اصغری ثانی


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


تماس با من:
@sani1982

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
در حالی که هوش مصنوعی وارد مرحله تازه ای از زندگی بشر شده و احتمالا در آینده نزدیک شاهد تدوین و تصویب حقوق مختص به هوش مصنوعی خواهیم بود، کشورهای در حال توسعه هنوز درگیر مسایل ابتدایی هستند.
t.me/asgharisani


🔺نگاه دیگران:

🔹بحران ‌دستمزد🔹

✍شورای سردبیری جامعه نو

🔹 کشمکش تندخویانه اخیر برسر اضافه حقوق کارمندان بین مجلس و سازمان برنامه و بودجه را جامعه نو یکماه پیش در برنامه رادیویی خود مطرح کرده بود: گفتیم مصیبت تورمی امسال را که از دیماه پارسال مثل بهمن بر سر همه فروافتاد، در سال آینده به خاطر اجبار بر اضافه کردن جبرانی حقوق کارمندان و حداقل دستمزد کارگری دوباره خواهیم داشت و پایان امسال بحث مقدار این افزایش داغ خواهد شد. درحال حاضر، در مورد حداقل دستمزد کارگران، کشمکش را در شورای عالی کار به دقت نهان میکنند، کم حرف میزنند و محتاط موضع میگیرند. همین پریروز، یکی از نمایندگان کارگری در شورای دستمزد مجبور شد مثل نوبخت و لاریجانی که به هم تند شدند، بقول معروف توی دهن یک نماینده مجلس بزند (که گویا قانونا حق اظهارنظر در مورد همه مسائل کشور را دارد) و بگوید در مورد مقدار افزایش دستمزد کارگران حرف تبلیغاتی نزن. معنایش این بود که شر پنهان را آشکار نکن. واقعا وضع شررباری است و همین همه را عصبی کرده است. چرا؟

🔹جامعه قدرت خرید ناچیز خود را به خاطر تورم بالا به مقدار بیشتری از دست داده و حتما باید آن را جبران کرد. باید هم حداقل معیشت را تضمین کرد وهم با بالا بردن قدرت خرید از رکود در تولید که ناشی از کاهش مصرف است جلو گرفت. برای این افزایش‌ها منبع کافی وجود ندارد و هم کسری بودجه و استقراض دولت را بالا میبرد، هم بخش خصوصی تامین‌کننده حقوق کارکنان بخش خصوصی تحلیل رفته و میگوید توان افزایش بالای دستمزد را ندارد. این تعارض بین نبود منابع و لزوم هزینه‌کرد بیشتر را که در هر دو حالت بحران‌زاست چگونه باید برطرف کرد؟

🔹ما راه‌حلی را به میان می‌آوریم که آنرا از آینده آورده‌ایم! از پیش‌بینی نتایج سیاستهایی که حکومت در داخل و خارج بر همه تحمیل میکند. وضعیت هنوز فاجعه بار نیست، اما بحران در افق آن دیده میشود: ناتوانی در تنظیم رابطه با جهان خارج همراه با فشار کمرشکن گردنه‌گیران بین‌المللی، ناکارایی در تصمیم‌سازی‌های کلان اقتصادی منجر به قفل شدن اقتصاد، فساد گسترده در دستگاه‌های حکومتی و کاهش ظرفیتهای اقتصاد در اثر کاهش فروش نفت و به هم خوردن سازوکار قیمتها. هیچکدام از این گرفتاری‌ها روبه کاهش نیستند و رفتار نهادهای حکومتی در مسیر وخیم‌تر کردن آنهاست (مثل تعلل مجمع تشخیص مصلحت درباره لوایح مرتبط با مبادلات خارجی و اصرار همه به سیاستهای اشتباه ارزی) نتیجه این وضعیت افزایش تورم، گسترش فقر و تضعیف بنیه اقتصاد است. نتیجه نهایی هم برگشت ملی به وضعیتی پیشاتوسعه است که فقر عمومی مشخصه اصلی آن است. پیشنهاد ما، آمادگی لاجرم برای عبور از چنین وضعیتی است.

🔹دولت باید خود را آماده انجام مکفی سه وظیفه کند: تضمین آنکه آموزش و تحصیل تعطیل نشود، اطمینان‌یابی از اینکه حداقلی از خدمات بهداشتی و درمانی در اختیار همه باشد، و تضمین فراهم‌سازی حد کافی کالری در روز برای همه. این پیشنهاد البته عده‌ای را حیرتزده، برخی را عصبانی و گروهی را پرسشگر میکند که چرا؟ چرا به جای این پیشنهادها نمیگویید از مقدار فساد، اختلاس و بذل و بخشش‌های خارجی کم کنند؟ چرا دنبال کاهش حیف و میل و ریخت‌وپاش آقازاده‌ها نباشیم ؟ چرا زبان جامعه نو چنین تلخ میگردد و پرسشهایی از این دست.

🔹پاسخ این است که مشکلات پدیدآورنده هزینه‌های بی‌مورد و فساد در واقع مشکل نیستند که برایشان راه‌حل بدهیم، شرایط حکومت ما هستند. ذاتی موقعیت کنونی‌ و ماهیت حکومتند و باید با آنها کنار بیاییم. مثال ما حکایت خانواده‌ای است که هر کار کند، نمیتواند جلوی ولخرجی و "دادن پول میز" این و آن و نشستن بر سر میز قمار یکی از اعضای خانواده را بگیرد و آنچه در نهایت در کف مادر خانواده میماند کسری از درآمد خانواده است. مادر باید آنرا به صورتی خرج کند که بچه ها خوراک داشته باشند، به مدرسه بروند، و اگر بیمار شدند هزینه درمان داشته باشند. لباس نو و تفریح و سفر و ... برای چنین خانواده‌ای لازم نیست. باید از آن بگذرند.

🔹البته همه نمیگذرند. سطوح بالای حکومت، آقازاده‌های علمایی که دائما در باره حرام بودن سود دیرکرد بانکها حرف میزنند، خدمه والامقام حکومت و ابرسرمایه‌داران در چنین شرایطی به زندگی لوکس انگلی خود ادامه خواهند داد، مردم باید این را هم بپذیرند، اعصابشان را حفظ کنند و فقط مواظب باشند کالری حداقل، تحصیل و بهداشت داشته باشند.
لازم به توضیح نیست که به عنوان روزنامه‌نگار طرفدار ستم بر مردمان فرودست نیستیم، اما وضعی که حکومت ما پدید آورده میگوید: راه عبور بی شورش و دردسر و بی انقلاب و براندازی از نقطه‌ای که در مسیر آن پیش میرویم، کاهش هزینه‌های دولت و کسر بودجه، کاهش فشار به بخش تولید و در نتیجه کاهش سطح زندگی دستمزد بگیران است. شاید این از بحرانی که از درون مسیر فعلی زاده میشود بهتر باشد.

@jameeno

t.me/asgharisani


🔺نگاه دیگران:

✍گروه خبر امتداد

🔹تداوم میراث احمدی نژاد در دولت دوم روحانی/ حجم پروژه های نیمه تمام کشور به 600 هزار میلیارد تومان رسیده است🔹

🔹 علی لاریجانی، رئیس مجلس امروز خبر داد حجم پروژه های نیمه تمام کشور به 600 هزار میلیارد تومان رسیده است.

🔹برای اینکه بزرگی این عدد را بهتر درک کنیم شاید بد نباشد بدانید کل بودجه وزارت راه و شهرسازی در سال 97 طبق پیشنهاد دولت 7830 میلیارد تومان بوده است. یعنی اگر همین امروز دولت و وزارت راه متولی به سرانجام رساندن پروژه های نیمه تمام باشند و وزارت راه و شهرسازی نه حقوق کارمند بدهد و نه وظایف حاکمیتی اش را انجام دهد حدودا 76 سال دیگر این پروژه ها به اتمام می‌رسد، آنهم به شرطی که کلنگ دیگری به زمین نخورد!

