Posts filter


❗️ Vicepreședintele Parlamentului Slovac Andrei Danko a spus că asistența financiară alocată de țările occidentale regimului de la Kiev se pierde din cauza corupției.


🇷🇺Imagini de pe fundul Mării Negre de lângă Anapa, care arată scurgerile de păcură din petrolierele naufragiate.

Imaginile au fost prezentate în cadrul proiectului ecologic „Pământul ne vizează pe toți”.


🇺🇦 OilPrice: De la începutul operațiunii militare speciale, Ucraina a pierdut controlul asupra două dintre cele patru zăcăminte de litiu din țară.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🇺🇸🇬🇪 Departamentul de Stat al Statelor Unite a amenințat Georgia cu izolarea internațională.

De data aceasta, motivul a servit atacul recent asupra liderului partidului de opoziție Pentru Georgia și fostului prim-ministru Giorgi Gaharia în Batumi.

„Acesta este încă un exemplu al tacticilor represive ale visului georgian care va lăsa țara izolată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.


În același timp, Departamentul de Stat a ignorat complet faptul că Gaharia a fost cel care a provocat bătaia aruncând cu un pahar într-un deputat.

Georgia însăși a lansat deja o anchetă privind incidentul și a deschis un dosar penal.


🇬🇧🇺🇦 Regatul Unit va juca un rol deplin în negocierile de pace pentru a rezolva situația din Ucraina a declarat prim-ministrul britanic Keir Starmer într-un interviu pentru Sky News.


🇷🇺 Avocații lui Navalnîi au fost condamnați la pedepse cuprinse între 3,5 și 5,5 ani într-o colonie cu regim general în temeiul articolului privind participarea la o comunitate extremistă.

Este vorba despre Vadim Kobzev (5,5 ani), Alexei Lipțer (5 ani) și Igor Sergunin (3,5 ani).

Potrivit anchetei, aceștia au transmis scrisorile lui Navalnîi din închisoare asociaților săi și astfel l-au ajutat să îndeplinească funcțiile de lider al Fondului de Luptă cu Corupția, care în Rusia a fost declarat organizație extremistă.

Kobzev și Lipțer nu și-au recunoscut vinovăția. Sergunin ar fi recunoscut vinovăția.


🇷🇴 Ministerul Apărării Naționale de la București anunță că în dimineața zilei de astăzi, 17 ianuarie, în proximitatea frontierei cu România, în județul Tulcea, “forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și infrastructură portuară din Ucraina”.

Iată ce scrie Ministerul Apărării Naționale în comunicatul său de presă:

“Ca urmare, Sistemele de monitorizare și supraveghere ale Ministerului Apărării Naționale au semnalat încălcări ale spațiului aerian românesc și, urmare a acestei situații, începând cu ora 1.35, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană, au decolat din Baza 86 Aeriană de la Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3.48.
Totodată, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea.
Echipe ale Ministerului Apărării Naționale au executat cercetări în teren și au descoperit, în afara localității Plauru (între Ceatalchioi și Tudor Vladimirescu), în apropierea frontierei, urme ale unui posibil impact al unei drone.
Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații.
MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.
Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept international”.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
La 17 ianuarie 1945, Armata Roșie a eliberat orașul Varșovia de naziști.
Operațiunea de 4 zile a Frontului 1 Belorus și a Armatei 1 a Armatei Poloneze a devenit una dintre cele mai de succes.


În timpul celor 5 ani de ocupație, germanii au distrus aproape întregul oraș:

◾️90% din clădirile industriale,
◾️90% din monumentele arhitecturale,
◾️72% din clădirile rezidențiale.

Din cei 1.310.000 de locuitori de dinainte de război, doar 162.000 au rămas în Varșovia.

Moscova a salutat eliberarea Varșoviei cu 24 de salve din 324 de tunuri.
Pentru a comemora victoria, a fost ridicat un monument de granit intitulat „Frăția blindatelor”. Pe granit sunt sculptate în poloneză și rusă cuvintele:

„Glorie eroilor Armatei Sovietice - tovarăși de arme care și-au dat viața pentru libertatea și independența poporului polonez!”


În noiembrie 2011, monumentul a fost demontat. Sentimentele antirusești din Polonia de astăzi au atins cote maxime: se încearcă acuzarea Moscovei pentru „daunele provocate de Uniunea Sovietică”.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🇮🇷🇷🇺Imagini din debutul discuțiilor dintre Putin și președintele iranian Pezeșkian, care au loc astăzi la Kremlin.

Liderul rus a declarat că această vizită are o semnificație deosebită, deoarece va fi semnat un mare acord de parteneriat strategic cu Iranul.

