سودابه قیصری


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


مترجم
۲۱ درس برای قرن ۲۱، میشل‌شدن، دختری که از زندان داعش گریخت، فاشیسم و دموکراسی، روح‌ناآرام، دموکراسی پوتین، ظهور و سقوط ملت‌ها، دفاع از جامعه‌ی باز، پسر روی جعبه چوبی، خالکوب آشوویتس، مجموعه داستان‌های ناپل، نامه، راز، همسر گمشده، میخائیل و مارگریتا

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
کاش می‌شد همین قدر رها خندید. 🥰




Forward from: تاریخ‌اندیشی ــ مهدی تدینی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
«ایران، ۱۳۵۳»

ویدئویی باکیفیت از ایرانِ ۵۳. تصویری کاملاً مدرن که همهٔ نشانه‌های اوایل دههٔ ۱۹۷۰ را در خود دارد. در نگاه به گذشته تنها می‌توان از شکاف‌هایی که میان ظاهر و باطن این جامعه وجود داشت حیرت کرد. هیچ منجمی نمی‌توانست پیشگویی کند این جامعه یک دههٔ بعد چه شکل و شمایلی خواهد داشت. امروز هم چنین شکافی در ظاهر و باطن جامعه — البته به نحوی معکوس — وجود دارد. و چه کسی می‌تواند بگوید ایرانِ ۱۴۱۳ چگونه خواهد بود... گرچه می‌توان بو کشید. درست مانند وقتی بوی دریا به مشام می‌رسد، اما هنوز یکی دو کوه مانده تا لاجورد دریا نمایان شود...

دیدن این پنج دقیقه را بسیار توصیه می‌کنم. امیدوارم در انتخاب موسیقی و ادیت چندان بدسلیقگی نکرده باشم.

#مستند

@tarikhandishi  |  تاریخ‌اندیشی






Forward from: Toos Tahmasebi
ایلیچ رامیرز سانچز ملقب به کارلوس تروریست مشهور مارکسیست در پایان دهه هفتاد میلادی به استخدام دستگاه اطلاعاتی حافظ اسد درآمد و یک شبکه تروریستی نیرومند در اروپا برای رژیم سوریه بنیان گذاشت. نگاهی به پرونده کارلوس که در دهه هفتاد میلادی مشهورترین تروریست جهان و به اصطلاح مطبوعات آن دوران سلیبریتی جهانی تروریسم بود، بر ضلع تاریک دیگری از کارنامه رژیم اسد در سوریه نور خواهد افکند. زمانی که به اشاره حافظ دفتر روزنامه وطن‌العربی در پاریس منفجر شد و سپس سفیر فرانسه در بیروت و چندین روزنامه‌نگار و فعال سیاسی مخالف سوریه در لبنان کشته شدند، مدتی طول کشید تا دستگاه‌های اطلاعاتی غربی دریابند که مسئول این جنایات گروه کارلوس است.

کارلوس فرزند یک کمونیست ثروتمند ونزوئلایی بود که سه پسرش را بر اساس اجزای سه گانه نام بنیانگذار شوروی سوسیالیستی نام‌گذاری کرده بود: ولادیمیر، ایلیچ و لنین. کارلوس پیش از آنکه در سال هفتاد و نه به استخدام حافظ اسد در آید، مسئول ارشد عملیاتی جبهه خلق برای آزادی فلسطین شاخه ودیع حداد بود که توسط عراق، لیبی، شوروی و یمن جنوبی حمایت می‌شد. گروه حداد مسئول پر سر و صداترین عملیات تروریستی آن سال‌ها از جمله گروگان‌گیری سران اوپک در وین بود که به سفارش صدام حسین صورت گرفت.

