کیهانشناسی و کوانتوم


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


زیبایی علم این است که ادعا نمیکند کامل است.
ارتباط با ادمین :
@astronaut07

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🖋سخن علمی روز

🔵آيا ما خاصيم؟؟؟!!!

🔹خيلي وقتا وقتي از انسان و جهان بحث ميشه ما خيلي خودپرستانه به قضيه نگاه ميكنيم.به خودمون ميگيم نگاه كن به نظم جهان كه اينقدر همه چيش دقيق تنظيم شده تا ما وجود داشته باشيم.فاصله ي خورشيد و زمين،سياره ي مشتري كه محافظ منظومه هست،قوانين حساب شده و دقيق كه اگر يك ذره كم و زياد ميشد وجود نداشتيم و خيلي چيزاي ديگه.

🔹اما چرا اينطوري به قضيه نگاه ميكنيم؟ چرا وقتي رابطه ي خودمونو با كيهان زير ذره بين ميذاريم ما محور وجوديم؟
به نظر من اشتباه اينه كه ما متوجه يك حقيقت نيستيم و اون اينه كه:"كيهان تنظيم نشده تا با وجود ما هماهنگ باشه،بلكه ما تنظيم شديم تا با كيهان هماهنگ باشيم."
ما وقتي به كيهان نگاه ميكنيم،متوجه ميشيم كه كيهان به طور خاصي فعاليت داره.ما اون حالت فعاليت رو ميگيم قانون.و چون ما وجود داريم فكر ميكنيم كه اين قوانين رو كسي گذاشته تا وجود ما حفظ بشه و جهان مكان مناسبي براي زندگي بشه.

🔹اولا در نظر داشته باشين كه 99% درصد جهاني كه ما ميشناسيم در يك ثانيه مارو ميكشه و تمام كيهان براي ما تنظيم نشده.(پاتونو توي خلا بزارين دخلتون اومده چشماتون ميتركه) اگر شما فرگشت رو درك كرده باشين ميدونين كه مكانيزم اصلي فرگشت "انتخاب طبيعي"هست. به اين معنا كه :تنها موجودي(در جمعيت) نسلش ادامه پيدا ميكنه كه با محيط زندگيش سازگار باشه"

🔹اين يعني كه ما(موجود زنده) در طول ميليارد ها سال از صافي رد شديم و مداوم صيقل خورديم تا بتونيم در اين جهان زندگي كنيم.اين يعني ما به وسيله ي انتخاب طبيعي تنظيم شديم تا با كاركرد جهان هماهنگ باشيم نه برعكس.

🔹اگر به ترتيب فراوانيه عناصر توي جهان نگاه كنيم 4 عنصر اول به ترتيبهيدروژن -هليوم-اكسيژن و كربن هست.حالا ترتيب فراوانيه عناصر در بدن ما اكسيژن -كربن و هيدروژن هست
با در نظر نگرفتن هليوم كه يك گاز خنثي و نجيب هست و با چيزي واكنش نميده، ما و جهان سه عنصر اصليه سازنده ي بدنمون يكيه.

🔹هنوز احساس خاص بودن ميكنيد؟
اگر عنصر سازنده ي اصلي بدن ما مثلا ايزوتوپي از اورانيم يا اينديم يا بيسموت بود، اون وقت ميشد گفت كه ما خاصيم.

🆔 @persiancosmology

👤نیل دگرس تایسون


چهار دستۀ مختلف از سحابی‌ سیاره نما

@persiancosmology


تصویری از انواع سحابی های سیاره نما، تاریک، نشری، بازتابی و ابر نواختری.


@persiancosmology


❇️انواع سحابی ها :

🔥سحابی‌های تاریک

🔺سحابی تاریک ابری از گرد و غبار و گاز است که گازش نور میدان‌ه‌ا‌ی ستارگان یا سحابی‌های تابان پشت سرش را که از این ابر می‌گذرند، جذب می‌کند. سحابی‌های تاریک، که به سحابی‌های جذبی نیز معروفند، هیچ تشعشعی از خود ندارند، ولی ممکن است نورهای جذب شده را به شکل امواج رادیویی یا انرژی مادون قرمز دوباره بتابانند.