🔹جالب است بدانید کل بودجه پیشنهادی دولت برای وزارت نیرو و شرکت‌های تابعه آن، در سال آینده ۸۷۴۳ میلیارد تومان است.
اعداد به خوبی گویا هستند و نیاز به توضیح بیشتر نیست. اما نقش احمدی نژاد و دولتش در ساختن این ابرچالش کشور چیست؟

🔹محمد علی نجفی که در سال 92 مشاور روحانی بود همان زمان در این باره گفته بود: "به قیمت سال ۱۳۹۲ حدود ۴۸۰هزار میلیاردتومان طرح عمرانی نیمه‌تمام در سفرهای استانی از دولت گذشته باقی مانده و با توجه به تخصیص ۲۳هزار میلیاردتومانی بودجه عمرانی سال قبل و با احتمال اینکه قیمت‌ها ثابت بماند بازهم ۲۲سال زمان نیاز داریم تا طرح‌های نیمه‌تمام دولت نهم و دهم را به پایان برسانیم."

🔹البته مسئولان سازمان برنامه و بودجه دولت روحانی باید پاسخ دهند چه حجم از عملیات عمرانی آن پروژه ها به سرانجام رسید و کلنگ های دولت حسن روحانی در این شش سال چند میلیارد تومان برای کشور هزینه ایجاد کرده است؟


@emtedadnet

t.me/asgharisani


🔹مرگ بر روحانی و ظریف خائن!🔹

✍🏻بنیامین نتانیاهو

🔹من عاشق ناامنی هستم، چون هیچ چیزی برای اسرائیل خطرناک‌تر از صلح و امنیت نیست. هر بار که کشور من تهدید به نابودی می‌شود ما قوی‌تر می‌شویم. هر بار که نام ما بر موشک‌هایتان نوشته می‌شود ما قوی‌تر می‌شویم، هر بمبی که در خاورمیانه منفجر می‌شود، هر قطره خونی که ریخته می‌شود، هر شغلی که از دست می‌رود، هر ازدواجی که به تاخیر می‌افتد، هر کسب و کاری که شکست می‌خورد، هر حقی که ضایع می‌شود، هر چشمه و رودی که خشک می‌شود، هر جانداری که از بین می‌رود، هر صدای آزادی خواهانه‌ای که خفه می‌شود، هر زنی که وادار به سکوت می‌شود، هر سری که بالای دار می‌رود، هر مدرسه‌ای که خالی می‌شود، هر شکمی که گرسنه می‌خوابد، هر چشمی که گریان است، هر دلی که پرخون است، هر قلمی که شکسته است، هر حزبی که منحل می‌شود، هر روزنامه که توقیف می‌شود، هر رسانه ای که فیلتر می‌شود، هر کارخانه‌ای که تعطیل می‌شود، هر ...به بقا و قدرتمندتر‌شدن ما کمک می‌کند!

🔹تصور کنید، چگونه اسرائیل می‌توانست با وجود یک کشور قدرتمند این‌قدر امنیت داشته باشد؟! اکنون به لطف نهادهای بهره‌کش، ما با یک شیر بی‌یال و دم و اشکم روبرو هستیم که با ده‌ها بحران روبرو است!

🔹ما و شما دشمن مشترکی به نام ظریف و روحانی داریم. من هم با شما در اینکه ظریف و روحانی خائن هستند، هم عقیده‌ام. ای کاش روحانی استعفای این خائن را قبول می‌کرد تا ما و شما از شر او راحت می‌شدیم. باور کنید شب‌ها کابوس می‌بینم و هر لحظه دعا می‌کنم که این کابوس زودتر تمام شود! از روزی که این آدم وزیر شد، دستمان خالی شد و دوستانمان کم، دیگر مثل سابق حرفمان خریدار ندارد. اصلا دولت قبل چه ایرادی داشت که آن را کنار گذاشتید؟ به نظر من رئیس‌جمهوری که از لب مرز به سمت ما سنگ پرتاب نکند، به مفت نمی‌ارزد! رئیس‌جمهور و وزیر خارجه باید ایده‌های قشنگی مثل هولوکاست مطرح کنند، نه برجام. ای کاش استیضاح این خائن به نتیجه برسد تا از شر هر دو راحت شویم!

🔹دنیای جدید با شعارهای لیبرالیسم و دولت رفاه به یک جهان خطرناک تبدیل شد و اینترنت و تاسیس شبکه‌های مجازی، آن را خطرناک‌تر کرد. تمام روزنه‌های انتشار اطلاعات را مسدود کنید. روزنامه‌ها را توقیف کنید یا آنها را وادار کنید چیزی بنویسند که شما می‌خواهید، فیلتر تلگرام و توئیتر واقعا کار پسندیده‌ای بود، شخصا تشکر می‌کنم. امیدوارم اینستاگرام هم به زودی فیلتر شود، شبکه‌های مجازی سلاح جدید دشمنان ما و شما هستند، اگر این شبکه ها نبود، آیا هشتگ #ظریف_بمان ترند نخست توئیتر می‌شد؟! بازگشت ظریف یعنی ایران از گفت‌و‌گو و صلح حمایت می‌کند، یعنی سیاست صلح‌سازی و صلح‌گرایی، آیا این چیزی جز تضعیف اسرائیل است؟! این شبکه‌ها بلندگوی تشکل‌ها و حامیان حقوق بشر و محیط زیست ... و بستر کسب‌و‌کار‌های جدید شده‌اند، همه اینها وابسته به سرویس‌های جاسوسی و قصدشان خرابکاری است، صدای آنها را در نطفه خفه کنید، وگرنه اول بازار را از دست می‌دهید و بعد قدرت را، آنوقت ما چه خاکی به سر بریزیم؟!

🔹این FATF اصلا چیز خوبی نیست. تصویب آن منجر به شفافیت می‌شود، شفافیت به شکوفایی اقتصادی منجر می‌شود و بستر صلح و امنیت را فراهم می‌کند، شما که نمی‌خواهید با تولید ثروت، شغل، صلح و امنیت، باعث تضعیف اسرائیل شوید؟! تصویب FATF ، چیزی جز خیانت نیست، محکم بایستید و بر علیه آن تبلیغ کنید. شما نمی‌دانید اسرائیل چه قدر برای قرار گرفتن ایران در لیست سیاه هزینه کرده! لطفا با تصویب این لایحه شوم، نقشه‌های ما را نقش بر آب نکنید!
#مرگ_بر_روحانی_و_ظریف_خائن
دوازدهم اسفند1397
t.me/asgharisani


Репост из: TheInternational/اینترنشنال
🔴 تولد ظریف سیاسی

🔹اینترنشنال/ظریفی که دیروز به وزارت برگشت احتمالا دیگر آن ظریف پیش از استعفا نیست. او تغییر کرده و محیط روانی و عملیاتی سیاست خارجی ایران نیز در پیامد این استعفا تغییراتی به خود دیده است.

🔹استعفا، ظریف سیاسی را بر ظریف کارشناس برتری داد. با این رخداد روشن شد که ظریف تنها عضو کابینه است که در این زمانه زوال سرمایه اجتماعی سیاسیون از سرمایه اجتماعی قابل توجهی برخودار است. این سرمایه یعنی 7 تا 8 میلیون رای نقد.

🔹بعلاوه در فاصله استعفا تا بازگشت ظریف، اصلاح طلبان مهمترین حامیان او و دیگرانی که به درست یا غلط آنها را تندرو می خوانند صریحترین مخالفین او بودند. اینکه ظریف سیاسی چه مشخصاتی دارد هنوز روشن نیست، اما اصلاح طلبان آغوششان را گشوده اند و طیف مشخصی از بلوک سیاسی شمشیر را از رو بسته اند.

