کانال تحلیلی سیاسی صراط


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانال دوم (رسانه= صوتی + تصویری)👇
@seraat_tahlil_siyasi
ارتباط مستقیم 👈 @Yasin1yy

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


نقش escrow account در تحریم‌های ایران

✍ مسعود براتی

💥اسکرو اکانت به حسابی گفته میشود که برداشت از آن منوط به تحقق شرایط مشخص شده در زمان افتتاح حساب است. یک نوع حساب مشروط. این پدیده از سال ۲۰۱۲ وارد ساختار تحریم ایران شد.

🔻در قانون NDAA 2012 فروش‌ نفت ایران تحریم شد به استثنای آنهایی که آمریکا مجاز می‌دانست. بخش ۱۲۴۵ قانون مربوط به این موضوع بود. زیربخش D به بیان جزییات این تحریم میپردازد و D3 درباره تراکنش‌ مربوطه است. این تحریم از تیر ۹۱ اجرا شد.

📍در ابتدا تراکنش‌ها محدود نبود برای همین ایران بعد از اجرایی شدن این قانون برای جلوگیری از بلوکه شدن پول‌ها و آزادی عمل در استفاده آتی از آن، رو به خرید طلا و انتقال آن به ایران نمود. آمریکا که با هدف کاهش دسترسی ایران به درآمدهای حاصل از فروش نفت، در تابستان ۹۱ اصلاحیه‌ای بر این تحریم می‌زند.

⭕️در قانون کاهش تهدید ایران TRA2012 زیربخش D3 اصلاح می‌شود و از اینجا اسکرو اکانت وارد ماجرای تحریم ایران می‌شود.
چیزی که دیوید کوهن به عنوان قفل کردن (Lock) پولهای ایران ازش یاد می‌کند.
طبق این اصلاح حسابی مخصوص در کشور خریدار مجوزدار نفت ایران ایجاد می‌شود و پول نفت به ارز محلی در آن دپو می‌شود. این پول تحت نظارت خزانه‌داری آمریکا بوده و ایران می‌تواند از آن برای تجارت دو جانبه و محدود به کالاهای غیرتحریمی استفاده کند.
انتقال به کشور ثالث ممنوع است مگر در موارد مربوط به تجارت بشردوستانه (غذا، دارو و تجهیزات پزشکی) که این مورد هم برای افراد و نهادهای تحریم شده ذیل فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ که برچسب SDGT دارند، ممنوع است.

⏺این چارچوب نیاز آمریکا به صفر کردن فروش فیزیکی نفت ایران را برطرف میکرد و تمرکز تحریم را به مصرف درآمدهای نفتی منتقل می نمود. با این کار شوک حاصل از حذف نفت ایران هم بهتر قابل مدیریت کردن بود.
در سمت ایران چون از ابتدا کانالیزه شدن فروش نفت را پذیرفته شده بود، این اصلاح نیز مورد پذیرش قرار گرفت. البته این دیدگاه هم که تحریم‌ها پدیده زودگذر بوده و در آینده نزدیک برداشته خواهد شد، در این پذیرش موثر بود.

⏹فروش نفت ذیل این چارچوب منجر به افزایش دپو درآمدهای نفتی در نزد خریداران نفت ایران شد. چرا که ایران تراز تجاری برابر در تمام این کشورها نداشت. و خرید نیز محدود به کالاهای مصرفی و مجاز بود.
در مذاکرات منتهی به برجام این موضوع خیلی مورد توجه قرار نگرفت. تا جایی که در متن برجام علی رغم اینکه توقف موقت درباره زیربخش‌های D1,D2 بیان شده بود اما زیر بخش D3 مسکوت ماند.

◀️و کماکان مصرف پولهای نفتی ایران تحت نظر خزانه‌داری آمریکا صورت می‌گرفت. به دلیل کاهش دایره کالاهای تحریمی دست ایران برای مصرف بازتر شده بود، اما این ساختار در کنار ساختار تحریم‌های ریسک محور مانع استفاده آزادانه از درآمدهای نفتی ایران بود.

بعد از خروج آمریکا از برجام نیز محدودیت‌ها بیشتر شد و پولهای نفتی ایران با سرعت بیشتری در این حساب ها دپو و بلوکه شد. تحریم شدن بانک مرکزی ذیل فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ نیز این وضعیت را تشدید کرد.
اینستکس که ابتکار عمل اروپا برای جبرانگ خروج آمریکا از برجام بود، از همین چارچوب پیروی می‌کرد، تنها با این تفاوت که اروپا جرات خرید نفت از ایران را هم نداشت.
آخرین مورد نیز به پذیرش این نوع حساب در عراق در تابستان ۹۸ بازمی‌گردد. در تیر ماه ۹۸ بانک مرکزی ایران پذیرفت که پول حاصل از فروش گاز و برق ایران به عراق ذیل این چارچوب در حسابی نزد بانک TBIعراق دپو شود که تا همین سال گذشته مصرف آن ناممکن بود.

⏪آمریکا در حال حاضر به دنبال پیاده کردن این چارچوب برای فروش گاز و نفت روسیه است تا بتواند کنترل کافی بر درآمدهای روسیه داشته باشد. بعید نیست در روزهای اخیر که اروپا به انرژی ایران نیازمند است، با مجوز آمریکا از این چارچوب برای توافق با ایران استفاده کند.
‏از مزیت‌های فروش نفت از طریق دور زدن تحریم خارج شدن از این چارچوب است که نتیجه آن آزاد بودن پولهای حاصله است.

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


#برجام‌_شکست_بخورد_چه_می_شود ؟

✍علیرضا تقوی نیا

💥ظاهرا جو بایدن تصمیم خود را گرفته است و قصد دارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تروریسم باقی نگاه دارد .

📍در صورت بروز چنین اقدامی از سوی بالاترین مقام آمریکایی باید گفت احیای برجام رسما شکست خورده است .

🔻حال سوال مهم این است که اگر قرار بر بازنگشتن به توافق هسته ای باشد سرنوشت ایران و منطقه چه خواهد شد ؟

👇در این خصوص ذکر چند نکته لازم می نماید .

1️⃣ جمهوری اسلامی ۴ سال است که تحت شدیدترین تحریم های تاریخ معاصر قرار دارد و خود را با این شرایط وفق داده است .

🔸️در ایران دیگر کسی بی صبرانه نتیجه مذاکرات نیست چون هر چند فشارهای اقتصادی بالاست اما اقتصاد کشور شرطی نشده و مسیر خود را با وجود صعوبات ممکن طی می کند .

2️⃣ تصمیم سخت دولت رئیسی برای حذف ارز ترجیحی حکایت از آن داشت که دولت پیش بینی شکست مذاکرات احیای برجام را کرده است و می داند که احتمالا از گفتگوهای وین دیگر آبی گرم نمی شود و باید برنامه ریزی خود را معطوف به اقتصاد انقباضی و مقاومتی نماید.

3️⃣ برنامه هسته ای ایران مدت هاست عملا سرعت گیری به نام برجام ندارد و سازمان انرژی اتمی با فراغ بال بیشتری می تواند ذیل معاهده NPT هر میزان که نیاز باشد اورانیوم غنی سازی کند ؛ حتی تا غنای ۹۹ درصد به شرط آن که به سمت سلاح اتمی نرود که اگر برود نقض پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای خواهد بود.

