تحلیل زمانه


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


(تحلیل زمانه ، کانال تحلیلی اجتماعی/ فرهنگی/ سیاسی)
کانال تحلیل زمانه سعی در ارایه تفاسیر مختلف در مورد اتفاقات ایران و جهان دارد و لزوما ممکن است مورد تائید نباشد.

https://t.me/Reza_Rooyesh
تماس با ادمین

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔴 نیم روز با کارتن خواب های اصفهان


✍لیلا مقیمی - روزنامه اصفهان زیبا
@tahlilzamane
هوا سرد و ابری بود؛ ابری انبوه و فشرده. راننده گفت: «اینجا مگر جای آدمیزاد است؟!» این را گفت و میدان «استقلال» را پیچید سمت راست؛ پهلو به پهلوی بیابان و زمین‌های رها شده، ساعت 30/7 دقیقه صبح بود. جز اتوبوس‌ها و کامیون‌ها که برای رفتن شتاب داشتند و صدایشان روی اعصاب رد می‌انداخت، پرنده هم پر نمی‌زد. راننده از امتداد جاده گذشت.

از در کرمی و بزرگ که یک لنگه اش باز بود و هیچ تابلویی بالای سر نداشت، عبور کرد. روبه روی در کوچک و مهر و موم شده ایستاد. دریچه مربعی شکل در که رو به روشنایی تلطیف شده روز باز می‌شد، تنها راه ارتباط با فضای داخل بود. روی در یک کاغذ چسبانده بودند:«این مکان مجهز به دوربین مدار بسته است.»

پیاده که شدم، راننده سرش را از پنجره بیرون آورد و گفت: «فکرش هم ترسناک است. تصور چند دقیقه ماندن آن طرف این دیوارهای حصار گرفته و یخ زده، خون را در سلول‌های بدن منجمد می‌کند، چه برسد به اینکه بخواهی تمام طول روزت را اینجا طی کنی و شب هم یک گوشه اش بخوابی.» گفت و شیشه ماشین را تا ته بالا کشید.

فرو رفت روی صندلی گرم و نرم ماشین و پدال گاز را محکم فشار داد و غیبش زد. راننده اینها را گفت و رفت. او اما از 10 زن و 50 مرد کارتن خواب و متکدی که دیوار به دیوار هم در مرکز ساماندهی متکدیان زندگی می‌کردند، هیچ نمی دانست.60 نفر شبیه به انسان با 60 خلق و خوی متفاوت که انگار ناف شان را با اعتیاد و خیابان خوابی بریده‌اند و بی هویتی شناسنامه‌شان است.

در یک کاروانسرای بزرگ و قدیمی که تا چندی پیش، اردوگاه افغانستانی‌ها بود؛ جایی که سیستم گرمایشی ندارد، از لم دادن روی کاناپه و حظ بردن از گرمای مطبوع بخاری در سوز و سرما و نوشیدن یک فنجان چای داغ یا هوس راه رفتن زیر نم باران و قدم زدن روی برگ‌ها به هوای رسیدن سر قرارهای عاشقانه پاییز خبری نبود.

«آن تو» فقط سرد بود؛ سرد. تنها دارایی کارتن خواب‌ها یک یا دومتر از سکوی مربعی شکل در فضای تاریک و بی پنجره و تو در توی کاروانسرا بود که یک متر از زمین فاصله دارد؛ با سقفی هلالی و دیوارهای چرک...

بقیه را در Instant view بخوانید

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


http://www.asriran.com/fa/news/643755/نیم-روز-با-کارتن-خواب-های-اصفهان


⭕وین پایتخت اتریش بهترین شهر جهان و بغداد بدترین شهر برای زندگی در سال 2018 شدن!



⭕تهران بین 231 شهر دارای رتبه 200 شد.


⭕آب و هوا، بهداشت، جرم و جنایت و فساد از عوامل موثر این رتبه‌بندی بودند.



#کانال_تحلیل_زمانه
🌏 @tahlilzamane 👈


✳️ چرا حکومت های توتالیتر به «دشمن» نیاز دارند؟

👈یکی از ویژگی های اصلی نظام های تمامیت خواه (توتالیتر)، “روان پارگی دشمن سازی” و “روان پریشانی توطئه پروری” است. آنان بر این توهم هستند که یک دشمن خیالی، ورای همه ی قدرت ها، فتنه می سازد، مردم را به خیابان ها می آورد، تظاهرات و اعتصابات راه می اندازد که آنان را نابود کند. سر نخ هر حادثه ی کوچک را توطئه دشمن خیالی می بینند.

🔺به علت وجود سایه ی خیالی توطئه، در تقابل با مشکلات واقعاً موجود، ناتوان می شوند. به همین دلیل است که در کشوری چون ایران، با داشتن سرمایه ی عظیم نفتی، بخش وسیعی از مردمان در زیر خط فقر زندگی می کنند.

#توتالیتاریسم #تمامیت_خواهی

‍ ❇️☸️ یک تفاوت حکومت استبدادی و توتالیتر

#معرفی_فیلم
👈یکی از تفاوت ها میان حکومت های استبدادی و توتالیتر به نقش محوری ارتش در حکومت استبدادی و عدم چنین محوریتی در حکومت های توتالیتر برمی‌گردد. در حکومت های توتالیتر ارتش در کنار بسیاری مولفه های دیگر نظير نیرو های امنیتی، مردم، اوباش و..... نقش آفرینی دارد.

