پیدا و پنهان روابط بین‌الملل


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


?تحولات منطقه و جهان و ...
? تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران
**تحلیلها و مطالب، لزوما نظر گردانندگان کانال نیست
?لینک عضویت
@roydadhayejahani
سایت
www.roydadhayejahani.blogfa.com
ادمین: سخاوت رضازاده
@sekhavat_rezazadeh

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter






🇮🇷🇸🇦🇷🇺 #روسیه در اقدامی ضدایرانی و همگام با #عربستان، تولید نفت خود را ۲۰۰ هزار بشکه افزایش داد.
@roydadhayejahani


🔴برنامه ترامپ برای نفت #ایران

👈اخبار ضد و نقیضی از احتمال معافیت نفتی برخی مشتریان نفت ایران به گوش می‌رسد. بعد از این که رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی از مذاکره دولت ترامپ با خریداران نفت ایران برای به صفر رساندن خرید نفت از ایران تا نوامبر آینده خبر داد، یک مقام وزارت انرژی #آمریکا از احتمال معافیت برخی مشتریان سخن راند.

هر دو گزاره صحیح به نظر می‌رسد. هدف اصلی ترامپ به صفر رساندن فروش نفت ایران در درازمدت است و این هدف با اعلام تحمیل بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها در تاریخ سازگاری دارد. اساسا بدون تصفیر خرید نفت از ایران این هدف ترامپ محقق نمی‌شود. اما در شرایط فعلی بازار جهانی انرژی، حذف نفت ایران بسیار شوک‌آور خواهد بود و مشکل‌ساز است.

📌متن کامل
https://www.khabaronline.ir/detail/787051/World/diplomacy

✅«پیدا و پنهان روابط بین‌الملل»
@roydadhayejahani


🔴توئیت های ترامپ منجر به افزایش قیمت نفت می شود؟/بلومبرگ (آمریکا)

👈اظهارنظرهای دونالد ترامپ، رئیس جمهوری #آمریکا، درباره سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و قیمت نفت، به احتمال زیاد بازار را بیشتر نگران می‌کند و به جای مهار قیمت نفت، سبب رشد آن می‌شود...

لینک بلومبرگ: goo.gl/2jgF9e

ادامه مطلب: asrdiplomacy.ir/44952

✅«پیدا و پنهان روابط بین‌الملل»
@roydadhayejahani


🔸 جدول فهرست 20 کشور دارای تراز تجاری مثبت با #ایران به همراه میزان صادرات و واردات در مقطع زمانی ابتدای فروردین تا پایان اردیبهشت
@roydadhayejahani


🛰سه مفهوم بسیار پیچیده از جهان چند بُعدی-4

براساس یافته‌های ریاضی بدست آمده از معادلات نسبیت عام (که بعنوان معادلات میدان اینشتین شناخته می شوند) تکلنولوژی مافوق نور و کرمچاله‌های قابل انتقال، به پدیده‌ای به نام انرژی منفی نیاز دارند. تجسم این پدیده پیچیده از نظر شهودی بسیار سخت است، اما بخشی از نظریه کوانتوم از وجود آن حمایت می کند. فیزیکدانان با کمک تکنولوژِی نورشناخت کوانتومی(Quantum optics) و پدیده‌ای به نام اثر کاسیمیر(Casimir effect) توانسته‌اند که مقدار ناچیزی از انرژِی منفی را تولید کنند. اما تولید آن در مقیاس بزرگ به مقادیر عظیمی از نیروی گرانش نیاز دارد، که در حال حاضر ما قادر به ایجاد آن نیستیم.

اریک دیویس، محقق ارشد موسسه مطالعات پیشرفته آستین-تگزاس، که یک متخصص در زمینۀ مفاهیم سرعت‌های بالاتر از نور است، امیدوارکننده‌ترین راه برای تولید انرژی منفی را استفاده از دستگاهی کوانتومی به نام آینه فورد-اسوایتر(Ford-Svaiter mirrors) می داند. این وسیله که هنوز ساخته نشده، اما قابلیت تولید را دارد می تواند انرژِی منفی را متمرکز کرده و یک کرمچاله کوچک ایجاد کند. البته دیویس معتقد است که دستگاه در مقیاس‌های بالاتر می تواند کرمچاله‌های بزرگتری ایجاد کند که برای ورود یک فضاپیما کافی باشد. در ابتدا ممکن است  با آینه فورد-اسوایتر جهت‌یابی برای پیدا کردن نقطه خروجی کرمچاله‌ها به درستی صورت نگیرد؛ اما از نظر تئوری ساخت یک تنظیم کننده برای نقاط خروجی امکان‌پذیر است.

