مرضیه حاجی هاشمی


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


جامعه شناسی انقلاب اسلامی و جامعه شناسی سیاسی جمهوری اسلامی

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


... نباید بگذاریم، باور کنند با حذف تمام کاندیداهای ما ابتکار عمل را از ما می گیرند و ما را به قهر می کشانند.

@M_Hajihashemi_iran1


... گرچه کاملا علمی، تنها راه نجات کشور را اصلاحات ساختاری می دانم؛ اما قهر با صندوق رأی را نیز خلاف اصلاح طلبی می شناسم.

@M_Hajihashemi_iran1


🔴 این است زبان استدلال و حال دل ما امروز که با خون دل و علی رغم اعتراض شدید به این مهندسی انتخابات، حاضر به ورود و حمایت شدیم:

⬅️ "خشم و احساسات و تردید را کنار بگذاریم و برای حفظ جمهوریت، زمان بخریم"

اظهارات دکتر محسن آرمین، نماینده تهران در مجلس‌ششم و عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب، در دفاع از مشارکت در انتخابات و رای به عبدالناصر همتی

@M_Hajihashemi_iran1


گرچه مهندسی گام به گام انتخابات برای به کرسی ریاست جمهوری نشاندن یک کاندیدا، قلع و قمع کاندیداهای شایسته انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و همدلی و همدردی با مردم رنجیده و جفادیده میهنم به ویژه در سالهای اخیر، مرا به شدت از شرکت در یک نمایش انتخاباتی برحذر می داشت، ولی اکنون تنها و تنها به خاطر زنده نگه داشتن کورسوی امیدی در دل ناامیدان، تشخیص امکان حداقل تغییر در بازی از پیش طراحی شده، برداشتن حتی قدمی جهت باز نگه داشتن دریچه جمهوریت و عقلانیت برای تنفس در این شمارش نفس ها و به حکم رسالت حزبی و وظیفه فردی در پیشگاه پروردگارم و در برابر تاریخ، با استناد به بندهای مورد تأکید حزبم، «انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها»، آقای همتی را که در این نارقابت انتخاباتی، مظلوم و تنها واقع شده، حمایت خواهم کرد؛ گرچه اذعان دارم که آقای مهرعلی زاده نیز شامل همین بندهای مذکور هستند. از ایشان که برای هم افزایی، انصراف دادند تشکر می کنم.

مرضیه حاجی هاشمی
۲۶ خرداد ۱۴٠٠
@M_Hajihashemi_iran1


🔴 #نارقابت_انتخاباتی
#نخبگان_سیاسی
#وظیفه_تاریخی
#کودتای_انتخاباتی
#کودتای_۲۸_مرداد
#جنبش_حذفی
#همتی
@M_Hajihashemi_iran1


🔴 جنبش حذفی برای نه به #انحصار_طلبی در به کرسی نشاندن #کاندیدای_حداقلی

#ما_ایرانی_هستیم
#ما_زنده_ایم
#جمهوریت

@M_Hajihashemi_iran1


🔴 #جنبش_حذفی در مقابل #کودتای_انتخاباتی
✍️ مرضیه حاجی هاشمی

🗒️ در پی #کودتای_انتخاباتی و انحصار انتخاب برای تبدیل آن به انتصاب، جبهه اصلاح‌طلبان ایران و بسیاری از احزاب اصلاح طلب اعلام کردند که کاندیدایی برای معرفی به مردم ندارند و تا اکنون حاضر نشدند، از هیچ یک از کاندیداهای هم‌سوتر با خود در برابر پنج کاندیدای اصلی و پوششی رقیب حمایت کنند.

⬅️ حال سؤالی که پیش روی بسیاری از اهل تفکر قرار گرفته این است که چه باید کرد؟ آیا وارد نشدن به این نارقابت به اصطلاح انتخاباتی می‌تواند، اعتراضی به تضعیف و تحقیر جمهوریت باشد و موجب احیای آن شود؟ یا برعکس برای حفظ حداقلی از جمهوریت باید این نمایش جمهوریت را به رسمیت شناخت و از آن بهره‌ای در جهت تقویت جمهوریت گرفت؟

⬅️ شاید بتوان برای رسیدن به پاسخی روشن از منظر دو مفهوم اساسی در جامعه‌شناسی سیاسی بدین موضوع نگریست. مفهوم نخبگان و مفهوم حزب.
می توان گفت، نخبگان به دو گروه کلی تقسیم می‌شوند، نخبگان فکری و نخبگان ابزاری.
نخبگان ابزاری صاحب قدرت سیاسی و اقتصادی هستند و نخبگان فکری، افرادی هستند که اندیشه، فکر، روشهای بهینه آینده نگری و دوراندیشی تولید می‌کنند.