🔺شاید جرم سحابی‌های تاریک چندین هزار بار از جرم خورشید بیشتر باشد. اگر یک سحابی به اندازه کافی جرم داشته باشد، در نقطه‌ای از زمان موادش فشرده شده و تبدیل به ستاره می‌شود. شاید سپس سحابی تاریک با ستارگان جوان گرم حرارت ببیند و به سحابی نشری درخشانی تبدیل شود.

🔥سحابی‌های سیاره‌ای

🔺ستارگان غول سرخ در اواخر عمرشان لایه‌های گازی بیرونی شان را به دور می‌اندازند. این لایه‌ها پوسته منبسط شونده‌ای از گازهای تابان را تشکیل می‌دهند که سحابی سیاره‌ای نامیده می‌شوند. علت این نامگذاری این است که ویلیام هرشل، منجم آلمانی الاصل (1822 - 1783)، تصور کرد که این پوسته‌ها شبیه سیاره‌اند.

🔺شاید از دید ناظر زمینی، این پوسته گازی به شکل ساعت شنی، حباب یا حلقه به نظر آید. این سحابی با سرعت تقریبی 20 کیلومتر (12 مایل) در ثانیه رو به بیرون حرکت می‌کند و بعد از 35 هزار سال در محیط میان‌ستاره‌ای پراکنده خواهد شد.

🔥امواج انفجاری

🔺موج‌های ضربه ای انفجار ابر نواختر با سرعت هزاران کیلومتر در ثانیه در محیط میان ستاره‌ای سیر می‌کنند. این موجهای ضربه‌ای مواد میان ستاره‌ای را آشفته می‌کنند و شاید فرآیند فروریزش گرانشی را که سرانجام باعث تشکیل ستارگان در ابرهای میان ستاره‌ای می‌شود، آغاز می‌کنند.

🔺از هنگام اختراع تلسکوپ، هیچ ابر نواختری در کهکشان ما کشف نشده است. اگر ابر نواختری بوجود می‌آمد، تا چندین ماه، در آسمان به تابناکی ماه می‌درخشید. اگر آن ابر نواختر فرضی به زمین بسیار نزدیک می‌بود، می‌توانست جو زمین را منهدم کند.

🔥سحابی‌های تابان

🔺دو نوع سحابی تابان وجود دارد: نشری و بازتابی، که هر دو با تولد ستاره ارتباط دارند.گازهای سحابی نشری عمدتا در بخش قرمز یا سبز طیف می‌تابند، زیرا با حرارت ستارگان جوان گرم درون سحابی گرم شده‌اند. غبار سحابی، نور ستارگان جوان داخل و اطراف سحابی بازتابی را پراکنده می‌کند.دو نوع سحابی تابان دیگر نیز وجود دارند: بقایای ابر نواختری و سحابی‌ها‌ی سیاره‌ای. هر دو این‌ها از مواد دفع شده ستارگان در حال مرگ تشکیل شده‌اند.

🔥بقایای ابر نواختری

🔺هنگامی که ستاره بصورت ابرنواختر منفجر می‌شود، لایه‌های گازی بیرونی آن برای تشکیل بقایای ابر نواختری تابان ، متلاشی شده و با سرعت از هسته‌اش فاصله می‌گیرند. برخی از انفجارات آنقدر شدیدند که حتی خود هسته نابود می‌شود. تقریبا 90 درصد ته مانده‌ها کم و بیش کروی‌اند و بقیه بر اثر نیروی انفجار متلاشی می‌شوند تا انبوهی از شعله‌های گازی فاقد ساختار ظاهری را تشکیل دهند. در مرکز چنان بقایایی، پالسارها (ستاره‌های تپنده) شناسایی شده‌اند.