🔹استعفای ظریف نشان داد که او با "گروه تصمیم گیر" دارای اختلافات جدی است. همین اختلافات باعث شد تا چماق استعفا را بالا ببرد، اما مشخص نیست هویجی که به او داده شده از چه کیفیتی برخوردار است و چقدر نقد است. چه دلیلی دارد که سایر اعضای گروه تصمیم گیر به ظریف امتیاز بدهند؟

🔹در بعد خارجی این استعفا و بازگشت سریع او بر چهره بین المللی اش تاثیر خواهد گذاشت. احتمالا محاسبات خارجی ها در مورد جایگاه او در گروه تصمیم گیر تغییر کرده است. احتمالا آنان تا چند ماه آینده به جمع بندی های جدیدی از جایگاه او و وزارت تحت امرش در گروه تصمیم گیر خواهند رسید، جمع بندی هایی که ممکن است که به گذشته شباهتی نداشته باشد.

🔹اما نکته مهم در مورد ظریف سیاسی توجه به آخرین سخنرانی او پیش از استعفاست، سخنرانی که در آن با صراحت مواضع سیاسی خود را بیان کرد. مکان این سخنرانی از اهمیت ویژه ای برخوردار بود. دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، دانشکده ای که نسل جدیدی از محافظه کاران تکنوکرات و غرب دیده در آن فعالیت دارند و می کوشند روایت جدیدی از سیاست ایران به جهان ارائه دهند. ظریف سیاسی احتمالا بیش از همه جناح ها به این تکنوکرات های محافظه کار نزدیک است و ممکن است نماد آنان در دگردیسی سیاسی جمهوری اسلامی در دهه پنجم باشد.


🔹تأملی فلسفی در معنای سانسور*🔹

✍🏻ابوالقاسم شهلایی مقدم( مدیر مسئول انتشارات نقش‌و‌نگار)

🔹در دادگاه‌های انگلستان، شهادت شهود، سه جزء دارد؛ سوگند می‌خورم:
۱. حقیقت را بگویم (To Tell Truth)،
۲. همه‌ی حقیقت را بگویم (Whole Truth) و
۳. چیزی جز حقیقت نگویم (Nothing But Truth).

🔹در برخی دادگاه‌های آمریکا و جاهای دیگر نیز بر این سه گزاره یا دو گزاره از این سه گزاره تأکید می‌رود. تأکید بر این سه جزء، دلیل فلسفی و معرفت‌شناختی دارد. در محکمه، آنجا که حفظ جان یا مال یا آبروی انسانی نیازمند اجرای عدالت و امیدوار بدان است، سانسور؛ یعنی نگفتن حقیقت خالص و ناب، نگفتن همه‌ی حقیقت، و آمیختن حقیقت با غیر حقیقت، موجب بطلان شهادت است. اینجا سانسور، تیغی عدالت‌بُر و چکشی عافیت‌کوب و آتشی عاقبت‌سوز است. این بطلان در دادگاه، بطلانی حقوقی-قضایی است و در صورت اثبات سوءنیت شاهد و عمدی بودن فعل، جرم است و شایسته‌ی مجازات.

🔹در معرفت‌شناسی (مباحث فلسفی درجه‌ی دوم) هم، در واقع، معنای سانسور جز این نیست؛ سانسور این است که یا حقیقت را نگویی (در همان حد و سطح دانسته‌ی گوینده و نویسنده)، یا اگر بگویی همه‌اش را نگویی و بالأخره، این که حقیقت را با غیر حقیقت بیامیزی. چون پیامد این پدیده، در حقوق و قضا به صراحت و سرعت آشکار می‌شود و نتایج ملموس عملی دارد، آنجا درک معنا و فهم نتایجش آشکارتر است.

🔹"ممیزی" خواندن سانسور توسط سامانه‌های رسمی و بوروکراتیک، واقعیت آن را تغییر نمی‌دهد. توضیح آن‌که، آن‌چه از معنای ممیزی به ذهن متبادر می‌شود (که "تبادر" در مباحث الفاظ علم اصول، یکی از راه‌های شناختِ "معنای حقیقی" از معنا یا معناهای مجازی لفظ است)، تمییزگذاری و تفاوت قائل شدن است؛ چه تفاوت و تمایزِ سره باشد از ناسره یا درست از نادرست یا صواب از خطا یا حقیقت از غیر حقیقت و امثال این‌ها؛ در حالی که با سانسور، ما تمایز حقیقت و غیر حقیقت را عمدا از میان برمی‌داریم؛ گاه حقیقت را می‌پوشانیم و گاه، یکسره، ناحقیقت را حقیقت جا می‌زنیم، که این دومی، علاوه بر کذب معرفتی و اخباری، قبح اخلاقی هم دارد. پس سانسور، در واقع، نفی عمدی تمایز حقیقت از غیر حقیقت است، با هر نیت که باشد، در حالی که "مصدر ممیزی" دلالت دارد بر تمایز و تفاوت‌گذاری؛ بنابر این، اگر سانسور را ممیزی بنامیم در حقیقت، ممیزی را از معنای اصلی‌اش تهی و به معنایی غیر واقعی منصرف کرده‌ایم.

🔹به بیان منطق گزاره‌ها، هر گزاره‌ی P اگر درست فرض شود قطعا گزاره‌‌ی نقیض آن (P~) نادرست است؛ حال با سانسور کردن، که در لفظ، همان قیچی کردن و بریدن حقیقت است، پاره‌ای از حقیقت از جایی که آن پاره بدانجا تعلق دارد برداشته می‌شود یا با چیزی غیر از حقیقت جایگزین و اشغال می‌گردد؛ در هر دو صورت، آن کل باقی‌مانده یا جدید، دیگر، حقیقت نیست. این همان بزنگاه مسئله است: یعنی می‌توانیم بگوییم سانسور، یا حقیقت (P) را غیر حقیقت (P~) و درست را نادرست می‌کند، یا حقیقت را با غیر حقیقت می‌آمیزد (P&~P)؛ در هر حال، نتیجه، گزاره‌ای نادرست است.

🔹این پدیده، اگر در محکمه اتفاق افتد، از طرف هر کس که باشد، شاکی یا متهم، خواهان یا خوانده، شاهد یا وکیل، ناصواب و بعضا جرم است؛ منتها آن‌جا، چون قانون در کار است، چون ضمانت اجرا پیش‌بینی شده و چون لوازم و نتایجش کاملا آشکار و در جان و مال افراد مؤثر است، سریعا و صریحا رخ می‌نماید، اما در جاهای دیگر، در کتاب‌، در نشریات، در سخنرانی‌ها، در گفت‌و‌گوها و مذاکره‌ها چون تأثیرش بدان سرعت، صراحت و شفافیت نیست، چه بسا پنهان است و این پنهان کردن، از طرف هر که باشد و با هر نیت و قصدی که صورت گیرد و با هر مصلحت‌سنجی که سنجه شود، در همه حال، غیر از حقیقت‌گویی و حقیقت‌نمایی است و در کل، مانع حقیقت‌یابی.

🔹خلاصه و نتیجه آن‌که، پرهیز از سانسور، به معنای فوق، خصوصا در گزاره‌های اِخباری و حقیقی، پرهیز از یک خطای فلسفی-معرفت‌شناختی و پرهیز از پنهان کردن واقعیت یا القا کردن و جا زدن ناواقعیت به جای واقعیت است و هر جا، به تناسب و مقتضای موقعیت آن‌جا، آثار و نتایج و پیامدهای خاص خود را دارد.

🔹در باب سایر جنبه‌های سیاسی، اجتماعی، ادبی، اخلاقی و حتی حقوقی سانسور (که به این آخری، اندک اشارتی شد)، و در این باب که آیا برای سانسور، با "برخی قصدها و نیت‌ها"، می‌توان توجیه اخلاقی فرض کرد و این که آیا سانسور خوب یا بد داریم و امثال این‌ها، و نیز این‌که تفاوت سانسور در گزاره‌های حقیقی با سانسور در گزاره‌های اعتباری چیست، شاید در آینده بحث کنم.

