نجومسار nojoomsar


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


?گروه نجوم آماتوری خوانسار?
☄️شناسایی علاقمندان خوانساری به نجوم،
?تشکیل بانک اطلاعاتی،
?اطلاعرسانی برنامه ورصدها،
?اشتراک‌گذاری تجربه‌ها ومطالب مرتبط و
?کمی آموزش صمیمانه

@svsadeghi

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


رصدگاه صفادشت
عکاس :حقانی
مکانی که اولین بار با همت موسسه آسمان نجوم به عنوان رصدگاه و مکانی برای استهلال انتخاب شد .


#استهلال_ماه_شوال
#کارگاه_آموزشی_روئیت_هلال_ماه_شوال
با حضور استاد: #مهدی_رحیمی
زمان :سه شنبه ۹۸/۳/۱۴
👈کارگاه تئوری: ساعت ۳ بعدازظهر در #فرهنگسرای_خانواده
👈کارگاه عملی ساعت ۷بعدازظهر در رصدگاه #صفادشت
🖋واحد فرهنگی اجتماعی شهرداری خوانسار
🖋فرهنگسرای خانواده
🖋موسسه نجوم آسمان خوانسار
@fcc2018
@nojoomsar
اطلاعات بیشتر👇
@svsadeghi


Forward from: ❤همراه با کتابخانه تخصصی کودکان صدرالواعظین❤
علاقه مندان به دنیای پر رمز و راز آسمان می توانند در کارگاه ماموریت فضایی ثبت نام کنند ❤️❤️❤️


سلام... علاوه بر این که اگر خدا قوت بده، میزبان عزیزان در کلاس ها و کارگاه های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و در صورت رسیدن به حد نصاب، در فرهنگسرا هستم، به عنوان تجربه ای جدید قصد دارم به صورت کتاب محور و در کتابخانه صدرالواعظین هم ترویج نجوم رو شروع کنم. در ضمن، برنامه کارگاه رویت هلال ان شا الله سه شنبه بعدظهر در دو بخش تئوری و عملی در فرهنگسرا و رصدگاه صفادشت، برگزار خواهد شد. اگر سوالی هست، با من با آیدی @svsadeghi مکاتبه کنید.


Forward from: a user
شوال1440
14خرداد
4ژوئن
معیار یالوپ


مروری بر اختلاف اوقات شرعی مناطق مختلف از دید گاه جغرافیایی:

گردش زمين در تابستان در نيمكره شمالي به دور خورشيد در طول شهرهايي كه طول جغرافيايي يكساني دارند سبب می‌شود هر چه به سمت قطب شمال و شهرهاي شمالي مي رويم طول روز افزايش پيدا مي‌كند و هرچه به سمت جنوب حركت مي‌كنيم طول روز كمتر و در زمستان برعكس است لذا شهرهاي جنوبي‌تر طول روز كوتاهتر است بنابراين بايد اذان صبح آنها ديرتر و اذان مغرب آنها زودتر باشد.

محور زمين در مدار گردش به دور خورشيد عمود نيست و تمایل دارد شهرهايي كه انحراف آن به طرف خورشيد بيشتر است قاعدتاً بايد آفتاب زودتر طلوع كند. بخاطر اينكه اين ميل و انحرافي كه به طرف خورشيد دارد، زودتر از شهرهاي جنوبي آن بوجود مي‌آيد و نور خورشيد زودتر به آن مي‌رسد و طلوع آفتاب زودتر است. لذا در شهرهای قم و تهران كه مجاور هم اند چون تهران شمالي‌تر از قم هست (عرض جغرافيايي) و به خاطر همان انحراف ميل محور زمين نسبت به مدار گردشي، خورشيد بايد زودتر به تهران بتابد. به همين خاطر اذان صبح تهران زودتر از قم مي باشد و براي اذان مغرب هم به اين دليل كه طول روز قم كمتر از تهران است و از طرف ديگر به دليل انحراف محور زمين اذان مغرب همزمان و با اختلاف جزئي است.