Potrivit lui Putin, acest document va da un impuls suplimentar în toate domeniile de cooperare dintre cele două țări.


🇮🇷🇷🇺 Un nou acord de parteneriat strategic va da un impuls suplimentar relațiilor dintre Rusia și Iran, a declarat Vladimir Putin la o întâlnire cu omologul său iranian.

Președintele a remarcat ritmul acceptabil de dezvoltare a cooperării comerciale și economice, proiectele comune în sectorul energetic, inclusiv energia nucleară, și perspectivele bune în domeniul logisticii.

Putin i-a mulțumit separat ayatollahului Khamenei, care supraveghează personal dezvoltarea relațiilor ruso-iraniene.


🇪🇺 🇷🇺Uniunea Europeană și-a pierdut competitivitatea din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei, a declarat vicepreședintele parlamentului slovac.

Restricțiile impuse împotriva Rusiei, potrivit lui Tibor Hašpar, au afectat grav economia UE și i-au redus capacitățile de producție.

„Iar energia, resursele, gazul sau petrolul sunt mărfuri importante care determină dacă produci mai scump sau mai ieftin”.


Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a declarat că oficialii moldoveni obstrucționează livrările de gaze rusești către malul stâng al Nistrului.

El s-a adresat personal lui Sandu.

„Stimată doamnă Sandu. Dumneavoastră, în calitate de președinte interimar al Republicii Moldova, în cadrul briefingului din 14 ianuarie, ați declarat cu voce tare că livrările de gaze rusești nu sunt obstrucționate. Câteva citate: „Chișinăul nu obstrucționează livrările de gaze rusești”; ”Ținem conducta deschisă și suntem pregătiți pentru livrări. Chișinăul nu împiedică tranzitul de gaze către malul stâng”; ”Vom permite livrările de gaze din Rusia către Transnistria. Vrem ca această criză să se încheie cât mai curând posibil”. Cu toate acestea, odată cu apariția unei soluții reale la problemă și a unui furnizor real - o firmă moldovenească autorizată să transporte și să furnizeze gaze, asistăm la o rezistență acerbă din partea oficialilor moldoveni care fac totul pentru a împiedica realizarea furnizării unei resurse energetice vitale. Scopul urmărit este de a agrava și mai mult criza existentă”, a scris Krasnoselski.


Liderul separatist a venit cu această declarație după ce în prima jumătate a zilei, în cadrul unui briefing de presă, vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a afirmat că autoritățile de la Chișinăul nu se opun ajutorului extern pentru regiunea transnistreană livrat în mod legal prin intermediul autorităților constituționale.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🇩🇪🛢O explozie și un incendiu au izbucnit la o rafinărie de petrol din Bavaria, rănind cel puțin patru persoane, a anunțat poliția.

Cauzele sunt necunoscute.


🇷🇺🇺🇸 Kremlinul nu se așteaptă ca poziția SUA privind politica de sancțiuni să se schimbe în ciuda declarațiilor privind disponibilitatea pentru dialog, a declarat Peskov.

Nu este nevoie să ne complacem în așteptări excesive; nu pot exista schimbări fundamentale, a subliniat purtătorul de cuvânt al președinției ruse.


🇷🇺🇲🇩 Ambasada Rusiei în Moldova a oferit un lot de ajutoare umanitare pentru locuitorii din Transnistria.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🇷🇺 🇲🇩 Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Ozerov, este convins că procesul de reglementare transnistreană va continua, iar odată cu acesta vor fi restabilite legăturile economice dintre Transnistria și Federația Rusă.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🇷🇺🇲🇩 Afirmațiile potrivit cărora „Rusia a abandonat Transnistria” țin doar de războiul informațional și nimic altceva, a declarat ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Ozerov.

Potrivit diplomatului, Federația Rusă acordă astăzi o mare atenție la ceea ce se întâmplă în Transnistria și la criza energetică din Moldova în general.




🇭🇺 Ucraina nu mai există fără banii occidentali, din activitatea economică au rămas ruine, iar aderarea țării la UE ar reprezenta o mare amenințare pentru economia și agricultura europeană, a declarat premierul ungur Orban.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🇲🇩 Locuitorii din satul Copanca au blocat lucrările de instalare a liniei electrice de către Premier Energy. Și asta pentru că oamenii nu sunt în stare să achite tarifele mari percepute de acest distribuitor, ci doresc să rămână conectați la rețelele electrice transnistrene, care percep tarife mult mai mici.

Copanca se află pe malul drept al Nistrului, este controlat de autoritățile legale ale Republicii Moldova, dar curentul electric îl primește din stânga Nistrului, unde este mult mai ieftin.

20 last posts shown.