نشر اندیشه‌های استاد مصطفی محقق داماد


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


🔶️کانال رسمی استاد سید مصطفی محقق داماد
🔸️برای ارتباط با ادمین، با آیدی زیر در تماس باشید:
@ostad_mohagheghdamad_admin

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔶عالیجناب، آیت‌الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد
🔸جنابعالی در نامه مورخ 15 مارس، خطاب به پدر مقدس، پاپ فرانسیس، در ارتباط با وضعیت دشواری که کشور شما بخاطر شیوع بیماری COVID 19 درآن قرار گرفته است، و وخیم‌تر شدن شرایط بخاطر تحریم‌ها، درخواست کرده بودید که ایشان برای برداشتن تحریم‌ها اقدام فرمایند.

🔸در پی اطلاع دقیق از محتوی نامه فوق، پدر مقدس از اینجانب خواستند تا توسط جنابعالی مراتب همدردی معنوی ایشان را به مردم ایران و تمام مردم درگیر این ویروس در سراسر جهان در این دوران دشوار و رنج آور ابراز نمایند.
عالیجناب پاپ همواره دعا میکند تا خداوند یاور و شفابخش آلام آنان باشد و شفای عاجل برای مبتلایان به این بلا عطا فرماید و شر این مصیبت را از میان بردارد. با وجود جنبه‌های هراسناک، این مصیبت مبین آن است که بنی‌آدم، اعضای خانواده یگانه بشریت هستند و باید ناسازگاری و تنفّر را کنار بگذارند و در برابر پروردگار، برادارنه با هم در خانه مشترک خود، یعنی سیاره زمین، زندگی کنند.

🔸با عنایت به چنین موارد و با چنین برداشتی، دفتر پاپ با سفیر کلی کرافت(Kelly Craft)، نماینده دائمی ایالات متحده در سازمان ملل متحد، تماس گرفتند و مراتب نگرانی مقامات ایران را اعلام نمودند و خواستار توجه به این موضوع شدند.
🔸متقابلا این دفتر اعتقاد دارد که مقامات ایرانی و جنابعالی، از هیچ تلاش عملی برای برقراری صلح و وفاق دریغ نخواهید کرد و از انجام هر عملی که موجب افزایش تنش و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز می‌شود، پرهیز خواهید کرد. با اغتنام فرصت و احترام، از جانب خود و پدر مقدس، بهترین‌ها را برایتان آرزومندیم.
پیترو کاردینال پارولین، نخست وزیر عالیجناب پاپ
@ostad_mohagheghdamad


🔶 پاسخ پاپ فرانسیس به نامه آیت‌الله‌ محقق داماد درباره رفع تحریم‌های آمریکا در دوران کرونا:
🔹عالیجناب پاپ همواره دعا میکند تا خداوند یاور و شفابخش آلام آنان باشد و شفای عاجل برای مبتلایان به این بلا عطا فرماید و شر این مصیبت را از میان بردارد.
🔹دفتر پاپ با سفیر کلی کرافت(Kelly Craft) ، نماینده دائمی ایالات متحده در سازمان ملل متحد، تماس گرفتند و مراتب نگرانی مقامات ایران را اعلام نمودند و خواستار توجه به این موضوع شدند.
🔹متقابلا این دفتر اعتقاد دارد که مقامات ایرانی و جنابعالی از هیچ تلاش عملی برای برقراری صلح و وفاق دریغ نخواهید کرد و از انجام هر عملی که موجب افزایش تنش و همزیستی مسالمت آمیز می شود پرهیز خواهید کرد.
@ostad_mohagheghdamad


🔶 #فایل_صوتی
🔹آیت‌الله دکتر سید مصطفی محقق داماد
🔹موضوع: #دعاهای_قرآن_کریم
🔹دعای حضرت ابراهیم علیه‌السلام
🔹 جلسه دوم
📆 شعبان المعظم ١۴۴١ مطابق با فروردین ماه ١٣٩٩
🆔@ostad_mohagheghdamad


🔶 #فایل_صوتی
🔹آیت‌الله دکتر سید مصطفی محقق داماد
🔹موضوع: #دعاهای_قرآن_کریم
🔹 جلسه اول
📆 شعبان المعظم ١۴۴١ مطابق با فروردین ماه ١٣٩٩
🆔@ostad_mohagheghdamad


