شرق دور


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


ارتباط https://t.me/aliakbarikhorasan

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


گل نرگس
کازرون

عکاس : رضا خالقی



@Iransharghedoor


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔹از شاهکارهای آرش فولادوند با اجرای سارا نائینی، وحید تاج و نگینه امانقلوا
عمر که بی‌عشق رفت، هیچ حسابش مگیر... #مولانا





@Iransharghedoor


به بند کشیدن ضحاک در دماوند
نسخه‌ی دست‌نویس شاهنامه ابراهیم سلطان (۱۴۳۰ تا ۱۴۳۵ میلادی)

در نهایت، فریدون با کمکی از سروش (یکی از ایزدان باستانی ایرانی)، ضحاک را اسیر کرده و به کوه دماوند می‌برد و او را درون یک غار زندانی می‌کند. دست و پای ضحاک را با میخ هایی محکم می‌کند و او را به حال خود رها می‌سازد. بدین‌گونه، جهان از ظلم و ستم او پاک می‌شود و مردم در پی این پیروزی، به زندگی خود ادامه می‌دهند.

ببستش بران گونه آویخته
وزو خون دل بر زمین ریخته
ازو نام ضحاک چون خاک شد
جهان از بد او همه پاک شد




© Shahnamah of Ibrahim Sultan. Zahhak chained on Mt. Damavand. 1430-35.


@Iransharghedoor


امروز پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
سالگشت حصر




@Iransharghedoor


🔹گزیده ای از
استعفای میرحسین

۳۰ سال پیش


- "نامه‌هایی به عنوان کشورهای مختلف نوشته می‌شود بی‌آن که دولت از آن‌ها خبری داشته باشد. اینجانب به عنوان نخست وزیر از این نامه‌ها جز در موارد استثنایی و آن هم به طور اتفاقی بی خبرم."

- "همه جا صحبت از سیاست‌های خارجی دولت جمهوری اسلامی است بدون آن که دولت از این سیاست‌ها که در همه جای کشور و جهان بیان می‌شود، خبر داشته باشد."

-
"عملیات برون مرزی که بدون اطلاع و دستور دولت صورت می‌گیرد، شما بهتر می‌دانید که تاکنون فاجعه آفرینی و اثر نامطلوب آن‌ها برای کشور چه قدر بوده است."



- "بعد از آن که هواپیمایی ربوده می‌شود، از آن باخبر می‌شویم. وقتی مسلسلی در یکی از خیابان‌های لبنان گشوده می‌شود و صدای آن در همه جا می‌پیچد، متوجه قضیه می‌شویم. پس از کشف مواد منفجره از حجاج ما در جده، این‎جانب از این امر آگاه می‌شوم. متاسفانه و علی رغم همه ضرر و زیانی که این حرکت متوجه کشور کرده است، هنوز نظیر این عملیات می‌تواند هر لحظه و هر ساعت به نام دولت صورت گیرد."

- "این استعفا دلیل ناتوانی اینجانب برای کار بدلیل همین ناتوانی است و درست بدلیل همین ناتوانی است که اینجانب مسئولیت را از خود ساقط می بینم."

۱۴ شهریور ۱۳۶۷




شرق دور
✳️ @Iransharghedoor


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
حاجی واشنگتن ۱۳۶۱
علی حاتمی


رکورد تحریم نفتکش‌ها شکسته شد

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ساعاتی پیش تحریم‌های تازه‌ای را علیه روسیه اعلام کرد. این تحریم‌ها که درواقع پیامد تحریم سقف قیمت برای نفت روسیه است، شامل ۱۸۰ نفتکش می‌شود.
این نفتکش‌ها که از امروز در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفته‌اند، بالاترین تعداد نفتکش‌های تحریم شده طی یک اعلام در تاریخ هستند.
این اعلامیه همچنین شرایط سختگیرانه‌تری را برای اعمال سقف قیمت خرید و کنترل آن درنظر گرفته است.
پیش از این اصلی‌ترین بندر نفتی چین برای پالایشگاه‌های خصوصی اعلام کرده بود که دیگر پذیرای نفتکش‌های تحریمی آمریکا نخواهد بود.
اکنون هند نیز که اصلی‌ترین مشتری نفت روسیه است برای تامین نفت دچار مشکل خواهد شد.
قیمت جهانی نفت امروز با ۵ درصد افزایش روبرو بود و قیمت نفت برنت برای نخستین بار در سه ماه گذشته از ۸۰ دلار عبور کرده است.

