کتابخانه‌ی تخصصی مطالعات صلح


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کتابخانه‌ی تخصصی صلح انجمن علمی مطالعات صلح ایران با آرشیوی از کتاب، پیایندها؛ مقالات، مجلات، اسناد و پایان‌نامه‌های مرتبط با صلح به فارسی و انگلیسی و با هدف ترویج و گسترش آثار علمی، ادبیات، شعر، موسیقی و فرهنگ صلح، مدارا و گفتگو

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Statistics
Posts filter


QJPL_Volume 6_Issue 13_Pages 73-93.pdf
445.2Kb
💠ائتلاف برای صلح، زمینه حاکمیت حقوق بین الملل


✍دکتر حسین شریفی طراز کوهی


عنوان مقاله [English]
Coalition for Peace:context International Law Enforcement

نویسنده [English]

HOSSEIN SHARIFI TARAZKOHI


▫️گونه ی نگارش: مقاله علمی - پژوهشی
▫️شماربرگ: 20
▫️شماره بازیابی: #A0074


🗂منبع: فصلنامه پژوهش حقوق عمومی، دوره 6، شماره 13، زمستان 1383، صفحه73-93 و نمایه سازی در گوگل اسکالر

📂 @peacelibrary


💠ائتلاف برای صلح، زمینه حاکمیت حقوق بین الملل

✍دکتر حسین شریفی طراز کوهی 1

▫️چکیده
🔹صلح بر توقف یا فقدان جنگ دلالت دارد. در این مفهوم این کلمه دارای بار منفی است، اگرچه در رویه جاری دولت ها و نیز حقوق بین الملل، از ارزش مثبت برخوردار است؛ یعنی فرهنگ صلح یا ائتلاف برای صلح. ایده فرهنگ صلح، رهیافتی نسبت به حیات انسانی است که به دنبال تبدیل ریشه های فرهنگی جنگ و خشونت به فرهنگ گفت و گو است که در آن احترام به یکدیگر و انصاف بر روابط اجتماعی حاکم است. در این گستره با توسل به اخلاق مشترک جهانی می توان از خشونت جلوگیری کرد. بنابراین فرهنگ صلح، اساسا، یک رهیافت اخلاقی به حیات انسانی است؛ ایده فرهنگ صلح، بر ارزش های جهانی همچون آزادی، عدالت، همبستگی، مدارا، حقوق بشر و برابری بین زن و مرد، اصول دموکراسی، تفاهم بين دولت ها، کشورها و بین گروه های مذهبی، نژادی، فرهنگی و اجتماعی، مبتنی است.


🗂واژگان کلیدی: صلح، جنگ، همبستگی، حقوق بشر، حقوق بین الملل، فرهنگ صلح، ائتلاف برای صلح

1. استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی

📂 @peacelibrary


💠ائتلاف برای صلح، زمینه حاکمیت حقوق بین الملل

📂 @peacelibrary


4_5965503634757125856.pdf
1.1Mb
🔹تکنیک های سعدی برای صلح


🖊روح اله اسلامی
🖊فاطمه ذوالفقاریان


▫️گونه ی نگارش: مقاله علمی - پژوهشی
▫️شماربرگ: 21
▫️شماره بازیابی: #A0073


🗂منبع: فصلنامه پژوهش های روابط بین الملل، چکیده مقالات پنجمین همایش سالیانه انجمن صلح و روابط بین الملل: رویکرد ایرانی- اسلامی، زمستان ۱۳۹۱، نمایه سازی در دانشگاه فردوسی مشهد و گوگل اسکالر

📂 @peacelibrary


⬜️تکنیک های سعدی برای صلح


روح اله اسلامی
فاطمه ذوالفقاریان


چکیده
صلح یک شعار می باشد، که یکی از غایت های علم سیاست به شمار می آید. برای اینکه صلح از حالت شعاری بیرون بیاید و در واقعیت عینی، اجتماعی و سیاسی عملیاتی شود نیاز به تکنیک دارد. سعدی یکی از ادیبان ایرانی است که در مجموعه گزاره های اندرزنامه ای، شیوه های اجرایی و کاملا عملی برای رسیدن به صلح را ترسیم می کند. در این پژوهش بر شش تکنولوژی سعدی در گلستان سعدی با عنوان: 1-تکنیک متافیزیکی ۲-تکنیک تفهمی و پدیداری
3-تکنیک تقدم عمل بر دانش (واقع گرایی)۴- تکنیک نیت خوانی نکردن ۵-تکنیک سکوت و خاموشی ۶-تکنیک تواضع و درویشی پرداخته می شود و با استفاده از تحلیل محتوای گلستان سعدی با روش پدیدارشناسی به نقد و ارزیابی اندیشه ایرانی در مورد صلح می پردازیم.