کارلوس با کشتن سه افسر امنیتی فرانسه در پاریس در سال هفتاد و چهار مشهور شد و پیش از آن مدیریت عملیات گروگان‌گیری سفارت فرانسه در لاهه توسط ارتش سرخ ژاپن را هم بر عهده داشت. او در جلسه مشهور بغداد که در آن یوری آندروپوف رئیس مقتدر کا‌گ‌ب سفارش ترور انور سادات را در مقابل تمام گروه‌های به اصطلاح مبارز عرب مطرح کرد، حضور داشت‌

زمانی که در نتیجه برخی اختلافات، کارلوس از حداد و عراقی‌ها جدا شده و تنها شده بود، سوری‌ها با پیشنهاد وسوسه‌کننده‌ای سراغش آمدند. آنها با استفاده از روابط نزدیک خود با بلوک شرق، یک پایگاه عملیاتی دائمی در بوداپست و یک خط امن ترانزیت اسلحه از دمشق به مسکو و برلین شرقی برای گروه کارلوس تامین کردند. کارلوس مهمترین اعضای گروهش را از دوستان آلمانی‌اش یعنی بقایای گروه تروریستی مارکسیست بادرماینهوف در آلمان غربی انتخاب کرد. یکی از زبده‌ترین آنها بیوه آلمانی محمد بودیه از اعضای ارشد گروه حداد بود که در سال هفتاد و سه توسط موساد در پاریس کشته شده بود. یکی دیگر ماگدالنا کوپ بود که با کارلوس ازدواج کرد و دو سال بعد در یک عملیات بمب‌گذاری در پاریس که سفارش حافظ اسد بود، دستگیر شد. کارلوس ضمن درخواست آزادی او تهدید کرد که پاریس را به خون می‌کشد. بی اعتنایی به درخواست کارلوس موجب شد که او در واکنش در یک عملیات وحشیانه و خونین یک قطار درون‌شهری در پاریس را منفجر کند. مرحله نهایی عملیات یعنی قرار دادن ساک بمب درون قطار توسط بیوه آلمانی محمد بودیه انجام گرفت. پس از تهدیدات ریگان و وحشت شدید مسکو و بوداپست، مجارستان گروه کارلوس را در سال ۸۶ ۱۹ اخراج کردند و آنها ناچارا به سوریه آمده و تحت حفاظت دستگاه اطلاعاتی سوریه قرار گرفتند. کارلوس در چهار سال باقیمانده فعالیتش چند عملیات ترور دیگر را برای رژیم اسد به انجام رساند. از جمله ترور دو فعال سوری اخوان‌المسلمین در آلمان و یک یا دو فعال لبنانی مخالف سوریه در بیروت. هنگامی که دیوار برلین فروریخت و بلوک شرق در آستانه سقوط کامل گرفت، سوری‌ها برای آنکه خطری متوجه آنها نشود، کارلوس را اخراج کردند. کارلوس که بیمار شده و شرایط دشواری داشت، در سودان عمرالبشیر پناه گرفت تا آنکه دستگاه اطلاعاتی فرانسه او را شناسایی و در سال ۱۹۹۴ دستگیر کرد. او محاکمه و به حبس ابد محکوم شد. او اکنون در فرانسه زندانی است. هوگو چاوز چند سال پیش او را قهرمان آزادی نامید. اینها را گفتم تا بدانید که رژیم اسد به هیچ‌وجه یک حکومت معمولی اقتدارگرای سکولار نبود که در واکنش به سرشت مخالفانش مجبور به خشونت بی حد و مرز شده باشد.