🔥سحابی انکساری

🔺در سحابی انکساری ذرات غبار نور را منعکس نمی‌کنند، بلکه متواری می‌کنند. نور قرمز می‌تواند آسان‌تر‌ از نور آبی از ابر غبار بگذرد، پس نور آبی بیشتر پراکنده می‌شود، این امر موجب آبی شدن آن ابر می‌شود.همین خاصیت باعث آبی به نظر آمدن آسمان از زمین می‌شود. ذرات غبار نور خورشید را در جو شدیدا پراکنده می‌کنند و در مسیرهایی به جز سمت خورشید، ناظر آسمان عمدتا نور آبی پراکنده می‌بیند.

🔥سحابی‌های خارج کهکشانی

🔺آنچه به نام سحابی‌های خارج کهکشانی نامیده می‌شود توده‌های عظیم و پیوسته گازی نیست، بلکه مجموعه‌ای است از ستارگانی شبیه ستارگان کهکشان، رصدهای انجام شده نشان می‌دهد خاصیت طیفی نوری که از این سحابی‌ها صادر می‌شود، بسیار شبیه به نوری است که از خورشید خود ما خارج می‌گردد.بنابراین درجه حرارت متناظر با چنین صدور نوری نمی‌تواند با درجه حرارت سطحی خورشید اختلاف فراوان داشته باشد و این درجه حرارت بایستی به چند هزار درجه برسد. اگر این سحابی‌ها واقعا توده‌های غول پیکر گاز پیوسته‌ای بودند که درجه حرارت سطحی آنها همان درجه حرارت سطحی خورشید بود، ناچار می‌بایستی نوری که از آنها صادر می‌شود با وسعت سطح یعنی با مربع یکی از ابعاد آنها متناسب باشد.چون قطر متوسط این سحابی‌ها بیلیون بیلیون بار بزرگتر از خورشید است، باید چنان انتظار داشته باشیم که نورانیت کلی آنها بیلیون بیلیون برابر بزرگتر از نورانیت خورشید باشد. ولی نورانیت فعلی سحابی امرأه المسلسله بسیار کوچکتر از این اندازه است و از 1.7 بیلیون برابر نورانیت خورشید تجاوز نمی‌کند.


💢درسنامه نجوم

🔥سحابی یا nebula چیست ؟

☑️نخستین بار که سحابی ها به وسیله ی تلسکوپ های کوچک دیده شد چیزی به شکل غبار بود . از این رو در زبان لاتین واژه ی « نبولا » برای آن برگزیده شده که به معنای « غبار » است .سحابی (nebula) ابر یا هر چیز دیگری است که از گرد و غبار و گاز میان‌ستاره‌ای تشکیل شده است. سحابی‌ها‌ی تابان ابرهایی گازی هستند که به علت نور ستارگان مجاور خود قابل رویت هستند.

☑️سحابی ها بر دو طبقه ی اصلی تقسیم می شوند:

۱- سحابی های کهکشانی .

۲- سحابی های برون کهکشانی .

☑️ سحابی های کهکشانی » در کهکشان خود ما یافت می شوند . این ها از گرد و غبار و گاز ترکیب شده اند .
اما سحابی های برون کهکشانی از نامشان پیداست که در بیرون کهکشان ما هستند . بیشتر آنها از اجتماع ستارگان شکل گرفته اند .

☑️ برای قرن‌ها، کهکشهان‌های دور با این ابرهای حجیم اشتباه گرفته می شد. متأسفانه این تعریف و توضیح از سحابی‌ها، نیز بسیار سطحی است و ماهیت اصلیشان را بیان نمی کند. از پروسه‌ی ایجاد شدنشان گرفته تا نقششان در تولد ستاره‌ها و سیارات، و تنوعشان، سحابی‌ها همیشه برای بشر رمزآلود و کشف‌ نشده بوده‌اند.

🆔 @persiancosmology

☑️اساساً سحابی‌ها با رمبش گرانشی بخش‌های مختلف مواد میان‌ستاره‌ای شکل میگیرند. گرانش متقابل باعث ایجاد توده‌ای از مواد شده که به مرور زمان سنگین و سنگین‌تر میشود. براساس این گفته‌ها، ستاره‌ها احتمالاً در دل مواد درهم‌رونده شکل میگیرند که تشعشعات فرابنفش حاصل از یونش باعث شفاف شدن گاز محیط اطراف با طول‌موج قابل رؤیت میشود.