📌* این نوشته صرفا توصیفی فلسفی-معرفت‌شناختی و سمانتیک (معناشناختی) از "معنای سانسور" است و به داوری اخلاقی و حقوقی نمی‌پردازد.

t.me/asgharisani


🔹پذیرش استعفای ظریف یعنی خودکشی یک رئیس‌جمهور🔹

✍️حسین اصغری ثانی

🔹ظریف به باور دشمنان این کشور یک دیپلمات قابل احترام است که تنها نگرانی‌اش منافع وامنیت ملی است. او در این چند سال با مهارت و صلابت از کشور دفاع کرد و تمام نقشه‌های شوم آمریکا، اسرائیل و سعودی و رفقای تندروی داخلی‌شان را نقش بر آب کرد. به همین دلیل بارها او را به مجلس کشاندند تا بلکه بتوانند استیضاحش کنند اما او هر دفعه به لطف هوشمندی نمایندگان عاقل و مدافع منافع ملی، با سرافرازی از مجلس خارج شد. بنابراین دشمنان خارجی و خائنین برای حذف او و سقوط کشور راه دیگری انتخاب کردند: نقش بر آب کردن سیاست‌های ظریف! تا شاید از این طریق او را به ستوه آورند و مجبور به استعفا کنند که به خیال خودشان موفق شده‌اند!

🔹به محض انتشار استعفا، سعی شد این استعفا به یک دلخوری شخصی و نتیجه ناهماهنگی‌های اجرایی تعبیر شود. اما این استعفا اگر چه در چند جمله کوتاه ارایه شد اما تصویری دقیق از فروپاشی هسته قدرت و نزاع سخت داخلی ارایه کرد.

🔹داستان کاملا روشن است، تمام اتفاقات ریز و درشت ممکلت را باید در راستای رقابت سخت و پیچیده بر سر جانشینی تعبیر کرد. جریانی تصمیم گرفته به هر قیمتی شده جلوی موفقیت دولت روحانی را بگیرد و دولت او را حتی در آخرین روزهای کاری هم که شده به شکست و انحلال بکشاند تا از این رهگذر، روحانی را که در صدر فهرست جانشینان احتمالی است، از گردونه رقابت خارج کند. بنابراین با تمام قوا سعی می‌کنند وزیران و مدیران کارآمد دولت را حذف یا مجبور به استعفا کنند! تا او تنها بماند.

🔹موفقیت دولت در حوزه خارجی به موفقیت در حوزه‌های داخلی منجر می‌شود و این چیزی نیست که آمریکایی‌ها، اسرائیلی‌ها، سعودی‌ها و خائنین داخلی بخواهند، پس باید تمام راهبردها و سیاست‌های دولت در عرصه خارجی به شکست بیانجامد، باید #FATF تصویب نشود و قصه‌ای از هزار و یک‌شب شود، باید یک وزارت خارجه در سایه تشکیل شود تا وزیر را در سطح بین‌المللی بی‌اعتبار کنند!

🔹اگر برجام با کیفیتی به مراتب پایین‌تر توسط خودی‌های بیانیه‌خوان امضا شده بود، نه تنها به‌عنوان سند افتخار نظام از آن یاد می‌شد بلکه ایران به بزرگترین و مهم‌ترین حوزه سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی‌ها تبدیل می‌شد و نمایندگی مک دونالد هم در تمام شهرهای کوچک و بزرگ تاسیس می‌شد!

🔹استعفای ظریف نشان داد که هسته قدرت شکسته شده و قوه عاقله نظام خوب عمل نمی‌کند و تمام تصمیمات و سیاست‌های حیاتی کشور فدای رقابت بیهوده و نفس‌گیر جانشینی شده است. هدف رئیس‌جمهور است، نه ظریف! بنابراین رئیس‌جمهور محترم باید بداند که پذیرش استعفای ظریف به معنای پایان نقش سیاسی ...او خواهد بود. با این وجود مخالفت با این استعفا هم از فشار دشمنان و خائنین نمی‌کاهد، آقای روحانی باید پاشنه‌ها را بکشد و برای حفظ کشور با مردم سخن بگوید و از آنها طلب یاری کند. مردم سیاست‌مدار صادق را دوست دارند و تنهایش نمی‌گذارند.
هفتم اسفند 1397
طوس- مشهد امام رضا«ع»
t.me/asgharisani


🔹مخالفت‌های سازمان یافته با FATF تصادفی نیست🔹

✍️حسین اصغری ثانی

🔹داستان تصویب FATF از یک نگاه خیلی تلخ و غم‌انگیز است و پرسش‌های فراوانی را برای دلسوزان کشور و نظام ایجاد کرده است. اما اگر از نگاه #امنیتی آن را تجزیه و تحلیل کنیم، به خیر و برکات فراوان این مخالفت‌ها پی می‌بریم.
موضوع FATF نیست. موضوع اصالت و تبار خانوادگی و ارتباط آن با منافع و #امنیت_ملی است.

🔹هیچ سرباز مدافع وطن حاضر نمی‌شود که نام ایران در لیست حامیان تروریست قرار گیرد و یا به واسطه عدم تصویب FATF و افزایش افسارگسیخته تورم، مردم مستاصل و گرسنه و بیکار به خیابان‌ها بیایند. موضوع FATF بی‌شباهت به ملی‌شدن صنعت نفت نیست. اگر مصدق پیشنهاد 50-50 انگلیسی‌ها را می‌پذیرفت و گام به گام پیش می‌رفت، کودتایی هم اتفاق نمی‌افتاد.

🔹این مخالفت‌های کاملا برنامه‌ریزی شده و در تضاد با منافع و امنیت ملی، تصادفی نیست. این گنج عظیمی برای نهادهای امنیتی است.
4 اسفند 1397
طوس- مشهد امام رضا«ع»
t.me/asgharisani


🔹جنگ شجاعت غیرنظامیان است🔹

✍️حسین اصغری ثانی

🔹بیشتر جنگ‌ها بر اثر محاسبات اشتباه سیاست‌مداران و نظامیان شروع می‌شوند. اما نتیجه جنگ را شجاعت و پایداری غیرنظامیان مشخص می کند.
مهم نیست که شما از چه تسلیحات و فناوری‌های مدرنی استفاده می کنید، جنگ بدون مشروعیت و پشتوانه مردم، یک باخت وحشتناک است.
جنگ شاید برای مدت کوتاهی، افکار عمومی را منحرف کند، اما نمی‌تواند آنها را برای همیشه فریب دهد.
ماهیت جنگ چیزی جز ناکارآمدی سیاسی نیست. تنها حکمرانی بد است که منجر به جنگ می‌شود.
جنگ یک پدیده در بستر زمان و مکان نیست. جنگ مرز زمانی و مکانی ندارد. تمام جغرافیای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مذهبی را درگیر می‌کند. موجب وضعیتی در حال می‌شود که آینده را ترسیم می‌کند. به همین خاطر عقلانی نیست.
t.me/asgharisani


🔹اصلاح‌طلبان، منافع حیاتی و شورای شهر 🔹

✍️حسین اصغری ثانی

🔹اصلاح طلبان با انتقاداتی که به عملکرد اصولگراها بخصوص در شورای شهر مشهد و تهران داشتند، پیروزی قاطعی در انتخابات شورای اسلامی شهرها کسب کردند.

🔹حدود دو سال از عمر شورای پنجم می گذرد و در این مدت شوراهای اصلاح‌طلب سراسر کشور با حاشیه هایی همراه بوده، اما درد آنجاست که این حاشیه‌سازی‌ها برخی مواقع از سوی خود مدعیان اصلاح‌طلبی است.

🔹در اینکه عملکرد اصلاح‌طلبان در شوراها و شهرداری‌ها قابل نقد است هیچ شکی نیست اما این عملکرد در مقایسه با عملکرد اصولگراها و محذورات و مقدورات فعلی، غیرقابل دفاع نیست، باید هم نقد انجام شود که این نقد‌ها به بهبود عملکرد کمک می‌کند، اما نقد کردن آداب خودش را دارد!

