بورس از نگاهی دیگر (رضا کیانی)


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified



Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Copy Trading.pdf
1.4Mb
گزارش بررسی چگونگی انجام معاملات تقلیدی و انعکاسی در بورس‌های اوراق بهادار
در این گزارش چگونگی انجام معاملات تقلیدی (copy trading) و انعکاسی (mirror trading) در بورس‌های اوراق بهادار مورد بررسی قرار گرفته‌اند. معاملات تقلیدی چیست و چگونه انجام می شود و چه تفاوتی با معاملات انعکاسی دارد؟ ساختار انجام این معاملات چگونه است؟ مقررات حاکم بر انجام این معاملات بر چه مواردی تکیه دارند؟ پاسخ این پرسش‌ها در گزارش پیش روی خود بیابید.


بررسی چگوتگی معاملات تقلیدی و انعکاسی در بورس‌های اوراق بهادار👇


گزارش سه ماهه دوم 1403.pdf
3.3Mb
گزارش تحلیل بازار در سه ماهه دوم سال 1403 روند متغیرهای اصلی بورس تهران، عوامل کلان تأثیرگذار بر آنها و عوامل اثرگذار بر صنایع بورسی را مورد بررسی قرار داده است.


گزارش تحلیل بازار سه ماهه دوم سال 1403 👇


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
از ابتدای سال تا ۲۲ مهر ۱۴۰۳، تغییرات دامنه نوسان قیمت در بازار سرمایه ایران روندی بیسابقه را پشت سرگذاشته است. بروز رویدادهایی که هر یک ریسک بازار را به نحو کم سابقه‌ای افزایش دادند، مقام ناظر را بر آن داشت تا با کاهش دامنه نوسان به مصاف ریسک‌های سیستماتیک رود و سپس برای دلجویی از نقدشوندگی در زمانی که مناسب می‌دانست، دامنه نوسان را افزایش دهد. در این ویدیو تغییرات دامنه نوسان و علل آن و همچنین میزان ارزش معاملات در بازه‌های زمانی مرتبط با هر دامنه توضیح داده شده است.


در بازار سرمایه از قاعده حد بالا حد پایین (limit up limit down) برای کنترل نوسانات بازار سهام استفاده می‌شود. این دامنه نوسان حالتی پویا دارد و تحت شرایط از پیش تعیین‌شده در طی روز قابل جا به جایی است. در این ویدیو سازوکار یادشده به تفصیل شرح داده شده است. 👆


بورس‌ها همگی از روش‌هایی برای کنترل نوسانات قیمتی برخوردار هستند. هر چه بورسی پیشرفته‌تر و اقتصادش توسعه یافته‌تر و مدار تحمل سرمایه‌گذاران و سیاست‌گذارانش وسیع‌تر باشد، دامنه نوسانش باز تر است. برخی بورس‌های توسعه یافته دامنه نوسان پویا دارند و در شرایطی دامنه نوسان آنها در طی روز قابل جا به جایی است. برخی دیگر از بورس‌ها صرفا دامنه ایستا دارند (همچون بورس استانبول) و دامنه در طی روز ثابت است. در این ویدئو سازوکار کنترل نوسان قیمت در بورس استانبول به تفصیل بیان شده است. 👆


کاهش شدید دامنه نوسان، نقدشوندگی و ارزش معاملات را به شدت کاهش داده و کارکرد اصلی بازار را با اخلال مواجه کرده است. از دیگر سو نوسانات پیاپی دامنه نوسان، بازار و فعالان آن را نسبت به مهم‌ترین ریزساختار بازار با ابهام مواجه کرده است. زمان افزایش دامنه نوسان و بازگشت به حالت قبلی (۳ یا ۵ درصد) حتی برای خودسیاست‌گذار نیز مبهم است. این سیاستی است که خروج از آن بسیار دشوارتر از اتخاذ آن است. به نظر می‌رسد که نه ظرفیت ذهنی سرمایه‌گذاران و نه آستانه تحمل سیاست‌مداران، نوسانات شاخص بازار و قیمت سهام را بیش از حد مشخصی برنمی‌تابند، هم از این رو است که مسئولان بازار سرمایه خود را ناچار به استفاده از روش‌هایی برای کنترل نوسانات شدید قیمتی می‌بینند. این چنین است که کاهش دامنه نوسان برای کنترل نوسان و سپس باز کردن محتاطانه آن برای حفظ نقدشوندگی به روندی ناخوشایند در بازار سرمایه ایران بدل شده است. در این بین آیا بهره‌گیری از حجم مبنا می‌تواند به عنوان مجالی برای جلوگیری از کاهش و افزایش مکرر دامنه نوسان در نظر گرفته شود؟ آیا زیان و اثر جانبی نامطلوب حجم مبنا کمتر از دامنه نوسان بسیار محدود نیست؟ آیا تکیه بیشتر بر حجم مبنا و افزایش دامنه نوسان، در کنار کنترل نوسانات قیمت، به بهبود نقدشوندگی بازار کمک نمی‌کند؟


Forward from: دانش تفسیر سیاسی
#استراتژی_سیاسی

💢♦️ سالگرد جنگ غزه؛ پیامدهای اقتصادی برای اسرائیل و کشورهای عربی

◼️ الجزیره-قطر

🔸 عملیات طوفان الاقصی تنها یک اقدام گذرا نبود، بلکه پیامدهای گسترده‌ی آن در دو سطح منطقه‌ای و بین‌المللی قابل مشاهده است. نگرانی‌های جدی درباره آثار منفی ناشی از تداوم کشتار جمعی اسرائیل علیه مردم غزه وجود دارد که به طور عمده بر اقتصاد منطقه و اقتصاد جهانی تأثیر می‌گذارد. مهم‌ترین جلوه تأثیرات منفی اقتصادی تجاوز اسرائیل به غزه، بر اقتصاد کشورهای همسایه و همچنین اختلال در ترافیک بین‌المللی کشتی‌رانی در دریای سرخ؛ جایی که تقریباً 20 درصد از تجارت جهانی نفت و 12 درصد از تجارت بین‌المللی از طریق آن صورت می‌گیرد قابل مشاهده است.

