رادیوفیزیک ?


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


یک رادیوی اینترنتی به‌خاطر #روایتگری_در_علم!
RadioPhysics.ir

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций






Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ویدیو «در جستجوی الگوها»


🎞 در جشنواره روز فیزیک دانشگاه شهید بهشتی، عباس کریمی درباره اینکه به‌طور کلی فیزیکدانان به دنبال چه هستند صحبت می‌کند. سپس به مثال‌هایی اشاره می‌کند که دانشمندانِ پیچیدگی به بررسی آن‌ها می‌پردازند. مخاطب این سخرانی غیرمتخصصان است.

https://www.aparat.com/v/ul8kh






پلانک در روز ۴ اکتبر ۱۹۴۷ در ۸۹ سالگی در پی یک حملهٔ قلبی درگذشت.

تاریخ او را به پاس دو کشف عمده‌اش به یاد خواهد داشت: کشف نظریه کوانتومی و کشف آلبرت اینشتین. اینشتین در سال ۱۹۴۸ در ستایش‌نامه‌ای که عنوان آن در رثاء ماکس پلانک بود چنین نوشت: «انسان‌های زیادی عمر خود را وقف علم می‌کنند اما آن‌ها همه به خاطر خودِ علم آن کار را نمی‌کنند. عده‌ای برای آن به معبد علم می‌آیند که علم به آن‌ها فرصت بروز استعدادهای ویژه‌شان را می‌دهد. برای این گروه علم گونه‌ای ورزش است که آن‌ها از تمرین در آن به وجد می‌آیند، مانند آن ورزشکاری که از تمرین دادن به ماهیچه‌های قوی خود شاد می‌شود. گروه دیگری از انسان‌ها به معبد علم برای عرضه توده مغز خود می‌آیند به آن امید که از آن کار بازده مفیدی بیندوزند. این عده تنها از آن رو سر از کار علمی درمی‌آورند که شرایط گزینش حرفه انتخابی را به حسب اتفاق پیش روی آن‌ها نهاده‌است. اگر شرایط حاکم بر آن گزینش به گونه دیگری بود، آن‌ها ممکن بود سیاست‌مدار یا مدیر تجاری بشوند. چنانچه پیش آید که خدا فرشته‌ای از فرشتگان خود را برای بیرون راندن گروه‌هایی که نام بردیم از معبد به پایین بفرستد، بیم آن دارم که معبد از بن خالی شود. با این حال هنوز شمار اندکی از عابدان در آن باقی خواهند ماند برخی از زمان‌های گذشته و برخی از عصر خود ما. پلانک ما جای در گروه اخیر دارد و از این روست که ما همه او را دوست داریم.»






ریچارد فاینمن، چهره‌ترین چهره!
مروری بر ناگفته‌های زندگی ریچارد فاینمن!
goo.gl/9fcjmm

عباس کریمی - دانشکده فیزیک، دانشگاه شهید بهشتی

🎙 رادیوفیزیک
@radiophysicsir


Репост из: کافه فیزیک بهشتی (sbuPhysics)
#کافه_فیزیک دهم

🗓 ۳شنبه ۷ آذر ١٣٩٦
🕰 ساعت ۱۱:۴۵

📍دانشكده فيزيك دانشگاه شهيد بهشتى، طبقه همكف.
http://yon.ir/tW7kd
ریچارد فاینمن، چهره‌ترین چهره!
مروری بر ناگفته‌های زندگی ریچارد فاینمن!

👨‍🏫چرا فاینمن هم در بین مردم عادی و هم دانشمندان چهره‌ای اثرگذار و محبوب شناخته می‌شود؟ آیا فقط نبوغ مثال‌زدنی فاینمن بوده که او را این قدر محبوب خاص و عام کرده یا اینکه پارامتر‌های دیگری هم در شهرت فاینمن دخیل بوده؟
در کافه فیزیک این هفته با مرور زندگی فیزیک‌دان نامی قرن ۲۰ام، ریچارد فاینمن، می‌خواهیم مروری داشته باشیم بر اینکه چگونه می‌شود که کسی فاینمن می‌شود و اینکه آیا می‌شود یک فاینمن شد؟!

عباس کریمی
گروه سیستم‌های پیچیده و علم شبکه
http://www.sitpor.org/abbas

همراه ما باشید. ☕️😊
@sbu_physicscafe


⭕️ حمایت از رادیوفیزیک:
#donation

تا قبل از نوامبر ۲۰۱۷ هاستینگ سیتپور به لطف Red Hat OpenShift برای ما رایگان بود ولی از این به بعد هزینه میزبانی سایت سیتپور و پروژه‌های مشابه مانند رادیوفیزیک رو باید پرداخت کنیم.

🎙 سایت رادیوفیزیک «RadioPhysics.ir» متاسفانه به خاطر مشکلات مالی فعلا غیرفعال هست. اگر دوست دارین به ما کمک مالی کنید، از راه‌های زیر این کار ممکنه:

1️⃣ واریز کارت به کارت، بانک سپه، به نام عباس کریمی:

شماره کارت:
5892 - 1010- 9552 - 0033


2️⃣ پرداخت از طریق درگاه بانکی با داشتن رمز دوم:

به این لینک مراجعه کنید:
https://2nate.com/users/10812

_________________________
@carimi
_________________________


🔺 Bradley Efron says that science is moving away from things like predicting sunrise times and toward predicting things like the weather. The trend is away from studying precisely predictable systems, what Efron calls “hard-edged science,” and toward studying systems “where predictability is tempered by a heavy dose of #randomness.”