⬅️ لذا با این تقسیم بندی می توان نخبگان سیاسی را نیز در دو گروه نخبگان فکری- سیاسی و نخبگان سیاسی ابزاری دسته بندی کرد. نخبگان فکری- سیاسی در سقوط، فروپاشی یا تعالی و ترقی یک جامعه نقش اساسی دارند و اندیشه و تفکر آنها در اجرای برنامه های سیاسی و اجتماعی و تحقق خواسته‌های مردم، تعیین کننده و سرنوشت‌ساز است. نخبگان فکری- سیاسی می‌توانند ظرفیت سیاسی و دموکراتیک جوامع را افزایش دهند.

⬅️ حزب سیاسی به گروهی سازمان یافته گفته می‌شود که هدف اصلی آن کسب قدرت سیاسی و مناصب حکومتی برای رهبران و اعضای خود می باشد.
در نظام‌های سیاسی مردم‌سالار اولین کارکرد احزاب سیاسی گزینش نامزدهای مناسب برای حضور در انتخابات های مختلف به منظور کسب مناصب سیاسی و نیز هدایت مبارزات انتخاباتی است.

⬅️ حال می توان سوال را دقیق تر طرح کرد که آیا اگر احزاب سیاسی و مجموعه همگرای آنها یعنی یک جبهه سیاسی به هر دلیلی نتوانست، به وظیفه ماهوی خود عمل کند و امکان مبارزات انتخاباتی و ورود به قدرت برای او وجود نداشت، مسئولیت آینده نگری و دور اندیشی و افزایش ظرفیت سیاسی جامعه و زنده نگه داشتن جمهوریت برای تحقق خواسته های مردم نیز از نخبگان سلب می شود؟

⬅️ آیا وقتی جبهه اصلاح‌طلبان اعلام می‌کند، ما کاندیدایی برای ورود به عرصه مبارزات انتخاباتی نداریم، نخبگان این کشور نمی‌توانند، مردم را به مشارکت برای باز نگه داشتن حتی دریچه ای کوچک به روی جمهوریت دعوت کنند؟
آیا نمی‌توانند با این دعوت در جهت افزایش ظرفیتهای سیاسی و دموکراتیک کشور گام بردارند؟

⬅️ آیا اساساً ما چیزی تحت نام نخبگان مورد وثوق و اعتماد مردم باقی گذاشته ایم که مردم به دلسوزی و تعهد انسانی آنها در قبال جامعه تردید نداشته باشند تا بتوانند با دعوت مردم به مشارکت، جنبش نه به انحصار، نه به تحکم، نه به رئیس جمهور انتصابی و یک جنبش حذفی برپا کنند؟
لزوماً ما برای یک انتخاب پای صندوق نمی‌رویم، می‌توانیم برای یک حذف، رأی بدهیم. ما تجربه آن را در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سال های گذشته داشتیم.

۱۹ خرداد ۱۴٠٠

@M_Hajihashemi_iran1


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
من از تهران و از تبریز مشروطه
خجالت می کشم امروز.......

✅ شاید سرمای بهت و خاموشی این روزها را فقط شور شعری برخاسته از شعور بتواند بشکند

شاعر: مرضیه حاجی هاشمی (دریا)


@M_Hajihashemi_iran1


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
شعر قصه امواج دریا
شاعر: مرضیه حاجی هاشمی (دریا)

ای قلم آزاد شو دریا خمید


@M_Hajihashemi_iran1


🔴 آقای رئیسی! شما از جنس آقای قالیباف نیستید، نگذارید در معاوضه گرانبهاترین سرمایه تان شما را به مسند یک قوه انتخابی بنشانند
✍️ مرضیه حاجی هاشمی

🗒️ آقای رئیسی ما هنوز در جریان اصولگرایی در نسبت با افرادی چون قالیباف که فقط با بستن دست حریفانشان پیروز میدان می‌شوند، شما را سلیم النفس و جوانمرد می دانیم، نگذارید برای رئیس‌جمهور کردن شما به تاریخ دموکراسی خواهی این ملت و مطالبه حق رأی این مردم خیانت شود.

⬅️ آقای رئیسی شما قاضی القضات هستید، جلوی این ظلم بزرگ به ملت ایران را بگیرید. با کدام مجوز قانونی، صندوق رای از مردم گرفته شده است؟
چرا فقط اقلیتی هوادار، مردم انگاشته می شوند نه اکثریت؟ اینگونه انگاره ها و نگاه های حذفی، قهری و یکسان سازی های ایدئولوژیک در طول تاریخ، پاسخ نداده است.