@oil_in_simple_word
@Iransharghedoor


میزان تورم یک کشور چیزهای زیادی دربارهٔ آن کشور به ما می‌گوید. میزان تورم، بین ۱ تا ۵ درصد، به این معناست که نهادهای حکومت می‌توانند با بهره‌مندی از درجهٔ مناسبی از اعتماد عمل کنند، زیرا از قدرت چاپ پول سوءاستفاده نمی‌شود.
اما اگر تورم از ۵ درصد به ۱۰ درصد و بعد به ۳۰ درصد و بیشتر برسد، معلوم می‌شود که چیز شوم‌تری در کار است. شاید علتش این باشد که اعتماد کافی ممکن نبوده زیرا راهی برای نظارت بر حاکمان وجود نداشته است. به همین دلیل است که فلزات گرانبها یا سکه‌های ذاتاً قیمتی را معیار ارزش پول قرار داده‌اند.
ناتوانی ما در نظارت بر دولت، که مستلزم اطلاعات و نهادهای مستقلی چون سازمان‌های آمار و نهادهای حقوقی و مطبوعات آزاد است، پول کاغذی و الکترونیک را ممکن ساخته است.

اریک لونرگن/پول



🐞 تورم چه وقت پنجاه، شصت و هفتاد درصد را پر می‌کند؟
یحتمل به عقل جناب اریک خان نرسیده!!

وقتی حضرات در گلدان نقره بشاشند، تورم حدودای پنجاه شصت درصد خواهدشد...



@Iransharghedoor


دیاگرام #آوارگی یک ملت....

دوستان پیغام دادند چرا پست نمی‌زاری ؟
عارضم که چه بگویم ؟
چه بنویسم؟



@Iransharghedoor


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
نیم قرن تلاش نظام مندی در کار بوده تا نسل جوان را با گنجینه‌های فرهنگی خویش بیگانه کند...
نیم قرن است بزرگان را تارانده‌اند تا همه را مبتذل کنند....
شما ها نمی‌توانید خاک در چشم خورشید بپاشید.....
باشد در وطن صدای بزرگان طنین‌انداز شود


🔹مسابقات جهانی شطرنج





@Iransharghedoor


⚠️ اراده‌ای به تداوم انعطاف امیدبخش در انتخابات تیرماه وجود ندارد

⚠️ زمان را از دست ندهیم که پشیمان خواهیم شد

⚠️ در ناترازی و تعارض‌های سبک زندگی با ارزش‌های رسمی رکورد گذشته را زده‌ایم!

⚠️ ناترازی میان رسانه‌های رسمی و غیر رسمی، هر روز بیش از پیش بیش‌تر می‌شود

⚠️ذخایر مفهومی یا کلامی «ساختار رسمی» حتی برای اقناع طرفداران خودشان نیز به پایان رسیده است

✍️ عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:

🔻وضعیت امروز ایران با سال گذشته و با ۵ سال پیش و با ۹ سال پیش به کلی متفاوت است. تمامی ناترازی‌ها نه تنها به خط قرمز رسیده بلکه از آن عبور کرده است. در سیاست خارجی وضع روشن است. در ماه‌های آینده ممکن است وضع متفاوت‌تر شود. در ناترازی‌های اقتصادی مسأله روشن است. ناترازی میان رسانه‌های رسمی و غیر رسمی، هر روز بیش از پیش بیش‌تر می‌شود. ناترازی سیاسی از خلال افزایش کینه و نفرت، با شیب تندتری در حال حرکت هستیم همچنین در برابر مشارکت و حضور دیگران که غیر خودی می‌دانند بشدت مقاومت می‌کنند. در ناترازی و تعارض‌های سبک زندگی با ارزش‌های رسمی رکورد گذشته را زده‌ایم.

