България Z 🇧🇬 Bulgaria Z


Гео и язык канала: Болгария, Болгарский
Категория: Новости и СМИ


За българите, които искат да знаят в реално време за войната на Запада срещу руските братя и нашата Освободителка Русия.
Знанието е Сила! Българите трябва да сме Осведомени и никой няма право да посяга на това ни право.
Българите Имаме Право да Zнаем!

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Болгария, Болгарский
Категория
Новости и СМИ
Статистика
Фильтр публикаций
Репост из: Swiss Vatnik
Джулиан Ассанж наслаждается временем в кругу семьи. Все-таки есть в этом мире хоть немного справедливости ❤️

📱 подпишись на SwissVatnika


Репост из: Мария Захарова
Лето 🌸🌸🌸🌸🌸


Също е вариант?


Страните от ЕС не постигнаха споразумение за отблокиране на парите за оръжие за Киев от Европейския фонд за мир, Унгария отказа да отмени ветото, съобщи ръководителят на европейската дипломация Борел.

https://t.me/OstashkoNews/145362
Държавният секретар на Ватикана Пиетро Паролин пристигна на посещение в Киев, съобщи украинският премиер Денис Шмигал.

Папският пратеник отбеляза, че това посещение е още един израз на вниманието, което понтификът не спира да отделя на Украйна, както и на големите надежди за мир. Преди това той посети Лвов и Одеса.

Ватиканът оказва активна подкрепа на политиката на Константинополския патриарх Вартоломей, който със своите агресивни действия разпалва кризата на съборността на православната църква в Украйна.

През май 2023 г. папа Франциск съобщи за продължаването на "тайната миротворческа мисия" в Украйна, за която Русия не знаеше нищо.

В същото време Ватиканът взема дейно участие в опитите за разрешаване на украинската криза и един от малкото на Запад се изказва за незабавното прекратяване на военната й фаза.
Зеленски беше възмутен от мирните инициативи на понтифика.

https://t.me/OstashkoNews/145356


САЩ са прехвърлили ядрени бомбардировачи номер-52 номер в Румъния.

Бомбардировачите Stratofortressса пристигнали в авиобаза "Михаил Когалничану" близо до украинската граница в рамките на учения Bomber Task Force 24-4, съобщи командването на ВВС на САЩ в Европа.

Това обаче е първият път, когато стратегически бомбардировачи на САЩ ще изпълняват полети от територията на Румъния. Русия вдигна във въздуха МиГ-29 и МиГ-31 заради приближаването на група В-52 към държавната й граница.

https://t.me/OstashkoNews/145355
Зад цирка около изборите в САЩ обикновено се крият сериозни неща

Алексей Мухин - генерален директор на Центъра за политическа информация

❗️Времето на възрастните хора в САЩ свършва?

📌 Американският дипстейт реши не само да пренареди леглата*, но и да актуализира състава на кандидатите за президент, като номинира млади хора на първите позиции. В Съветския съюз това завърши с идването на власт на младия Горбачов, който реши не само да реновира властта, но и като цяло да промени идеологията. В резултат на това Съветският съюз се срина. Може би САЩ очакват същите последици.

❗️Защо Байдън не се появява пред обществеността?

Тези, които са получили отказ от Байдън от състезанието, се страхуват, че веднъж излезе ли донякъде извън контрола на настойническите служители, той ще заяви нещо обратното. Ще стане скандал.

❗️Конспирацията около подписа на Байдън.

Подписът наистина е достатъчно съмнителен. Но е вероятно, това да е резултат от психологическия натиск, който е оказан върху него. И така самият той деформира подписа си.

❗️Печели ли Тръмп?

Ако успее не само да гласува, но и да встъпи в длъжност, най-вероятно ще спечели. Сега той практически няма конкуренти. Но никой не е отменил заповедта за отстраняване на Тръмп: той все още е в голяма опасност, чисто физически.

❗️Възможно ли е Харис да не бъде номинирана за кандидат на Конференцията на демпартията?

