاقانه می‌توان در زمینه‌های مختلفی مانند طراحی بازی، آموزش و سرگرمی بکار گرفت.

🌐 منبع

@noaatech


آژیرهای موزیکال، جایگزینی برای آژیرهای مرگبار بیمارستانی

🔻 صدای آژیرهای بیمارستان، بخش جدایی‌ناپذیر از محیط بیمارستان است. کارکنان بیمارستان در یک شیفت تا هزار صدای آژیر هشدار را می‌شوند اما این صداها می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند و حتی جان انسان‌ها را به خطر اندازند. تنها در آمریکا 566 مورد مرگ ناشی از هشدار بین سال‌های 2005 تا 2010 گزارش شده است.

🔷 محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو دریافتند که آژیرهای رایج در بیمارستان‌ها می‌توانند باعث خستگی شنوایی، استرس و اضطراب در بیماران و کادر درمان شوند. این امر می‌تواند به نوبه خود منجر به خطاهای پزشکی و سایر مشکلات شود. آنها معتقدند که استفاده از آژیرهای با صدای موزیکال می‌تواند به کاهش آزاردهندگی آلارم‌ها کمک کند. مطالعات نشان داده است که آژیرهای موزیکال در ۸۸ درصد موارد، کمتر از آژیرهای رایج آزاردهنده بودند. در عین حال، تشخیص آژیرهای موزیکال به همان اندازه آژیرهای رایج آسان بود. استفاده از آژیرهای موزیکال می‌تواند گامی مهم در جهت بهبود محیط بیمارستان و ارتقای کیفیت مراقبت از بیمار باشد.

🌐 منبع

@noaatech


سلامت دهان و دندان، کلید سلامت عمومی بدن

🔻 مطالعات جدید نشان می‌دهد که بین سلامت دهان و دندان و سلامت عمومی بدن ارتباط مستقیمی وجود دارد. به عبارت دیگر افرادی که از سلامت دهان و دندان ضعیفی برخوردارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و سایر بیماری‌های مزمن قرار دارند.

🔷 محققان معتقدند که التهاب ناشی از بیماری‌های لثه می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن سرایت کند و منجر به بروز این بیماری‌ها شود. التهاب لثه به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مانند مسواک نزدن و نخ دندان نکشیدن به وجود می‌آید. بنابراین، حفظ سلامت دهان و دندان از طریق مسواک زدن دو بار در روز، نخ دندان کشیدن یک بار در روز و مراجعه منظم به دندانپزشک، نقشی کلیدی در ارتقای سلامت عمومی بدن ایفا می‌کند. با رعایت این نکات ساده، می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌های خطرناک پیشگیری کرد و به سلامتی و طول عمر بیشتر دست یافت.

🌐 منبع

@noaatech


سهم دانش‌بنیان‌ها از اقتصاد کشور

🔻 بر اساس نتایج ارزیابی درآمدی شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱، سهم ارزش افزوده ناشی از کل درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان از محصولات دانش‌بنیان و غیردانش‌بنیان در تولید ناخالص داخلی حدود ۲ درصد برآورد و سهم فروش محصولات دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی حدود 0.79 درصد تخمین زده می‌شود.

🔷 طبق اظهارنامه مالیاتی سال مالی ۱۴۰۰، درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان ۴۱۱ هـزار میلیارد تومان بوده است که تخمین زده می‌شود (با ۵ درصد خطا) حدود ۲۵۵ هزار میلیارد تومان آن حاصل از محصولات غیردانش‌بنیان این شرکت‌ها بوده است.

🌐 منبع

@noaatech


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
چگونه یک کشتی کانتینری کانتینرها را بارگیری و ایمن می‌کند؟

🔻 در این ویدیو چیزهای جالب در مورد کشتی‌های کانتینربر غول‌پیکر یاد خواهیم گرفت. کشتی‌های کانتینری دارای اندازه‌های مختلفی هستند که بر حسب TEU (واحد معادل بیست فوت) و FEU (واحد معادل چهل فوت) اندازه‌گیری می‌شوند. قسمت بار به محفظه‌هایی تقسیم می‌گردد و بزرگ‌ترین کشتی‌ها می‌توانند بیش از 24000 TEU کانتینر را حمل کنند. کانتینرها با استفاده از قفل‌های پیچشی روی هم چیده می‌شوند. در کشتی‌های کوچک‌تر بخش هدایت و کنترل در انتهای کشتی و در کشتی‌های بزرگ‌تر برای بهبود دید در میان و جلوی کشتی قرار می‌گیرند.