⬅️ اگر آزادی و انتخاب از یک ملت گرفته شود، انسانیت آنها به اسارت در می آید و چگونه می توان شاهد تکامل انسانیت محبوس بود!؟
چرا نسبت به سرنوشت میلیون ها انسان در این سرزمین هم به لحاظ مادی و هم به لحاظ معنوی هیچ احساس مسئولیتی نمی شود؟ مگر اینجا کره شمالی است!؟

⬅️ آقای رئیسی اینگونه مرد پیروز میدان بی رقیب شدن برای شما نیز نمی تواند نقطه قوت و اتکای محکمی باشد. حیثیت هر فرد گرانبهاترین سرمایه اوست که قابل معاوضه با هیچ جایگاه و مسندی نیست.
دست ما که کوتاه هست، شما که در قدرت هستید نگذارید چنین جفای عظیمی به مردم به جمهوری به اسلام و حتی جمهوری اسلامی شود.

⬅️ آقای رئیسی! قهرمان با وجود هماورد، معنا دارد و میدان بی رقیب، میدان شرافت و جوانمردی نیست، نگذارید خرس خاله ها شما را وارد چنین میدانی کنند. بگذارید افتخار قهرمانی این میدان، طوق گردن یکی از خود این جماعت خودمحور مردم گریز باشد.

@M_Hajihashemi_iran1


🔴 آقای تاجزاده باید برای مردم توضیح دهد
✍️ مرضیه حاجی هاشمی

🗒️ قبلا نیز بدین مضمون سخن رفته است که همه واقفند، تاجزاده، این روزها مصداق بارز گفتمان اصلاح‌طلبی است و زبان گویای مطالبات بنیادین اکثریت جامعه است و تنها کسی است که توانست تا حدودی امید را به طبقه متوسط و نخبگی جامعه بازگرداند و بدون حضور او انتخابات و رقابت ‌آزاد بی‌معناست؛ مگر اینکه مردم باز تصمیم بگیرند، به استراتژی تسکین‌دهنده ی انتخاب بین بد و بدتر اکتفا کنند که در اینجا تعیین‌کننده، مردم هستند، نه جبهه اصلاحات یا نهاد اجماع ساز؛ چرا که آنها نیز باید خواست مردم را نمایندگی کنند.

⬅️ جهانگیری برای جذب اکثریتی آرای مردم یا باید از روحانی عبور کند و همه بحران‌ها را ناشی از سوء مدیریتی بداند که نقشی در آن نداشته و رئیس جمهور و رئیس دفترش دست وی را بسته بودند یا باید از دولت موازی عبور کند و همه بحران‌ها را ناشی از دولت دوسر و آشفتگی ارگانیک ناشی از موازی کاری ها و دخالت ها و خودسری های سر دوم دولت در کنار دولت آشکار بداند یا هر دو اینها را راهبرد انتخاباتی خود قرار دهد. به هر حال تا پرده برنیندازد و خود را مبرا نکند، محال است رأی آوری داشته باشد، ظاهراً دیگر مردم قرار نیست، از ترس فلان کاندیدای رقیب پای صندوق های رأی بیایند و به او رای دهند.

⬅️ اما سخن اصلی این مجال با تاجزاده است که این روزها کشتی گفتمان اصلاحات را هدایت می‌کند و اوست که می‌تواند جمعیت قابل توجهی از جامعه را سوار بر این کشتی و امیدوار به ساحل نجات کند؛ نه هیچ کاندیدای دیگری. تاجزاده نیز باید پرده براندازد.

⬅️ آقای تاجزاده یکی از اصلی ترین گزینه هایی که به حق دست بر روی آن می گذارد، نظارت استصوابی است و راه اول حل بحران ها را حضور نخبگان در قدرت، طی فرآیند انتخابات آزاد می داند؛ اما برای این که حرف او بر نخبگان رانده شده و مردمان تحت تأثیر آنها اثر کند و آنها را اقناع نماید و بر کشتی گفتمان سوار شوند، باید بگوید در دهه ۶۰ که حاکمیت عمدتاً به دست چپ ها ( اصلاح طلبان امروز یا سلفهای آنها) بوده است، آن زمانی که انحصار طلبی، مرحله به مرحله، چابک و انقلابی، بسیاری از انقلابیون را از قطار انقلاب پیاده می‌کرد، خود و همفکرانش کجا بودند و در نسبت با این کنش انقلابی چه واکنشی داشتند؟ خود ساکت یا همراه یا عامل بر آغاز فرآیند حذف با‌ خط کش و قالب بسته قرائت خاصی از دین ورزی بودند؟

⬅️ باید برای مردم توضیح دهند و گذشته خود را شفاف، پیش روی مردم بگذارند و با همان شفافیت و صراحتی که امروز بر ادامه همان فرآیند حذف تحت نام نظارت استصوابی می تازند به وضوح مشخص کنند که از گذشته خود پشیمانند یا از آن دفاع می‌کنند؟ آنهایی که خود بخشی از فرآیند حذف و یک دست سازی حاکمیت بودند بدون تبیین کنشهای سیاسی گذشته خود نمی‌توانند امروز پرچمدار حذف ادامه همان روند باشد، فقط به این دلیل که تیغ تیز حذف بر گردن خودشان نشسته است.