Forward from: Toos Tahmasebi


Forward from: Toos Tahmasebi
تصویر متعلق به الویس برونر افسر ارشد عضو اس‌اس و همکار آدولف آیشمن در ستاد فرماندهی هولوکاست در جنگ جهانی دوم است که بعد از جنگ دوم به سوریه گریخت و طراح سیستم مخوف بازجویی و شکنجه در سازمان امنیت حکومت بعثی حافظ اسد و اسلافش شد. برونر و چند همکار دیگر آلمانی‌اش که اعضای سابق گشتاپو بودند، سال‌ها در سیستم امنیتی حافظ اسد نقش کلیدی ایفا کردند. پس از یک تلاش ناموفق در دهه شصت میلادی سرانجام موساد در سال هزار و نهصد و هشتاد یک بمب نامه‌ای برای برونر فرستاد که یک چشم و سه انگشتش را گرفت. مقایسه حکومت خاندان اسد در سوریه با دیکتاتوری‌های معمولی غیر ایدئولوژیک و متحد غرب در جهان سوم، وقاحت یا بلاهت محض است. ایدئولوژی بعث آمیزش شومی از نازیسم و استالینیسم است. میشل عفلق تئوریسین ارشد ایدئولوژی بعث رسالت سیاسی پیروانش را متحد کردن تمام اعراب در یک واحد سیاسی و مبارزه بی امان با امپریالیسم غرب می‌دانست. او اعراب را امت واحدی می‌دانست که رسالتی جاودانه دارند: اعاده عظمت گذشته و به خاک مالیدن پشت امپریالیسم غرب در خاورمیانه. اینها بندهای مهم اساسنامه حزب بودند که در سال چهل و هفت میلادی در جلسه‌ای در قهوه‌خانه الرشید دمشق تصویب شد و برای ده‌ها سال خاورمیانه را در امواج مخوف قتل‌عام و شکنجه غرق کرد. ایدئولوژی بعث سه ضلع داشت: وحدت اعراب، آزادی از یوغ امپریالیسم غرب و سوسیالیسم. میشل عفلق دقیقا همچون علی شریعتی به دیکتاتوری ارشادگر و هدایت کننده اعتقاد داشت و دمکراسی لیبرال را یک فریب غربی زیان‌بخش تلقی می‌کرد. شباهت بسیاری از اندیشه‌های عفلق با علی شریعتی حیرت‌انگیز است. عفلق هم همچون شریعتی و نظایرش عمیقا به سوسیالیسم معتقد بود اما با مارکسیسم مرزبندی داشت. عفلق سکولار معتقد بود که مارکس و مارکسیست‌ها جنبه معنوی و روحانی انسان را فراموش کرده‌اند. از دل این اندیشه‌ها مخوف‌ترین سیستم حکومتی غیر کمونیست در جهان سوم متولد شد. بعثی‌ها علیرغم ستیز با غرب و نزدیکی به شوروی، نقشی همانند نازی‌ها را در برابر کمونیست‌های خاورمیانه ایفا کردند. در سال‌های دهه پنجاه و شصت میلادی بیش از پنجاه یا شصت هزار نفر در نزاع وحشتناک بعثی‌ها و کمونیست‌ها در عراق و سوریه سلاخی شدند. تصادفی نیست که امروز زندان صیدنایا به عنوان مخوف‌ترین مکان جهان و آشویتس خاورمیانه شناخته شده‌است. خشونت بعثی‌ها به هیچ وجه همچون یک دیکتاتوری معمولی، واکنشی و صرفا در جهت بقا در قدرت نبود. خشونت بی منتهای آنان، ترکیب وحشتناکی از خشن‌ترین نسخه‌های بدویت کهن و خون آشام در بابل و امپراتوری عربی و الگوهای توتالیتر نازیستی و استالینی بود، خشونت همچون عضوی از بدن یا دستگاه تنفسی‌شان بود. بعثی‌ها با خشونت رابطه‌ای شورمند و زیبایی شناسانه داشتند. هم ایدئولوژی‌های جدید الهام بخششان و هم فرهنگ سیاسی کهن و بدوی آنها در ترکیبی شوم و غریب به آنها اجازه می‌داد که به انسان‌ها نگاهی همچون تکه‌های چوب داشته باشند و هیچ دغدغه‌ای درباره وحشیانه‌ترین سطح متصور از جنایات بیهوده و بی دلیل به خود راه ندهند.


Forward from: Toos Tahmasebi


‏ایگور کریلُف فرمانده‌ی دفاع بیولوژیکی و شیمیایی ارتش روسیه و دستیارش در اثر انفجار بمب کشته شدند. این بمب در یک اسکوتر پارک‌شده جنب مجموعه‌ای آپارتمانی در مسکو جاسازی شده بود.


@Soudabeh_Qaisari


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
خاورمیانه، خدای خلق کاریزما و انقلاب‌های پنجاه و هفتی!


