نارون


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


با سلام
《موضوع مطالب کانال آزاد است و از هر دری سخنی》
《سعی می شود پستهابا ذکر منابع معتبرباشد》
《ارتباط با ادمین @madJ7p
《اگر مطالب کانال را سودمند یافتید لطفا لینک را با دوستانتان به اشتراک بگذارید??》
《سپاس از همراهی شما 》

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


سپهر ارا:
💠اصالت مهمه یا تربیت؟

🔹می گویند: روزی شاه عبّاس در اصفهان به خدمت عالم زمانه، شيخ بهایی رسيد. پس از سلام و احوالپرسی، از شيخ پرسيد: در برخورد با افراد اجتماع، اصالت ذاتیِ آن ها بهتر است يا تربيت خانوادگی شان؟ شيخ گفت: هر چه نظر حضرت اشرف باشد، همان است. ولی، به نظر من "اصالت" ارجح است. و شاه بر خلاف او گفت: شک نکنيد که "تربيت" مهم‌تر است. بحث ميان آن دو بالا گرفت و هيچ يک نتوانستند يکديگر را قانع کنند. به ناچار شاه برای اثبات حقّانيّت خود، او را به کاخ دعوت کرد تا حرفش را به کرسی بنشاند.

🔹فردای آن روز، هنگام غروب، شيخ به کاخ رسيد. بعد از تشريفات اوّليّه، وقت شام فرا رسيد. سفره ای بلند پهن کردند. ولی، چون چراغ و برقی نبود، مهمانخانه سخت تاريک بود. در اين لحظه، پادشاه دستی به کف زد و با اشاره ی او چهار گربه، شمع به دست حاضر شدند و آن جا را روشن کردند.
در هنگام شام، شاه دستی پشت شيخ زد و گفت ديدی گفتم: "تربيت" از "اصالت" مهمّ تر است.ما اين گربه های نااهل را اهل و رام کرديم. که اين نتيجه ی اهمّيّت "تربيت" است.

🔹شيخ در عين اين که هاج و واج مانده بود، گفت: من فقط به يک شرط حرف شما را می پذيرم و آن، اين که فردا هم گربه ها مثل امروز چنين کنند. شاه که از حرف شيخ سخت تعجّب کرده بود، گفت: اين چه حرفی است. فردا مثل امروز و امروز هم مثل ديروز! کار آن ها اکتسابی است که با تربيت و ممارست و تمرين زياد انجام می شود. ولی، شيخ دست بردار نبود که نبود. تا جایی که، شاه عبّاس را مجبور کرد تا اين کار را فردا تکرار کند.

🔹لذا، شيخ فکورانه به خانه رفت. او وقتی از کاخ برگشت، بی درنگ دست به کار شد. چهار جوراب برداشت و چهار موش در آن نهاد.

🔹فردا او باز طبق قرار قبلی به کاخ رفت. تشريفات همان و سفره همان و گربه های بازيگر همان شاه که مغرورانه تکرار مراسم ديروز را تاکيدی بر صحّت حرف هايش می ديد. زير لب برای شيخ رجز می خواند. که در اين زمان، شيخ موش ها را رها کرد. در آن هنگام، هنگامه ای به پا شد؛ يک گربه به شرق، ديگری به غرب، آن يکی شمال، و اين يکی جنوب.....

🔹اين بار شيخ دستی بر پشت شاه زد و گفت: شهريارا ! يادت باشد اصالت گربه، موش گرفتن است؛ گرچه "تربيت" هم بسيار مهمّ است. ولی، "اصالت" مهمّ تر است. يادت باشد با "تربيت" می توان گربه ی اهلی را رام و آرام کرد؛ ولی هرگاه گربه موش را ديد، به اصل و "اصالت" خود بر می گردد.


🔻و اين است: حکايت بعضی تازه به دوران رسيده ها...
ﺁﻥ ﻧﺨﻞِ ﻧﺎﺧﻠﻒ ﮐﻪ ﺗﺒﺮ ﺷﺪ ﺯِ ﻣﺎ ﻧﺒﻮﺩ؛
ﻣﺎ ﺭﺍ ﺯﻣﺎﻧﻪ ﮔﺮ ﺷﮑﻨﺪ ﺳﺎﺯ ﻣﯽ ﺷﻮﯾﻢ.


