تلویزیون دیدارنیوز


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


کانال رسمی تلویزیون دیدارنیوز
سایت:
www.DIDARnews.ir
اینستاگرام:
instagram.com/DIDAR.news
توییتر:
Twitter.com/DIDARnews1
یوتیوب:
youtube.com/@didarnews
واتس‌اپ:
https://chat.whatsapp.com/KLUbNIy6B2wJathSPHqWN5
ارتباط با ما:
@siasirad

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


شانزدهمین برنامه تنگنا؛ گفت‌و‌گو با مصطفی کواکبیان (قسمت اول)| برآمده از گسست‌های اصلاح‌طلبانه و اسیر بندهای ضد اصلاح‌طلبی

🔻مصاحبه و گزارش: حامد شجاعی

کواکبیان با در نظر گرفتن همه فاکتورهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی موجود در کشور و رویکرد انتقادی نسبت به عملکردهای حاکمیت، همچنان مصر به ادامه کنشگری حزبی و رسانه‌ای جدی‌ست.

در میان انبوه چهره‌های متعلق به جناح چپ حاکمیت در دهه‌ شصت و نیمه نخست دهه هفتاد که روزگاری با عنوان کلی نیروهای خط امامی شناخته می‌شدند و پس از انتخابات دوم خرداد سال هفتاد و شش با عنوان اصلاح‌طلبان در معرض مسئولیت‌های اجرایی و تقنینی قرار گرفتند، کسانی هم بودند که فرصت نشستن در ویترین جناح اصلاح‌طلب در سال‌های طلایی و پردبدبه این جناح را نیافتند و تنها زمانی امکان عرضه خود به دنبال‌کنندگان تحولات سیاسی ایران را پیدا کردند که خورشید اقبال افکار عمومی به اصلاح‌طلبان شناخته‌شده در حال غروب بود و مدارای حاکمیت با این جناح نیز رو به زوال داشت.

در پی بی‌اقبالی و تحریم غیررسمی ولی همزمان دومین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا از سوی ملت و حاکمیت، که منجر به شکست سنگین اصلاح‌طلبان در یکی از آزادترین انتخابات‌ها در طراز جمهوری اسلامی و برکشیده شدن پدیده محمود احمدی‌نژاد و همراهان و حامیانش در فضای سیاسی کشور شد، لایه‌ای دیگر از نیروهای اصلاح‌طلب فرصت نقش‌آفرینی و عرض اندام در عرصه فعالیت‌های سیاسی و رسانه‌ای را پیدا کردند؛ حال آنکه تا آن زمان پشت سد سکندر نام و اراده ژنرال‌های جناح اصلاح‌طلب به انتظار ماندند.

احزابی نظیر همبستگی و مردمسالاری که در فضای ایجادشده پس از پیروزی سیدمحمد خاتمی در انتخابات دوم خرداد فعالیت‌شان را آغاز کرده بودند در ماه‌‌ها و ایام پایانی دولت وی، بیش از پیش امکان ظهور و بروز سیاسی پیدا کردند و چهره‌هایی نظیر مصطفی کواکبیان در شکاف عمیق ایجاد شده در ویترین جریانات اصلاح‌طلب که یک سوی آن چهره‌های همیشه در صحنه‌ای مانند علیرضا محجوب و سهیلا جلودارزاده و در سوی دیگرش چهره‌های مغضوبی همچون بهزاد نبوی و محمدرضا خاتمی بودند خود را مکان‌یابی کردند و اقدام به ارائه تصویری خاص از اصلاح‌طلبی نمودند که از قضا بیشتر مطلوب نظر همان طیف همیشه در صحنه بود و از سوی طیف مغضوب مورد استقبال چندانی قرار نگرفت.

حاصل این فعل و انفعال سیاسی تایید صلاحیت مصطفی کواکبیان و افراد هم‌سوی با او در چندین دوره انتخابات مجلس در عصر عسرت سیاسی ناشی از ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد و بعدها حسن روحانی بود تا حاکمیت قادر به طرح این ادعا باشد که فضای سیاسی و انتخاباتی کشور کاملا رقابتی‌ست. اما از سوی دیگر مصطفی کواکبیان در چند دوره انتخابات ریاست جمهوری از سال ۸۴ به بعد رد صلاحیت شده تا ثابت شود حتی همین طیف از اصلاح‌طلبان هم گرفتار سقفی هستند که به ایشان به واسطه انتساب به یک تفکر و جریان سیاسی خاص، اجازه پرواز بیش از حد مورد نظر را نخواهد داد.

در تنگنای شانزدهم میزبان یکی از معدود فارغ‌التحصیلان شاخص دانشگاه امام صادق بودم که بر خلاف اکثریت هم دانشگاهیان سابقش به جناح اصولگرای حاکمیت تعلق خاطر ندارد و در ضمن از سوی بخش بزرگی از اصلاح‌طلبان هم به عنوان اصلاح‌طلب کلاسیک مورد تایید و حمایت قرار نمی‌گیرد.

علیرغم این‌ها به نظر می‌رسد کواکبیان با در نظر گرفتن همه فاکتورهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی موجود در کشور و رویکرد انتقادی نسبت به عملکردهای حاکمیت همچنان مصر به ادامه کنشگری حزبی و رسانه‌ای جدی‌ست.

🔵 youtu.be/sLHZVci-Gjo

@didarnews1
@didarnewsir


گفت‌وگوی دیدار در برنامه اصل ۲۷ با مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد

محمد خدادی: در حوادث اخیر، رسانه‌ها درست عمل کردند/ کشور با بحران اطلاع‌رسانی روبرو است/ ما مقصریم

گزارش: نسرین نیکنام

با اینکه حدود ۸ ماه از آغاز حوادث سال ۱۴۰۱ گذشته و بیشتر افرادی که در این حوادث دستگیر و راهی زندان شده بودند، در فواصل زمانی مختلف آزاد شدند، اما هنوز تکلیف نیلوفر حامدی و الهه محمدی مشخص نشده و با گذشت بیش از ۷ ماه، این دو در زندان بلاتکلیف مانده‌اند؛ از این رو تصمیم گرفتیم در سومین قسمت فصل دوم برنامه اصل ۲۷ میزبان محمدخدادی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد و مدیرعامل اسبق خبرگزاری ایرنا باشیم و با او درباره عملکرد رسانه‌ها در حوادث سال گذشته صحبت کنیم.

به اعتقاد محمد خدادی، کارکرد رسانه به چند مولفه بستگی دارد، نخست اینکه چرا تاسیس شده، چقدر مهارت دارد و چگونه می‌تواند توانایی‌های خود را بروز دهد و نکته‌ای که می‌توانم در همین ابتدا به آن اشاره کنم این است که من به رسانه‌ها نمره قبولی می‌دهم، زیرا آن‌ها وظایفشان را به درستی انجام دادند.

او این را هم اضافه می‌کند که اساسا کار و ذات رسانه این است که در همه بحران‌ها و حوادث اطلاع‌رسانی کند و این جزء وظایف اوست و این طور نیست که اگر رسانه، اطلاعاتی داشته باشد نخواهد آن را منتشر کند، اما زمانی این رسالت به مشکل می‌خورد که دستگاه‌ها و نهاد‌هایی که در همان زمان بحران باید اطلاعات را در اختیار رسانه‌ها قرار دهند، این کار را انجام نمی‌دهند و نخستین تصمیمی که می‌گیرند این است که مانع انتشار اخبار شوند.