🔺در فیلم زِد (Z) که فیلمی فرانسوی‌زبان ساخته ی کوستا گاوراس، کارگردان یونانی‌الاصل است که داستان فیلم پیرامون نامزد ریاست‌جمهوری است که حزب حاکم سعی در حذف نامزد و بقیه ی اعضا دارد؛ که در سال ۱۹۶۹ بر اساس رمانی به همین نام از واسیلیس واسیلیکوس ساخته شده‌است. در این فیلم نقش ارتش و تفاوت آن در حکومت های توتالیتر و استبدادی به خوبی نشان داده شده است.



#کانال_تحلیل_زمانه
🌏 @tahlilzamane 👈


✅دلایل تکنولوژیک یک دستگیری ❗️

🔺تفاوت مبارزه با امریکا به شیوه چینی و دلواپسان


✍️شهرام شریف
@tahlilzamane
دستگیری مدیر ارشد مالی و دختر بنیان‌گذار هوآوی هرچند با عناوین حقوقی دور زدن تحریم‌های ایران اعلام شده اما به وضوح بر دلایل تکنولوژیک و رقابت‌های اقتصادی دو کشور چین و آمریکا در این حوزه استوار است. شرکت‌های چینی چون هوآوی، ZTE، شیائومی، علی‌بابا و دی‌جی‌آی (DJI) طی سال‌های اخیر از نقش دنبال‌کننده به رقیب اصلی برندهای آمریکایی تغییر کرده‌اند.

دستگیری مدیر ارشد مالی و دختر بنیان‌گذار هوآوی هرچند با عناوین حقوقی دور زدن تحریم‌های ایران اعلام شده اما به وضوح بر دلایل تکنولوژیک و رقابت‌های اقتصادی دو کشور چین و آمریکا در این حوزه استوار است.

شرکت‌های چینی چون هوآوی، ZTE، شیائومی، علی‌بابا، دی‌جی‌آی (DJI) طی سال‌های اخیر از نقش دنبال‌کننده به رقیب اصلی برندهای آمریکایی تغییر کرده‌اند. برخی از آنها سهم اصلی بازار را در اختیار گرفته‌اند و دورنمای رشد بقیه نیز رقبای غربی را به چالش گرفته است. با این حال ترکیب اقتصاد دو کشور در این سال‌ها تغییر در این بازی را بسیار دشوار کرده است. مذاکره رهبران دو کشور در اجلاس G۲۰ در بوئنوس آیرس و مسکوت گذاشتن طرح افزایش تعرفه‌ها نشان داد آمریکایی‌ها مایل به ادامه دادن جنگ تعرفه‌ها نیستند. تاثیر منفی جنگ تعرفه‌ها بر سهام شرکت‌های تکنولوژی حتی باعث شد اپل و آمازون که همین امسال در میان سروصدا و افتخار، نخستین شرکت‌هایی شده بودند که به ارزش بیش از یک تریلیون دلار در بورس آمریکا رسیده‌اند در سقوطی سریع به ارزش کمتر از ۸۰۰ میلیارد دلار عقب‌نشینی کنند.

اینکه همزمان با توافق در تعرفه‌ها جبهه جدیدی در جنگ اقتصادی با چین گشوده شده است را باید در راستای اتخاذ استراتژی جدید آمریکا دربرابر رشد غول‌های تکنولوژی چین در نظر گرفت. شرکت‌های چینی حالا قابل نادیده گرفتن نیستند. این شرکت‌ها به سرعت در حال نفوذ در بازارهای سراسر جهان‌اند و طی دو دهه از شرکت‌های کپی‌کار و با کیفیت پایین به رقبایی تبدیل شده‌اند که خود بازار آمریکا را هم در اختیار می‌گیرند.

هوآوی ازجمله شرکت‌های اصلی چینی است که موفقیت‌های بسیار خوبی در بازار تلفن همراه دارد. این شرکت امسال توانست از نظر میزان فروش شرکت اپل را پشت سر بگذارد و به جایگاه دوم پرفروش‌ترین برند موبایل برسد و حالا رقیب اصلی سامسونگ به حساب می‌آید. درآمد امسال هوآوی ۱۰۲ میلیارد دلار شده که از بوئینگ هم بیشتر است. هوآوی علاوه بر تلفن همراه دارای سهم قابل توجهی از بازار تجهیزات شبکه تلفن همراه هم است و از طرف دیگر این شرکت حتی وارد عرصه پیچیده ساخت پردازنده هم شده که برای سال‌ها بازاری صرفا در اختیار شرکت‌های آمریکایی بوده است.