⬅️ باید برای مردم توضیح دهند؛ چرا که در نظر بسیاری از نخبگان و مردم، اینها در این روند حذف شراکت داشتند و چون امروز شراکتشان با شرکای دیروز به هم خورده است، برای همین است، از فرآیند حذف نخبگان با عنوان نظارت استصوابی گلایه دارند؛ نه اینکه به لحاظ ماهیت، با آن مخالف باشند. آقای تاجزاده باید برای مردم توضیح دهد.


@M_Hajihashemi_iran1


همان به که شما ما را بی اعتقاد به دین خود بنامید

@M_Hajihashemi_iran1




🔴 آقای احمدی نژاد! مادر بحران های امروز کشور شمائید
چه کسی سیاست خارجی را از ریل تنش زدایی خارج کرد؟
✍️ مرضیه حاجی هاشمی

🗒️ محمود احمدی نژاد، رئیس دولت نهم و دهم، در حالی دولت را به دست گرفت که در دولت هشتم برای اجرایی شدن سند چشم‌انداز ۲٠ ساله، قانون برنامه توسعه چهارم تدوین و در بهمن ۸۳ در مجلس تصویب شده بود. اصولی نیز در این برنامه در ارتباط با سیاست خارجی بود که ادامه مسیر ۱۶ ساله دیپلماسی خروج از انزوا و تنش زدایی را ریل گذاری کرد.

⬅️ مهمترین این اصول شامل:
اصل ۲۸- ثبات در سیاست خارجی بر اساس قانون اساسی و رعایت عزت، حکمت و مصلحت و تقویت روابط خارجی؛
اصل 30- تحکیم روابط با جهان اسلام و ارائه تصویری روشن از انقلاب اسلامی و تبیین دستاوردها و تجربیات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی و معرفی فرهنگ غنی و هنر و تمدن ایرانی و مردمسالاری دینی؛
اصل ۳۱- تلاش برای تبدیل مجموعه کشورهای اسلامی و کشورهای دولت منطقه به یک قدرت منطقه‌ای اقتصادی، علمی و فناوری و صنعتی؛
اصلی ۳۲- تقویت و تسهیل حضور فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مجامع جهانی و سازمان‌های فرهنگی بین المللی؛
اصلی ۳۳- تقویت هویت اسلامی و ایرانی ایرانیان خارج از کشور، کمک به ترویج زبان فارسی در میان آنان حمایت از حقوق آنان و تسهیل مشارکت آنان در توسعه ملی.

⬅️ احمدی نژاد آرام آرام در دو دوره ریاست جمهوری خود، دیپلماسی تنش زدای کشور را از مسیری که دولت هشتم ریل گذاری کرده بود، خارج نمود و حتی کنش های سیاست خارجی این دوره، نه تنها شاهدی بر اجرایی نکردن قانون برنامه توسعه چهارم بود که در مواردی، نقض آشکار این قانون نیز محسوب می شد.

⬅️ برخی از این کنش ها شامل:

۱- تعلیق کلیه همکاری‌های داوطلبانه هسته‌ای با نهادهای بین المللی که موجب صدور چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریم های شدید اقتصادی علیه ایران شد؛

۲- تاکید رسمی در مجامع بین‌المللی بر محو رژیم اسرائیل که به عنوان یک دیپلماسی رسمی، از سوی کشورهای دیگر تلقی شد و زمینه را برای ایران هراسی و شیعه هراسی و تنش های بعدی با کشورهای منطقه فراهم ساخت؛

۳- گسترش روابط با کشورهای آمریکای مرکزی و آمریکای لاتین مخالفت آمریکا که «تعامل سازنده و مؤثر» بین المللی مورد نظر قانون برنامه توسعه چهارم را تحت الشعاع قرار می داد؛

۴- حضور فعالانه در کنفرانس سران سازمان همکاری شانگهای و تقاضای تبدیل وضعیت ایران از یک عضو ناظر به یک عضو دائم؛

۵- اتخاذ سیاست نگاه به شرق در سیاست خارجی از جمله چین و روسیه و شکلگیری عدم موازنه در روابط و همکاری های بین المللی به نفع این کشورها در دیپلماسی ایران؛

۶- به طور کلی افزایش تأثیرپذیری رویکردهای سیاست خارجی از ضرورت‌های ایدئولوژیک بیش از تحولات محیط بین المللی؛

۷- حمایت علنی از نهضت ها و جنبش‌های آزادی‌بخش در لبنان و فلسطین و صحبت رسمی از آن در مجامع بین‌المللی توسط رئیس جمهور.