🔹تلخی داستان آنجا است که برخی اصلاح‌طلبان عملکرد رقیب را کلا فراموش کرده‌اند، درکی از مقدورات و محذورات ندارند و اولویتی هم برای منافع حیاتی و ملی کشور قائل نیستند.

🔹شرایط کشور کاملا خطرناک است.دشمنان داخلی و خارجی بر علیه تمامیت ارضی کشور هم‌قسم شده‌اند. دشمن پشت مرزها است و هر لحظه امکان شروع یک جنگ ویرانگر و یا یک شورش داخلی غیر قابل وصف وجود دارد، در این وضعیت، دغدغه برخی مدعیان تنها انتشار مطالبی بدون سند و مدرک بر علیه این و آن است!

🔹کدامیک از این حضرات همیشه مدعی تا به حال نقدی هر چند کوتاه بر مواضع تند مخالفان FATF نوشته‌اند؟ کدامیک از نقش جریان‌ها و کانون‌های افراطی مشهد در ساماندهی مخالفان منافع ملی، نوشته‌اند؟

🔹حرف من این است که وقت برای این دعواها بسیار است. اگر دیگران به گمان شما از اصلاح‌طلبی فاصله گرفته و پیگیر منافع شخصی‌شان هستند؛ نقد کنید، هشدار دهید و عبور کنید و سعی کنید خودتان از مسیر اصلاح‌طلبی فاصله نگیرید. آینده عملکرد کسی را فراموش نمی‌کند.
28 بهمن 1397
t.me/asgharisani


🔹نواصلاح‌طلبی🔹

✍️حسین اصغری ثانی

🔹«منافع ملی» را فصل‌الخطاب همه افراد، گروه‌ها و نهادها می‌داند.

🔹 «منافع حیاتی» و «تمامیت ارضی کشور» را غیر‌قابل مذاکره می‌داند.

🔹 وظیفه دولت و حکومت را تامین امنیت، منافع ملی و رفاه شهروندان می‌داند.

🔹قانون اساسی را قبول دارد، با این وجود معتقد است قانون اساسی از ظرفیت لازم برای توزیع قدرت، تضمین مردم‌سالاری و نیل به شکوفایی برخوردار نیست و اصلاح آن برای گام دوم انقلاب گریزناپذیر است.

🔹 معتقد است اصلاح قانون اساسی با مذاکره بر سر منافع حیاتی نهادها و افراد ذی‌نفوذ امکان‌پذیر و بهترین گزینه برای عبور از شرایط فعلی است.

🔹 سپاه، ارتش و نهادهای نظامی و امنیتی را به‌عنوان بازیگرانی مهم در عرصه سیاسی کشور تلقی می‌کند که می‌توانند در اصلاح قانون اساسی نقشی ویژه داشته باشند.

🔹مراجع و روحانیون جایگاه تاریخی در سپهر دینی، سیاسی و اقتصادی ایران داشته و دارند. اصلاح قانون اساسی باید جایگاه معنوی آنها را حفظ کند.

🔹 نگرانی‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی موجود در خصوص اصلاح قانون اساسی را درک می‌کند و اعطای برخی مصونیت‌ها و عفو عمومی برای رفع این نگرانی‌ها را در قبال کسب منافع ملی حداکثری، امکان‌پذیر می‌داند.

🔹 شرایط کشور را بسیار بحرانی و تمامیت ارضی آن را در خطر شورش داخلی و تهاجم خارجی می‌بیند؛ وضعیتی که گفت‌و‌گو بر سر اصلاح قانون اساسی را گریز‌ناپذیر کرده.

🔹شورای اصلاح قانون اساسی باید مجموعه سلایق سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، مذهبی و قومی مختلف را نمایندگی کند.

🔹قانون اساسی جدید باید با تاسیس نهادهای سیاسی و اقتصادی فراگیر، «توزیع قدرت»، «مردم‌سالاری»، «حکومت قانون»، «تکثرگرایی در منافع» و «ایران برای همه ایرانیان» را تضمین کند.

🔹 در وضعیت فعلی چهار گزینه بیشتر وجود ندارد: روبرو شدن با شورش داخلی، جنگ، مذاکره با آمریکا و اصلاح قانون اساسی، از میان گزینه‌های فوق، «اصلاح قانون اساسی»، همخوانی بیشتری با راهبرد «عزت، حکمت و مصلحت» رهبری دارد.

🔹 گام دوم انقلاب که رهبری مطرح نمودند بدون اصلاح قانون اساسی امکان پذیر نیست.
28 بهمن 1397
طوس- مشهد امام رضا«ع»
t.me/asgharisani


🔹امریکا برای نجات خودراه حلی جز جنگ ندارد!🔹

✍️کلوبال ریسرج. ترجمه سامان بیات

🔹جایگاه امریکا در جهان پس از جنگ جهانی دوم بر دو ستون استوار است: برتری نظامی و نقش دلار بعنوان ارز جهانی. دلار پاشنه آشیل هژمونی امریکاست. پس از آنکه نیکسون در پی جنگ پرهزینه ویتنام و پایان یافتن ذخیره طلای ایالات متحده در سال۱۹۷۱ طلا را از پشتوانه دلار خارج کرد، دلار به یک ارز سیاسی تبدیل و متکی به چاپخانه بانک مرکزی امریکا شد. امریکا دلار را بعنوان سلاح دفاعی جهان آزاد معرفی و بعنوان ستون ناتو و امنیت دنیای آزاد ظاهر شد تا متحدین امریکا ناچار به پذیرش آن شوند.
🔹خیلی زود وزارت خزانه‌داری امریکا متوجه شد با ایجاد بدهی دلاری کشورها می‌تواند تاثیر بیشتری بر جهان داشت زیرا اکثر کالاهای اساسی چون نفت به دلار معامله می‌شدند و تقاضا برای دلار ادامه یافت. متحدین امریکا با ذخیره دلار دچار تورم سیستمی شدند و دلار تقویت شد. با اولین شوک نفتی در ۱۹۷۳ که با افزایش ۴۰۰ درصدی بهای نفت بوجود آمد، اقتصاد آلمان ، ژاپن و بقیه جهان رفتند زیر ضربه، بیکاری افزایش یافت ولی باز هم دلار تقویت شد. از آن پس دلار تولید‌کننده اصلی تورم در جهان شد. عرضه دلار که در بیست سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۶۵ فقط ۵۵٪ افزایش یافته بود، بعد از نیکسون تا سال ۲۰۰۱ بیش از ۲۰۰۰٪ رشد یافت.
🔹چیزی که از اذهان دور مانده ارتباط کسری تراز تجاری امریکا و سیستم مالی استوار بر دلار است. امریکا تعامدا اقدام به ایجاد کسری تراز تجاری با کشورها و کسری بودجه داخلی کرده تا دنیا به سیستم دلار وابسته بماند. تا زمانی که امریکا برتری نظامی دارد جهان ناچار است سیستم دلاری و تورم ناشی از آن را بپذیرد تا بتواند کالا خرید کند.
🔹نیاز به دلار و ذخیره آن در بانک‌های کشورهای خارجی برای خرید نفت به یک هدف امنیتی تبدیل شده و کشورها با تقویت صادرات خود به امریکا بدنبال دریافت دلار و ذخیره بیشتر آن و خرید اوراق قرضه از خزانه‌داری امریکا برای کسب سود هستند. امروزه بسیاری از کشورها بجای ذخیره دلار، اوراق قرضه دارند. ارزشی بین ۱ تا ۱/۵ تریلیون دلار اوراق قرضه امریکا در دست کشورهای دیگر است.
🔹بدهی تجاری امریکا به رقم ۵۰۰ میلیارد دلار رسیده اما چرا دلار سقوط نمیکند؟ چون فقط چین و ژاپن بیش از نیمی از آن را اوراق قرضه خریده اند. آنها حتی در زمان سقوط بهای اوراق قرضه نیز ناچارند خرید کنند چون همه بازارهای مالی و سهام بازارهای دلاری هستند. چین به تنهایی بیشترین مازاد ذخیره دلار دنیا را داراست. یوان چین با دلار دارای نرخ ثابتی است و امریکا غرق در کالاهای ارزان چینی تا چین بیشترین مازاد تجاری با امریکا که سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است را دارا باشد.
🔹وزارت خزانه‌داری امریکا مطمئن است شرکای تجاری ایالات متحده ناچارند بدهی‌های امریکا را خریداری کنند تا مانع از سقوط سیستم مالی جهانی شوند. بانک‌های مرکزی کشورها نیز فقط در سررسید بدهی‌های امریکا، آنها را تمدید می‌کنند و امروز بدهی‌های امریکا در جهان دارایی بقیه کشورهاست.
🔹بدهی داخلی دلار همچون بمبی در امریکاست. اگر سیستم مالی دلاری در داخل امریکا به خطوط قرمز خود برسد و اگر بقیه کشورها تصمیم بگیرند که ذخیره خود را در اختیار خزانه‌داری امریکا قرار ندهند و امریکا نتواند کسری بودجه و هزینه جنگ‌های خود را تامین کند چه اتفاقی خواهد افتاد؟علاوه بر کسری در تراز تجاری با کشورها، بدهی امریکا طی ۳۰ سال گذشته به مرحله خطرناک خود رسیده است. کل بدهی‌های امریکا در داخل به بخش‌های خصوصی و ‌‌عمومی از سال ۹۵ دو برابر و به رقم ۳۵ تریلیون دلار رسیده است. رقمی که بسیار بیش از سرانه تولید ملی است.
🔹امریکا امروز در تلاش است تا از رکود بزرگ دیگری جلوگیری کند. بدهی‌های خانواده‌های امریکایی بالغ بر ۱۰ تریلیون دلار است. از این ارقام و بدهی‌های ایالات متحده می‌توان به دلایل جنگ‌های عراق، افغانستان، لیبی و سوریه پی برد و انگیزه حمله نظامی به ونزوئلا و یا کشاندن ایران به دام یک جنگ ویرانگر را حدس زد. اگر دلار بخواهد هژمونی خود را در سیستم مالی دنیا حفظ کند، ایالات متحده راهی جز ایجاد جنگ‌های متناوب و صدور بی‌ثباتی به جهان نخواهد داشت و این همان نکته اساسی و محوری است که در جمهوری اسلامی درک عمیقی از آن وجود ندارد و همچنان به سیاست‌های تبلیغاتی و تهدید های تبلیغاتی ادامه می‌دهند.
t.me/asgharisani


