ترکیه امروز


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


کانال ترکیه امروز به انتشار دیدگاهها و مطالب فروزان حسن پور پژوهشگر حوزه ترکیه می پردازد. این کانال قصد دارد با رویکردی علمی و تحلیلی به مسائل روزانه ترکیه در حوزه سیاست خارجی و داخلی بپردازد.
@f_ph136
Twitter: https://twitter.com/Forouzan_hp?s=09

Related channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔸ارزیابی ترکیه این است که در آینده ای نزدیک توازن قدرت منطقه ای به شدت دگرگون خواهد شد و ساختار توازن قدرت قبلی دیگر پاسخگوی ساختار جدید منطقه ای نخواهد بود و منطقه خاورمیانه نیازمند بازیگری است که بتواند نظم را در آن تثبیت و با همکاری بازیگران فرامنطقه ای به مارشال منطقه تبدیل شود. مناقشه ارمنستان و آذربایجان این فرصت را در اختیار ترکیه قرار داده است تا با شبیه سازی اجرای قدرت خود، اعتماد به نفس خود را افزایش دهد، محاسبات متحدین خود را به سود خود تقویت و اعتماد به نفس رقبای خود را کاهش دهد.
https://t.me/joinchat/AAAAAFBgaijg_uHWToMu0Q


✅ مناقشه قره باغ و تاثیر آن بر ترکیه

نویسنده : فروزان حسن پور پژوهشگر مسایل ترکیه

🔸مناقشه قره باغ، مناقشه ای تازه برای منطقه، اما تاریخی برای کشورهای آذربایجان و ارمنستان که از زمان فروپاشی شوروی درگیر در این مناقشه هستند. اخیرا این مناقشه بعد از سالها ثبات و خاموشی مجددا شعله ور شده و به جنگی تمام عیار میان طرفین تبدیل شده است. توپخانه ها و پهبادهای طرفین در حال تبادل آتش هستند و مشخص نیست که این مناقشه در چه زمانی خاموش خواهد شد. برای سالها کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای تلاش داشتند تا از طریق مذاکرات زمینه ای برای حل این مناقشه را فراهم کنند. اما این تلاشهای ظاهرا خیرخواهانه ،با یک روند خطرناک از تزریق تسلیحات نظامی سنگین و مدرن به هر دو کشور همراه بود. تسلیحاتی که موجب شد اعتماد به نفس طرفین در خصوص موفقیت در عملیات نظامی افزایش پیدا کند و اقداماتی که متوجه سازش و حل مناقشه بود ناکام بماند. یکی از طرفین اصلی این مناقشه ترکیه است.