⬅️ دیپلماسی تشنج آفرینی این دوره، کشور را تا آستانه وضعیتی مشابه وضعیت اواخر عمر حکومت صدام در عراق پیش برد و میراث شومی را برای دولت بعدی بر جای گذاشت که تمام همت خویش را مصروف خروج ایران از آن بحران و شرایط بغرنج تحمیل شده بر مردم نمود که حاصل آن برجام و کنترل تورم افسارگسیخته به جا مانده از دولت احمدی نژاد بود.

⬅️ اگر نبود آن سیاست های غلط و نابخردانه، نه هزینه های ویرانگر و فسادهای ناشی از دور زدن تحریم ها بر کشور تحمیل می شد، نه عرصه دیپلماسی در منطقه به طور کامل به میدان واگذار میشد و روابط حسنه با کشورهای عرب منطقه، تیره و تار و منجر به هم پیمانی آنها با اسرائیل میشد و نه برجامی متولد میشد که نقض آن توسط همتای احمدی نژاد! منجر به بازگشت شرایط طاقت فرسای دوران پیشابرجام حتی شدیدتر از آن شود؛ لذا

آقای احمدی نژاد! شما مادر بحران های امروز کشورید، خود را سوار بر ضعف حافظه تاریخی برخی از مردم رنجورمان، منجی و رهایی بخش این ملت معرفی نکنید!

@M_Hajihashemi_iran1


🔴 نمایش چیرگی قدرت دیپلماسی بر میدان، در منطقه خلیج فارس بین سالهای ۶۸ تا ۸۴
✍️ مرضیه حاجی هاشمی

🗒️ مروری بر روابط ایران با کشورهای عرب منطقه در دوران ریاست جمهوری هاشمی و خاتمی و وجود دیپلماسی همکاری اقتصادی و تنش زدایی دولت ایران و مقایسه آن با روابط پرتنش زمانی که تصمیگیری در مناسبات منطقه تا حدود زیادی از دست دولت خارج شد و میدان بر دیپلماسی، تفوق یافت، نمایشگر چیرگی دیپلماسی بر میدان در مناسبات سیاست خارجی است.

⬅️ دیپلماسی تنش زدای اقتصادگرای دولت هاشمی رفسنجانی در مناسبات منطقه ای در نسبت با کشورهای عرب به این کنش های سیاست خارجی منجر شد:

۱- پافشاری ایران بر قرارداد ۱۹۷۵ و مجبور ساختن عراق به پذیرش آن در خصوص مرزهای دو کشور در آب‌های اروند؛

۲- اعلام بی طرفی ایران در حمله عراق به کویت و محکوم شدن آن توسط ایران؛

۳- پرهیز جمهوری اسلامی از نقض تحریم بین المللی عراق بعد از جنگ دوم خلیج فارس؛

۴- بهبود روابط ایران و کویت به دلیل محکوم کردن حمله عراق به کویت؛

۵- بهبود مناسبات همه دولت های عضو شورای همکاری خلیج فارس با ایران، بعد از دیدار وزیر خارجه از کویت برای اولین بار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی؛

۶- بهبود روابط ایران و عربستان به دنبال سیاست آشتی جویانه ایران در قبال دولت های عضو شورای همکاری خلیج فارس؛

۷- تقویت سازمان اوپک به دنبال همکاری ایران و عربستان با هم در این سازمان و اتخاذ سیاست منسجم نفتی و کنترل سطح تولید در اوپک؛

۸- ترسیم روند بهبود روابط با شرکت امیر عبدالله ولیعهد عربستان و سران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در کنفرانس سران کشورهای اسلامی در دی ۷۶؛

۹- استقبال کشورهای کوچک منطقه بیش از عربستان یا کویت از همکاری با ایران، به طور مثال دوبی بزرگترین شریک تجاری ایران در خلیج فارس شد و همچنین کشورهای عمان، بحرین و قطر روابط خوبی با ایران پیدا کردند؛

۱٠- ایران مخالف حضور نظامی بیگانگان در منطقه بود؛ ولی نه به طور کامل (ولایتی، وزیر امور خارجه در ۳۱ دسامبر ۱۹۹۰ تصریح کرد: «در شرایطی که هیچ راه‌حلی برای تضمین امنیت منطقه وجود ندارد، منطقی نیست که بگوییم بیگانگان نباید در منطقه حضور داشته باشند»؛

⬅️ دیپلماسی تنش زدای فرهنگ گرای دولت خاتمی در مناسبات منطقه ای در نسبت با کشورهای عرب نیز به طور مثال به این کنش های سیاست خارجی منجر شد:

۱- ایجاد فضایی از اطمینان در مناسبات جهان اسلام و همسایگان در منطقه خلیج فارس به ویژه عربستان با برگزاری هشتمین اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران؛

۲- ایجاد زمینه‌های همکاری اقتصادی، سرمایه‌گذاری فنی، علمی، آموزشی، ورزشی و فرهنگی ایران و عربستان با سفر هاشمی رفسنجانی به عربستان؛