👈اهمیت موضوع:
بارها برای همه ما این سوال مطرح شده که چرا در تابستان ، رشت که غربی تر از تهران است اذان صبحش همزمان با تهران است. یا مثالها و پرسشهایی ازاین دست؛ باید بدانیم عرض جغرافیایی تاثیر بسزایی در تعیین اوقات شرعی دارد
رشت بخاطر اینکه شمالی تر از تهران است درتابستان طول روز بیشتری دارد علتش ساده هست هرچه درتابستان به طرف شمال رویم دایره روشنایی بیشتر است پس در تابستان طول روز رشت بیش از تهران است و طلوع خورشید را با اینکه غربی تر است زودتر یا همزمان با تهران می بینند.
✍با تشکر از سرکار خانم قشونی

@nojoomsar


یادداشت 17 اردیبهشت 1398- پاسخ تردید در دوشبه بودن هلال رمضان امسال
از: وبلاگ آقای بوژمهرانی

تردید گروهی از مردم متدین در دو شبه بودن هلال اول ماه رمضان امسال ، موضوع جدیدی نیست و هر وقت ارتفاع و ضخامت هلال شب اول ماه زیاد باشه چنین تردید و تصوری بوجود میاد که این هلال مربوط به شب دوم ماه قمری است و نه شب اول. حتی در برخی فتاوی مراجع عظام تقلید ، طوق دار بودن هلال (مشاهده بخش زمین تاب ماه) دلیلی بر دو شبه بودن ماه عنوان شده.



باور عمومی و عامیانه بر این استوار است که هلال شب اول ماه همیشه باید خیلی باریک باشه و بعد از غروب خورشید ، مدت زیادی در آسمون دیده نشه (یعنی مدت زمان مکث هلال زیاد نباشه). این باور ، صحیح نیست.

@nojoomsar


غروب دیروز (16 اردیبهشت) و در شهر سرخس (استان خراستان رضوی) مختصات هلال ماه رمضان بدین شرح بوده:

ارتفاع از افق: نزدیک به 16 درجه

ضخامت بخش میانی هلال: 0.94 دقیقه قوسی

فاز ماه: 3.23 درصد نسبت به قرص کامل ماه

جدائی زاویه ای ماه و خورشید: نزدیک به 20 درجه

مدت مکث ماه: نزدیک به 1 ساعت و 30 دقیقه

سن هلال (فاصله ی زمانی تا مقارنه): بیش از 40 ساعت



خوب ؛ این یه هلال خیلی بلند و خیلی ضخیم بوده که بصورت طوق دار قابل مشاهده است. اگه اطلاعی از رکوردهای رویت هلال داشته باشیم و بدونیم رکورد جدائی زاویه ای کمی بیشتر از 7 درجه است ، رکورد سن هلال 11 ساعت و 40 دقیقه است ، هلال ماه با ضخامت 0.15 دقیقه قوسی هم قابل مشاهده است و هلال ماه با فاز 0.5 درصد هم مشاهده شده ، شاید شک و تردید بیشتر هم بشه و ممکنه گروهی ادعا کنند بدلیل ارتفاع بلند و ضخامت زیاد و طوق دار بودن هلال و قویتر بودن تمامی پارامترهای حدی نسبت به رکوردهای جهانی ، این هلال ، هلال شب اول ماه نیست بلکه هلال شب دوم است.



معنی ادعای فوق اینه که در یک روز قبلتر (یکشنبه 15 اردیبهشت) هلال ماه رمضان در سرخس قابل مشاهده بوده اما به هر دلیلی رصدگران نتونستند اون رو ببینند. مختصات هلال در شامگاه 15 اردیبهشت و در شهر سرخس بدین قرار بوده:

ارتفاع هلال: 4.3 درجه

ضخامت بخش میانی هلال 0.17 دقیقه قوسی

فاز ماه: 0.63 درصد نسبت به قرص کامل ماه

جدائی زاویه ای ماه و خورشید: 8.5 درجه

مدت مکث ماه: کمی کمتر از 26 دقیقه

@nojoomsar

تمامی کارشناسان و متخصصین رویت هلال بالاتفاق معتقدند هلالی با مشخصات بالا بدلیل کم بودن ارتفاع و مدت مکث که همزمان با ضخامت و فاز کم است ، حتی با ابزار قابل رویت نیست چرا که پس از غروب خورشید ، بدلیل مکث کوتاه هلال ، از شدت روشنایی آسمون افق غربی به اندازه ای که بتونیم روشنایی هلال رو تشخیص بدیم کاسته نمیشه و تا میاد شرایط بهینه از این نظر فراهم بشه ، هلال غروب میکنه و دیگه در آسمون حضور نداره که کسی بخواد برای رویتش تلاش کنه . این اعتقاد و نظر ، بر پایه ی نتایج حاصل از دهها سال رصد مستمر هلال ماه در سرتاسر دنیا مطرح میشه و اطمینان بخش است.



