برنامه مطالعاتی چین


Channel's geo and language: not specified, not specified
Category: not specified


@vahidghorbanii

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
not specified, not specified
Category
not specified
Statistics
Posts filter


همکاری و کارکردن با قدرت های بزرگ می طلبد فراتر از مباحث جناحی و سیاسی کوتاه مدت به سیاست خارجی نگاه کنیم، نگاه جناحی و سیاسی در سطح قدرتهای منطقه ای آسیب و چالش چندانی خلق نمی کند، اما وقتی بحث قدرت های بزرگ مطرح می شود پر هزینه است. کار با قدرت های بزرگ به اجماع داخلی و نیز تصمیم قطعی و خروج از وضعیت صبر نیازمند است. چیزی که جمهوری اسلامی از عهده آن بر نیامده است و کارهای مقطعی کشورمان با چین و روسیه نیز بر اساس ضرورت‌های سیاست خارجی کشور تنظیم شده است. در لحظه حساس تاریخی که تنظیم قدرت در سطح نظام بین الملل برهم می خورد، قدرت های بزرگ نگاه نمی کنند شما بی طرف یا قدرت منطقه ای تلقی می شوید، شما را هم محل منازعه قرار می دهند. ایران 1320 بی طرف جنگ جهانی دوم بود، اما به راحتی آب خوردن اشغال شد.


به گفته مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا، موسسات فرهنگی و زبانی کنفوسیوس تا پایان سال در دانشگاه های آمریکایی تعطیل می شوند:
https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN25S6AV

ساده لوحانه خواهد بود که تصور کنیم منازعه و رقابت آمریکا با چین صرفا در بعد اقتصادی است. سطح درک و تصور حاکمان آمریکا از تهدید چین فراتر از بعد صرف اقتصادی است. این موضوع ربطی به نخبگان دموکرات یا جمهوری خواه ندارد و دو حزب در تصور چین تا حد زیادی یکسان می اندیشند و تنها در واکنش ها است که با یکدیگر تفاوت اساسی دارند.


یادداشت بنده در دیپلماسی ایرانی:

هرچند کار ویژه اصلی حزب کمونیست از ۷ دهه قبل تا به امروز، کنترل و نظارت کامل بر کار دولت (شورای دولتی) و اغلب به‌عنوان «رابطه کارفرما- کارگزار» تلقی می گردید، اما با تحول عصر شی جین پینگ نقش حزب در همه عرصه های فعالیت دولت گسترده تر شده است. شاید یکی از دلایل مهمی که حزب کمونیست چین اخیراً در نوک پیکان حملات آمریکایی ها (از جمله مایک پمپئو) قرار گرفته است، تحول نقش دستگاه اداری حزب در سیاست خارجی و دیپلماسی این کشور باشد، زیرا دیگر حزب مانند ۳۰ سال گذشته در پس پرده برنامه ها و سناریوهای سیاست خارجی نمی ماند و برای کارآمدی لایه ادراکی و راهبردی، در سطح کارکردی و اجرایی نیز مداخله می ورزد.

🔹 برای مطالعه ادامه گزارش به لینک زیر مراجعه نمایید :
http://irdiplomacy.ir/fa/news/1994804

@vghorbanii


🛑 تأملی در تنش های اخیر چین و آمریکا در دریای جنوبی چین و تایوان

🔹 اخیرا تنش آمریکا و چین بر سر دریای جنوبی چین و به ویژه تایوان افزایش یافته است. دو طرف چندین رزمایش نظامي برگزار کردند. چین نزدیک به چهار رزمایش انجام داده و آمریکا نیز با ارسال کشتی نظامی، تحریم و رزمایش نشان داده از رویکرد چین در دوره شی نسبت به این منطقه و جزیره استقبال نخواهد کرد.