هوآوی علاوه بر این خیز بلندی برای محصولات نسل پنجم تلفن همراه برداشته است، تکنولوژی‌ای که پیش‌بینی می‌شود توسعه ارتباطات حداقل برای یک دهه آینده روی آن متمرکز خواهد بود. چنین جایگاهی می‌تواند آمریکایی‌ها را ناگزیر به برخورد با این شرکت یا شرکت‌هایی از این دست کند چنان‌که گراهام وبستر، نویسنده دیجی‌چاینا به وال‌استریت ژورنال گفته آن چیزی که هوآوی را مهم می‌کند این است که پیشرو بودن در بسیاری از تکنولوژی‌ها چین را به آمریکا یا اروپا کمتر وابسته خواهد کرد./دنیای اقتصاد

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


#فرار_مغزها
#مبارزه_با_امریکا_به_شیوه_تندروها

🔴 جوان ایرانی پس از سه سال مهاجرت: دریافت حمایت میلیونی از سوئد، ثبت دو اختراع و احداث سه کارخانه پیشرفته صنعتی

- دانیال کارگراد ،،فارغ التحصیل دکترای مهندسی هوافضای دانشگاه پل تکنیک تهران است که در ایران علاوه بر رشته تحصیلی خود، بر روی دو اختراع در زمینه پوششهای الکتروشیمیایی و تصفیه پسابهای صنعتی کار کرده است.

اختراعات این جوان ایرانی با وجود ارزش علمی بالای آن در ایران مورد هیچ گونه حمایت مالی قرار نگرفت و سنگ اندازی های اداری در نهایت مانع از آن شد که بتواند اختراعاتش را به مرحله بهره برداری برساند.

دانیال کارگراد پس از مهاجرت به سوئد در سال ۲۰۱۶، طرح های خود را به موسسه Almi که یک موسسه حمایتگر مبتکران و ایده های نو در سوئد است ارائه کرد و اختراع خود را در نزد موسسه ملی ثبت اختراعات و ابداعات سوئد به نام خود به ثبت رساند.

طرح های این جوان ۳۲ ساله ایرانی در حدی مورد استقبال این موسسه حمایتگر سوئد قرار گرفت که میلیونها کرون سرمایه‌ برای راه اندازی یک کارخانه صنعتی و به واقعیت در آوردن طرح هایش در اختیار او قرار دادند.

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


🔴تصورات اشتباه درباره «گل»، دومین مخدر شایع در کشور


🔻رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: براساس آمار ستاد مبارزه با مخدر، «گل» دومین ماده مخدر شایع در کشور است که از سوی جوانان و نوجوانان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

🔻ماریت قازاریان با با بیان اینکه برخی افراد با تصور بر عدم اعتیاد آور بودن ماده گل رو به این ماده مخدر می‌آورند، اظهار کرد: اطلاعات جوانان درباره عوارض این ماده درست نیست و آنان در پی کسب لذت هستند.

🔻قازاریان با بیان اینکه گرایش مصرف به سمت ماده گل بسیار زیاد است، اظهار کرد: از طرفی جوانان نمی‌دانند مصرف گل چه عوارضی مانند تغییر علایم بدنی و کندی حرکت و... را درپی دارد. عوارض بلند مدت مصرف گل نیز شامل نقص در سیستم بدنی، کاهش تمرکز، مشکلات تحصیلی و شغلی و کاهش سطح هوشیاری است.

🔻وی با تاکید بر اینکه خانواده‌ها باید مراقب باشند فرزندانشان با چه افرادی دوستی می‌کنند و اوقات فراغت خود را به چه شکل می‌گذرانند، تصریح کرد: سازمان بهزیستی کمپین آشنایی با ماده مخدر گل را طی ۱۰ روز در نیمی از استان‌ها برگزار کرد ولی این کارها باید مداوم انجام شود.

🔻سعید صفاتیان، تحلیلگر و کارشناس حوزه مواد مخدر نیز استفاده از مواد مخدر را واقعیتی انکار ناپذیر در تمام جوامع دانست و افزود: ضلع اول، درمانگران، ضلع دوم مصرف کننده و ضلع سوم مواد مخدر است. ذات خود ماده گل است که به دلیل تاثیراتش، رتبه دوم را در میان مواد مخدر در کشور بدست آورده است.

🔻صفاتیان با بیان اینکه ۵ یا ۶ مورد روان گردان طی سالیان سال مرتب جای یکدیگر را می‌گیرند، افزود: ماده گل به دلیل ساختار خود، این احساس را در جوان ایجاد می‌کند که فرد تصور می‌کند بیشترین تمایل را به مصرف این ماده دارد.

🔻وی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد، با انتقاد از اینکه یک معلم یا والدین به راحتی نمی‌توانند درباره مواد مخدر با جوانان صحبت کنند، تصریح کرد: توسعه برنامه‌های صداوسیما طی ۲۰ سال گذشته موفق بوده است، اما از طرفی در آموزش و پرورش این توسعه تا ۱۰ درصد رونق داشته است.

🔻صفاتیان فقدان زیر ساخت‌هایی نظیر نگاه مدیریتی درباره برنامه‌های پیشگیری را از مشکلات این حوزه دانست و افزود: مدیران نسبت به این موضوع استرس دارند و برنامه‌ها را به مقصد نمی‌رسانند. همایش‌های پیشگیرانه تنها راهکار نیست و در عین برنامه‌های پیشگیرانه ۱۰ سال گذشته مناسبِ شرایط امروز نیست.

