نشريه كارخانه‌دار


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


ماهنامه اطلاع رسانی، تحلیلی و آموزشی ویژه صاحبان صنایع، کارآفرینان و مدیران صنعتی
?برای دریافت نسخه چاپی يا pdf نشریه مي‌توانيد نام و نشانی پستی خود را به شماره ۰۹۳۸۵۶۵۷۰۹۲ پیامک و يا به آدرس ايميل زير ارسال كنيد
karkhanehdar@gmail.com

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


✴️كارخانه‌دار با «ماك» ساز آمد!

✅دومين شماره از مجله كارخانه‌دار با جلدي مزين به عكس اصغر قندچي، سازنده كاميون‌هاي ماك ‌كاوه منتشر شد:

«حيف است كه كسي در فضاي صنعت ايران نفس بكشد و اصغر قندچي را آنگونه كه هست و آنگونه كه شايسته است، نشناسد. كسي كه بي‌هيچ اغراقي، از اعجاز و عجايب صنعتي عصر خود بود؛ طي دو دهه 50-1340 بيش از 2 هزار شغل ايجاد كرد، 50هزار ماك ساخت و به صنعت حمل و نقل جاده‌اي ايران اعتبار بخشيد. در حق قندچي، اگر چه ظلم‌ها شد و همه چيزش به باد مصادره‌ها رفت، اما در زمان جنگ و حمله عراق كه به كمك او نياز افتاد، بي‌هيچ گلايه و ادعايي و همچون يك وطن‌پرست اصيل به دفاع از كشور برخاست و با بازسازي و راه‌اندازي تانكبرهاي نظامي، جلوي پيش‌روي ارتش دشمن را سد كرد...»

🔴 مطالب اين شماره از ماهنامه كارخانه‌دار در چهار فصل جداگانه شامل:
1️⃣ سرآمدان صنعت
2️⃣ فرهنگ و صنعت
3️⃣اقتصاد سياسي
4️⃣برندهاي صنعتي
و نيز مطلب ديگري درباره اوضاع روز صنعت كشور تدوين و ارائه شده است.

📚اين نشريه در 64 صفحه رنگي و به دو زبان فارسي و انگليسي و با مديرمسئولي "قاسم خرمي" انتشار يافته است.

#كارخانه‌_دار

👇👇👇
@Karkhanedar_Mag


🌎 چرا اروپا رفت و ما جا ماندیم؟
تاریخ پاسخ می‌دهد
@Karkhanedar_Mag
🌿وقتی غربی ها در قرون هیجده و نوزده با سرعت سرسام آوری در حال درنوردیدن افق های جدید فکری، اجتماعی، سیاسی و علمی بودند ایران در جهل مرکب خود پا سفت کرده و چنان به تعطیلات و خواب زمستانی رفته بود که هیچ دلسوخته ای دلش نمی خواست بیدارش کند.

🌿ایران با شاه بنگی و هپروتی نظام صفوی (سلطان حسین) وارد قرن هیجده شد و با تلی از چشمان از حدقه در آمده مردم کرمان توسط خواجه عقده ای قاجار این قرن پر آشوب را به اتمام رساند. قرنی که همزمان در آن سوی دنیا شوریده هایی مانند ولتر و دیدرو و روسو در حال پروردن نهال بزرگترین انقلاب تاریخ بودند و در کونیگسبرگ آلمانی مردی با قد صد و شصت سانتی در حال نوشتن سخت ترین و عمیق ترین کتب فلسفی بود.

🌿 ایران به قرن نوزده با فتحعلی شاه و اروپا با ناپلئون سردار سوار بر اسب خوش آمد گفت. اروپای قرن نوزده اروپای هگل و مارکس، انقلابهای همه‌گیر، کمون پاریس و جاه‌طلبی های ناپلئون و بیسمارک بود و قرن نوزده ایران قرن کشتن قائم مقام فراهانی، امیر کبیر، میرزا سپهسالار، آقاخان کرمانی....

🌿میرزا یوسف‌خان مستشارالدوله که با نوشتن «رسالۀ یوسفی» و «یک کلمه» ، می‌خواست قانون را جایگزین سلطنت مطلقۀ ناصری کند ماه‌ها در سیاه چال قجری ، کتک خورد.. شکنجه‌گر او موظف بود که او را با کتابش کتک بزند. آنقدر کتاب «یک کلمه» را بر سر میرزا یوسف کوبید که کور شد و در همان حال در گوشۀ زندان ، در نهایت غربت و مظلومیت درگذشت.
@Karkhanedar_Mag
🌿 محمدعلی شاه ، روزنامه‌نگارانی همچون صوراسرافیل و ملک‌المتکلمین را همراه قاضی ارداقی ، آنقدر در باغ شاه و در جلو چشم شاه ، شکنجه کردند که وقتی مُردند ، شکنجه‌گران خوشحال شدند ؛ چون دیگر توان و نیرویی برای ادامۀ شکنجه نداشتند.

🌿قرن نوزده اروپا قرن استعمار و دزدی ثروت ملل دیگر بود و ایران قرن نوزده، ایران مظفر الدین شاهی که می گفت در زندگی جز جماع، شکار و خوردن همه چیز بیهوده است.

🌿حال انتظار داریم امروز اقتصادمان را با فرانسه، رفاه اجتماعی مان را با انگلیس، صنعت مان را با امریکا، فرهنگ مان را با سوییس، علوم انسانی مان را با آلمان و سیاست مدارنمان را با سیاست مداران اسکاندیناوی بسنجیم.

🌿واقعیتی که باید بپذیریم این است که فاصله فرهنگ ما با انگلیس به همان میزان فاصله تماشاگر ما و آنها با زمین فوتبال است (تماشاگر ما از فاصله پنجاه متری با زمین و در حضور صدهها مامور چماق به دست، نارنجک و سنگ و بطری و صندلی به زمین پرت می‌کند و در انگلیس تماشاگر حاضر در یک متری زمین و بدون حضور مامور و باتوم هیچ شی ای به زمین پرتاپ نمی شود)
🌿واقعیت این است که فاصله صنعت ما با آنها همان فاصله موتور گازی با پورشه و فاصله توسعه انسانی ما همان میزان تفاوت پاکی هوای تهران و مونیخ است.

🌿کره زمین با خشکسالی مواجه می‌شود، آنها به این نتیجه می رسند كه آب و هوا تغییر کرده و برای آن باید راه و چاره ای بیابند و اندیشمندان ما به این نتیجه می‌رسند كه موی زنان بیرون بوده و خدا از آنان انتقام گرفته است!
@Karkhanedar_Mag
🌿جامعه کافران وقتی یک بیماری همه گیر شود، علت بیماری را کشف کرده و برای درمان آن واکسن و آنتی ویروس و دارو اختراع می کنند. جامعه ما تصور می کنند بلای آسمانی نازل شده است!آنها نان آگاهی شان را می خورند و ما، شلاق جهالت مان را...

🌿آری ای هم وطن، جهل نرمترین بالشتی است که انسان میتواند به راحتی سر خود را بر روی آن بگذارد..
ما خسته تر و پریشان تر از آنیم که فکر کنیم، و این است که به خرافات پناه می بریم ...!

🌿 مغز ما هنوز همان مغز شاه سلطان حسین و مظفر الدین شاه ، عمل و کردار و نگاه ما همان نگاه شبان و رعیتی هزار ساله است با این تفاوت که به واسطه واردات کالاهای مصرفی غرب صاحب موبایل، وای فای و خودرو و کت شلوار شده ایم. راستش فرهنگ ما هنوز فرهنگ الاغ سوارانی ست که الاغشان را با پورشه معامله کرده اند.
♨️با ما در #كارخانه‌_دار بمانيد.