#مقاله
#کلیسا_دربرابر_علم

✍️ #دکترمحمدرضاسرگلزایی_روانپزشک

وقتی نیکولاس #کوپرنیک (1473-1543) در کتاب خود (تحولات اجسام سماوی) ثابت کرد که خورشید مرکز منظومه شمسی است و زمین به دور خورشید می گردد "جان کالوین" رهبر مذهبی پروتستان ها گفت: "زمین ثابت است و هرگز حرکت نخواهد کرد و پرسید چه کسی جرأت خواهد کرد اقتدار کوپرنیک را برتر از اقتدار روح القدس بداند؟!" خوشبختانه کتاب کوپرنیک پس از مرگ او منتشر شد بنابراین متدینین نتوانستند به او آسیبی بزنند اما همین جان کالوین رهبر پروتستان ها دستور داد آناتومیست مشهور، مایکل سروتوس (1511-1553) را به عنوان مجازات در آتش بسوزانند زیرا او سرزمین مقدس (فلسطین) را بیابانی لم یزرع توصیف کرده بود (که واقعا هم چنین بود) و بنابراین توصیف کتاب مقدس را از آن به عنوان سرزمین "شیر و عسل" نقض کرده بود!

وقتی #گالیله در سال 1609 تلسکوپ پیشرفته ای ساخت که نسبت به تلسکوپ های قبل دقیق تر بود چهار قمر سیاره مشتری را کشف کرد. معنای این کشف این بود که بر خلاف ادعای کلیسا در منظومه شمسی بیش از هفت جرم سماوی وجود دارد (هفت عدد مقدس! مقاله #همه_چیز_از_فیثاغورث_شروع_شد را در کانال و سایت بخوانید) اغلب متدینین قبول نکردند از داخل تلسکوپ گالیله نگاه کنند زیرا معتقد بودند انجام این عمل کفر آمیز است! برخی از متدینین هم که حاضر شدند از داخل تلسکوپ گالیله نگاه کنند پدیده های مشاهده شده را تصدیق کردند ولی گفتند این اشیای جدید اصلأ در آسمان نیستند آن ها توهم های بینایی هستند که خود تلسکوپ آن ها را ایجاد می کند!

گالیله توسط کلیسا (که آن زمان حکومت را اداره می کرد) بازداشت شد و مورد تفتیش (بازجویی و شکنجه) قرار گرفت و وادار شد نتیجه گیری های علمی خود را تکذیب کند تا در آتش سوزانده نشود ولی محکوم به این شد که تمام سال های باقی مانده عمر خود را در بازداشت خانگی به سر برد.

گالیله پس از 8 سال حصر خانگی در سال 1642 درگذشت. در 31 اکتبر 1992 کلیسای کاتولیک در یک بیانیه رسمی "خطاهای گالیله را بخشید" !!!

منبع: کتاب تاریخ روانشناسی هرگنهال - ترجمه یحیی سید محمدی انتشارات ارسباران - فصل چهارم


دکتر سروش دباغ:
بازخوانیِ متون کلاسیک، افزون بر حظّ معرفتی و زیبایی شناختی، خواننده را با تطوّرات و تحولات فرهنگی و معرفتی روزگار سپری شده آشنا می کند و از این حیث بصیرت زاست. پس از برگزاری صد و چهل جلسه شرح «مثنویِ» مولوی بلخی، از بخت بلندم، دو ماهی است به شرح« منطق الطیرِ» عطار نیشابوری اشتغال یافته ام. این ایام در کار تفسیر داستان شیرین و دلکشِ « شیخ صنعان» هستم. در میانۀ داستان، پس از اینکه شیخ صنعان عشق آتشینِ خود را به دختر ترسازاده ابراز می کند، معشوق چند شرط برای شیخ می گذارد و برآورده شدن آنها را برای وصال ضروری می انگارد. یکی از آنها از سِلک اسلام به در آمدنِ شیخ است و پای در وادی کافری نهادن و ردای مسیحیت بر تن کردن و زُنار بستن:

