#توییت_نوشت
سخنان مهم بورل در رابطه با پارادایم جدید نظم جهانیمهدی خراطیان
١.
سخنان مهم بورل درمیان سفرای اروپا حاوی نکات کلیدی در مورد تحولات پاردایمی در حوزه حکمرانی/امنیت بین الملل و حتی فلسفه سیاسی اتحادیه اروپاست و از حیث اهمیت با سخنان سوروس در هوور برابر است؛ دریایی است از نکات که خواندن خط بخط آنرا به محققان توصیه میکنم.
٢.
وی از "مرزهای جدید دیپلماسی" میگوید و از جهانی که قاعده آن "عدم قطعیت رادیکال" (شاید نزدیک به آنارشی) است. وی معتقد است که وضع نابسامان اروپای امروز ماحصل جدا شدن منابع رونق اقتصادی روسیه: انرژی ارزان، چین: بازار و نیروی کار ارزان و منبع امنیت
٣.
وی از عدم قدرت پیش بینی موارد زیر در اروپا گله مند است:
۱. عدم پیش بینی حمله روسیه علیرغم هشدارهای مکرر آمریکا
۲. سایه انداختن رقابت چین - آمریکا بر اروپا و بحران تنگه تایوان
۳. بحران انرژی، قیمت مواد غذایی و مسابقه نرخ بهره جهانی و رکود جهانی
۴. رویدادهای امنیتی آفریقا
۴.
وی روندهای حاکم بر جهان را چنین میداند: ۱. چندقطبی بودن آشفته: اگرچه رقابت چین و آمریکا "نیروی شکل دهنده "فضای جهانی بوده و دوگانه "دموکراسی/اتوریتاریانیسم" را شکل داده اند(مشابه ایده سوروس) اما ترکیه، اندونزی، هند، آفریقای جنوبی، مکزیک و برزیل هم قدرتهای مهمی هستند. (خبری از ایران نیست)
۵.
٢. دومین روند، تبدیل شدن هر چیزی به اسلحه است: زیرساخت (مثل چین)، انرژی (روسیه، سعودی)، جریان مهاجران (ترکیه)، اطلاعات ایالات متحده) و ... [آب را فراموش کرده ۳.رشد ملی گرایی و "سیاست هویت" و
۴. تشکیل یک "جنوب جهانی" که حقش را میخواهد و از ما ناراضی است.
۶.
وی راه حلها را چنین برمیشمرد:
۱. رفتن به وضعیت گوش کردن به سایر بازیگران جهانی"Listening Mode": مساله اقتصاد نیست؛ مساله "هویت" و برسمیت شناخته شدن است.
۲. سریعتر بودن و متمرکزتر بودن، من نباید اخبار کشورها را از رسانه ها بشنوم باید از گزارشهای شما بخوانم (بالابردن تمركز اتحادیه)
٧.
٣.برنامه ریزی میان / بلندمدت برای آینده و آمادگی بیشتر برای آن و اولویت بیشتر آن بر "مدیریت بحران " و فعالتر عمل کردن
۴. (بسیار مهم) ما باید بیشتر "سیاسی" (دقت کنید فکر کنیم و باید مسائل را به هم مرتبط کنیم و در سیلوهای مجزا به آنها نپردازیم. (تفکر فرارشته ای-بین بخشی)
٨.
۵. ما باید به مساله وابستگی خود به گاز LNG آمریکا فکر کنیم. اگر دولت بعدی آمریکا با ما همراه نبود چه کنیم؟ در مورد مساله کوبالت و خاکهای نادر هم همین است تاکید بر مساله استقلال اروپا و Self | Help)
۶. درنهایت مساله مهم، مساله ارتباطات است. ارتباطات میدان جنگ ماست. (قابل توجه برخی)
٩.
ما هنوز نفهمیدیم که مساله گرفتن فضا و زمین نیست، مساله تسخیر ذهن هاست. این جمله بورل را باید طلا گرفت) سفرا باید در فضای مجازی فعال باشند. توییت و ریتوییت کنند. (قابل توجه اغلب سفرای فشل ایران که اصلا اهمیت شبکه های اجتماعی خصوصا توییتر را درک نکرده اند)
١٠.
و جمله کلیدی بورل که نشانگر اهمیت مسائل فلسفه سیاسی در پارادایم شیفتهای بزرگ درحکمرانی /روابط بین الملل است: "به قول فلاسفه، ما اروپاییها تا کنون بیش از حد «کانتی» بوده و به اندازه کافی «هابزی» نبوده ایم" (خوش بینی به آشتی دولت-ملتها و شکل گیری نظم جهانی دربرابر بدبینی به این امر)
⏪ به کانال «ابتکار ایران» در تلگرام، بله و توییتر بپیوندید👇
@ebtekareiran