اندیشکده روابط بین الملل


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


http://irtt.ir

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций






اندیشکده روابط بین الملل
از این کانال لفت داده

وارد #کانال_جدید شوید 👇


Репост из: اندیشکده روابط بین الملل
📮دانشجویان علوم سیاسی امروز نخبگان سیاسی فردا :

▪️ ضرورتها و آسیبها
▪️ مسئولیت اساتید
▪️ دانشگاه ها

🗞نویسنده : علی عمرانی ، پژوهشگر میهمان اندیشکده روابط بین الملل

📝اندیشکده روابط بین الملل :
چندین پیشنهاد به دانشگاه ها و اساتیدکشور
بیاییم نخبه پروری سیاسی کارآمد در ایران تشکیل دهیم.
اساتیددانشگاه ها باید از دانشجویان علوم انسانی نخبه پرورندگان سیاسی تربیت کنند. استمرار و بقای هر نظام سیاسی ؛ نیاز حال و آینده کشور به حضور و فعالیت افراد شاخص و ممتازی است که در عرصه اجتماعی به عنوان نخبه تلقی میشوند. نخبه گرایی در حقیقت خواهان گردش نخبگان است که بر مبنای آن نخبگان شناسایی می شوند، توانایی آنها سنجیده میشود و آنگاه در مسیر مطلوب و با چارچوب های فکری و ایدئولوژیک مشخص پرورش داده میشوند.
⭕️ادامه مطالب در لینک زیر بخوانید : 🔻
https://bit.ly/2WxXVRp

✳️ #کانال اندیشکده روابط بین الملل
🆔 https://t.me/irthink
❇️ #سایت اندیشکده روابط بین الملل
🆔 irthink.com




دوستان و همراهان عزیز اندیشکده روابط بین الملل
ضمن سلام و آرزوی قبولی طاعات، همانطور که احتمالاً متوجه شده اید بنا به برخی مسایل فنی مدتی است که فعالیت اندیشکده روابط بین الملل بسیار کم و محدود شده است. به همین دلیل پس از چندین سال فعالیت، اجباراً بر آن شدیم برای بهبود فرآیند اطلاع رسانی، ادامه فعالیت های اندیشکده را در کانال جدیدی دنبال کنیم.
به همین دلیل ضمن تشکر از همراهی چندین ساله شما عزیزان خواهشمند است فعالیت اندیشکده را از طریق این کانال جدید که به مراتب دارای امکانات و خدمات نوین تری است دنبال کنید.
با تشکر
سید عبدالمجید زواری
مدیر اندیشکده روابط بین الملل






ترجمه: علیرضا علیپور

اندیشکده روابط بین الملل به نقل از دیپلماسی ایرانی: ایران جزء محدود کشورهای جهان است که با شدیدترین تحریم ها روبه رو بوده است. در روز پنج شنبه، ایالات متحده آمریکا گام های جدی برای فشار بیشتر به اقتصاد متکی به نفت ایران اتخاذ کرد. پرزیدنت دونالد ترامپ در سال گذشته، از توافق هسته ای خارج شد که در مواضع مختلف آن را « وحشتناک، فاجعه آمیز، توافق ناقص و خنده دار» توصیف کرده بود. پس از آن دولت آمریکا متعهد شد تا صادرات نفت ایران که در اوایل ماه جاری به یک میلیون بشکه در روز رسیده بود، را به صفر برساند. در این راستا، مقامات آمریکا کشورهای وارد کننده نفت را تهدید کردند در صورت واردات نفت از ایران با مجازات های مالی روبه رو خواهند شد. https://www.irthink.com/p14352




Репост из: Majid. Zavari


دکتر تاج الدین صالحیان

اندیشکده روابط بین الملل: با فروپاشی شوروی سابق ، نظام بین الملل از حالت دوقطبی خارج شد و ایالات متحده بعنوان تنها ابرقدرت باقی ماند که با رشد اقتصادی ۲۷ درصد در دهه ی ۹۰ میلادی خود را بعنوان هژمونی جهانی مطرح ساخته و از آن پس بود که تلاش نموده است با مداخله در ابعاد مختلف نظم مستقر ، هژمونی خود را تداوم بخشید و به انحا مختلف از این برتری و رهبری حراست نماید.

اگرچه لیبرالها ابرقدرت باقیمانده را “هژمون لیبرال” می خوانند اما رئالیستها جریان باثبات اقتصاد بین الملل را مستلزم وجود یک قدرت برتر یا همان هژمون میدانند که از آن به “تئوری ثبات هژمونیک” یاد می کنند. از نظر آنها هژمون دارای قویترین ظرفیتهای اقتصادی ، امنیتی ، نظامی ، سیاسی و ایدئولوژیک است که حامی و پشتیبان نظم مستقر به حساب می آید.

باید توجه داشت که هژمون صرفا یک قدرت برتر است و نه یک امپراتور ! تفاوت ایندو در این است که امپراتور از چنان قدرتی برخوردار است که اجازه هیچ استقلالی به سایر بازیگران نمیدهد و در واقع سایر بازیگران تسلیم محض و فرمانبردار امپراتوری هستند ، اما هژمون اینگونه نیست و قدرت هژمون صرفا قدرتی است که نسبت به سایر قدرتها برتری دارد.به همین دلیل قدرت هژمون جهت حفظ جایگاه برتر و نقش رهبری باید بتواند رضایت سایر بازیگران را جلب نماید. در غیر اینصورت سرشت لایتغیر قدرت در طول تاریخ بار دیگر تکرار خواهد شد و آن تجمیع قدرت سایر بازیگران در کنار هم و ایجاد “موازنه قدرت بیرونی” در برابر هژمون خواهد بود..