🔸️برخی معتقدند ایران از NPT خارج میشود اما نگارنده معتقد است چنین تصمیم و اقدامی از سوی تهران بسیار دور از ذهن جلوه می کند زیرا تمام ادعاهای غرب علیه جمهوری اسلامی در اینصورت تایید خواهد شد .

🔸️ایران اما قصد ساخت سلاح اتمی را ندارد اما به احتمال زیاد پس از اعلان رسمی شکست مذاکرات احیای برجام ، سطح و میزان غنی سازی خود را افزایش خواهد داد و سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته ای نصب خواهد کرد و به اصطلاح زمان گریزش را کاهش میدهد ؛ البته نه برای ساخت بمب اتم بلکه به قصد آمپاس قرار دادن طرف مقابل و هراس همیشگی غرب از برنامه اتمی ایران.

4️⃣ دنیا به سمت تحولات خطرناکی طی طریق می کند و در این شرایط که آن را گذار از نظم سابق به نظمی جدید تعبیر می کنند ، آینده منطقه و جهان نامعلوم است .

🔸️مطالعه تاریخ می گوید معمولا گذار به نظم نوین در جهان طی دوره های مختلف با رویدادهای خشونت باری همراه می گردد و برنامه اتمی پیشرفته همراه با قدرت نظامی در چنین وضعیتی می تواند به عنوان اهرم و وسیله ای برای ضمانت امنیت و بقای یک نظام سیاسی در مواجهه با خطرات و تهدیدات بیرونی عمل کند .
پس جمهوری اسلامی ایران برای بقای خود در برابر تهاجمات نظامی احتمالی به برنامه فضایی ، پهپادی ، موشکی و تکنولوژی غنی سازی اتمی نیاز مبرم دارد.

5️⃣ آمریکا در معرکه اوکراین با روسیه درگیر بوده و بنابراین شانس حمله اش به ایران نزدیک به صفر است اما اسرائیل که از برنامه اتمی و موشکی جمهوری اسلامی خطر جدی حس می کند احتمالا دست به تحرکات خشونت باری خواهد زد .

🔸️رژیم صهیونیستی نتوانست از خرابکاری در تاسیسات اتمی ایران و ترور دانشمندان این کشور نتیجه استراتژیک و دائمی بگیرد و اکنون در برابر یک ایران با قدرت بالقوه اتمی روبروست .

🔸️ گذشت زمان هم نشان داده اثر تحریم های آمریکا بر ایران چیزی را تغییر نمی دهد و فروپاشی جمهوری اسلامی به دلایل متعدد محتمل نیست و خرابکاری و ترور نیز دیگر نمی تواند برنامه اتمی تهران را متوقف نماید .

🔸️ موشک ها و پهپادهای ایرانی مستقر در اطراف فلسطین ( لبنان ، سوریه ، عراق و غزه ) نیز روز به روز در حال ارتقای کمی و کیفی هستند و برآیند گزاره های فوق حاکی از آن بوده که احتمالا اسرائیل که گوشه رینگ گرفتار گشته ، ناچار به انجام ریسک خواهد شد و تهران نیز اتفاقا منتظر چنین فرصتی بوده و رخ دادن یک نبرد نیابتی جدا محتمل است.

🔸️اینبار اسرائیل برای بقایش باید بجنگد اما چیزی فرق کرده است ؛ تل آویو دیگر نمی تواند مثل سابق روی واشنگتن حساب کند .

🔸️واقعیتی تلخ است اما تجربه نشان داده گره بحران های خاورمیانه با جنگ باز می شود . بیسمارک نیز می گوید : حرف حق را باید از دهانه توپ‌ شنید.

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


#بررسی_ابعاد_نادیده_ترور_سرهنگ_پاسدار
#شهید_صیاد_خدایی

🔻 نکاتی مهمی که به آنها دقت نشده است

🎙کارشناس و تحلیلگر: دکتر امیر عسگر

@seraat_tahlil_siyasi

@tahlilsiyasiseraat


#دولت_بی‌زبان❗️

✍ دکتر محمد صادق کوشکی

💥 طی دو ماه اخیر، چند میلیون نفر از ولی‌نعمتان نظام و انقلاب (مستضعفان و محرومان) توسط دولت سیزدهم به صورت رایگان تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار گرفتند. اقدامی که هیچ یک از دولت‌های سابق دغدغه آن را نداشتند.

🔻اما این حرکت مثبت و انقلابی به چشم کسی نیامد و بازتابی پیدا نکرد!
آن هم در حالی که خبرگزاری‌های ایرنا، ایسنا، ایکنا، برنا، پانا، شانا و روزنامه‌های ایران و شهروند بخشی از امکانات رسانه‌ای دولت سیزدهم به شمار می‌آیند و ماهانه میلیاردها تومان از بیت‌المال صرف این رسانه‌ها می‌شود.‌

🔹 حقیقت تلخی است که دولت سیزدهم رسانه ندارد و در این روزگار آن که رسانه ندارد "زبان" ندارد!
(بماند این که بسیاری از رسانه‌های فوق به جای اطلاع‌رسانی درباره اقدامات دولت تا می‌توانند به شکلی زیرپوستی و نامحسوس زیراب دولت رئیسی را می‌زنند و آب به آسیاب جبهه اصلاحات می‌ریزند!!)

📍در حالی که خاتمی، روحانی و هاشمی و اطرافیانشان استاد بکارگیری رسانه بودند و احمدی‌نژاد به تنهایی یک رسانه بود (و به شکلی خاص قدرت تاثیرگذاری بر مخاطبانش را داشت) رئیسی نه مانند احمدی‌نژاد رسانه است و نه مانند روسای جمهور اصلاح‌طلب لشکر و حامی رسانه‌ای دارد، بلکه "مبتدی‌ترین‌ها" را برای مناصب رسانه‌ای دولتش بکار گرفته است ‌و در این حالت، طبیعی است که دولت سیزدهم بی‌پناه و حیران زیر "گلوله‌باران" رسانه‌ای دشمنان داخلی و خارجی قرار بگیرد و ...

✔️ آقای رئیسی!
اگر می‌خواهید دولت سیزدهم در خدمت به مردم و حل مشکلات کشور موفق و سربلند باشد رسانه‌ها و سخنگویی دولت را به نیروهای متخصص، خلاق و انقلابی بسپارید!

#جنگ_رسانه
#روایت_اول
#جراحی_اقتصادی

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


حمله پرحجم اسرائیل به دمشق و اهداف آن

✍علیرضا تقوی نیا

💥رژیم صهیونیستی دیشب یکی از پرحجم ترین حملات یک دهه اخیر خود را با استفاده از موشک های کروز به دمشق انجام داد .

🔸️ظاهرا تعدادی از افراد ارتش سوریه در این حمله کشته شده اند .

🔸️در خصوص چرایی این‌ حمله وسیع و پرحجم چند نکته باید ذکر شود ؛

1️⃣ اسرائیل می داند که با خروج نسبی روسیه از سوریه و جایگزینی سپاه پاسداران و نیروهای وابسته به آن در پایگاه های به جا مانده ، خطری راهبردی علیه او شکل گرفته است ؛ در نتیجه احتمال جنگ و درگیری فراگیر و گسترده بسیار بالاست ؛ پس اگر بناست چنین رخدادی علیه او شکل گیرد چه بهتر که نبرد را خود شروع کند و ابتکار عمل را در دست گیرد و مثل جنگ سال ۲۰۰۶ غافلگیر نشود .

