Octavian Racu


Channel's geo and language: World, Russian
Category: Blogs


Sociologie, social network analysis, jurnalism
Pentru mesaje private @racucontact_bot

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
World, Russian
Category
Blogs
Statistics
Posts filter


L-am găsit, totuși: video din aprilie 2000, protestul studenților împotriva anulării gratuităților la transportul public.


N-am înțeles - cum adică se organizează un concurs pentru selectarea șefului pe Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării?

E gata cu mult stimata doamnă Revenco?


E posibil uneori și așa ceva: România s-a opus, alături de Ungaria, Spania, Italia și Slovacia, aplicării de către UE a sancțiunilor împotriva Georgiei.


Gâdea s-a supărat pe Makaveli


Cel mai mare vis al unei pensionare la sfârșit de an, în plină iarnă.


Analogii politice germano-române aproximative :

CDU - PSD
AfD - AUR
SPD - PNL
GRUNE - USR
BSW - SOS România
FDP - UDMR


Anul 1966

Bombardarea tâlhărească a orașelor de către aviația Statelor Unite ale Americii a stârnit un puternic val de mâine în rândurile cetățenilor din țara noastră


CTP la 2 minute de sinceritate. Pentru prima dată în viață, la o distanță de 24 de ani de la alegerile prezidențiale.



4k 1 13 1 22

Din 1991 încoace, Republica Moldova n-a avut niciun președinte sau premier venit din sfera privată. Toți au fost demnitari de stat, care au crescut în umbra garniturilor mai vechi, iar năravurile și limbajul s-au transmis din generație în generație. Demnitarii, funcționarii, sunt și ei o castă, au o identitate de grup, indiferent de culoarea politică, care niciodată nu vor tolera un intrus.

Și faptul că n-am avut în fruntea țării pe nimeni din afara castei, vorbește multe despre noi ca țară.

Paradoxul e că mereu așteptăm niște schimbări anume de la cei care au crescut în sistem, care sunt îmbibați cu o cultură de roboței de birou și care caută doar să asigure continuitate mediul lor natural. De ce și-ar distruge habitatul natural?

Un funcționar e format și crescut pentru a-și respecta fișa postului, el n-are voie să aibă idei și inițiative. Iată de ce noi nu avem politicieni, ci doar funcționari care își asumă funcții politice.


Moldova este țara în care în ultimii 10 ani copii învață mai întâi ce-i miliardul, milionul și abia apoi matematica elementară, de genul 1+1. Așa ne sunt condițiile istorice, n-ai ce face.


Presa când trebuie folosește moneda euro, când trebuie - lei, iar uneori chiar și coroane cehe. Așa, în funcție de situație: "10 milioane coroane cehe" (400 mii euro) - sună extraordinar.

Guvernul de la Praga va oferi 10 milioane coroane cehe, echivalentul a aproape opt milioane de lei, pentru Programul guvernamental „Ajutor la contor”.


Ca să nu pierdeți timpul cu calculatul, vă spun cât iese - 12,6 lei de fiecare din cei 634 mii gospodării, pe toată iarna.

Mă întreb dacă această sumă va merge la modul cel mai serios la bugetul compensațiilor sau la tot felul de variante de proiecte "anticriză".


Ați făcut revoluție ca să nu mai studiați istoria comunismului, să scoateți orice ideologie din școală. La 35 de ani iar se revine la istoria comunismului, dar în sens invers - nu de bine, ci de rău. În fond, care e diferența? Tot îndoctrinare politică se numește, cu nimic diferit de "sângerosul regim". De câte ori s-a ironizat după revoluție disciplinele imbecile din perioada PCR? Iată că s-a ajuns acolo de unde au pornit.

Și cum se pupă treaba asta cu cultivarea "spiritului critic" în școală, dacă acest obiect presupune din start cultivarea unei atitudini predefinite față de o anumită perioadă istorică? Decât să furați o oră din viață de dragul anticomunismului, mai bine i-ați duce la un teatru, un laborator sau un parc tehnologic și de IT.

Istoria comunismului? Băi, sunteți nebuni la cap? Și încă vă mai plângeți de analfabetism funcțional.


Olanda blochează "parcursul" Serbiei, fiind nemulțumită de progresele în domeniul statului de drept.

Numai Moldova poate sta fără nicio grijă: noi avem la mână tot pachetul necesar - prevetting, vetting și un referendum. Suntem ca și cum cu un picior în grădina înfloritoare.


L-au asigurat "civilii" din societatea civilă?


Nicușor Dan, primarul de București, a anunțat de la sine putere că va candida independent la alegerile prezidențiale repetate din 2025. Deocamdată, singurii săi susținători sunt ONG-urile.


UE bagă vize georgienilor cu pașapoarte diplomatice, pentru că nu le-a plăcut rezultatele alegerilor parlamentare din Georgia și pentru că Tbilisi a suspendat negocierile de aderare. Plus, nu georgienii nu acceptă finanțarea netransparentă a ONG-urilor și nici propaganda LGBT printre minori - ceea ce e absolut revoltător.


Când nici după divorț nu vrea să te lase în pace.


Ce zic ultimele sondaje din Germania:

CDU/CSU - 31%
AfD - 20%
SPD - 17%
GRUNE (Verzii) - 11%
BSW (Alianța Sahra Wagenknecht) - 8%
FDP - 5%
Die Linke - 3%


Parlamentul Germaniei tocmai n-a reușit să acord vot de încredere cabinetului Scholz. Guvernul pică, iar în curând vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Așa cum era de așteptat.

Auf Wiedersehen, Herr Scholz
👋

20 last posts shown.