👇👇👇
@Karkhanedar_Mag

https://t.me/Karkhanedar_Mag


❇️ سی آرزو برای ایرانیان در سال ۱۴۲۲
@Karkhanedar_Mag

۱-در انتخابات، مردم به احزاب رأی خواهند داد نه افراد؛
۲-صادرات پتروشیمی ایران، سهمی جزء پنج کشور اول جهان را خواهد داشت؛
۳-در جاده­ ها، هر ۲۵ کیلومتر، یک بخش استراحت وجود خواهد داشت؛
۴-شهروندان هر ماه، یک کتاب خواهند خواند؛
۵-شخصیت شهروندان با دانش آنها هم زمان رشد خواهد کرد؛
۶-نارسایی­ های محیط زیستی با آموزش و فن­آوری روز حل خواهند شد؛
۷-به واسطه حمل و نقل عمومی، نیاز شهروندان به خرید اتوموبیل کمتر خواهد شد؛
۸-یک سوم نمایندگان مجلس از بانوان خواهد بود؛
۹-حداقل بیست میلیون توریست از ایران بازدید خواهند کرد؛
۱۰-هیچ شهروندی در سواحل دریای خزر و خلیج فارس، آشغال پرت نخواهد کرد؛
۱۱-چندین تلویزیون خصوصی با تلویزیون دولتی رقابت خواهند کرد؛
۱۲-شهروندان ۵۶ کشور مسلمان می­توانند بدون ویزا به ایران سفر کنند؛
۱۳-اخلاق مدنی به طور چشمگیری در ایران رشد خواهد کرد؛
۱۴-ایرانیان صاحب قرارداد اجتماعی خواهند بود؛
۱۵-میانگین سن وزرای کشور، ۴۵ سال خواهد بود؛
۱۶-تعداد دانشگاه هایی که مدرک دکتری می­دهند به کمتر از بیست خواهد رسید؛
۱۷-نرخ مهاجرت به حداقل خواهد رسید؛
۱۸-نظام بانکی و مالی بین­ المللی شریک و رقیب نظام بانکی ایران خواهد بود؛
۱۹-روابط ایران با عموم همسایگان، عادی و مسالمت­ آمیز خواهد بود؛
۲۰-شهروندان در رعایت آداب گفت و گو، قبول کردن تفاوت­ های فکری و رعایت حریم فردی، در منطقه خاورمیانه زبانزد خواهند بود؛
۲۱-ایران، قطب صنعت IT/ICT در خاورمیانه خواهد بود؛
۲۲-متخصصان و بنگاه های ایرانی، نقش عمده ­ای در امور تجاری و اقتصادی کشورهای همسایه خواهند داشت؛
۲۳-شهروندان با گذرنامه خود حداقل به ۱۴۵ کشور بدون ویزا می­توانند سفر کنند؛
۲۴-صادرات نفت و گاز ایران متوقف خواهد شد؛
۲۵-تصویر بیرونی از ایران: علمی، فن­آوری، فرهنگی و مدنی خواهد شد؛
۲۶-مهندسین و متخصصان ایرانی به همراه تبعهٔ 35 کشور دیگر در تولید ایرباس مشارکت خواهند کرد؛
۲۷-رتبه اعتباری ایران در سرمایه­ گذاری به +A خواهد رسید؛
۲۸-هنر، معماری، ادبیات و فرهنگ ایران در دنیا مطرح خواهد بود؛
۲۹-درآمد سرانه به بالای بیست هزار دلار خواهد رسید؛
۳۰-اعتماد، صداقت، همکاری مدنی، نهاد خانواده و راست­گویی در کشور فراگیر خواهد شد.

✍️ دکتر محمود سریع القلم
🔅این متن را اگر می‌پسندید، برای دیگران نیز ارسال کنید.🔅
#كارخانه_دار
👇👇👇
@Karkhanedar_Mag

https://t.me/Karkhanedar_Mag


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥دستگاه تولید ابر و باران
توسط دستگاه تست موتور هیدروژنی موشک

#كارخانه_دار
👇👇👇
@Karkhanedar_Mag


📚زندگی‌نامه‌ی کاظم قلم‌چی
بنیان‌گذار کانون فرهنگی آموزش قلم‌چی
@Karkhanedar_Mag

👤کاظم قلم‌چی، در دی‌ماه سال 1334، در میدان خراسان تهران متولد شد. مادر و خاله‌های قلم‌چی فرهنگی بودند، کاظم قلم‌چی زياد از پدر خود که حدود 30 سال از او دور بوده صحبت نمی‌کند و بيشترين تاکيد وی بر روی نقش مادرش در زندگی اوست. او مردی است که زندگی پرحادثه‌ای داشته و تمايل چندانی به بازگويی حوادث زندگی خود ندارد.

✳️ او مجبور بود برای کمک به مادر و برادرش تابستان‌ها کار کند و برای دبیرستان هم سراغ مدارس شبانه برود. خودش در معدود مصاحبه‌هایی که انجام داده است میگوید: «از دوران دبستان، تابستان که شروع می‌شد می‌رفتم سر کار. حقوقم کم بود اما بالاخره به یک دردی می‌خورد. سه سال آخر دبیرستان بود که دیگر کار کردن تابستان‌ها به تنهایی کفافمان را نمیداد. همین شد که روزها کار می‌کردم و شب‌ها درس می‌خواندم»

✳️اولین تدریس زندگی‌اش در ده سالگی انجام شد. سعید شبقره، استاد معارف و یکی از همراهان دائمی کانون فرهنگی آموزش می‌گوید: «از ابتدا به شدت به تدریس علاقه داشت. آن طور که من از تعریف‌هایش شنیده‌ام، دوران دانشجویی با یک دوچرخه سراغ تدریس خصوصی می‌رفته». قلم‌چی سپس با تنی چند از دوستانش کار تدریس خصوصی را در آموزشگاهی با نام البرز پی می‌گیرد و رسما تبدیل می‌شود به یک معلم تدریس خصوصی.

✳️سال ۷۲ اتفاقی مهم در تاریخ کنکور ایران رقم می‌خورد؛ یک حادثه‌ی شیرین کنکوری؛ اولین آزمون به شیوه‌ی قلم‌چی در زیرزمین دبستان آزادگان، خیابان بوستان چهارم در منطقه پاسداران تهران برگزار شد و نزدیک به ۶۰ نفر هم داوطلبانه آمدند و در آن شرکت کردند.

✳️شبقره از آن روزها میگوید: «قلم‌چی با سرمایه زیر صفر و در واقع همان حقوق معلمی شروع کرد. ساختمان سید خندان را اجاره کرد و برای گروه بسیار کمی از داوطلبان آزمون برگزار می‌کرد. به گفته خودش غیر عادی به نظر می‌رسید بچه‌هایی که یک عمر از امتحان فراری بودند در روز جمعه بیایند و داوطلبانه امتحان دهند!». او متوجه شده بود چیزی حدود ۷۵ درصد بچه‌ها امکان استفاده از کلاس‌های کنکور را ندارند و خودشان درس می‌خوانند؛ بنابراین احساس کرد بهترین حالت ممکن طراحی برنامه منظمی است که کمک‌شان کند تا به صورت خودآموز پیش بروند و در نوع خواندنشان نظم ایجاد کنند.

✳️از اینجا به بعد برنامه‌ای که قلم‌چی برای آینده‌اش در نظر دارد، این است؛ به جایی برسد که اگر کسی نام او را بشنود، یاد آموزش به معنای کلی‌اش بیفتد. حالا دیگر او آرزو دارد به جایی برسد که دانش‌آموزان روش فکر کردن را بیاموزند و بتوانند برای خودشان برنامه‌ریزی کنند...