واژگان کلیدی
پدیدارشناسی، گلستان سعدی، صلح


1. عضو گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد
hafez.eslami@gmail.com
2. دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی
f_zolfagharian@yahoo.com


📂@peacelibrary


🔹تکنیک های سعدی برای صلح


📂@peacelibrary


74913975302.pdf
1.1Mb

🔹امکان یا امتناع مصالحه در گفتمان های سیاسی جمهوری اسلامی ایران


🖊 محمد رضا پور قوشچی
🖊مجتبی مقصودی


▫️گونه ی نگارش: مقاله علمی - پژوهشی
▫️شماربرگ: 32
▫️شماره بازیابی: #A0072


🗂منبع: نشریه مطالعه فرهنگی و ارتباطات، زمستان 1397، دوره 14، شماره 53، از صفحات41 تا 72، نمایه در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی و گوگل اسکالر

📂 @peacelibrary


🔷امکان یا امتناع مصالحه در گفتمان های سیاسی جمهوری اسلامی ایران


✍محمد رضاپور قوشچی 1
✍مجتبی مقصودی 2

🔹سازش و مصالحه در فرهنگ سیاسی ما دارای بار منفی بوده و به همین دلیل، به هرگونه ندای سازش و مصالحه، انگ و برچسب خیانت زده می شود. واقعیت آن است که جامعه ما در حال حاضر، در شرایط #مصالحه و #آشتی به سر نمی برد و برداشت نادرست از این مفهوم، امکان هرگونه مصالحه را از جامعه سلب می کند، باید توجه داشت که مصالحه سیاسی به عنوان یک کنشگری سیاسی، به معنی انفعال و وادادگی نیست. با توجه به اینکه مصالحه سیاسی، نافی هویت های سیاسی نیست، لذا گروه ها و جریان های مختلف سیاسی با تاکید بر مصالحه سیاسی، می توانند ضمن حفظ اصول و ارزش های خود به تعامل و تفاهم برسند. در ارتباط با این موضوع که مصالحه سیاسی چه نسبتی با گفتمان های مسلط در جمهوری اسلامی ایران دارد، در این مقاله، ابتدا شکل گیری مهم ترین گفتمان ها و چگونگی هژمونیک شدن آنها بررسی شده و در مرحله بعد، نسبت مصالحه سیاسی با هریک از این گفتمان ها مورد سنجش قرار گرفته است.

🔹پرسش اصلی مقاله، این است که: آیا در شرایط موجود، امکان مصالحه میان گفتمان های سیاسی در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد؟ با توجه به این سوال، فرضیه اصلی پژوهش بر این پایه استوار است که: هرچند هژمونیک شدن گفتمان ها به واسطه فرایند ضدیت (Antagonism) امکان مصالحه میان گفتمان های سیاسی را غیر ممکن می سازد، اما گفتمان ها به واسطه رویکرد آگونیسم (Agonism)، می توانند به مصالحه برسند. در آگونیسم ما با رابطه «دوست - دشمنی» طرف نیستیم، بلکه شاهد رابطه رقابت آمیزی هستیم که در آن مشروعیت مخالفان به رسمیت شناخته می شود.

🔹در جستجو برای نظریه ای که بتواند روش تحلیل مناسبی را برای این مقاله فراهم آورد، نظریه های معطوف به گفتمان (به ویژه خوانشی که ارنست لاکلا و شنتال موفه از تحلیل گفتمان ارائه میدهند)، انتخاب شده است.


🗂واژگان کلیدی: گفتمان، هژمونی، آنتاگونیسم، آگونیسم، مصالحه سیاسی.


1_ دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
2_ دانشیار علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی (نویسنده مسوول)


📂@peacelibrary


🔹امکان یا امتناع مصالحه در گفتمان های سیاسی جمهوری اسلامی ایران

📂@peacelibrary


امام-حسن.pdf
1.4Mb

🔹 صلح امام حسن
پر شکوه ترین نرمش قهرمانانه ی تاریخ

🖊 نویسنده: شیخ راضی آل یاسین

🖊برگردان: آیت الله سید علی خامنه ای

◾️ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی


▫️گونه ی نگارش: کتاب
▫️شماربرگ: 276
▫️شماره بازیابی: #A0071


🗂منبع: m2.tabriz.ir

📘 @peacelibrary


💠بخشی از مقدمه کتاب

🔹صلح امام حسن علیه السلام با معاویه، از دشوارترین حوادثی بود که امامان اهل بیت پس از رسول اکرم - صلى الله عليه و آله - از ناحیه این امت بدان دچار شدند. امام حسن با این #صلح، آن چنان محنت طاقت فرسایی کشید که هیچ کس جز به کمک خدا، قادر بر تحمل آن نیست لیکن او این آزمایش عظیم را با پایداری و متانت تحمل کرد و سر بلند و پیروزمند و دست یافته به هدف خود - یعنی مراعات حکم خدا و قرآن و پیامبر و صلاح مسلمانان - از آن بیرون جست و این همان هدفی بود که او برای هر گفتار و عمل بدان نظر داشت و عشق می ورزید.

