انجمن فیزیک دانشگاه تبریز


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


کانال انجمن فیزیک دانشگاه تبریز
اطلاع رسانی، اخبار علمی،
همایش ها و رویداد های علمی انجمن دانشکده فیزیک
جهت ارتباط با دبیرانجمن:
@simi_modarres
جهت ارتباط با ادمین:
@Nasirihila
@Erfan_Rushenas77

Instagram: http://instagram.com/physics__tabriz

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: انجمن علمی فناوری‌های کوانتومی
همایش علوم و فناوری کوانتومی
از پانزدهم تا هفدهم بهمن‌ماه ۹۹
سخنرانان: دکتر وحید کریمی‌پور از دانشگاه صنعتی شریف، دکتر سیدجواد اخترشناس از دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر شهریار سلیمی از دانشگاه کردستان و دکتر رحیمه صوفیانی، دکتر محمدعلی جعفری‌زاده، دکتر محمود مهدیان و دکتر محمدصادق ذاکرحمیدی از دانشگاه تبریز.
محورهای همایش: محاسبات، شبیه‌سازی، الگوریتم‌ها، ترمودینامیک، نظریه منابع و مهندسی کوانتومی.
لینک همایش:
Tabrizu.kelassaz.com
ورود به‌صورت میهمان می‌باشد.
به‌دوستان خود اطلاع دهید.
انجمن بین‌رشته‌ای فناوری‌های کوانتومی.


‍ ستاره شناسان موفق به کشف یک ابر خوشه کهکشانی جدید شدند

▪️ گروهی از ستاره شناسان از موسسه فیزیک فرازمینی ماکس پلانک در آلمان موفق شدند تا ابرخوشه جدیدی را کشف کنند. این کشف به کمک تلسکوپ پرتو ایکس بررسی عمیق نهایی استوایی ایروزیتا eFEDS انجام شد. این تلسکوپ با کمک پرتو ایکس و در انستیتوی فیزیک ماکس پلانک در آلمان ساخته شده است.

▪️ ستاره شناسان از کشف یک ابرخوشه جدید خبر دادند. ابر خوشه ها به عنوان بزرگترین ساختار موجود در کیهان شناخته می شوند. همچنین کشف آنها می‌تواند درک بهتری از نحوه ساخت و تکامل دیگر اجرام کیهانی را فراهم کند.

▪️ ابرخوشه ها معمولاً خود از خوشه های کهکشانی کوچکتر یا گروه های کهکشانی تشکیل شده اند. ساختار ابرخوشه تازه کشف شده نیز خود از ۸ خوشه کهکشانی تشکیل شده است.

▪️ طبق داده های نوری و اشعه ایکس eFEDS این ابرخوشه خود شامل نوعی سیستم ادغام شده است که پیش از این نیز دو ادغام دیگر در آن انجام گرفته است. ستاره شناسان برای دستیابی به این داده ها ۱۴۰ درجه مربع میدان بررسی را در تلسکوپ ایروزیتا تحلیل کرده و در نهایت این ابرخوشه ناشناخته را کشف کردند.

▪️ خوشه قسمت شمالی به نام eFEDS J93513.3+004746 نامگذاری شده که در میان هشت خوشه دیگر قرار داشته و به عنوان درخشان ترین نوع آن است. جرم آن حدود ۵۸۰ تریلیون برابر جرم خورشید محاسبه شده است. خوشه های دیگر کوچکتر و حدود ۱۳۰ تریلیون جرم خورشید را دارد.

▪️ در بررسی عمیق تر داده ها ستاره شناسان توانستند علاوه بر این ابرخوشه دو اثر رادیویی را نیز در قسمت‌های شمال و جنوب شرقی خوشه ها و یک هاله رادیویی گسترده را نیز کشف کنند. این هاله رادیویی نشان می دهد که احتمالاً خوشه درخشان به زمان ادغام بزرگ نزدیک میشود.
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni


این روزها یادگیری ماشین یا Machine Learning یکی از بحث‌های داغ علوم کامپیوتر است که کاربردهایش در حوزه‌های مختلف بررسی می‌شود.
در سومین فیزیک‌نشینی امسال‌ با ما همراه باشید، تا دربارۀ کاربرد یادگیری ماشین در فیزیک بشنویم.