2️⃣ با فرض بالا بودن احتمال درگیری ، اسرائیلی ها سعی دارند با حملاتی از این دست ، توان پدافندی ارتش سوریه را تا حد امکان تضعیف کنند تا در نبرد احتمالی آتی با یک ارتش فرسایش یافته مواجه گردند .

3️⃣ نکته قابل تامل حمله دیشب این بود که تماما از موشک های کروز زمین به زمین استفاده شد ؛ در صورتی که معمولا حملات ارتش یهود با استفاده از موشک های هوا به زمین شلیک شده از جنگنده ها انجام می گرفت .

🔸️ترس از سامانه های جدید پدافند هوایی احتمالا موجب شده تا از این نوع موشک ها بهره گرفته شود.

4️⃣ به نظر میرسد اگر از سوی محور مقاومت پاسخی به اسرائیل بابت حملاتش داده نشود، بازهم این موشک پراکنی ها ادامه خواهد داشت .

🔸️البته اسرائیلی ها به عمد قصد دارند طرف مقابل را مجبور به شروع درگیری کنند تا در شرایط دلخواهشان (آمادگی کامل ارتش پس از رزمایش اخیر) جنگ آغاز شود .

🔸️حال باید دید محور مقاومت از سیاست صبر استراتژیک فاصله گرفته و عکس العمل متناسب را بروز خواهد داد یا خیر ؟

🔸️البته پرواضح است که در پیش گرفتن سیاست صبر استراتژیک الی الابد نیست و با توجه به خروج روسیه از سوریه، منطقه غرب آسیا شاهد دگرگونی های جدی و عمیق در روند تحولات مبارزه با رژیم صهیونیستی خواهد بود .

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


💥‏"حمید پورمحمدی گل‌سفیدی" از زمان "نوبخت"، معاون اقتصادی سازمان برنامه و دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دولت بوده و هست. جدیدا هم به دبیری "کمیسیون اجرای سند تحولِ" دولتِ سیزدهم هم منصوب شده!
وی از سال۶۸ تا کنون مسئولیت‌های مهم اقتصادی داشته و مصداقِ واقعی! بانی وضع موجود است.
‏اظهار نظر "حمید پورمحمدی" درباره حفظ و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به فاصله ۷ماه از هم _در دولتِ حسن روحانی و در دولتِ رییسی_ نشان می‌دهد که چقدر باید مراقب افرادی بود که به واسطه تغییر در راس دولت، تحلیل‌هایِ اقتصادی آنها غیرکارشناسی تغییر جهت می‌دهد❗️

✍ علی قلهکی

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


معجزه تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید دانش‌بنیان

✍️ محمد جواد توکلی

💥یکی از اشتباهات ما در دهه‌های اخیر استمرار دادن یارانه به واردات اقلامی چون دانه های روغنی، نهاده دامی و دارو بود، این کار نه تنها نیاز ما به دلار را تشدید کرد، بلکه مانع از تقویت تولید داخلی و موجب شکنندگی در امنیت غذایی و دارویی شد.

در شرایط کنونی بهترین گزینه پرداخت یارانه به تولیدکنندگان این اقلام با اولویت به شرکتهای دانش‌بنیان برای افزایش ظرفیت تولید داخلی است. با این کار می توان انقلابی در بخش کشاورزی ایجاد کرد.

ما می توانیم حتی در افق یک ساله راندمان تولید دانه‌های روغنی را با فعال کردن شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه کشاورزی بالا ببریم و هم رانت واردات حداقل ۴ میلیارد دلار ی آن را از بین ببریم و هم از تقاضای ارزی کشور بکاهیم و به تقویت ارزش پول ملی کمک کنیم.

این اقدام حرکت در مسیر تحقق شعار سال یعنی تولید اشتغالزایی و دانش‌بنیانی است.

در مقابل، حذف یارانه تولید اقلام مورد اشاره و دادن یارانه به مصرف‌کننده بدون داشتن طرح جدی برای تقویت تولید داخلی، با تشدید تورم و در ادامه بالا بردن نرخ ارز باعث می شود که در ادامه مجبور باشیم ارز بیشتری برای تامین گندم، دانه‌های روغنی و نهاده دارو بدهیم.

ترکیه در برهه‌ای همین اشتباه را در مورد دارو مرتکب شد و به شدت در زمینه سلامت با مشکل مواجه شد و هر سال باید مقادیر زیادی دلار برای واردات دارو به شرکتهای چندملیتی خارجی می‌داد.

در این زمینه وظیفه وزارت جهادکشاورزی بسیار خطیر است. به جای دادن سیگنال کمبود روغن و ناتوانی تولید داخلی، بیایید همه امکانات را بسیج کنیم برای تقویت امنیت غذایی و دارویی کشور با افزایش تولید داخل گندم ،نهاده‌های دامی، دانه‌های روغنی و نهاده دارو.
✔️ ما می توانیم، اگر بخواهیم!

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


‏مقاله‌ای در فارین افرز با عنوان «درس‌هایی که چین از جنگ روسیه و اوکراین میگیرد.»
منتشر شده که نکات مرتبط با تحریم را به اشتراک میگذارم.

✍ مسعود براتی

💥نکته جالب این است که به ‎#مذاکره برای رفع تحریم اشاره‌ای ندارد!

1⃣به عنوان اولین اقدام، پکن استراتژی «گردش دوگانه» خود را سرعت می‌دهد.

تلاش برای ارتقای صادرات و در عین حال تشویق به تقاضای داخلی بیشتر و تلاش برای افزایش وابستگی اقتصادی سایر کشورها به چین و کاهش وابستگی خود به دیگران نتیجه این استراتژی است.

2⃣چین از این استراتژی دو هدف را دنبال می‌کند:

۱- مصون کردن اقتصاد چین از تحریم‌ها.
۲- این استراتژی موجب می شود که هر تحریمی که غرب بخواهد علیه چین اعمال کند بیش از چین به خود غرب آسیب بزند.

3⃣چین تلاش می‌کند تا فناوری‌های حیاتی مانند نیمه هادی‌ها را در داخل تولید کند، وابستگی خود را به سیستم مالی ایالات متحده و دلار کاهش دهد و از جایگزینی برای SWIFT، سیستم پرداخت‌های بین‌المللی مبتنی بر دلار پشتیبانی کند.

4⃣ صرف نظر از میزان پیشرفت چین در این جبهه، رهبران آن مطمئنند که متحدان آمریکا با توجه به مرکزیت این کشور در زنجیره‌های تامین جهانی، در اعمال تحریم‌های گسترده علیه چین بسیار محتاط‌تر خواهند بود.

https://www.foreignaffairs.com/articles/china/2022-05-16/what-china-learning-russias-war-ukraine


کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

@seraat_tahlil_siyasi

@tahlilsiyasiseraat


#آرایش_سیاسی
#در_پارلمان_جدید_لبنان_چگونه_است❓

✍ علیرضا تقوی نیا


💥انتخابات لبنان با همه فراز و فرودهایش به اتمام رسید و ائتلاف های آن مشخص شد .
در پارلمان جدید بر خلاف دوره های پیشین شاهد ۴ جریان هستیم .