خدادی معتقد است: «ما در کشور با بحرانی به نام بحران اطلاع‌رسانی مواجهیم یعنی اینکه مرجع موثقی برای اطلاع‌رسانی در زمان بحران وجود ندارد از این رو هر کس در هر جایگاهی شروع به اظهار نظر درباره دلایل حادثه می‌کند و همین باعث می‌شود که اطلاعات، اعتبار درستی نداشته باشد. به تعبیری می‌توان گفت که ما بیشتر به دنبال تولید "ویوز" هستیم تا "نیوز" و در نهایت این نوع اطلاع رسانی به حساب همه گذاشته می‌شود.»

یکی دیگر از موضوعاتی که مدیرعامل اسبق ایرنا در این گفت‌وگو به آن اشاره داشت این بود که ما در زمان بروز حوادث، اغتشاش اطلاعات داریم؛ به عنوان مثال در حوادث سال ۱۴۰۱، در یک روز مشخص، یک منبع تعداد زخمی‌ها را ۲۰ نفر و یک منبع دیگر تعداد آن را دو یا سه نفر اعلام می‌کرد. نمونه شفاف‌تر این مثال، حادثه حرم شاهچراغ در همان زمان بود که یک منبع تعداد حمله کنندگان را ۸ نفر یکی دیگر ۵ و یک منبع دیگر سه نفر اعلام کرد و در نهایت هم مشخص نشد ضاربان چند نفر بودند. در حالی که اگر ما یک دستگاه متولی داشته باشیم که در این مواقع با سیاست‌گذاری درست و اصولی وظیفه اطلاع رسانی را به عهده داشته باشد شاهد این تناقض‌ها در شرایط حساس نمی‌شویم.،

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد معتقد است: «ما باید سازمانی داشته باشیم که در شرایط حساس بتواند علاوه بر اطلاع‌رسانی درست، مرجع مناسبی برای معرفی خبرنگاران و عکاسان باشد که اگر وقتی خبرنگار یا عکاسی در صحنه یک حادثه، تصادف یا آتش سوزی یا هر اتفاقی حاضر می‌شود، نیروی پلیس و امنیتی متوجه شود که این فرد واقعا خبرنگار است و مانع انجام کار او نشود. هر چند که من در جریان دلایل دستگیری الهه محمدی و نیلوفر حامدی نیستم، اما اگر این سازمان وجود داشت و وظایف خبرنگار و حتی پلیس را در زمان‌های بحران، شفاف‌سازی می‌کرد شاید این اتفاق نمی‌افتاد و این کم‌کاری است که در این حوزه اتفاق افتاده و همه ما مقصریم حتی من که زمانی پست معاونت مطبوعاتی وزارت ارشد را برعهده داشتم و می‌توانستم برای شکل گیری یک سازمان اقدامی انجام دهم، اما نشد.»

🔵 youtu.be/jG507z114_M

@didarnews1
@didarnewsir


علی باقری: اصلاحات دوم خردادی و پارلمانتاریستی به بن‌بست خورده / هیزم تنور انتخابات بشویم که چه؟

علی باقری به عنوان دهمین کارشناس برنامه رکن سه (رکن احزاب) که به تهیه کنندگی اسفندیار عبداللهی و اجرا او، در دیدارنیوز تهیه و منتشر می‌شود، در بیان جایگاه تاریخی احزاب در ایران گفت: «قصه احزاب در کشور ما قصه پر غصه‌ای است».

باقری اضافه کرد: «من زمانی وضعیت احزاب را در دوره قبل از انقلاب به لحاظ حقوقی بررسی می‌کردم. بعد از مشروطه و بعد از تصویب قانون اساسی مشروطه و خصوصا متمم قانون اساسی، نهاد حزب به رسمیت شناخته می‌شود. یعنی بیش از ۱۱۰ سال است که نهاد حزب به طور رسمی و حقوقی در کشور به رسمیت شناخته شده است. ولی وقتی به ادوار قانون گذاری از زمان مشروطه تا پیروزی انقلاب اسلامی نگاه می‌کنیم به رغم اینکه در قانون مادر نهاد حزب به رسمیت شناخته می‌شود یک بند و یک ماده و یک تبصره در مجموعه قانون گذاری قبل از انقلاب در خصوص احزاب نمی‌بینید. یعنی قبل از انقلاب قانون احزاب نداریم که هیچ، در ذیل قوانین دیگر هم جایی به احزاب اشاره شده است که خواسته برای احزاب محدودیت ایجاد کند. حتی جرم انگاری کرده و برای استخدام در برخی از مراکز دولتی عضویت در احزاب را منع کرده است. قبل از انقلاب هیچ خبری از نهاد حزب نیست درحالیکه در قانون بالا دستی نهاد حزب به رسمیت شناخته شده بود».

وی گفت: «اساسا حزبی که از پایین شروع کرده و شکل گرفته و قدرت پیدا کرده و توانسته منشا اثر باشد و به فعالیت اش ادامه بدهد را در تاریخ سیاسی ایران پیدا نمی‌کنید. اگر به حزب توده به عنوان نمونه‌ای کلاسیک نگاه شود، در دهه ۲۰ براساس قانون مصوب مجلس ممنوع الفعالیت می‌شود، لذا در سال‌های قبل از انقلاب هیچ اثر جدی از تحزب دیده نمی‌شود. احزاب ایران نوین و حزب مردم دو گرایش از حکومت بودند و با هم رقابتی بی مفهومی داشتند و در نهایت در اسفند ۱۳۵۳ آنچه در زیر بود بالا امد و با اعلام تعطیلی تمام احزاب کشور و تشکیل یک حزب واحد، یعنی حزب رستاخیر -که در سخنرانی شاه در اسفند ۱۳۵۳ رخ داد- کشور عملا تک حزبی شد».

عضو پیشین شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با اشاره به اینکه بعد از انقلاب، شیوه‌های دوره پادشاهی با تفاوت‌هایی تکرار شده است، اظهار کرد: «قانون اساسی جمهوری اسلامی مصوب می‌شود و در اصل ۲۶ تحزب به رسمیت شناخته می‌شود. اصل ۲۶ قانون جمهوری اسلامی با آن اصل متمم قانون اساسی مشروطه، سیار شبیه به هم هستند. تقریبا روح آن اصل قانون اساسی مشروطه با اصلاحاتی در قانون اساسی جمهوری اسلامی بازتولید می‌شود. اما در عمل وقتی قانون احزاب سال ۱۳۶۰ به تصویب می‌رسد اگر با اصل ۲۶ قانون اساسی مقایسه شود و به مشروح مذاکرات مجلس اول مراجعه کنید دو سال بیشتر نگذشته است؛ اگر اصل قانون اساسی در مورد آزادی احزاب رتبه ۱۰۰ را داشته باشد، رتبه قانون احزاب ۱۳۶۰ با وجود اینکه مجلس اول هم مجلس خوبی بود، رتبه ۶۰ می‌گیرد. با وجود اینکه قانون سال ۶۰ به نسبت قانون سال ۹۵ قانونی بسیار مترقی است، ولی در همان قانون ابهاماتی وجود دارد. اولین ابهام این است که حزب برای شروع فعالیتش به مجوز نیاز دارد یا ندارد؟! از اصل ۲۶ قانون اساسی استنباط می‌شود که فعالیت احزاب آزاد است مگر اینکه تخلفاتی انجام بدهند. یعنی مجوز پیشینی و نظارت پیشینی نیاز نیست و حزب آزادانه فعالیت می‌کند مگر اقدامات خاصی را انجام دهد».

🔵 youtu.be/63gAcdTaiNY

@didarnews1
@didarnewsir


ماجرای واگذاری اماکن تاریخی وارونه جلوه داده شد/ اقبال سرمایه گذاران به بنا‌های اصفهان، شیراز و یزد

گفت و گوی دیدار با احسان دهقانی معاون اقتصادی بازرگانی صندوق احیاء وزارت میراث فرهنگی:

خبر پر سر و صدای واگذاری اماکن تاریخی دو روز پس از انتشار توسط عزت الله ضرغامی تکذیب شد و معاون اقتصادی صندوق احیاء هم به دیدار می‌گوید: ماجرا را وارونه جلوه دادند.