.
‏از خونه فرار کردم و رفتم درکه به امید هوای سالم‌تر! اونجا هم به حدی آلوده بود که سردرد و چشم‌درد گرفتم. برگشتم خونه وسط شهر.
فقط یه شوفاژ کوچک روشنه، یه لامپ کم مصرف و یخچال. دارم یخ می‌زنم و حالا پیام رئیس‌جمهورشون رو دیدم که درخواست همراهی ازمون داره. امر دیگه‌ای ندارید ارباب؟
من معمولا زمستان‌ها ترجیح میدم لباس بیشتر و جوراب بپوشم تا این که خونه رو زیادی گرم نگه دارم. کلا با گرما مشکل دارم‌ با این حال، مرتبا پیام هشدار مصرف برام میاد!
از شدت آلودگی داریم خفه می‌شیم و با انواع بیماری‌های حاصل از اون درگیریم. دیگه چی از جون ما می‌خواهید؟!
🔺️گه تو مدیریت‌تون.‌..


@Soudabeh_Qaisari


Forward from: شرق وحشی
سقوط اسد ضربه‌ای بزرگ به پوتین است و شکنندگی حکومتش را برملا می‌کند
نِیتان هاج (منتشر شده در سی‌ان‌ان)
ترجمۀ مسعود یوسف‌حصیرچین (منتشر شده در اکوایران)
بخش اول: https://t.me/yusefmasoud/782
بخش دوم
*
وقتی پوتین تقریباً یک دهه پیش مستقیماً در سوریه مداخله کرد و هماهنگ با ایران نیروی هوایی و مزدوران روسی را برای حمایت از نیروهای شکست‌خورده اسد اعزام کرد، ورودش نتایج مثبتی داشت: او برای اسد زمان خرید، بخش‌های بیشتری از جغرافیای سوریه را تحت کنترل دولت درآورد و خود را به‌عنوان یک بازیگر اساسی در سیاست منطقه‌ای و جهانی نشان داد.
یک سال پس از انزوای او در نشست گروه ۲۰ در سال ۲۰۱۴ به دلیل الحاق شبه‌جزیره کریمۀ اوکراین به روسیه و تحریک جدایی‌طلبی در منطقه دونباس اوکراین، پوتین به واسطه حمایت از اسد به یک قهرمان تبدیل شد، حداقل در جنگ ژئوپلیتیکی تصورات کشورها از یکدیگر.
اکنون، وعده‌های یک دهه پیش پوتین برای حمایت از اسد توخالی به نظر می‌رسند. اما هنوز و با وجود سرنگونی یکی از وابستگان پوتین، زود است که او را به‌عنوان یک مذاکره‌کنندۀ رقیب و دشمن بالقوه خط زد.
تاتیانا استانوا، یکی از کسانی که پوتین را از نزدیک تحت نظر دارد، در پستی در ایکس اشاره کرد که شکست اسد ممکن است موضع پوتین در مذاکرات پیرامون اوکراین را سخت‌تر کند.
او با اشاره به درخواست‌های ترامپ از پوتین برای پایان دادن به جنگ اوکراین گفت «ممکن است پوتین شروط بیشتری را مطرح کند و سریع با مذاکرات موافقت نکند. او اصرار خواهد داشت که حالا نوبت تغییر موضع غرب و اوکراین است.»
«توجه داشته باشید که فروپاشی اسد پوتین را هم متزلزل کرده و از میلش به انعطاف‌پذیری در زمینۀ اوکراین کاسته است. تا حدی می‌توان گفت جنگ در اوکراین باعث شد سوریه را ببازد و همین باعث می‌شود برای سازش مقاومت بیشتری از خود نشان دهد.»
مدت‌هاست که پوتین خود را در یک تقابل خصمانه با غرب می‌بیند و به دلیل جنایات جنگی در اوکراین با حکم بازداشتی از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی مواجه است.
حذف اسد ممکن است صرفاً موضعش را سرسخت‌تر کند. {پایان}
https://t.me/yusefmasoud