🎙 سخنران: آقای مرتضی مالکی؛ دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک حالت جامد دانشگاه تهران
🕰 زمان: سه‌شنبه ۱۴ بهمن ۹۹، ساعت ۱۷:۳۰
📎 لینک ورود به جلسۀ فیزیک‌نشینی

#فیزیک‌نشینی

@utsap
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni


null.pdf
1007.1Кб
لينك جلسه های افتتاحیه و جلسه های عمومي و اختتامیه که بدون پسورد است:

https://webinar.qut.ac.ir/b/adm-x3r-hxs-2be
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#ویدیو
زمان
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni


lish.ir/1NrU

ستارگان شکارچی در شب زمستانی

▪️اینطور به نظر می‌رسد که سحابی شکارچی همیشه در شب‌های زمستانی نیمکره شمالی زمین، از پهلو بالا می‌آید. در این چشم‌انداز زیبا، ستاره‌های آشنای صورت فلکی شکارچی را می‌بینیم که در بالای درختان رخ نشان داده‌اند.

▪️سحابی بزرگ شکارچی فقط شامل ستاره‌ها نیست، بلکه نوردهی دوربین درخشش صورتی رنگ ِ پرورشگاه ستاره‌ای را نیز مشخص کرده است. ستارگان ِ درخشان کمربند شکارچی به راحتی با چشم غیرمسلح دیده می‌شوند. “ابط الجوزا”، ستارۀ غول‌پیکر شانه‌ی شکارچی، دارای یک رنگ ِ نورانی زمینی گرم و دنج است، اما یک غول ستاره‌ای معروف ِ دیگر “دبران” است که با همین رنگ دیده می‌شود. دبران که ستاره آلفای صورت فلکی گاو است بر روی پایه‌ی خوشه هایدز-به شکل وی، در بالای چارجوب نمایان است.

Image Credit & Copyright: Adam Block
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni


رآکتور گداخت هسته ای در طرح «ایتر»

▪️۳۴ کشور در کادراش واقع در اکس آن پروانس فرانسه، در یکی از بزرگترین همکاری های علمی روی سیاره زمین، دست به دست هم داده اند تا با استفاده از همان فرآیندی که در خورشید رخ می دهد، انرژی تولید کنند.

▪️این پروژه بین المللی گداخت هسته ای معروف “ایتر” نام دارد که به زبان لاتین به معنی «راه» است. هدف، تولید انرژی برق ارزان و سالم برای محیط زیست و تداوم پذیر با استفاده از فرآیند هم جوشی در نوع جدید رآکتور هسته ای است.

▪️کلودیو روکو، خبرنگار یورونیوز می گوید: «در قلب رآکتور جدید گداخت هسته ای هستیم. وزن این رآکتور دوبرابر وزن برج ایفل است و مکانی به وسعت ۶۰ زمین فوتبال را اشغال خواهد کرد.»
برای اینکه همجوشی رخ دهد، باید فشار و دمای گاز بسیار داغ (یا پلاسمای) حاوی اتمهای سبک، مثل هیدورژن به حدِ دما و فشار در مرکز خورشید برسد، یعنی به دمای ۱۵۰ میلیون درجه سانتیگراد بالای صفر. برای رسیدن به این دمای بسیار بالا، باید میدانهای مغناطیسی بسیار پرشدت تولید کرد تا پلاسما را درفضا معلق نگاه دارد چون هیچ ظرفی تاب نگه داشتن این پلاسمای داغ را ندارد. واکنش همجوشی بین دو ایزوتوپ هیدروژن رخ می دهد: بین دوترویوم و تریتیوم.

▪️برنار بیگو مدیرکل این پروژه می گوید که بدین ترتیب می توان مشکل تولید انرژی در سیاره زمین را حل کرد. خبرنگار یورونیوز از وی درباره مزیت تولید انرژی از همجوشی هسته ای، در مقایسه با شکافت هسته ای (فرآیندی که در رآکتورهای فعلی یا در بمب هسته ای رخ می دهد و انرژی تولید می کند) می پرسد و آقای بیگو می گوید:«مهمترین مزیت به خود سوخت مربوط می شود. سوخت این رآکتور هیدروژن است و هیدروژن در طیبعت بسیار فراوان است. آب دریا و دریاچه ها هیدروژن دارد. بنابراین منبعی تمام نشدنی برای انرژی است که صدها میلیون سال دوام خواهد داشت. مزیت دیگر مربوط به زباله ها و پسماندهاست: در این فرآیند چند پسماند پرتوزا بوجود می آید، اما عمر پرتوزایی این پسماندها کوتاه است، حداکثر چند صد سال در مقایسه با پسماندهای فرآیند شکافت هسته ای که عمر پرتوزایی شان به چند میلیون سال می رسد، کمتر است.»

