🔹محققان ایرانی در پژوهشی جالب، به بررسی علمی تأثیر ورزش بر فرآیند شکلگیری هویت ملی پرداختهاند و ابعاد مختلف آن را مورد ارزیابی قرار دادهاند.
🔹ورزش یکی از عناصری است که میتواند هم بر شکلگیری هویت ملی مؤثر باشد و هم از آن تأثیر پذیرد و با ظرفیت نمادینی که دارد میتواند حتی ملتی کوچک از لحاظ سرزمینی و تاریخی را بزرگ و پراهمیت جلوه داده و غرور و هویت ملی آن را ارتقا دهد.
🔹گسترش روزافزون ورزش در میان مردم و بهویژه جوانان، موجب اهمیت رو به افزایش مطالعات سیاسی و اجتماعی در خصوص ارتباط ورزش با سیاست دولتها شده است. تا جایی که ورزش از یکسو باعث افزایش مقبولیت در داخل نظامهای سیاسی و از سوی دیگر باعث کسب اعتبار در عرصه سیاست بین الملل میشود. بهاینترتیب ورزش با اتکا بر توان سیاسی خود، با وحدت بخشیدن به نیروها، موجب ترویج و شکلگیری حس میهنپرستی در بطن جامعه میشود.
🔹در این خصوص، گروهی از پژوهشگران کشورمان از پردیس بینالمللی کیش و دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران، مطالعهای را انجام دادهاند که در آن نقش ورزش در فرآیند شکلگیری هویت ملی با تأکید بر کشور خودمان مورد بررسی علمی قرار گرفته است.
🔹بررسی یافتههای این پژوهش نشان میدهد که بعد اجتماعی ورزش، اهمیت زیادی دارد. در واقع ورزش، ضمن آنکه پدیدهای جمعی و اجتماعی است، به شکلی نهادی، دارای کارکردهای خاصی برای نظام اجتماعی است که از یکسو ضمن رابطهای همسو با ساختار اجتماعی و طبقاتی، باعث گرایش اقشار مختلف اجتماع به نوع خاصی از ورزش میشود.
@sportmefda