اولین کرمچاله‌ای که با ورودی و خروجی پایدار ساخته شود، ما را قادر می سازد که بین زمین و مقصد میان ستاره‌ایمان رفت و آمد داشته باشیم. می توانیم منظومه‌های ستاره‌ای مختلف را کاوش کنیم، و سیارات قابل سکونت را برای مهاجرت پیدا کنیم. همچنین می توانیم از این حرکت بعنوان نقطه آغازی برای دست آوردهای بیشتر استفاده کنیم. مثلا کم‌کم می توانیم در گوشه و کنار کهکشان، شبکه‌هایی از کرمچاله‌ها ایجاد کنیم. یا اینکه حتی ممکن است همانطور که کارل سیگن گفت، در برخی نقاط تونل‌های کرمچاله‌ای ما به شبکه‌هایی که از قبل وجود داشته‌اند، راه پیدا کنند. البته بهتر است قبل از هر چیز قوائد استفاده از این شبکه‌ها را خوب یاد بگیریم، برای اینکه ممکن است در آنجا با ترافیک روبرو شویم!
#جهان_هستی

نویسنده: دیوید وارم فلش/ترجمه: امین میرزایی/ سایت علمی بیگ بنگ
http://yon.ir/621oR

منبع: discovermagazine.com

✅«پیدا و پنهان روابط بین‌الملل»
@roydadhayejahani


🛰سه مفهوم بسیار پیچیده از جهان چند بُعدی-3

طرفداران فیلم پیشتازان فضا(Star Trek) می دانند فلسفه سفر به گذشته بسیار گیج‌کننده است، وقتی به گذشته سفر می کنید می توانید تاریخ را عوض کنید، می توانید از سلسله وقایعی که موجب به وجود آمدن خودتان شده است، جلوگیری کنید و بسیاری کارهای تناقض‌آمیز دیگر. اما سفر به آینده اینطور نیست، با کمک سرعت‌های بالا بدون اینکه درگیر تناقض‌های پیچیدۀ فلسفه زمان شویم، میتوانیم به آینده سفر کنیم.

در مفهوم اتساع زمان که توسط نسبیت خاص اینیشتن پیش‌بینی شده، اگر سرعت فضاپیمایمان را به سرعت نور نزدیک کنیم، زمان از نظر ما کندتر سپری می شود. میزان این کندی را با عاملی به نام فاکتور گاما(Gamma Factor) می سنجند. بنابراین تعریف، اگر سرعت فضاپیما ۰٫۸۷ برابر سرعت نور باشد، شاخص گاما مساوی ۲ می شود، یعنی هر یک دقیقه‌ای که در فضاپیما سپری می شود، برای ناظر زمینی ۲ دقیقه به نظر می رسد. اگر سرعت فضاپیما به ۰٫۹۴ برابر سرعت نور برسد، شاخص گاما برابر ۳ می شود و در ۰٫۹۹۹۲ برابر سرعت نور شاخص گاما به ۲۵ می رسد، این میزان از تفاوت زمانی، سفر به آینده را تا حد قابل توجهی میسر می کند.

با چنین سرعتی طی دو سال می توانیم به سمت ستاره وگا(Vega)، که در فاصلۀ ۲۵ سال نوری از زمین واقع شده، برویم و برگردیم، اما وقتی که به زمین می رسیم می بینیم که نیم قرن گذشته است. درستی پدیده اتساع زمان برای ما قطعی شده است، چون قبلا آن را به کمک ذرات زیر اتمی اثبات کرده‌ایم. اگرچه در حال حاضر امکان انجام آن بر روی انسان‌ها میسر نیست، اما ممکن است در آینده به کمک تلکنولوژی پیشرفته‌ای همچون همجوشی هسته‌ای، بر این محدودیت‌ها فائق آییم.