#مادران_مراقب_جوانان_خود_باشید

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane 👈


🔴 بله، با این جامعه، تهرانی بودن می‌شود فضیلت


✍️ مصطفی داننده
@tahlilzamane
💢 در صف نانوایی بودم. سربازی دوان دوان آمد تا نان بگیرد. صف چندتایی شلوغ بود و تکی خلوت. سرباز به شاطر گفت، یه دونه میدی عجله دارم. مرد نانوا هم نان سنگک را از تنور درآورد و گفت این هم مال سرباز، در این هنگام جوانی که جلوتر از سرباز در صف بود نان را از دست سرباز گرفت و گفت:« اینجا تهرانه، شهرتون نیست، حساب و کتاب داره»

💢مرد جوان نانش را گرفت و شاطر دوباره نانی را به سرباز داد و سرباز مانده در شوک، حرف‌های آن مرد تهرانی، راهش را گرفت و رفت.

💢واقعا تهرانی بودن، نسبت به اصفهانی بودن، رشتی بودن، ترک بودن و ... فضیلت دارد؟ واقعا تهران حساب و کتاب دارد؟

💢به خدا که فضیلت ندارد. بله، همه امکانات زندگی بهتر در تهران وجود دارد. از دانشگاه و بیمارستان بگیر تا سینما و پارک. این ایراد حکومت است که امکانات را در کشور پخش نکرده است و هر کسی به دنبال زندگی و کار بهتر می‌گردد مجبور است به تهران بیاید.

💢همین معنا باعث شده است که اهالی تهران فکر کنند نسبت به دیگران برتر هستند. فضیلت اما در داشتن امکانات نیست. انسان بودن مهم است حالا می‌خواهید هر کجا زندگی کنید.

💢ناگفته نماند که بسیاری از اهالی تهران، تهران نشین هستند و نسبتشان به شهرهای مختلف ایران بر می‌گردد و بعد از یک ماه زندگی در پایتخت خود را تهرانی می‌خوانند.

💢البته این ویژگی در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد. معمولا اهالی شهرهای بزرگ به دیگران نگاه تمسخرآمیز دارند و فکر می‌کنند به واسطه اینکه در شهری بزرگ زندگی می‌کنند، نسبت به دیگران برتری دارند و خداوند آنها را بنده منتخب خود بر روی زمین قرار داده است.

💢همه ما تقریبا این شعر مهم سعدی را از بر هستیم که « تن آدمی شریفست به جان آدمیت/ نه همین لباس زیباست نشان آدمیت»

💢متاسفانه برای بسیاری از ما احترام به آدم‌ها بر اساس شغل و یا مدرک تحصیل‌شان تعریف می‌شود. درحالی که در روابط اجتماعی بزرگ‌ترین احترام‌ها باید نصیب کسانی شود که انسانیت و مردم‌داری در آنها موج می‌زند حالا می‌خواهد کارگر ساختمانی باشد یا رییس جمهور.

💢تا یاد نگریم انسانیت مهم است، تهرانی بودن می‌شود فضیلت.

💢می‌گویند روزي ملا نصرالدين به يك مهماني رفت و لباس كهنه اي به تن داشت . صاحبخانه با داد و فرياد او را از خانه بيرون كرد .

💢او به منزل رفت و از همسايه خود ، لباسي گرانبها به امانت گرفت و آنرا به تن كرد و دوباره به همان ميهماني رفت .

💢اينبار صاحبخانه با روي خوش جلو آمد و به او خوش آمد گفت و او را در محلي خوب نشاند و برايش سفره اي از غذاهاي رنگين پهن کرد. ملا از اين رفتار خنده اش گرفت و پيش خود فكرد كرد كه اين همه احترام بابت لباس نوي اوست .آستين لباسش را كشيد و گفت : آستين نو بخور پلو ، آستين نو بخور پلو .

💢صاحبخانه كه از اين رفتار تعجب كرده بود از ملا پرسيد كه چكار مي كني .

💢ملا گفت : من هماني هستم كه با لباسي كهنه به ميهماني تو آمدم و تو مرا راه ندادي و حال كه لباسي نو به تن كرده ام اينقدر احترام مي گذاري . پس اين احترام بابت لباس من است نه بخاطر من . پس آستين نو بخور پلو ، آستين نو بخور پلو ..

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


نمایش اتحاد در اوج اختلاف

تمام رئیس‌جمهور های پیشین و قبل و حال و بزرگان آمریکا از جمله بوش پسر و کلینتون اوباما و ترامپ در یک قاب

رئیس‌جمهور های ما هم یکیشون فرار کرد. یکی تو حصر رفت. یکی فتنه بود رحلت کرد. یکی ممنوع التصویر شد. یکی منحرف شد... روحانی هم که رفت باید ببینیم چه میشود...

🌍 @tahlilzamane👈


خشک شدن دریاچه ارومیه در کتاب درسی استرالیایی ها مثالی برای تشریح موضوع انتقال آب و پیامدهای زیانبار آن !

شدیم درس عبرت و الگو برای بقیه 😐

🌍 @tahlilzamane👈


🔵 جنبش دانشجویی در چهار اپیزود

✍️ علی زمانیان

@tahlilzamane
❎ تاریخ پر فراز و نشیب عمر حدودا نیم قرن جنبش دانشجویی ایران را می توان در چهار دوره و یا در چهار گفتمان، صورت بندی کرد و هر دوره از آن را به نحو جداگانه بررسی نمود. سنخ شناسی چهارگانه ی جنبش دانشجویی به ما کمک می کند تا روند متفاوت تاریخی کشورمان را بهتر فهم کنیم و مشخصه های آن را کارآمدتر طبقه بندی نماییم.