♨️با ما در #كارخانه‌_دار بمانيد.

👇👇👇
@Karkhanedar_Mag

http://uupload.ir/files/fvww_ddedeugv4aay8cf.jpg


💢اوضاع صنعت در دوره رياست جمهوري خاتمي

✅بزرگترين موفقيت دولت تصحيح نهادهاي اقتصادي بود

🔸آمارهای 6 سال اول دولت خاتمی نشان می‌دهند که اقتصاد و صنعت رشد کردند اما نوسانات این رشد هم زیاد بود (نه بشدت نوسانات در دوره هاشمی). از این منظر، تفاوت بین 6 سال اول دولت خاتمی با 6 سال اول دولت آقای احمدی نژاد زیاد نیست اگر چه خاتمی در این زمینه تا حدی موفق تر بود. تصادفا در سالهای پایانی هر دو دولت، این رشد ها کاهش چشم گیری داشتند. در دوره احمدی نژاد دلیل اصلی این کاهش ها تحریم های کشنده روی بانک ها و نفت بودند ولی در زمان آقای خاتمی بدلیل بی انگیزه شدن دولت اصلاحات و اصلاح طلبان.

🔹با وجود اینکه استراتژی صنعتی دولت آقای خاتمی هم کم وبیش همان "جانشینی واردات" و ایجاد صنایع پایه ماند و بخش صادرات غیر نفتی رشد چندانی نکرد، دولت ایشان در تصحیح نهادهای اقتصادی و رشد چند صنعت موفقیت های قابل توجهی کسب نمود. مثلا، صنایع انرژی بر به رشد خود ادامه دادند، بخش نفت و گاز پیشرفت کرد، و صنعت نوپای هسته ای (نطنز و فردو) وارد مرحله جدید ساخت و ساز زیرنباهای خود شد. بعلاوه، بخشی از صنایعی که در دوران پهلوی دوم و آقای هاشمی ساخته و مانده بودند ترمیم و نوسازی شدند، و به بخش های کشاورزی و خدمات رسیدگی جدی گردید.

🔸دولت آقای خاتمی درافزایش بهره برداری از ظرفیت های مصرف نشده صنایع موجود هم موفق بود. در جایی که دولت آقای خاتمی کمترین توفیق را داشت، جلوگیری از کاهش رشد صنایع مصرفی و ایجاد صنایع تولیدی-صنعتی جدید (صنایعی که کالاهای صنعتی تولید میکنند) در سطحی قابل قبول برای کشوری با ظرفیت ها و منابع ایران بود. جز در چند مورد، کمتر صنعت غیر دفاعی مدرنی را میشود نام برد که در دوران ایشان به بهره برداری رسید. البته دولت ایشان در شروع و رشد چندین پروژه عظیم که ارتباط مستقیمی با انرژی داشتند (صنایع انرژی بر)، مثل پتروشیمی عسلویه، فولاد و الومنیم، نقش داشت.

🔹تداوم سیاست استفاده از برتری نسبی کشور (برتری های خدادادی) و بی توجهی به ایجاد برتری رقابتی (کار و دانش محور) باعث شد که دولت آقای خاتمی فرصت در دوره "اصلاحات" برای ایجاد صنایع جدید با تکنولوژی بالا و استفاده از نیروهای کار هوشمند کشور را از دست بدهد. مشکل عمده دیگر بی توجهی جدی به صنایع کوچک و متوسط، مسئله عدالت و مسایل نیروی کار بود که باعث جانشینی دولت ایشان با دولت پوپولیست و "عدالت طلب" آقای احمدی نژاد شد.

👈از گفت‌وگوي دكتر هوشنگ امير احمدي با مجله #كارخانه_دار

🔅این متن را اگر می‌پسندید، برای دیگران نیز ارسال کنید.🔅
#كارخانه_دار
👇👇👇
@Karkhanedar_Mag

http://uupload.ir/files/gxkb_photo_۲۰۱۸-۱۲-۲۳_۱۵-۳۸-۳۶.jpg


⁉️ چگونه دیجی‌کالا به درآمد میلیاردی روزانه رسید؟

♻️برادران محمدی (حمید و سعید) که موسسان دیجی‌کالا هستند، در ایران نشان دادند که یک ایده چطور می‌تواند تبدیل به یک استارتاپ موفق شود و سرمایه‌گذارانی هم که به برادران محمدی اعتماد کردند، ثابت کردند که استارتاپ‌ها علاوه بر داشتن سود برای یک سرمایه‌گذار، تبعات مثبت بی‌شماری برای کشور نیز به همراه دارند.

❇️ بعد از گذشت ۱۰ سال از راه‌اندازی دیجی‌کالا (که به آمازون ایران معروف است) قیمت دیجی‌کالا در سال 2014 در گزارش جهانی استارتاپ بیش از ۱۵۰ میلیون دلار و به تازگی ۵۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده است.

🔸دیجی‌کالا با سرمایه 150 میلیون دلاری 1000 پرسنل دارد.

👤سعید محمدی، یکی از دو برادر میلیاردر موسس دیجی‌کالا گفت: من لیسانس مکانیک و فوق‌لیسانس ام.بی.ای از دانشگاه سازمان مدیریت صنعتی دارم و برادرم حمید محمدی، لیسانس صنایع از دانشگاه خواجه نصیر و فوق‌لیسانس ام.بی.ای از دانشگاه علم و صنعت دارد. من و برادرم، در کار عکاسی دیجیتال فعالیت می‌کردیم. روزی برای خرید دوربین هنگامی که از جستجو در اینترنت توانستیم به اطلاعات کافی درباره دوربین دست پیدا کنیم، به خیابان جمهوری تهران رفتیم و دوربین را خریداری کردیم.

🔸محمدی در ادامه توضیح داد: بعد از این‌که دوربین خریداری شد و پس از چند روز استفاده از آن، متوجه شدیم که دوربینی را به ما فروخته‌اند که لنز آن تعمیر شده است و به اصطلاح دست دوم است. اینجا بود که جرقه ایجاد یک سایت خرید اینترنتی که نام آن «دیجی‌کالا» شد، در ذهن ما زده شد.

🔸به گفته محمدی، در تاسیس «دیجی‌کالا» از تجربه خرید دوربین استفاده شده و به دنبال آن نوشتن یک مدل کار آغاز شد.

🔸این موسس موفق کسب و کار اینترنتی ادامه داد: پس از آن به جمع‌بندی نهایی رسیدیم و کافی بود کار را عملی کنیم. اوایل سال ۸۵ بود که شروع کردیم به برنامه‌نویسی برای این‌که سایت را بالا بیاوریم و به دلیل اینکه نخستین سایت فروشگاه اینترنتی بودیم و شبیه یا مدلی نداشتیم، باید از اول تا آخرش را خودمان طراحی می‌کردیم. پس کار در سال ۱۳۸۵ راه‌اندازی شد و کار خود را با ۵ نفر شروع کردیم اما در پایان سال ۹۳ پرسنل آن به ۷۰۰ نفر رسید.

🔸دیجی‌کالا در سال 2014 و براساس گزارشی که مجله اکونومیست منتشرکرد، در رتبه نخست سایت‌های ایران قرار گرفت و در حال حاضر ما 1000 نفر پرسنل داریم و تعداد فروش روزانه دیجی‌کالا ۲۰۰۰ سفارش با متوسط ۶۰۰ هزار تومان است که در مجموع به عدد فروش 1.200.000.000 تومان در روز می‌رسیم.