Hard-edged science still dominates public perceptions, but the attention of modern scientists has swung heavily toward rainfall-like subjects, the kind where random behavior plays a major role. … Deterministic Newtonian science is majestic, and the basis of modern science too, but a few hundred years of it pretty much exhausted nature’s storehouse of precisely predictable events. Subjects like biology, medicine, and economics require a more flexible scientific world view, the kind we statisticians are trained to understand.


Certainly there is increased interest in systems containing “a heavy dose of randomness” but can we really say that we have “pretty much exhausted nature’s storehouse of precisely predictable effects”?


Source: Modern Science and the Bayesian-Frequentist Controversy


🎙 رادیوفیزیک
@radiophysicsir


Chaos, Complexity, and Entropy.pdf
1.7Мб
اسلایدهای «آشوب، پیچیدگی و انتروپی» در کافه فیزیک دانشگاه شهیدبهشتی

عباس کریمی
goo.gl/mFiZ1B

🎙 رادیوفیزیک
@radiophysicsir


🎶 فایل صوتی «آشوب، پیچیدگی و انتروپی» در کافه فیزیک دانشگاه شهیدبهشتی

🎙 رادیوفیزیک
@radiophysicsir


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
شبیه‌سازی ۴۱ آونگ سه‌تایی که با شرایط اولیه تقریبا مشابهی رها می‌شوند ولی تحول متفاوتی دارند.
#آشوب #حساس_بودن_به_شرایط_اولیه


Репост из: کافه فیزیک بهشتی (sbuPhysics)
در کافه فیزیک این هفته:

آغاز قرن ۲۱ام با یک انفجار همراه شده. برای مردم عادی، این انفجار در مورد انقلاب‌های فناوری است که از قرن ۱۹ میلادی شروع شده و توسعه آن، تاثیر به شدت محسوسی بر روی قوانین اقتصادی داشته است. با این وجود، برای دانشمندان، یکی از وجه‌های این انفجار، «انقلاب پیچیدگی» است. موضوعی که در همه حوزه‌های علمی مانند زیست‌شناسی و پزشکی مورد پژوهش و مطالعه قرار گرفته است. اکنون پرسشی مطرح می‌شود؛ نقش فیزیک به عنوان قدیمی‌ترین و ساده‌ترین علم چیست؟ آیا فیزیک نظری هم باید دچار تغییر شود؟

فیزیک نظری قرن ۲۰ام از دل انقلاب نسبیت و مکانیک کوانتومی به دنیا آمد و تماما در مورد سادگی و پیوستگی بود. ابزار اصلی آن حسابان (حساب دیفرانسیل و انتگرال) و تجلی نهایی آن نظریه میدان بود.

فیزیک نظری قرن ۲۱ام، از انقلاب آشوب بیرون آمده و درباره پیچیدگی است. ابزار اصلی آن کامپیوتر است و آخرین دستاورد آن هنوز مشخص نیست. ترمودینامیک، به عنوان یک بخش حیاتی فیزیک، در این جابه‌جایی نقش اساسی بازی خواهد کرد.


در كافه فيزيك اين هفته، با مرور تاریخ علم فیزیک و تحولات آن از زمان نیوتون، می‌خواهیم گریزی بزنیم به مفاهیمى چون آشوب، پیچیدگی و انتروپی و بیان کنیم که منظورمان از پیچیدگی چیست!

عباس کریمی، از گروه سیستم‌های پیچیده
sitpor.org/abbas

با كافه فيزيك همراه باشيد... ☕️ 😊
@sbu_physicscafe


گاوهای مغناطیسی 🐂🐂🐂


🐂 ساینتیفیک امریکن خیلی وقت پیش یه پادکست داده بودن بیرون که گاوها ترجیح میدن که یا روبه شمال بایستن یا رو به جنوب! مردم هم جوگیر شدن و رفتن عکسای گاوها رو با GOOGLE EARTH چک کردن و گویا شاهدی بر این ادعا پیدا کردن!

این یکی از اولین شواهد دال بر حس میدان مغناطیسی در حیوونای بزرگ بود!

🔊 http://www.sciam.com/podcast/episode.cfm?id=FB9B3CC3-E299-DCDD-838FD534037D00CB


🎞 استنباط برهمکنش‌های دوتایی از داده‌های زیستی

1️⃣ https://www.aparat.com/v/69rza
2️⃣ https://www.aparat.com/v/DhR7n
استنباط برهمکنش های دوتایی از داده های زیستی۱
Inferring Pairwise Interactions from Biological Data Using Maximum-Entropy Probability Models فیلم با کیفیت تر: https://www.youtube.com/watch?v=52lb2tnwrGUt=21s

Показано 20 последних публикаций.

206

подписчиков
Статистика канала