۳-کرمچاله‌های قابل عبور

روش دیگری که حمل و نقل چند بُعدی در کیهان را ممکن می کند “کرمچاله‌ها” هستند. “کارل سیگن”(نویسنده و مروج موفق اخترشناسی) هنگامی که برای داستان علمی خود به راه حلی برای سفر میان ستاره‌ای نیاز داشت با فیزیکدان نظری، “کیپ تورن” مشورت کرد. کیپ تورن با حل معادلات فیزیکی نشان داد که تنها راه حل ِ موجود استفاده از کرمچاله قابل عبور ِ پایدار است. سیستم تونل مانندی که مناطق مختلف فضا-زمان را به هم متصل می کند. نزدیک به یک دهه قبل از اینکه “میگل آلوبیره” نشان دهد بر اساس نسبیت عام اینشتین می توان مشابه فیلم پیشتازان فضا با سرعت مافوق نور حرکت کرد، سیگن مفهوم کرم‌چاله را تنها ابزار علمی معتبر برای رفت و برگشت سریع بین ِ کهکشان معرفی کرد.

یک تمدن پیشرفته می تواند با کمک کرمچاله‌ها تونلی بین دو نقطه از صفحۀ فضا-زمان ایجاد کند. در اصل این نقاط ورود و خروج روی صفحه فضا-زمان روش دیگری از جابجایی به کمک بُعد چهارم است. اگر ما قادر به استفاده از تلکنولوژی کرمچاله‌ای بودیم می توانستیم، در جایی درون منظومه شمسی دروازه‌ای ایجاد کنیم که به نقطه‌ای در منظومه ستاره‌ای دیگر که دارای سیاره‌ای مشابه زمین است، منتهی شود. چیزی که در داستان‌های علمی- تخیلی به آن دروازۀ ستارگان می گویند.
#جهان_هستی

✅«پیدا و پنهان روابط بین‌الملل»
@roydadhayejahani


📸14 میلیارد سال عمر کیهان در یک تصویر
🔺خلاصه ای از تاریخ 14 میلیارد ساله #جهان_هستی در یک تصویر
@roydadhayejahani


🛰سه مفهوم بسیار پیچیده از جهان چند بُعدی-2

اما مفاهیم در فراتر از چهار بعد، بسیار شگفت‌انگیزتر و تجسمشان سخت‌تر می شود. مهمترین نظریه در این رابطه، نظریه M است، این نظریه میان نظریه‌های ناهماهنگ ابرریسمان، اتحاد ایجاد می کند. در نظریه M بسته به نوع تبیین ۱۰ یا ۱۱ بُعد وجود دارد. به جز سه بعدی که در زندگی روزمره‌مان با آنها سر و کار داریم و همچنین بعد زمان، دیگر ابعاد فشرده و کوچک هستند (فشرده و کوچک از این بابت که اگر بر روی یکی از این ابعاد اضافی به حرکت در آییم، پس از طی مسافتی کوتاه به مکان اولیه خود باز می گردیم) اما چیزی که در این مورد بیشتر مورد توجه است، این است که ابعاد اضافی یا فشرده، لزوما فشرده نمی مانند و همانطور که ریچارد ابوسی مدیر سازمان تحقیقات سفینه‌های فضایی ناسا می گوید، این ابعاد مانند جعبه می توانند باز شوند.

«اگر یک تمدن پیشرفته یاد بگیرد که چگونه می توان ابعاد اضافی را دستکاری کرد، ممکن است از آنها برای تکنولوژی حرکت مافوق نور استفاده کند» ابوسی در این رابطه مطرح می کند که، اگر به شکلی کنترل شده اقدام به گشودن ابعاد اضافی کنیم، می توانیم سه بعد اصلی که می شناسیم را فشرده کرده یا گسترش دهیم. اگر به طور هماهنگ فضای جلوی فضاپیمایمان را فشرده کرده و فضای پشت آن را گسترش دهیم، می توانیم به سرعت مافوق نور دست پیدا کنیم.[ماشین وارپ]

اما هنوز برای آماده شدن برای سفر به منظومۀ آلفا قنطورس به کمک این تکنولوژِی زود است، ابوسی اعتراف می کند مشکلی که در این رابطه وجود دارد این است که هنوز هیچ شواهدی دال بر اینکه ابعاد اضافی فرضیۀ ما وجود خارجی دارند، در دسترس نیست. احتمالا در آینده با کمک شواهدی که از آزمایشات برخورد دهنده هاردونی بزرگ به دست می آید، ما به وجود این ابعاد پنهان پی خواهیم برد. اما حتی با داشتن چنین مدارکی، اینکه این پدیده منجر به حرکت مافوق نور شود، در حد حدس و گمان است.