واگذاری اماکن تاریخی سابقه‌ای در حدود ۱۵ سال دارد، یعنی سال هاست که متولیان سازمان اسبق و وزارت فعلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای حفاظت از این بنا‌ها با یک دستورالعمل مصوب، آن‌ها را برای مدت مشخص با کاربری مشخص به بخش خصوصی واگذار می‌کنند که این کار دو دستاورد عینی دارد، اول اینکه بنا‌ها از خطر تخریب و آسیب در امان می‌مانند و دوم اینکه مردم می‌توانند با استفاده از آن‌ها بیش از پیش با میراث فرهنگی کشور آشنا شوند.

دیدارنیوز برای اینکه بتواند اقدامی در جهت تنویر اذهان عمومی نسبت به این موضوع انجام دهد، میزبان احسان دهقانی، معاون اقتصادی بازرگانی صندوق توسعه و احیای بنا‌های تاریخی کشور بوده تا او در یک گفت‌وگوی تصویری -که بخشی از آن را به صورت مکتوب اینجا می‌خوانید- ماجرا را توضیح دهد.

احسان دهقانی در پاسخ به این سوال که ماجرای واگذاری یا به تعبیر رسانه‌ها فروش بنا‌های تاریخی چیست، گفت: «اخیراً در رسانه‌ها عنوان می‌شود که از سوی وزارت میراث فرهنگی، چوب حراج بر فروش بنا‌های نفیس ملی زده شده است؛ در حالی که اینطور نیست و این موضوع وارونه جلوه داده شده و مردم باید بدانند که نوع قراردادها و واگذاری حق بهره‌برداری از بنا به‌صورت اجاره‌ای است نه فروش؛ زیرا که هیچ کس و هیچ نهادی اجازه فروش این بنا‌ها را ندارد.

البته خوب است این را هم بدانید که این واگذاری در قالب اجاره، سالهاست که در بدنه میراث فرهنگی با همفکری و خرد جمعیِ انجام می‌شود و تلاش همکاران ما در همه این سال‌ها این بود که کاربری متناسب و در شأن بنا انتخاب شود از این رو بهره‌برداری از این بنا‌ها به‌صورت شفاف و عادلانه در بستر سامانه الکترونیک ستاد ایران به مزایده گذاشته می‌شود.»

🔵 youtu.be/Gid9uT3h-j8

@didarnews1
@didarnewsir


جمهوری اسلامی نمی‌تواند حجاب اجباری را اجرایی کند/نسل جدید اعتقادی به اصلاح‌طلب و اصولگرا ندارد

گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه اصل ۲۷ با دکتر مصطفی کواکبیان سیاستمدار اصلاح‌طلب

با آغاز سال ۱۴۰۲ و پررنگ شدن موضوع حجاب در کشور، دیدارنیوز بر آن شد در فصل جدید برنامه اصل ۲۷، سراغ این موضوع برود و در گفتگو با صاحب نظران، چالش‌های فراروی جامعه را در این موضوع بررسی کند.


دومین مهمان فصل جدید برنامه اصل ۲۷ دکتر مصطفی کواکبیان سیاستمدار و اصلاح‌طلب و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بود، او در این گفت‌وگو به چند نکته درباره دلایل اتفاقات سال ۱۴۰۱ اشاره کرد که مهم‌ترین آن عدم عذرخواهی از مردم و تغییر فرمانده نیروی انتظامی بود.


کواکبیان به دلیل آشنایی طولانی با حوزه رسانه و مدیرمسئولی روزنامه مردم سالاری، اهمیت ندادن به رسانه‌های داخلی و توجه خاص به صدا و سیما را یکی از مهم‌ترین دلایل پررنگ شدن نقش رسانه‌های خارجی دانست.


🔵 youtu.be/VLEXZpVc48o

@didarnews1
@didarnewsir


حسن امین: روحانیت برای جلوگیری از دین گریزی جامعه، از دولت و سیاست کنار بکشد

در نهمین برنامه رکن سه میزبان پروفسور سید حسن امین، فیلسوف، حقوقدان و چهره حزبی بودیم و مطابق دیگر برنامه‌ها احزاب و جایگاه تاریخی آن‌ها در حکمرانی و آسیب‌های مترتب بر آن را مورد ارزیابی و بحث قرار دادیم.

پروفسور سید حسن امین مهمان نهمین برنامه رکن سه دیدارنیوز، به تهیه کنندگی و با اجرای اسفندیار عبداللهی بود. مطابق ۸ برنامه پیش از این، از او درباره سابقه حزبی و خاستگاه سیاسی، نقشی که در جبهه ملی و حزب ایران داشت، آسیب‌های پیرامون احزاب در ایران و همچنین جایگاه احزاب در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نگاه حاکمان در طول تاریخ مدرن ایران به احزاب، پرسیدیم.

حسن امین درباره حزب ایران و کیفیت عضویت خود در این حزب گفت: «حزب ایران ۱۳۲۳ تاسیس شد و من در سال ۱۳۴۷ به عضویت این حزب درآمدم، یعنی حدود ۲۳ سال بعد از تاسیس؛ و حدود ۲۳ سال بعد از تاسیس. از طریق مهندس علی قلی بیانی به حزب ایران دعوت شدم».

به گفته حسن امین حزب ایران ستون فقرات جبهه ملی ایران بود. او در تشریح این گزاره عنوان کرد: من در جبهه ملی سامان پنجم عضو هیات رهبری و اجرایی بودم و بعد از اختلافاتی که پیش آمد، عضو سامان ششم جبهه ملی شدم و در حال حاضر عضو شورای مرکزی جبهه ملی (سامان ششم) و رئیس هیئت اجرایی هستم».

🔵 youtu.be/fIzs8UuriEw

@didarnews1
@didarnewsir


محبی نیا: آزادی می‌تواند زهر بحران را بگیرد/ مساله حل نشد جمع شد/ راه حلی جز گفتمان وجود ندارد

گفت‌وگوی دیدار در برنامه اصل ۲۷ با یک نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی

گفت‌و‌گو با جهانبخش محبی نیا در دو بخش منتشر می‌شود، ایشان دلایلی متعددی را برای اتفاق‌های سال ۱۴۰۱ بیان کرد و معتقد است، چون صورت مساله حل نشد بلکه جمع شد این می‌تواند زمینه بروز حوادث دیگری باشد.

اینطور که او توضیح داد: حاکمیت می‌توانست با تصمیم‌های بهتر و کارآمدتر مانند طرح گفتمان قدم بلندی را برای رفع مشکلات بردارد، اما هنوز این تصمیم گرفته نشده و حتی زمینه گفتگو میان مردم و حکومت هم مهیا نشده چه برسد به گفتمان؛ چون در گفتگو دو طرف دیدگاه‌های خود را در مورد موضوعات متعدد بیان می‌کنند، اما در گفتمان به دنبال پیدا کردن راه حل هستند که تاکنون هیچ کدام از این دو کلیدی که می‌تواند قفل مشکلات را باز کند ساخته نشده است.

۱۴۰۱ در جامعه ایران سال شومی بود ما از منظر برخورد‌های درون اجتماعی روزگاری خوبی را سپری نکردیم، این اتفاق که ماه‌ها به طول انجامید، هزاران میلیارد تومان به کشور ضرر زد و از همه مهمتر وجه بین المللی خدشه دار شد.