۳- رفع ممنوعیت حضور اتباع دو کشور در شهرهای عربستان و ایران و ایجاد زمینه ارتباطات مردمی با برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی کالاهای ایرانی در ریاض و بالعکس شرکت عربستان در نمایشگاه بین‌المللی تهران؛

۴- فراهم ساختن امکان پرواز خطوط هوایی بین شهرهای مختلف ایران و عربستان و افزایش زائران از ۴۵ هزار نفر به ۲۴۵ هزار با امضای موافقتنامه حمل و نقل هوایی بین دو کشور؛

۵- حاکم شدن آرامش بر فضای مذهبی دو کشور ایران و عربستان در زمینه های مذهبی و فقهی با کنار گذاشتن اختلافات؛

۶- کنار رفتن رقابت های مخرب سیاسی درونی اپک با ایجاد مکانیزمی برای قیمت‌گذاری در آن؛

۷- همکاری‌های نظامی- امنیتی با عربستان و تبادل اطلاعات در خصوص آزمایش موشک دوربرد (شهاب۳)

۸- تنش زدایی در روابط ایران با کویت، قطر، بحرین، اردن و مصر به دنبال تنش‌زدایی بین ایران و عربستان (به ویژه امارات که ادعای مالکیت بر جزایر ایرانی را داشت نسبت به عربستان اعتراض کرد و دیگر نتوانست بر ادعاهای خود پافشاری کند).

@M_Hajihashemi_iran1


ادامه بالا 👆

سالها نیز در بین اصلاح طلبان بودم و آنها را نیز از نزدیک شناختم، آیا میتوان یک گرایش و باورمندی فکری _ سیاسی را از فردی که تحقیقات مشارکتی انجام داده است، جرم دانست؟ با اینکه بیش از یک ماه هست از شورای مرکزی حزبم نیز خارج شدم؛ چون به قدر کافی شناختم و دانستم هر آنچه باید می‌دانستم.

⬅️ حال اگر یادداشت هایم در کانال تلگرامی ام و عضویتم در انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با وجود همه این توضیحات در محضر و محکمه این قضاوت، جرم است، دیگر هیچ سخنی باقی نمی ماند جز افسوس.
حیف و صد حیف از اخلاص که محروم شود
صدق و ایمان حقیقی به چه محکوم شود!؟

✅ این رباعی منتسب به ابوعلی‌سینا است:
کفر چو منی گزاف و آسان نبود
محکمتر از ایمان من ایمان نبود
در دهر یکی چون من و آنهم کافر
پس در همه دهر یک مسلمان نبود

@M_Hajihashemi_iran1


🔴 من اعتراض بر که شکایت کجا برم!؟
ظالم خودش به مسند قاضی نشسته است!
✍️ مرضیه حاجی هاشمی

🗒️ نزدیک به انتخابات مجلس و شورای شهر که می شود شورای مرکزی هر حزب برخی از اعضای حزب را دعوت به ثبت نام برای کاندیداتوری می کند. با اینکه در انتخابات ۹۸ ناعادلانه به بهانه عدم التزام عملی به جمهوری اسلامی رد صلاحیت شده بودم و هیچ رغبتی به ثبت نام برای ورود به رقابتی نابرابر نداشتم، به نظر شورای مرکزی احترام گذاشته و برای انتخابات شورای شهر ثبت نام کردم.

⬅️ این بار هیأت اجرایی کار بر هیئت نظارت آسان کرده و تشخیص داده است که من اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه و ابراز وفاداری به جمهوری اسلامی ندارم و این اتهام هنوز به خودم ابلاغ نشده بود که انتشار عمومی یافت!

⬅️ هیأت اجرایی از مراجع چهارگانه و ظاهراً پنجگانه استعلام می کند، سوال اینجاست که چگونه ثبت احوال، نیروی انتظامی، قوه قضاییه، وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه، عدم اعتقاد و عدم التزام عملی به اسلام را برای یک فرد تشخیص می دهند!؟ و همچنین مگر از افراد خواسته شده که طی بندی در فرم ثبت‌نام ابراز وفاداری خود را به نظام جمهوری اسلامی اعلام کنند و برخی افراد از این ابراز، استنکاف کرده اند که چنین تشخیصی برای آنها ثبت شده است!؟

⬅️ از کجا تشخیص داده اید که فردی اعتقاد و التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه ندارد!؟ حتی اگر عدم اعتقاد فردی را هم اثبات کنید! آیا مگر چنین اعتقادی مانع از خدمت فردی در حوزه مدیریت شهری است!؟ التزام عملی را چگونه سنجیده اید!؟ مگر توسط افراد مشمول این بند، علیه ولایت فقیه اقدام عملی صورت گرفته است!؟

⬅️ از باب حوزه تخصصی خودم که جامعه شناسی انقلاب و جامعه شناسی سیاسی جمهوری اسلامی عرض می‌کنم:
بر اساس تحقیقاتم به این نتیجه رسیدم که چندین مدل حکومتی می‌تواند وجود داشته باشد که از ولایت غیر مطلقه فقیه منتج می شود، جمهوری تحت نظارت فقیه، یکی از این مدل هاست؛ یعنی مدل حکومتی جمهوری اسلامی با وجود دو بازوی متوازن به واقع مردم‌سالاری و اسلامی.