🔹 این نکته قابل توجه است که نگرش چین شی در این 7 سال گذشته در قبال تایوان دچار تحول شده و خواهان تداوم نوعی مذاکره بین سرزمین اصلی و این جزیره است. اما شکست حزب "کومینتانگ" در انتخابات ماه ژانویه برای ریاست جمهوری و پارلمان تایوان، این آرزوی چین را نقش بر آب کرد و موجب افزایش تنش ها شد.
🔹 در این شرایط از یک طرف، چین از موضوع تنش برای تحت فشار قرار دادن دولت و حزب حاکم پیشرو تایوان استقبال می کند و از سوی دیگر، آمریکای ترامپ نیز در یکسال اخیر بسیار سعی کرده است از موضوع تایوان به عنوان اهرم فشار به چین در جنبه های دیگر استفاده کند. همه این مسائل سطح تنش ها در این منطقه بالا نگه داشته است.

🔹 مانورها، اقدامات و به طورکلی تحرکات دو کشور در دریای جنوبی چین احتمال درگیری تصادفی را افزایش می دهد، هرچند رویکردهای ای دو کشور برای خودداری از برخورد تغییری نکرده است.
🔹 این نکته اهمیت دارد که رفتار چین نشان می‌دهد بر حاکمیت خود بر اراضی دریای جنوبی چین و هنگ کنگ و ماکائو تعارف ندارد. اما در دوره اخیر جاه طلبی بزرگتر و تحقق آرزوی ملی دیگری را استارت زده اند. یعنی تداوم مذاکرات با تایوان و بازگشت این جزیره به سرزمین اصلی.

🔹 هدف بلندمدت و آرزوی مهم و دشوار شی جین پینگ، حل و فصل کردن مسئله تایوان در الگوی سیاسی شبیه به بازپس‌گیری هنگ کنگ از انگلیس (یک کشور، دو نظام ) در دوران دنگ است. هرچند در این الگو حاکمیت سرزمین اصلی چین بر تایوان خیلی ضعیف شمرده شود، اما همچنان برای شی و سایر سران حزب کمونیست اصل چین واحد اهمیت دارد و برای این منظور باید نوعی ارتباط رسمی پذیرفته شده با تایوان ایجاد کنند تا بتوانند در آینده سطح سلطه خود را افزایش دهند.
🔹 قطعا ماهیت سلطه امروز بر هنگ کنگ با سال 1997 بسیار متفاوت است، و در این راستا چینی ها می خواهند موضوع تایوان نیز در الگویی نزدیک به این همین چارچوب به شکل جدی شروع و تداوم داشته باشد.
@vghorbanii


چین دیروز مدعی شده بود که یک هواپیمای شناسایی یو 2 آمریکا از تمرین های نظامی آن ها در منطقه پرواز ممنوع جاسوسی می کرده است.

https://taskandpurpose.com/news/china-u2-spy-plane-military-exercises


امروز هم در واکنش و هشدار به اقدام آمريکا دو موشک با برد متوسط در دریای جنوبی چین آزمایش کرد.

https://www.express.co.uk/news/world/1327725/world-war-3-china-missiles-US-south-china-sea-latest-donald-trump-war/amp


اخیرا چینی ها هر حمله آمریکایی را در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنيتي، فرهنگی و یا حتی تکنولوژیکی را پاسخ گفتند. البته این پاسخ گاهی شدت آن از حملات آمریکا کمتر بوده است.

دیروز 24 مقام و شرکت چینی از سوی آمریکا به اتهام دست داشتن در تنش های دریای جنوبی چین تحریم شدند.

حال باید ببینیم چینی ها از تحریم های آبکی فراتر می روند یا نه. چون قبلا هم تحریم های آمریکا را جواب داده بودند. زمانی چینی ها فکر می کردند تحریم برای کشورهای ضعیف تر از خودشان است و شامل حال آن ها نمی شود. فکرش هم نمی کردند به این زودی ها این ابزارها روی آنها نیز تست شود. این موضوعات‌ آنها را ناچار خواهد کرد که وقت بیشتری برای اصلاح رژیم ها و الگوهای نظم مسلط بگذارند.