ملتی که سبقه فرهنگی ۷ هزار ساله دارد در واقع نباید چنین اتفاق‌هایی را تجربه می‌کرد، عمل و عکس العملی که بین مردم و حکومت اتفاق افتاد از اعتراض شعاری به درگیری فیزیکی و در نهایت به خونریزی منجر شد که هیچ کدام از این‌ها در شان مردم و کشور نبود.

🔵 youtu.be/WOoelhl6wh0

@didarnews1
@didarnewsir


حمیدرضا جلایی‌پور: نحوه اداره کشور بحران‌ساز است

حکومتی که ۷۰ درصد مردم از آن ناراضی باشند کارش تمام است و هیچ رد و نشانی هم از بهبود شرایط وجود ندارد از این رو حرکت ما به سوی یک فضای مه آلود، تاریک و نامعلوم است.

حمیدرضا جلایی‌پور، استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در بخش اول این گفت و گو درباره احتمال بازگشت مردم به خیابان، این تحلیل را بیان کرد که دو روایت وجود دارد، روایت اول این است که حکومت و صدا و سیما می‌گویند: "این‌ها اغتشاش بود و ما آن را جمع کردیم" و حالا خیابان آرام‌تر و زبان آن‌ها تندتر شده و در قبال این نظر، این روایت هم وجود دارد که گفته می‌شود که "این تازه اولشه و ما در مسیر انقلاب هستیم" نکته‌ای که در این میان به آن توجه نشده این است که حاکمیت باید از این اعتراض‌های پی در پی درس بگیرد و مشکل اینجاست که صدای مردم را نمی‌شنود. وقتی در جامعه‌ای انقلابی رخ می‌دهد یعنی مردم ناراضی هستند و مطالباتی دارند که به آن توجه نشده مانند همان اتفاقی که سال ۵۷ افتاد.

حالا در بخش دوم این گفت‌وگو او رفتار حاکمیت با مردم را مورد اشاره قرار می‌دهد و می‌گوید: «مردم ایران خیلی نجیب هستند، بار‌ها رفتار‌هایی که با آن‌ها شده در شأن آن‌ها نبوده مانند اتفاقی که در سال ۸۸ افتاد و مردم اعتراض کردند و به دنبال رأی‌شان بودند و محمود احمدی نژاد هم گفت که این‌ها یک مشت کاغذ پاره است و در همان زمان کشور را وارد تحریم‌ کرد که تا امروز مردم با آن درگیر هستند.»

«بعد در سال ۹۲ مردم با تصور اینکه بخواهند خودشان را از زیر بار این تحریم‌ها رها کنند دوباره پای صندوق‌های رای رفتند، اما آنطوری که آن‌ها انتظار داشتند نشد، اما مردم سکوت کردند و در فضای مجازی اعتراض خود را بیان می‌کردند، اما دامنه این اعتراض به فرزندان هم رسید.»

اینطور که جلایی‌پور توضیح می‌دهد: این رفتار با مردم اشتباه محض است و حکومت باید این رویه را متوقف کند، سیاستمداران متاسفانه فکر می‌کنند همیشه این نجابت ادامه دارد، اما این طور نیست، اگر مردم ناراحت و معترض شوند دیگر نمی‌توان جمعیت را کنترل کرد و نکته مهم‌تر این که از یک جایی به بعد نیرو‌های امنیتی هر کاری نمی‌کنند و به تعبیری مانع مردم نمی‌شوند، همانطور که در انقلاب ۵۷ هم این کار را نکردند. نیرو‌هایی که در حال حاضر وضعیت کنترل و جلوگیری از اعتراض‌ها را دارند نباید به خودشان غره شوند، این در حالی است که در حال حاضر کلیدی‌ترین کار‌های فرهنگی و رسانه‌ای و حتی دانشگاهی دست تندترین آدم‌ها افتاده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه آن‌هایی که سفارت انگلیس را گرفتند الان در حکومت مسئولیت دارند و این نگران کننده است، می‌گوید: از طرف دیگر در کشور مشکلات ساختاری وجود دارد و مردم مطالباتی دارند که به آن‌ها توجه نمی‌شود و می‌توان مشکلات اقتصادی، زیست محیطی و مهاجرت نیرو‌های انسانی کارآمد را هم به عنوان یک بحران برشمرد. البته نحوه اداره کشور نیز، خود بحران‌ساز است و حرکت و اقدامی از سوی حکومت برای بهبود شرایط وجود ندارد، اما همین مردم اگر نقطه مثبتی ببینند واکنش نشان می‌دهند.»

«صاحب نظران و سیاستمداران درباره شرایط بحرانی کشور این نظر دارند که این‌ها توطئه‌های اسرائیل است، اما معلوم نیست اسرائیل از چه طریقی وارد کشور می‌شود و به اصفهان می‌رود و به تاسیسات ضربه می‌زند و این اتفاق‌ها سبب می‌شود که همگان تصور کنند این آدم‌ها در سطوح کشور جایگاهی دارند که این کار‌ها را انجام می‌دهند.»

«چرا مسئولان نمی‌آیند درباره محقق نشدن سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور حرفی بزنند، طبق آن سند قرار بود ایران قطب اقتصادی منطقه باشد، اما چه شد این عنوان در حال حاضر در اختیار کشور امارات است، کشوری که تا همین چند سال پیش خیلی‌ها اسم آن را هم نشنیده بودند و فقط به عنوان کشور‌های حاشیه جنوب خلیج فارس شناخته می‌شد حالا توانسته ۷۰ درصد درآمد خود را از منابغ غیر نفتی به دست بیاورد، آن‌ها با جذب نخبگان و جراحان ایرانی توانستند از آن‌ها پول در بیاورند موضوعی که در کشور به آن بی توجهی کامل شد.»

این فعال اصلاح طلب معتقد است که حکومتی که ۷۰ درصد مردم از آن ناراضی باشند کارش تمام است و هیچ رد و نشانی هم از بهبود شرایط وجود ندارد از این رو حرکت ما به سوی یک فضای مه آلود، تاریک و نامعلوم است.

🔵 youtu.be/bvlDm1NaxEE

@didarnews1
@didarnewsir


محمدجواد حق شناس: قبول سکولاریسم، خدمت همزمان به دین و دولت است / به مفهوم ملیت ستم کردیم

دومین قسمت از هفتمین برنامه رکن سه:گفت‌وگو دیدار نیوز با عضو شورای مرکزی اعتماد ملی

در این گفت و گو محمدجواد حق شناس گفت:

محمدجواد حق‌شناس فعال سیاسی، با تجربه‌های اجرایی و آکادمیک و تقنینی در دومین قسمت از هفتمین برنامه رکن سه (رکن احزاب)، در مورد لزوم بازنگری در قانون اساسی، رفراندوم، ارتباط دو بیانیه سیدمحمد خاتمی و میرحسین موسوی، ملی‌گرایی و سکولاریسم سخن گفت.

وی با تاکید بر اینکه قانون اساسی سندی است که دوبار رای مردم را گرفته است، افزود: یک بار برای انتخاب خبرگان یا موسسان و بار دوم رفراندومی بود که مردم ایران به قانون اساسی که خروجی کار خبرگان (موسسان) بود، رای دادند، ضمن اینکه تردید ندارم به قانون اساسی ایران ایراد و اشکال وارد است و در این که این قانون باید تغییر کند و اصلاح شود نیز تردید ندارم».

حق‌شناس خاطرنشان کرد: «کشور‌های دنیا نیز نسبت به قانون اساسی خود این کار‌ها را انجام داده و می‌دهند. این مسئله برای جوامع متمدن، مدرن و پیشرفته، حل شده است. از سویی مبرهن است قانون بد، بهتر از بی قانونی است. ما نمی‌توانیم محاسن و معایبی که قانون دارد را نادیده بگیریم».
وی با تاکید بر اینکه قانون اساسی سندی است که دوبار رای مردم را گرفته است، افزود: یک بار برای انتخاب خبرگان یا موسسان و بار دوم رفراندومی بود که مردم ایران به قانون اساسی که خروجی کار خبرگان (موسسان) بود، رای دادند، ضمن اینکه تردید ندارم به قانون اساسی ایران ایراد و اشکال وارد است و در این که این قانون باید تغییر کند و اصلاح شود نیز تردید ندارم».