🔻ظاهراً مفهوم سیاست و حکمرانی امور به شکل عجیبی غیر منعطف و سخت و البته شکننده همچنان ادامه دارد. در انتخابات تیر ماه شاهد قدری انعطاف امیدبخش بودیم، و معلوم نیست که چرا اراده‌ای به تداوم آن انعطاف وجود ندارد. وضعیت به گونه‌ای است که گویی یک نفر با یک پوشش عادی و ثابت بخواهد هم در قطب جنوب زندگی کند و هم در صحرای سوزان. نتیجه پیشاپیش معلوم است.

🔻باید پیش از آنکه شکنندگی این رفتار آشکار شود اقدامی و انعطافی مناسب انجام شود. ذخایر مفهومی یا حتی کلامی ساختار رسمی برای اقناع دیگران یا حتی اقناع طرفداران خودشان نیز به پایان رسیده است. آب شیرین این چاه مدت‌ها است که تمام شده است. مدتی نیز آب تلخ یا شور بیرون می‌آمد، اکنون حتی آن نیز به پایان رسیده است. خشک خشک است. بدون تزریق انرژی جدید به ساختار موجود، هیچ تحولی رخ نخواهد داد.

🔻به نظر می رسد که آقای پزشکیان متوجه ابعاد مشکلات ایران هست، هر چند همچنان در اتخاذ رویکردهای سازنده و متناسب با شرایط زمان و مکان احتیاط می‌کنند. وفاق یک شعار راهبردی است ولی به نظر می‌رسد که وفاق در سطح پایین و حتی در سطح سران قوا بسیار زمان‌بر و ناپایدار است و سرعت تحولات بیش از آن است که این نوع وفاق‌های نیم‌بند و فاقد تضمین به گرد پای تحولات برسد. تحولات پیش رو وفاق را بلاموضوع خواهد کرد.
@Iransharghedoor
🔻گزارشی رسمی را دیدم از کارآمدی و آثار جانبی و آسیب‌های فیلترینگ و تعجب کردم که چگونه با وجود چنین گزارش دقیق و مستندی شورای عالی فضای مجازی هنوز در برابر فیلترینگ مقاومت می‌کند؟ دوستی در پاسخ گفت؛ این بساط فیلترینگ را فقط استارلینک جمع می‌کند. آنان تغییر سیاست و رویکرد نمی‌دهند و فقط در شرایط شکست از سیاست‌های خود دست بر می‌دارند. پاسخ دادم که در آن زمان هم دست بر نمی‌دارند بلکه منفعل و ساکت می‌شوند.

🔻منتظر زمان آینده نباشید. بر حسب سنت الهی اتفاقی غیرمنتظره به سود شما رخ نخواهد داد، اگر بدتر نشود. زمان را از دست ندهیم که پشیمان خواهیم شد.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654657


🔹 ما به مقاومت لاستیکی نیاز داریم، نه شیشه ای!

✍️ عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:

🔸ما دو جور مقاومت داریم، مقاومت منعطف و مقاومت شکننده. مقاومت منعطف به معنای مقاومت عقلایی و علمی است. در برابر چیزی مقاومت می‌کند که ممکن باشد. اگر به لحاظ عقلی و علمی متوجه شود که در مواردی امکان مقاومت وجود ندارد، انعطاف‌پذیر می‌شود.

👈بهتر است از کلیات بیرون آمده و به ذکر مصادیق بپردازیم. یکی از مصادیق که روزمره با آن مواجه هستیم در کنار موضوع پوشش زنان، مسأله داشتن حیوانات خانگی است. ساختار رسمی به شدت با نگهداری حیوانات خانگی بویژه سگ مخالف است. اولین علت آن سیاسی است. گمان می‌کند که این نوعی سبک زندگی است که مخالف ارزش‌های رسمی است و بقای آنان را تهدید می‌کند. بنابراین با انواع اقدامات می‌کوشد که این رفتار را متوقف و سپس حذف کند.