⬅️ چه بسیار فقهایی که در طول تاریخ فقه تشیع به ولایت فقیه از نوع محدود نه مطلقه آن اعتقاد داشتند، آیا این به معنی عدم مسلمانی آنهاست!؟ مطابق تحقیقات من برخی از این فقها شامل:
مجلسی و کاشف الغطا و میرزای قمی در نظر ابتدایی، شیخ فضل الله نوری، آخوند خراسانی، میرزای نایینی، احمد خوانساری، محسن حکیم، بروجردی، خوئی، محلاتی، اراکی، امام خمینی در دهه ۲۰، مطهری و نیز منتظری در نظر نهایی هستند.

⬅️ چندان قصد ورود به مباحث تخصصی را ندارم که اگر محقق و متخصصی، نظری غیر از نظرات تخصصی و نتایج تحقیقات یک پژوهشگر دیگر را دارد می‌تواند، عالمانه اعلام نظر کند و انتشار دهد، نیازی به انگ، تهمت و افترا و محروم کردن افراد از حقوق شهروندیشان نیست!

⬅️ از من خواسته شده که در برابر ظلمی که بر من رفته و تهمت و افترا هایی که چونان بسیاری دیگر مطابق ماده های فلان و فلان و بندهای x و y زده شده، اعتراض کنم؛ اما با خود اندیشیدم که «من اعتراض بر که شکایت کجا برم!؟
ظالم خودش به مسند قاضی نشسته است!»

⬅️ از آنجا که برای اولین‌بار جزئیات دلایل رد صلاحیت افراد انتشار عمومی یافته است، من نیز اعتراضم را عمومی بیان می‌کنم و ظالمانی را که چنین ظلمی روا داشته‌اند، شایسته رسیدگی به اعتراضم نمی‌دانم و فقط بدین وسیله شکایت و اعتراضم را به این ظلم به محضر و محکمه قضاوت رهبر و حاکم اصلی نظام جمهوری اسلامی عرضه می کنم:

⬅️ من مرضیه حاجی هاشمی با تمام وجودم باورمند به وجود باری تعالی و مسلمان و معتقد به اصول و فروع دین اسلام و ملتزم به تمام واجبات و محرمات این دین مبین هستم.

⬅️ حوزه تخصصی ام جامعه شناسی انقلاب اسلامی و جامعه شناسی سیاسی جمهوری اسلامی است و با علاقه و بی هیچ انگیزه مادی در این حوزه پژوهش و اندیشه ورزی می کنم، چگونه ممکن است، فردی حوزه پارادایمی علم فیزیک و شیمی را قبول نداشته باشد؛ ولی در آن حوزه مطالعه و تحقیق کند!؟

⬅️ همه تلاشم حتی در رساله دکتری این بود که از جمهوری اسلامی، مدلی علمی و عقلانی ارائه دهم که در تمام دوران ها و با وجود تمام تحولات اجتماعی و فرهنگی و نوسانات خواست جامعه، قابل عرضه و دفاع باشد.

⬅️ معتقدتر و وفادارتر از من به آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی و امام خمینی و بنیان ها و چارچوب جمهوری اسلامی نمی یابید؛ چرا که از دانشگاه علوم پزشکی تا پژوهشکده امام خمینی چندین رشته تحصیلی را تغییر دادم تا محققانه و عالمانه در این حوزه، باور و اندیشه ام را هزینه کنم و تاوان بسیار زیادی داده ام.

⬅️ به لحاظ کنشگری سیاسی، سال ها بین اصولگرایان بوده‌ام و حتی در هفته نامه پرتو سخن موسسه مصباح یزدی، دبیر سرویس جوان بودم. آنها را خوب شناخته و درک جامع از افکار و دیدگاه هایشان یافتم.

ادامه👇

@M_Hajihashemi_iran1


🔴 ای وای بر شما

ای وای بر مسلمانی تان!
ای وای بر عدالتتان!
ای وای بر اخلاق و انسانیت تان!
چگونه و با چه ابزاری و با چه مجوزی، پی به عدم اعتقاد و التزام عملی فردی به اسلام می برید و آن را انتشار عمومی می دهید!؟
#رد_صلاحیت
#شورای_شهر
#نظارت_استصوابی
#مراجع_چهارگانه_به_اضافه_یک!
#ماده۳٠_بند_د_بند_ج

@M_Hajihashemi_iran1


🔴 انگاره های نظام های ایدئولوژیک
✍️ مرضیه حاجی هاشمی

🗒️ ظهور مدرنیته همراه بود با یکسان انگاری هایی که همه چیز و همه کس را در قالب های از پیش تعیین شده ای تعریف می کرد و در آن فردیت ها به رسمیت شناخته نمی‌شد. لباس‌های متحدالشکل، رنگ های مشخص و سبک های معینی از مصرف غذا، تفکر، ذائقه زیبایی شناختی و هنر، موسیقی و ...