🔻 البته هرچی بیشتر چینی‌ها در بازی آمریکا قرار بگیرند، بیشتر از اهداف و برنامه بلندمدت خود دورتر می شوند و این همان هدفی است که آمریکا دنبال‌ می کند. باید منتظر بمانیم و ببینم که آیا آمریکای ترامپ موفق می شود آنها را ناچار کند که ژست ظهور صلح آمیز یا بازیگر خوش خیم را کنار بگذارد یا نه.


هوک: چین نمی‌تواند همزمان با ایران و اسرائیل باشد

نماینده مستعفی دولت آمریکا در امور ایران:

🔹چینی‌ها با ایران رابطه برقرار کرده‌اند و ما بر این باوریم که نباید به چین اجازه داد که از هر دو طرف منتفع شود.

🔹آنها نمی‌توانند روابط خود را با رژیم ایران که حامیانش شعار مرگ بر اسرائیل سر می‌دهند، تقویت کنند و همزمان با اسرائیل نیز روابط تجاری عادی داشته باشند.

🔹ما نظرمان در این زمینه را خیلی صریح ابراز کردیم و من مطمئنم که اسرائیل تصمیم درستی را درباره چین خواهد گرفت/تسنیم


اولویت چین برای دسترسی کشورهای مکونگ به واکسن کرونا

نخست وزیر چین لی کیچیانگ اعلام کرد که واکسن کرونا را در اختیار کشورهای حوزه آبریز رودخانه مکونگ شامل (میانمار، لائوس، تایلند، کامبوج و ویتنام) قرار خواهد داد. وی در جمع رهبران سازمان همکاری مکونگ_لانسانگ (رودخانه فرامرزی بین چین و 5 کشور بالا) از تاسیس صندوقی برای مبارزه با اپیدمی در حوزه این کشورها سخن گفت.

China to prioritize Mekong countries for COVID-19 vaccine
https://news.cgtn.com/news/2020-08-24/Chinese-premier-attends-Lancang-Mekong-Cooperation-leaders-meeting-Td46ncDL9K/index.html


در اینجا و همزمان با موج تهدیدات چند ماه اخیر دولت ترامپ که مستقیما متوجه حزب کمونیست شده است، سی ان ان مصاحبه ای با یک استاد اخراجی از مدرسه مرکزی حزب کمونیست به نام کای شیا که ساکن آمریکاست و اخیرا معروف شده است ترتیب می دهد و از خجالت شی جین پینگ و ساختار نظام سیاسی چین و به ویژه حزب در می آید.

China's Communist Party is a threat to the world, says former elite insider - CNN
https://www.cnn.com/2020/08/22/asia/chinas-communist-party-threat-world-intl-hnk/index.html


ابتکار انعطاف پذیری زنجیره تامین (The Supply Chain Resilience Initiative) هند، ژاپن و استرالیا

🔻 هند ، ژاپن ، استرالیا با كاهش اعتماد به چین می خواهند امنیت زنجیره تأمین را تقویت كنند.
🔻 طرح انعطاف پذیری زنجیره تامین به دنبال ایجاد امنیت در زنجیره تأمین و کاهش وابستگی به چین در پی اختلالاتی است که در اثر کروناویروس ایجاد شده است.
🔻 این ابتکار عمل زنجیره تأمین می تواند در نهایت گسترش یابد و شامل 10 عضو انجمن ملل جنوب شرقی آسیا (آسه آن) شود.
🔻 این ابتکار پیشنهاد دولت هند به دولت ژاپن است و هم اکنون دولت ژاپن در حال بررسی آن است. پیش بینی در نشست سران دو کشور در ماه سپتامبر این پیشنهاد دقیق تر گردد.
🔻 دولت استرالیا هنوز با توافق فوق موافقت نکرده و مذاکرات و بررسی طرفین ادامه دارد.
🔻 هرسه کشور به ویژه ژاپن و استرالیا اخیرا اختلافات تجاری و نیز در بحث زنجیره تأمین با چین به مشکل برخورده اند.
🔻 این ابتکار عمل پاسخی به تنش های ژئوپلیتیکی چین، از جمله درگیری مرزی بین چین و هند در ماه ژوئن که منجر به کشته شدن حداقل 20 سرباز هندی شد، مشاهده می شود.