حق‌شناس خاطرنشان کرد: «کشور‌های دنیا نیز نسبت به قانون اساسی خود این کار‌ها را انجام داده و می‌دهند. این مسئله برای جوامع متمدن، مدرن و پیشرفته، حل شده است. از سویی مبرهن است قانون بد، بهتر از بی قانونی است. ما نمی‌توانیم محاسن و معایبی که قانون دارد را نادیده بگیریم».

🔵 youtu.be/MkkG2GZx1XA

@didarnews1
@didarnewsir


گفتگوی اختصاصی دیدارنیوز با عماد افروغ در سال ۹۷

دیدارنیوز ـ سمیه عظیمی: هرچند که به نظر عزلت گزیده و سعی دارد کمتر در منظر باشد، اما همچنان مانند دوران مجلس پرحرارت سخن می‌گوید و همچنان از عمق جان به گفتمان انقلاب اسلامی باور دارد و بر بازگشت به آن تأکید می‌کند. شاید از این جهت، بپنداری که عماد افروغ، با همه نقدهایش به وضع موجود، نباید از هیچ اعتراضی در کف خیابان استقبال کند؛ اما درباره اعتراضات دی ماه 96 تأکید دارد: «من با اصل این اعتراضات مخالفت و مغایرتی ندارم فقط باید به این اعتراضات خط و ربط داد. این اتفاقی که در عرصه مدنی افتاده که من از آن استقبال می‌کنم باید گفتمانی در اختیارش گذاشت که ضمانتی برای پیروزی و موفقیتش باشد.».

دلخور است؛ از قرارهایی می‌گوید که کسی به آنها متعهد نمانده است. می‌گوید: «راستش مدتی است که وقتی به جلسات رسمی می‌روم، هیچ چیز به من اضافه نمی‌شود. فقط خون دل می‌خورم. هرچه هم می‌گویم گوش شنوایی نیست و همین بیشتر مرا به عرصه مدنی برمی‌گرداند.»؛ با این حال، تأکید دارد: «درست است که خلوت کرده‌ام و جایی نیستم ولی وقتی هم دعوت می‌شوم، حسب عشقی که به نظام اسلامی دارم و اصل نظام را واقعا دوست دارم، سعی کردم وفادار هم باشم، هر جا هم احساس خطر کردم آمده‌ام و دعوت‌ها را می‌پذیرم ولی به محض حضور مرا پس می‌زند که به عرصه مدنی برگردم.».

از نقد که سخن می‌گوید به یاد سخنانش در مجلس هفتم می‌افتی؛ آنجا که می‌گفت: «چگونه مي‌توان پاسدار پيوند اخلاق و سياست با حفظ جهت اخلاقي و ديني آن بود؟ آيا راهي جز نقد با معيارهاي ديني و اخلاقي سراغ داريم؟ آيا مي‌توان فوايد و نتايج بدست آمده از نقد را از طرق ديگر بدست آورد؟ اگر نقد ترجماني از نوع رويارويي حق و باطل در عالي‌ترين سطح خود باشد، چگونه مي‌توان بدون مصاف حق‌طلبانه پرده از روي زشتي‌ها، ضعف‌ها و كاستي‌ها برداشت.».

گفت‌وگوی خبرنگار دیدارنیوز با دکتر عماد افروغ، جامعه‌شناس و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در دفتر سایت صورت گرفت. موضوع مصاحبه درباره «امر سیاسی و امر اجتماعی» بود؛ اما گاهی بحث به احوالات شخصی ایشان کشیده شد که شنیدن آنها خالی از لطف نیست...

🔵 youtu.be/c5o8jUbC2ws

@didarnews1
@didarnewsir


محمدجواد حق شناس: گروه‌های مافیایی و باندها، جای احزاب را در قدرت گرفته‌اند
برنامه هفتمین برنامه رکن سه؛ گفت‌وگو دیدار نیوز با عضو شورای مرکزی اعتماد ملی

در این گفت و گو محمدجواد حق شناس گفت:
حالِ توسعه سیاسی و احزاب خوب نیست، احزاب سیاسی در ایران فاصله زیادی با ماهیت و ذات خود دارند، از طرفی برخی از موسسین و موثرین احزاب تصور و شناخت کافی از تحزب و کارکرد‌های حزبی ندارند.

بستر‌های رشد، بالندگی و توسعه سیاسی از مسیر فعالیت حزبی، بیشتر از پیش تضعیف شده و عملا در تمام این سال‌های بعد از انقلاب، نهاد قدرت تلاشی برای آماده کردن بستر فعالیت حزبی نکرده است. به همین دلیل می‌توان فهمید که اگر کادرسازی و یا آموزش جدی در احزاب صورت نمی‌گیرد، دلیلش بی فایده بودن و عقیم ماندن هر حرکت قوی حزبی است. حتی در همین حد فعالیت حزبی، برای بسیاری از فعالان این عرصه، دردِ سر، بازداشت، زندان و به خطر افتادن جایگاه شغلی افراد را به دنبال داشته است.

درستش این است که وقتی یک حزب در کشور پروانه فعالیت گرفت، نیازی به بحث نظارت و استصواب نباشد و احزاب هم معرف افراد به نهاد‌های انتخابی و هم پاسخگوی عملکرد آن‌ها باشند. این احزاب هستند که می‌توانند برنامه ریزی کنند و مثلا برای حدود ۳۰۰ کرسی نمایندگی مجلس، از هر حوزه تخصصی به میزان مورد نیاز افرادی را به مردم معرفی کرده و رای بگیرند.

قانون اساسی قلب یک نظام حکمرانی و احزاب به مثابه رگ‌های خونی هستند که خون پمپاژ شده توسط قلب را به تمام نقاط بدن نظام حکمرانی می‌رسانند، این در حالی است که هیچ ارتباطی بین قلب (قانون اساسی) و اعضای بدن رژیم حکمرانی ما وجود ندارد، چون رابط و متصدی و متولی این ارتباط طبیعتا احزاب هستند و در سیسستم ما چنین نقشی به احزاب داده نشده. به همین دلیل شاهدیم قلب وجود دارد، اما سیستم خون رسانی متعارف به بدن مختل است. قلب نمی‌تواند تنها از طریق موی‌رگ‌ها خون کافی را به همه نقاط بدن برساند. پس راهش این است که سر، قلب و بدن با هم به صورت عادی کار کنند و هر کدام در جای خود کار طبیعی خود را انجام دهند.

🔵 youtu.be/e6cv4MRbOyo

@didarnews1
@didarnewsir


جلایی‌پور: عوامل خیزش هنوز وجود دارد/ حکومت با تمام قوا در برابر اصلاحات ایستاد/ این، توفنده‌ترین خیزش بعد از انقلاب بود


حمید رضا جلایی‌پور استاد جامعه‌شناسی نیز هست و نظر او درباره اتفاقات اخیر این است که این خیزش توفنده‌تر از جنبش دانشجویی سال ۷۶ و جنبش سبز سال ۸۸ بود و در نهایت با اعتراضات سال ۹۶ و ۹۹ و حتی ۱۴۰۰ هم قابل مقایسه نیست.