▪️از سوی دیگر، فرآیند همجوشی را می توان به آسانی متوقف کرد. در صورتی که برای فرآیند شکافت هسته ای چنین نیست و حتی اگر فرآیند شکافت متوقف شود، چند تن سوخت هسته ای خطرناک باقی می ماند که همچنان گرما و انرژی تولید می کند.

▪️قطعات مختلف رآکتورهسته ای از ژاپن، کره جنوبی، روسیه، چین و ایالات متحده آمریکا به این مکان آورده شده اند و باید آنها را با دقت میلیمتری سوار کرد.

▪️پروژه “ایتر” با مشکلات فراوانی روبروست. مثلا تریتیوم که یکی از مؤلفه های همجوشی است، عنصری پرتوزا با نیمه عمر کوتاه است، اما اگر تصادفا وارد محیط می شود، بسرعت همه جا منتشر می شود. آقای بیگو می گوید که برای مردم ساکن این ناحیه خطر بسیار کمی وجود خواهد داشت.

▪️وی می افزاید: «اگر تصادفی رخ دهد؟ چه جور تصادفی؟ نشت اگر اتفاق بیافتد این ماده گاز است و آزاد می شود. مقداری که وارد طبیعت می شود، چنان است که جمعیت ساکن این نواحی می توانند همینجا بمانند و زندگی عادیشان را دنبال کنند.»

▪️از این رو، در اینجا لوله های خاصی برای تریتیوم طراحی شده است که عنصر خطرناک را در صورت نشت اتفاقی، به بیرون خواهد فرستاد.
طرح “ایتر” با هزینه هنگفت، معادل ۱۶ میلیارد یورو انجام می شود. این هزینه سه برابر تخمین های سال ۲۰۰۶ است. آقای بیگو درباره هزینه بالای این پروژه می گوید: «نباید فقط به هزینه سرمایه گذاری اولیه نگاه کرد، باید به مقدار انرژی ای که می توان به دست آورد هم توجه کرد. به نظرم مقدار انرژی ای که در آینده برای دوره های طولانی بدست می آید، ارزش این سرمایه گذاری هنگفت را دارد.»

▪️واقعیت مجازی اجزای مختلف پروژه، در اتاقی بدقت بررسی می شود و لحظه ای که این قطعات به کار خواهند افتاد، شبیه سازی می شود. شبیه سازی فرآیند سوارکردن قطعات، به کمک سیستم های پیچیده مسیریابی، حرکت و دوران تصاویر ممکن می شود.

▪️این امید می رود که این رآکتور جدید در این مکان طی بیست سال آینده به کار افتد و بتواند ۳۰۰ مگا وات برق تولید کند.
دانشمندان ایرانی مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد نیز با پروژه ایتر همکاری می کنند.
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni




شبیه‌سازی سفر در زمان کوانتومی اثر پروانه‌ای را رد می‌کند

▪️محققان با استفاده از یک کامپیوتر کوانتومی برای شبیه‌سازی سفر در زمان نشان دادند که در قلمرو کوانتومی هیچ اثر پروانه‌ای وجود ندارد در این پژوهش اطلاعات کیوبیت یا بیت‌های کوانتومی به گذشته‌ی شبیه‌سازی شده سفر کردند یکی از آن‌ها به شدت آسیب می‌بیندمانند پروانه‌ای که له شده، با کمال تعجب وقتی همه کیوبیت‌ها به زمان حال باز می‌گردند عمدتا بی‌تغییر به نظر می‌رسند گویی واقعیت خود را بهبود بخشیده است.