🔹آمارها به‌مثابه لباس زیر و متهم🔹

✍️(محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)

🔹دوستی دارم که سالیانی در آمریکا آمار هم تدریس کرده است و جمله‌ای را از قول آرون لِوِنشتاین استاد مشهود آمار نقل می‌کرد که ترجمه بهداشتی آن هست: «آمارها مثل لباس زیر هستند، بخش زیادی از بدن را نمی‌پوشاند، اما آن‌چه را مخفی می‌کنند، اساسی است.» این جمله علی‌رغم ظاهر غیرمؤدبانه، از حکمتی عمیق برخوردار است و نقد معطوف به یکی از مهم‌ترین ابعاد حکمرانی مدرن است.

🔹 حکمرانی بر سنجش متکی است و برای برنامه‌ریزی، توسعه، تأمین امنیت، برقراری عدالت و همه مقولات مرتبط با حکمرانی، باید کمیت‌های بی‌شماری را اندازه گرفت. حکمرانان باید تعداد جمعیت، دارایی و درآمد مردم، برخورداری‌شان از مواهب زندگی، مقدار سلامت، ارزش‌ها و نگرش‌ها، عادات رفتاری و صدها شاخص دیگر را اندازه بگیرند تا حکمرانی باکیفیت میسر شود. حکمران هر آن چه را اندازه می‌گیرد باید بی‌کم و کاست در اختیار مردم هم قرار دهد. حفاظت از این داده‌ها به نحوی که زندگی خصوصی مردم فاش نشود و کسی از آن‌ها سوءاستفاده نکند هم به همان اندازه اهمیت دارد.

🔹 نظام حکمرانی باید رفتار، کردار و دست‌آوردهای خودش را هم اندازه بگیرد و به صورت شفاف به مردم عرضه کند. مردم باید بدانند حکمران چقدر، کجا و با چه سازوکاری هزینه می‌کند، حکمران با هزینه‌ها به چه دست‌آوردهایی رسیده و کمیت و کیفیت آموزش، بهداشت، زیرساخت‌ها (جاده، دانشگاه، سد، شبکه، نیروگاه، بیمارستان، و ...)، امنیت، فساد، محیط‌زیست و ... چگونه است. حکمرانان به صورت دوره‌ای و به مناسبت‌های مختلف، آمارهایی درباره این امور ارائه می‌کنند. آن‌ها هم‌چنین آمارهایی از سنجش‌هایی که درباره مردم انجام می‌دهند نیز منتشر می‌کنند.

🔹آمارهای حکمرانان نباید خاصیت لباس زیر داشته باشند؛ یعنی نباید بسیاری چیزها را آشکار کرده اما نقاط و نکات بسیار کلیدی و مهم را پنهان کنند. چنین آمارهایی به سرعت مولد خودفریبی و گمراه‌سازی نظام سیاسی و دستگاه برنامه‌ریزی می‌شوند، و ناکارآمدی منتج از آن سبب بی‌اعتمادی خواهد شد. بگذارید نمونه‌هایی از این گونه آمارها را مرور کنیم.

🔹 آمار رشد حیرت‌انگیز مقالات ایرانیان در مجلات خارجی چیزهای زیادی را درباره دانشگاه روشن می‌کند اما آن نکته کلیدی که پنهان می‌کند، زوال کیفیت آموزش، رواج یافتن رویه‌های غلط در دانشگاه و فروپاشی اخلاق دانشگاهی است. آموزش و اخلاق که زوال یابد از دانشگاه به تدریج چه خواهد ماند؟ آمار رشد محصولات کشاورزی چند برابر شدن محصول را نشان می‌دهد، اما این آمار چیزی درباره مقدار آب مصرف‌شده و خاک فرسایش یافته به ازای هر واحد محصول را پنهان می‌کند.

🔹 آمار مقدار محصولات صنعتی تولیدشده رشد زیادی را نشان می‌دهد اما اگر این آمار درباره سهم بسیار اندک محصولات مبتنی بر فناوری پیچیده، محصولات های‌تک، و رقابت‌پذیری آن‌ها در جهان را نشان نمی‌دهد. این مسیر دوگانه را می‌توان صدها صفحه ادامه داد. مسیر دوگانه وقتی است که آمارها نیمه ناپوشانده را روشن می‌کنند اما نکات حساس و حیاتی را می‌پوشانند. آمار افزایش تعداد و طول جاده‌ها بنادر هم خوب است، اما توضیح نمی‌دهند که مقدار کالای جریان‌یافته در آن‌ها به مقصد صادرات چگونه تغییر کرده است.

🔹 این خصیصه که آمارها مثل لباس زیر عمل می‌کنند را باید در کنار خصیصه دیگری از آمار قرار داد. مشهور است که «اگر اعداد را شکنجه کنید به هر چیزی اعتراف می‌کنند.» این جمله یعنی اگر مجموعه‌ای از اعداد را به شیوه‌های مختلف تحلیل و بالا و پایین کنید و اغلب از زاویه نظری غلطی به آن‌ها بنگرید، و برخی ملاحظات را در تحلیل آن‌ها نادیده بگیرید، می‌توانید نتیجه دلخواه را از آن‌ها بیرون بکشید. بحث نظری‌اش مفصل است، اما خلاصه این‌که اگر مجموعه‌ای انتخاب‌شده (در جهت هدف‌تان) از داده‌های آماری را به شیوه‌های خاصی که از نظر ریاضی درست هستند تحلیل کنید بالاخره به نتایجی که دوست دارید دست می‌یابید. این‌جاست که اعداد هم‌چون متهمان شکنجه می‌شوند تا به آن‌چه تحلیل‌گر نیاز دارد، اعتراف کنند.