🔳 تأثیرات طوفان الاقصی بر اقتصاد اسرائیل

🔹 از آغاز عملیات طوفان الاقصی، تأثیرات منفی جدی و مستقیمی بر اقتصاد اسرائیل مشاهده شده است به گونه‌ای که ارزش پول آن کاهش یافته و بازار سهام نیز به دلیل خروج بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی دچار افت شده است. برآوردها نشان می‌دهد که ارزش پول اسرائیل علی‌رغم تزریق بیش از ۳۰ میلیارد دلار ارز توسط بانک مرکزی، به میزان ۵ درصد کاهش یافته است. و همچنین ذخایر ارزی آن نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.

🔹 بازار سهام اسرائیل: برآوردها از زیان‌های وارده ناشی از عملیات طوفان الاقصی بر بازار سهام اسرائیل بین ۹ تا ۲۰ درصد متغیر بوده است و بخش بانکی بیشترین آسیب را از خروج سرمایه‌گذاران خارجی متحمل گردید. مطالعه‌ای که توسط موسسه مطالعات عربی انجام شده، ضرر و زیان بازار سهام اسرائیل در پی جنگ با غزه را حدود ۲۰ میلیارد دلار برآورد کرده است.

🔹 هزینه‌های جنگ: بر اساس گزارش بلومبرگ، مقامات اسرائیلی هزینه‌های جنگ در سال گذشته را معادل ۶۶ میلیارد دلار(معادل ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی) تخمین زده‌اند. هزینه‌های نظامی سال گذشته نیز ۲۵.۹ میلیارد دلار بوده و میزان کسری بودجه به ۸.۳ درصد رسیده است. این شرایط منجر به افزایش وابستگی به وام‌ها برای تأمین مالی کسری بودجه گردید و مجموع وام‌های اسرائیل در طول سال گذشته به حدود ۵۳ میلیارد دلار رسید.

🔳 تأثیر عملیات طوفان الاقصی بر اقتصاد جهانی

🔹 منطقه خاورمیانه به عنوان یکی از کانون‌های حیاتی تأمین انرژی، ۲۵ درصد از نفت و ۱۴ درصد از گاز مورد نیاز جهان را تأمین می‌کند. با توجه به تهدیدات انصارالله علیه کشتی‌های اسرائیلی در تنگه باب المندب، گزارش‌ها حاکی از آن است که ۷۰ درصد از تجارت بین‌المللی که از این تنگه عبور می‌کند، مسیر خود را تغییر داده‌اند که منجر به افزایش هزینه‌های ترانزیت و قیمت کالاها و به تبع آن افزایش تورم در سطح جهانی شده است.

🔹 اهمیت استراتژیک این منطقه، در کنار احتمال بروز یک جنگ همه‌جانبه ناشی از اقدامات اسرائیل، تهدیدی جدی برای بخش نفت و گاز به شمار می‌آید. همچنین باید در نظر داشت احتمال ورود ایران و عراق به‌عنوان دو تولیدکننده بزرگ نفت به این جنگ نیز احتمال افزایش مجدد قیمت‌ها را تشدید می‌نماید.

💢 تأثیر جنگ بر اقتصاد کشورهای عربی

صندوق بین‌المللی پول به بررسی وضعیت اقتصادی همسایگان اسرائیل، شامل مصر، اردن و لبنان پرداخته است:

🔹 لبنان: جنگ علیه مردم غزه تأثیرات منفی قابل توجهی بر بخش گردشگری لبنان داشته است، به گونه‌ای که نسبت به زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی، بیش از ۱۰۰ هزار گردشگر کمتر به این کشور سفر کرده‌اند و ده خط هوایی پروازهای خود به این کشور را متوقف نموده‌اند که درآمدهای فرودگاه بیروت را به‌شدت کاهش داده است. تجاوز اسرائیل به لبنان آسیب‌های جدی به زیرساخت‌ها، کشاورزی و تجارت در مناطق جنوبی وارد کرده و منجر به آوارگی بیش از ۱ میلیون نفر در این کشور شده است.

🔹 اردن: بخش گردشگری اردن با کاهش ۷.۹ درصدی معادل بیش از ۲۰۰ هزار گردشگر در نیمه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به دوره مشابه سال گذشته مواجه شده است. علاوه بر این، افزایش هزینه‌های ترانزیت بین‌المللی موجب تشدید تورم در اردن گردیده است.

🔹 مصر: درآمدهای ناشی از حق ترانزیت از کانال سوئز با کاهش ۶ میلیارد دلاری مواجه شده که نشان‌دهنده تأثیرات منفی این کشور است

@irdiplomat


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
لزوم توجه بیشتر به ظرفیت حجم مبنا به منظور ثبات بیشتر دامنه نوسان و پرهیز از تغییرات مستمر و مکرر آن


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
بازار آتی سکه، حسرتی به جا مانده از بازاری پویا و مدرن که قربانی کج فهمی اقتصادی شد




تحولات اقتصادی و مالی در ایران و جهان شهریور 1403👇




آسیب شناسی روند صعود و نزول بازار سرمایه 1398 تا 1402👇




بررسی نظام های ارزی و تأثیر نرخ ارز بر بورس تهران👇




چگونگی نظارت بورس ها بر فعالیت معاملاتی سرمایه گذاران 👇



20 last posts shown.