📍جریان اول که اکثریت پارلمان را در اختیار دارد جریان ۸ مارس است که حدود ۶۲ کرسی را مستقیما کسب کرده و موفق ترین ائتلاف انتخاباتی به شمار می رود .

*⃣ائتلاف دوم ، جریان ۱۴ مارس به رهبری سمیر جعجع است که حدود ۴۲ کرسی را از آن خود کرده و دومین ائتلاف پارلمان خواهد بود ‌.

⏺ائتلاف سوم جامعه مدنی و معترضان به سیستم سیاسی لبنان و تمام گروههای آن است که مورد حمایت غرب و آمریکا هستند و خواهان استحاله و دگرگونی نظام طائفگی در لبنان هستند که ۱۵ کرسی را در اختیار گرفته اند .

⏹جریان چهارم افراد مستقل هستند که حدود ۹ کرسی را از آن خود ساخته اند .

🔽در نتیجه باید گفت در پارلمان آتی ۴ جریان در پارلمان وجود دارند اما در هنگام ائتلاف سازی ، جریان ها به جذب افراد مستقل می پردازند .

⏬با توجه به شناختی که از کاندیداهای مستقل وجود دارد باید گفت تعدادی از آنها به ۸ مارس و برخی به ۱۴ مارس خواهند پیوست و در نتیجه ائتلاف آنها در پارلمان با افزایش کرسی روبرو می شود .

🔼از آنجا که حزب الله و متحدانش ۶۲ کرسی را کسب کرده اند و برخی نمایندگان فعلی با وجود مستقل بودن در تبلیغات انتخاباتی در پارلمان گذشته جزو ائتلاف حامیان مقاومت بوده اند تخمین قطعی زده می شود که حزب الله و حامیانش اکثریت مطلق ( نصف بعلاوه یک ) را از آن خود سازند .

⏫در نتیجه از الان مشخص است که نبیه بری از طایفه شیعه همچنان رئیس پارلمان خواهد بود و با توجه به کبر سن و پیری میشل عون و عدم تمایل او برای ریاست جمهوری ، هنوز مشخص نیست کدام شخص از مسیحیان این سمت را بر عهده گیرد و لکن عطف به ترکیب پارلمان ، تعیین کننده بودن اراده جریان ۸ مارس برای انتخاب رئیس جمهور را یادآور می شود .

◀️در طایفه اهل سنت اما اختلافات و چند دستگی ها فراوان ارزیابی می گردد و کار انتخاب نخست وزیر براساس اجماع این طایفه اصلا راحت نیست ؛ چون پس از تحریم انتخابات توسط سعد حریری و المستقبل ، هیچ جریانی اکثریت قابل توجه را در اختیار ندارد و فواد سینیوره ( اهل صیدا ) و اشرف ریفی ( اهل طرابلس ) که هردو از مخالفان ۸ مارس هستند نیز نتوانسته اند نمایندگان قابل توجهی به پارلمان بفرستند و خود آنها نیز اختلافات عمیقی دارند .

⏪لازم به یادآوری است که وضعیت نمایندگان ۸ مارس در طایفه سنی در پارلمان جدید بهتر از دوره گذشته است.

🔵 در پایان نگارنده یاد آور می شود که با توجه انصراف حریری و رهبری سمیر جعجع بر اقلیت ۱۴ مارس و پولهای هنگفت سعودی ، لبنان طی ماههای آتی اتفاقات تنش زایی را تجربه خواهد کرد اما با توجه به اکثریت پارلمانی جریان ۸ مارس و قدرت بالای نظامی حزب الله و حمایت این جنبش از ارتش لبنان ، بعید است که جنگ داخلی در عروس خاورمیانه شعله ور گردد.

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


#رشتو

✍ یداله یاسینی

‏بخشی از دلایل تصمیمات اخیر دولت برای آزاد سازی قیمت گندم ومشتقاتش،روغن،مرغ،تخم مرغ، لبنیات نهاده های دامی:
-رشد30 درصدی مواد غذایی در جهان باتوجه به اعلام سازمان ملل به علت جنگ روسیه/اوکراین.

‏- قطع صادرات گندمِ اوکراین بر اثر جنگ و به علت غارت سیلوهای گندم از طرف آمریکا و روسیه.
- قطع صادرات گندمِ هند و گران شدن گندمِ شیکاگو.
-به هم ریختگی بازار جهانی روغن، بعد از مصادره انبارِِ دانه های روغنی اوکراین توسط شرق و غرب حین جنگ روسیه/اوکراین

‏نکته اول: ٪۴۰ گندم و ٪۶۰ دانه های روغنی جهان در روسیه و اوکراین تولید می شود.
نکته دوم: چین امسال (۲۰۲۲ میلادی) «۶۸٪ ذرت»و « ۶۰٪ برنج »و «۵۱٪برنج» جهان را در سیلوهای خود ذخیره کرده!

‏نکته سوم: اخبار صف آرایی اخیرِ ماشین ابزار جنگی چین، در مرزش با تایوان وشاید جنگ قریب الوقوع چین/تایوان به همراه تهدید قحطی‌ ساختگی مواد غذایی در جهان که البته، اکثر نشانه هایش آشکار شده و میتواند نوید جابجایی، چرخش و مرزبندی قدرت از ‎#غرب به ‎#شرق را به همراه داشته باشد.

‏و نکته آخر: انفعال رسانه ای! که باز هم مثل همیشه رسانه های داخلی در تبیین آن موفق نبودند!

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi/414


#حذف_ارز_ترجیحی

✍مجتبی نامخواه

💥مخالفت با ‎#حذف_ارز_ترجیحی، که بارها به مثابه یک نقد منصفانه ابراز شد، مربوط به دوران ماقبل اجرای این سیاست بود.

⏺تکرار آن حرف‌ها در این روزها، از نقطه نظر ایجاد تغییر، منفعلانه و برای جامعه هراس‌انگیز و ملال‌آور است. به علاوه هیچ کمک صادقانه‌ای به مجریان و به بهبود اوضاع نمی‌کند.

🔽‏حالا که تصمیم حذف ارز ترجیحی گرفته شده، باید از دولت بخواهیم علاوه بر پرداخت مستقیم یا کالابرگ، قدرت خریدِ برنامه جبرانی را هم در میان مدت تضمین کند.

⏬‏هدف تعدیل در نحوه اجرا و نتایج آن تاثیرگذار است. تعدیل یارانه‌ها در پایان دهه هشتاد با هدف بازتوزیع ثروت انجام پذیرفت و در پایان دهه نود با هدف کسب درآمد و حل کسری. در پایان دهه هشتاد به کاهش شکاف طبقاتی و بهبود ضریب جینی کمک کرد و در پایان دهه نود، نه.

⏺‏در صورت فقدان تضمین قدرتِ برنامه‌های جبرانی، با کاهش ارزش پول، قدرتِ جبران یارانه مستقیم به سرعت نابود می‌شود.
مهم‌ترین مسئله این است که با مطالبه تضمین فوق از دولت، هدف این برنامه به شکل مستمری به سمت بازتوزیع ثروت مایل شود.