❎چهار دوره ی جنبش دانشجویی ایران:

🔸 اپیزود اول: تغییر طلب انقلابی (دوره ی پیش از انقلاب)
گفتمان اول حاکم بر جنبش دانشجویی را که از دهه ی سی شروع می شود و تا پیروزی انقلاب اسلامی تداوم می یابد، می توان گفتمان غرب ستیزی و استبداد ستیزی نام نهاد. این دروه از جنبش، بر استقلال خواهی در برابر نظام سرمایه داری و استبداد ستیزی داخلی استوار بود.
روشنفکری دینی و برگزیدگان آن، مانند مرحوم بازرگان و شریعتی نقش بزرگی در جهت دهی به جنبش دانشجویی در ایران داشتند و با طرح اسلام انقلابی و شعار بازگشت به خویشتن، به خوانش انقلابی متن تاریخی دین اهتمام ورزیدند و ماهیت این جنبش را همواره در ساحت دین تعریف می کردند.

🔸اپیزود دوم: حمایت و هماهنگی (دهه ی 60)
انقلاب 57 که پیروز شد، جنبش دانشجویی ( مانند سایر گروه های اجتماعی) مملو از احساسات مثبت و سر خوش از پیروزی، در کنار حاکمان جدید نشست و سیاست ها ی خود را در امتداد نظام نوپای پس از انقلاب تعریف می کرد. از این رو جنبش دانشجویی دست کم تا حدود یک دهه، رویه ی ستیز را وانهاد و به حمایت همه جانبه از حاکمیت جدید پرداخت. تا جایی که در هنگام تسخیر سفارت آمریکا و پس از آن، در برابر اسلاف خود (مانند مرحوم بازرگان) ایستاد. از این پس بود که فاصله اش با روشنفکری دینی بیشتر و بیشتر شد.

🔸بتدریج جنبش دانشجویی با انتخاب رویکرد حمایت و دفاع از حکومت مستقر، دچار روحیه ی محافظه کاری گرید. اما این کارویژه، نتوانست چندان عمیق و گسترده و طولانی مدت پایدار بماند. شمع کارکرد اجتماعی جنبش (که با حضور در روستاها آغاز شده بود)، به زودی خاموش شد و مجددا به سمت ماهیت خود که همان سیاست بود، بازگشت.

🔸اپیزود سوم: عدالت طلب منتقد (دهه ی 70)
فاصله ی ایجاد شده میان جنبش دانشجویی و روشنفکری دینی، در دوره ی دوم پایان یافت و دوره ی سوم که همان گفتمان عدالت طلبی بود، آغاز گردید. در این دوره است که جنبش دانشجویی از رویکرد حمایتی خود نسبت به قدرت مستقر و حاکمیت سیاسی، به رویکرد انتقادی، تغییر جهت می دهد.

🔸رویکرد وفادارانه و حمایت گرایانه نسبت به دولت، تنها یک دهه عمر کرد و سپس جای خود را به رویکرد عدالت طلبی منتقدانه داد. سیاست های اقتصادی حکومت وقت، مورد نقد و انتقاد دانشجویان قرار گرفت. جنبش دانشجویی در این برهه از عمر خود است که روشی انتقادی با هدف اجرای عدالت را بر می گزیند و در این راه با برخی جریان های سیاسی بیرون از دانشگاه، همراه می گردد. اما این رویکرد نیز به کوتاهی عمر دوران هماهنگی و حمایت بود. و عدالت طلبی جای خود را به گفتمان آزادی داد.

🔸اپیزود چهارم: اصلاح گرای آزادی خواه (دهه ی 80)
می توان شروع چهارمین دوره ی جنبش دانشجویی در ایران را به نحو سمبلیک، تیرماه سال 78 معرفی کرد. این نقطه عطف تغییر رویکرد، در اعتراض به توقیف روزنامه ی سلام به نمایش گذاشته شد. در این اپیزود است که آزادی، دغدغه ی اصلی جنبش می شود. در متن شعارهای این دوره است که آزاد بیان و آزادی سیاسی، موج می زند و جنبش را به سمت و سوی آزادیخواهی سوق می دهد. همان گونه که اشاره شد، جنبش در این دوره، روشی مسالمت آمیز و منتقدانه دارد و از رادیکالیزه شدن پرهیز می نماید. عدم اقبال به رادیکالیزه شدن در هدف و در روش، از نوعی عقلانیت سیاسی خبر می دهد. عقلانیتی که جنبش را به فراز و فرودهایی می کشاند. جنبش از خود می پرسید: آیا بدون انقلاب ممکن است؟

❎و اینک ( دهه ی 90)
دوره ای از سردرگمی و سکوت و انفعال. گویی جنبش، خود را در بن بست می بیند. دوره ای از پرسش های بی پاسخ و ایده هایی که در آزمون تجربی اش نمره ی قابل قبولی نگرفته است. شاید دیگر با پدیده ای با عنوان جنبش مواجه نیستیم.
دوره ی اخیر نیاز به واکاوی دیگر دارد که در وقتی دیگر به آن می پردازیم.