نمونه تاریخی وجود هژمون در نظام بین الملل بریتانیای نیمه ی دوم قرن ۱۹ و آمریکای نیمه ی دوم قرن ۲۰ و اوایل هزاره ی سوم است..

در نظم بین الملل تحت رهبری هژمون ، اگرچه کشور ها از آزادی عمل برخوردارند اما قواعد نظم بین الملل را هژمون تعیین میکند و بازیگران اگر بخواهند برخلاف قواعد نظم مستقر حرکت کنند با مداخله ی قدرت هژمون مواجه خواهند شد.. https://www.irthink.com/p14349






سید عبدالمجید زواری

اندیشکده روابط بین الملل: طی چند روز گذشته اغلب کاربران گوگل پلی در ایران با پیامی مواجه شدند که مضمون آن این بود که به دلیل مخرب بودن و ناامن بودن برنامه هاتگرام باید این برنامه از گوشی حذف شود و پس از یکی دو روز هم به صورت اتوماتیک این برنامه از گوشی کاربران ایرانی حذف شد. چندی پیش هم کمپانی اپل دسترسی کاربران ایرانی را به برخی از برنامه ها محدود کرده بود. همچنین اکانت و پست های برخی از مدیران و کاربران ایرانی نیز به دلیل انتشار پست های مرتبط با سپاه حذف و یا از دسترس خارج شد.

همه این اقدامات از آغاز دوره جدیدی از نظم جهانی به رهبری آمریکا خبر می دهد. نظم جدیدی که آمریکا با استفاده از نفوذ فناورانه خود بی محابا و به عریان ترین شکل ممکن خواهان دیکته کردن خواسته های خود به کشورهای جهان است. نظم جدیدی که در میدان دیپلماسی نیز ترامپ با یکجانبه گرایی حداکثری و خروج از معاهدات مختلف، کشورهای دیگر را تمکین از شرایط جدید دعوت می کند و با صدای بلند از آغاز دور جدیدی از رهبری آمریکا در معادلات بین المللی خبر می دهد. https://www.irthink.com/p14282




اندیشکده روابط بین الملل: تحریم های ظالمانه بر علیه جمهوری اسلامی ایران، برای مقامات دولتی، مدیران و کارشناسان کشور موضوع جدیدی نیست و از بدو پیروزی انقلاب اسلامی در مقاطع مختلف شاهد انواع تحریم های یکجانبه قدرت های بزرگ علیه بخش های کشور بوده ایم. در این میان صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران با توجه به اهمیت درآمدهای نفتی در اقتصاد کشور، همواره یکی از مهمترین هدف های اصلی این تحریم ها بوده است و پیامدهای مخرب آن به شکل مستقیم یا غیر مستقیم صنعت نفت کشور را تحت تاثیر قرار داده است. بر همین اساس در تازه ترین تحریم های چندجانبه ترامپ علیه ایران نیز یکی از مهمترین بخش هایی که به شدت مورد توجه قرار گرفته بخش صنعت نفت و موارد وابسته به آن است تا از این طریق فروش و درآمدهای نفتی جمهوری اسلامی ایران را به صفر یا نزدیک به صفر برساند. با توجه به اهمیت موضوع در ادامه ضمن بررسی پیامدها و ویژگی های این تحریم ها بر صنعت نفت ایران، پیشنهادهایی در زمینه برون رفت از بحران یا کاهش پیامدهای آنها ارایه خواهد شد. https://www.irthink.com/p14250




اندیشکده روابط بین الملل: موضوع حقوق بشر یکی از مسائل مهم ، مورد اختلاف و مناقشه میان کشورههای مختلف جهان می باشد در این میان جمهوری اسلامی ایران با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 در اکثر مواقع درباره مسئله رعایت حقوق بشر از سوی کشور های جهان بلااخص کشور های غربی مورد شماتت و سرزنش قرار گرفته است. این نوشته بر آن است تا با روش توصیفی- تحلیلی در مبانی بنیادین انقلاب اسلامی بدین سوال پاسخ دهد که حقوق بشر در مبانی انقلاب اسلامی چه جایگاهی دارد؟ فرضیه ما در جهت اثبات به این سوال این خواهد بود که ماهیت نظام جمهوری اسلامی ایران برگرفته از مبانی و مفاهیم دین اسلام می باشد بنابراین بررسی جایگاه حقوق بشر در عرصه انقلاب اسلامی ایران بدون لحاظ نمودن مفاهیم دینی و سنجش موضوع با مبانی حقوق بشر و آموزه های دینی اسلامی کاری سخت و مشکل به نظر می رسد. انقلاب اسلامی ایران معتقد است که حقوق بشر واقعی ریشه در اندیشه های دینی دارد و دین اسلام مهمترین نقش را در تعریف مولفه های حقوق بشر داشته است و حقوق بشر غربی یک امری عارضی است که بسیاری از موارد آن در تعارض با حقوق بشر مورد نظر اسلام و انقلاب اسلامی می باشد.

واژگان کلیدی: مبانی انقلاب اسلامی ، قانون اساسی،حقوق بشر، اسلام و حقوق بشر، حقوق بشر اسلامی. https://www.irthink.com/p14243



Показано 20 последних публикаций.

2 139

подписчиков
Статистика канала