🔶 قدردانی حضرت آیت‌الله دکتر مصطفی محقق داماد، از فعالین سیاسی جهان جهت خواست رفع تحریم‌های ناجوانمردانه

🆔@ostad_mohagheghdamad


🔶 دفاع خونین از اصل آزادی بیعت (۲)
🔹آیت‌الله دکتر سید مصطفی محقق داماد

به تعبیر حقوقی بیعت، عقدی است از عقود؛ و لذا مستلزم کلیه شرایط لازم برای «عقد» صحیح است. از جمله اصل آزادی اراده. عقدِ بیعت، عقد لازم است؛ قابل فسخ هم نیست. شکستن بیعت از نظر حقوقی اسلامی «نکث» است. این واژه از قرآن (سوره فتح / ۱۰) گرفته شده است. نکث، از ماده «نکَث»به معنای واتابیدن طناب است که در مورد شکستن بیعت بکار می رود[۱]. نکث، یعنی بیعت‌شکنی، گناه کبیره است. امیرالمؤمنان علی (ع) در جلسه‌ای فرموده است:
إِنَّ فِي اَلنَّارِ لَمَدِينَةً يُقَالُ لَهَا اَلْحَصِينَةُ أَ فَلاَ تَسْأَلُونِّي مَا فِيهَا فَقِيلَ لَهُ وَ مَا فِيهَا يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ قَالَ فِيهَا أَيْدِي اَلنَّاكِثِينَ [۲]
«در جهنم شهری است به نام«حصینه» (دژمحکم) و سپس فرمود آیا از من نمی‌پرسید در آن شهر چیست؟ کسی عرض کرد: ‌ای امیرالمؤمنان در آن شهر چیست؟ فرمود: دستهای بیعت شکنان»

شما می‌بیینید که در جریان غدیر رسول الله (ص) برای خلافت حضرت مولاعلی (ع) از مردم بیعت می‌گیرد. پیامبر (ص)، علی (ع) برای امامت منصوب می کند و نیازی به رای و بیعت مردم ندارد. اما برای ولایت، یعنی مدیریت قدرت، از مردم بیعت می گیرد. و از این رهگذر به مسلمانان آموزش می دهد اولّاً انتخاب اصلح را، و ثانیاً آزادی رای دادن را.

[۱] . النِّكث‏: الحبل إذا نُقض ‏(الافصاح فی اللغة)
[۲] . خصال، ج ۱، ص ۲۹۶.

🆔@ostad_mohagheghdamad


🔶 دفاع خونین از اصل آزادی بیعت (۱)
🔹آیت‌الله دکتر سید مصطفی محقق داماد

🔸مطالعه قرآن مجید و امعان نظر در آیات آن به ما نشان می دهد که اکثر آیات قرآن در زمینه مبارزه با شرک، حکایت از مبارزه با نظریه‌ی خدای زمینی، یعنی «شاه خدائی» است. در مبارزه با نمرودیان وفرعونیان وقیاصره وکیاسره همه همین است. ( بقره / 258).
🔸قرآن می‌خواهد انسانیت وبشریت یعنی نوع انسان و بشر را خلیفه خدا قرار دهد و اختیار اداره و آبادی زمین را نه به دست یک فرد، بلکه بدست نوع بشر به نحو جمعی بسپارد. تعبیر قرآن مجید از نوع بشر «ناس» است؛ «يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثي» (حجرات / 13). نظریه وراثت زمین در قرآن مجید برهمین مبنا استوار است. در این نظریه، یعنی خلافت انسان از خدا در روی زمین، مدیریت با تصمیم وآراء مردم انجام می‌گیرد. اراده مردم با اصل بیعت، آزاد وبدون هرگونه اکراه و زور صورت می پذیرد.
🔸مدیریت امور دنیوی غیر رسالت است. درقرآن مجید رابطه سیاسی با رسول خدا را هم بر پایه نهادی تحت عنوان «بیعت» قرارمی‌دهد. رابطه پیامبر از حیث نبوت امری است الهی وربطی به مردم ندارد. «اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسَالَتَهُ»( انعام / 24). ولی از بُعد مدیریت سیاسی بر مبنای بیعت است. لذا فرموده است: « َقَدْ رَضِيَ اللهُ عَنِ الْمُؤْمِنينَ إِذْ يُبايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ» ( فتح / 18). به دیگر سخن بیعت با رئیس، قدرت عقدی است که در حقوق عمومی اسلامی، چارچوب حکومت و رابطه حاکم با مردم را برمبنای یک قرارداد دو‌جانبه تشکیل می‌دهد. این عقد براساس اراده آزاد منعقد می‌شود؛ یعنی مردم با آزادی مطلق بدون هرگونه اکراه باید بیعت کنند.

