۱۰- والدین یک طرفه
واژه ی یک طرفه مفهوم قوانین راهنمایی و رانندگی را به ذهن متبادر می کند. در سیستم خانواده مدیری که فقط به خود توجه دارد و دیگران از دامنه نگاه او دیده نمی شوند، یک طرفه است و می تواند مساله ساز شود. گروهی از والدین در مدیریت خود همواره منتظر رفتارهای خاص و تعریف شده ایی از سوی دیگران هستند اما در مقابل خود را از منظر توقع دیگران به دور می بینند. این گروه از والدین همیشه از فرزندان خود توقع محبت و... را دارند اما بدون توجه به اینکه چنین انتظاراتی به طور متقابل مطرح باشد. گویی می خواند تا اخر جاده ی زندگی یکه تازی کنند و به هیچکس اجازه ورود ندهند. اینکه چرا بعضی از فرزندان راحت تر از سایرین اطاعت می کنند، می توان گفت که هر چند کیفیات ارثی و زمینه های خلقی بی تاثیر نیست، اما شواهدی در دست است که به نقش پدر و مادر و روش سرپرستی آنها اشاره دارد.
طبق مطالعات انجام شده، مطیع ترین کودکان دارای مادرانی بودنو که از سه زاویه دارای امتیازات خاصی بودند از جمله:
۱- حساسیت- عدم حساسیت
۲- پذیرفتن- عدم پذیرفتن
۳- همکاری- دخالت
هرچند طبق نتایج تحقیقات، هیچ کدام از کودکان صد در صد اطاعت نمیکردند اما دوستانه ترین گروه از کودکان که اطاعت بیشتری نیز انجام می دادند، گروهی بودند که مادرانشان حساس تر، پذیرنده تر و هم یارتر بودند. رعایت خواسته های ابتدایی فرزند مانند محبت و غذا، تضمین کننده اطاعت از سوی فرزندان است.
در پایان ذکر دو نکته اهمیت دارد که عبارتند از: ۱- توجه به اخلاق، نوعی احترام است. ۲- فرزندان احترام را با احترام متقابل، محبت را با محبت متقابل و اطاعت را با آرامش بیشتر پاسخ می دهند.
*برای خواندن یک مورد عینی از این نوع والدین و پیشنهاد هایی برای جلوگیری از یک طرفه بودن آنها به فصل دوم از متن کتاب مراجعه کنید*
#چهل_شیوه_مدیریت_نادرست_در_خانواده
#عباس_صادقی #فاطمه_حسینی_دولت_آبادی
#انتشارات_وارسته
#قسمت_دهم
@sigmund1freud1Instagram.com/sigmund1freud1