Forward from: شرق وحشی
سقوط اسد ضربه‌ای بزرگ به پوتین است و شکنندگی حکومتش را برملا می‌کند
نِیتان هاج (منتشر شده در سی‌ان‌ان)
ترجمۀ مسعود یوسف‌حصیرچین (منتشر شده در اکوایران)
بخش اول
*
حالا جهان رنگ‌های چتر نجات دیکتاتور سوریه، بشار اسد را می‌داند: سه رنگ پرچم روسیه.
برای کرملین، فرار اسد به مسکو پس از سقوط سریع رژیمش، چیزی بیش از از دست دادن یک دولت وابسته است.
سقوط خاندان اسد ضربه‌ای بزرگ را به جاه‌طلبی‌های ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به‌عنوان یک قدرت میانجی در خاورمیانه وارد کرده و پرسش‌های جدیدی را درباره آسیب‌پذیری رژیم خودش به وجود آورده است.
مخالفان پوتین از این مسئله خوشحالند.
ایلیا یاشین، یکی از کنشگران سرشناس اپوزیسیون روسیه، روی ایکس تصویری از بنر در حال سوختن اسد را پست کرد و نوشت «یک دیکتاتور و متحد پوتین کم شد.»
وزیر امور خارجۀ پیشین اوکراین، دیمیترو کولبا، گفت «پوتین اسد را فدای جنگ طولانی‌اش در اوکراین کرد. منابعش محدودند و آنقدری که تظاهر می‌کند قوی نیست.»
فرار اسد نمونه‌های تاریخی زیادی را به ذهن ناظران جنگ روسیه علیه اوکراین متبادر می‌کند.
اسد اکنون به همتای پیشین اوکراینی در تبعیدش پیوسته است: ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهور پیشین اوکراین که در سال ۲۰۱۴ پس از هفته‌ها اعتراضات خیابانی که به سرکوب خونین معترضان انجامید، از اوکراین به روسیه گریخت.
سوری‌ها اکنون در کاخ ریاست‌جمهوری متروکه اسد در دمشق قدم می‌زنند، درست همان‌طور که اوکراینی‌ها توانستند به محوطه مجیریا، عمارت مجلل یانوکوویچ، وارد شوند.
مجیریا به موزۀ فساد تغییر کاربری داد.
یانوکوویچ از زمان برکناری‌اش به اوکراین بازنگشته است، حتی با این که حالا روسیه عملاً بیش از ۲۰ درصد از خاک اوکراین را پس از تهاجم گسترده خود در سال ۲۰۲۲ تحت کنترل گرفته است.
و برخلاف اسد که ظاهراً نیروهایش بدون جنگ دمشق را تسلیم کردند، هنگامی که نیروهای روسیه به کی‌یف نزدیک می‌شدند، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، مقاومت کرد. (در سال ۲۰۲۱، اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان نیز که از حمایت ایالات متحده بود، متزلزل شد و این کشور به دست طالبان افتاد.)
برای اوکراینی‌ها، فرار اسد از سوریه چیزی بیش از یک لحظه بود و از وارد شدن ضربه‌ای نمادین به پوتین خوشحالند. رژیم سوریه درست زمانی فروپاشید که زلنسکی در فرانسه با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دیدار می‌کرد. این دیدار پیش از مراسم بازگشایی کلیسای جامع نوتردام انجام شد و حضار زلنسکی را ایستاده تشویق کردند.
اوکراین برای پیامدهای پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات آماده می‌شود و این نگرانی وجود دارد که شاید دولت جدید حمایت از کی‌یف را کاهش دهد. اما فروپاشی رژیم اسد شاید موقعیت پوتین در مذاکرات برای پایان جنگ اوکراین را تضعیف کند، به‌ویژه اگر تهدیدات تهاجمی اخیر او درباره تنش‌زایی هسته‌ای بی‌اعتبار تعبیر شود.
هم‌زمان با نزدیک شدن شورشیان به دمشق، ترامپ در پستی در شبکه‌های اجتماعی به گزینه‌های محدود کرملین اشاره کرد و نوشت «به نظر می‌رسد که روسیه به دلیل درگیری‌هایش در اوکراین و از دست دادن بیش از ۶۰۰,۰۰۰ سرباز، قادر به متوقف کردن این پیشروی مستقیم در سوریه نیست، کشوری که سال‌ها از آن محافظت کرده است».
اما سقوط رژیم اسد یک شکست نظامی واقعی برای پوتین محسوب می‌شود. پس از پیشروی شورشیان، ویدئویی از سرنگونی مجسمه‌ای از اسد در طرطوس، در ساحل مدیترانۀ سوریه، منتشر شد، جایی که مسکو از زمان جنگ سرد در آنجا یک پایگاه دریایی داشته است. روسیه همچنین از پایگاه هوایی خود در حمیمیم، در استان لاذقیۀ سوریه، به‌عنوان مرکزی برای قدرت‌نمایی در خاورمیانه استفاده کرده است.
پوتین طی بازدیدش از حمیمیم در سال ۲۰۱۷ قول داد که این دو پایگاه به فعالیت «دائمی» خود ادامه خواهند داد و هشدار داد که اگر «تروریست‌ها» –یعنی مخالفان اسد– «دوباره سر بلند کنند، ضربات بی‌سابقه‌ای خواهیم زد که نظیر آن را ندیده‌اند.» {ادامه در بخش دوم}
https://t.me/yusefmasoud


