فرهنگ ایرانی


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана



Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


فرهنگ ایرانی:
@farhangeirani1


تجدد و تمدن :

🔶🔷 تجدد را می توان چون کالایی از خارج وارد کرد ، اما تمدن کالایی وارداتی نیست که بتوان به سرزمینی آورد ، تمدن کشتی است که بذرش را باید در زمین شخم زده ی آماده ی حاصلخیز افشاند و کار کرد تا بروید ...تمدن ، یعنی زمین را شخم زدن و بار دادن و آبیاری کردن و بذرافشاندن و مراقبت کردن و وجین کردن و سمپاشی کردن و ... رویئدن .🔷🔶

علی شریعتی / م . آ. 4 /ص 44 و 143



https://telegram.me/farhangeirani1






Репост из: روزنامه ایران
🔴 مطالب ویژه «ایران» برای 50 سالگی درگذشت غلامرضا تختی

✅قهرمانی از جنس مردم
پرویز عرب
پیشکسوت کشتی ایران

✅اسطوره انسانیت و مردانگی
محمد مهدی یعقوبی
پیشکسوت کشتی ایران

✅دو پهلوانی که رمز عشق‌شان مصدق شد
پهلوان غلامرضا تختی به روایت پهلوان حسین شاه حسینی
حسین میرزانیا
پژوهشگر تاریخ

✅غلامرضا تختی چگونه نمرد
محمد تاج احمدی
پژوهشگر تاریخ

✅ماجرای پهلوانی که نمرد!
حامد جیرودی

✅پیام وزیر ورزش و جوانان درباره تختی

✅چرا شاه حقوق تختی را قطع کرد؟!
نیم قرن از فقدان جهان پهلوان اخلاق‌مدار گذشت
محمد آستانه اصل

✅او قهرمان‌زاده شد
حسن همایون
روزنامه نگار
http://www.ion.ir/News/312521.html

@Irannewspaper


Репост из: مورخان
🖋 رستم دستان و انسانم آرزوست
نسبت تختی با الگوی فساد
فرید دهدزی
زمانه‌ای که سخن گفتن از پایبندی به باور، آرمان، هویت، عِرقِ ملّی، ارزش استقلال و اساساً ارزش‌ها را غلبه احساس بر خرد می‌دانند، سخن گفتن از تختی چه ضرورتی دارد؟/ پرداختن به «غلام‌رضا تختی» ضرورت پیدا می‌کند. زیرا وقتی الگوی کرداری برخی قلمرو و نهادهای اجتماعی، "الگوی فساد" شده، سخن گفتن از تختی ضرورت پیدا می‌کند/ وقتی به گفته خود تختی و به اعتراف برخی از نزدیکانش، دربار و حتی ساواک از وی می‌خواهند که وکیل مجلس شورای ملی شود، او می‌گوید: من یک ورزشکار و خاک پای این ملت هستم. من رجال سیاسی نیستم، رجال سیاسی یعنی دکتر مصدق، غلام‌حسین صَدیقی، کریم سنجابی، الهیار صالح و ... این افراد را از زندان (تابستان ۴۲ همه این بزرگان زندان یا تبعید بودند) آزاد کنید و بگذارید در انتخاباتی آزاد شرکت کنند / که منش تختی ریشه در آیین پهلوانی ایران زمین دارد
/ تختی به مانند دیگر پاسداران آیین پهلوانی، نه تنها در عرصه ورزش، بلکه در عرصه اجتماع و سیاست نیز دارای منش پهلوانی بود. پیش از وی پوریای ولی و حاج حسین رزاز نمونه بارز این منش بودند. «حاج حسین رزاز» از نمونه‌های بارز تدوام آیین پهلوانی و البته آخرین پهلوان دوره پیش از پدیدآیی ورزش نوین بود. او یگانه پهلوان گودهای ورزشی زمانه خودش بود. اما همین پهلوان در همراهی با مشروطه‌خواهان تا جایی پیش رفت که به هنگام استبداد صغیر، از نخستین مردانی بود که سلاح به دست به بام مجلس رفت و لیاخوف روسی و سربازان متجاوز به حقوق ملت را نشانه گرفت. پهلوان رزاز چه در دوره قاجار و چه در سال‌های یکه‌تاز قزاق‌ها و لمپنیسم سرکوبگر رضاخانی، همچنان مقاوم، جسور بپای‌دارنده آیین پهلوانی در آن دوران استبداد سیاه بود. این منش در تختی به خوبی نمو داشت. با این‌تفاوت که تختی اهل مبارزه مسلحانه نبود.
************************************************************
۱ - زمانه‌ای که سخن گفتن از پایبندی به باور، آرمان، هویت، عِرقِ ملّی، ارزش استقلال و اساساً ارزش‌ها را غلبه احساس بر خرد می‌دانند، طبیعی است که سخن گفتن از تختی ضرورتی ندارد. چراکه پرونده او (نیک و بد) هر چه بود دیگر بسته شد. در زمانه‌ای که الگوپذیری و الگوپردازی، نوعی افسانه‌پردازی قلمداد می‌شود، سخن گفتن از تختی چه ضرورتی دارد؟
۲ - نظریه‌پردازان عرصه جامعه‌شناسی اقتصاد بر این باور هستند که عوامل و ریشه‌های فساد را تنها نباید در قدرت‌های اقتصادی و سیاسی پی‌‌گرفت، بلکه در برخی از جوامع، فساد در بیشترینه قلمرو و نهادهای مختلف جامعه امری فراگیر است.
۲ – ۱ - بخشی از آن نظریه با ساخت جامعه ما نیز مطابقت... »ادامه
🌐 شبکه مورخان @movarekhan
کانال علمی تاریخ‌پژوهان ایران
https://telegram.me/joinchat/BeZKLzu34mTq4-L_0U0GFg