🔷 کانتینرها نیز با استفاده از جرثقل‌های مشهور به گانسی در محفظه‌ها قرار داده می‌شوند و به وسیله مهارهایی به یکدیگر متصل می‌گردند. فرآیند بارگیری و تخلیه کانتینرها بسته به حجم بار بین 1 تا 3 روز طول می کشد. در انتها نیز نحوه شماره‌گذاری کانتینرها در کشتی توضیح داده شده است.

@noaatech


کارآمدترین تراشه‌ هوش مصنوعی در جهان ساخته شد

🔻 تیمی از محققان چینی کارآمدترین تراشه‌های هوش مصنوعی جهان را توسعه دادند. این تراشه‌ها که مغز روی تراشه نامیده شده‌اند از نظر مصرف انرژی تا ده برابر کارآمدتر از تراشه‌های هوش مصنوعی فعلی هستند. این تراشه‌ها از معماری جدیدی استفاده می‌کنند که از مغز انسان الهام گرفته شده است. این معماری به تراشه‌ها اجازه می‌دهد تا وظایف هوش مصنوعی را با مصرف انرژی بسیار کمتری انجام دهند.

🔷 این فناوری می‌تواند به طور قابل‌توجهی مصرف انرژی مراکز داده را که برای هوش مصنوعی استفاده می‌شوند، کاهش دهد. همچنین می‌تواند به توسعه دستگاه‌های هوش مصنوعی کوچک‌تر و قابل‌حمل‌تر مانند گوشی‌های هوشمند و پهپادها کمک کند.

🌐 منبع

@noaatech


چاپ سه بعدی پوست در حین جراحی برای نخستین بار در جهان

🔻 محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا برای اولین بار در جهان، پوست زنده چند لایه را مستقیماً روی زخم‌های موش‌ها برای ترمیم پوست بدون جای زخم چاپ کردند. این فناوری می‌تواند جایگزینی برای پیوند پوست باشد که عموما منجر به زخم، از دست دادن دائمی مو و عدم موفقیت پیوند می‌شود.

🔷 ماده‌ای که برای کار چاپ سه‌بعدی پوست استفاده می‌شود نوعی "جوهر" زیستی است که از سلول‌های بنیادی پوست و کلاژن ساخته شده است و با استفاده از یک چاپگر سه‌بعدی روی زخم قرار می‌گیرد و در عرض چند هفته، سلول‌ها تکثیر می‌شوند و به یک لایه کامل پوست تبدیل می‌شوند. این مطالعه در ژورنال Bioactive Materials منتشر شده است.

🔶 این فناوری پتانسیل تحولی بزرگ در درمان زخم‌های سوختگی، تصادفات و جراحی‌های بزرگ را دارد. همچنین می‌تواند برای درمان بیماری‌های پوستی پسوریازیس و اگزما استفاده شود. این فناوری هنوز در مراحل اولیه توسعه است و آزمایش‌های بالینی روی انسان هنوز انجام نشده است. به علاوه محققان در حال کار بر روی چاپ سه‌بعدی سایر اندام‌ها و بافت‌ها، مانند قلب، کبد و کلیه هستند.

🌐 منبع

@noaatech


ساقه‌های بامبو منبع جدید و امیدوارکننده پروتئین پایدار!

🔻 گروهی از دانشمندان چینی معتقدند که ساقه‌های بامبو می‌توانند نقش کلیدی در تأمین غذای جمعیت رو به رشد جهان ایفا کنند. این ساقه‌ها که به آسانی و فروانی در دسترسند سرشار از پروتئینی مشابه با شیر گاو هستند و انبوهی از مواد مغذی ضروری مانند اسیدهای آمینه، آهن، فیبر و ویتامین‌ها را در خود جای داده‌اند.