⬅️ در این پارادایم، ایدئولوژی‌هایی سربرآوردند که تعیین‌کننده اندیشه، سیاست، اقتصاد، فرهنگ و باورها بودند.
بعد از سیطره کامل مدرنیته و پیامدهای مثبت و منفی آن و سال‌ها استیلای ایدئولوژی های حکومتی و نادیده انگاری تفاوت های بومی، محلی، قومی، مذهبی، نژادی، فردی و روانشناختی و ... گویی بشریت خود بر این انجماد قالب‌ها شورید و پست‌مدرن، رخ نمود تا این تفاوت‌ها دیده شود و به بهانه یکسان سازی ها، سال ها سرکوب قانونی بر آن اعمال نشود که البته این پارادایم نیز خود مشکلاتی را برای بشریت به ارمغان آورد.

⬅️ در نظام های ایدئولوژیک از سویی احزاب و گروه های متعدد به رسمیت شناخته نمی شوند و از سوی دیگر از همه افراد کنشهای سیاسی- اجتماعی یکسان و تبعیت در چارچوب ایدئولوژی‌ها انتظار می‌رود و چنین انگاشته می‌شود که همه در منطق صفر و یک، سیاه و سفید و خوب و بد، تابع بایدها و نبایدهای آن نظام هستند.

⬅️ افراد یک جامعه ویژگی‌های کاملاً متفاوتی دارند و به همین دلیل است که گروه ها و جریان های متنوعی را تشکیل می دهند. افراد در مواجهه با پدیده های مختلف کنش های متفاوتی از خود بروز می‌دهند، ممکن است، افرادی بسته به ضریب هوشی، ویژگی های روانشناختی، نظام اعتقادی و معرفت شناختی، بسترهای تربیتی و آموزشی، زمینه‌های فرهنگی و ادراکی و ... در مواجهه با امور مختلف، بسیار زود متقاعد شوند و افرادی نیاز به استدلال های قوی تری برای اقناع داشته باشد، افرادی شاخصه محافظه کاری و منفعت‌طلبی آنها بارزتر باشد و سکوت را بر اعتراض ترجیح دهند و افرادی صریح تر و اهل اعتراض یا انتقاد باشد، عده ای هزینه کمی برای اعتراض بدهند و عده ای هزینه‌های بیشتری صرف کنند، برخی آرمان هایی دارند که در راه آن جان خود را نیز از دست می‌دهند و عده‌ای عافیت طلبند، عده‌ای مجیزگوی و بله قربان گو هستند و عده ای این خصیصه را ننگ بزرگی برای خود می‌دانند. برخی در راه ایدئولوژی باورمندانه هستی خود را فدا می کنند و برخی باوری کمتر دارند یا هیچ باوری بدان ندارند.

⬅️ انگاره های نظام های ایدئولوژیک از همه می‌خواهند با یک استدلال متقاعد شوند، شیفته و خودباخته در برابر رهبران و مطیع آنها باشند، اعتراض و انتقاد مطابق این انگاره ها جرم محسوب می‌شود و آرمانگرایی فقط و فقط در مسیر اهداف این نظام‌ها مشروع است.
اینگونه نظام‌ها هیچگونه انطباقی با عصر فرا اطلاعات ندارد، عصری که مبتنی بر سرعت انتقال و انتشار داده هاست و جامعه در معرض عرضه فکت ها و استدلال های متنوع و ارتباطات وسیع و تبادل افکار و اندیشه‌های کاملاً متفاوت و حتی متضاد است.

⬅️ این جوامع، فردمحور و متکثر می شود و بخش عمده‌ای از جامعه در چارچوب بسته نظام های ایدئولوژیک قرار نمی گیرند و به دلیل عدم رشد جامعه مدنی در آن ها و سرکوب رهبران میانی در یکسان انگاری ها که منتهی به رهاشدگی جامعه در بمباران اطلاعات می‌شود، کنش های جمعی آنها غیرقابل پیش بینی و غیر منتظره خواهد بود.


@M_Hajihashemi_iran1


دریا به سحر رسیده این شب دیگر
تنها نفسی مانده برآید از در

نیمه شب ۱۴٠٠/۲/۲


@M_Hajihashemi_iran1

Показано 20 последних публикаций.

181

подписчиков
Статистика канала