🔸ترکیه در مناقشه قره باغ چه میخواهد؟
مناقشه قره باغ برای ترکیه از دو جهت دارای اهمیت است. از یک سو ترکیه دارای اختلافی تاریخی با ارمنستان است که تا کنون این مسئله در میان دو کشور حل نشده باقی مانده است. ترکیه حمایت از آذربایجان را به عنوان فرصتی برای تضعیف ارمنستان در این مناقشه تاریخی می بیند اما با این حال این مسئله تنها یک موضوع حاشیه ای درخصوص ساختار معادلات ترکیه در مناقشه قره باغ است. ترکیه بیش از هرچیزی در حال تفسیر این مناقشه به عنوان میدانی برای زورآزمایی غیرمستقیم با روسیه است.
🔸اگرچه روسیه به صورت مستقیم در این مناقشه درگیر نیست، اما حجم بالایی از تجهیزات روسی از سوی ارمنستان در میدان نبرد به کار گرفته شده است. تسلیحاتی که میدان نبرد قره باغ رابه شبیه سازی کوچک برای آزمایش کارآمدی تسلیحات روسی تبدیل می کند. نقشی که پیش از این سوریه و لیبی ایفا میکرد.
🔸در این سه میدان نبرد، تسلیحات روسی آسیب پذیری بالایی را در برابر تسلیحات غربی و ترک از خود نشان دادند. یکی از آسیب پذیرترین سامانه ها در این زمینه سامانه های پدافندی ساخت روسیه از جمله سامانه پانتسیر است. این سامانه در میدان نبرد سوریه و لیبی در برابر حملات هوایی و به صورت ویژه در برابر پهبادهای ترکیه به شدت آسیب پذیر بودند و پهبادهای ترکیه توانستندبا موفقیت سامانه های پدافندی روسی را شکار کنند. این مسئله در میدان نبرد قره باغ به تراژدی از شکار تجهیزات سنگین و هدف قرار دادن مراکز تجمعات نیروهای ارمنستان توسط پهبادها تبدیل شد.
🔸پهبادهای ساخت ترکیه نشان داده است که از توانایی نفوذ به فضای پدافندی دشمن و حمله به تجهزات پدافندی و تجمعات برخوردار است. این درحالی است که با گذشت چندین روز از نبرد قره باغ هنوز شاهد حضور گسترده نیروی هوایی کلاسیک و جنگ هوایی نبوده ایم و پهبادهای ترکیه توانسته اند به صورت موثری برای ارتش آذربایجان ایفای نقش کنند. ترکیه در مناقشات منطقه ای موجود توانسته است به این اعتماد به نفس دست پیدا کند که تسلیحات نظامی این کشور و به صورت ویژه پهبادهای آن از توانایی کنترل و غلبه در میدان نبرد در برابر تسلیحات روسی برخوردار هستند.
🔸گرچه مسئله برخورد نظامی مستقیم بین ترکیه و روسیه و گسترش آن مسئله ای دور از ذهن است،اما با این برآوردهای استراتژیک ترکیه را در میان مدت در برابر این مسئله قرار می دهد که با خروج نظامی امریکا از منطقه و بومی شدن درگیری های منطقه ای، نقش تسلیحات روسی در منطقه افزایش خواهد یافت و این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است که تسلیحات ترکیه بتواند در برابر تسلیحات روسی کارآمدی خود را اثبات کند.
🔸اثبات این توانایی می تواند بسیاری از معادلات نظامی را در مرحله محاسبه تغییر دهد. چرا که اثبات این برتری از یک سو به افزایش اعتماد به نفس ترکیه و از سوی دیگر به کاهش اعتماد به نفس رقبای منطقه ای این کشور در قالب دولت ها و بازیگران غیر دولتی خواهد انجامید.
این امر برای ترکیه که از زمان بر سر کار آمدن حزب عدالت و توسعه سیاست خود را از گرایش به اروپا و عدم حضور در خاورمیانه، به درگیر شدن در مسائل خاورمیانه تغییر داده ازاهمیت بالایی برخوردار است. ترکیه از این نکته آگاه است که درگیر شدن در مناقشات خاورمیانه مناقشاتی چند بعدی است و در نهایت توانایی نظامی و اقتصادی اصلی ترین ابعاد تعیین کننده مناقشات هستند. از این رو ترکیه از یک سو به دنبال امتیاز گیری از شرکای غربی خود و افزایش ظرفیت اقتصادی خود است و از سوی دیگر به دنبال این است تا توانایی نظامی خود را در سطح مناقشات منطقه ای افزایش دهد. ترکیه به دنبال این است تا از این طریق مرحله توازن قدرت در سطح خاورمیانه را پشت سر بگذارد و به یک قدرت مسلط منطقه ای تبدیل شود.
https://t.me/joinchat/AAAAAFBgaijg_uHWToMu0Q


✅مناقشه ترکیه و یونان

نویسنده :فروزان حسن پور پژوهشگر مسایل ترکیه

🔸مناقشه میان ترکیه و یونان یکی از قدیمی ترین مناقشات دریای مدیترانه است که برای سالها مبتنی بر اختلاف میان ترکیه و یونان بر سر قبرس بود. اما اخیرا این مناقشه دچار تحول شده است و به مسئله رقابت برسر منابع انرژی در این منطقه سرایت کرده است. در آخرین تحولات این مناقشه، مسئله حدود دریای و انرژی به مناقشه ای منطقه ای و حتی بین المللی تبدیل شده است که کشورها پیرامون مدیترانه از شاخ افریقا، حوزه شامات و همچنین مجموعه ناتو را در خود درگیر کرده است.
🔸در آخرین تحول نخست وزیر یونان روز گذشته اعلام کرد که با توجه به عقب نشینی ناوگان اکتشافی ترکیه از منطقه مورد مناقشه آماده است تا در صورت پایبندی ترکیه به خروج از تنش، به صورت فوری در خصوص علامت گذاری منطقه مورد مناقشه با این کشور وارد گفتگو شود. این تاکید در حالی صورت گرفته است که تهدید اتحادیه اروپا به تحریم ترکیه همچنان پا برجا است.
با این حال به نظر میرسد که نوعی از بازدارندگی و مدل کنترل چندلایه در این منطقه دربرابر ترکیه اعمال شده است. مدل کنترلی که نتیجه آن افزایش هزینه های ترکیه در صورت پافشاری برمواضع تهاجمی خود در خصوص منطقه مورد مناقشه در مدیترانه است.
🔸در این مدل از یک سو ترکیه با فشار و از سوی دیگر با بسته های تشویقی مواجه می شود که این کشور را وادار کند تا بین پاداش و مجازات دست به انتخاب بزند. عقب نشینی ناوگان اکتشافی ترکیه پس از تهدید فرانسه به حمایت از نظامی یونان نشان دهنده این است که ترکیه نیز این منطق کنترلی را درک کرده است و سعی در هماهنگ سازی خود با آن جهت کاهش عواقب تنبیهی بازیگران کنترل گر دارد.

