موج نو تولید در سینما
نگرانی بزرگی که بابت عملکرد شورای پروانه ساخت جدید به وجود آمد، کمبود فیلمهای مناسب برای ارائه در جشنواره فیلم فجر بود.
یکی از دلایلی که سبب شده انتقادها نسبت به شورای پروانه ساخت شدت بگیرد، دیر روی غلتک افتادن مصوبات این شورا بود بهطوری که طی چهارماهونیم ابتدایی این شورا تا پایان سال گذشته که مشتمل بر نیمی از فعالیتهای این شورا تا امروز است، تنها ۱۴ فیلمنامه مصوب شده که قطعا این عامل، یکی از دلایل تاختن به این شورا و تیم سینمایی دولت سیزدهم بوده است.
طی ۱۶۰ روزی که از سال ۱۴۰۱ میگذرد هم ۳۸ فیلمنامه برای ساخت مصوب شد که افزایش بهرهوری این شورا را میرساند و آنکه شورا، در فروردین و اردیبهشتماه، همچنان روند کندی را در پیش گرفت اما از خردادماه تا به امروز، بر تعداد مصوبات این شورا افزوده شده است تا شورای پروانه ساخت امروز در نقطهای قرار بگیرد که در کمتر از ۱۰ ماه، ۵۲ فیلمنامه را برای ساخت مصوب کند.
بهعنوان مثال، بین ۵۲ فیلمنامهای که موفق شدند در این مدت پروانه ساخت بگیرند، آثاری از بهمن فرمانآرا، کیانوش عیاری، محمد متوسلانی، فریدون جیرانی، بهروز افخمی، تهمینه میلانی، محمود کلاری، پرویز شهبازی، محسن امیریوسفی، شهریار بحرانی، پیمان معادی، بیژن میرباقری، مصطفی کیایی، امیرحسین ثقفی، سعید ملکان، جواد افشار، ابراهیم ایرجزاد و حامد عنقا وجود دارند که درصورت تولید تا پیش از مهلت قانونی، میتوانند گرمابخشی خوبی به جشنواره امسال فجر بدهند.
البته نباید این بند مهم را نیز فراموش کنیم که برخی از فیلمهای عمدتا اجتماعی، پس از شروع پروسه فیلمبرداری خود، نسبت به دریافت پروانه ساخت اقدام میکنند که اگر این تعداد فیلم را هم اضافه کنیم، باید بگوییم که تقریبا از بابت خوراک جشنواره فجر امسال نیز نگرانی خاصی وجود ندارد و اگر تولیدات به درستی روی ریل بیفتند و در زمان قانونی به دفتر جشنواره تحویل داده شوند و نحوه داوری و انتخاب نیز معقول و منطقی باشد، باید با یکی از پرنامترین جشنوارههای سالیان اخیر جشنواره فجر مواجه باشیم و این، برخلاف آن نگرانی است که طی ماههای اخیر درمورد چشمانداز جشنواره فجر مطرح شده است.
عملکرد کنونی شورای پروانه ساخت تا امروز، همچنان تا نقطه مطلوب فاصله بسیاری دارد و البته که بیشترین تلاشی که این شورا باید انجام دهد، تلاش برای زدودن سیاهنماییهایی است که علیه این شورا به راه افتاده است. رویکردی که قطعا به مدد خروجی موثر و مطلوب قابلترمیم است.
متن کامل گزارش مجبتی اردشیری را در
سایت روزنامه فرهیختگان بخوانید.
@charsoofarhang