✅ دیجی‌کالا بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی کشور، با گستره‌ای از کالاهای متنوع برای تمام اقشار جامعه و هر رده سنی، برای کاربران خود «تجربه لذت‌بخش یک خرید اینترنتی» را تداعی می‌کند.

❇️ «ارسال سریع»، «ضمانت بهترین قیمت» و «تضمین اصل بودن کالا» سه اصل اولیه است که دیجی‌کالا از نخستین روز تاسیس، سعی کرده به آن پایبند باشد و با رعایت این سه اصل، هرسال حوزه‌های تازه‌ای را در فروش کالا و خدمات، به دایره فعالیت خود افزوده است.

♨️با ما در #كارخانه‌_دار بمانيد.
👇👇👇
https://t.me/Karkhanedar_Mag


💥 پیش بینی آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز، "دیتر زیچه"؛
@Karkhanedar_Mag

👤 دیتر زیچه مدیر عامل شرکت خودروسازی بنز در سخنرانی اخیری که داشت اعلام کرد ۸۰ درصد رفت و آمدهای شهری در آینده حذف خواهد شد...

💎رقیبان ما شرکت‌های تولید خودرو نیستند بلکه شرکتهایی مثل اپل, گوگل و سیسکو هستند.
💠در پنج تا ده سال آینده نرم افزار و اطلاعات همه صنایع را خواهد بلعید.

💎شرکت خدماتی اوبر UBER که الآن بزرگترین شرکت تاکسیرانی است صاحب یک ماشین هم نیست و فقط یک نرم افزار است!

💠هم اکنون شرکت ایرباس بزرگترین شرکت هتلداری جهان است بدون داشتن حتی یک هتل ملکی!

💎شرکت Watson با ارایه نرم افزار تشخیصی خود، با دقت صد در صد به کمک پزشکان در تشخیص انواع سرطان خواهد آمد.

💠نرم افزارهای شبیه ساز ساختار DNA ، شانس موفقیت در لقاح مصنوعی یا IVF را به ۹۹ درصد خواهند رساند.

💎تا ۸۰ درصد از رفت و آمدهای شهری حذف خواهند شد و سیستمهای اطلاعاتی جای آنها را خواهند گرفت ... بنابراین آلودگی هوا نداریم، تصادف به حداقل خواهد رسید و وقت بیشتری برای تفریح خواهیم داشت.

💠به دو دلیل شرکت‌های بیمه به لبه ورشکستگی خواهند رسید، اول بخاطر کاهش فعالیتهای فیزیکی بخصوص در حمل و نقل و دوم پیش بینی بسیار دقیق سیستمهای هوش مصنوعی از آینده، نیاز ما به بیمه را کمتر خواهد کرد.
@Karkhanedar_Mag

💎کشاورزی بدون خاک و مبتنی بر اطلاعات با بهره وری ۹۹ درصدی در مصرف آب ، جای کشاورزی سنتی را خواهد گرفت.

💠پول جای خود را به اطلاعات یا پول دیجیتالی میدهد ، پول دیجیتالی نقش پشتوانه ارز را در جهان بازی خواهد کرد.

💎شاید بتوان گفت تنها کسب و کار فیزیکی که در آینده رشد خواهد کرد ، گردشگری است.

💠انسانها کارهای خود را به سیستم‌های اطلاعاتی واگذار خواهند کرد و تفریح را برای خود نگه خواهند داشت.

💎در آمریکا برای وکلای جوان دیگه کار پیدا نمی شود چون به راحتی و با کمک شرکت IBM شما میتوانید بادقت نود درصد راهنماییی حقوقی بشوید.

💠در سال 2018 ماشینهای بدون راننده در خدمت حمل و نقل خواهند بود.
این مورد صنایع را در سال‌های آینده دچار مشکل خواهد کرد.

💎فرزند‌ان ما دیگر نیازی به گرفتن گواهینامه رانندگی نخواهند داشت و همینطور دیگر وجود پارکینگها بی معناست.

💠چهره شهرهای آینده با این تغیيرات عوض خواهد شد و اخبار وحشتناک رانندگی را دیگرنخواهیم داشت.

💎صنایع خودروسازی ورشکسته خواهند شد .

💠شرکت‌های بیمه هم ضربه بزرگی خواهند خورد و بازار املاک و مستغلات ماهیت خود را از دست خواهند داد.

💎شهر ها آلودگی صوتی کمتری خواهند داشت. برق با کمک روشهای نوین تولید ارزان خوهد شد. مشکل آب حل خواهد شد چون عمدتا به مصرف خوردن خواهد رسید.

💠بررسی سلامت افراد ارزان و میتواند از طریق موبایل بررسی شود.

💎چاپ سه بعدی بزودی و با سرعت تمام به خدمت طراحان صنتعی خواهد آمد و به سادگی از طریق موبایل.
کشور چین در این مورد کار را شروع کرده است.

💠اگر میخواهید وارد دنیای جدید شوید ایده‌ی شما باید با موبایل ارتباط داشته باشد در غیر اینصورت باید آنرا فراموش کنید.

💎ایده هایی که برای قرن بیست .طراحی شدند در قرن 21 محکوم به شکست خواهند بود.

💠هفتاد تا هشتاد درصد شغلها تا بیست سال آینده دیگر وجود نخواهند داشت.

💎شغلهای جدید به وجود خواهند آمد ولی معلوم نیست در این مدت کوتاه مقدار آنها کافی باشد.

💠گوشت تهیه شده که جایگزین گوشت گاو و گوساله میشود نیاز جامعه را به گرانی تولید گوشت از بین میبرد و همینطور ۳۰ درصد زمین‌های کشاورزی که برای تامین غذای دام مصرف میشود آزاد خواهد شد ودر کنار آن شرکتهای دانش بنیان حشراتی را به بازار خواهند آورد که پروتئین بیشتری را دارا خواهند بود که البته خیلی از مردم انرا دوست ندارند.

💎هم اکنون یک اپلیکیشن بنام مودیز وجود دارد که احساس شما را نشان میدهد.

💠در سال ۲۰۲۰ اپلیکیشنهای دیگری قادر خواهند بود از طریق آنالیز حالت‌های صورت بگویند که کلام گفته شده دروغ یا راست است! تصور کنید چه اتفاقی برای سیاستمداران خواهد افتاد!!

💎 بیت کوین یک پول دیجیتال است که میتواند نقش پشتوانه ارز را در جهان را بازی کند.

💠 طول عمر در حال افزایش است و به بالای صد سال خواهد رسید.

💎در زمینه تحصیلات تا سال 2020 هفتاد درصد مردم دارای موبایل خواهند بود و این بدان معناست که دسترسی به اموزش جهانی خواهند داشت و می‌توانند از موسسه Khan academy استفاده کنند،دسترسی رایگان به آموزش مجانی برای همه کودکان بر قرار خواهد شد همینطور تحصیل در کشورهای پیشرفته.

💠 میتوان با در دسترس قرار دادن اپلیکیشن
آموزش زبان انگلیسی بصورت مجانی به کودکان در آفریقا و سایر نقاط جهان آنها را قادر به تکلم به زبان انگلیسی در حد عالی در عرض شش ماه کرد.