https://t.me/joinchat/AAAAAFBgaijg_uHWToMu0Q






لینک دانلود کتاب:
Mineral Resources of Turkey

http://93.174.95.29/_ads/4D3B70CA79B5584FF774C0132E4A0360

@turkdaily


✅#معرفی_کتاب:

Mineral Resources of Turkey
نشر 2019

@turkdaily






✅#کتاب
Foreign Policy as Nation Making: Turkey
and Egypt in the Cold War
نشر 2019

@turkdaily


4_5947381926489753109.pdf
6.4Mb
صلحی که همه صلحها را بر باد داد

@turkdaily


مطالعه این کتاب را بهتون پیشنهاد میکنم 🌹
@turkdaily


4_6030695384269981029.pdf
2.3Mb
معرفی کتاب:
Political Islamists In Turkey And Gülen Movement
نشر 2020

@turkdaily


معرفی کتاب:
Political Islamists In Turkey And Gülen Movement
نشر 2020

@turkdaily






https://tisri.org/pic/post/10374.jpg

✅ در تیسری بخوانید :

آینده مناقشه ترکیه در مدیترانه شرقی

🔸 نویسنده:فروزان حسن پور

🔸 در این مقاله خواهید خواند:

🖌ترکیه بیش از دو دهه است که درگیر مناقشه‌ای برسرمنابع انرژی و همچنین حدود مرزی در دریای مدیترانه شرقی است. این مناقشه زمانی آغاز شد که قبرس برداشت گاز از منابع این محدوده را آغاز کرد. به دنبال این اقدام و با امضای قراردادهای مشخص سازی مناطق دریایی بین رقبای ترکیه ازجمله قبرس یونانی و مصر، این مناقشه به مناقشه‌ای منطقه‌ای تبدیل شد که امروز ترکیه، رژیم صهیونیستی، یونان، قبرس، لیبی و حتی امارات و عربستان را نیز به خود مشغول کرده است. فارغ از نگاه گذشته محور و بررسی آنچه در سابقه این مناقشه رخ‌داده است، این امر از اهمیت برخوردار است که بتوانیم با نگاهی آینده محور به بررسی مناقشه بپردازیم.
نگاهی به ریشه‌های بحران:
در اوایل دهه 2000 قبرس یونانی فعالیت خود برای بهره‌برداری از منابع گازی مدیترانه را آغاز کرد و در سال 2003 با مصر قراردادی را درزمینهٔ مشخص کردن حدود دریایی خود با آن کشور امضاء کرد. ترکیه وضعیت فوق را نقض‌کننده حق خود و قبرس ترکی از بهره‌گیری از منطقه انحصاری ندید و همچنان معتقد است که حق بهره‌برداری از مناطق فوق را در اختیار دارد؛ اما این مناقشه به مناقشه‌ای میان قبرس یونانی و ترکیه محدود نشد و در طول دو دهه گذشته به سرعت به مناقشه‌ای منطقه‌ای تبدیل شد که بخشی از آن ناشی از همکاری دولت‌های ساحلی در امضای توافق‌نامه مشخص کردن حدود دریایی با قبرس و بخشی دیگر از آن ناشی از مشارکت مستقیم دولت‌های منطقه‌ای در بهره‌برداری مشترک با قبرس یونانی بوده است.
دولت‌های ساحلی مدیترانه و همچنین ترکیه عمدتاً به دلیل عدم دسترسی به منابع انرژی در خاک خود، نیازمند واردات انرژی هستند. این امر برای ترکیه با جمعیت 82 میلیون نفری از اهمیت بیشتری برخوردار است و در طول دهه‌های گذشته ترکیه همواره بیش از 80 درصد از انرژی موردنیاز خود را از کشورهای ایران، روسیه و عراق وارد کرده است. ازاین‌رو دولت‌های این منطقه به دنبال تثبیت سهم خود از برداشت‌های انرژی در سطح منطقه هستند و آینده حیات اقتصادی خود را درگروی این اقدام می‌بینند.