#کانال_تحلیل_زمانه
🌍 @tahlilzamane👈


جمهوري اسلامي مي‏خواهد به كجا برود چنين شتابان؟ (قسمت اول)


مدتیست که محاکمه پژوهشگران در حوزه های مختلف، مثل فعالان محیط زیست و حتی در حوزه پزشکی و درمان به جرم جاسوسی و تلاش برای انقلاب نرم! و دستگیری ایرانیان دو تابعیتی با همین عناوین جرم توسط مقامات قضایی در کشور اجرا می شود.

یادم هست در دورة آقای احمدی نژاد سه پژوهشگر ایرانی را به جرم جاسوسی مجبور به اعتراف و محاکمه کردند.
در آن دوران، پخش به اصطلاح اعتراف هاي سه پژوهشگر ايراني مقيم آمريكا مبني بر چگونگي فراهم كردن ايجاد انقلاب نرم يا مخملي در ايران از سيماي جمهوري اسلامي، از زواياي مختلف برایم قابل تأمل بود.

1- معلوم نيست كه خطر چند پژوهشگر حتي اگر تمايل به فرهنگ و نگرش غربي داشته باشند و بخواهند انديشة‌ دموكراسي از نوع غربي را در ايران معرفي كنند،‌ چقدر است درمقابل به ادعای مسئولین موج توفنده و سنگين فرهنگ انقلاب اسلامي كه عندالزوم رهبران سياسي بايد معتقد باشند بر انديشه هاي غربي رجحان دارد؟

آيا رهبران باور كرده اند كه انديشة انقلاب ديگر نمي تواند در مقابل فرهنگ غربي مقابله كند كه با مخالفان اين گونه برخورد قهريه اي را در پيش گرفته اند يا فكر مي كنند نظام سياسي ايران مثل نظام هاي سياسي متزلزل اروپاي شرقي است كه اين همه از آن مثال آورده و نگران انقلاب مخملي در ايران شبيه اتفاقي كه در آن كشورها افتاد، هستند؟

يا رهبران سياسي ايران به راستي اعتقاد پيدا كرده اند كه خير مطلق اند و هر كه با آن ها نيست،‌ شر مطلق بوده و بنابراين بايد با آن‏ها مقابله شود؟

آيا چنين روش هاي مقابله با مخالفان، مورد تأئيد شرع مقدس اسلام و سيرة معصومين (ع) است؟

در اين جا به نكاتي اشاره مي كنم كه پيشتر در نوشته هایم به آن اشاره كرده ام:
مرحوم جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور مستبد آمریکا براساس نظریة ابطال پذیر "فرانسیس فوکویاما" از اندیشمندان بانفوذ ژاپنی الاصل آمریکایی، اعتقاد داشت که: "هرکه با ما نیست، پس بر ماست."؛‌ نظريه اي كه اگر در سياست خارجي استفاده شود، "قدرت" و اگر در سياست داخلي در نظر افتد،‌ "هلاكت" به همراه دارد.
يعني، بر پاية شواهد، طرفدارن اين نظريه در بعض کشورهای شرقی كه براي رسيدن به مقاصد سياسي و ازبين بردن مخالفان يا رقيبان داخلي، عملاً‌ از آن بهره مي جويند، پس از مدتي كه به قرن نمي رسد، فروپاشي، انحطاط، پس رفت و توسعه نیافتگی را تجربه كرده، درحالي كه استفاده از آن برای برخی از کشورهای غربی در سياست خارجي، اقتدار سیاسی- اقتصادی و نظامی ایجاد کرده است.

البته رهبران بزرگی در شرق هم بوده اند که تعامل و مصالحه با دنیا را مقدمه ای برای پیشرفت و تعالی خود به حساب می آوردند و به جز پیشرفت و عظمت ملت خویش، سودای دیگری در سر نداشتند.

گفته رهبر فقید چین "دنگ شائوپينگ" که معتقد بود: "چين برای قدرتمندشدن نيازمند پنجاه سال صلح و سازش با نظام بين الملل است"، نمونه ای از تساهل بزرگانی است که دنیا را برخلاف "مائو تسه دونگ" دیگر رهبر این کشور، تنها بر پایة خیر و شر تقسیم نمی کردند.

به عبارتی، اگر چین بر پایة اندیشة مائوتسه دونگ می چرخید، حداقل وضعیت کرة شمالی امروزین را داشت، درحالی که چین نوین با اندیشة دنگ شائوپینگ، یکی از قدرت های مسلم اقتصادی- سیاسی و نظامی بین الملل است و هیچ تدبیری بدون مصلحت یا خلاف منافع ملی این کشور در جهان، اتخاذ نمی شود.

آيا انديشة‌ "دنگ شائوپينگ" را مي توان مظهري از تفكر انقلاب نرم در چين دانست؛‌ چراكه بالاخره او به صراحت مي گويد: خواستار سازش با نظام بين الملل است كه در انديشة غربي متجلي شده؟

آيا قرار است كه ايران عاقبت كرة شمالي را پيدا كند يا مسيري كه كشورهايي مثل چين پيمودند، بپيمايد؟

به راستي جمهوري اسلامي مي‏خواهد به كجا برود چنين شتابان؟

✍دکتررحیمی_بروجردی

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


#هشدار

از رسول خدا ص نقل شده كه: "من براي امت خويش از فقر و نداري نگران نيستم"!

...شگفتا، اين چه چيزي است كه از فقر خطرناك تر و وحشتزاتر تواند بود؟

حضرت در ادامه اين سخن خويش گفته اند كه من نگران سوء تدبير (خطاهاي راهبردي كلان در مديريت) ايشان هستم!