Репост из: Farid Dehdezi
یاد پهلوان حسین شاه حسینی ، پهلوان تختی گرامی




Репост из: روزنامه ایران
✳️ گفت و گو با زنده یاد حسین شاه حسینی از اعضاي هسته مركزي جبهه ملي

نمی توانم خودکشی تختی را باور کنم

http://www.ion.ir/ModuleFile/File/613904

غلامرضا تختي بعدها با ما و جبهه ملي ارتباط پيدا كرد و در بدو امر نبود. همانطور كه آن موقع چپ سازمان ورزشي داشت و توسط امير حميدي اشباع مي‌شد، اينها هم سازمان ورزشي داشتند كه تختي يكي از اعضاي كوچك آنجا بود و بعد كه مقام آورد توسعه پيدا كرد.

در اعياد هم تختي شركت نمي‌كرد. تختي يك ورزشكار مردمي بود، نه يك ورزشكار رژيم.

نمي‌توانم خودكشي او را قبول كنم، اما زمينه‌اي فراهم مي‌شود كه ذوق زندگي از او گرفته مي‌شود.

شرايط اقتصادي تختي پيش از مرگ هم چندان مناسب نبود.

شرايط براي تختي سخت شده بود. شخصيتش هم طوري نبود كه براي پول دست به هر كاري بزند يا راضي به فعاليت اقتصادي به هر شكل و هر كسي شود.

شخصيت او اينطور نبود. او نمي‌توانست قبول كند كه وقتي در خيابان راه مي‌رود و فقيري مي‌آيد و مي‌گويد آقا تختي كمك كن، نتواند يك پول درشت به او كمك كند. اينها او را اذيت مي‌كرد. تختي براي مردم زندگي مي‌كرد و زماني كه احساس كرد ديگر نمي‌تواند آن‌طور كه خود دوست دارد به مردم كمك كند، تصميم ديگري گرفت.

شاه متوجه شده بود تختي، مصدق را تاييد مي‌كند و در واقع بدبيني از جانب شاه شروع شد. تختي مانند ساير آحاد ملت ايران كه خواسته بودند تا مصدق در حكومت باشد او را حمايت مي‌كرد؛ اما وقتي شاه با مصدق مخالفت كرد، تختي هم در حد خودش محبت و علاقه‌مندي گذشته را نمي‌توانست داشته باشد./ اعتماد
@Irannewspaper


https://telegram.me/farhangeirani1
17دی 1346سالروز درگذشت غلامرضاتختی پهلوان نامی ایران ومیهن دوست عاشق دکترمحمدمصدق.پهلوان حسین شاه حسینی امسال برسرمزاریاردیرینش حاضرنخواهدشد.جای هردوآنان سخت خالیست.


https://telegram.me/farhangeirani1
17دی 1346 غلامرضاتختی ، کشتی گیرنامدارایران و جهان،محبوب ترین پهلوان ایرانی که تجسم پهلوانان اساطیری شاهنامه برای ایرانیان است درگذشت.