🆔@ostad_mohagheghdamad


🔶بلای کرونا آسمانی است یا زمینی و بشری؟
🔹آیت‌الله دکتر سید مصطفی محقق داماد

🔸صاحب این قلم می‌خواهد بگوید به یقین بشری است، چرا؟ برای اینکه: این بلا امروز دامن تقریباً کل جهان را فراگرفته و زندگی بشری را تلخ و سیاه کرده است. بشری که امروز مفتخر است که شتاب دانش را به عرش رسانده و تکنولوژی را چنان پیشرفت داده که امسال با پارسال قابل مقایسه نیست، به یقین توان مطالعه ما تقدم برای پیشگیری و دفع و رفع اینگونه بیماری‌ها برای او نه امکان عقلی که امکان وقوعی داشته و دارد.
🔸جهت دیگری که از آن رهگذر بلا منتسب به ما انسانها می‌گردد، عدم پیروی از دستورات کارشناسان بهداشتی است. هر مجتهدی در هر مقام و منزلت فقهی، به یقین در مقابل دستورات بهداشتی مقلد است. هیچکس نمی‌تواند دراین مقام معلومات خودرا در رشته‌های دیگر، پوششی برای نافرمانی درامور پزشکی وبهداشتی قراردهد ونه تنها سلامت خودرا به خطر اندازد ـ که گناهی بزرگی است ـ موجبات بیماری و هلاکت دیگران گردد. اضرار به دیگران اگر عمدی باشد حرام واگر عمدی نباشد موجب ضمان و مسئولیت مدنی است. ‏

🆔@ostad_mohagheghdamad

📌برای خواندن متن کامل روی "INSTANT" بزنید.


https://telegra.ph/بلای-آسمانی-یا-زمینی-03-16


🔶آیت الله دکتر مصطفی محقق داماد:

حرفه پزشکی از چنان قداستی برخوردار است که اگر بگوییم این دست خداست که از آستین پزشک برای نجات انسان‌ها بیرون می‌آید، گزاف نگفته‌ایم؛ پزشک دوا می‌دهد و خداوند شفا.

@ostad_mohagheghdamad


🔶️ ششمین سالروز درگذشت دکتر محمد‌ابراهیم باستانی‌پاریزی
روحشان قرین رحمت‌باد

@ostad_mohagheghdamad


🔶بنای عقلا در شریعت اسلامی
🔸به نظر می‌رسد انحطاط و عقب‌ماندگی دنیای اسلام از هنگامی شروع شد که خردورزی در آن کساد شد. هر جا بازار عقل کساد شود، بازار حماقت و نادانی رونق پیدا می‌کند. اسلام بی‌تعقل برای بشر صاحب فکر و بشر اهل اندیشه هیچ جاذبه‌ای ندارد، و این خطر اکنون به شدت ما را تهدید می‌کند. در دنیایی که خود را صاحب عقل و منطق می‌داند، چگونه می‌توان دین را عاری از تعقل عرضه کرد و انتظار پذیرش آن را داشت؟ و اگر این جریان عقل‌ستیزی ادامه پیدا کند، بیم آن می‌رود که در آینده جوانان، مدرنیسم و تجدّد را که ظاهری آراسته به موازین عقلی دارد، بر قالب‌های خشک و متعصبانه‌ی عاری از اندیشه ترجیح دهند، و این جفایی بزرگ به دین است، چرا که قشر بدون مغز را پیامبر هم نفی کرده است.
🔸تمایز اساسی شریعت اسلامی، عقلانی بودن است و بنابراین پذیرفتن دین و شریعت بدون تفکر و فهم درست آن هیچ ارزشی ندارد. تمام مجموعه اخلاقی اسلام که ما آن را مطابق فطرت می‌دانیم، مجموعه‌ای است دارای زیرساخت عقلانی که از یک یک آن‌ها میتوان با منطق و خرد دفاع کرد. در طول تاریخ قوانین اسلام و احکام آن بر پایه اندیشیدن و تفکر صادر می‌شده و معنای اجتهاد نیز همین است. شریعت اسلام، بنای عقلا را همواره پذیرفته است و این امر با فطرت آدمی سازگار است. اکنون اگر آن نابخردی‌ها و سختگیری‌ها که گفته شد [که در ادیان زرتشت و یهود و مسیحیت انجام می‌شد] در اسلام تکرار شود، دیر نیست که جوانان جایگزین دیگری به جای دین بیابند و مفاهیمی نظیر مدرنیسم و یا علم را جانشین آن کنند! ما باید بفهمیم که دوران جنینی و کودکی بشر هزاران سال است به سر آمده و ما باید از آن سختگیری‌ها و تعصب‌های نابخردانه که خدا برا مردم نخواسته است، بپرهیزیم که به قول مولوی:
سخنگیری و تعصب خامی است / تا جنینی کار خون‌آشامی است
📖 #روشنگری_دینی / جلد اول، ص 55 - 50