India, Japan, Australia keen to boost supply chain security by reducing reliance on China | South China Morning Post
https://www.scmp.com/economy/global-economy/article/3098310/india-japan-australia-keen-boost-supply-chain-security


سرمقاله گلوبال تایمز، مهمترین روزنامه انگلیسی زبان تحت نظر حزب کمونيست چین:

سیلی انگلیس، فرانسه و آلمان بر صورت آمریکا

انگلیس، فرانسه و آلمان با انتشار بیانیه مشترکی طرح آمریکا را برای بازگشت تحریم ها رد کردند. این قاطع ترین نه از سوی متحدان اروپایی ایالات متحده از زمان جنگ عراق در سال 2003 است.


جدا از محتوا، به ادبیات همین مقاله توجه کنید، متن خیلی تندتر از ادبیات مرسوم سیاست خارجی است و در اینجا می توانیم خط تمایزی بین ادبیات حزب و دستگاه بورکراسی وزارت خارجه آن ها نیز بگذاریم. برخی از واژه ها و عبارات متن:

عمل کردن به مانند گانگستر
سرکوب دیگران
استکباری ترین دولت
ابرقدرت استکباری حریص و رقت انگیز
تحریم و کنترل جهان
متکبر

البته خیلی نرم "یکجانبه گرایی" نیز در متن بکار رفته است که نزد چینی ها معنای خاص خودش را دارد.

https://www.globaltimes.cn/content/1198473.shtml


نقش چین در ساخت تأسیسات فرآوری اورانیوم در عربستان سعودی

چند تن از نمايندگان دموکرات از پمپئو خواستار تحقیق در مورد نقش ادعایی چین درنقش چین در ساخت تأسیسات فرآوری اورانیوم در شمال غرب عربستان سعودی شدند. نقش چین در انتقال فناوری هسته و موشکی به عربستان ادعا شده است.
وجود تأسیسات تولید کیک زرد در عربستان را اخیرا وال‌استریت ژورنال مطرح کرده است، هرچند تصاویر ماهواره ای آن را مورد تایید قرار نداده است.
عربستانی ها به شکل مخفیانه ظرفیت خود را برای ساخت سلاح هسته ای افزایش می دهند، اگرچه از تولید کیک زرد تا دستیابی به غنی سازی مورد نیاز برای کلاهک هسته ای چندین سال فاصله است.

https://www.theguardian.com/world/2020/aug/19/mike-pompeo-alleged-saudi-arabia-uranium-facility-yellowcake-china-democrats


🛑چین و روسیه در راستای اتحاد مالی دلار را کنار می نهند

سهم دلار در مناسبات چین و روسیه به کمتر از 50 درصد کاهش یافت. این دو قدرت نوظهور همسایه در سه ماهه اول سال 2020 تنها 46 درصد از دلار، 30 درصد از یورو و 24 درصد از نرخ های ملی خود استفاده کردند.

در سال 2015 تقریباً 90 درصد معاملات دو طرفه به دلار انجام می شد. دو کشور در این سال ها این بار به جای اتحاد نظامی یا تجاری، به سمت اتحاد مالی حرکت می کنند.

چین و روسیه دلارزدایی را اولین بار از سال 2014 در اولویت قرار داده اند، زمانی که مسکو با الحاق کریمه تحت تحریم های آمریکا قرار گرفت، گسترش همکاری های اقتصادی را آغاز کردند.

این روند پس از آنكه دولت ترامپ از سال 2018 تعرفه های صدها میلیارد دلاری علیه كالاهای چینی وضع كرد، شتاب بیشتری پیدا كرد.