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


Forward from: احمد قدیری
📊 نشر حداکثری | موافق اقدام دولت در حذف ارز ترجیحی و پرداخت مابه‌التفاوت آن به مردم هستید؟
Poll
  •   آری
  •   خیر
1283 votes


1-آنچه جنبه معنوی و باورمندی و راهبردی دارد، اینکه باید از چهره، شخصیت و شأن معلم در جامعه پاسداری شود و این هم بر دوش فرد معلم است و هم حاکمیت. با حراست یک طرفه، این مهم محقق نخواهد شد.

2-باید زمینه انگیزشی به‌صورتی فراهم شود که حقوق دوران تحصیل دانشجو - معلمان همانند معلم شاغل مکفی باشد تا بتواند  زیرساخت ازدواج و... را در همان دوران تحصیل فراهم کند. بنابراین نباید حقوقی شبیه سربازان به دانشجو-معلمان داد. باید شأن آنها  از روز اول ورود، حفاظت شود.

3-مقطع تحصیلی معلمان و سطح تدریس باید در همه سطوح یک پله ارتقا یابد. آنچه به عنوان آموزش «ضمن خدمت» معلم را درگیر می‌‌کند باید همان بدو کار انجام شود. معلم ابتدایی به لیسانس ارتقا و متوسطه اول به ارشد و دکتری در متوسطه دوم به‌کار گرفته شود. جذب هزاران فارغ‌التحصیل مقطع دکتری به آموزش و پرورش (در عین اشباع آموزش عالی) در دسترس است.

4-شرایط هوشی- روحی جذب معلمان نباید کمتر از سطح خلبانی باشد. ارزش‌گذاری به این جایگاه دفاع از این شأن است. نباید در انتخاب رشته از سر ناچاری انتخاب‌های آخری در حد کاردانی معلمی باشد و از همان روز اول دانشجویی، دانشجو-معلم حسرت رشته‌هایی را که نیاورده است، بخورد. بنابراین فقط صلاحیت جسمی، اخلاقی و امنیتی کافی نیست، هوش و هرم کنکور رابطه مستقیمی با هم دارند.

5- وضعیت مسکن فرهنگیان باید از جهت زمان و مکان نهادینه شود. شهرک‌های فرهنگیان باید مستمرا در حال ساخت باشد. معلم باید در 5سال اول خدمت در منزل مستقر شود و این تضمین خود مسیر هرم کنکور را می‌گشاید.

6-وام خودرو در طول خدمت یک‌بار و متناسب با شرایط قیمت همان زمان پرداخت شود و این عرف، قانون و سنت را معلمان، دولت و بانک‌ها همه بدانند و از آن تخطی نشود. این بخشی از انگیزشی است که هنگام انتخاب رشته خود را نشان می‌دهد.

7-جشنواره‌های کشوری-  ملی و استانی برای شناسایی معلمان برتر با شاخص‌های معین باید طراحی شود تا حس رقابت برای رشد در طول خدمت، او را به تکاپو وادارد. پاداش‌های این جشنواره‌ها باید ارزشمند باشد.

به‌طور مثال، می‌توان تعیین محل خدمت معلمان نمونه را به خود آنان سپرد یا همانند فرماندهان جنگ، مدال‌هایی را برای آنان تعریف کرد. اگرچه برای رهبری تربیت دینی دانش‌آموزان بسیار مهم است اما مطالبه ایشان هرم کنکور است یعنی هوش و استعداد معلم را مهم می‌دانند و به قول روشنفکران نگاه ایدئولوژیک ندارند. البته دانشجو- معلم بعد از ورود به تحصیل می‌‌تواند غنای پرورشی - تربیتی را با علم‌آموزی تلفیق کند که اکنون نیز کم و بیش وجود دارد. چگونگی وارونه‌کردن هرم کنکور به‌نفع آینده ایران باید توسط کارشناسان خبره‌ برنامه‌ریزی، منابع انسانی، اقتصاد، تربیت، روانشناس و جامعه‌شناس مشترکا طراحی شود. باید کیفیت معلمی را از وضع موجود نجات داد. این زیرساخت بر همه زیرساخت‌های دیگر ترجیح دارد. باید خروجی هرم کنکور از نگاه مردم، انسان‌سازی و کمال‌گرایی باشد. منفعت عمومی، تمدنی  و ملی در این هرم باید جایگزین منفعت فردی شود.

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


#هرم_کنکور، #پله_منفعت_گرایی_یا_تمدن_سازی

✍دکتر عبدالله گنجی

💥 مطالبه مقام معظم رهبری از دولت مبنی بر اینکه کاری کنید که نفرات اول کنکور معلم‌ها باشند، به‌مثابه آرمانی است که سال‌ها ذهن نخبگان را به خود مشغول کرده است. در این نقطه آرمانی بعضا از ژاپن یا سوئد درباره شأن و رتبه معلمان در بین طبقات اجتماعی با حسرت یاد می‌شود. طبیعتا معلمی مسیر سرعت بخشیدن به رشد و کمال‌ است و این امر مهم‌ترین عنصر تشکیل‌دهنده شخصیت معلم در جامعه ماست.

شنیده‌ایم که گفته‌اند: معلمی شغل نیست، عشق است، یا معلمی شغل انبیاء است. اما حقایق و زیست انسانی امروز گوشزد می‌کند که متاسفانه این جایگاه عظیم گرفتار «منزلت – معیشت» است و دیگر هیچ.
حال چطور می‌توان در خانواده عیال‌وار آموزش و پرورش باتوجه به منابع کشور چنین سیاست مهمی را رقم زد؟
نقد کیفیت معلم در شرایط فعلی با نوعی محافظه‌کاری همراه است و احساس می‌شود هر نقدی توهین به کسانی است که در حداقل معیشت گرفتارند.
اما فراسوی معیشت، مشکلات دیگری نیز در حوزه معلمی وجود دارد که مخفی می‌ماند یا به‌خاطر معیشت، جسارت ورود به آنان وجود ندارد. خروجی آموزش و پرورش معمولا مورد نقد خانواده‌ها و رهبران است. آیا می‌توان این نارضایتی را صرفا به‌خاطر معیشت دانست؟
‌یا به‌خاطر معیشت به ابعاد دیگر نارضایتی ورود نمی‌شود؟
بنابراین علاوه بر معیشت، ضوابط حاکمیتی و کیفیت نیروی انسانی را نیز باید به‌عنوان عوامل آسیب‌‌زا مدنظر قرار داد.

به اکثر رشته‌های برتر در هرم کنکور با نگاه پول‌سازی نگریسته می‌شود. افرادی که قبل کنکور به آن قله فکر می‌‌کنند، محاسبات احتمالی، خیالی و مطلوبی را مدنظر دارند که قطعیت ندارد ولی با امید بدان می‌نگرند اما در حیطه معلمی همه چیز روشن است. میدان مانور محدودی دارند و فرد محکوم به پذیرش شرایطی است که الان قطعیت آن را می‌داند و اگر احساس کند راه بهتری می‌یابد هرگز در این مسیر وارد نمی‌شود. از سوی دیگر، مدعای تمدن‌سازی بدون غلبه معلمان فرهیخته و نخبه ناممکن است.