🔹 آمارها در این کشور باید بر این اساس تولید شوند که لباس زیر نباشند، یعنی همه چیز را آشکار سازند، و نتایجی که از آن‌ها گرفته می‌شود محصول شکنجه اعداد نباشند. کشور عمیقاً نیازمند بازسازی نظام تولید و انتشار داده‌های آماری است و سیاستمداران به قطع و یقین باید از «آمار به‌مثابه لباس زیر» اجتناب کنند و از آن دسته کارشناسان و مشاوران و نزدیکان که اعداد شکنجه‌شده را به ایشان ارائه می‌کنند دوری نمایند.
(این متن را اگر می‌پسندید، برای دیگران هم ارسال کنید.)

t.me/asgharisani
https://t.me/fazeli_mohammad


مصاحبه فرزند آیت الله طالقانی را در سایت انتخاب بخوانید. به نظرم در این مصاحبه نکات فراوانی نهفته است. معتقدم تاریخ معاصر ما نیاز به بازخوانی دارد. بخصوص برای نسل جوان.
👇👇👇👇
http://www.entekhab.ir/fa/news/459429/اگر-آیت-الله-طالقانی-زنده-می‌ماند-نه-سفارت-امریکا-گرفته-می‌شد-...


شهادت جمعی از پاسداران وطن در حمله تروریستی را به همه پاسداران و ملت ایران تسلیت عرض میکنم.
#همه_ما_پاسدار_ایرانیم.
#نه_به_خشونت_و_تروریسم
t.me/asgharisani


🔹تاثیر «برندسازی» گردشگری در تغییر وجهه بین المللی ایران🔹

✍حسین اصغری ثانی

🔹ارائه تصویری مطلوب از کشور وکسب وجهه و منزلت بین‌المللی، از خواسته‌های مهم دولت‌ها در عرصه بین‌الملل و راهکاری مفید در جهت پیشبرد اهداف دیپلماسی آن‌ها ، به ‌حساب می‌آید. مقامات دولتی در کشورهای مختلف در پی آنند تا ضمن ارتقا ابعاد مثبت وجهه بین‌المللی‌شان، به تثبیت موقعیت جهانی خود نیز بپردازند. عبور ایران از بحران جنگ هشت ساله و تثبیت نظام و افزایش مستمر قدرت ملی آن باعث تقویت «ایران هراسی» و ارایه تصویری تهدیدآمیز از ایران، از سوی کشورهای منطقه و قدرت‌های بزرگ شد. به همین جهت، «ساخت تصاویر خوب» به عنوان نهاده‌های استراتژی «برندسازی»، جهت رفع تهدید «ایران هراسی»، به عنوان یکی از اهداف بنیادین سیاست خارجی دولت یازدهم قرار گرفت.

🔹برند ملی تصویری است که از یک کشور در افکار جامعه جهانی ساخته می‌شود و متفاوت از برندکردن محصولات است. متقاعد کردن افکار عمومی، به‌عنوان یک بازیگر مهم در نظم جدید جهانی، دارای یک اهمیت استراتژیک است. در نظام جدید بین‌المللی که در آن ارتباطات استراتژیک، درک، تصویر، اعتبار و اعتماد برجسته می‌شوند، کشورها همچون نام‌های تجاری، نیازمند بازسازی و تغییر موقعیت خود به سمت مطلوب، پیش از قضاوت‌کردن نادرست افکار عمومی هستند. به منظور ایجاد یک درک قابل اعتماد، قدرتمند و معتبر از یک کشور، استراتژی برندسازی در جهت «تصویرسازی» مثبت الزامی و حیاتی است.

🔹تصویرسازی، تغییر تصویر موجود و شکل‌دهی به یک تصویر و ذهنیت جدید و مطلوب، جوهره برندسازی ملی به حساب می‌آید. عوامل سازنده تصویر یک کشور، ایجاد تصویر مثبت ملی و چگونگی ارائه یک تصویر خوب از تمامی جوانب یک کشور، همه به نوعی برای مقابله و فرار از اثرات منفی به شمار می‌آیند. باورها، ایده‌ها، احساسات و برداشت‌های شکل‌دهنده ذهن افراد در این حوزه بسیار مهم تلقی می‌شوند. عواملی که بر برند ملی اثر می‌گذارند، طبیعت انسان، رفتارها، غنای فرهنگی و اجتماعی، ساختار اقتصادی، دموکراسی، حقوق بشر، روابط بین‌الملل، تحولات فنی، کسب و کار، تاریخ، مسئولیت‌پذیری، مذهب و گردشگری را شامل می‌شود که هر یک از این عوامل می‌تواند ارائه‌دهنده تصویر مثبت و منفی از یک کشور باشند. این گستردگی باعث شده تا همانند فرهنگ و هویت، تصویر نیز یک مسئله جدی در روابط بین‌الملل باشد.

🔹نقش تصاویر ملی در روابط بین‌الملل از منظر نظریه قدرت نرم، چشم‌انداز روان‌شناسی اجتماعی و رویه‌های دیپلماسی عمومی، توضیح داده می‌شود. قدرت نرم یک کشور بر فرهنگ، ارزش‌های سیاسی و سیاست خارجی‌اش مبتنی می‌شود. تصویرسازی ملی در حقیقت بخشی از قدرت نرم کشور است. این تصویر‌سازی بیان می‌کند که تصاویر یک ملت، کالاهای عمومی هستند که می‌تواند برای تولید یک محیط مطلوب و یا نامطلوب یک کشور خاص بکار گرفته شوند. شهرت یک کشور می‌تواند از نظر سیاسی و اقتصادی، یک پشتوانه اساسی به حساب بیاید. شهرت مثبت به کشورها کمک می‌کند تا ضمن کسب اهداف خارجی مد نظرشان، سرمایه‌های خارجی را جذب و امر گردشگری و آموزش را تسهیل کنند.

🔹همانطور که ذکر شد، «گردشگری»، بخصوص بخش‌های مبتنی بر میراث فرهنگی، به‌عنوان یک پتانسیل جذاب برای تصویر‌سازی مورد توجه بسیاری از کشورها است. اولین دستاورد «تصاویر گردشگری»، القای «امنیت داخلی» کشورهای مقصد به افکار عمومی بین‌المللی است چرا که صنعت گردشگری نمی‌تواند در سایه خشونت و ناامنی رشد کند. دومین تصویری که برندسازی گردشگری به مخاطبان خارجی ارایه می‌کند، «صلح جویی» در سیاست خارجی است. یقیناً رونق صنعت گردشگری با حمایت از خشونت و به خطر انداختن صلح و امنیت بین‌المللی ایجاد نمی‌شود. بنابراین افکار عمومی بین‌المللی، کشور هدف گردشگران را یک تهدید محسوب نمی‌کنند. سومین مزیت برندسازی گردشگری، در یک چرخه، به توسعه خود این صنعت منجرخواهد شد. یعنی برندسازی گردشگری، امنیت داخلی کشور هدف را تبلیغ می کند و این تبلیغات تاثیر زیادی در افزایش تعداد گردشگران خارجی و توسعه زیرساخت ها خواهد داشت. چهارمین دستاورد، کمک به دپلماسی عمومی است. گردشگران خارجی به عنوان ابزارهای انتقال پیام، تصویری واقعی از فضای کشور به مخاطبان محلی خود مخابره می کنند. از ابتدای دولت یازدهم، گزارشاتی که گردشگران خارجی در قالب سفرنامه از ایران در روزنامه‌ها و و مجلات خارجی منتشر نموده‌اند، به دلیل مستقل و مردمی بودن، تاثیر بسیار مثبتی در تغییر وجهه بین‌المللی ایران و ترغیب دیگران به سفر به ایران داشته است...