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


✅ اگر یک نفوذی بودم...
همان کاری می کردم که یک تندرو می کرد !!


✍ علیرضا ظفری:
@tahlilzamane
داشتم با خود تخیّل می کردم که اگر من در کشورِ باتمدّنی مثلِ ایران یک نفوذی در درونِ نظام ِ جمهوری اسلامی بودم، چه می کردم تا این نظام روز به روز به سقوط نزدیکتر شود؟!

۱) سعی می کردم با تظاهُر و فریب خود را به هسته های مرکزیِ قدرت، نیروهای امنیتی و نظامی و نیز حلقه های استراتژیکِ تصمیم گیری نزدیک کنم.

۲) برای رسیدن به این هدف، کاتولیک تر از پاپ می شدم و شعارهای غلیظ تری علیه آمریکا، اسرائیل، اروپا، کشورهای عربی و شاید کلّ دنیا داده، و بعضاً در شرایطِ خاص باعث برخی حوادث می شدم، مثلِ پرتابِ موشک هنگام مذاکراتِ برجام، حمله به یک سفارتِ اروپایی مثل انگلیس در زمان بازسازیِ روابط با اروپا، حمله به یک سفارتِ کشور عربی برای نزدیک کردنِ هرچه بیشترِ اعراب به اسرائیل و دوری و دشمنی شان با ایران در لوای عِداوَت با صهیونیسم، امپریالیسم یا هر ایسم دیگری.

۳) با نفوذ در مراکزِ اقتصادی، کاری می کردم که اقتصادِ رانتی و فاسدِ دولتی هر چه بیشتر رگهای حیاتِ اقتصادی را مسدود کرده و ناکارآمدیِ روزافزونِ نظام سیاسی را سبب شود؛ و کاری کنم که با ناراضی کردنِ مردم به دلیلِ فقر، تبعیض و فساد، فاصلهِ ملّت از یک نظامِ پسا انقلابی بیشتر شود.

۴) کاری می کردم در زمانه ای که کمَر ِ مردم از رنج و سختیِ اقتصادی خَم شده است، زیر بار فشارهای فرهنگی و اجتماعی نیز الباقیِ جسم و جانشان تحتِ پوششِ مبارزه با فسادِ اخلاقی و فرهنگی خُرد و داغون شود. در واقع به بهانه ِ مبارزه با "تهاجم ِ فرهنگی"، بیشترین تهاجم را به تاریخ و فرهنگِ کشور می کردم، و بین ایرانیّت و اسلامیّت شکاف می انداختم.

۵) کوروش را پادشاهی فاسد و تن آسا و عامل ِصهیونیسم! معرّفی می کردم، آثار باستانی ِ پاسارگاد و تخت جمشید را یکسره نابود کرده و یا با ممنوعیّت های مشکوک، سبب چالش هرچه بیشترِ مردم و حکومت می شدم. کاری می کردم که جوانانِ تاریخ نا خواندهِ این سرزمین پس از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی و سرنگونیِ پرهزینهِ رژیم پهلوی، در خیابان ها شعار دهند:
" رضا شاه روحَت شاد!"

۶) سعی می کردم با نفوذم در ارکانِ نظام ، از یک طرف، اصولگرایانِ کشور را از چشم ِ مردم انداخته، و از طرفِ دیگر راه را به روی هر اصلاح و اصلاح طلبی ببندم تا مردم در هنگام ِ خشم و اعتراض شعار دهند:
"اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا!!"

۷) دربِ کارخانه های تبدیلِ دشمن به دوست را می بستم، و به جای آن در کورهِ کارخانهِ تبدیلِ دوست به دشمن هرچه بیشتر می دمیدم. این کارخانه را همواره در فعالیّت نگاه می داشتم و لو با هزینه های بسیار سنگین مثلِ نابودیِ یک تمدّن!!

۸) سعی می کردم هر زمانی که می گذرد، تصویری از ولایتِ فقیه و جایگاهِ رهبری نظام در اذهانِ داخل و خارج ایجاد کنم تا دیگر کسی نماند که مُهر ِ ضدّیت با ولایت و رهبری بر پیشانی نداشته باشد! هر کس یا گروهی را به بهانه ای طرد و حذف می کردم حتّی اگر عقلای وفادار به نظام همچون هاشمی رفسنجانی، خاتمی، ناطق نوری و... باشند! کاری می کردم تا فقط علی بماند و حوضَش!

۹) سبب می شدم تا در مجامعِ مهمّ و استراتژیک، افرادِ سالخورده مثلاً با ۹۰ سال سن یا بیشتر بمانند، ولی به بهانهِ جوانگرایی، نظام از تجربه افرادِ آزمون پس داده ِ ۵۵ یا ۶۰ ساله محروم شود!

۱۰) برای اینکه نشان دهم که مبارزه جدّی با جواسیس می کنم، تلاش می کردم در هر بُرهه ِ زمانی تعدادی از شهروندان داخل یا خارجِ کشور را به عنوان جاسوس دستگیر کنم، اعمّ از اینکه محیط زیستی باشند یا کنترلِ جمعیتی یا هر زهرِ مار ِ دیگری. فقط مهمّ این بود تا نشان دهم که ما امنیتی نماها بیداریم و هوشیار!!

