🔬 کیمیانانو 🔬


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


نهاد کیمیانانوی دانشگاه صنعتی شریف
در صورت تمایل جهت فعالیت در نهاد، در گروه تلگرامی t.me/kimianano_group عضو شوید.
ارتباط با ادمین: @rsalehi7

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#Ultra_Ever_Dry
پوششی فوق آب‌گریز و روغن‌گریز (اولئوفوبیک) است که بیش‌ترِ مایعات مبتنی بر آب و روغن را دفع می‌کند. "Ultra-Ever Dry" از فناوری اختصاصی "omniphobic" (همه‌چیزگریز) برای پوشاندن سطح جسم دلخواه بهره می‌گیرد. این دسته از مواد با ایجاد یک بافت شیمیایی به‌خصوص روی سطوح از چسبندگی آب و مواد مبتنی بر روغن جلوگیری می‌کنند. این بافت از نظر هندسی شامل فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌هایی است که بر خلاف پوشش‌های دیگر، این‌برآمدگی‌ها اکثر مواد مرطوب را دفع می‌کنند. این فناوری نسبت به نمونه‌های فوق آب‌گریز قبلی از حیث مقاومت در برابر سایش و چسبندگی ارتقا یافته است و گزینه‌ی مناسبی برای مواردی است که دوام و مقاومت بیشتری نیاز داشته باشند.

🧬 @KimiaNano_SUT


از ابتدای صبح ازل مقتدا علیست
تا انتهای شام ابد رهنما علیست
حبل المتین محکم و برهان قاطع است
لوح و قلم علیست قدر تا قضا علیست

میلاد امام علی علیه‌السلام، والاترین الگوی شهامت و دیانت، و روز پدر بر شما مبارک باد 🌺
🧬 @KimiaNano_SUT


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
❇️ دهمین #مسابقه_ملی_فناوری_نانو

💥مسابقه ملی فناوری نانو؛ از رقابت علمی تا راه‌اندازی کسب‌وکار نانویی
😍جوايز ارزنده
💸 ثبت نام با تخفیف
🔴 بدون محدودیت رشته

📌اطلاعات بیشتر:
🌐 http://edu.nano.ir/news/67321

🧑🏻‍💻ثبت‌نام:
@hamidreza_2078

🧬 @KimiaNano_SUT


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
مختصری از نانو
🧬@kimianano_sut


#معرفی
#مقاله
✨#خورشید_درخشان
💧#آب‌_پاک

📝 در دسترس‌بودن آب آشامیدنی سالم اهمیت بالایی برای حیات و کیفیت زندگی بشر دارد. متاسفانه منابع آب به علت رشد جمعیت، استعمال مفرط و آلوده‌شدن رو به کاهش است. 884 میلیون نفر در جهان به منابع آبی دسترسی ندارند و بسیاری دیگر مجبورند به منابع آبی که از نظر میکروبیولوژیکی غیر سالم است، تکیه کنند که پیامد آن بیماری‌هایی مثل حصبه، وبا و مرگ 2.2 میلیون نفر در هر سال است.(1)


📝 محققان کانادایی دانشگاه واترلو موفق به ساخت نانوکاتالیستی شدند که در حضور نور خورشید قادر به شکستن آلودگی‌های نفتی موجود در آب است. برخلاف روش‌هایی نظیر فیلتر کردن یا کلرزنی، این روش بسیار ارزان و مبتنی بر انرژی خورشیدی است. در این‌روش از نانوذرات برای شکستن آلایندگی استفاده می‌شود. نور خورشید که به فتوکاتالیست برخورد می‌کند موجب شکسته‌شدن ذرات آلودگی و تبدیل‌شدن آن‌ها به اتم‌های منفرد می‌شود. این‌روش کاملا متکی به انرژی خورشید بوده و نانوذرات مورد استفاده در آن نیز دوباره قابل استفاده است. قدم بعدی در این پروژه آن است که محققان جنبه‌های مختلف این فرآیند را بررسی کنند تا به طور کامل با الزامات و استانداردهای محیط‌زیست کانادا هم‌خوانی داشته‌باشد.(2)