Forward from: شرق وحشی
سقوط اسد ضربه‌ای بزرگ به پوتین است و شکنندگی حکومتش را برملا می‌کند
نِیتان هاج (منتشر شده در سی‌ان‌ان)
ترجمۀ مسعود یوسف‌حصیرچین (منتشر شده در اکوایران)
https://t.me/yusefmasoud/782


روش‌های دموکراتیک فقط در جایی امکان‌پذیر است که همه احزاب سیاسی بر بیشترین اصول توافق دارند.دلیلی قوی وجود ندارد که هر تغییر بنیادی می‌تواند به شکلی صلح‌آمیز بدست آید.

فاشیسم و دموکراسی
جورج اورول


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
شرم بر سازمان ملل متحد و کل جهان.

مازن حماده، فعال سوری از دیرالزور، سال‌ها در بازداشت اسد بود و پس از آزادی به اروپا رسید. او توسط بسیاری از سازمان‌ها برای شهادت درباره شکنجه‌هایی که در زندان متحمل شده بود، مورد سوءاستفاده قرار گرفت، اما پس از استفاده، از سوی همان سازمان‌ها رها شد.

او در هلند زندگی می‌کرد ولی پس از مدتی توسط رژیم اسد فریب داده و ربوده شد و به سوریه برگردانده شد. کسی نمی‌دانست بر سر او چه آمده.

امروز، جسد او پیدا شد؛ او به قتل رسیده است.

در فیلم زیر وقتی که در اروپا بود به سازمان ملل می‌گوید تلاش میکند کسانی که او را شکنجه کرده‌اند به دادگاه بکشاند.


@AliAshtari9


Forward from: Vahid Online وحید آنلاین
به گزارش الجزیره، رغید الططری، خلبان سوری پس از گذراندن ۴۳ سال در زندان‌های رژیم سوریه به‌دلیل امتناع از بمباران شهر حما در سال ۱۹۸۲، آزاد شد.
الططری همراه با دیگر زندانیان از زندان مرکزی در طرطوس، غرب سوریه، آزاد شده است.
این خلبان زمانی که ۲۷ ساله بود دستگیر شد و اکنون در اوایل دهه هفتاد زندگی خود به سر می‌برد.

اخوان المسلمین در سال ۱۹۸۲ علیه حافظ اسد، رهبر پیشین سوریه و پدر بشار قیام کرد. ارتش بعث سوریه در آن سال با کشتار هزاران نفر آن قیام را سرکوب کرد.
@VahidOOnLine

📡 @VahidOnline




Video is unavailable for watching
Show in Telegram
‏پاره‌کردن پوستر عبداله اوجالان مووسس سازمان پ‌ک‌ک در رقه سوریه.

20 last posts shown.