در سال 2014 روسیه و چین یک مبادله ارزی سه ساله به ارزش 150 میلیارد یوان (24.5 میلیارد دلار) امضا کردند. این قرارداد در سال 2017 به مدت سه سال تمدید شد. نقطه عطف دیگر در سفر رئیس جمهور چین شی جین پینگ به روسیه در ژوئن سال 2019 رخ داد. مسکو و پکن برای جایگزینی دلار با ارزهای ملی برای تسویه حساب ها توافق کردند. در این توافقنامه همچنین دو طرف خواستار ایجاد مکانیسم های پرداخت جایگزین برای شبکه سوئیفت تحت تسلط ایالات متحده برای تجارت با روبل و رنمینبی شدند.
اکنون‌ روسیه یک چهارم از ذخایر رنمینبی جهان را بدست آورده است. همچنین از اوایل سال جاری کرملین سرمایه گذاری در اوراق قرضه دولت چین را شروع کرد. اکنون مسکو تلاش می کند پکن را تشویق کند تا در به چالش کشیدن رهبری اقتصادی جهانی واشنگتن جدی تر شود.

https://www.ft.com/content/8421b6a2-1dc6-4747-b2e9-1bbfb7277747


همکاری دانشگاه‌ها محور علم و فناوری پیش‌نویس سند ۲۵ ساله ایران و چین

سالارآملی قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل:
🔹 مهم‌ترین محور بخش علم و فناوری پیش‌نویس سند همکاری ۲۵ ساله تهران - پکن مشارکت دانشگاه ها، توسعه کرسی زبان فارسی در کشور چین، همکاری پارک‌های علم و فناوری، اعطای بورس متقابل ۲ کشور به یکدیگر است

🔹 تبادل دانشجو در پیش نویس سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین برای دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی افزایش می یابد

🔹همکاری شرکت های دانش بنیان چین در شرکت های دانش بنیان ایران و انتقال دانش و فناوری توسط بخش خصوصی از دیگر بخش های علم و فناوری این پیش نویس است.

🔹 تهیه بخش علم و فناوری پیش نویس این سند با همکاری وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفت و اعلام شد./ رصد خبر

اینقدر عمیق برای شکل دهی به یک چارچوب کار کردیم!


این کتاب به شکل رایگان در فیدیبو می توانید مطالعه نمایید.


🛑 روانشناسی ژئوپلیتیک: چگونه‌ احساسات روابط بین الملل را شکل می‌دهد

مقاله فوق از دریچه هویتی که هر کشور برای خود در آینده روابط بین الملل قائل است و احساسی که ملت ها از نقش و رسالت خود دارند، چهار طبقه بندي از کشورها ارائه می دهد. شاید بد نباشد نگاهی بیاندازیم به ایده نویسنده که می تواند بنیان یک کار پژوهشی خوب البته با یک رویکرد نظری جدید باشد و پیچیدگی تحولات جهانی را بهتر درک کنیم.

🔹 خوش بینان

کشورهایی که به آینده خود خوش بین هستند، عمدتا در شرق و جنوب شرقی آسیا یافت می شوند. نویسنده می گوید هرچند شرق اسیا را امروز به دلیل افزایش رقابتهای ژئوپلیتیکی، افزایش ملی گرایی، تسلیح شدن بیشتر و تشدید درگیری های سرزمینی، با اروپا دیروز مقایسه می کنند، اما این بخش از جهان امید را نسبت به سایرین شعله ور می کند. زیرا اول اینکه در یک دوره زمانی کوتاه ، شرق و جنوب شرقی آسیا به پویاترین بخش های اقتصاد جهانی تبدیل شده اند.
دوم اینکه صلح، امنیت و رفاه در سایر نقاط جهان به طور فزاینده به نحوه انجام کارها در این منطقه وابسته شده است. آنچه باعث می شود اکثریت مردم آسیا در شرق و جنوب شرقی احساس خوش بینی کنند، اعتقاد مشترک آنها مبنی بر اینکه می توانند از لحاظ مادی رونق بگیرند و در عین حال وفادار به فرهنگها و ارزشهای سنتی خود باشند و بتوانند در سیاست جهانی گام بردارند.