🔹آنان که او را به راحت طلبی و عافیت اندیشی متهم کرده اند - و هم آن دسته از شیعیانش که تحت تاثیر شور و احساس، آرزو برده اند که : کاش وی نیز در جهاد با معاویه پایداری میکرد و از راه شهادت، زندگی می یافت و به پیروزی از همان راهی که برادرش در روز عاشورا رفت و رسید، می رفت و می رسید این هر دو گروه را در میزان سنجش فکر و خرد، وزنی و مقداری نیست.

🔹شگفت آنکه مردم تاکنون هنوز در باره این صلح دچار اشتباه و کج بینی اند و یکی نیست که با بررسی کامل و با استناد به دلائل و شواهد عقلی و نقلی، سیمای این صلح را روشن سازد. من، بارها در این صدد بوده ام، ولی مشیت حکیمانه ی خدای عزوجل - بر این قرار گرفت که بدین مهم، کسی را که از همه رو سزاوارتر و شایسته تر است، بر انگیزد و او فراهم آورنده ی این کتاب مبتکرانه - صلح الحسن - است که بحق، در موضوع خود، سخن آخرین است و گزارنده ی قضاوت راستین و نماینده ی مرز حق و باطل.

📘 @peacelibrary


صلح امام حسن
پر شکوه ترین نرمش قهرمانانه ی تاریخ

📘 @peacelibrary


صلح امام حسن
پر شکوه ترین نرمش قهرمانانه ی تاریخ

📘 @peacelibrary


4_5854979776745310511.pdf
1020.7Kb

🔸بازتاب فلسفه سیاسی هابز و کانت راجع به صلح در توسل به عدالت کیفری بین المللی


🖊زهره موسوی فر

▫️گونه ی نگارش: مقاله
▫️شماربرگ: 50
▫️شماره بازیابی: #A0070


🗂 منبع: فصلنامه پژوهش های روابط بین الملل، دوره هشتم، شماره چهارم، شماره پیاپی سی ام، زمستان ۱۳۹۷

@peacelibrary



🔸بازتاب فلسفه سیاسی هابز و کانت راجع به صلح در توسل به عدالت کیفری بین المللی


🖊زهره موسوی فر


◽️چکیده

📘مهم ترین هدف سازمان ملل متحد حفظ #صلح و #امنیت_بین_المللی است. قرن ها قبل از ایجاد سازمان ملل متحد دانشمندانی نظیر هابز و كانت نظریه های متفاوتی راجع به صلح ارایه دادند. مطالعه نظریات آنها این پرسش ها را مطرح می کند که این نظریات مبنای چه رویکردهایی در روابط بین الملل بوده، چگونه به کارآمدی نظریه های راجع به صلح و عدالت کیفری منجر شده است؟ شورای امنیت در ایجاد محاکم کیفری بین المللی در پایان قرن بیستم به عنوان اقدامی برای حفظ صلح و امنیت بین المللی تحت تاثیر اندیشه های کدامیک از این دو نظریه پرداز بوده، از این طریق به تحقق کدام یک از انوع صلح اهتمام ورزیده است؟ هابز با نگاه بدبینانه خود صلح را امری ساختگی دانست. دیدگاهی که منشأ رئالیسم سیاسی گردید و به سیاست عملی دامن زد. در حالی که توجه سازمان ملل به رابطه صلح و عدالت کیفری بین المللی در قالب نظریه مشروط و ایجاد محاکم کیفری بین المللی متأثر از اندیشه کانت بود که با فلسفه اخلاق گرایانه خود صلح پایدار را حاصل احترام به حقوق بشر و حاکمیت قانون تلقی کرد ولیبرالیسم سیاسی را ایجاد نمود و در جستجوی صلح ایجابی، صلح بین المللی و صلح پیشاجنگ و پساجنگ بر آمد.