امروز هرم کنکور دست پزشک‌هاست و رقابت برای قله هرم باعث شده ایرانِ بعد از انقلاب به‌سرعت قطب پزشکی غرب آسیا شود و حقیقتا در حوزه پزشکی،  در ایران انقلاب شده است. آیا شیفت این هرم به معلمی امکان‌پذیر است؟ شاید مهم‌ترین عاملی که این مهم را از ذهن دور می‌کند همان عیال‌واری است و دولت‌ها هم می‌گویند یک‌سوم بودجه کشور را آموزش و پرورش می‌بلعد و خود را مبرا از تعهد مضاعف می‌دانند. ورود به عرصه معلمی ارزشمند است اما راه سختی است. ارزشمند‌بودن و سختی‌های آن‌را چطور می‌شود با هم جمع کرد که شأن پیامبری نیز محفوظ بماند؟


کارکردهای چندگانه اصلاح قیمت‌ کالاهای اساسی

✍️ محمد جواد توکلی

💥افزایش قیمت‌ اقلامی همچون شیر، روغن، مرغ، تخم‌مرغ و آرد می‌تواند کارکردهای مختلفی داشته باشد:

1⃣ صادرات و قاچاق این اقلام کم می‌شود (اگر نرخ ارز بالا نرود قاچاق آرد و صادرات ماکارونی کم می‌شود )

2⃣ واردات آنها افزایش می‌یابد (در صورتی که هزینه تولید در خارج افزایش نیابد، نرخ ارز بالا نرود، تعرفه یا محدودیت بر واردات گذاشته نشود، واردات ماکارونی و شیرینی به صرفه می‌شود)

3⃣ مصرف داخلی تا حدودی کم می‌شود (وابسته به کشش تقاضای کالای اساسی، تغییرات در قدرت خرید دهک های درآمدی مردم کمتر لبنیات، روغن و مرغ میخورند، احتمالا مصرف نان را خیلی کاهش نمی‌دهند)

4⃣ قیمت کالاهای جانشین و مشتقه افزایش می‌یابد (جانشین: قیمت مرغ که بالا رفت قاعدتاً قیمت گوشت قرمز به عنوان یک کالای جانشین بالا می رود، قیمت محصولات مشتقه: با گران شدن شیر، محصولات لبنی گران می شود، با گران شدن روغن محصولاتی که در آن روغن به کار می رود،گران می شود)

5⃣ قیمت سایر کالاها وحتی همین کالاها به خاطر تورم انتظاری ، فشار افزایش نرخ ارز و افزایش هزینه تولید بالا می رود.

6⃣ هزینه تولید بالا می رود ( کارگران مصرف کننده این اقلام دستمزد بالاتری درخواست می کنم. به خصوص کارگران خارجی که یارانه نمی‌گیرند)

✔️ باید دید سرجمع چه اتفاقی می‌افتد،
اگر کاهش قاچاق و صادرات با افزایش واردات خنثی شود، ما به واردکننده این کالاها تبدیل می شویم، آن زمان قاعدتاً تولید داخل آسیب می بیند مگر اینکه مداخله کنیم و واردات و قاچاق به داخل را محدود کنیم.

🔽 اگر تقاضای داخلی برای این کالاها افت کند و بخشی از تقاضا به سمت کالاهای خارجی برود، باز هم تولید داخلی آسیب می بیند

⏬ اگر تولید داخلی افزایش یابد، و واردات و قاچاق معکوس هم کنترل شود، قاعدتاً هم قیمت این اقلام کاهش می یابد و هم تقاضا برای ارز کاهش می‌یابد و هم نیاز داخلی تامین می‌شود

❇️ اثر نهایی وابسته به این است که ما چقدر از تولیدکننده داخلی حمایت می‌کنیم، چقدر از مصرف کننده حمایت می کنیم، توان تولیدکنندگان داخلی برای واکنش به شرایط جدید چقدر است، و تولیدکنندگان خارجی چه واکنشی نشان می‌دهند.

🔻پی‌نوشت‌:

🤔تیم کارشناسی دولت چه پاسخی برای این اشکال دارد ⁉️

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


#سفر_مورا_به_تهران

🔻 تحلیل کوتاه

✍ دکتر امیر عسگر

💥 انریکه‌مورا، معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده مذاکرات هسته‌ای طی سفر اخیر به تهران درصدد گره‌گشایی از بن‌بست شکل‌گرفته در مذاکرات برآمده است. گفتگوهای هسته‌ای از اسفند سال گذشته متوقف شده است.

👇به نظر می‌رسد پس از حمله روسیه به اوکراین، احیای توافق هسته‌ای برای اروپا از چند منظر اهمیت بیشتری یافته است. زیرا

🔽 احتمالاً این ارزیابی در بین برخی سیاست‌مداران اروپایی وجود داشته باشد که احیای توافق هسته‌ای و گشایش در فروش نفت ایران در بازارهای جهانی، می‌تواند بخشی از کمبود انرژی ناشی از تحریم روسیه را جبران نموده و در نتیجه به حفظ یا افزایش فشارهای تحریمی بر مسکو منجر شود.

⏬این تصور نیز برای آنان محتمل است که با احیای توافق هسته‌ای می‌توانند از سرعت توسعه روابط دیپلماتیک و اقتصادی ایران با چین و به ویژه روسیه بکاهند و زمینه‌های مذاکرات آتی با ایران در دیگر موضوعات را فراهم کنند.

🔼با وقوع جنگ اوکراین و ایجاد هزینه‌های ناشی از تحریم روسیه، اروپایی‌ها احتمالاً به بازار ایران برای گسترش صادرات و کسب درآمدهایی در راستای جبران دشواری‌های کنونی بنگرند و به همین دلیل برای رفع تحریم‌های ایران انگیزه بیشتری بیابند.

⏫ هنوز مشخص نیست که مورا حامی پیامی از سوی آمریکا بوده باشد یا ابتکار عملی از سوی اتحادیه اروپا در جریان است. ولی به نظر می‌رسد دو موضوع محور گفتگوهای مورا در تهران بوده است: تضمین رفع تحریم‌ها و پایبندی آمریکا به توافق و دیگری خروج سپاه از فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» آمریکا.

✔️ اکنون در «نبرد اراده‌ها» میان ایران و آمریکا هر یک با پافشاری بر موضع خود منتظر عقب‌نشینی دیگری است. بی‌شک اگر دولت بتواند برنامه‌های اقتصادی خود را فارغ از مذاکرات هسته‌ای پیگیری کند، شانس بیشتری برای تحمیل اراده خود بر طرف مقابل خواهد داشت.

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


🚨 #تهدید_حیات

✍ دکتر احمد قدیری

💥از آغاز جنگ اوکراین، ناقوس قحطی در جهان به صدا درآمده و این برای کشور خشکی چون ایران که به دلیل کاهش شدید ذخایر سدها با بحران قریب‌الوقوع آب نیز درگیر خواهد بود، به منزله مواجهه هم‌زمان با چالش واردات و تولید محصولات کشاورزی است.

این را اگر بگذاریم در کنار معضل فزاینده قاچاق معکوس و گسترده محصولات غذایی به کشورهای همسایه، ابعاد فاجعه پیش‌رو و امکان تکرار قحطی ۱۲۹۶ که حدود نیمی از جمعیت ایران را به کام مرگ فرستاد، مشخص می‌گردد.

مردم و مسؤلان باید از هر طرحی که باعث کاهش اسراف و قاچاق، و مدیریت توزیع و مصرف گردد استقبال نمایند و امنیت غذایی و حیات ملت را بر هر موضوعی اولویت دهند.