🔹 بدبینان

کشورهایی نسبت به آینده خود بیشتر نگرانی دارند و عمدتاً در غرب یافت می شوند. اکثریت افرادی که در کشورهای غربی زندگی می کنند احساس می کنند به طور روزافزون در معرض چالش های مختلفی قرار می گیرند زیرا دیگران را تماشا می کنند. غیر غربی ها به سرعت از نردبان سلسله مراتب قدرت بالا می روند. جوامع غربی با این واقعیت مواجه می شوند كه مدرنیته های مختلفی وجود دارد. ادعاهای غربی مبنی بر آگاهی، اخلاق و ارزشهای جهانی دیگر در دنیای چند محور امروز صادق نیست. در مواجه با غیرغربی ها، آنها بیش از هر زمان دیگری نسبت به هویت و علایق خود تأمل می کنند که این امر موجب ترس و بدبینی غربی ها می شود.

🔹 ستمدیده ها یا منکوب شده ها

منکوب شده ها گروهی از کشورها هستند که اعضای آنها به شدت درگیر مشغول مشکلات داخلی هستند، احساس تحقیر نسبت به دیگران می کنند و فاقد یک نهاد قوی برای تسلط بر آینده خود هستند. بسیاری از کشورها در خاورمیانه، آفریقا و منطقه پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در این گروه گنجانده شوند. این کشورها نه تقسیم سودهای صلح پایان دوران جنگ سرد را تجربه کرده اند و نه داستانهای موفقیت را از نظر شرایطی که در آن شهروندانشان از رونق اقتصادی، امنیت و انسجام اجتماعی بهره می برند، دنبال کرده اند. به نظر می رسد سالها استعمار و تحقیر به دست قدرتهای امپریالیستی غربی و همچنین عدم موفقیت رهبران استبدادی خود در پیشبرد روند توسعه پایدار یا مدرنیزاسیون باعث شده است که یک درجه قوی از عدم اعتماد به نفس به وجود بیاورد.

🔹 بلاتکلیف ها

این گروه از کشورها شامل روسیه، ژاپن، اسرائیل، برزیل و بسیاری از کشورهای متوسط ​​دیگر می شوند و خود را بین خوش بین و بدبین می بینند. آنها به دلیل روابطشان با جهان خارج از بحران عمیق هویت رنج می برند. آنها نه مانند غرب بدبین و نه مانند شرق خوش بین هستند.
پیوندهای نزدیک آنها با قدرتهای بدبین غربی و تاریخ طولانی روندهای نوسازی تعریف شده در چارچوب غربی، آنها را در گروهی متفاوت از بسیاری از قدرتهای خوشبین شرق و جنوب شرقی آسیا قرار داده است. آنها به خوبی با ارزش ها و هنجارهای غربی و اروپایی آشنا هستند، اما به طور همزمان احساس غربت می کنند. به عنوان مثال در سایه همین احساس مشترک است که ترکیه و روسیه همکاری های دو جانبه خود را در سالهای اخیر افزایش داده اند. آنها از رشد خوش بینان احساس ناراحتی می کنند، اما هنوز مطمئن نیستند که آیا باید خود را با خوش بینانه از لحاظ ژئوپلیتیکی متحد کنند یا نه.
آنها به اندازه قدرتهای غربی بدبین نیستند زیرا فکر می کنند نظم نوظهور جهانی به ایجاد فضای بیشتر برای آنها کمک خواهد کرد. آنها خوشبینی بسیاری از کشورهای آسیای شرقی و جنوب شرقی را در مورد این که دنیای جدید در حال وقوع است و همه آنها سزاوار کرسی های خود هستند، دارند. همه آنها خواهان اقتصادی قدرتمند و اشتهایشان برای توسعه سیری ناپذیر است.