🔅این متن را اگر می‌پسندید، برای دیگران نیز ارسال کنید.🔅
#كارخانه_دار
👇👇👇
@Karkhanedar_Mag


🔶همه چيز با پول شروع نمي شود
داستان شكل گيري «زارا» بزرگترين خرده فروشي مد و لباس دنيا

✅اورتگا خانواده‌ای بسیار فقیر داشت و پدرش کارگر خط راه‌آهن بود. او در سال 1936، قبل از شروع جنگ داخلی اسپانیا در لئون متولد شد. اورتگای 80 ساله که به اندازه ثروتش بی‌سروصدا و منزوی است، در خاطرات خود به یاد می‌آورد که وقتی کودک بود و بانک وثیقه مادرش را برای دریافت پول خرید مایحتاج زندگی نپذیرفت، چقدر احساس حقارت و آزردگی کرده بود. اورتگا در 13سالگی مدرسه را رها کرد و کارش را به‌عنوان پیک یک فروشگاه در زادگاهش شروع کرد و با خود عهد کرد هیچ‌گاه اجازه ندهد خانواده‌اش دیگر طعم فقر را بچشند.

✅بعد از همکاری با چند خرده‌فروشی، اورتگا با کمک همسرش با سرمایه کمتر از 100 دلار در خانه خود، به دوخت لباس‌های خانگی روی آوردند. در سال 1975 این زوج تصمیم گرفتند فروشگاه کوچکی به نام زارا تاسیس کنند. هشت سال بعد، اورتگا کار خود را توسعه داد و 9 فروشگاه دیگر در سراسر اسپانیا تاسیس و در سال 1984 فروشگاه مرکزی زارا را با وسعت هزار متر مربع افتتاح کرد. ایندیتکس اکنون با 6500 فروشگاه در 88 کشور بزرگ‌ترین خرده‌فروشی مد و لباس دنیا محسوب می‌شود.

✅ویژگی منحصربه‌فرد زارا این است که زمان تولید و توزیع کالا را به حداقل رسانده است. وقتی که شرکت‌هایی مانند گپ و H&M پنج ماه برای طراحی، تولید، توزیع و فروش محصولات جدید خود در اوایل دهه گذشته وقت صرف می‌کردند، زارا این کار را تنها در سه هفته انجام داد! این یعنی شرکت‌های اورتگا راحت‌تر از رقبا می‌توانند با خواسته‌های مشتری همگام باشند و نیز هزینه کمتری بابت انبارداری متحمل شوند.

✅اورتگا به نظرات کارمندان و مدیران رده‌های پایین‌تر شرکت به خوبی گوش می‌داد تا بداند مد بازار چیست و مردم بیشتر به خرید چه چیزهایی تمایل نشان می‌دهند. او همچنین تولیدی‌های خود را در اسپانیا، پرتغال، ترکیه و مراکش که فاصله نزدیکی داشتند نگه داشت تا بتواند سبک کار را با سرعت بیشتری تغییر دهد. این مدل کسب‌وکار ایندیتکس که بر زنجیر عرضه محلی باثبات مبتنی است، موفقیت‌ بی‌سابقه‌ای برای این شرکت به ارمغان آورده است. فروشگاه‌های زارا دو بار در هفته موجودی خود را تغییر می‌دهند و سفارش‌هایی که دریافت می‌کنند ظرف 48 ساعت تحویل داده می‌شود. مدیران فروشگاه‌ها به خوبی آموزش دیده‌اند تا بر آنچه فروش می‌رود یا مشتری طلب می‌کند یا می‌پوشد، نظارت دقیق داشته باشند.

✅اورتگا در شهر خودش و در دفاتر مرکزی ایندیتکس که مقر امپراتوری خرده‌فروشی‌های او محسوب می‌شود، شخصیتی کاملا محبوب و خودمانی دارد. او هنوز به همان کافه‌ای می‌رود که از جوانی به آنجا مراجعه می‌کرد. در واقع، در این 40 سالی که اورتگا، ایندیتکس را تاسیس کرده، با وجود ثروت فراوان و موفقیت‌های خیره‌کننده‌ای که به دست آورده، ظاهر زندگی او تغییر چندانی نکرده است. گفته می‌شود او ناهارش را در رستوران شرکت با کارمندانش صرف می‌کند و به جای اینکه در دفتر کارش پنهان شود، معمولا پشت میزی در وسط کارخانه می‌نشیند و با طراحان لباس و کارشناسان پارچه تعامل مستقیم دارد. شاید عجیب‌ترین موضوع در مورد مردی که ثروت خود را از طراحی و فروش لباس به دست آورده این باشد که او هیچ علاقه‌ای به مد ندارد و حتی به برندهای خود وفادار نیست. معمولا یک ترکیب لباس ثابت دارد که هیچ‌یک محصولات زارا و دیگر برندهای ایندیتکس نیستند.@Karkhanedar_Mag


👤⁉️ مائو، رهبر جمهوری خلق چین چگونه با ایدئولوژی کشورش را دچار قحطی و نابودی کرد؟