اینطور که این فعال سیاسی اصلاح طلب تعریف می‌کند: اعتراض‌های سال ۱۴۰۱ طولانی‌ترین اعتراض در چهل سال اخیر بود که بین سه تا پنج ۵ ماه در ۱۶۰ شهر ایران اتفاق افتاد که علاوه بر حضور میلیونی مردم در این اعتراضات همراهی ۱۰۰ دانشگاه از سراسر کشور هم موضوع برجسته جنبش اخیر بود حالا به همه این آمار‌ها دستگیری ۲۰ هزار نفر و تشکیل پرونده قضایی برای هزار نفر و جان باختن ۵۰۰ نفر از مردم و ۷۰ نیروی امنیتی را هم اضافه کنید آن وقت متوجه دلیل توفنده‌ترین خیزش می‌شوید. از طرفی دیگر این اعتراض در خیابان، محله‌ها، کوچه‌ها و حتی خانه‌ها وجود داشت و به رغم اختلال‌های زیاد در بستر اینترنت این اعتراض‌ها در فضای مجازی هم وجود داشت و همه این عوامل دست به دست هم داد تا واکنش افکار عمومی و جهانیان نسبت به این اعتراض‌ها متفاوت باشد.

جلایی پور در بخش دیگری از این گفتگو که درباره احتمال بازگشت مردم به خیابان، این تحلیل را بیان کرد که دو روایت وجود دارد، روایت اول این است که حکومت و صدا و سیما می‌گویند که "این‌ها اغتشاش بود و ما آن را جمع کردیم" و حالا خیابان آرام‌تر و زبان آن‌ها تندتر شده و در قبال این نظر، این روایت هم وجود دارد که گفته می‌شود که "این تازه اولشه و ما در مسیر انقلاب هستیم" نکته‌ای که در این میان به آن توجه نشده این است که حاکمیت باید از این اعتراض‌های پی در پی درس بگیرد و مشکل اینجاست که صدای مردم را نمی‌شنود وقتی در جامعه‌ای انقلابی رخ می‌دهد یعنی مردم ناراضی هستند و مطالباتی دارند که به آن توجه نشده مانند همان اتفاقی که سال ۵۷ افتاد.

به گفته این فعال سیاسی اصلاح طلب اتفاق مهمتری که افتاده این است که حاکمیت از همان ابتدا در برابر اصلاحات و در برابر توسعه ایستاد و این بعد دیگری از بی توجهی آن‌ها به خواسته‌ها و نیاز‌هایی که جامعه ۲۰ سال است آن را فریاد می‌زند و سیاستمداران به جای اینکه این بیمار را درمان کنند به آن بی توجهی کردند؛ این جامعه نیاز به توسعه پایدار دارد نه توسعه‌ای که ذیل آن همه منابع طبیعی در حال از بین رفتن است و در نهایت نتیجه این بی توجهی نیز تورم، بیکاری و مهاجرت نخبگان است.

🔵 youtu.be/fKxNgX4IgkI

@didarnews1
@didarnewsir


🎥 مهدی رحمتی: احزاب باید مورد وثوق مردم باشند نه حاکمیت

مهدی رحمتی، دبیرکل حزب وحدت ملی در پنجمین برنامه رکن سه، در استودیو دیدار حاضر شد و به پرسش‌های ما پاسخ گفت.

یکی از دلایل کمبود عِرق ملی که از آن صحبت کردیم فرار مغزها و رفتن نخبگان از کشور طی دهه‌های گذشته است که این اتفاق هم یک روز و یک شب اتفاق نیافتاد و حاصل چند دهه سیاست حاکم در کشور است و حاصل آن را امروز در جامعه می بینیم. نگاه ما در وحدت ملی این که بیایم واقعیت را بپذیریم و برای آن راه حل پیدا کنیم و این کار در گرو این است که از دیدگاه اصولگرایی و اصلاح طلبی فارغ بشویم و دنبال راه حل مشترک باشیم و در حال حاضر وقت مجادله میان اصلاح طلبان و اصولگرایان نیست.

اینطور که مهدی رحمتی عنوان می‌کند برای بازگشت به وحدت ملی باید همه باید دیدگاه‌های خود را در همین قالب تعریف کنند و به نظر می رسد تنها راه حل برای عبور از مشکلات کشور و معضلات اجتماعی ایجاد وحدت میان مردم و حاکمیت است و این وحدت باید ریشه و پایه درستی داشته باشد. اما اتفاقی که افتاده این است که آنهایی که نقش مهمی در نظام سیاستگذاری کشور دارند و افراد تاثیرگذاری در حاکمیت هستند یک نقشی را به عهده گرفتند و اصلا نمی خواهند آن را تغییر دهند و معتقدند آن چرا که آنها مطرح می کنند باید اجرایی شود در حالیکه شما این دیدگاه را در هیچ کجای دنیا پیدا نمی کنید.

حاکمیت باید جایگاه احزاب را به آنها برگرداند، در شرایط کنونی احزابی هستند که مورد وثوق مردم هستند و از محبوبیت هم برخوردارند اما اختلاف نظرها و دیدگاه‌ها اجازه نمی دهد که این احزاب هم نقش خود را به درستی ایفا کنند و درست هم این است که احزاب مورد اعتماد مردم باشند نه حاکمیت. زیرا اعتبار یک حزب به تعداد اعضای آن است و اگر یک حزب یک میلیون عضو داشته باشد می تواند بر اساس آن اعتبار به دست بیاورد و مطالبه‌گری هم بکند و در نهایت نیازمند این هستیم که نظام سیاسی در سطح کلان به این اعتقاد برسد که باید احزاب را تقویت کند و برای گفتمان با مردم باید اول حاکمیت با احزاب بنشیند و به اعتبار بدهد و همه اینها باعث اعتمادسازی در جامعه می شود.

🔵 youtu.be/E7S4vlJ9x3c

@didarnews1
@didarnewsir


🎥 فیاض زاهد: سردار حاجی زاده باید استعفا می‌داد/ اردیبهشت، مردم به خیابان بر می‌گردند.

در برنامه نوزدهم "اصل ۲۷" با فیاض زاهد، استاد تاریخ، جامعه‌شناس و فعال سیاسی اصلاح طلب صحبت کردیم و دلایل بروز حوادث اخیر محور اصلی این گفت‌وگو بود.

کاری که هواپیمای اوکراینی با جمهوری اسلامی کرد به مثابه نیروگاه چرنوبیل با شوروی بود و اگر در همان زمان سردار حاجی زاده مسئولیت قبول می‌کرد و استعفا می‌داد، چنین مسئولیت سختی به گردن جمهوری اسلامی نمی‌افتاد.

امروز به دلیل انجام مطالعات کمی و کیفی تا حدی میتوان حدس زد بعضی از فرآیندها از کجا و چگونه شروع می‌شود بنابراین حدسم این است که اردیبهشت یا خرداد سال ۱۴۰۲ موج دیگری از اعتراضات در کشور آغاز خواهد شد که می‌تواند عنوان‌های متفاوتی داشته باشد یا مقاومت اجتماعی یا خیزش یا جنبش با اسم دیگری.

در سال ۹۸ حاکمیت بخش عمده‌ای از حامیان خود را از دست داد و این یک خطای استراتژیک بود و شرایط را برای ادامه روند قبلی پیچیده کرد و نکته‌ای که وجود دارد این است که جمهوری اسلامی ملوک الطوایفی اداره می‌شود و همه بخش‌های آن به دلیل حضور برخی افراد و اظهار نظرهایشان قابل کنترل نیست و هر جا یک نفر وجود دارد که تصمیم می‌گیرد.

وقتی آمار کشته شده‌ها ۵۰۰ نفر باشد و سی هزار نفر هم زندان یعنی که مردم دیگر از چیزی نمی‌ترسند پس صحبت‌هایی مبنی بر مسدود کردن حساب بانکی و کارت ملی اشتباه بزرگتری است که نباید اتفاق بیفتد.