👈به همین علت هیچ گاه حاضر نیست که این رفتار را به سود جامعه و نه ارزش‌های خودش قاعده‌مند کند و آن را به رسمیت بشناسد. در نتیجه حاضر نیست که قانونی عاقلانه قابل اجرا که مورد پذیرش جامعه باشد برای آن تصویب کند. علت دوم هم عقیده آنان به نجاست سگ است. علت سوم نیز حساسیت روی فرزندآوری است. گمان می‌کنند که این رفتار موجب کاهش گرایش به فرزندآوری شده، در حالی که مسأله برعکس است.

❗️نتیجه چه می‌شود؟ هیچ عقل سلیم و منطق مورد پذیرشی وجود ندارد که نگهداری حیوانات خانگی را ممنوع کند. حتی امکان اجرای چنین منعی هم نیست. پس مقاومت در برابر آن نابخردانه و غیر عملی است. کافی است نگاهی به حجم عظیم اقتصاد این پدیده انداخته شود. تنها راه به رسمیت شناختن آن و البته قاعده‌مند کردن آن است. چون قانون‌ نویسی این موضوع را، مترادف به رسمیت شناختن می‌دانند از نوشتن آن پرهیز می‌کنند.

⁉️نتیجه چه می‌شود؟ شیوع یک رفتار اجتماعی ناهنجار و زیان‌بار که داشتن حیوانات خانگی فارغ از هر گونه مقرراتی می‌شود که زیان آن به چشم مردم می‌رود، اعتراض بسیاری از نخبگان و حتی طرفداران محیط زیست را هم درآورده است. کافی است نگاهی به کشورهای غربی انداخته شود که چه مقررات سفت و سختی برای نگهداری این حیوانات دارند، تا متوجه شویم در ایران با چه وضعیت ناهنجاری در نگهداری این حیوانات و حمایت از آنها مواجهیم. تنها علت آن تن ندادن سیستم سیاسی در رسمیت شناختن این پدیده متعارف و حتی رو به رشد است.

👈این مقاومت نابخردانه، موفق نخواهد شد و حتی شکسته می‌شود و رفتارهای ناهنجار در نگهداری حیوانات خانگی و حتی غیر خانگی گسترش پیدا می‌کند، در حالی که وظیفه حکومت، قاعده‌مند کردن آن براساس خواست عمومی و نظم اجتماعی است.

👈مصادیق این ویژگی رفتاری بسیار زیاد است مورد حیوانات خانگی کم اهمیت‌ترین آنها است. در باره مواد حقوق جزایی، ماهواره استارلینک، فضای مجازی، پوشش زنان، اعتیاد و مواد مخدر، حضور زنان در ورزشگاه‌ها، قیمت‌های بازار، شکل‌های جدید خانواده، از همه مهم‌تر در سیاست و به رسمیت نشناختن خیلی از نیروهای سیاسی و حتی قدرت‌های دیگر، یک فرهنگ و رفتار عادی در کشور شده است.

🚨برای نمونه با پوشش زنان به گونه‌ای رفتار کردند که پوشش خانم مهسا امینی که برخورد با او جرقه اعتراضات ۱۴۰۱ را زد، اکنون به عنوان یک پوشش رسمی و قابل قبول تلقی می‌شود! نحوه رفتار ایران در جنگ نیز همین بود. در واقع اگر در سال ۱۳۶۵ به این نتیجه می‌رسیدیم که مقاومت در جنگ وضعیت شکننده‌ای دارد، و باید منعطف بود، شاید در شکل‌گیری و تدوین قطعنامه ۵۹۸ در سال ۱۳۶۶ یا سال قبلش شرکت می‌کردیم و به محتوای بهتری هم می‌رسیدیم. در این صورت نه با تبعات پذیرش قطعنامه مواجه بودیم و هم اینکه دستاوردهای بیش‌تری داشتیم. این رفتار در سیاست ما در سوریه نیز قابل مشاهده است. ببینید آمریکایی‌ها چطور افغانستان را با هزاران میلیارد دلار هزینه و ۲۰ سال حضور به راحتی ترک کردند و همه آنان فراموشش نمودند.