Репост из: CloseToFeel
موسیقی_فیلم
دانکرک
اثر بی نظیر هانس_زیمر

@CloseToFeel


Репост из: تحلیل اجتماعی
📙📙گزیده ای از حجاب شرعی در عصر پیامبر -

🔲 فقیه قرن هشتم! اولین قائل به پوشش مو

🔷 شهید اول، مبتکر بحث مو
https://t.me/roshanfekridini
🔲🔴🔲 امروزه تصوّر ما از زنان مؤمنی که در صدر اسلام زندگی میکردند این است که "موی سرشان" را به طور کامل میپوشاندند و هیچ قسمتی از سر و گردن آنها ،به جز گردی صورت¬شان، نمایان نبوده است؛ و حتّی زنانی که اینک تقیّدی به ستر مو ندارند در مورد آنان گمانی بجز ستر کامل مو و گردن ندارند. علاوه بر آن فکر میکنیم احادیث و روایات فراوانی که ارزش استناد فقهی داشته باشد در "لزوم پوشش مو" صادر شده است همچنین اینگونه تصور میکنیم که بحث "ستر مو" از روزی که فقه جعفری شکل گرفته در میان متون فقهی وجود داشته، و فقیهان یکی پس از دیگری، به تأسّی از امام محمدباقر و امام جعفرصادق و شاگردان ایشان، حکم به لزوم آن دادهاند یعنی بر این باوریم که فقهای نامدار فقه جعفری مانند ابن ابی عقیل عمانی، ابن جنید اسکافی، شیخ مفید، سیّدمرتضی، شیخ طوسی، ابن ادریس حلّی، محقق حلّی، علامه حلّی و ...، بحث "پوشش موی! سر" را مورد دقّت قرار داده و حکم به لزوم آن داده اند.
اما باید گفت که همیشه تصوّرات، انتظارات و علایق ما با واقعیّات همخوانی ندارد؛ و در این موضوع، نه تصوری که از زنان مؤمن صدر اسلام داریم درست است، و نه احادیث صریحی در مستندات فقهی وجود دارد و نه اینکه فقهای نامبرده حکم به لزوم پوشاندن مو توسط زنان مسلمان داده اند! پس قضیه چیست؟
حقیقت این است که از ابتدای تأسیس فقه جعفری و ظهور فقهای بزرگ، تا قرن هشتم هجری، کسی از فقها هیچ عبارتی در باره "موی" سر و "لزوم پوشش آن" مطرح نکرده است! و در واقع (به جز عبارتی از قاضی ابن براج که مبهم نیز مینماید) اوّلین فقیهی که رسماً بحث پوشش مو را وارد موضوعات فقهی کرد و نیز نسبت به استتار آن نگاه مثبتی داشت، "شهید اول" بود. شهید اول در قرن هشتم هجری میزیست و متوفی به سال 786 است، یعنی اولین فقیه شیعی که به مقوله ستر موی! سر پرداخته، حدود هفت و نیم قرن پس از رسول الله(ص) و حدود شش قرن پس از امام جعفر صادق زندگی میکرده است!
تازه پس از شهید اول، اینگونه نبود که فقهای بعدی نسبت به دیدگاه وی رویکرد مثبت داشته باشند بلکه تا قرن¬ها پس از وی یعنی تا نزدیک قرن سیزدهم هجری، یا به بحث "پوشش مو" اصلاً پرداخته نمیشد و در واقع سیره فقهای پیش از شهید اول رعایت می¬گردید، و یا اگر هم تحت تأثیر نوآوری شهید مورد بررسی قرار میگرفت گاه نسبت به استتار آن نگاه مخالف، و گاه نگاه موافق وجود داشت.
...
محمدصادق روحانی از فقهای معاصر که خود معتقد به وجوب پوشش مو است میگوید: به ظاهرِ عبارات اکثر فقهای امامیه، اینگونه منسوب است که آنان پوشش مو را واجب نمیدانستند و نیز گروهی از بزرگان امامیه از صدور رأی در این باره خودداری کردهاند: «الشعر: فقد نسب الی ظاهر عبارات اکثر الاصحاب: انه لایجب ستره، و عن جماعة من الاکابر التوقف فیه. و یدل علی وجوب ستره خبر الفضیل عن ابیجعفر قال: صلت فاطمة فی درع و خمارها علی رأسها لیس عیها اکثر ممّا وارت به شعرها و اذنیها. فإنه ظاهر فی ان هذا هو الواجب» .
عدم استنباط پوشش مو تا پیش از شهید اول را به خوبی میتوان از کلام صاحب جواهر بدست آورد وی هنگام برشمردن موافقان پوشش مو، نام هیچ فقیهی که پیش از شهید اول و پیش از قرن هشتم باشد را نمیآورد با اینکه موافقان پوشش پس از قرن هشتم را یک به یک نام میبرد