🔵 youtu.be/oZ303eMo0vo

@didarnews1
@didarnewsir


🎥 عرب‌سرخی: حتما نهاد دین باید از نهاد دولت جدا باشد/ دین امری اختیاری است
گفت‌وگوی فیض‌الله عرب‌سرخی در برنامه پنجم رکن سه

فیض‌الله عرب‌سرخی در دومین قسمت از گفت‌وگوی خود با دیدار در برنامه رکن سه، به موضوعاتی چون سکولاریسم، ملی‌گرایی و نحوه شرکت در انتخابات پرداخته است.

«جریان‌هایی معتقدند باید با کمک کشور‌های خارجی حکومت را ساقط کنند، گروه‌هایی هم با نگاه نرم‌تر راهکار رفراندوم را پی می‌دهند. این‌ها راهبرد‌های متفاوتی است که نمی‌توان در تفاوت آن‌ها تردید کرد که حتما در جا‌هایی با هم در تعارض هم قرار می‌گیرند، البته در میان همه این طیف‌ها اصول مشترکی هم وجود دارد که می‌تواند تعارضات را کمرنگ کند.

اگر دین می‌خواهد در دولت و حکومت حضور داشته باشد فقط باید از طریق رای مردم باشد. دین امری اختیاری است و نباید از طریق قدرت حاکمیت در زندگی مردم تحمیل شود. خدا به رسول خود می‌فرماید شما ماموریتی جز ابلاغ پیام ندارید.»

🔵 youtu.be/RPFe6jnsdy0

@didarnews1
@didarnewsir


🎥 فاطمه راکعی: اصولگرایان جدید به اصول اخلاقی پایبند نیستند/روحانی ادعای اصلاح‌طلبی نداشت/قانون مدنی نیاز به بازنگری دارد
برنامه هجدهم اصل ۲۷؛ گفت‌وگو با نماینده مجلس ششم

در برنامه هجدهم "اصل ۲۷" با فاطمه راکعی، نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح طلب صحبت کردیم و دیدگاه ایشان را درباره حوادث اخیر جویا شدیم.

برنامه اصل ۲۷ چند ماهی است در قالب گفت‌وگو با استادان دانشگاه، صاحبان اندیشه و جامعه شناسان به تحلیل وقایع و حوادث اخیر می‌پردازد. در یکی دیگر از قسمت‌های پایانی فصل اول این برنامه، فاطمه راکعی مهمان ویژه ما بود؛ او در پاسخ به این سوال که چرا اصلاح طلبان و اصولگرایان همواره در حال تخریب یکدیگر هستند و این دو طیف هیچ کمکی به بهبود شرایط نکردند، می‌گوید: نظرتان درست است و باید به عنوان اصلاح طلب پاسخگو باشیم.

«چه در ادواری که مجلس و دولت در دست اصلاح‌طلبان بود و چه در زمان دولت روحانی، اصولگرایان دائم و بدون وقفه اصلاح‌طلبان را تحت فشار می‌گذاشتند و حالا حتی به اصولگرایان سنتی هم رحم نمی‌کنند.»

🔵 youtu.be/y02iD_z16eg

@didarnews1
@didarnewsir


🎥بیرنگ: زن را حذف کنیم یعنی وطن را حذف کردیم/ درون من بیرنگ است/ از من پشیمان‌تر‌ها زیادند/ جمعا ۵ سال برنامه ساختم
گفت‌وگوی بی‌تعارف دیدار با بیژن بیرنگ درباره زن، زندگی و ایران

برای بینندگان تلویزیون در دهه‌های ۶۰ و ۷۰، نام بیژن بیرنگ یادآور روز‌های اوج در جذب مخاطبان میلیونی است، روز‌هایی که از آن‌ها تنها خاطرات شیرین باقی مانده.

گفت‌و‌گوی خانم فرهادی با بیژن بیرنگ خیلی قبل از آنکه موضوع «زنان» تبدیل به فریاد در خیابان‌ها شود، در استودیوی دیدار ضبط شد و کارگردان موفق و محبوب تلویزیون در مورد خیلی چیزها حرف زد که در بیشتر آنها «زن» نقش اصلی را داشت.

گفت‌و‌گوی دیدار با بیژن بیرنگ آنقدر تیترهای جذاب و عجیب دارد و آنقدر بین حقیقت و واقعیت در رفت و آمد است که تماشای آن به چشم بر هم زدنی خواهد بود. تماشای این مصاحبه جذاب، بی کوشش سعید اشتری و یگانه سادات فرهادی میسر نمی‌شد و دیدارنیوز قدردان این دو عزیز مهربان است.

🔵 youtu.be/mRFbxxwMhNA

@didarnews1
@didarnewsir


🎥 فیض‌الله عرب‌سرخی: گاهی حزب نبودیم، حکومت بودیم

در ادامه سلسله برنامه‌های رکن سه و در پنجمین برنامه میزبان فیض‌الله عرب سرخی فعال سیاسی اصلاح‌طلب، عضو قدیمی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و عضو شورای مرکزی حزب ایثارگران انقلاب اسلامی بودیم. در این برنامه تمرکز ما و کارشناس محترم برنامه، آسیب شناسی تاریخی احزاب ایران در قبل و بعد از انقلاب بود.

تا برای احزاب در قاون اساسی بسترسازی نشود، هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد. برای اینکه حزب پا بگیرد باید عوامل متعددی دست به دست هم بدهند. انسان برای خرید نیاز به پول دارد، اگر کالا در بازار نباشد، خریدی اتفاق نخواهد افتاد، اگر کالا و پول باشد، اما مشتری نباشد باز خریدی صورت نمی‌گیرد و کلا برای اینکه خریدی اتفاق افتد، عوامل متعددی نقش آفرینی می‌کنند. برای اینکه حزب هم پا بگیرد باید عوامل مختلفی وجود داشته باشند. مثلا قانون متناسب با فعالیت احزاب و فرهنگ اجتماعی متناسب. جامعه تا حدی باید با بستر فعالیت حزبی آشنایی داشته باشد و حاکمیت باید حمایت کند. این عوامل و دیگر مولفه‌ها باید با هم کار کنند...

🔵 youtu.be/8XOXeo5yFzQ

@didarnews1
@didarnewsir


🎥 فاطمه راکعی: حوزه سیاست دیگر جای گفتگو نیست/ دموکراسی، در گرو عملگرایی است/ در نظارت استصوابی بد عمل شد

در برنامه هجدهم "اصل ۲۷" با فاطمه راکعی، نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح طلب صحبت کردیم و دیدگاه ایشان را درباره حوادث اخیر جویا شدیم؛ این گفتگو در دو قسمت منتشر خواهد شد.

برنامه اصل ۲۷ که چند ماهی است در قالب گفتگو با استادان دانشگاه، صاحبان اندیشه و جامعه شناسان به تحلیل وقایع و حوادث اخیر می‌پردازد، در یکی دیگر از قسمت‌های پایانی فصل اول این برنامه فاطمه راکعی نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح طلب مهمان ویژه ما بود؛ او در این گفتگو که که در دو قسمت منتشر خواهد شد به موضوعات مهمی از جمله فعالیت‌های اصلاح طلبان در سال‌های اخیر، عملکرد اشتباه نهاد‌های نظارتی و شورای نگهبان و تقلیل جایگاه نظارت استصوابی صحبت کرد.

فاطمه راکعی که بخش زیادی از عمر خود را صرف فعالیت‌های سیاسی کرده در حوزه ادبی و شعر هم دستی بر آتش دارد که یکی از معروف‌ترین اشعار او هم درباره "امام خمینی (ره) است که در پایان گفتگو از او خواسته شد بخشی از این شعر را برای مخاطبان بخواند.