☑️اکثر سحابی‌ها اندازه‌ی بزرگی دارند و قطرشان به صدها سال نوری هم میرسد. اگرچه تراکم سحابی‌ها از محیط‌های اطرافشان کمتر است، با این‌ وجود محیط‌های خلأ روی زمین از سحابی‌ها متراکم‌ترند. در حقیقت، یک ابرسحابی که از نظر اندازه با زمین یکی است، به اندازه تنها چند کیلوگرم جرم
خواهد داشت.

☑️بسیاری از اجرام سحابی‌شکل توسط ستاره‌‌شناسان در عهد گذشته و قرون وسطی مشاهده شده بودند. اولین مشاهده‌ی مکتوب در سال ۱۵۰ میلادی توسط بطلمیوس صورت گرفت که او در کتابش “المجسطی” آورده که متوجه حضور ۵ ستاره شده که شبیه به سحابی هستند. او همچنین متوجه‌ ناحیه‌ای پرنور میان صور فلکی خرس بزرگ (دُبّ اکبر) و برج اسد شد که با هیچ‌ یک از ستاره‌های دیگر مرتبط نبود.

ادامه دارد ...


اجزای مشهور در نمای کامل سحابی عقاب مشخص شده اند. در مرکز، تصویر ستون‌های آفرینش دیده می شوند.

در ادامه به تعریف سحابی خواهیم پرداخت.

@persiancosmology


Forward from: հՁรรՁռ
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
فیلم سينمايي نظریه همه چیز ...

برگرفته از زندگی پروفسور استیون هاوکینگ


جستجوى ما در پى اكتشافات باعث رشد خلاقيات ما نه فقط در علم بلكه در همه زمينه ها مى شود.
چنانچه ما به آخر خط برسيم،روحيه انسانى افسرده شده و از ميان خواهد رفت.اما تصور نمى كنم كه ماهيچوقت آرام و قرار بگيريم
پيچيدگى ما،اگر نه ژرفمان افزون مى شود و هميشه بايد در مركز افق در حال گسترش احتمالات باشيم

🆔 @persiancosmology

استفن هاوكينگ




Forward from: کیهانشناسی و کوانتوم
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✳️ هاوکینگ : آیا یک خدا جهان و قوانین آن را خلق کرده است ؟

@persiancosmology


Forward from: کیهانشناسی و کوانتوم
📢سخن روز


مردم ترجیح میدهند دروغی را بپذیرند که باور‌های قلبی آنها را تأیید کند، تا واقعیتی که امنیت ذهنی را از آنها بگیرد!

👤استیون هاوکینگ

@persiancosmology


Forward from: کیهانشناسی و کوانتوم
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مناظره هاوکینگ و داوکینز در مورد تکامل حیات روی زمین
@persiancosmology


Forward from: کیهانشناسی و کوانتوم
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
هاوکینگ و سیاه چاله ها
@persiancosmology


امروز هشتم ژانویه زادروز استیون هاوکینگ فیزیک دان بریتانیایی است

@persiancosmology


خبر بسیار خوب ناسا

سوراخ لایه ازون به لطف ممنوعیت جهانی استفاده از گاز کلروفلوئوروکربن (CFC) در حال ترمیم است و تا سال 2060 میلادی به طور کامل بسته خواهد شد.

@persiancosmology


♨️درسنامه نجوم

✅ستاره نوترونی چیست ؟

❇️آنها با سرعتي بسيار زياد حول محور خود گردش ميكنند. سرعتي حدود 700 بار در ثانيه! و طبق تحقيقي جديد خاصيتي بسيار باور نكردني ديگر در مورد آنها كشف شده؛ سطح بيروني اين ستاره هاي متلاشي شده احتمال ميرود كه 10 ميليارد بار قويتر از فولاد يا هر آلياژ ديگر زميني باشد.
اين ستاره ها، ستاره هاي عظيمي هستند كه نيروي جاذبه اي بسيار زياد را از خود نشان ميدهند و تنها اجرامي كه بيشتر از اين ستاره ها چگال و متراكم هستند، سياه چاله ها هستند.