👇لازم است تمام نهادهای حاکمیتی -از قوای سه‌گانه تا نهادهای امنیتی- پیش از وقوع بحران، آن را مدیریت کنند و علاوه بر تغییر شیوه پرداخت یارانه‌ها، با قاطعیت و فوریت از هم‌اکنون زنجیره‌ای از اقدامات پیشگیرانه را اتخاذ نمایند:

۱. حفاظت از سیلوها، مزارع، باغات، دامداری‌ها و همچنین انبارها و کارخانجات محصولات غذایی
۲. جیره‌بندی آب
۳. سهمیه‌بندی کالاهای اساسی
۴. افزایش شدید جریمه و مجازات احتکار، قاچاق و هرنوع مشارکت در خرابکاری و اخلال علیه امنیت غذایی
۵. آموزش همگانی کشت در منازل و پشت‌بام‌ها
۶. واگذاری موقت و عمومی زمین‌های بلااستفاده به مردم برای زراعت
۷. تعیین قاطع خط‌مشی کشاورزی
۸. واردات و ذخیره‌سازی گسترده کالاهای اساسی
۹. آموزش و تجهیز کشاورزان و باغداران برای افزایش محصول و بهره‌وری
۱۰. سرعت‌دهی به پروژه‌های استحصال آب‌های ژرف و شیرین‌سازی آب دریا.

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


#آیا_منطقه_آبستن_حوادثی_است❓

✍علیرضا تقوی نیا

💥سفر غیر منتظره بشار اسد به تهران و دیدار پشت درب های بسته با رهبر ، رئیس جمهور و فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی که المیادین خبر آن را منتشر کرد، تا حدی توجه تحلیلگران را به خود خیره کرده است .

🔻وقتی این نشست مهم را در کنار تعرضات مکرر صهیونیست ها به مسجد الاقصی ، عملیات های اخیر فلسطینیان ، تهدید های یحیی السنوار و خروج بخش اعظمی از نیروهای نظامی روسیه از سوریه می گذاریم ، ماجرا قدری پیچیده می شود .

📍اسرائیل نیز به زودی بزرگترین رزمایش تاریخ خود را از زمان اشغال فلسطین برگزار می کند و فعلا احیای برجام به محاق رفته و ایران همچنان بر اساس ادعای غربی ها در آستانه تولید سلاح اتمی بوده و حتی تهدید حمله به آن در لفظ نیز دیگر از سوی آمریکایی ها بیان نمی شود .

✔️در نتیجه وقتی داده های فوق کنار هم جمع بسته شود ، تحلیلی به اذهان مبادرت می گردد که در منطقه غرب آسیا ممکن است طی ماههای آینده شاهد تحولاتی رادیکال باشیم .

⏺همینقدر نگارنده می داند که سیستم های قدرتمند پدافند هوایی در سوریه و لبنان استقرار یافته و ساخت پایگاه های موشکی سوریه نیز تکمیل شده است .

⏹گزینه ایجاد چالش برای رژیم صهیونیستی از طریق یکی از اضلاع محور مقاومت قطعی نیست اما احتمال آن بسیار بالا رفته است .

🔽متغیر مهمی که باید بدان اشاره گردد این که آمریکا اولویت فوری و فعلی اش شکست روسیه در اوکراین است و حمایت از اسرائیل به سان سابق برایش مقدور نیست.

⏬از طرفی روسها هم که درگیر اوکراین اند نمیتوانند مثل گذشته نقش توازن بخش میان محور مقاومت و رژیم صهیونیستی را در سوریه ایفا کنند و دست جمهوری اسلامی در این کشور برای ضربه به اسرائیل از طریق گروههای مورد حمایتش به شدت بازتر شده است .

✅در پایان جمع بندی این وجیزه را در یک جمله می شود بیان کرد ؛ در منطقه خبرهایی است.

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


#بمباران_شدید_روانی_برای_سقط_یک_تصمیم

✍ دکتر عبدالله گنجی

💥سیستم اطلاع‌رسانی اقتصادی دولت‌ها در ایران آنقدر ضعیف است که عمده مردم تا اکنون نمی‌دانستند که دولت برای ماکارونی، انواع شیرینی، شکلات، کیک، بیسکوییت، انواع نان صنعتی و ساندویچ، یارانه می‌دهد.

🔻اگر می‌دانستند به جای «گران شدن» از عبارت «واقعی‌شدن» قیمت‌ها استفاده می‌شد.

📍از سوی دیگر کوتاهی ما رسانه‌ای‌ها و دولتمردان باعث شده که ملت از نقش کلیدی روسیه و اوکراین در تأمین گندم و روغن جهان مطلع نباشند.
👇آیا ملت می‌دانند که نیمی از روغن آفتابگردان جهان در اوکراین بحران‌زده تولید می‌شود؟ آیا می‌دانند روسیه و اوکراین حدود 40درصد گندم جهان را تأمین می‌کنند؟

🔴آیا می‌دانند هم‌اکنون آلمان، انگلیس، ترکیه، اندونزی و... روغن را تحت‌کنترل دولت درآورده‌اند؟
آیا ملت ما می‌دانند دیروز سازمان ملل رسماً اعلام کرد قیمت مواد غذایی در سراسر جهان 13درصد رشد داشته است؟
آیا می‌دانند که ما 14میلیون تن گندم تولید یا وارد می‌کنیم اما از 8میلیون آن استفاده بهینه و مفید می‌شود و آیا ملت می‌دانند که جنگ اوکراین باعث قاچاق آرد یارانه‌‌دار آنان به کشورهای همسایه می‌شود؟
اگر نمی‌دانند از بی‌عرضه‌گی ما و مهارت دشمن است.حالا دولت در مواجهه با این پدیده که آمیخته با جنگ روانی چند لایه دشمنان شده است چه کار باید بکند؟
منافقین کارت توزیع نان طراحی و تولید می‌کنند، کلیپ به سخره گرفتن حاکمیت با ماکارونی تولید می‌کنند و ما اینجا فوروارد می‌کنیم.
برای ذائقه حزب‌اللهی و اصلاح‌طلب، جدا، جدا محتوا تولید می‌کنند و ما با چه ولعی فوروارد می‌کنیم.
اصل تصمیم دولت را باید همه حمایت کنند. بدون تردید اگر رئیس‌جمهور به فردای سیاسی خود می‌اندیشید چنین تصمیمی نمی‌گرفت و با سر‌هم‌بندی و پول‌پاشی زمان  می‌خرید.
پس باید از اقدام دولت برای کنترل فساد در آرد و ارز حمایت کرد اما گفت: جناب دولت! شما باید ابتدا در یک شهر طرح را اجرا، سپس متاثر از نتیجه، پول را در کارت‌ها شارژ می‌کردید، آنگاه طرح را به رسانه و شبکه‌های اجتماعی می‌آوردید.
این تصمیم حتماً  دارای آسیب است اما بمباران آن از واشنگتن تا لندن و تهران صدها برابر آسیب‌های آن است و نخبگان کشور باید این مهم را بفهمند.
#⃣حتی غرب‌گراها باید بیشتر از این طرح استقبال کنند؛ چرا که آن را فاصله از اقتصاد دولتی می‌دانند.
حال دولت باید با اطلاعات دقیق، حرف واحد و سخنگوی طرح وسط میدان بایستد.