🆔@ostad_mohagheghdamad


🔶احکام و اهداف دین
🔸عده‌ای که خود را ناتوان در ارتقاء اخلاق جامعه میبینند و گویی متوجه شده‌اند که نه تنها در اخلاقی کردن جامعه موفق نبوده‌اند، بلکه موجبات انحطاط اخلاق را فراهم ساخته‌اند، به فکر اجرا کردن پروژه اخلاق‌زدایی از آموزه‌های دینی افتاده‌اند. به دیگر سخن، این افراد نتوانسته‌اند مسئله را حل کنند، تصمیم به پاک کردن صورت مسئله از تخته سیاه گرفته و اصولا منکر نقش اخلاق در #بعثت انبیاء شده‌اند؛ رسما گفته‌اند: ما نباید وقتی نام شریف پیغمبر اکرم (ص) را می‌شنویم، به یاد اخلاق بیفتیم و به یاد سیاست نیفتیم!
اما باید توجه داشت که:
🔹الف) قرآن مجید در میان ویژگی‌های نبوی، انگشت روی اخلاق ایشان نهاده و فموده است:« وَ اِنَّکَ لَعَلَی خُلُقٍ عَظِیمٍ».(1) جالب است که این افراد نگران سیاست نبوی‌اند، در حالی که قرآن قدرت و سیاست نبوی را قدرت و سیاست اخلاق‌محور معرفی کرده است و شاید بتوان گفت اخلاق سیاسی در مکتب قرآن مجید چنین اخلاقی است و تمایز اصلی آن با اخلاق سیاسی سکولار همین است.
🔹ب) علاوه بر حدیث شریف «اِنَّما بُعِثتُ لاُتَمِّمَ مَکارِمَ الاَخلَاقِ»، از روایات و احادیث زیادی این حقیقت برداشت می‌شود که دین توام با اخلاق است و دین بدو اخلاق، بی‌ارزش است.به دیگر سخن، محتوای این احادیث آن است که کسی که عبادت می‌کند ولی متخلق به اخلاق نیست، در حقیقت از معنای عبادت غافل و به تعبیر قرآن «ساهی» است؛ عبادت با جان و روح، آدمی را به کردار صالح می‌رساند. کردار صالح به معنای خدمات اجتماعی و به تعبیر قرآن « ماعون» است. ایم معنا، همان پیام سوره الماعون است.
(1). قلم/ 4: و تو اخلاق عظیم و برجسته‌ای داری
📖 #در_دادگاه_جهل_مقدس / ص274 - 276

🆔@ostad_mohagheghdamad


سال و فال و مال و حال و اصل و نسل و تخت و بخت

بادت اندر شهریاری برقرار و بر دوام

سال خرم فال نیکو مال وافر حال خوش

اصل ثابت نسل باقی تخت عالی بخت رام

سال نو مبارک

@ostad_mohagheghdamad


نسخه هايي از فرمايشات استاد محقق داماد در کتاب روشنگری دینی،که اوصاف امروز جامعه ماست

@ostad_mohagheghdamad


🔶نامه ی حضرت آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در مورد تحریم های ظالمانه در ايام شیوع بیماری کرونا
🔸تحریم‌هایی که مستقیم بر آسایش و زندگی مردم ایران اثر نهاده، و آنان را از حقوق طبیعی خود محروم نموده
🔸اینجانب بدون توجه به علل و اسباب این اقدام غیرانسانی از سوی دولت ایالات متحده، به عنوان یکی از روحانیون ایران از محضر آن پدر روحانی می‌خواهم که به عنوان رهبر محترم کاتولیک‌های جهان و جانشین پطرس مقدس، برای رفع این تحریم‌ها اقدام فرمایید.