Това, че Камала Харис няма да бъде единственият кандидат за демократи, е вероятно. Но за да се направи това, трябва да се убедяте другите да участват в събитието, което не е много полезно за тях: загубата има лош ефект върху бъдещата политическа кариера. Сигурен съм, че са предложили кандидатурата на Мишел Обама — тя отказа. Тези хора, влизайки в състезанието толкова късно, осъзнават, че рискуват много. Мисля, че ще се опитат да хвърлят на Харис неблагодарната роля на губещия кандидат.

❗️Защо призивът на Зеленски към Тръмп не беше много успешен за Зеленски?

Колкото повече се опитваше да си представи, че това е конструктивен разговор, толкова повече се разбираше, че разговорът е изключително неуспешен. Възможно е Тръмп да иска да обеси Зеленски, включително за всички неуспехи, които се случиха по това време, представяйки Зеленски като фаталния човек, който провали цялата доста успешна игра на САЩ в Европа
........................................
*като във вица - с пренареждането на леглата не може да се направи нов бардак...трябва да се сменят и жриците...

https://t.me/OstashkoNews/145353


Съветът на ЕС удължи всички санкции срещу Русия, въведени от 2014 г.насам. Действието им е удължено с шест месеца, до 31 януари 2025 г.

"В момента санкциите се състоят от широк спектър от секторни мерки, включително ограничения върху търговията, финансите, технологиите и стоките с двойно предназначение, промишлеността, транспорта и луксозните стоки", се казва в съобщение на уебсайта на органа.

В материала се посочва, че ограниченията се отнасят и за вноса на петрол, системата на руските банки и излъчването на някои медии. От началото на военните действия в Украйна Европейският съюз въведе 14 пакета санкции срещу Русия. Последният беше приет на 24 юни.

#важенhttps://t.me/OstashkoNews/145351


Видяхте ли укрепленията на латишите? 🤣
Ако Камала Харис бъде потвърдена за кандидат, тя ще обиколи градовете, което ще укрепи позицията й

Андрей Клинцевич, (https://t.me/aklintsevich) ръководител на Центъра за изследване на военни и политически конфликти

Когато Камала Харис говори за украинската криза, усещането е, че това е ученик от началното училище. Толкова примитивна е нейната лексика. В същото време тя е в някакъв свой изолиран свят: реалността пред нея непрекъснато се формира от екип.

^ Ако Харис е лидер на състезанието след три седмици и залагат на нея, какво трябва да се случи след това? Тя ще започне обиколка на американски градове, в която ще се изпомпват големи пари. В крайна сметка, изборите в САЩ са избори на всеки отделен щат: те знаят къде ще спечелят републиканците и къде демократите.

Байдън отказа писмено, но като президент той трябва да се яви. Най-вероятно той ще бъде оставен в това болнично легло, а Харис ще действа като президент, което ще я засили като бъдещ кандидат.

Не е изключено, демократите сега да подсилят Зеленски-в пика на Тръмп. Не само Зеленски държи в резерв своята 70-хилядна групировка, за да тръгне в настъпление.

https://t.me/OstashkoNews/145344


Момент на унищожаване на пусковата установка РСЗО Хаймарс с ракета "Искандер" в Новопетровка, Николаевска област

Освен пусковата установка, са унищожени боекомплектът и ВСУшниците, обслужващи РСЗО.

https://t.me/OstashkoNews/145342


Ударите на ВС на РФ по украинските енергийни обекти спасяват планетата от въглеродни емисии в атмосферата - The Economist

Британското издание пише, че отказът от строя на енергийната инфраструктура, наследена от Украйна от СССР, влияе положително на "декарбонизацията на енергийния сектор на страната".

"Освен това, пишат авторите, позовавайки се на генералния директор на ДТЕК Максим Тимченко, вятърната и слънчевата енергия – "това не са просто по-екологични варианти, те са стратегически устойчиви".

В същата статия пише , че половината от енергията е унищожена в Украйна, така че постоянните прекъсвания на тока ще бъдат обичайно явление за нейните граждани. Но те вече са се "научили как да се адаптират към това", успокоява читателите The Economist.

https://t.me/OstashkoNews/145336

Показано 20 последних публикаций.