❇️دانشمندان مايلند ساختار اين ستاره ها را درك كنند زيرا اختلالات سطحي و كوهستانهاي روي پوسته آنها امكان دارد امواج گرانشي تابش كرده و به ترتيب ميتوانند در بعد چهارم( زمان ) ناهماهنگي ايجاد كنند. به خاطر فشار زياد، عيوب ساختاري و ناخالصي هايي كه چيزهايي مثل صخره ها و فولاد را سست ميكنند، احتمال اينكه كريستال هايي كه در طول دوره تشكيل عناصر به وجود مي آيند، تغيير شكل دهند كمتر است. اين پوسته ميتواند فشار خرد شدني 10 ميليارد برابر فشاري كه براي قالب زني فولاد به كار ميرود را تحمل كند.

❇️تقریبا هر ستاره ای به آهستگی می چرخد. برای مثال خورشید در یک دوره کمتر از یک ماه یکبار به دور محورش می چرخد. هنگامی که یک ستاره در پایان عمر منقبض شده و به صورت یک ستاره نوترونی در می آید دوره چرخش آن کوتاه تر شده و خیلی سریعتر منقبض شده و تندتر و تندتر می چرخد. بنابراین ستاره ای که در خلال مرحله رشته اصلی خود به آرامی می چرخید می توان انتظار داشت که در مرحله ی انقباضش بسیار تند بچرخد. بنابراین مدل امروزی تپ اختر یک ستاره نوترونی با چرخش سریع است. تپ اختر Np 0532 در هر ثاتیه ۳۰ بار می چرخد و دوره تناوب تپ های تابشی اش با دوره تناوب چرخشش برابر است. این مدل از تپ اخترها براساس طبیعت تابش آنها مشخص می شوند، تابشی که به شدت قطبی و دارای طیف پیوسته است. منشاء این نوع تابش به هیچ وجه نمی تواند فرایندهای گرما هسته ای یک ستاره عادی باشد در عوض این مشخصه فرایندی از یک ستاره سرد است، ستاره ای که انرژی باقیمانده اش بصورت انرژی چرخشی و میدان مغناطیسی قوی اش در آمده است.

🆔 @persiancosmology


ستاره هاي نوتروني ستاره هاي در حال مرگي هستند كه به نظر ميرسند تقريبا از هر طبقه بندي اي حذف شده اند! آنها كوچك و بسيار چگال و با قطر تقريبا 20 كيلومتر و جرم تقريبا 1.5 برابر خورشيد ما هستند.


☑️به گزارش اسلش گیر، مواد تازه کشف شده که احتمالا نوعی مواد معدنی هستند باعث هیجان دانشمندان شده اند و مریخ نورد ناسا برای بررسی مجدد آن به منطقه کشف مواد مذکور بازگشته است.

☑️محققان ناسا می گویند این مواد که در ظاهر شبیه لوله هایی باریک و تیره رنگ هستند، احتمالا بخش هایی از برخی فسیل های بسیار قدیمی محسوب می شوند که البته هنوز اطلاعاتی در مورد ماهیت آنها در دست نیست.

☑️تعیین ماهیت این لوله های بسیار کوچک و چند میلیمتری هنوز ممکن نشده و دانشمندان در تلاش هستند راهی برای بررسی دقیق تر آنها یا یافتن نمونه های مشابه آنها در سطح مریخ بیابند.

🆔 @persiancosmology


مریخ نورد ناسا موسوم به کیوریسیتی موفق به شناسایی شواهدی تازه در سطح کره مریخ شده که اشکال عجیبی دارند و می توانند نشانه وجود حیات در کره مریخ در گذشته باشند.