🔸مشاهده مقاله
🔗 https://tisri.org
#تیسری #بخوانیم
@TehranInstitute


✅به مناسبت کودتای 27 می، چرا ترکیه کودتا خیز است؟

نویسنده : فروزان حسن پور پژوهشگر مسایل ترکیه

🔸پاسخ این سوال را بایستی در رابطه با بخش نظامی و غیرنظامی ترکیه جستجو کرد. رابطه بخش نظامی و مدنی، بیانگر این است که نیروهای نظامی جایگاه خود را نسبت به مسائل سیاسی و غیرنظامی چگونه تعریف می کنند و بخش های غیر نظامی تا چه مقدار از کنترل برروی بخش های نظامی برخوردار هستند.
🔸در دموکراسی ها تلاش بر این است تا بخش های نظامی به عنوان زیر مجموعه بخش های غیرنظامی فعالیت کنند و غیرنظامیان توانایی کنترل گسترده ای برای جلوگیری از کودتا برروی نظامیان داشته باشند. همچنین نظامیان نیز پیشه خود را جدا از سیاست تعریف کرده و از دخالت در امور سیاسی پرهیز میکنند. اما با این حال در بسیاری از جوامع در حال توسعه و غیر دموکراتیک یا دموکراسی های ناقص، شاهد این هستیم که مرزهای میان سیاست و امور نظامی به درستی تفکیک نشده است و از همین رو به صورت قانونی یا ساختاری نظامیان ظرفیت بالایی برای دخالت در امور سیاسی دارند.
🔸نمونه این نظام ها را میتوان در کشورهایی مانند پاکستان، عراق در زمان صدام، مصر کنونی و پیش از تحولات سال 2011 دید. که عملا در آن شورای نظامی، یک نهاد نظامی و یا یک فرد در نقطه کنترل امور سیاسی قرار داشته اند. ترکیه نیز گرچه یک نظام دموکراتیک بوده است اما قوانین در این کشور به ارتش اجازه میدادند تا به عنوان حافظ قانون اساسی عمل کند.
🔸از این رو نظامیان خود را نه صرفا حافظ امنیت نظامی که حافظ امنیت سیاسی و مامور جلوگیری از تغییرات سیاسی می دانستند. همین امر نیز در طول دهه های گذشته موجب شد تا ترکیه به یکی از کودتا خیزترین کشورهای جهان تبدیل شود. کودتاهایی که آخرین نمونه آن کودتای سال 2016 بود که پس از ناکامی کودتاگران تغییرات سیاسی گسترده ای در ساختار ترکیه رخ داد.
🔸به طور کلی ترکیه تا کنون 9 کودتا و طرح کودتا را پشت سر گذاشته است و نظامیان تا سال 2016 همواره تلاش کردند تا با بهره گیری از کودتا مانع به قدرت رسیدن اسلام گرایان شوند یا دولتهای اسلام گرای موجود را از طریق کودتا حذف کنند. با این حال تغییرات سیاسی که پس از سال 2016 در ترکیه رخ داد توانسته است ظرفیت ارتش در اجرای کودتای نظامی را محدود سازد، همچنین مشغول بودن ترکیه در خارج از مرزهای خود به ارتش دغدغه جدیدی بخشیده است.
@turkdaily