همچو زلفم نِه قدم در کافری
زانکه نبود عشق کار سرسری
عافیت با عشق نبود سازگار
عاشقی را کفر سازد، یاد دار
اقتدا گر تو به کفر من کنی
با من این دم دست در گردن کنی

عطار از زبان دختر ترسا، کفر را به زلف تشبیه می کند، کفری که سیاهی اش نظیر زلف، عیان و هویداست. حافظ شیرازی که در قرن هشتم از پی عطار آمده و در غزلیات خود به قصۀ شیخ صنعان اشاره کرده نیز دربارۀ کفر و کافری می گوید:

کفر زلفش ره دین می زد و آن سنگین دل
در پی اش مشعلی از چهره برافروخته بود

و:

وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم
که در طریقت ما کافری است رنجیدن

در بیت اول، حافظ برای توصیف کفر از سیاهی زلف مدد گرفته؛ در بیت دوم، «رنجیدن» که به نزد حافظ ملامتیِ قلندرصفتِ دریا دل، کاری به غایت غریب و بعید و ناموجه است، به کافری تشبیه شده است.

در روزگار کنونی، کافری، اعمّ از خروج از یکی از ادیان ابراهیمی و به آئین دیگر گرویدن و یا نا معقول و ناموجه انگاشتنِ وجود ساحت قدسی و « ندانم انگار» و یا
« خداناباور» گشتن، در زمرۀ حقوق بنیادین و تخطی ناپذیرانسانهاست، چنانکه در دو جستار " ارتداد در ترازوی اخلاق" و "«خداناباوری» به جای «الحاد»؟؟ " آورده ام، به نحوی که فرد دیندار نیز می تواند از حقوق خدا ناباوران دفاع کند، بدون اینکه اعتقاداتِ دینی خویش را فرو نهد. ازاینرو وام کردن مفاهیمی چون «زلف» که تداعی کنندۀ سیاهی و ظلمت اند، برای تبیین مقولۀ « کافری»، نامانوس و احیانا رهزن می نماید.


دکتر سروش دباغ


صبح دوستان به نیکی و مهر


حیف که یادمان رفته
بسیاری از آنچه امروز داریم
همان دعاهایی بود
که فکر میکردیم
خدا آنها را نمی شنود

🙏خدایا سپاسگزار توایم🙏






کسی هرگز نمیداند
چه سازی میزندفردا
چه میدانی تو از امروز
چه میدانم مـن از فردا
همین یک لحظه را دریاب
که فردا قصه اش فرداست

شبتون آروم و در پناه خدا


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌺داستانی پند آموز🌺




‍ «من فرمانروایانی را ڪه اڪثریت مردم را دشمن خود ساخته‌اند و مجبورند برای حفظ مقام خود به‌زور توسل جویند، بدبخت می‌دانم. زیرا آنڪه دشمنان اندڪی دارد به‌آسانی می‌تواند خود را از گزند آنان مصون نگاه دارد، ولی ڪسی ڪه اڪثریت مردمان با او دشمن‌اند هرگز روی ایمنی و آرامش نمی‌بیند و هر چه بیشتر ستمگری پیشه ڪند حکومت خود را ضعیف‌تر می‌سازد. ازاین‌رو، بهترین راهی ڪه قدرتمندان در پیش می‌توانند گرفت این است ڪه بڪوشند دوستی مردم را جلب ڪنند.»

کتاب : گفتارها
#نیکولو_ماکیاولی


🔵وقتی عکس همسرم را زیر سینی چای پنهان کردم!

✍🏻دکتر فردین علیخواه-جامعه‌شناس

🔹یک روز در کلاس آسیب‌شناسی اجتماعی و در بحث از "خانواده و طلاق"، از دانشجویانم درباره تعداد فرزندان برخی از سیاستمداران کشورهای غربی پرسیدم. برایم بسیار جالب بود که بیشترِ دانشجویان؛ برای مثال می‌دانستند که اوباما دو دختر دارد و اینکه حتی دختران او چند سال دارند! برخی از دانشجویان معتقد بودند که این سیاستمداران با انتشار عکس‌های خانوادگی‌شان و البته "در عمل" به جامعه می‌گویند که اهلِ خانواده‌اند و خانواده برایشان مهم است.