📝 کاتالیزور نوری (Photocatalyst) به گروهی از کاتالیزور‌‌‌ها گفته می‌شود که وقتی در معرض تابش نور قرار می‌گیرند، فعال می‌شوند. در واقع کاتالیزور‌های نوری در اثر تابش نور از طریق کاهش انرژی فعال‌سازی (Activation Energy) واکنش، منجر به بروز یا سرعت‌بخشیدن به واکنش‌های شیمیایی می‌شوند؛ در حالی که خود بدون تغییر باقی می‌مانند. عملکرد کاتالیزور‌های نوری بدین‌طریق است که پس از جذب نور (معمولا اشعه‌ی فرابنفش)، الکترون‌های آن‌ها برانگیخته شده و از مدار خود جدا می‌شوند و در نتیجه حفره‌ای برجا می‌ماند که خاصیت اکسید کنندگی بسیار بالایی دارد، در عین حال الکترون نیز خاصیت احیا کنندگی قوی دارد. جفت‌های الکترون حفره‌ی ایجاد شده با مولکول‌های موجود در سطح ذرات واکنش می‌دهند و نتایج مورد نظر حاصل می‌شود.(3)

منابع:
1. مقاله آموزشی سایت آموزش نانو : کاربرد کاتالیزورهای نوری
http://edu.nano.ir/index.php?actn=papers_view&id=216
2. خبر سایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو
https://uwaterloo.ca/news/news/researchers-find-new-inexpensive-way-clean-water-oil-sands
3. مقاله آموزشی سایت آموزش نانو : کاتالیزورهای نوری
http://edu.nano.ir/index.php?actn=papers_view&id=70


🧬@KimiaNano_SUT


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
نمونه‌ای از اثر لوتوس (آب‌گریزی) در نانوتکنولوژی👌

🧬@KimiaNano_SUT


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
نوعی آسفالت با بهره گیری از فناوری نانو، که موجب جذب فوق العاده سریع آبهای سطحی می شود
🧬 @KimiaNano_SUT


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
تفاوت لباس معمولی با لباس نانو
🧬 @KimiaNano_SUT




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
اولین‌های نانوتکنولوژی🥇
🧬 @KimiaNano_SUT


نانو سیلور:

نانو سیلور یا همان نانو ذرات نقره ، یکی از پر کاربرد ترین ذرات در حوزه نانو پس از نانو لوله های کربن است، که هر روزه بر کاربرد آن در دنیای نانو افزوده می شود.
نانوذرات نقره عمدتاً، به‌دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی ویژه‌ای که از خود نشان می‌دهند در مصارف الکترونیکی، نوری، دارویی و بهداشتی و کاتالیتیکی کاربرد فراوان دارند.

یکی از دلایل کاربرد گسترده این ذرات ، به دلیل خاصیت آنتی باکتریال این ذرات است و در واقع نانوذرات نقره برای عوامل بیماری‌زا یک سم تلقی می‌شوند و ‌برای بدن انسان، غذاها و بافت‌ها بی‌ضررند. این در حالیست که نقره به خودی خود فاقد ویا خیلی کمتر این خاصیت است. این خاصیت دوگانه ذرات نانو در مقایسه با ذرات ماکروی نقره به دلیل اثر افزایش سطح در نتیجه افزایش واکنش پذیری ماده و پیروی ماده از فیزیک وشیمی کوانتم در حالت نانو است.
نقره در ابعاد بزرگتر، فلزی با خاصیت واکنش دهی کم میباشد، ولی زمانیکه به ابعاد کوچک در حد نانومتر تبدیل میشود خاصیت میکروب کشی آن بیش از 99 درصد افزایش می یابد، به حدی که می توان از آن جهت بهبود جراحات و عفونتها استفاده کرد. نقره در ابعاد نانو تاکنون بیش از 650 نوع باکتری شناخته شده را از بین برده است.
دانشمندان مکانیسم های متفاوتی را برای تبیین اثرگذاری نقره بر میکروبها یافته اند. به دلیل همین تعدد مکانیسم ها است که میکروبها نمیتوانند نسبت به نقره سازگار شوند و یا مقاومت پیدا کنند.امروزه به مدد فناوری نانو ساخت ذرات نقره در ابعاد نانو میسر گشته است ذرات نانو نقره به ما این امکان را میدهند که با کمترین غلظت خاصیت ضد میکروبی بسیار قوی را از فلز نقره شاهد باشیم.