۲-سفر در زمان

زمان با ابعاد فضایی که می شناسیم کاملا متفاوت است، اما معمولا بعنوان یک بُعد در نظر گرفته می شود. ما پی در پی در حال حرکت بر روی محور زمان هستیم. و هنوز به تکنولوژِی‌ای که بتواند زمان را به عقب برگرداند و تاریخ را تغییر دهد، دست پیدا نکرده‌ایم. اگر با کمک روشی می شد ابعاد را تحت کنترل خود در آوریم، آنگاه به شکلی که از درک سه بعدی ما از جهان خارج است، می توانستیم به مکان‌های دور افتاده‌ای در فضا تونل بزنیم، یا اینکه به حالتی ابهام آمیزتر، تونل‌هایی ایجاد می کردیم که به دوره‌های زمانی در گذشته یا آینده سر در می آوردند.
#جهان_هستی

✅«پیدا و پنهان روابط بین‌الملل»
@roydadhayejahani


🔴سرنوشت توافق #روسیه و #امریکا پیرامون #سوریه به تهران وابسته است

👈در مسکو و واشنگتن، تدارکات برای برگزاری نشست روسیه و امریکا در جریان است. به گزارش شبکه تلویزیونی «سی ان ان»، دونالد ترامپ در ابتدای دیدار در پایتخت فنلاند، قصد دارد با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفتگو کند. براساس خبرهای منتشره، واشنگتن تلاش خواهد کرد تا براساس نتایج نشست روسیه و امریکا، با مسکو قراردادی پیرامون سوریه منعقد کند...

📌متن کامل: asrdiplomacy.ir/44918

✅«پیدا و پنهان روابط بین‌الملل»
@roydadhayejahani


🌏احتمال توافق پوتین و ترامپ بر سر خروج نیروهای ایرانی از #سوریه

🔰ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ ممکن است در جریان دیدار یکدیگر در هلسینکی درباره خروج نیروهای ایرانی از خاک سوریه به توافق برسند.

اطلاعات به دست آمده نشان می دهد که مسئله نقش #ایران در سوریه در دیدار دو رئیس جمهور محوری خواهد بود.

مسکو در عین حال درباره این موضوع(خروج نیروهای ایرانی ) در حال رایزنی با تهران است همچنین رهبران #روسیه به صورت ابتدایی با خواسته های #آمریکا و #اسرائیل که خواهان خروج نیروهای ایرانی از جنوب سوریه و در مرزهای با اسراییل و جایگزین کردن آن با نیروهای دولتی سوریه هستند موافقت کرده اند.

مسکو و واشنگتن در حال رایزنی برای رسیدن به حداقل یک توافق مهم در نشست هلسینکی هستند که از سوی آمریکا به عنوان دلیلی برای موفقیت این نشست و دلیلی برای گام های آمریکا برای بهبود روابط با سوریه تلقی شود.

دیدار میان ترامپ و پوتین ۱۶ جولای (۲۵ تیر ) در هلسینکی فنلاند برگزار می شود. به گفت دیمتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه، دو طرف درباره مسائل مختلف از جمله پرونده سوریه گفتگو می کنند...

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-07-05/putin-is-said-to-prepare-a-real-deal-trump-can-tout-after-summit

🛑لینک وبسایت
kallko.ir/?p=13433

✅«پیدا و پنهان روابط بین‌الملل»
@roydadhayejahani


🛰سه مفهوم بسیار پیچیده از جهان چند بُعدی-1

نزدیک به یک قرن پیش کشف ادوین هابل درباره پدیده “انتقال به سرخ نور کهکشان ها” (red-shifting) در همه جهات نشان داد که جهان در حال انبساط است. از ترکیب این کشف هابل و تعدادی از مفاهیم هندسه نا اقلیدسی مشخص شد که کیهان دارای بیش از سه بعدی است که در زندگی روزمرمان با آن آشنایی داریم.