در کلاس به این موضوع بیشتر کنجکاو شدم. در قسمت عکس سایت گوگل به فارسی(و نه انگلیسی) تایپ کردم" خانواده اوباما" و هزاران عکس از زندگی خانوادگی اوباما و گذران اوقات فراغتش با کودکان و همسرش ظاهر شد. بیشتر این عکس‌ها را سایت‌های فارسی، و نه سایت های خودشان، منتشر کرده بودند. در همان کلاس از خانواده و تعداد فرزندان مسئولان مختلف کشورمان پرسیدم. حتماً می‌توانید حدس بزنید. تقریباً اکثر دانشجویان اطلاعات درستی از خانواده مسئولان نداشتند. دقیقاً مانند استادشان! جالب آنکه آنان می‌دانستند مثلاً جان کری(وزیر امور خارجه امریکا) چند فرزند دارد ولی در خصوص دکتر ظریف یک یا دو نفر حدس‌هایی می‌زدند!. باز نکته جالبی که در کلاس آسیب‌شناسی اجتماعی مطرح شد آن بود که بیشتر دانشجویان می‌گفتند که نام اعضای خانواده مسئولان کشورمان فقط زمانی در رسانه‌ها منعکس می‌شود که یا یکی از آن‌ها از مقامش سوءاستفاده کرده و به همسرش پستی داده، یا یکی از اعضای خانواده آن‌ها اختلاس کرده و یا موقع انتخابات است و چیزی پیدا کرده‌اند تا زیرآب همدیگر را بزنند!! در مواقع عادی تقریباً هیچ مطلبی در این خصوص منتشر نمی‌شود.

توجهم به یک رفتار اجتماعی غربی‌ها جلب شد. من در برخی از پروژه‌های عمرانیِ داخل کشور با آن‌ها کار کرده‌ام. وقتی به آن‌ها میز یا اتاقی می‌دهید یکی از وسایل یا اقلامی که روی میز می‌گذارند یا روی دیوار اتاقشان نصب می‌کنند عکس‌های خانوادگی است. این را حتماً در سریالهای خارجی هم دیده‌اید. نکته جالب آنکه این رفتار تابع سن فرد یا مدت ازدواج او نیست.

رفتار ما ایرانیان(بیشتر مردان) در این خصوص خیلی جالب است. وقتی تازه ازدواج کرده‌ایم عکس همسرمان در کیف پولمان قرار دارد. البته یادآوری کنم که این عکس در دوره نامزدی روی صفحه تلفن همراهمان نیز هست. پس از ازدواج از صفحه تلفن همراه حذف می‌شود. کم‌کم عکس همسرمان از کیف پولمان هم برداشته می‌شود و جای عکس را کارت‌های اعتباری رنگارنگ، کارت شناسائی و قبض‌های پرداخت‌نشده‌ی لوله شده می‌گیرند. معمولاً خانم‌ها مانند آقایان نیستند. ولی وقتی این رفتارها را می‌بینند دلسرد می‌شوند. ابتدا عکس مادر یا پدرشان را در کنار عکس همسرشان می‌گذارند. آن‌ها باز دلسرد می‌شوند و عکس همسر را برداشته و عکس خود و دلبندشان را به‌جای عکس همسر می‌گذارند.

زمانی در جایی مشغول به کار شدم. در روزهای نخست؛ عکس کوچکی از همسرم(با مانتو و روسری) را به شکل عمودی در گوشه میز به لیوان تکیه داده بودم. همکاری آمد و گفت: " ببین پشت سرت حرف درمیارن! به نظرم اینو برداری بهتره ها!!". همکار بعدی هم آمد و همین جمله را تکرار کرد. عکس را برداشتم و مثل برخی از بنگاه‌های املاک قدیمی، به شکل افقی زیر شیشه‌ی روی میزم گذاشتم. آن همکاران باز آمدند: " خب اینا اینجا جواب نمی‌ده دیگه! همکارا که می دونی جنبه ندارن! تازه خانمت مانتوییه! یه ذره موهاش هم بیرونه! این می‌تونه بعداً تو گزینش دردسر بشه...!" کنار میز یک سینی چای کوچکی داشتم. آنرا برداشتم و روی عکس همسرم گذاشتم. به آن‌ها گفتم " حالا خوبه؟ " گفتند: " هی. بد نیست!" ولی...