@persiancosmology


🔺این فضاپیما باید در فضای اطراف تایتان پرواز و از لایه‌های مختلف اتمسفر اطراف این قمر، نمونه‌برداری کند. به باور دانشمندان، اتمسفر غلیظ تایتان در کنار وجود دریاچه‌ها و رودهای تشکیل شده از متان مایع، این محل را به یکی از مهم‌‌ترین مناطق دارای شرایط سکونت و حیات در منظومه‌ی شمسی تبدیل کرده است. تایتان، تمامی عناصر پایه‌ای را که برای شکل‌گیری حیات ضروری هستند، در خود جای داده است؛ از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به کربن، هیدروژن، نیتروژن، اکسیژن، فسفر، گوگرد و ذخایر هیدروکربن اشاره کرد که در برخی موارد، مقدار آن‌ها از مقدار موجود در زمین نیز بیشتر است. در زیر سطح تایتان، ترکیباتی از آب و آمونیاک وجود دارد.

🔺هدف اصلی از پروژه‌ی پرواز اژدها در زمینه‌ی مواد شیمیایی، کشف حیات و بررسی قابلیت اسکان در تایتان است. برای این هدف پهباد سنجاقکی شکل، به طیف‌سنج اشعه‌ی گاما، حسگرهای اتمسفری و ژئوفیزیکی، دوربین‌‌های دیجیتال و طیف‌سنج جرمی، مجهز خواهند شد تا داده‌های به‌دست آمده را مورد بررسی قرار دهند. پروژه‌ی سنجاقک، شامل طرحی برای ساخت یک فضاپیمای مشابه پهپاد است که می‌تواند روی سطح تایتان، فرود آید و هدف اصلی آن نمونه‌برداری از این دنیای ناشناخته و جستجو برای مواد شیمیایی پیش‌فرض حیات، در این محل است. این مولکول‌ها می‌توانند تکامل یابند و به موجودات زنده تبدیل شوند.کاوشگر سزار / cesar spacecraft
🆔 @persiancosmology
🔺این اقیانوس زیرسطحی در حقیقت یک لایه‌ی مایع است که حاوی ترکیباتی از آب یا آمونیاک است و در ژرفای بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتری از سطح تایتان قرار گرفته‌ است. ساختار درونی تایتان از یک لایه‌ی یخی شکل گرفته که از هسته‌ی سنگی آن توسط یک لایه‌ی مایع جدا شده‌ است. این ویژگی باعث می‌شود که سطح جامد تایتان از بادهای فصلی حاضر در اتمسفر آسیب نبیند. پهباد ناسا، ماموریت خود را با چرخیدن به دور سطح تایتان شروع خواهد کرد. هنگامی که یک محل فرود اولیه در تایتان انتخاب شود، پهباد ناسا با کمک یک چتر به آنجا فرود خواهد آمد. پهباد سنجاقکی شکل ناسا، در حالی‌که باتری‌های خود را با مولد ترموالکتریک رادیوایزوتوپی خود شارژ می‌کند، زمان زیادی را روی سطح این سیاره خواهد گذراند. این پهباد پس از شارژ باتری، می‌تواند ساعت‌ها پرواز کند و ده‌ها کیلومتر در هر پرواز بپیماید.

🔺فضای چگالی تایتان و گرانش کم آن نسبت به زمین، اجازه می‌دهد چنین ماموریتی امکان‌پذیر باشد. در طی این پروازها، محل‌های احتمالی فرود برای کارهای علمی بیشتر، شناسایی خواهند شد. امسال، ستاره‌شناسان مولکولی را در جو تایتان کشف کردند که نقش مهمی را در تشکیل سلول‌ها ایفا می‌کند که گفته می‌شود شاید حیات به شکل ابتدایی در دمای منفی ۲۹۰ درجه‌‌ای این قمر، وجود داشته باشد. البته این دومین باری خواهد بود که ناسا کاوشگری به سطح تایتان می‌فرستد. در سال ۲۰۰۴، فضاپیمای کاسینی قبل از آنکه موفق شود دقیق‌ترین عکس‌های موجود از سطح سیاره‌ی زحل را به ثبت برساند، کاوشگر هویگنس را برای فرود روی بزرگترین قمر زحل یعنی تایتان، پرتاب کرد.
منبع : express.co.uk

20 last posts shown.

3 463

subscribers
Channel statistics