🔷 مطالعات نشان می‌دهد که ساقه‌های بامبو به واسطه خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی، ممکن است در پیشگیری از چاقی، دیابت و سرطان نیز مؤثر باشند. این ساقه‌ها را می‌توان آن‌ها را به صورت تازه، ترشی، تخمیر شده، خشک شده، کنسرو شده یا به صورت آبمیوه مصرف کرد. علاوه بر این بامبو یک محصول زراعی سریع‌الرشد و پایدار است که سابقه‌ای طولانی به عنوان یک ماده غذایی و دارویی در آسیا دارد.

🔶 چین به عنوان بزرگترین تولید کننده بامبو در جهان، در حال حاضر بخش قابل‌توجهی از 25 تا 35 میلیون تن ساقه‌های برداشت شده سالانه خود را به دلیل قیمت پایین و مازاد عرضه، ضایع می‌کند. با این حال، محققان تخمین می‌زنند که استفاده کامل از این ساقه‌ها می‌تواند به تولید 150 میلیون تن در سال در سطح جهانی منجر شود و به طور قابل‌توجهی به امنیت غذایی جهان کمک کند. البته همه گونه‌های بامبو ساقه‌های خوراکی ندارند و اغلب ساقه‌های تازه دارای مواد سمی برای بدن هستند که باید در فرآوری حذف شوند.

🌐 منبع

@noaatech


Forward from: ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات (CCTDC)
کابوسِ خودتحقیری در دنیای امنیت سایبری

🔻 جامعه امنیت سایبری، متشکل از افراد متعهد و باهوشی است که با شور و اشتیاق برای حل مسائل پیچیده و ارتقای امنیت دنیای دیجیتال تلاش می‌کنند. اما در کنار این تعهد ستودنی، پدیده‌ای گریبانگیر این افراد شده که به "سندروم خودتحقیری" معروف است. در حقیقت سندروم خودتحقیری در میان متخصصان امنیت سایبری شایع است. یکی از عوامل اصلی این پدیده، عاملی است که "ذهنیت راک استار" مشهور است است و بر تسلط بی‌حد و حصر بر دانش فنی تاکید دارد. این تفکر، متخصصان را به طور مداوم در معرض نقد و ارزیابی‌شان قرار می‌دهد و آنها را به دنبال نقص‌های خود می‌فرستد.

🔷 این امر پیامدهای مخربی بر روان این افراد دارد. از جمله احساس ناکافی بودن که سبب افت اعتماد به نفس آنها شده و باعث می‌شود که آنها به توانایی‌های خود ایمان نداشته باشند. مورد دیگر محدودیت در پیشرفت است زیرا ترس از شکست و ناکامی، مانع از ریسک‌پذیری و خلاقیت این افراد می‌شود و آنها را در مسیر پیشرفت و ارتقای شغلی محدود می‌کند. از سوی دیگر فرسودگی شغلی رخ می‌دهد. اضطراب و استرس ناشی از این سندروم، می‌تواند منجر به فرسودگی شغلی و ترک کار در افراد شود.

🔶 برای مقابله با این سندرم باید موارد زیر را مد نظر داشت:
• آگاهی: اولین قدم برای مقابله با این مشکل، شناخت و درک آن است. متخصصان باید با این پدیده و پیامدهای آن آشنا شوند.
• تمرکز بر نقاط قوت: به جای تمرکز بر نقص‌ها، افراد باید بر نقاط قوت و دستاوردهای خود تمرکز کنند و آنها را به خود یادآوری کنند.
• مثبت‌اندیشی: نگاه مثبت و واقع‌بینانه به توانایی‌ها و عملکرد، نقشی اساسی در غلبه بر این چالش دارد.
• حمایت اجتماعی: صحبت با همکاران، دوستان و یا متخصصان می‌تواند به افراد در عبور از این مشکل کمک کند.
• آموزش و یادگیری: به‌روزرسانی دانش و مهارت‌ها، اعتماد به نفس افراد را افزایش می‌دهد و به آنها در ارتقای توانایی‌هایشان کمک می‌کند.