📚 برنامه مطالعاتی چین
@chinastudyCSR

https://www.dailysabah.com/op-ed/2019/03/29/the-psychology-of-geopolitics-how-feelings-shape-international-relations


🛑 اینترنت چندزبانه است، اما ما نیاز داریم ماندارین بیاموزیم

مقاله فوق تحلیل خوبی از توسعه زبان در بستر اینترنت ارائه می دهد. مطابق با تحلیل فوق، زبان انگلیسی و ماندارین، زبان غالب شبکه جهانی اینترنت هستند. چینی ها در آسیا جز هند و آفریقا مزیت بالایی برای توسعه زبان دارند. این موضوع تا حد زیادی به توسعه یافتگی و روند آن بستگی دارد. هرچه کشوری زودتر در مسیر توسعه زیرساخت اینترنت فعالیت داشته، بسترهای توسعه زبانی آن هم فراهم‌ شده است. از 6500 زبان زنده، تنها 10 زبان حدود 75 درصد حجم ترافیک اینترنت را به خود اختصاص دادند. از این حجم چینی و انگلیسی با 50 درصد در بالاترین زبانهای مورد استفاده قرار دارند.

چینی ها در توسعه زیرساخت ارتباطی کشورهای آفریقایی بسیار سرمایه گذار می کنند و بی تردید باید شاهد باشیم که مردمان این سرزمین ها به تدریج ماندارین را ترجیح دهند. چینی ها البته خودشان جمعیت عظیمی هم دارند و این محتوا، به رغم شاید کنترل های دولتی چین، نیاز سایر کشورها را به فهم این زبان بیشتر می کند. ایده اصلی مقاله بر این نکته آغازین آن مبتنی است که دو متغیر ژئوپلیتیک و دسترسی در کنار هم می تواند باعث تقویت شکاف بین زبان شرق و غرب عالم شود. توانایی ایجاداطلاعات دیجیتال مانند ایجاد و انباشت بالقوه قدرت است. در اینجا زبان های غالب انگاره های فرهنگی و نفوذ و توانایی تآثیرگذاری خود را نیز در کشورهای در حال توسعه خلق می کنند.

🔻 نکته ای که نویسنده نیز بر آن صحه می گذارد، این مطلب است که با وجود همه این ترس و چالش ها، باید ماندارین یاد بگیریم تا در بستر چندزبانه اینترنت با افکار و باورهای منحصر به فرد از جمله این زبان که سهم بزرگی از تولیدات محتوایی را در دنیای آینده به خود اختصاص می دهد، بشناسیم.

📚 برنامه مطالعاتی چین
@chinastudyCSR

The Internet is Multilingual But You Need To Learn Mandarin | by Doug Antin | Digital Diplomacy | Jul, 2020 | Medium
https://medium.com/digital-diplomacy/the-internet-is-multilingual-but-you-need-to-learn-mandarin-558c15ab5158


آقای مایک پمپئو می گوید جهان آزاد باید چین را تغییر دهد یا اینکه منتظر باشد چین ما را تغییر دهد.
ایشون تا حدی زیاد درست می گوید، اگر دنیای به اصطلاح آزاد ایشون کاری نکند چین آن‌ها را تغییر خواهد داد. اما این فرآیند خیلی زودتر شروع شده است. چين در قالب همین نظم متعارف سرمایه داری، تجدیدنظر در حوزه زیربنایی را شروع کرده است. هم اکنون قواعد مالی و تجاری دنیا با نفوذ چین (از جمله صندوق بین المللی پول یا سازمان تجارت جهانی) به تدریج در حال تجدیدنظر ‌شدن است. البته ایشون تغییری را که چین ایجاد می‌کند، خیلی سطحی و در حوزه روبنایی دیدند.