▪️نیکولای سینیتسیس فیزیکدان نظری در آزمایشگاه ملی لوس آلاموس و یکی از نویسنده مقاله گفت در کامپیوتر کوانتومی مشکلی برای شبیه‌سازی تکامل زمان در جهت معکوس یا شبیه‌سازی اجرای فرایندی وارونه وجود ندارددر حقیقت ما می‌توانیم ببینیم که اگر در زمان به گذشته سفر کنیم خسارت کمی وارد کنیم و برگردیم چه اتفاقی برای یک جهان کوانتومی پیچیده رخ می‌دهدما فهمیدیم که جهان ما زنده می‌ماند به این معنی که هیچ اثر پروانه‌ای در مکانیک کوانتومی وجود ندارددر داستان علمی تخیلی ری بردبری در سال ۱۹۵۲ بنام آوای تندر شخصی با استفاده از ماشین زمان به گذشتۀ دور سفر می‌کندجایی که پا بر روی یک پروانه می‌گذارد و آن را له می‌کند. با بازگشت به زمان حال دنیای متفاوتی می‌بینداین داستان اغلب به اصطلاح اثر پروانه‌ای معروف است که به حساسیت فوق‌العاده بالای یک سیستم پیچیده و پویا نسبت به شرایط اولیه‌اش اشاره دارددر چنین سیستمی، عوامل اولیه و کوچک به شدت تحت تأثیر تحول کل سیستم قرار می‌گیرنددر عوض محققان دریافتند که در شبیه‌سازی بازگشت به گذشته ایجاد آسیب محلی کوچک در یک سیستم کوانتومی فقط منجر به آسیب محلی ناچیز و کوچک در زمان حال می‌شوداین اثر کاربردهای بالقوه‌ای در سخت افزارهای مخفی کننده اطلاعات و آزمایش دستگاه‌های اطلاعاتی کوانتومی دارد با تبدیل حالت اولیه به حالت کاملا درهم تنیده اطلاعات توسط کامپیوتر مخفی می‌شوند.

▪️بین یان یکی دیگر از محققان گفت ما دریافتیم که حتی اگر یک مزاحم در یک حالت کاملا درهم تنیده اندازه‌گیری‌های مخرب را انجام دهدما هنوز هم می‌توانیم به راحتی اطلاعات مفید را بازیابی کنیم زیرا این آسیب با فرآیند رمزگشایی تقویت نمی‌شود این صحبت در مورد ایجاد سخت افزار کوانتومی است برای پنهان کردن اطلاعات استفاده خواهد شداین یافتۀ جدید همچنین می‌تواند برای آزمون اینکه آیا پردازنده کوانتومی در واقع با اصول کوانتومی کار می‌کند، استفاده شوداز آنجا که اثر جدید بدون پروانه کاملاً کوانتومی است اگر پردازنده‌ای سیستم یان و سینیتیسین را اجرا کند و این اثر را نشان دهد، پس باید پردازنده کوانتومی باشد.

▪️برای آزمایش اثر پروانه در سیستم‌های کوانتومی محققان از تئوری و شبیه‌سازی‌هایی با پردازندۀ کوانتومی IBM-Q استفاده کردند تا نشان دهند چگونه یک مدار می‌تواند با استفاده از گیت‌های کوانتومی یک سیستم پیچیده را تکامل بخشددر این آزمایش تیمی الیس عامل محبوب مورد استفاده برای آزمایش‌های فکری کوانتومی یکی از کیوبیت‌های خود را در زمان حال آماده کرده و از طریق کامپیوتر کوانتومی به صورت معکوس اجرا می‌کند در گذشته‌های دوریک عامل مخرب باب کیوبیت آلیس را اندازه‌گیری می‌کنداین عمل کیوبیت را آشفته می‌کند و تمام همبستگی‌های کوانتومی آن را با سایر جهان از بین می‌بردسپس سیستم به زمان حال منتقل می‌شودبه گفته ری بردبری آسیب کوچک باب به حالت و تمام آن همبستگی‌های گذشته باید به سرعت در طی تکامل پیچیده و رو به جلو زمان تقویت شود از این رودر پایان آلیس قادر به بازیابی اطلاعات خود نیست اما در این ازمایش این اتفاق روی نداد.