🚨مقاومت شکننده مثل جسم شیشه‌ای است که در برابر فشارها خم نمی‌شود و استوار می‌ماند، البته هنگامی که فشار از حدی بیش‌تر شد خسته می‌شود یا مقاومت او به پایان می‌رسد و می‌شکند و از میان می‌رود. مقاومت منعطف مثل لاستیک است که در برابر فشار تغییر شکل می‌دهد، ولی تغییر شکل آن نوعی رفتار موقتی برای رسیدن به هدف است انرژی خارجی را درونی می‌کند و هنگامی که فشار کم شود به جای اولیه خود برمی‌گردد. مقاومت لاستیک که منعطف است، در برابر ضربات سهمگین خیلی بیش‌تر از مقاومت شیشه‌ای است که فاقد انعطاف است. شیشه در برابر ضربات کوچک مقاوم است ولی در برابر ضربات سنگین می‌شکند. لاستیک نه تنها در برابر ضربات کوچک بلکه در برابر ضربات سنگین هم مقاومت خیلی خوبی دارد.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654657


این عکس‌ها دست‌کاری شده نیست..
فقط از زاویه مشخص در زمان معین گرفته شده....



@Iransharghedoor


✅ خاندان اسد و تجارت مرگ: تبدیل کارخانه چیپس به مرکز تولید مواد مخدر!

کارخانه چیپس معروف «کاپیتان کورن» که متعلق به «محمد الطوط» بود، با آهنگ تبلیغاتی مشهور خود «الله، الله، الله، کاپیتان کورن، الله» در میان مردم دوما، یکی از حومه‌های دمشق، بسیار محبوب بود.



✍🏻«تایمز» نوشت: هفت سال پیش، نیروهای ارتش سوریه وارد دوما شدند و کارخانه را به‌عنوان منطقه نظامی تصرف کردند. کامیون‌هایی با پلاک‌های لبنانی تجهیزات سنگینی را به کارخانه منتقل کردند و کامیون‌های بدون پلاک، محصولات ناشناسی را از کارخانه خارج می‌کردند. شایعاتی میان مردم محلی منتشر شد که کارخانه به تولید بیسکوییت یا نوار بهداشتی مشغول است.

🔹اما چیزی که بیش از همه جلب توجه می‌کرد، بوی‌های مشکوکی بود که شب‌ها از کارخانه به مشام می‌رسید. «احمد»، صاحب مغازه فلافل‌فروشی نزدیک کارخانه، درباره تجربه تلخ خود گفت: «یک بار برای برداشتن آب از چاه رفتم، اما سربازان مرا کتک زدند. بعد از آن دیگر هرگز دلم نخواست آب بنوشم.»

🔹این هفته مشخص شد که این کارخانه به مرکزی برای تولید صنعتی کپتاگون، نوعی محرک آمفتامینی (فنیتیلین)، تبدیل شده بود. نیروهای لشکر چهارم زرهی به رهبری «ماهر اسد»، برادر «بشار اسد»، از این کارخانه محافظت می‌کردند.

🔹«کارولین رز»، مسئول تحقیقات مؤسسه نیو لاینز، می‌گوید: «این احتمالاً یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های تولید کپتاگون بوده است. گزارش‌هایی داشتیم که «ماهر اسد» دو آزمایشگاه بزرگ در لاذقیه و دوما را کنترل می‌کند و به نظر می‌رسد این همان کارخانه‌ای باشد که اطلاعات آن سه سال پیش به دست ما رسیده بود.»

🔹کپتاگون پس از تولید به اردن و عربستان سعودی قاچاق می‌شد و سالانه حدود ۵ میلیارد دلار برای رژیم اسد درآمد به همراه داشت. این ماده در ابتدا برای مصرف سربازان سوری تولید می‌شد، اما با تشدید تحریم‌های غرب علیه سوریه، قاچاق کپتاگون به منبع اصلی درآمد رژیم اسد تبدیل شد.

🔹درحالی‌که این تجارت خزانه رژیم اسد را پر می‌کرد، باعث بحران مواد مخدر در کشورهای اردن و عربستان سعودی شد. باوجود تلاش‌های گسترده برای توقیف محموله‌ها، این کشورها موفق به توقف کامل قاچاق نشدند.