اگر 10مسئول دولتی و نماینده مجلس در یک روز (1401/02/16) بگویند نان گران نمی‌شود، کافی است تا از هزاران نانوایی کشور یک نانوایی نان را 15هزار تومان بفروشد و سند آن بیرون بیاید. این یک خبر یا یک توییت کافی است تا اعتبار دولت را به سخره بگیرند و برای آن سوژه‌سازی کنند.
بعید است دولت با صنف مربوطه توافق نکرده باشد و ابزار ایجاد وحدت‌رویه نداشته باشد. اگر چنین نکرده است باید سریعا وارد میدان شود.
دولت در اطلاع‌رسانی باید وارد جزئیات شود؛ چقدر یارانه؟ به چه کسانی؟ از کی؟ اگر روحانی قبل از گرانی بنزین در آبان 98 فقط یک‌بار رسماً اعلام کرده بود: درآمد حاصل از این تصمیم از تاریخ فلان به مبلغ فلان‌ به حساب مردم واریز می‌شود، کسی به خیابان می‌آمد؟
دولت باید همه ابزارها و روش‌های آرام‌ساز را به خدمت بگیرد. بارها در جلسات گفته شد که تیم دولت یا اطرافیان رئیس‌جمهور نمی‌توانند هم مرز‌بندی با دیگران داشته باشند هم روز حادثه آنان را در خدمت مأموریت خود بخواهند.
⛔️ارتباطات عاطفی پیرامونی رئیس‌جمهور و رسانه‌ها تقریباً قطع است؛ اما به هر حال باید طرح را به مثابه زایمانی دانست که باید به روش «زایمان بدون درد» انجام شود نه اینکه بمباران رسانه‌ای دشمن و رقیب، دولت را وسط معرکه دچار سردرگمی و حیرت کند و زایمان به روش سقط انجام شود. اجرای عدالت یعنی همین! اجرای عدالت پول‌پاشی علی‌السویه نیست.
✔️همه کمک کنیم دولت تصمیم سخت برای استفاده صحیح از منابع ملی بگیرد.

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/tahlilsiyasiseraat


#بچه‌های_شیکاگو؛ #از_سانتیاگو_تا_تهران

✍ دکتر سید یاسر جبرائیلی

2️⃣بخش دوم

💥در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، هیلاری کلینتون که وزارت خارجه را برعهده داشت، از یک برنامه جدید رونمایی کرد که به نوعی در امتداد همان اصل چهار ترومن بود. این برنامه IDEP نام داشت و هدف آن، استفاده از ظرفیت خارج‌نشینان برخی کشورهای هدف، برای پیشبرد برنامه‌های آمریکا بود. کلینتون از قدرت هوشمند سخن می‌گفت و معتقد بود آمریکا باید در کنار داشتن ارتش قوی، روی دو بحث "دیپلماسی و توسعه" تمرکز ویژه‌تری داشته باشد. در همین راستا، دقیقا مانند دوره ترومن، بحث کمک فنی به توسعه کشورهای هدف در دستور کار قرار گرفت.

دقیقا مانند دوره ترومن، وزارت خارجی آمریکا چندین بنیاد خاص را انتخاب کرد تا اقتصاددانانی را از کشورهای قربانی بورسیه کنند و دقیقا در دانشگاه شیکاگو، علم اقتصاد تعلیم‌شان دهند تا به کشورهای خود بازگشته و سیاست‌های نئولیبرال را پیاده کنند. یکی از این کشورها که آمریکا خیلی دغدغه توسعه‌اش را داشت ایران ما بود.

بنیادی با نام HAND توسط خانمی با نام نوشین هاشمی در چارچوب برنامه IDEP و با بودجه وزارت خارجه آمریکا ماموریت یافت که افرادی را از ایران بورسیه کرده و به دانشگاه شیکاگو اعزام کنند تا در آنجا علم اقتصاد بیاموزند و راهی ایران شوند تا ایرانی را که آمریکا تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار داده بود، توسعه یافته کنند.

این افراد، پس از بازگشت به ایران، وارد سازمان برنامه و بودجه کشور شدند. یکی از اولین دست‌پخت‌هایشان، سند اصلاح ساختار بودجه کشور بود که اردیبهشت ۹۸ با همکاری یک هیئت چهار نفره از صندوق بین‌المللی پول تدوین کرده و به دست اجرا سپردند. یکی از برنامه‌های کوتاه‌مدت این سند، افزایش قیمت حامل‌های انرژی بود که منجر به فاجعه آبان ۹۸ شد.

این افراد، که یک شبکه کامل هستند و جمعی از پژوهشگران انقلابی، مستندات قابل توجهی از ربط و ارتباطات و اقدامات این شبکه جمع‌آوری کرده‌اند، مدیریت یک دانشکده اقتصاد در یک دانشگاه فنی-مهندسی را نیز به‌عهده گرفتند.

با روی کار آمدن دولت آقای رئیسی، در کمال شگفتی همین تیم و همان افراد خاص بورسیه شده توسط بنیاد HAND، به عضویت شورای تدوین سند تحول دولت در آمدند و با تمام توان، همان سیاست‌هایی را که در دولت آقای روحانی دنبال می‌کردند و کارشان ناتمام مانده بود، در دولت جدید پی گرفتند. در کمال تعجب، آقای رئیسی در روز دانشجو میهمان همان دانشکده اقتصاد شد...

امروز به جرات می‌توان مدعی شد که سیاست‌های اقتصادی #دولت_جدید، تفاوتی با سیاست‌های اقتصادی دولت آقای #روحانی ندارد و ریشه این همسویی، این‌همانی تصمیم‌سازان است.
آمریکا با دغدغه کمک به توسعه ایران، افرادی را مامور اجرای سیاست‌های خاص اقتصادی در ایران نکرده است. راقم این سطور معتقد است سیاست‌های اقتصادی نئولیبرال، مکمل تحریم هستند. پروژه تقابل مردم و حاکمیت که از طریق تحریم دنبال شد و به بن بست رسید، اینک از مسیر دیگری پی گرفته می‌شود.

به تعبیر رهبر حکیم انقلاب، ‏"کم اهمیت‌ترین شکل نفوذ، جاسوسی است. گاهی نفوذی کارش بالاتر از خبرکشی و خبردهی است. تصمیم شما را عوض می‌کند. شما یک مسئولی هستید، می‌توانید حرکت بزرگ یا موثری انجام دهید. نفوذی کاری می‌کند که شما آن حرکت را جوری انجام دهید که به نفع دشمن تمام شود؛ یعنی تصمیم‌سازی".

✔️امروز اگر جوانان انقلابی می‌خواهند با آمریکا مقابله کنند، و اگر باور دارند که آمریکا علیه کشورمان دست به یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی زده است، بدانند اجرای سیاست‌های اقتصادی نئولیبرال در ایران که از طریق یک شبکه خاص و تحت عنوان علم اقتصاد دنبال می‌شود، سلاح استراتژیک دشمن است. باید به جنگ آن رفت. امروز کمک به آقای رئیسی برای رهایی از چنگ این جریان، از هر کمکی اولی‌تر است...

کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان👇

https://t.me/seraat_tahlil_siyasi

https://t.me/tahlilsiyasiseraat

20 last posts shown.

1 246

subscribers
Channel statistics