▪️محققان دریافتند که بیشتر اطلاعات محلی فعلی به صورت همبستگی‌های کوانتومی در گذشته دور پنهان بوده است که با دستکاری جزئی نمی‌تواند آسیب ببیند آنها نشان دادند که اطلاعات با وجود دخالت باب بدون آسیب زیادی به کیوبیت آلیس باز می‌گردند به طور غیرقانونی برای سفرهای عمیق‌تر به گذشته و برای جهان‌های بزرگتر اطلاعات نهایی آلیس با آسیب کمتری به او باز می‌گردد سینیتسین گفت ماد دریافتیم که مفهوم هرج و مرج در فیزیک کلاسیک و در مکانیک کوانتوم باید متفاوت درک شود.
#فیزیک_کوانتوم
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni


نظریه تورم کیهانی(۴)

▪️در مطالعه نظریاتی مانند نظریه تورمی ، کیهان شناسان فرض می کنند که قوانین فیزیک در این جهان های چندگانه یکسان است. کیهان شناسان در واقع هیچ راهی برای فهمیدن این که آیا به راستی این گونه است یا خیر ندارند اما هدف آنها مطالعه نتایج قوانین فیزیک به همین نحوی است که آنها را می شناسیم و نه اندیشیدن بیهوده در مورد قوانین جهان های دیگر . با این حال ، این احتمال وجود دارد که جهان های دیگر متفاوت از جهانی که خودمان در آن زندگی می کنیم باشند.

▪️در حالی که فضای تهی خالی از هرگونه ویژگی در نظر گرفته می شد، در فیزیک نوین ذرات ، فضای تهی ، که خلا نیز نامیده می شود ، مقوله ای بسیار پیچیده است. زوج های ماده – پاد ماده به طور پیوسته در آن ظاهر و ناپدید می شوند و خود فضا نیز به قسمت های کمتر شناخته شده ای به نام « حباب های ریز کوانتمی» تقسیم می شود که اگر به اندازه ی کافی بزرگنمایی داشته باشیم (به اندازه ی ³⁶-10 ) قابل مشاهده هستند.

▪️به دلیل این پیچیدگی ، فیزیکدانان نمی دانند که آیا فقط یک نوع از فضاهای تهی ( خلا ) پایدار است یا اینکه چند نوع هستند . انواع دیگر فضاهای تهی نمی توانند 3 بعدی باشند ، و احتمالا آنها جرم ذرات مادی و نیروی هایی که بر رفتار های آنها حکمرانی می کنند ، را دگرگون می کنند. اگر انواع مختلفی از فضاها وجود دارند ، چرخه ی بینهایت جهان ها ( جهان های جبابی ) می توان معیاری برای تمامی احتمالات ممکن باشد.
▪️از همان روزهای ابتدایی که نظریه‌ی کوانتوم مطرح شد تا امروز هیچ ایده یا راه‌حلی نتوانسته بین کوانتوم و نسبیت اتحاد و یگانگی ایجاد کند. نظریه‌ی کوانتوم دنیای ریز اتم‌ها و سه نیروی هسته‌ای قوی و ضعیف و الکترومغناطیس را می‌کاود و نسبیت به بررسی گرانش و رفتار بزرگ‌ترین اجرام در عالم می‌پردازد. اما دراین میان پل ارتباطی شگفت‌انگیزی وجود دارد که برای نخستین‌بار وجود آن به تازگی توسط دانشمندان، توسط امواج گرانشی بیگ بنگ تأیید شده است.
پایان
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni


نظریه تورم کیهانی (۳)


▪️نظریه تورمی توجیه لحظه بیگ بنگ میباشد، این نظریه بر پایه یک فرضیه بر گرفته شده از فیزیک نوین ذرات بنا شده است که بیان می کند، ذرات در چگالی بالا می توانند به طور شگفت انگیزی گرانش را از سر خود باز کنند ، به این معنا که باعث شوند که گرانش بر خلاف خاصیت جاذبه ی خود حالت دافعه ای داشته باشد. در نظریه تورمی ،همگنی جهان در همان لحظات ابتدایی و قبل از تورم رخ می دهد.در آن زمان محدوده جهان ( که شروع به همگن شدن همانند آنچه که مشاهده شده است می کند ) بسیار کوچک بوده است ( بیش از یک میلیارد کوچک تر از اندازه یک پروتون ) و برای حجمی تا این حد کوچک زمان زیادی برای رخ دادن همگنی وجود داشته است در مقایسه با فرآیند هایی که اکنون می شناسیم مانند هوایی که در اتاق حرکت می کند و با انتشار خود حالت یکنواختی را در اتاق به وجود می آورد. بعد از این همگنی ، تورم باعث انبساط جهان تا به اندازه ای شد، که بتواند تمامی کهکشان ها و ستارگانی را که اکنون آنها را می بینیم در خود جا دهد.