می‌دانید دوستان . خواستم بگویم مسئولان هم محصول همین جامعه‌اند. اساساً خانواده( و بیشتر؛ زنان) باید پنهان بمانند. به نظرم درباره زنان، یک چیز بسیار عادلانه توزیع شده است: عکس آنان نه باید در « قاب زندگی» نصب شود و نه در « قابِ مرگ» (اعلامیه فوت). برای همین در پاسخ به برخی از دوستانی که انتقاد می‌کنند چرا زنان و دختران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی مجازی این‌قدر زودبه‌زود عکس پروفایلشان را عوض می‌کنند و گویی "ولع خودنمایی" دارند باید گفت که رفتار این زنان اعتراض به حذف تدریجی عکسشان از "قاب زندگی" است. این عکس‌ها می‌گویند: "شما نمی‌توانید مرا حذف کنید".

#جامعه


انتقاد رییس فرهنگستان علوم از رها کردن اولیت ها در کشور:
کاش به اندازه حجاب به فساد هم حساس بودیم


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
این مرد انگلیسی ایرانخودروی ایران رو با خاک یکسان کرد!

سمند رفته توو نمایشگاه اتوموبیل های جهانی در بریتانیا تا به فروش برسه‌.... عکس العمل این آقا رو به سمند ببینید..


یارو میره میوه فروشی، پسرش هی از موزا می خورده !😋🍌

مغازه دار عصبانی می شه میگه : چی کار می کنی؟!!!!!😒

باباهه می گه: ولش کن، خله !!!!😄


مغازه دار میگه
غلط کرده، اگه خله، چرا پیاز نمی خوره؟😅😜


روایت است که . . .

روزی لقمان و ایوب خواستند با اینترنت ایران کار کنند 😐






بعد از 10 دقیقه . . .

ایوب صبرش را از دست داد 😐😳
لقمان ادبش را😁😜

‌‌‌‌‌‌‌‌


آدم دلش میگیرد از اینکه چنین تنهاست
اندازه ی ِ جمعیـت ِ روی ِ زمین تنهاست

نه سقط خاهد شد نه می آید به دنیایم
عمری ست در اعماق ِ روحم یک جنین تنهاست

این سو کشیده فنس دور ِ غربت ِ کوروش
آن دورترها لوح ِ منشـور ِ گلین تنهاست

با خون به تخت ِ ناصرالدین شاه بنویسید:
صدراعظم ِ تاریخ در حمام ِ فین تنهاست

پاشیده از بس اتحاد ِ شور/وی از سر
هر شب صدای ِ گریه می آید لنین تنهاست

هر چوب خطی مار شد در گوشه ی ِ سلول
این روزها هر کاوه در بند ِ اوین تنهاست

هر سال ِ نو تحویل ِ غم روی ِ غمی کهنه ست
هر ماهی ِ قرمز میان ِ هفت سین تنهاست

باخانمان بی خانمان هر دو یکی هستند
نقش اول ِ هر داستان مثل ِ پرین تنهاست

توحید هم این روزها بازیچه ی شرک است
کافر اگر با شک، مسلمان با یقین تنهاست

لطف ِ خدا جز انفجار ِ گریه چیزی نیست
هر آدمی وقت دع" آ " بر روی ِ "مین" تنهاست

تنهایی ِ من با غزل هم پر نخاهد شد
هر "منزوی" از دید ِ فرهنگ ِ معین تنهاست

#شهراد_ميدرى


رده بندی کیفی خودروهای داخلی در آذر 96 ؛ معرفی باکیفیت ترین و بی کیفیت ترین خودروهای ایران

جدول رده بندی کیفی خودروهای داخلی در آذرماه 1396 منتشر شد و بر اساس آن، باکیفیت ترین و بی کیفیت ترین خودروهای تولید ایران معرفی شدند. در ادامه، جدول کامل ارزشیابی کیفی خودروهای داخلی را مشاهده می‌کنید.