🔺 باید یادآور شد سندروم خودتحقیری، چالشی جدی است که می‌تواند مانع از پیشرفت و موفقیت متخصصان امنیت سایبری شود. با شناخت این پدیده، اتکا به نقاط قوت، تقویت تفکر مثبت، و جستجوی حمایت اجتماعی، می‌توان بر این چالش غلبه کرد و به پتانسیل واقعی در این حوزه دست یافت.

🌐 منبع

🌐 CCT.ISTI.IR
🆔 @cct_isti
سایت 🔸 بله 🔸 تلگرام 🔸 ویراستی 🔸 آپارات 🔸 لینکدین
🇮🇷 ما برای وصل کردن آمدیم 🇮🇷


TacticAI: دستیار هوش مصنوعی برای تاکتیک‌های فوتبال

🔻 شرکت دیپ‌مایند گوگل در همکاری با باشگاه فوتبال لیورپول، سیستم هوش مصنوعی به نام TacticAI را برای کمک به مربیان در طراحی استراتژی‌های ضربه کرنر توسعه داده است. TacticAI با تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از داده‌های فوتبال، به مربیان در انتخاب بهترین موقعیت بازیکنان و نحوه توسعه بازی در زمان کرنر کمک می‌کند.

🔷 این امر بر اهمیت موقعیت بازیکنان در به حداکثر رساندن شانس گلزنی از کرنر تأکید می‌کند. در ارزیابی‌های مشخص شد که پیشنهادات TacticAI نه تنها از پیشنهادات متخصصان انسانی قابل تشخیص نبود بلکه در نود درصد موارد به پیشنهادات انسانی ترجیح داده می‌شد. این پروژه نشان‌دهنده یک پیشرفت قابل‌توجه در هوش مصنوعی ورزشی است و راه را برای کاربردهای آینده هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف تاکتیکی فوتبال هموار می‌کند.

🔶 TacticAI با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین، داده‌های مربوط به میلیون‌ها ضربه کرنر را تجزیه و تحلیل می‌کند. این داده‌ها شامل موقعیت بازیکنان، حرکت توپ، و نتیجه نهایی هر کرنر است. TacticAI با استفاده از این اطلاعات، الگوهایی را در نحوه عملکرد تیم‌های موفق در کرنر پیدا می‌کند. TacticAI فقط نمونه‌ای از کاربردهای هوش مصنوعی در فوتبال است. هوش مصنوعی می‌تواند در زمینه‌های مختلفی مانند استعدادیابی، آنالیز عملکرد بازیکنان، و برنامه‌ریزی تمرینات مورد استفاده قرار گیرد.

🌐 منبع

@noaatech


ستاره شناسان عظیم‌ترین ابرخوشه جهان را کشف کردند

🔻 ستاره ما - خورشید ما - به دور مرکز کهکشان ما در راه شیری می‌چرخد تا اینجا را اغلب ماها می‌دانیم اما بیشتر مردم نمی‌دانند که کهکشان راه شیری بخشی از ساختار بزرگ‌تری به نام ابرخوشه لانیاکیا است که 250 میلیون سال نوری وسعت دارد! این جمله واقعاً یک منطقه بزرگ از فضا است که حداقل صد هزار کهکشان را در خود جای داده است! البته ابرخوشه‌های بزرگ‌تری هم وجود دارند اما به تازگی مانند ابرخوشه جدیدی به اسم ایناستو کشف شده است که وسعت حیرت انگیز آن 360 میلیون سال نوری است و خانه 26 کوادریلیون ستاره به حساب می‌آید!

🌟 این ابرخوشه جدید به نام پروفسور جان ایناستو نامگذاری شده است که در زمینه ابرخوشه‌ها پیشگام بود و تولد 95 سالگی خود را در 23 فوریه 2024 میلادی جشن گرفت.


