#دیدگاه
#مهندس_علی_منصوری
🔆 آیا شخص دیکتاتور در جوامع با شعور نسبی بالا قادر به حکومت دیکتاتوری خواهد شد؟ ‼❓
✅پاسخ کلی بنده، به این پاسخ خیر می باشد.
اگر شخص دیکتاتور را یک بذر در نظر بگیریم ، تا آن بذر در زمین و شرایط محیطی آماده رشد قرار نگیرد، هیچگاه جوانه نخواهد زد،
و حال اگر آن را جوانه در نظر بگیریم، اگر خاک و محیط مناسب نباشد، بلا فاصله خواهد خشکید!
اگر شخص دیکتاتور نهالی باشد، ( رشد یافته ی گلخانه ی دیکتاتور پروری) ، به زمین ( جوامع متفکر و باشعور نسبی بالا) منتقل گردد، یا بلافاصله خشک می گردد، و یا اگر از نوع مقاوم باشد در همان حدی که قبلا بوده باقی خواهد ماند و آن جامعه تمامی مواد مغزی مورد نیاز، آب و نور کافی را از ریشه ها و برگ هایش دور خواهد کرد!
حال اگر بخواهیم خلق و خوی حاکمان و سیاست مداران را به آن تعمیم دهیم، می توان گفت:
یک بخش قابل توجهی از سیاست و اخلاق سیاسی مربوط به سیاست مدار هست . ولی به عقیده بنده , بخش اعظم ارزیابی رفتار سیاستمداران رو اخلاق اجتماعی و شعور سیاسی جامعه رقم خواهد زد !
چه بسا اگر ماندلا و گاندی در ایران و یا بقیه جوامع دیکتاتور پرور بودن , شاید چنین سرنوشتی نداشتن !
ولی قطعا اگر پینوشه , قذافی , کاسترو و ..... در جوامع با شعور اجتماعی و سیاسی ، همچون جامعه سویس و سوید , حاکم بودن , یقینا هیچگاه چنین پرونده ای نداشتن ( دیکتاتور نمیشدن ) .
به نظر بنده مطمین ترین راه برای کنترل قدرت و مقام سیاست مداران, بالابردن فهم, آگاهی و شعور سیاسی جامعه هست . جوامعی مثل سوید امروز ، با حکومت پادشاهی هیچگاه شاهد پادشاه دیکتاتور نخواهد شد . یا جوامعی مثل استرالیا ، با اینکه مستعمره بریتانیا هستند. هیچگاه به اندازه حکومت دموکرات و مستقل هند , مورد سو استفاده بیگانگان ، قرار نخواهد گرفت . نتیجه اینکه : فارق از اخلاق سیاستمداران ، این جوامع هستند , که سیاستمدار را در کنترل خود خواهد گرفت , و یا بدون قید شرط اختیار را به او واگذار خواهد کرد , و نتیجه آن خواهد شد که روزی تاریخ ، جنایات پینوشه و هیتلر را در مقایسه با آن ناچیز به حساب آورد.
✅جناب مهندس منصوری از دانش اموختگان رشته مهندسی و متخصص در حوزه صنعت و فعال اجتماعی و سیاسی می باشد..
🟥در #تالار_اندیشه با دیدگاه فکری و اندیشه دهها اندیشمند و نو اندیش ایرانی آشنا شوید.
@talareandisheh