طبق گزارش منتشر شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، در گروه خودروهای سواری با رده قیمتی کمتر از 25 میلیون تومان، پراید 131 و پراید 132 همچنان در پایین‌ترین سطح کیفی قرار دارند و تنها یک ستاره از پنج ستاره کیفی را دریافت کرده‌اند. در گروه خودروهای 25 تا 50 میلیون تومان، خودروهای تندر 90 پلاس اتوماتیک، رنو ساندرو، پژو 207 اتوماتیک و پارس تندر با دریافت 4 ستاره از 5 ستاره کیفی، بهترین کیفیت را دارند و تندر 90 ایران خودرو، تندر 90 پارس خودرو، رانا، دنا پلاس، پژو 206 و پژو 206 صندوق دار نیز دارای 3 ستاره از 5 ستاره کیفی هستند. در این رده قیمتی، خودروهای ام وی ام 315 جدید، دنا، دانگ فنگ اچ 30 کراس، سورن، سمند تبریز، پژو پارس، ساینا و تیبا هاچ بک دو ستاره کسب کرده‌اند و خودروهای پژو 405 خراسان و تیبا نیز با تنها یک ستاره، بی کیفیت ترین خودروهای داخلی هستند.

همچنین در گزارش رده بندی کیفی خودروهای داخلی و در رده قیمتی 50 تا 75 میلیون تومان، هیوندای آی 10 با 4 ستاره و خودروهای چانگان سی اس 35، چری آریزو 5 و جک جی 5 با 3 ستاره باکیفیت ترین خودروها هستند و لیفان ایکس 60 با یک ستاره همچنان در پایین ترین سطح کیفی قرار دارد. در گروه خودروهای سواری با قیمت 75 تا 100 میلیون تومان نیز دو خودروی سراتو و هیوندای آی 20 دارای 4 ستاره کیفی هستند و خودروهای جک اس 5، چری تیگو 5 و هایما اس 7 اتوماتیک موفق به دریافت 3 ستاره شده‌اند. در نهایت در گروه سواری‌های بالاتر از 100 میلیون تومان نیز مزدا 3 جدید و سوزوکی گرند ویتارا با 4 ستاره از 5 ستاره کیفی، باکیفیت ترین خودروهای داخلی هستند.

در گزارش رده بندی کیفی خودروهای داخلی به گروه خودروهای سنگین نیز اشاره شده و کامیونت ایسوزو NPR75K، کشنده ولوو FH460، کشنده ولوو FH500 و کشنده اسکانیا G410 با دریافت 4 ستاره بهترین وضعیت کیفی را دارند و کامیونت الوند، محصول سایپا دیزل نیز تنها یک ستاره از 5 ستاره را دریافت کرده است.


دکتر آذر تاش:
🌺یک دقیقه برای ازدواجتان زمان بگذارید👇

💠 ارزش هوش هیجانی

همهٔ ما در مورد ضریب هوشی (IQ) شنیده ایم، اما مهم‌تر از آن ضریب هوش هیجانی و یا عاطفی (EQ) است.

تیم #دکتر_جان_گاتمن از طریق پژوهش های متعدد شان، متوجه شده اند که زوجین شاد نه ثروتمندتر، نه باهوش تر و نه به لحاظ روانشناختی داناترند. عاملی که آنها را کنار هم شادمان نگاه می دارد، پویایی است که به لحاظ عاطفی در رابطهٔ آنها وجود دارد به نحوی که اجازه نمی دهد احساسات منفی میان آنها بر احساسات مثبت غلبه کند. ما به این ازدواج می گوییم «ازدواج به لحاظ عاطفی هوشمندانه». و شما می توانید با تمرینات خودآگاهی و آگاهی از افکار و اقداماتتان و همچنین آگاهی ارادی از احساسات و نیازهای شریک عاطفی تان به چنین وضعیتی دست یابید.
تمام زوجین دارای تعاملات منفی اند، اما رشد هوش هیجانی می تواند به اندازه ای تعاملات مثبت ایجاد کند که بر منفی ها غلبه کنند. این نسبت طلایی ۵ به ۱ است، بله زوجین شاد و سازگار به ازای هر تجربهٔ منفی در رابطهٔ شان ۵ تجربهٔ مثبت خلق می کنند.

20 last posts shown.

135

subscribers
Channel statistics