چون بخش‌های مختلف کیهان به شکلی جدا از هم در حال حرکت هستند، هنوز هیچ نقطه مشخصی بعنوان مبدا و مرکز انبساط جهان تعیین نشده است. یک بادکنک را در نظر بگیرید، پوست آن را می توان یک سطح دو بُعدی در نظر گرفت (مانند دو بُعدی فرض کردن صفحه کاغذ که از ضخامت کاغذ صرف نظر می شود)، همچنانکه بادکنک در حال باد شدن است، پوست آن هم بزرگ و بزرگتر می شود، و این سطح دو بُعدی در یک فضای سه بُعدی طوری گسترش می یابد که هیچ نقطۀ مبدا برای انبساط سطح پوست بادکنک وجود ندارد. حال اگر این مفهوم را به انبساط فضای سه بعدی جهان بر روی چهار بُعد تعمیم دهیم، این پدیده راحت‌تر درک می شود. همچنین از همین منظر خم شدن، پیچش و تاب برداشتن فضای سه بعدی روی چهار بعد توجیه می شود، همانطور که پوست بادکنک در فضای سه بعدی میتواند خم شده یا تاب بردارد.

ما ابعاد اضافی را نمی بینیم، یا احساس نمی کنیم، با این حال فیزیک نظری پیش‌بینی می کند که آنها باید وجود داشته باشند. اما کاربردی هم برای ابعاد اضافی وجود دارد؟ آیا آنها می توانند بخشی از فیزیک کاربردی شوند؟

۱-حرکت مافوق نور

دانشمندان برای توضیح درباره بعد چهارم، دائما از تشبیه‌ها استفاده می کنند، مثلا چیزی به نام ابرمکعب(Hypercube) یا رمان قرن نوزدهمی تخستان(Flatland) اثر ادوین ابوت، این کتاب زندگی موجودات دو بعدی در یک جهان مسطح را به تصویر کشیده است که فقط دارای ابعاد طول و عرض هستند. تخستانی‌ها قادر به درک بعد سوم نیستند، آنها از موجودات سه بعدی فقط یک سطحشان را می بینند، چیزی شبیه ِ توموگرافی یا تصویربرداری ام آر آی (MRI) که از قسمت‌های مختلف بدن عکسبرداری می شود. برشی از یک قسمت ِ پا با برشی از قسمتی چند میلیمتر بالاتر از آن تقریبا یکسان است، اما یک برش از کمر یا سینه، تصویری کاملا متفاوت را نشان می دهد. با تعمیم این موضوع، می توانیم درک کنیم، تصویری که ما از محیط سه بعدی می بینیم تنها یکی از بی‌نهایت برش‌ ِ یک محیطی چهار بعدی است.
#جهان_هستی

✅«پیدا و پنهان روابط بین‌الملل»
@roydadhayejahani


📉 15 کشور که بیشترین نفت دنیا را صادر می کنند
🇮🇷چند درصد از نفت دنیا توسط ایران صادر می‌شود؟/اعتماد

@roydadhayejahani


🌍 دنیا در دو قرن اخیر:

🔹کاهش فقر مطلق، بهبود آموزش، کاهش مرگ و میر، بهبود سوادآموزی، بهبود واکسیناسیون

🔺🔻نوسان در روند بهبود دموکراسی

@roydadhayejahani


📈سهم قدرتها از اقتصاد جهان:
👈آمریکا 24.3% - چین 14.8% - ژاپن 5.9% - آلمان 4.5% - انگلیس 3.9% - فرانسه 3.3%- هند 2.8% - ایتالیا 2.5% - برزیل 2.4%‌ - کانادا 2.1% - کره جنوبی 1.9%
@roydadhayejahani




📌شماره جدید نشریه «اکونومیست»
🔺شکاف (روابط #آمریکا و #اروپا)
@eoydadhayejahani


🇺🇸🇮🇷🇷🇺 گزارش العربی الجدید از پیشنهادات ترامپ به پوتین:
🔻کنار گذاشتن #ایران و واگذاری جنوب #سوریه به مسکو
🔺سکوت #روسیه در قبال فشار #آمریکا به تهران
@roydadhayejahani


‍ ترامپ به کشورهای عرب یادآوری کرد که در ازای حمایت آمریکا باید در اوپک به نفع آمریکا عمل کنند و حرف شنوی داشته باشند:
«اوپک انحصارطلب باید به خاطر داشته باشد که قیمت سوخت بالا رفته و آنها کار چندانی برای کمک نمی‌کنند. آمریکا از بسیاری از اعضای این سازمان در ازای پول‌های کم(ی که می‌دهند) دفاع می‌کند، ( اما)آنها قیمت‌ها را بالاتر می‌برند. این، جاده‌ باید دو طرفه باشد. قیمت را همین حالا پایین بیاورید.»
@roydadhayejahani

20 last posts shown.

3 405

subscribers
Channel statistics