نتیجه اینکه ، بلند بودن ارتفاع و زیاد بودن ضخامت و طوق دار بودن هلال در یک شب ، لزوما" نمیتونه اثبات کننده ی این موضوع باشه که هلال در شب قبل هم قابل رویت بوده.

@nojoomsar

یه مثال در این رابطه مفید فایده است. فرض کنید در شهریور ماه سال 1398 دو کودک برای ثبت نام در کلاس اول ابتدایی مراجعه میکنند که اولی متولد 31 شهریور 1392 است و دومی متولد 1 مهر 1392. قانون ثبت نام میگه دانش آموز باید در تاریخ 31 شهریور 1398 سنش 6 سال تمام باشه. با اینکه اختلاف سنی این دو کودک فقط 1 روز است اما فقط کودک اول رو ثبت نام میکنند چرا که متولد نیمه اول سال است و به کودک دوم میگویند باید سال دیگه برای ثبت نام مراجعه کنی.

کودک دوم در شهریور سال 99 برای ثبت نام مراجعه میکنه. طبیعی است که بدلیل گذشت 1 سال ، قد و قواره اش بزرگتر از دیگر بچه هایی است که در کلاس اول هستند.

سوال: آیا بزرگتر بودن قد و قواره ی این کودک نسبت به دیگر همکلاسیها اثبات کننده ی این است که وی 1 سال دیر برای ثبت نام اقدام کرده؟!

پاسخ: خیر. چون تاریخ تولد این کودک در نیمه ی دوم سال ، به مرز پذیرش ثبت نام (پایان روز 31 شهریور) نزدیک بوده چنین حالتی روی داده است.

@nojoomsar

در مورد هلال ماه هم دقیقا" به همین شکل است یعنی اگه مختصات هلال بگونه ای باشه که هلال در نزدیک مرز دیده شدن و یا دیده نشدن قرار داشته باشه و نتونیم هلال رو ببینیم ، قطعا" در شب بعد هلال با ارتفاع و ضخامت زیاد و بصورت طوق دار با مکث طولانی دیده خواهد شد اما این هلال ، هلال شب اول ماه است ؛ حتی با این هیبت و ریخت و قیافه!



البته یه نکته ی ظریف اینجا هست که انشاءالله پس از ماه مبارک رمضان در موردش خواهم نوشت.



امیدوارم این توضیحات برای برطرف کردن این تردید کافی باشه.

منبع، وبلاگ آقای علیرضا بوژمهرانی
موسس انجمن نجوم ادیب اصفهان
@nojoomsar


زحل و درخشش داوینچی

در دوم فوریه ۲۰۱۹، افراد سحرخیز زحل را در نزدیکی ماه در پایین افق شرقی مشاهده کردند. در آن لحظه یک عکاس نجومی، سیارۀ درخشان ِ زحل، هلال ماه روشن و سمت تاریک ماه ِ کم نور را از بورسا، ترکیه به تصویر کشید. البته درخشش خاکستری ماه در واقع تابش زمین است که از سمت تاریک(شب) ماه بازتاب پیدا کرده است.

“لئوناردو داوینچی” بیش از ۵۰۰ سال پیش در مورد تابش زمین از لحاظ نور خورشید ِ بازتاب شده در اقیانوس‌های زمین که سطح تاریک ماه را روشن کرده مطالبی نوشته است. در دوم می، ماه قدیمی در لحظۀ گرگ و میش طلوع کرد. در آن تاریخ، درخشش خاکستری آن با آسمان و سیاره ناهید (همچون ستارۀ صبحگاهی درخشان) نیز جلوه‌ای خاص پیدا کرده بود. همچنین دوم می پانصدمین سالگرد فوت لئوناردو داوینچی در سال ۱۵۱۹ بود.