۱۱) کاری می کردم که نخبگان در هر موردی به دلیلِ فشارهای داخلی و نیز ناامیدی از آینده کشور، براحتی سرمایه های مادٓی و فکری شان را به خارج ببرند، و نیز کاری می کردم تا اگر یکی از این خارج رفته ها روزی بی احتیاطی و بی عقلی کرد و به خاطرِ عشقِ به ایران یا اسلام هوس ِ بازگشت به وطن کرد، طوری پشیمان شود که درس ِ عبرتی باشد برای الباقیِ نخبگان و سرمایه های خارج نشین که یک دفعه توهّم نکنند ایران مال ِ همه ایرانیان است! و بخواهند به وطن بازگردند!

۱۲) زنان و دختران را با فشارِ حجاب اجباری از دین زده می کردمّ کودکان و نوجوانان را با تفکیک های جنسیّتی چنان بیمار و فاسد می کردم تا انگیزه و عُمرشان فقط مصروفِ دور دور کردن، رقص های زیرزمینی ، اعتیاد به مواد مخدّر و... شود. هنرمندان را با محرومیّت از کنسرت ِ موسیقی و سینما، مردم را محروم از شادی و خوشی، کارگران و معلمان و سایر اقشار را محروم از حقّ کوچکترین اعتراضِ صنفی می کردم؛ خلاصه کاری می کردم تا مردم جون به لب شوند تا به همگان ثابت کنم راه نجات، فقط براندازی است و بس!
۱۶ آذر ۱۳۹۷

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


نیکی هیلی، نماینده سابق امریکا در سازمان ملل:

رفتار پرخاشگرانه و تهاجمی ترامپ و وانمود کردن به غیرقابل کنترل بودنش، ترفندی است برای ترساندن دیگران و گرفتن امتیاز از دولت ها!

با همین ترفند سه بار موافقت چین با تحریم کره شمالی و صدور قطعنامه علیه پیونگ یانگ را جلب کردیم/شبکه خبر

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


⬅درخواست امام جمعه بندرلنگه از مقام معظم رهبری:

✅ قانون بازنشستگی شامل ائمه جمعه هم بشود


حجت الاسلام رکنی ، امام جمعه بندرلنگه گفت:

🔸استدعای ما از مقام معظم رهبری هم همین است که این قانون در مورد ائمه جمعه نیز اجرا شود و بنده حاضرم اولین کسی باشم که از همین تریبون نماز جمعه با مردم خداحافظی کنم.

🔸 حتی اگر این قانون شامل همه هم نشود برخی باید داوطلب باشند تا جوانان با نشاط و پرتلاش در این جایگاه ها قرار بگیرند.

🔸 امثال ما کارخودشان را کردند و الان هم بهترین از این نمی‌توانند کار کنند واین نیز طبیعی است و ما باید خودمان پیشقدم شویم./ کانال حجه الاسلام زائری به نقل از کنگ خبر

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
موزیک ویدیو جدید "خونه آرزو" معین


#تحلیل_زمانه
🌍 @tahlilzamane👈


✅ روسیه همچنان بخاطر منافع خود به ایران فشار می آورد

♦️شدت فشار روس ها به زنگنه برای کاهش تولید اینقدر زیاد بود که زنگنه یک نفر را فرستاد عدم پذیرش این موضوع را به خبرنگاران اعلام کند

🖊توییت رضا زندی خبرنگار در محل نشست اوپک در وین

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


#تاریخ

🔻چائوشسکو ، پس از ٢۵ سال دیکتاتوری بر رومانی به مرحله‌ای رسیده بود که عملا رابطه‌اش با دنیای واقعی قطع بود.

🔸تنها یک ماه قبل از سرنگونی‌اش کنگرۀ حزب کمونیست در بخارست برگزار شد و چائوشسکو با کسب ٩٧% آرا برای یک دورۀ دیگر به عنوان رهبر کشور شد .

🔸درست در همان زمان فقر، گرانی ، فساد، تباهی و سرکوب سراسر رومانی را فراگرفته بود. اما نه چائوشسکو و نه هیچ یک از اعضای حاضر در کنگره حزب کمونیست، در سخنرانی‌های خود اشاره ای به واقعیت‌های موجود نکردند.

🔸آنها تنها با تبلیغات دستاوردهای عظیم ادعایی چائوشسکو را ستودند. سپس۲۰ دقیقه به صورت مداوم ایستاده و برایش کف زدند. نتیجه چه شد؟

🔸یک ماه بعد دیکتاتوری چائوشسکو با قیام مردم سرنگون شد.

🔺تاریخ با چنین رویه‌ای بسیار آشناست. سرنوشت مشابه، همواره در انتظار تمامی دیکتاتورهاست!

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


✅ جعفرزاده ايمن آبادي- نماينده جانباز مجلس:

من نمی گویم او خائن است ! قضاوت با مردم که چه کسی وطن پرست تر است ؟
 
#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane


درگیری در دانشگاه امیرکبیر

یک مسئول بسیج دانشجویی:

🔹آتش به اختیار عمل کردیم

🔹غلط کردند به این دولت رای دادند

🔹شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد ساختارشکنانه است

#تحلیل_زمانه
@tahlilzamane

Показано 20 последних публикаций.

2 120

подписчиков
Статистика канала