خصوصیات نانو سیلور:
1- تاثیر بسیار زیاد و سریع
2- غیر سمی
3- غیر محرک برای بدن
4- غیر حساسیت زا
5- قابلیت تحمل شرایط مختلف (پایداری زیاد)
6- سازگاری با محیط زیست
7-مقاوم در برابر حرارت
از دیگر قابلیتهای نانو سیلور، اضافه شدن به الیاف، پلیمر، سرامیک، سنگ، رنگ و... ، بدون تغییر دادن خواص ماده است

موارد استفاده نانو سیلور ها:
1- تجهیزات بهداشتی (مسواک و برسهای بهداشتی حمام ، تیغ جراحی و....)
2- ظروف پلاستیکی ( غذایی ، دارویی ، آرایشی )
3- لوازم خانگی(یخچال، جارو برقی، ماشین های لباس شوئی و ظرف شویی، سیستم تهویه و تصفیه هوا و رطوبت زا)
تاکنون حتما شاهد تبلیغات و یا استفاده ماشین های لباس شوئی با بهره گیری از تکنولوژِی نانو سیلور بوده اید. در این تجهیزات برای گند زدائی و ضدعفونی کردن لباس ها و ماشین لباس شوئی از نانو سیلور استفاده می شود.
4- بدنه وسایلی که انسان مداوم با آن تماس دارد( گوشی موبایل ، کیبورد و ...)

ذرات نانو سیلور را می توان به صورت پودر درآورد و در مواد و وسایل مختلف استفاده کرد ( مسواک ، خمیر دندان ) ، که در آن صورت به محض تماس ماده با آب ، نقره فعال شده و خاصیت آنتی باکتریال پیدا می کند.
منبع: تبیان

🧬 @KimiaNano_SUT


فناوری نانو(نانو تکنولوژی):

رشته‌ای از دانش کاربردی و فناوری است که جستارهای گسترده‌ای را پوشش می‌دهد.در واقع نانو تکنولوژی فهم و به‌کارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستم‌هایی در این ابعاد است که اثرات فیزیکی جدیدی عمدتاً متأثر از غلبه خواص کوانتومی بر خواص کلاسیک از خود نشان می‌دهند.
فناوری نانو موج چهارم انقلاب صنعتی، پدیده‌ای عظیم است که راه خود را در تمام گرایش‌های عملی باز کرده و با سرعت هرچه تمام تر در حال توسعه می‌باشد.این فناوری در صدد دستیابی به مصالح کارآمد تر و پربازده تر در مقاومت، شکل‌پذیری، دوام و توانایی بیشتر نسبت به مصالح سنتی می‌باشد.
این فناوری یک دانش میان‌رشته‌ای است و به رشته‌هایی چون مهندسی مواد، پزشکی، داروسازی و طراحی دارو، دامپزشکی، زیست‌شناسی، فیزیک کاربردی، ابزارهای نیم رسانا، شیمی ابرمولکول و حتی مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی شیمی و مهندسی کشاورزی مربوط می‌شود.
منبع:https://fa.m.wikipedia.org/wiki/فناوری_ نانو
🧬 @KimiaNano_SUT


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
با فناوری نانو پوشاک هرگز کثیف نمی‌شوند😍

🧬 @KimiaNano_SUT


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
❤️نانومواد برای درمان قلب❤️

🧬 @KimiaNano_SUT

Показано 14 последних публикаций.

176

подписчиков
Статистика канала