▪️نظریه تورمی نه تنها همگنی را که در امواج پس زمینه کیهانی می بینیم توجیه نمی کند بلکه این نظریه همچنین می تواند خصوصیات آماری اختلاف بسیار کم در شدت امواج پس زمینه که توسط ابزارهای بسیار دقیقی که حتی نوسانات کمتر از 0.001 را نیز ثبت می کنند، را نیز توضیح دهد. دافعه گرانشی خلا کاذب ( که باعث تورم شده است ) به اندازه ای قدرتمند است که انبساط سریع و باور نکردنی را به وجود می آورد و وسعت جهان در مدت زمان ³⁷-10 ثانیه به دو برابر افزایش می یابد و در ³⁷-10 ثانیه بعد نیز وسعت جهان باز هم دو برابر می شود و جهان مادامی که خلا کاذب باقی مانده است هر ³⁷-10 ثانیه به دو برابر شدن خود ادامه می دهد اما خلا کاذب ناپایدار است و در نهایت در برهه ای از بین رفته و انرژی خود را تبدیل به ذرات مادی می کند. از این نقطه به بعد این نظریه با مدل استاندارد بیگ بنگ آتشین هم رای است.
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni


خورشید مصنوعی در چین فعال شد

▪️رسانه‌های چین گزارش دادند که این کشور برای نخستین‌بار توانست با موفقیت راکتور همجوشی هسته‌ای (خورشید مصنوعی) خود را به فعال کند و به پیشرفت چشمگیری در زمینۀ تحقیقات انرژی هسته‌ای دست یابد.

▪️رآکتور توکامک HL-۲M بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین ابزار تحقیقات تجربی همجوشی هسته‌ای چین محسوب می‌شود و دانشمندان امیدوارند این رآکتور بتواند به طور بالقوه منبع قدرتمندی از انرژی پاک را فراهم کند. این دستگاه برای تکرار واکنش‌های طبیعی که در ”خورشید" با استفاده از گازهای هیدروژن و دوتریم به عنوان سوخت ایجاد می‌شود، طراحی شده و از طریق همجوشی هسته‌ای کنترل شده، انرژی پاک را فراهم می‌کند.
‌‌
▪️این رآکتور هسته‌ای، به دلیل گرما و انرژی عظیمی که تولید می‌کند، اغلب به «خورشید مصنوعی» معروف است. توسعه‌ی انرژی همجوشی هسته‌ای نه تنها راهی برای تامین نیازهای استراتژیک حوزه انرژی چین محسوب می‌شود، بلکه در زمینه توسعه پایدار انرژی و اقتصاد ملی چین نیز دارای اهمیت زیادی است.
‌‌
▪️در جریان همجوشی، هیچ گاز گلخانه‌ای منتشر نمی‌شود و بدون آلوده‌سازی محیط زیست می‌توان به انرژی پاک و قابل دسترس دست یافت. با این حال، همجوشی هم بی‌نهایت دشوار و هم بسیار هزینه بردار است. کل هزینه ساخت رآکتور آزمایشی بین المللی گرما هسته‌ای، مبلغی معادل ۲۲.۵ میلیارد دلار برآورد شده است.
‌‌‌
▪️اگر دانشمندان نیرویِ حاصل از همجوشی هسته‌ای را کنترل کنند، در این صورت یک منبع تقریباً نامحدود از انرژی پاک بدست خواهد آمد. به گفته یکی از محققان این پروژه: زمان محدودسازی انرژی در دستگاه‌های توکامک کمتر از یک ثانیه است. این در حالی است که مدت زمان تخلیه HL-۲M حدود ۱۰ ثانیه و مدت زمان محدود کردن انرژی آن چند صد میلیونیم ثانیه است
#خبر_علمی
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni






چین 1.pdf
182.0Кб
اطلاعیه بورس تحصیلی متقابل ایران و چین

#اطلاعیه
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni


چین 2.pdf
301.3Кб
فرم اطلاعات متقاضیان بورس دولت های خارجی

#اطلاعیه
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni


رنگین کمان

▪️رنگین کمان به کمک نور خورشید در آسمان در سوی مخالف خورشید پدیدار می شود. در یک رنگین کمان اصلی یعنی رنگین کمان پایین تر معمولاً روشن تر، رنگ قرمز در بخش بیرونی یا بالایی کمان و رنگ بنفش در بخش درونی دیده می شود. رنگین کمان دومی ممکن است بالا و بیرون کمان اصلی دیده شود و ترتیب رنگ هایش معکوس شده باشد به طوری که رنگ قرمز در هر یک از دو رنگین کمان به سوی دیگری باشد. رنگین کمان دوم با دو بار انعکاس نور در قطرات آب غیرممکن است، چون انعکاس سوم از نور درون قطرات آب پرتوهایشان را تقریباً در جهت خورشید می تاباند و به همین دلیل نامرئی هستند.
▪️ممکن است بعضی پدیده ها نظیر کمان های اضافی خیلی نزدیک و درون کمان های اصلی با رنگین کمان های سه تایی اشتباه گرقته شوند. همچنین برای یک ناظر غیرممکن است که برای دیدن رنگین کمان حاصل از قطرات آب در زاویه ای غیر از زاویه مرسوم که 42 درجه با جهت مخالف خورشید می سازد، طرحی بریزد. حتی اگر ناظری ناظر دیگری را که به نظر می رسد زیر یا در انتهای یک رنگین کمان است ببیند، ناظر دوم رنگین کمان متفاوتی را در همان زاویه ای که ناظر اول دیده بود خواهد دید. به همین دلیل یک رنگین کمان شیء فیزیکی نیست و به طور فیزیکی نمی توان به آن نزدیک شد.

#رنگین_کمان
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni


ماشینکاری با قوس پلاسما چیست؟

▪️در این فرایند هوای فشرده بعنوان گاز پلاسما بکار می رود . وقتی که هوا تحت دمای بالای قوس الکتریکی قرار می گیرد به گاز های تشکیل دهنده خود تجزیه می شود. به علت اینکه اکسیژن در پلاسمای حاصل بسیار فعال است، سرعت برش تا حدود ۲۵% زیاد می شود . یک اشکال این روش این است که معمولا یک سطح به شدت اکسید شده , بویژه با فولاد زنگ نزن وآلومینیم بدست می آید. همچنین هوا باید بدون ناخالصی و با فشار مناسب حفظ شود. برای این کار از کمپرسور استفاده می شود.

▪️در این روش بجای تنگستن از الکترودهای هافینم مس استفاده می شود .تنگستن یا اکسیژن واکنش نشان می دهند عمر الکترودها بدون توجه به مواد بکار رفته کوتاه است برای افزایش عمر الکترود از جریان رو به پایین اکسیژن د سوراخ نازلی که نیتروژن به عنوان گاز برشی اصلی از میان آن عبور می کند استفاده شده است با استفاده از مخلوط گازی ۸۰% نیتروژن و ۲۰% اکسیژن سرعت برش فولاد نرم تا حدود۲۵% زیاد می شود.

▪️فقط مواد رسانای الکتریکی مثل فولاد زنگ نزن , کرم نیکل , آلومینیم ومس را می توان با روش پلاسما هوا ماشینکاری کرد. ماشینکاری با پلاسما هوا برای برش صفحه ای از جنس فولاد به ضخامت۶٫۲۵ mm نصف روش های گازدوگانه و تزریق آب هزینه دارد زیرا در این روش هوا بعنوان حامل پلاسما وگاز محافظ استفاده می شود . ماشین های صنعتی دارای تجهیزات راه اندازی قوس اتوماتیک هستند که سرعت برشی اولیه بالا و قابل اطمینانی را تضمین می کند . این سرعت برشی سه تا پنج برابر بیش از سرعت بذش با گاز مرسوم است

#پلاسما
.
.
.
@anjoman_physics_tabriz_uni



Показано 20 последних публикаций.

99

подписчиков
Статистика канала