📚 برنامه مطالعاتی چین
@chinastudyCSR

https://amp.theguardian.com/world/2020/jul/24/mike-pompeo-says-free-world-must-change-china-or-china-will-change-us


🔻نکته ظریف در مباحث چین شناسی در کشور ما، یکپارچه دیدن ساختار حکمرانی در این کشور، عدم ورود جدی تر به مباحث حکومت و سیاست در چین است.
🔻 برای مثال، عموما در کشور ما حزب و سیاست چین یکپارچه دیده می شود و جریان ها و جناح های مختلف هیچ شناختی ارائه نمی شود. البته برخی تلاش کردند که ساختار کلی حکمرانی این کشور را تعریف کنند. یا اینکه حزب جای آن کجاست، یا شورای دولتی یا رسانه ها و ارتش.

🔹 نکته ظریف مقاله بالا، اگرچه به صراحت تایید نمی کند، روند بروز مخالفت های داخلی علیه شی جین پینگ و سیاست های وی در این کشور به دلیل پارادایمی نوینی است که در عرصه داخلی و به ویژه خارجی به وجود آورده است و جهان را به زعم نویسنده علیه چین شورانده است.

🔹 رئیس جمهور قبلی چین، آقای هوجین تائو در عصر فساد در دهه اول هزاره دوم و پیش از قدرت گیری شی با مخالفت شدید جریان جدید روبه رو شد و در نهایت امر بسیاری از طرفداران وی در دولت جدید محاکمه شدند و از قدرت برکنار شدند. یکی از آمارهایی که به یادم است، نزدیک به نیم میلیون نفر در اوایل سال‌های حکومت شی به اتهام فساد محاکمه شدند.
🔻 مقصود از این مباحث توجه به جریان داخلی قدرت و شناخت دقیق تر ساختار حکمرانی این کشور است. شاید بعید نباشد تحولات جدید و یا جریان حاکم به ویژه آنهایی که تعاملات و نقش عادی چین را با دنیا در این کشور دنبال می کنند، نتواند در آینده نزدیک آقای شی را تحمل کند.


Why is Xi Jinping pitting China against the world? | China | The Guardian
https://www.theguardian.com/world/2020/jul/23/chinas-actions-are-a-reflection-of-confidence-and-xi-jinpings-iron-grip

📚 برنامه مطالعاتی چین
@chinastudyCSR




Grown_from_within_Building_a_Chinese_School_of_International_Relations.pdf
1.9Mb
شکل گرفتن مکتب چینی روابط بین‌الملل

🔻 همزمان با ظهور و تساعد قدرت چین در سیاست بین الملل، چارچوب های برنامه مطالعاتی روابط بین المللی نزد اندیشمندان این کشور نیز قوام می یابد. براساس اين مقاله مکتب چینی روابط بین‌الملل طی دو دهه اخیر در قالب چهار رویکرد کلان قابل شناسایی است: نظريه رابطه ای، رئالیسم اخلاقی یا مکتب چینهوا، نظریه تیانکسیا و نظریه گونگشنگ یا همزیستی.

شاید اینطور فکر کنیم که مکتب چینی روابط بین‌الملل دریچه برای تولید نگرش رسمی این کشور یا سوسیالیسم با خصوصیات چینی در عرصه روابط بین الملل باشد، اما مقاله فوق نشان می دهد که طی دو دهه گذشته مکتب چینی روابط بین الملل را عمیق تر و جهان بینی بدیل و غیر غربی از این دانش به دست می دهد. شاید این پرسش که چرا نظریه غیرغربی روابط وجود ندارد، به تدریج با تلاش چینی ها از بین برود. در هر حال محققان چینی تلاش خود را برای تحقیقات مستقل چینی برای حل و فصل و درک پدیده های روابط بین المللی به طور جدی آغاز کردند.

#دانلود_مقاله


📚برنامه مطالعاتی چین
@chinastudyCSR

20 last posts shown.

230

subscribers
Channel statistics