منبع: کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر، امیرحسین ترکاشوند ص 696 و 705
#تحليل_اجتماعي را دريافت كنيد👇👇👇👇👇👇👇👇⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
http://telegram.me/tahlyleejtemaaey




Репост из: @frkhalili
اثر ی بسیار زیبا و کمیاب
از موسیقی زمان قاجار

آواز ایران الدوله قاجار


Репост из: @frkhalili
فصل بهار خانم (ایران الدوله)


Репост из: CloseToFeel
موسیقی بی کلام و روح نواز از آثار پاراس نات نوازنده هندی
موسیقی ها با سازهای مختلف به صورت ارکسترال و با محوریت فلوت اجرا شده است.
@CloseToFeel


Репост из: CloseToFeel
موسیقی بی کلام و روح نواز از آثار پاراس نات نوازنده هندی
موسیقی ها با سازهای مختلف به صورت ارکسترال و با محوریت فلوت اجرا شده است.
@CloseToFeel


https://telegram.me/farhangeirani1
نیما یوشیج پدر شعر نو ایران به تاریخ 13دی ماه 1338 درگذشت . شعر افسانه ی نیما آغاز یک هوای تازه در شعر و ادبیات ایران بود .


Репост из: نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی)
مرگ معین فر؛ خاموشی صدایی که هرگز از یاد نمی رود
این روزها نسلی از مردان ملی و اخلاق مدار، یکی پس از دیگری این خاکدان را رها می کنند و به دیار باقی می شتابند.
آنها عمری را با پاک دستی و انسان دوستی و ایران خواهی زیسته اند و بی کمترین چشمداشت مادی؛ در جهت تحقق آرمان های خود کوشیده اند و رنج و محنت بسیار برده اند.
یکی از این انسان های پاک نهاد و بی باک؛ مهندس علی اکبر معین فر است که صدای بلند و پر هیبت اش در اعتراض به بیداد و بیخردی، همواره بلند بود؛ صدایی که مظلومانه در انزوا و سکوت خاموش شد.
طبعاً یک عمر زندگیِ پاک و پر تلاش و سپس مرگی آرام در کهنسالی در این دنیای پر تلاطم و پر حادثه، مصیبتی نیست که آدمی سوگوار آن باشد. آنچه سوگ آدمی را از مرگ انسان هایی چون معین فر سبب می شود؛ همانا تهی شدن دنیا از افرادی در اندازۀ و قوارۀ آنان است و نیز نابسامانی وضعی که شناخت ابعاد زندگی و زحمات آنان را برای درس آموزی نسل کنونی ممکن نمی سازد.
خداوند مهندس معین فر را در جوار رحمت خود آرامش ابدی بخشد و به خانواده و دوستان و همراهانش سلامتی و خیر دهد.



https://t.me/ahmadzeidabad


https://telegram.me/farhangeirani1
مهندس علی اکبر معین فر از نسل طلایی و تکرارناپذیر نهضت ملی دکترمحمد مصدق و از نیروهای ملی ، اخلاق مدار ، پاکدست ، صدیق و میهندوست در 12 دی 1396 درگذشت.

Показано 20 последних публикаций.

289

подписчиков
Статистика канала