🌐 منبع

@noaatech


رتبه‌بندی جهانی ایران در ذخایر انواع مواد معدنی

🔻 پنج فلز آلومینیوم، مس، نیکل، مولیبدن و نقره که بیشترین مصرف را در فرآیند کم کربن دارند، فلزات ثروت‌زای دنیا محسوب می‌شوند و ایران رتبه پانزده جهان در ذخایر معدنی و اول در منطقه را دارد، ضمن آنکه در ایران پتانسیل هیدروژن خوبی موجود است.

🔷 دکتر علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی در این باره گفت: تاکنون تصور می‌شد که ۶۸ ماده معدنی در کشور وجود دارد، ولی داده‌های ما حکایت از وجود ۸۱ ماده معدنی در کشور دارد. به گفته وی، محیط‌های مستعد کانی‌زایی در جهان ۴۸ محیط است که از این تعداد ۳۵ محیط آن در کشور وجود دارد. همچنین ۱۱۴ تیپ معدنی در دنیا شناخته شده که از این تعداد ۸۹ تیپ معدنی در ایران وجود دارد. علاوه بر تعداد، تنوع مواد معدنی در دنیا ۱۱۲ و در ایران ۸۱ نوع مواد معدنی است. ذخایر ایران در رتبه سوم آسیا پس از چین و هند قرار دارد. همچنین میزان ذخایر معدنی ایران ۲۶ میلیارد تن اعلام شده است.

🌐 منبع

بلهلینکدینایکس تلگرام
@noaatech


Forward from: ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آزمایش اولین قطار شهری با نیروی هیدروژن در چین

🔻 اولین قطار شهری با نیروی هیدروژن در چین با موفقیت آزمایش شد. این قطار در مرکز آزمایش حمل و نقل جدید شانگهای به حداکثر سرعت 160 کیلومتر در ساعت رسید و کارایی انرژی چشمگیری را به نمایش گذاشت. سلول‌های سوختی هیدروژنی، هیدروژن را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند و در نتیجه آب به عنوان تنها محصول جانبی باقی می‌ماند که آن را به جایگزینی سازگار با محیط زیست برای قطارهای دیزلی یا الکتریکی تبدیل می‌کند.

🔷 همچنین برد مسافت‌پیمایی این قطار به هزار کیلومتر می‌رسد و داده‌ها نشان داد به ازای هر کیلومتر پیمایش 5 کیلووات‌ ساعت انرژی مصرف می‌نماید. این دستاورد نقطه عطفی در تلاش چین برای کاهش انتشار کربن و گذار به منابع انرژی پاک‌تر در بخش حمل و نقل خود است.

 بله  اینستاگرام  تلگرام
@amc_isti


🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 سال نو و عید دوست‌داشتنی نوروز مبارک باشه

🔻
بله ◀   لینکدین ◀ ایکس ◀   تلگرام
@noaatech


Forward from: بنیاد ملی علم ایران (INSF)
🔰 برترین‌های علمی کشور و جایزه البرز

🔻در نشستی که با حضور اصحاب رسانه به مناسبت «شصت و یکمین سالگرد تأسیس بنیاد فرهنگی البرز» برگزار گردید، گزارش بیش از نیم قرن تلاش این بنیاد به عنوان متولی اعطای قدیمی‌ترین جایزه کشور موسوم به نوبل ایرانی در محل دفتر مرکزی بنیاد فرهنگی البرز ارائه شد.

🔸گفتنی است جایزه البرز به صورت سالانه به برترین های علمی کشور در دو سطح دانش آموزی و نخبگانی اهدا می‌شود. جایزه البرز در سطح نخبگانی به چهار گروه دانشمندان، دانشجویان، طلاب و مخترعین جوان تعلق می‌گیرد. دانشجویان، طلاب و مخترعین، علاوه بر معرفی از طریق مراجع مربوطه، خود نیز می‌توانند به‌صورت انفرادی در سامانه جایزه ثبت‌نام کرده و نیازی به معرفی‌نامه نخواهند داشت.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/675

@insf_pr

20 last posts shown.

102

subscribers
Channel statistics