🆔@ostad_mohagheghdamad


🔶️ فقه بیماری‌های واگیر
🔹️آیت‌الله دکتر سید مصطفی محقق داماد

🔸️فقه اسلامی حاوی قواعدی است که بر اساس آن قواعد کلی، فقیهان حکم مصادیق و فروعات را استخراج می‌کنند. در میان این قواعد کلیه قواعدی که بیانگر احکام ضمانات است، نه تنها برگرفته از منابع نقلی است، بسیاری از آن‌ها مستندبه احکام مسلّمه عقلیه می‌باشد. مبحث ضمانات قهریه فقه اسلامی انصافا عقلائی و بسیار پیشرفته و عمیق است.
🔸️این احکام در مجموع حاوی یک پیام کلی انسانی است و آن عبارت است از حرمت نهادن به حیات آدمی اعم از خود و دیگران و نیز احترام به کرامت و آسایش دیگران. «دیگری شناسی» در این قواعد بسیار جالب است، جان دیگری، آسایش دیگری، آبروی دیگری، حیثیت و شرف دیگری و بالاخره مال دیگری همه محترم و هر کس باید نهایت احتیاط در رعایت آن‌ها را بنماید و در فرض اضرار و ورود خسارت مادی و معنوی موجب ضمان و مسئولیت مدنی می‌گردد و شخصی که عامل زیان شده مکلف به جبران و جلب رضایت خسارت دیده می‌باشد.
🔸️اینجانب نه در مقام صدور فتوا بلکه در مقام کسی که عمر خود را در فراگیری این مباحث صرف کرده با استناد به همان قواعد در زیر احکامی را می‌آورم که شاید خوانندگان ارجمند را در این ایام قبول افتد و در نظر آید.

🆔@ostad_mohagheghdamad

📌برای خواندن متن کامل روی "INSTANT" بزنید.


https://telegra.ph/فقه-بیماری‌های-واگیر-03-15-4


🔶ما امروز در آفات این مسأله گرفتار شده‌ایم که از عدم اجتهاد در روایات تاریخی، تفسیری، کلامی و ... رنج می‌بریم.
🔸بسا بخشی از روایات طبی توسط افرادی سودجو و منفعت طلب جعل شده باشد. آنان داروهایی را با نام ائمه ساخته‌اند که این مسئله خیانت به اهل بیت و اسلام است.
🔸در مسأله اخبار طبی یک مسأله هم مطرح است؛ اول باید تکلیف خودمان را روشن کنیم که حکمت و فلسفه بعثت انبیاء برای چه بوده است؟ آیا هدف رسالت انبیاء سلامت بدن ما بوده است یا مسأله دیگری؟ برخی از حکما در این زمینه گفته‌اند که هدف رسالت انبیاء ایجاد نظم اجتماعی بوده ، اما دریچه‌ای که انبیاء به روی عالم غیب برای ما باز کرده‌اند، به غیر از آنها کس دیگری نمی‌توانست چنین کند در واقع بشر با عقل خود محال بود به معنویت آسمانی برسد.
ِ#روشنگری_دینی
#جهل_مقدس
#طب_سنتی
🆔https://t.me/ostad_mohagheghdamad


🔶راه‌اندازی کانال رسمی استاد سید مصطفی محقق داماد در تلگرام

🔸جمعی از دانشجویان علاقمند به متفکر روشنگر، استاد ارجمند، آیت‌الله دکتر سید مصطفی محقق داماد با هدف بهره‌گیری از فرصت‌‌های فضای مجازی در مسیر نشر افکار و اندیشه‌های ایشان، و ارتباط گسترده‌تر با مخاطبان خود، با کسب اجازه از ایشان کانال رسمی ایشان را در نرم‌افزار تلگرام راه‌اندازی کرده‌اند.
🔸با عضویت در این کانال، جملات قصار، کلیپ، پوستر، مقالات، یادداشت‌های استاد و دیگر مطالب برگزیده و متناسب با ایام در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت. همچنین اخبار مربوط به برگزاری از جلسات استاد مصطفی محقق داماد نیز از این طریق قابل پی‌گیری است.
برای عضویت در این کانال می‌توانید روی لینک زیر کلیک کنید:
🆔https://t.me/ostad_mohagheghdamad

18 last posts shown.

168

subscribers
Channel statistics