🔸 بررسی گذشته ی مائو شاید بتواند در ریشه یابی اقدامات وی کمک کند. او یک خوره کتاب بود و وقتی دانشجو بود برای گذران امور خود مسئولیت کتابداری را بر عهده گرفته بود. در آنجا بود که با غرق شدن در کتاب ها مقاهیم مختلفی را یاد گرفت.
🔹 با وجود تلاش‌هایش به دلیل طبقه اجتماعی پایین و داشتن لهجه، از طرف اساتید جدی گرفته نمی شد. وی همچنین از دانشجویان مرفه دیگر فاصله گرفته بود. حدس من این است که رفتار بد طبقه ی مرفه با وی اگر عامل اصلی نباشد، محرک خوبی برای جهت یابی به عقاید کمونیستی بوده است.
🔸 ویژگی برجسته و شگفت انگیز سوسیالیسم که اگر درست مدیریت نشود به صورت شمشیر دولبه عمل می کند این است که ذاتا ضد مردمی است. دولت های سوسیالیستی بر خلاف دموکراسی ها می توانند منافع اکثریت را در نظر نگرفته و حتی آسیب بزنند.
🔹 ایده اصلی سوسیالیسم این بود که با لغو مالکیت خصوصی، افراد بر اساس استعداد هایشان کار کنند و هر کس با توجه به کاری که می کند دستمزد بگیرد. ایده ای مقابل سرمایه داری که در آن بازار آزاد است و هر کس می تواند با توجه به عرضه ای که دارد قیمتی تعیین کند.
🔸حال که قدرت مطلق چین به دست حزب کمونیست افتاده است، تغییرات اقتصادی شروع می شود. سیاست اشتراکی و لغو مالکیت راهکار اصلی سوسیالیست است. در نتیجه دیگر، کشاورزان حقی بر محصولات خود ندارند. کشاورز حق ندارد محصولش را بفروشد، بلکه باید هر روز کار کند و دستمزد بگیرد.
🔹به منظور جمع آوری محصولات کشاورزان، تعاونی های روستایی تبدیل می شوند به کمون. هر کمون مسئولیت جمع آوری محصولات، پرداخت دستمزد و حتی اطعام دهقانان را دارد. همزمان با این سیاست ها وضعیت آزادی بیان و مخالفان دولت نیز جالب است.
🔸در سال ۱۹۵۷ مائو تصمیم به اجرای جنبش اصلاح در حزب کمونیست گرفت. متفکران و اندیشمندان برای ابراز انتقاداتشان و توصیه راه هایی برای کارآمد تر کردن حزب و دولت دعوت شدند. عده ای مستقیما مشروعیت ساختار سیاسی تک حزبی و انحصار قدرت حزب را به چالش کشیدند.
🔹مائو که انتظار چنین مخالفتی را نداشت، منتقدان را زندانی می کند و چین با آزادی بیان پس از این واقعه خداحافظی می کند. بعد از آن وقایع میدان تیان آن من نیز نتوانست آزادی بیان را به این کشور بازگرداند.
🔸فاجعه وقتی نمایان می شود که در سال ۱۹۵۸ مائو تصمیم به اجرای برنامه « جهش بزرگ رو به جلو» می‌گیرد. در این برنامه او قصد دارد تا صادرات غلات را در چند سال کوتاه افزایش دهد و با کشور های غربی مقابله کند.
🔹در برنامه بزرگ ایده های بسیار عجیبی اجرا می شوند. محصولات در جایی کاشته می شوند که عملا امکان بهره برداری را ندارند. یا حتی می گویند که هر چه یک محصول را عمیق تر بکارید، بهتر است.
🔸با نابودی آزادی بیان و سیستم تک حزبی و دیکتاتوری مائو همه چیز دست به دست هم می دهد تا ایده های احمقانه اجرا شوند. وضعیت وقتی جالبتر می شود که در طی این سال ها صادرات غلات چین افزایش می یابد ولی مردم دچار قحطی می شوند.
🔹اوضاع آنقدر احمقانه بود که حتی مقالات دانشگاهی در تایید برنامه بزرگ با این مضمون نوشته می شود که هر چقدر از زمین کار بکشید همان قدر برداشت می کنید.
🔸دولت های ایالتی نیز از ترس مائو یا برای گرفتن تایید وی آمار و ارقام عجیبی از پتانسیل زراعی ایالت های خود می دهند. عدم آگاهی تا جایی جلو می رود که حتی دولت، اوایل قحطی متوجه نمی شود این‌ پدیده رخ داده است! در قحطی بزرگ چین، ۲۰ تا ۳۰ میلیون نفر از گرسنگی می میرند.
🔹در نهایت بعد از ۳ سال برنامه جهش بزرگ رو به جلو با شکست مواجه می شود. آیا مائو درس عبرت گرفته و به بازار آزاد روی می آورد؟ خیر. او همچنان معتقد است که سیاست های کمونیستی درست هستند ولی باید درست اجرا شوند. در نتیجه چندین برنامه اقتصادی و فرهنگی دیگر اجرا می کند.
🔸در نهایت با این که چین دیگر دچار مشکل بزرگی مثل قحطی نمی شود ولی تا آخر عمر مائو دچار فقر و عدم توسعه و رکود می ماند. بعد از مرگ وی چند تن از افراد حزب کمونیست و ژنرال های نظامی با دستگیری موافقان اندیشه های مائو، قدرت را به دست می گیرند و اصلاحات اقتصادی را شروع می کنند.
🔹تعهد کورکورانه رهبران چین به آموزه های خارجی و پذیرش بدون قید و شرط آن به مثابه راه حل اصلی، رویکرد آن ها به مسائل مختلف را به جزمیت آلود. حتی سیاست مدار مبارز و مستقلی مانند مائو در این دام افتاد و کمونیسم را تنها وسیله گذار چین به سرزمین صلح و فراوانی تصور کرد.
🔸تعهد بی قید و شرط به کمونیسم و تقدم وسیله به هدف به تدریج حزب کمونیست چین را از بشارت دهنده به گروه حافظ ایدئولوژی تبدیل کرد.

✍️منبع: کتاب چین چگونه سرمایه‌دار شد.
♨️با ما در #كارخانه‌_دار بمانيد.
👇👇👇
@Karkhanedar_Mag
http://uupload.ir/files/936y_dc53b97f0c22427979ae0.jpg


📱بسیاری از افراد با مشکل تمام شدن شارژ گوشی مواجه هستند و جا گذاشتن شارژر و یا عدم دسترسی به پریز برق برای اکثر مردم اتفاق افتاده است اما پژوهشگران دانشگاه ناتینگهام به تازگی از تولید لباس هایی با قابلیت شارژ کردن گوشی های همراه خبر دادند.

👕لباس های مذکور مجهز به صفحات خورشیدی با طول و عرضه 1.5 و سه میلی متر هستند که برای شارژ کردن گوشی تنها کافی است که آن ها را در جیب این لباس ها قرار داد.

👚علاوه براین، این سری لباس ها با محیط زیست سازگار بوده اما برای تولید آن ها 2000 صفحه خورشیدی کوچک نیاز است که در نتیجه هزینه های تولید گران تمام می شود.

🧪نمونه آزمایشی این لباس های ساخته شده که مجهز به 200 سلول بوده و با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند.
#كارخانه_دار
👇👇👇
@Karkhanedar_Mag


❇️درک غلط از مفهوم بازار آزاد در کشور باید اصلاح شود
@Karkhanedar_Mag

♦️ درک غلطی از مفهوم بازار آزاد در سطح حاکمیت و نخبگان اقتصادی وجود دارد که باید اصلاح شود، متاسفانه بازار آزاد در کشور ما به عنوان «بازار رها شده» ترجمه می شود و بسیاری بر این باورند که اقتصاد آزاد به معنای آن است که اقتصاد را رها کنید تا هرکس هر کاری دلش خواست انجام دهد.

🔸بازار آزاد در کاپیتالیستی‎ترین کشورهای دنیا به معنای رهاشدگی نیست. اقتصاد آزاد به معنای اقتصاد رقابتی و در اختیار بخش خصوصی و با مدیریت و نظارت دولت است. این مفهوم در مقابل اقتصاد غیررقابتی، انحصاری، سوسیالیستی همراه با مداخله محض دولتی قرار دارد.

♦️حفظ ثبات اقتصادی و ثبات رشد از وظایف حاکمیت است و اتفاقا این مسائل در اقتصاد بازار آزاد نیز تعریف شده است. مسئولان ما نیز به تعاریف غلط از بازار آزاد باور دارند و معتقدند که بخش خصوصی در حال سوء استفاده از مردم است، لذا باید در این حوزه فرهنگ سازی درستی صورت بگیرد و با این تفکرات و برداشت های اشتباه مبارزه شود.

✍️ سید علی مدنی زاده
▫️عضو گروه اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف و دانش آموخته دانشگاه شیکاگو

🔅این متن را اگر می‌پسندید، برای دیگران نیز ارسال کنید.🔅
#كارخانه_دار
👇👇👇
@Karkhanedar_Mag


👤"تاناکا هیساشیگ" مخترع ژاپنی مؤسس شرکت توشیبا و به خاطر اختراع و عرضه خیلی از وسایل مانند جاروبرقی و تلوزیون تخت، لقبش، توماس ادیسون ژاپن می‌باشد.

💢اولین سیستم پزشکی ام‌آرآی در سال ۱۹۸۲ توسط توشیبا عرضه شد و اولین لپ‌تاپ در سال ۱۹۸۵ توسط همین شرکت ارائه گردید!

🔆اختراعات وی بی شک در زندگی انسان تاثیر بسزایی داشته است.

#كارخانه_دار
👇👇👇
@Karkhanedar_Mag


🔴وزارت صنعت در « پسا داماد! »

🔶رضا رحماني را نقد كنيد اما اعتماد به نفس او را نگيريد!

✍️انتصاب داماد آقاي روحاني به عنوان رئيس سازمان زمين شناسي، بسيار واكنش بر انگيز و حاشيه ساز شد. اينكه اين انتصاب بر مبناي كدام توانايي‌ها صورت گرفته بحث ديگري است اما هوشياري جامعه و شبكه اجتماعي، مسئولانه و ستودني بود. قدرت بايد در مقابل مردم پاسخگو باشد دوران تبارگرايي تمام شده است.