✅تاثیر کرونا بر روابط اقتصادی ترکیه و خاورمیانه با تمرکز بر اقتصاد توریسم

نویسنده : فروزان حسن پور پژوهشگر مسایل ترکیه
🔸سال 2020 با یک شوک بزرگ آغاز شد. شیوع و همه گیری بیماری کرونا جهان را در بهت فرو برد. با شیوع این بیماری که از چین آغاز شد به سرعت اقتصاد در تمام جهان دچار رکودی وحشتناک گردید. کسب و کارهای محلی به دنبال شیوع بیماری کرونا و همچنین قرنطینه تعطیل شدند. امری که موجب رکود در اقتصاد جهانی شد. در پی این رکود تقاضا در بخش صنعت و حمل به حدی کاهش پیدا کرد که ذخیره نفت در جهان تکمیل شد و در نتیجه قیمت معاملات آتی نفت امریکا به مدت 24 ساعت به زیر صفر دلار کاهش پیدا کرد.
در پی این بحران پروازهای بین المللی و داخلی لغو شدند. این شرایط موجب شده است که صنعت توریسم و مشاغل وابسته به آن از جمله هتلداری نیز با رکود و حتی زیان دهی مواجه شود. قرنطینه و توقف فعالیت صنایع موجب حذف عرضه برای بسیار از مواد اولیه و ثانویه تولید شده است. از سوی دیگر فشار شرایط اقتصاد ناشی از کرونا موجب زیان ده شدن بسیاری از صنایع و کسب و کارهای خرد و کلان و همچنین شرکت های بیمه خواهد شد. کسب و کارها مجبور هستند تا زمان پایان بحران و بازگشت به چرخه اقتصادی هزینه های ثابت خود از جمله دستمزدها و هزینه های نگهداری را پرداخت کنند.
🔸از سوی دیگر شرکتهای بیمه نیز با حجم عظیم از درخواست برای پرداخت غرامت رو به رو خواهند شد. همچنین در خواست حمایت های مالی از دولتها و ضرورت حمایت از اتباع آنها در برابر این بحران، دولتها را در برابر وظیفه غیر معمولی قرار میدهد که منابع عادی آنها را با محدودیت برای پاسخ دهی به بحران رو به رو میسازد.تحت این شرایط این امکان وجود دارد که پس از خروج از بحران کرونا سیاست های وارداتی سخت گیرانه تر شود و برای کسب منابع مالی بیشتر نظام های تعرفه ای سخت گیرانه ای وضع شود. همچنین بسیاری از کسب و کارهای ضعیف از چرخه اقتصادی حذف خواهند شد.
🔸تاثیر شیوع کرونا برروابط اقتصادی ترکیه و خاورمیانه
شاید بتوان اصلی ترین حوزه تاثیر گذاری کرونا بر رابطه بین ترکیه و کشورهای خاورمیانه را در حوزه توریسم بررسی کرد. براساس آمار سال 2018 سهم بخش توریسم در تولید ناخاص داخلی ترکیه 12 درصد است. ترکیه در سال 2019 پذیرای 45 میلیون و 58 هزار نفر توریست بوده است که نسبت به سال 2018 رشدی 5 میلیون و 569 هزار نفری را تجربه کرده است. سال 2020 نیز نشان دهنده این است که ترکیه میتوانست سالی بهتر از سال 2019 را تجربه کند. ترکیه در ماه ژانویه و فوریه 2020 به ترتیب 1میلیون و 787 هزار 435 و 1 میلیون و 733 هزار و 112 نفر توریست را پذیرا بود که به ترتیب 247 هزار 939 و 62هزار874 نفر بیشتر از مدت مشابه در سال 2019 است. اما در ماه آوریل با شدت گرفتن نگرانی ها نسبت به بیماری کرونا ترکیه کاهش 67 درصدی را نسبت به سال 2019 تجربه کرده است.
🔸براین اساس بیماری کرونا و تاثیر آن بر بخش توریسم موجب کاهش سفرهای توریستی به ترکیه به مقدار بیش از 50 درصد شده است و همین امر نیز موجب کاهش درآمدهای این بخش در این ماه نسبت به سال گذشته شده خواهد شد که در صورت ادامه به بخش توریسم و هتلداری ترکیه آسیبی جدی وارد خواهد کرد. داده ها نشان میدهد که ایران به عنوان یک کشور خاورمیانه ای در بین 5 کشور اول سال 2019 و 2020 قرار دارد، براساس داده های منتشر شده تعداد توریست های ایرانی سفر کرده به ترکیه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از 447 هزار نفر به 220 هزار نفر کاهش پیدا کرده است. همچنین در مجموع در حالی که سفر توریستهای غرب آسیایی به ترکیه در سال 2019 نسبت به سال 2018 رشدی 10 درصدی را تجربه کرده بود این شاخص در سه ماهه اول سال 2020 با 77 درصد کاهش رو به رو شد. 🔸بایستی دید با ادامه این روند و کاهش سهم 50 تا 60 درصدی توریسم در تولید ناخالص داخلی ترکیه در ماههای اخیر، سایر بخش های اقتصادی ترکیه چگونه به این امر واکنش نشان میدهند. این فشار میتواند به صورت ویژه بخش بیمه و همچنین بخش منابع عمومی دولت را تحت فشار خود قرار دهد.
@turkdaily



20 last posts shown.

303

subscribers
Channel statistics