اینطور که او می‌گوید همچنان با جدیت تمام در حوزه سیاسی فعال است و پس از کسب تجربه در کسوت نماینده مجلس ششم، در حال حاضر هم نایب رئیسی جبهه اصلاحات ایران را بر عهده دارد؛ البته این به معنای این نیست که او از دنیای شعر و شاعری فاصله گرفته است.

او در اوقات فراغت یا زمانی که مشغول انجام امور کار‌های خانه است هم به شعر فکر می‌کند و گاهی در همان زمان قطعه شعری به ذهنش می‌رسد و آن را می‌نویسد و به گفته خودش شعر او را رها نمی‌کند.

نایب رئیس جبهه اصلاحات، انتقاد‌ها و برخورد‌های قهرآمیز را دلیل اصلی فاصله گرفتن او از فضای مصاحبه و گفتگو می‌داند و می‌گوید: شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مجبور شدم علیرغم حضور جدی در فضای سیاسی، اما کار‌ها را بی سر و صدا انجام دهم، زیرا در حال حاضر حوزه سیاست نه علمی است نه تخصصی و جایی هم برای مدارا و گفتگو نیست.

او با اشاره به اینکه باید شیوه ارتباط و گفتگوی درست و دموکراسی خواهی جا بیفتد، ادامه می‌دهد: به همین دلیل سعی می‌کنم به جای حرف زدن و انتقاد شنیدن‌های مکرر کار کنم، زیرا محقق شدن امر دموکراسی در گرو عملگرایی است.

راکعی که در حال حاضر نایب رئیسی جبهه اصلاحات را هم به عهده دارد، برای درک بهتر دموکراسی و رسیدن به آن به انقلاب فرانسه اشاره می‌کند و می‌گوید: سال‌ها از این انقلاب می‌گذرد و رسیدن آن‌ها به شرایط دموکراسی کنونی یک دفعه اتفاق نیافتاد آن‌ها سال‌ها روی این موضوع کار کردند تا به این نقطه رسیدند.

نماینده مجلس ششم شورای اسلامی عملکرد بد نهاد‌ها و دلخوری شدید مردم از نحوه عملکرد‌ها آن‌ها را یکی از مهمترین موضوعات قابل بررسی و رسیدگی می‌داند و تاکید می‌کند: شورای نگهبان باید اجازه دهد انتخابات سالم و آزادی برگزار شود و انتخاب درست نمایندگان مردم باعث بازگشت اعتماد و رای مردم می‌شود، اما در نظارت استصوابی بد عمل می‌شود.

نایب رئیس جبهه اصلاحات این را هم اضافه می‌کند که متاسفانه به دلیل بد عمل کردن نهاد‌های تصمیم گیر، افکار عمومی جریحه دار شد و و به این جریحه دار شدن هم اهمیت داده نشد و در نهایت همه این رفتار‌ها در طول سال‌ها جمع می‌شود و مردم منتظر یک تلنگر می‌شوند.

به اعتقاد او، بعد از انقلاب زنان از موقعیت‌های خاصی برخوردار شدند و تاکید امام خمینی هم روی همین موضوع بود، اما کم کاری‌ها در حوزه زنان منجر به اعتراض و شکل گیری جنبشی شد که به نام جنبش مهسا امینی از آن نام برده می‌شود. امام خمینی (ره) در صحبت هایشان این را هم تاکید کرده بودند که روحانیت در مورد اجرایی وارد نشود و حتی نظامیان هم نباید وارد شوند.

نماینده مجلس ششم شورای اسلامی معتقد است: اتفاقی که در ماه‌های اخیر افتاد این بود که زنان با این آگاهی که به آن‌ها ظلم می‌شود، تلاش کردند که حقوق شان را پس بگیرند و برای احقاق این امر خیلی تلاش کردند؛ البته در این میان نباید از ارتباطات جهانی هم غافل شد.

اینطور که راکعی تعریف می‌کند زنان به خاطر ارتباطات جهانی بیشتر در جریان مسائل جهانی و موقعیت‌های اجتماعی که حقشان است قرار می‌گیرند. در جمهوری اسلامی هم قول داده بودند که آن‌ها می‌توانند از این موقعیت‌ها بهره‌مند شوند، اما به قولشان عمل نکردند و تریبون دست کسانی افتاد که به زنان بی احترامی کردند.

🔵 youtu.be/mUvUf1OoVC4

@didarnews1
@didarnewsir


🎥 نظام بله قربان‌گو کارساز نیست/ جریان‌های داخلی بحران کنونی را رقم زد/ آدم‌های کوچک در پست‌های بزرگ به جای کار تملق می‌کنند
🔸 گفتگوی دیدار در برنامه اصل ۲۷ با دکتر حسین راغفر، اقتصاددان و استاد دانشگاه


🔹 در این گفتگو به موضوعاتی مانند رابطه مستقیم فقر اقتصادی با مشکلات و بحران‌های اجتماعی مانند بروز خشونت، دزدی، خودکشی و مهاجرت صحبت و تاکید کرد: «هر چند عده زیادی معتقدند که همه چیز از دست رفته و راهی برای بهبود شرایط وجود ندارد، اما من این اعتقاد را ندارم. هنوز هم اگر حاکمیت بخواهد می‌تواند به نیاز‌های مهم مردم پاسخ دهد، اما به شرط اینکه این کار توسط سیاستمداران اجرا شود نه کسانی که همواره به دنبال برهم زدن قاعده بازی هستند.»

🔹 او معتقد است که در حال حاضر کشور دست عده‌ای افتاده که آن‌ها در همه زمینه‌ها تعیین کننده همه چیز هستند یعنی بازیگرانی که پیشنهاد دهنده و مجری و حتی به نوعی کنترل‌گر هستند و آنقدر قدرت دارند که اجازه نمی‌دهند ستاد تنظیم بازار که در اصل باید منابع آن‌ها در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد، کار خود را انجام دهد. بنابراین جامعه تصور می‌کند که ستادی وجود ندارد، اما در واقع اینطور نیست ستاد هستند، اما بازیگردانان از اصول و قانون ستاد تمکین نمی‌کنند.

🔹 راغفر در بخش دیگری از این گفتگو به موضوع اعتراضات مردم و حضور آن‌ها در خیابان اشاره می‌کند و می‌گوید: در آن برهه حساس عده‌ای که از این آشوب‌ها سود می‌بردند خواسته مردم معترض را به شکل دیگری به گوش سیاستمداران و حاکمان می‌رساندند که آن‌ها تصور کنند مردم به دنبال الواطی، رد شدن از چارچوب‌ها و محدودیت‌های اخلاقی هستند و در واقع فهم آن‌ها از آزادی اینطور است؛ در صورتی که خواسته مردم این‌ها نبود.

🔹 اینطور که این اقتصاددان بیان می‌کند، بخش عمده‌ای از جوانانی که به خیابان آمدند خواسته‌های دیگر داشتند، آن‌ها کار ندارند، امید ندارند و شرایط اقتصادی آن‌ها را به بن بست رسانده و طبیعی است که در چنین شرایطی بخواهند اعتراض خود را به اشکال مختلف نشان دهند و وظیفه تصمیم‌گیران در این شرایط این است که به سمت مردم برگردند، بهبود شرایط و امید را به جامعه برگردانند البته نه با حرف بلکه با عمل. وقتی که کشور در مقاطع زمانی مختلف با بحران‌های مختلف اقتصادی یا اجتماعی روبرو می‌شود طبیعی است که سودجویان از این فرصت به نفع خود استفاده کنند.

🔵 youtu.be/BozBILojvhg

@didarnews1
@didarnewsir

Показано 20 последних публикаций.

466

подписчиков
Статистика канала