🔸برخلاف آنچه منتقدان دولت برجسته كرده‌اند، خيلي بعيد است كه آقاي روحاني از اين ماجرا مطلع بوده باشد. در دفتر روحاني اما خيلي خبرهاست. با اين حال در نتيجه تفاوتي نمي‌كند. اين انتصاب مشكوك بود و بايد چاره جويي شود. چاره كار مداخله خود آقاي روحاني و تعليق اين حكم است. چنين فردي زير سايه اين نگاه سنگين جامعه نمي‌تواند موفق باشد حتي اگر آدم به غايت مدير و توانمندي باشد.

🔸اما وزير صنعت، معدن و تجارت در دوره تصدي مسئوليت خود، انتصاب‌هاي خوب و بي‌حاشيه هم كم نداشته است مانند آنچه در انتصاب رئيس جديد سازمان توسعه تجارت و چند پست ديگر انجام داد و با اقبال جامعه صنعتي و تجاري كشور روبرو شد. هنوز هم فرصت براي انجام انتصاب‌هاي خوب هست. رضا رحماني را بابت انتصاب داماد رئيس جمهور سرزنش كنيد اما اعتماد به نفس و شجاعت را از او نگيريد. او براي پيشبرد كار نياز به تصميم‌هاي اساسي و چالش برانگيز دارد.

🔸ترديد نكنيد كه انتخاب و انتصاب مدير در وزارتخانه فعلي صنعت و معدن كار راحتي نيست. نعمت زاده وزير پيشين كه رحماني را به قائم مقامي بركشيد، اكنون حضور فيزيكي دارد. شبكه مديران شريعتمداري هنوز نرفته‌اند و عموما قصد رفتن ندارند، دفتر جهانگيري و نهاد رياست جمهوري دخيل است. او را سخت دوره كرده‌اند. حق بدهيد كه در اين كشاكش، انتخاب تحميلي و اشتباه هم داشته باشد. شايد خيلي‌ها بي اطلاع باشند اما رحماني در برخي انتصاب‌ها زير بار نرفته است. روي نعمت زاده را زمين انداخته است. وضعيت او را درك كنيد!

🔸وضع وزارت صنعت، عادي نيست! از شهريور 96 تا دو ماه پيش روي هوا بود. يكسال بي ثباتي مديريتي بخش صنعت و معدن و تجارت را به قهقرا برده است. به رحماني فرصت بدهيد تا جبران كند. هنوز پست‌هاي مديريتي زيادي هست كه نيازمند تغيير عاجل است. وزارت صنعت هم البته وزارتخانه‌اي عاري از كارشناس و ظرفيت مديريتي نيست. رحماني مي‌توانست و مي‌تواند براي هر پست حداقل 10 نفر را از درون وزارتخانه كانديدا كند و 10 فرصت انتخاب داشته باشد.

🔸عيب همه وزراي صنعت اين است كه از منافع و ظرفيت‌هاي سازماني خودشان بي‌خبرند! بي‌خبري محض! از اينرو مجبورند در انتصاب‌ها به آشنايي‌هاي چهره به چهره خود و توصيه مقامات ديگر توجه كنند.

🔸رضا رحماني قول داده بود كه تا وقتي فردي واجد توانايي در داخل وزارتخانه هست از بيرون وزاتخانه مدير نياورد. عملكرد او از منظر جامعه فقط با اين قول قابل ارزيابي است. براي ارزيابي بقيه حرف و برنامه‌هاي او هيچ شاخصي وجود ندارد. انتصاب داماد روحاني خلاف عهد بود. البته چوبش را هم خورد و خواهد خورد!

💢مجله #كارخانه_دار
https://t.me/Karkhanedar_Mag


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
✂️قیچی غول پیکر با تیغه 350سانتی متری!
#كارخانه_دار
👇👇👇
@Karkhanedar_Mag


🔴مرگ تدریجی یک رویا: مورد نمونه آرژانتین

♻️معرفي سرمايه داري رانت خوار به جاي بورژوازي ملي و شكست در صنعت

🌐 آرژانتین در دهه 50 و 60 آیینه تمای نمای ویران شدن ساختارهای اقتصادی – اجتماعی کشوری بود که دارای همه نوع پتانسیل برای توسعه بود . خوان پرون به سان تمام رهبران پوپولیست جاه طلب جهان سومی تلفیقی بود از بلند پروازیهای غیر عقلانی ، ناسیونالیسم قومی و بعضا سوسیالیسم گله ای.

❇️ آرژانتین با استانداردهای حتی کشورهای اروپایی هم در دهه 1950 کشوری ثروتمند به شمار می رفت ، خاک غنی و زمینهای پهناور کشاورزی و دامپروری صنعتی توسعه یافته که در پرتو سیاستهای داهیانه بانک جهانی این کشور را به قطب صادرات صنایع غذایی و محصولات کشاورزی در جهان تبدیل کرده بود .

❇️ اما خوان پرون سودایی دیگر در سر داشت وی می خواست آرزانتین را همچون آلمان به قطب صنایع سنگین تبدیل کند و شعارش این بود که :« گسترش صنایع کشاورزی توطئه ایی بود که امپریالیستها برای عقب نگه اشتن ما بوجود‌آوردند » . پرون سرمایه قابل اعتنایی را که صنایع کشاورزی آرژانتین طی چند دهه جمع آوری کرده بودند را صرف واردات تکنولوژی خودروسازی و فولاد از آلمان کرد ، بانک جهانی فورا به مقابله برخاست و آن را بیش از حد جاه طلبانه و غیر واقعی خواند

❇️صنعتگران و کارخانه داران آرژانتینی هیچ تجربه ای در صنایع سنگین و فلزی نداشتند ، آرژانتین فاقد کارگر متخصص در این صنایع به تعداد کافی بود و مجبور شد بخش اعظم این نیروی متخصص را نیز از خود‌ آلمان تامین کند ، دولت پرون بلافاصله ارتباطش را با بانک جهانی قطع کرد و دست سرمایه داری جهانی را از آرزانتین کوتاه کرد و کشور را به سرمایه داری ملی واگذار کرد ، آنچه در آرژانتین وبرزیل با آب و تاب سرمایه داری ملی خوانده میشود تلفیقی بود از بورژوازی رانت خور داخلی که به دولت وابسته بود و نه تکنولوژی غربی را داشت و نه دلیلی برای مستقل بودن به لطف وام های کلان دولت را ، سرمایه اجتماعی پایین و فرهنگ لمپن پرور امریکای لاتین که در آن خلاقیت و موفقیت تقریبا بی معنی است را به این سیاهه اضافه کنید .

❇️ لازم به یادآوری نیست که نتیجه سیاستهای توسعه ای پوپولیستی پرون در دوران زمامداریش چه شد ، صنایع سنگین آرژانتین با ورود به رقابت جهانی در دهه 80 به راحتی ورشکست شدند و آرژانتین به بدهکار ترین کشور جهان تبدیل گشت ، امروزه نیز بخش اعظم صادرات این کشور را همان صنایع کشاورزی و غذایی که بانک جهانی و نه دولت‌ آرژانتین در آن ها سرمایه گذاری کرد را انجام می دهند ، برنده واقعی این بلند پروازی جاه طلبانه صنایع خودروسازی آلمان بودند که توانستند با هزینه ای دولت آرژانتین تاسیسات عظیمی در این کشور راه بیاندازند و با اتکا به نیروی کار آرزان قیمت تر در این کشور گوی سبقت را از رقبای فرانسوی و ژاپنی خود در آن دوران بربایند .

❇️ شکست برنامه های توسعه ای در آرژانتین و برزیل در آن برهه نتیجه اتکا بیش از حد به سرمایه داری ملی ، برنامه های غیر واقعی، عدم ارتباط گسترده با سرمایه داری جهانی و اختلاف شدید بین سرمایه داری ملی و بین المللی بود .

