🔺فریب های سیاستگذاری اقتصادی
سیاستگذاری اقتصادی، وادی بسیار فریبنده ای است.فریب های بزرگ در امر سیاستگذاری اقتصادی از آنجا بر می خیزند که سیاستهای اقتصادی عموماً ذاتی دوگانه دارند: ظاهرشان بر خلاف باطنشان است. سیاستهای اقتصادی که ظاهری جذاب و عامهپسند دارند و در بادی امر برای عموم مردم خوشایند مینمایند، عموماً در باطن خود (در بلندمدت) پیامدهای ناگوار و نامطلوب اقتصادی برای مردم در بر دارند.
در مقابل سیاستهای اقتصادی که ظاهری سرد، بیروح و کسلکننده دارند و در بادی امر برای عموم مردم ناخوشایند مینمایند، عموماً در باطن خود(در بلندمدت) پیامدهای مطلوب اقتصادی برای مردم در بر دارند.
یکی از مهمترین مشکلات سیاستگذاری اقتصادی، این است که ظاهر سیاستهای اقتصادی برای مردم ملموس و به سادگی قابل درک بوده، اما اثرات این سیاستها در بلندمدت عموماً برای مردم نه ملموس و نه چندان قابل درک است.
مردم به سادگی درک نخواهند کرد رنجهای اقتصادی که میبرند، نتیجه ناگزیر همان سیاستهای اقتصادی است که روزی برایشان خوشایند بوده و منافع اقتصادی که از آن بهره مند می شوند، نتیجه همان سیاستهای اقتصادی است که در بادی امر برایشان چندان خوشایند نبوده است. این دوگانگی، سیاستمداران عوام گرا را به تهییج توده ها به منظور اجرای سیاست های جذاب و عامه پسند وا می دارد.
این خطری است که هر کشور و هر سیاستمداری را تهدید می کند. تهدیدی که در کشورهای توسعه نیافته یا در حال توسعه بسیار بزرگتر و خطرناک تر است. چرا که می تواند فرآیند توسعه این کشورها را به چالش کشیده و یا متوقف سازد. البته این معضل با توصیه و تاکید و تذکر حل نمی شود. تنها راه مبارزه با این معضل عوام فریبی، آگاه سازی مردم از عواقب سیاست های اقتصادی و ارتقای بینش اقتصادی مردم است.
📚کتاب اقتصاد ایران در تنگنای توسعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 کانال انجمن های علمی اقتصاد دانشگاه مازندران
@ecoumz