🔸واژگان کلیدی: صلح سلبی، صلح ایجابی، عدالت کیفری بین المللی، سیاست عملی، هابز، كانت

@peacelibrary



🔸بازتاب فلسفه سیاسی هابز و کانت راجع به صلح در توسل به عدالت کیفری بین المللی


@peacelibrary


1041976.pdf
1.1Mb
🔹تحلیل برنامه درسی قصد شده و اجرا شده دوره راهنمایی بر اساس مولفه های آموزش صلح یونسکو

🖊هانیه حاجی زاده
🖊مرتضی کرمی

▫️نوع اثر: مقاله
▫️شماربرگ: 18
▫️شماره بازیابی: #A0069


🗂 منبع: پژوهش در برنامه ریزی درسی، سال یازدهم، دوره دوم، شماره ۱۵ (پیاپی ۴۲)
پاییز ۱۳۹۳، صفحات ۱۰۹-۹۲

@peacelibrary


📘تحلیل برنامه درسی قصد شده و اجرا شده دوره راهنمایی بر اساس مولفه های آموزش صلح یونسکو

🖊هانیه حاجی زاده
🖊مرتضی کرمی

💠هدف این پژوهش بررسی برنامه درسی قصد شده و اجراشده مقطع راهنمایی تحصیلی بر اساس مولفه های هفت گانه مورد نظر یونسکو در زمینه آموزش #صلح است. این مولفه ها عبارتند از: حقوق بشر و دموکراسی، تعاون و همبستگی، حفظ فرهنگ ها، خود و دیگران، انترناسیونالیسم، حفاظت از محیط زیست و معنویت. روش پژوهش در بخش تحلیل برنامه درسی قصد شده تحلیل محتوا و در قسمت تحلیل برنامه درسی اجرا شده از نوع تحقیقات توصیفی - پیمایشی است.

💠ابزار جمع آوری اطلاعات دو چک لیست محقق ساخته جهت تحلیل محتوا و مشاهده رفتار معلم بود. نمونه پژوهش در بخش اول شامل محتوای کلیه دروس کتاب های اجتماعی، فارسی، دینی و تاریخ سه پایه مقطع راهنمایی بوده است. همچنین در بخش دوم، از طریق نمونه گیری تصادفی - طبقه ای، ۶۰ کلاس درس تعلیمات اجتماعی مدارس شهر ارومیه به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات بخش تحلیل محتوا روش آنتروپی شانون و قسمت برنامه گروهی و درسی اجرا شده آمار توصیفی و استنباطی آزمون t تک تحلیل واریانس مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج این پژوهش در بخش تحلیل محتوا نشان میدهد که مؤلفه های آموزش صلح یونسکو در کتابهای درسی مورد نظر چندان مورد توجه نبوده است. بیشترین توجه مربوط به مولفه تعاون و همبستگی است که در محتوای دروس کتاب اجتماعی دارای بیشترین فراوانی و در محتوای دروس کتاب تاریخ دارای کمترین فراوانی است، همچنین کم ترین میزان توجه، مربوط به مولفه های دموکراسی و حفاظت از محیط زیست است که كتب اجتماعی و دینی بیشترین و کتاب فارسی کمترین دروس را به داده است. نتایج به دست آمده از چک مولفه دموکراسی اختصاص لیست مشاهده رفتار معلم نیز حاکی از آن است که معلمان در انجام مهارت های یاددهی - یادگیری لازم در زمینه آموزش صلح ضعیف تر از حد متوسط عمل می کنند و تنها در مولفه معنویت معلمان در حد متوسط عمل کرده اند.

💠واژگان کلیدی: آموزش صلح، برنامه درسی قصد شده، برنامه درسی

@peacelibrary


The Analysis of the intended and implemented curriculum in junior high school (According to UNESCO's elements in Peace education)

Haniyah Hajizade, Morteza karami


The present research is carried out to study about the "intended curriculum" and "implemented curriculum" in junior high school based on UNESCO's elements in education. These elements are of seven types as: Human Right and Democracy, Cooperation and Solidarity, Preservation of Cultures, Self and others, Internationalism, Protection of the Environment and Spirituality. The present study is one of descriptive and content analysis type. The data-collection tools in the first part indude checklist. In second part teacher behavior observation checklist was used which was researcher-made checklist and its validity and reliability have been confirmed. The research sample, in the first part, includes all the contents of Social science, Persian literature, and Theology and History books in the three grades of junior high school. In the second part, based on stratified random sampling, 60 social science classes in Uremia schools were chosen for the study. For the content analysis, Shannon Entropy Method is used and descriptive and inferential statistics of T-test and variance analysis are used to analyze the implemented curriculum data. The results in content analysis part show that UNESCO peace education elements, in the above – mentioned books, are not, too much, taken into account.
The most field of attention is on Cooperation and Solidarity elements which are most frequent in Social science books and least frequent in History books. The least attention, however, is paid to democracy and nature protection which in social and religious books, it is possible to keep track of them but we cannot say the same for literature. The Teacher behavior observation checklist results show that teachers function, lower than average in teaching-learning skills regarding teaching peace. They functioned only in Spirituality on average.


Keywords: Peace education, intended curriculum, implemented curriculum, UNESCO's seven elements

@peacelibrary


🔽تحلیل برنامه درسی قصد شده و اجرا شده دوره راهنمایی بر اساس مولفه های آموزش صلح یونسکو

@peacelibrary

20 last posts shown.

437

subscribers
Channel statistics