🔹 پس از فرار نیروهای «بشار اسد»، «محمد الطوط» برای بازپس‌گیری کارخانه بازگشت و اولین کسی بود که از وضعیت آن پرده برداشت. او گفت: «ما ۶۰ تُن مواد مخدر پیدا کردیم.»

🔹این کارخانه تمامی مراحل تولید کپتاگون را شامل می‌شد؛ از ترکیب مواد شیمیایی گرفته تا قالب‌گیری قرص‌ها و بسته‌بندی آن‌ها در میوه‌های مصنوعی مانند هندوانه و پرتقال و همچنین دستگاه‌های الکتریکی. قرص‌ها آماده قاچاق به اردن بودند. علاوه بر این، اتاقی پر از حشیش نیز به آتش کشیده شده بود./ جماران

🔸متن کامل


🔹فقط تا حدی می‌توانیم
✍جواد کاشی

شرط شرافت آگاهی‌های ما گوش سپردن به ندای تجربه‌های بشری است. باید گوش‌های شنوا داشته باشیم و فهم‌های خود را بازآفرینی کنیم. «می‌توانیم» کانون آگاهی‌های ما طی نیم‌قرن گذشته بود. ما در پرتو «می‌توانیم» نسبت به خود و عالم، یک نظام آگاهی ویژه اختیار کردیم. اینک شرافت‌مندانه است که در پرتو تجربه‌های جمعی‌مان، به سنخی دیگر از آگاهی تن بسپاریم که کانونش «نمی‌توانیم» یا «فقط تا حدی می‌توانیم» است.
از خود فردی یا جمعی‌مان تصوری قهرمان‌گونه داشتیم. خیال می‌کردیم کوه‌ها را جا به جا خواهیم کرد. ظلم و نابرابری و تبعیض را از دایره زمین بر خواهیم برداشت. کشوری خواهیم ساخت که برای همه جهانیان نمونه باشد. همراه با توسعه و عدالت و آزادی، معنویت و رشد و شکوفایی فردی را هم به اوج خواهیم رسانید. کمر آمریکا را خواهیم شکست. اسرائیل را از صفحه روزگار برخواهیم داشت. نظام با همه اپوزیسیون‌های رنگارنگ‌اش همین طور فکر می‌کردند. منازعه بر سر آن بود که یکی به دیگری می‌گفت: تو نمی‌توانی من می‌توانم.
ما برده سایه‌های دراز خود بودیم.
آگاهی به شرطی در وضعیت امروز شریف است که به ندای واقعیتی که پیش روی ماست، گوش بسپارد. «می‌توانیم» مست‌مان کرده بود. سرمان به هوا بود و در چاله‌های پیش پای خود افتادیم. باد به غبغب ما انداخته بود. نخوتی شگرف داشتیم. دیگران را به حساب نیاوردیم. از هیچ شکستی درس نیاموختیم. بلکه به انبار کینه و خشم خود نسبت به واقعیت افزودیم.
آگاهی تابع «فقط تا حدی می‌توانیم آنهم اگر بخت یارمان شود و خدا بخواهد» از سنخ دیگری است. با روحی تسلیم به محدودیت‌های وجودی آدمی آغاز می‌شود. تجربه‌های بشری و واقعیت‌های سترگ پیرامون خود را گردن می‌نهد. دیگران را به حساب می‌آورد. آذوقه زندگی‌اش به جای آنکه خودبینی و نفرت باشد، دگردوستی و همیاری است.
اومانیسم عصر جدید در آغاز ظهور خود، آگاهی از سنخ «می‌توانیم» خلق کرد. دستاوردهای تکنیکی‌اش فراوان بود. اما فجایع بزرگی هم خلق کرد. ما هنگامی در چاله این سنخ از اگاهی افتادیم که مدرنیته خود به بازگشت فرمان داده بود. متفکران نیم قرن گذشته از محدودیت‌های خرد و اراده آدمی سخن می‌گویند و به عقل محتاط روی آورده‌اند.
@javadkashi
@Iransharghedoor


مقابل میوه فروشی آرموتک
خیابان میرزای شیرازی




@Iransharghedoor

Показано 17 последних публикаций.