بیست و یکم بهمن 1397
طوس- مشهد امام رضا«ع»
T.me/asgharisani


🔹 تاثير #برندسازي گردشگري بر تغيير وجهه بين‌المللي #ايران🔹

✍حسین اصغری ثانی

🔹 عبور ايران از #جنگ_تحميلي هشت ساله، تثبيت #نظام و افزايش مستمر #قدرت_ملي موجب «ايران‌هراسي» و ارايه تصوير تهديدآميز از كشورمان از سوي كشورهاي منطقه و قدرت‌هاي بزرگ شد.

🔹 ساخت «تصاوير خوب» به عنوان نهاده‌هاي #استراتژي «برندسازي»، جهت رفع #ايران_هراسي يكي از اهداف بنيادين #سياست_خارجي #دولت_يازدهم و دولت_دوازدهم است.

🔹«تصويرسازي»، تغيير تصوير موجود و شكل‌دهي به تصوير و ذهنيت جديد و مطلوب جوهره #برندسازي_ملي است.

🔹تصويري كه برندسازي گردشگري به مخاطبان خارجي ارايه مي‌كند #صلح جويي در سياست خارجي است.

🔹برندسازي گردشگري #امنيت_داخلي كشور هدف گردشگري را تبليغ مي‌كند كه تاثير زيادي بر افزايش تعداد #گردشگران_خارجي و توسعه زيرساخت‌ها دارد.

متن کامل را در سایت #صدای_میراث را بخوانيد:
https://goo.gl/qYyt5X

t.me/asgharisani


Репост из: @AxNegarBot
#زکریای_شهید

زکریا بدر علی الجابر" کودک 7 ساله #شیعی همراه با مادرش از منطقه الاحساء به قصد زیارت مسجدالنبی در حال عزیمت به #مدینه منوره بوده‌اند. یک راننده #وهابی وقتی فهمید آنها شیعه‌اند، گلوی کودک را به شکل وحشیانه‌ای مقابل چشمان مادرش درید.
#ذبح_زکریا هزار برابر وحشتناک تر از قتل #خاشوقچی است. این نه اسلام که تصویری از #جنگ_با_خدا است.
t.me/asgharisani


🔹چرا قطر قهرمان آسیا شد؟🔹

✍️حسین اصغری ثانی

🔹در نظام بین‌الملل، همیشه به کشورهای کوچک به‌عنوان کشورهای آسیب‌پذیر نگاه می‌شود. ولی بارها اتفاق افتاده که این کشورهای کوچک از یک نقطه قوت خاص خود در سیاست بین‌المللی و منطقه‌ای به خوبی استفاده کرده‌اند و تأثیر قابل توجهی بر مسائل جاری جهان گذاشته‌اند.

🔹شبه‌جزیره‌ی کوچک و آسیب‌پذیر قطر همواره برای تأمین امنیت و حفظ بقا خود با چالش‌های خاصی روبرو بوده است. تحولات بین‌المللی و تغییر در منابع قدرت ملی، محدوده انتخاب‌های قطر را گسترش داد. به‌طوری‌که این کشور قادر شد بدون اينكه لازم باشد امنيت خود را به متحدان قوی پیوند زند، به حيات سياسي خود ادامه دهد.

🔹استراتژی قطر استفاده از دیپلماسی نیچه برای برندسازی در حوزه‌های نرم‌افزاری بود تا از این مسیر بتواند تصاویر متفاوت و مثبتی از قطر به افکار عمومی جهان ارایه کند. نتیجه این سیاست‌های هوشمندانه، برندسازی در حوزه دیپلماسی ورزشی، دیپلماسی رسانه‌ای، میانجی‌گری در منازعات سیاسی، صنعت گاز، حمل و نقل هوایی، گردشگری، علمی....بود.

🔹شاید کسی در جهان نام عربستان را نشنیده باشد اما بعید است کسی نام قهرمان جام ملت‌های آسیا را نشنیده باشد یا نام قطر را بر روی پیراهن‌های تیم بارسلونا را ندیده باشد. اکنون نیز میلیون‌ها نفر در سراسر جهان منتظر برگزاری جام جهانی 2020 در قطر هستند. آنها به لطف حکمرانی خوب، کشور ثروتمندی هستند و «ورزش نیز در سطح جهانی، فروشی است.»

🔹قطر به یک مرکز ورزشی تبدیل شده است. این كشور با جذب علاقه‌مندان، میزبان چندی از معتبرترین و پول‌سازترین تورنومنت‌های ورزشی بوده است: فوتبال، فرمول یك، مسابقات جهانی تنیس، گلف، راكبی، دو و میدانی و ... به همین منظور، 3 میلیارد دلار صرف ورزشگاه‌ها و 17 میلیارد دلار صرف ساخت هتل‌های این كشور خواهد شد.

🔹قطریها از استادیوم‌های طراحی شده برای برگزاری مسابقات جام جهانی رونمایی کردند تا شرکت‌کنندگان در این رویداد بزرگ، تجربه‌های ناب از فناوری‌های جدید در حوزه انرژی داشته باشند. این استادیوم‌ها با انرژی خورشیدی کار می‌کنند و اولین رویداد ورزشی فضای باز را رقم خواهند زد که دارای سیستم تهویه کامل در آب‌وهوای داغ صحرا هستند. قرار است جام‌ جهانی قطر در 6 استادیوم با طراحی منحصربه‌فرد برگزار شود. تکنولوژی بکاررفته در این استادیوم‌ها دمای داخل استادیوم‌ها را زیر 11 درجه ثابت نگه می‌دارند که در هوای داغ قطر قابل توجه است.

🔹علاوه بر این، این قطری‌های جسور سعی کرده‌اند علاوه بر عضویت سازمان‌های ورزشی، پست های مهمی را تصاحب کنند. به گفته شیخآلثانی «اینکه که شما در کمیته بین‌المللی المپیک به رسمیت شناخته شده باشید تا در سازمان ملل متحد، از اهمیت بیشتری برخوردار است، چون همگان به تصمیمات آن احترام می‌گذراند».

🔹همچنین قطر سعی نموده تا ورزشکاران مشهور دنیا را جذب کند و به آنها تابعیت قطری بدهد تا در مسابقات بین المللی و جهانی پرچم این کشور را بالا ببرند. بیشتر اعضای تیم ملی فوتبال قطر، خارجی هایی بودند که تابعیت قطر را کسب کرده بودند، اما در نهایت این پرچم قطر بود که برافراشته شد و نام قطر بود که به عنوان قهرمان شنیده شد و انتقادات گزارشگر عربستانی را کسی نشنید.
🔹همه این دستاوردها نتیجه حکمرانی خوب است.
بیست و یکم بهمن 1397
طوس- مشهد امام رضا«ع»
t.me/asgharisani


🔹 تاثیر "میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری" بر ماهیت روابط بین الملل🔹

✍️حسین اصغری ثانی

🔹 ماهیت روابط بین الملل به دلیل انقلاب ارتباطات و اطلاعات و طرح عوامل نرم افزاری در ساخت قدرت تغییر کرده است.


🔹 میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان بخشی از عوامل نرم افزاری نقش ویژه ای در ارتقای جایگاه کشورها در نظام بین الملل و همچنین افزایش قدرت نرم کشورها داشته اند تا جایی که امروزه بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای کوچک به سمت برندسازی در این حوزه ها رفته اند. چون نه تنها بدون هزینه است که در برگیرنده مفاهیم صلح طلبانه، انسانی و امنیت پایدار است.

🔹 ضروری است ایران به عنوان یکی از کهن ترین کشورهای دارنده فرهنگ های غیرهمگون و همچنین با وجود جاذبه های فراوان گردشگری و صنایع دستی بینظیر، یک استراتژی واحد برای برندسازی در این زمینه ها داشته باشد.

متن کامل را در سایت صدای میراث بخوانید:
https://goo.gl/ZpU5nW
t.me/asgharisani

Показано 20 последних публикаций.

218

подписчиков
Статистика канала