✍️رامين البرزي

♨️با ما در #كارخانه‌_دار بمانيد.

👇👇👇
@Karkhanedar_Mag

http://uupload.ir/files/kh8e_photo_۲۰۱۸-۱۲-۱۶_۰۱-۰۴-۳۴.jpg


🚌پشت نوشته جالب اتوبوس:

✴️اگه میخوای با خدا حرف بزنی، یه جای امن پارک کن و حرف بزن؛ اما اگه میخوای اون رو ببینی، حین رانندگی پیامک بنویس!
#كارخانه_دار
@Karkhanedar_Mag


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🏆پديده تنديس فروشي در ايران

🔹از مجمع تشخيص گرفته تا وزارت صنعت و كار و مسكن!

👤رشيدپور به نقطه و نكته مهمي انگشت گذاشت
#كارخانه_دار
@Karkhanedar_Mag


🔶هک کردن P یا P-hacking چیست؟

@Karkhanedar_Mag
🌀چند سالی است که متخصصان آمار، برخی روی‌کردهای رایج در تحلیل آماری داده‌ها و گزارش نتایج آن را تحت عنوان p-hacking نقد کرده‌اند. این گزاره که «اگر داده‌ها را به اندازه کافی شکنجه کنی به هر چیزی اعتراف می‌کنند» را اکثرا شنیده‌ایم ولی شاید مبانی آماری/ریاضی آن روشن نباشد. در این‌جا سعی می‌کنیم بدون این‌که خیلی وارد جزییات ریاضی شویم، یک نوع خطای رایج را بحث ‌کنیم.

🌀برای درک دقیق‌تر p-hacking خوب است یک بار مفهوم p-value را مرور کنیم. در آمار و اقتصادسنجی در توضیح مفهوم p-value می‌گوییم: چه درصدی از خطا را می‌پذیریم که که فرض صفر واقعا برقرار باشد ولی ما در نمونه خاصی از داده که داریم این مقدار از آماره را مشاهده کنیم. مثلا وقتی مقدار ۵٪ را برای رد/قبول می‌پذیریم، می‌گوییم که «می‌فهمیم که در ۵٪ اوقات میزان آماره حتی با شرط درستی فرض صفر می‌‌‌تواند از میزان مشاهده شده ما بزرگ‌تر باشد، ولی چون ۵٪ عدد بزرگی نیست، با اطمینان خوبی فرض صفر را رد می‌کنیم.».

🌀روش p-hacking دقیقا روی رسیدن به آن ۵٪ تمرکز می‌کند و آن را به عنوان نتیجه واقعی و علمی گزارش می‌کند. اگر هنوز ماجرا برای‌تان مبهم است به این مثال توجه کنید: فرض کنید ما می‌خواهیم اثر چای سبز روی رشد گیاهان را ببینیم. فرض کنیم می‌دانیم که چای سبز هیچ تاثیری روی رشد ندارد، ولی از هر ۲۰ آزمایش، یکی نشان خواهد داد که چای روی رشد گیاه تاثیر دارد. این یک از بیست، به این معنی نیست که چای روی رشد گیاه اثر خاصی دارد بل‌که صرفا می‌گوید که به خاطر تصادفی بودن شرایط، ما در ۵٪ از نمونه‌ها چنین رابطه‌ - غیرواقعی - را در داده‌ها مشاهده خواهیم کرد.

🌀حال فرض کنید که ما در ۲۰ اتاق مختلف آزمایش رابطه چای و رشد گیاه را روی تعداد زیادی گیاه انجام می‌دهیم. اگر کسی نتیجه همه ۲۰ اتاق را با هم مقایسه کند، فورا می‌فهمد که چای اثری ندارد. ولی اگر محقق پس از دیدن داده‌ها، نتایج ۱۹ اتاق را دور بیندازد و فقط با استفاده از داده‌های یک اتاق، رگرسیونی اجرا کرده و به عنوان نتیجه گزارش کند، خواننده متوجه این حقه نخواهد شد. همه چیز هم درست جلوه خواهد کرد: تعداد زیادی گیاه در گروه آزمایش و گروه کنترل بودند و آماره‌ها هم کاملا درست هستند.

🌀در اقتصاد و علوم اجتماعی این اتفاق چه طور می‌افتد؟ معادل آزمایش‌ در اتاق‌های مختلف برای ما، تصریح (Sepcification) های مختلفی است که روی مدل می‌زنیم. مثلا ممکن است برای تخمین عوامل موثر بر درآمد فرد، انواع و اقسام متغیرهای توضیح‌دهنده از سن و تحصیلات و جنس و نژاد و سابقه خانوادگی و محل سکونت و قد و وزن و الخ را در رگرسیون بگذاریم و آن قدر «ترکیبات مختلف متغیرها و توان‌ها و لگاریتم و تعامل آن‌ها» را امتحان کنیم تا به نتیجه قوی برسیم.

🌀 چند وقت پیش مقاله‌ای را داوری کردم که فرد برخی روابط اقتصادی را روی ۵۰ ایالت آمریکا تخمین زده و مدعی شده بود که در این ۲-۳ ایالت، چنین رابطه‌ای برقرار است و اسم این ایالت‌ها را به عنوان نتیجه تحلیل گزارش کرده بود. در حالی که اگر با نگاه p-hacking به ماجرا نگاه کنیم، می‌توانیم بگوییم که یک جامعه نمونه (مثلا کشور آمریکا) را اگر به ۵۰ زیرنمونه تصادفی - بدون هیچ تفاوت نظام‌مند - بشکنیم و یک مدل را روی این ۵۰ زیر نمونه تست کنیم، محتمل است که در ۲-۳ مورد از زیرنمونه‌ها نتیجه معنی‌داری در مدل ببینیم. این ۲-۳ مورد معنی‌دار فقط خطای آماری و نمونه‌برداری است و بس.

🌀مثال بسیار رایج دیگر: عمل‌کرد کشورها در مسابقات جهانی ژیمناستیک یا درآمد سرانه یا مرگ و میر نوزادان را بگیریم و «هزاران» متغیر محتمل از آب و هوا تا مصرف شکلات را برای توضیح تفاوت بین کشورها امتحان می‌کنیم. مطمئنا این وسط چند متغیر (گاه عجب و غریب) پیدا خواهد شد که همبستگی بسیار قوی با خروجی مورد نظر داشته باشد، بدون این‌که واقعا رابط خاصی بین این متغیرها باشد.

🌀 در روش‌های مختلف آماری، شهود ناشی از نقد p-value با اسامی مختلف تکرار می‌شود. مثلا در یادگیری ماشینی (ML) که الگوریتم تعداد خیلی زیادی متغیر توضیح‌دهنده و ترکیبات مختلف آنان را بررسی می‌کند، شانس زیادی هست که در داخل نمونه آموزش، بلاخره رابطه‌‌ای پیدا شود ولی این رابطه حقیقی نیست و به این خاطر عمل‌کرد ضعیفی در خارج-از-نمونه می‌بینیم.

✍️دکتر حامد قدوسی

🔅این متن را اگر می‌پسندید، برای دیگران نیز ارسال کنید.🔅
#كارخانه_دار
👇👇👇

@Karkhanedar_Mag


🔴۲۰۰ درصد !

🔸این رشد قیمت مواد اولیه خودرو در عرض ۶ ماه گذشته است ...
#كارخانه_دار
@Karkhanedar_Mag

Показано 20 последних публикаций.

523

подписчиков
Статистика канала