ترجمه: سحر الله‌وردی/سایت بیگ بنگ
@nojoomsar


Forward from: مركز مطالعات و پژوهش هاى فلكى - نجومى
طبق گزارش دريافتي از دفتر حضرت آيت الله العظمى سيستانى (دام ظله ) رؤيت هلال ماه مبارك رمضان 1440 در غروب 29 شعبان برابر با 15 ارديبهشت 98 به
اثبات نرسيده است
در اين خبر آمده است
رؤيت هلال ماه مبارك رمضان با چشم غير مسلح در غروب يكشنبه ٢٩ شعبان ١٤٤٠ در عراق و مناطق مجاور آن به اثبات نرسيده است و دوشنبه آخر ماه شعبان و سه شنبه اول ماه مبارك رمضان خواهد بود
متن اطلاعيه به شرح زير مى باشد.

بسم الله الرحمن الرحيم
لم يثبت لدى سماحة السيد السيستاني (دام ظلّه) رؤية هلال شهر رمضان المبارك بالعين المجردة في مساء اليوم الأحد (٢٩/شعبان المعظم/1440هـ) في العراق والمناطق المجاورة له، فوفقاً لفتواه (دام ظلّه) يكون يوم غد الاثنين آخر شهر شعبان ويوم الثلاثاء هو اول ايام شهر رمضان، نسأل الله تعالى أن يبارك هذا الشهر الفضيل لجميع المسلمين ويوفقهم فيه لصالح الاعمال.
مكتب السيد السيستاني - النجف الاشرف


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مسیر عصبی مغز و چگونگی تبدیل شدن به رفتار یا مهارت به عادت

@nojoomsar


دورهمی نجومی امروز با حضور شاگردای های با معرفت نجوم..
با موضوع
جایگاه ما در جهان
@nojoomsar


دور همی نجومی
فردا صبح ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ ساعت ۱۰
کانون پرورش فکری شماره ۱
محدودیت سنی وجود ندارد
خوشحال خواهیم شد از تشریف فرماییتون🌻🌻🌻
@nojoomsar


Forward from: M6 Hunter
جلسات «بحث آزاد انگلیسی»
دوشنبه ها
ساعت 16:30
فرهنگسرای خانواده خوانسار
اطلاعات بیشتر @svsadeghi


با سلام.. لطفا درصورت علاقه و امکان به این جلسات بپیوندید و اگر علاقمندی به زبان انگلیسی را در هر سطح و سن میشناسید، از برگزاری این جلسات مطلعشان کنید.
با سپاس
سید وحید صادقی


سلام
بزرگوارانی که راغب به شرکت در کلاس های «گفتگوی آزاد به زبان انگلیسی» یا همان« فری دیسکاشن» در خوانسار هستند، به من @svsadeghi پیام بدند.
مزایای حضور در چنین کلاسهایی:

🌻تقویت مهارت صحبت کردن (Speaking)
🌻ایجاد موقعیت های طبیعی و روزمره برای بحث و تبادل نظر
🌻ایجاد فضایی که زبان آموزان به راحتی و بدون دغدغه به اظهار نظر بپردازند.
🌻آموزش ضمنی برای تمرکز بر موضوع به جای تمرکز بر جزئیات زبان
🌻ایجاد فضایی که در آن زبان آموزان با توانش های زبانی متفاوت بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند                   (Mixed Abilities).

به طور کلی این دوره برای زبان آموزانی طراحی گردیده که قصد دارند تا با تمرین بیشتر و مداوم و فارغ از مهارت های دیگر زبانی، به روانی کلام، تصحیح اشتباهات و فعال شدن بیشتر دانش زبانی خویش بپردازند.


جهت ورود به گروه نجوم آماتوری خوانسار با @svsadeghi تماس بگیرید.


👆👆👆
برگزاری رصد سلام بر آسمان زمستان با حضور جمعی از اساتید و کارکنان دانشگاه فنی مهندسی گلپایگان در #رصدگاه_صفادشت_خوانسار
8 #1397_مهر
@nojoomsar






#ماه
#سهیل(8اینچ نیوتونی)
#مرداد97
#تربیع_اول #ذی_الحجه_1439
دوربین:huawei p Smart #آفوکال
#محمدامینی
@nojoomsar

20 last posts shown.

67

subscribers
Channel statistics